PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Derbi öncesi medyanın kirli yüzü tekrar ortada

Kemal Agül
02-05-2007, 14:08
Tigana veda ediyor
Kartal'ı kupada finale taşıyıp, ligde şampiyonluk yarışına ortak eden Fransız teknik adamın, Başkan Demirören'le görüşerek ipleri kopardığı ortaya çıktı. Jean Tigana'nın bugün basın toplantısıyla kararını açıklaması bekleniyor

ÖZEL HABER / BİLAL MEŞE

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, sezon sonunda siyah - beyazlı kulüple yollarını ayırma kararı aldı. Kartal'ı kupada finale taşıyıp, ligde şampiyonluk yarışına ortak eden Fransız hoca, bir yıl daha sözleşmesi bulunmasına rağmen birçok konuda yöneticilerle yaşadığı fikir ayrılıkları yüzünden görevini bırakmaya karar verdi.
Antalyaspor'u 1-0 yendikleri maçtan sonra Başkan Yıldırım Demirören ile bir araya gelen tecrübeli teknik adamın, veda kararını kesin bir dille açıklayarak ipleri kopardığı öğrenildi. Tigana'nın yapılan bu görüşmede şartlar ne olursa olsun Beşiktaş'ta kalmayacağını söylediği ifade edildi.

İşte ayrılığın gerekçeleri
Jean Tigana, siyah - beyazlı yönetimle ilk krizi yardımcısı Zeki Önatlı ve tercümanı Sinan Serhatlıoğlu'nun görevden alınması sırasında yaşadı. Bu olay nedeniyle yönetimle arasında güven sorunu patlak veren Tigana, futbol şubesinin başına geçen Celal Kolot'la da sık sık ters düştü. Yöneticilerin sürekli soyunma odasına girmeleri, maç öncesi ve devre aralarında takımın motivasyonunu bozmaları, bu konudaki sıkıntısını defalarca dile getiren Fransız hoca ile yöneticiler arasındaki gerilimi tırmandırdı.
Delgado'nun transferinde komisyon aldığı iddialarını kulübün resmi internet sitesinden yalanlama isteğinin, yönetim tarafından kabul edilmemesi de Tigana'nın kulübe karşı olan güvenini ciddi şekilde sarstı.
Yönetimin yanı sıra taraftarların Sakaryaspor beraberliğinden sonra takıma tepki göstermesi, İnönü'deki Fenerbahçe maçından sonra da destek vermeleri Fransız hocayı gelecek için endişelendirdi.

Mehmet Topuz krizi
Celal Kolot'un, geçtiğimiz günlerde Ümraniye'de basına verdiği kahvaltıda, "Mehmet Topuz'a ne gerek var. İyi bir Ali Güneş, Topuz'dan daha iyidir" açıklaması ise bardağı taşıran son damla oldu.
Tigana'nın, yönetimin yeni sezon için kamp yeri arama çalışmalarına karışmaması ve transfer konusunda görüş bildirmemesinin de Beşiktaş'la yollarını ayırmaya karar verdiği şeklinde yorumlandığı belirtildi.
Fransız hocanın, Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maçı öncesi bugün Ümraniye'de bir basın toplantısı düzenleyeceği ve veda kararını kamuoyuna açıklayacağı kaydedildi.
Bu arada Tigana, şampiyonluk havasına giren futbolcularını kalan maçlara en iyi şekilde motive edebilmek için yoğun çaba harcıyor. Deneyimli çalıştırıcı her fırsatta, dört maçı da kazanarak sezonu mutlu sonla bitireceklerine inandığını dile getiriyor.

http://www.milliyet.com.tr/2007/05/02/spor/aspo.html

Önemli bir maç öncesi böyle bir aşşağılık haber yapan sözde Beşiktaşlı bilal meşeye bakınız yapılan kolpa haberin geçmişle alıntı yapılarak neymiş kolot ali güneş mehmet topuz arasında fark yokmuş dediği için son damla olmuş inşallah Beşiktaş kadar tigana kadar kafanıza taş düşer şampiyon olduğumuzda

Emirhan Oğuz
03-05-2007, 15:21
Meşe Odunu tabiri vardır ama adamın soyunun kabahati yok tabii bu işte :(

Özer Özçetin
03-05-2007, 18:29
it ürür kervan yürür.

Gürhan Oğuz
03-05-2007, 19:08
bilal meşe , bilal meşe, kınan bittiyse söyle, yemenden sipariş verelim sana
kaşıntın arttı

Muhittin Saban
03-05-2007, 22:18
Yorum yapmadan bir şeyler söylemek isterim. Ama lütfen bir süre önceki Celal Kolot hoşgörüm ile karıştırılmasın.

Bilal Meşe ile bizzat kendim bire bir çalıştım. Bundan 9 yıl önce Milliyet gazetesinde şoförlük yaparken Beşiktaş haberlerine beraber giderdik. Şunu söylemek isterim ki Bilal Meşe köşe yazarı olmadı daha doğrusu olmak da istemedi. Ara sıra köşe yazısı gibi yazıları olmuştur ama o sadece spor muhabiridir ve sadece haber alır. Yıllardır kulüp ile arası çok iyi ve çok sıkı haber alan tipte bir muhabirdir.

Şu özelliğini aklınızın bir köşesinde tutmanızı istirham ederim.Ete süte dokunmaz ve aldığı haberi de doğrulatmak gibi bir mantelitesi olan bir tiptir.Şunu çok iyi biliyorum ki Beşiktaş aleyhine iş yapacak adam değil. İnanın Beşiktaş hayatının en büyük parçası bu adamın.Tabi en azından ben çalışırken böyleydi

Aktardığı bu haberin doğruluğuna mesafe ile yaklaşmakla birlikte o adama inanmışlığım ağır basıyor. Yanlış olan ise eğer doğruysa bile zamanlaması iyi değildir. Şimdi bana " Hani bu adam Beşiktaş aleyhine iş yapacak adam değildi de bu haberin zamanlaması ne demek oluyor? Al işte aleyhte iş buna denir" derseniz, hani vardır ya şaşırmışlık anında bir şey söyleyememek işte ben de "o durumdayım" derim size.

Mesajımın başında "yorum yapmadan bir şeyler söylemek isterim" demişim.

Amma da atmışım he..:-))

Deniz Can
04-05-2007, 12:33
Derbi oncesi medyanin kirli yuzunden goruntulere devam...

Milliyet gazetesinin bugunku (04.05.2007) sayisinda Başkanımiz Yıldırım Demirören’in, kulübümuzun resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi'ne yaptigi açıklamalari nasil degerlendiriyor?.

Baskanimiz diyor ki; "Şampiyonluğa giderken paniğe kapılanlar futbolun tüm organlarını lekeleyerek başarısızlıklarını gizleme çabasındadır. Beşiktaş kazanma yolunda kirlenmeyi asla kabul etmemiştir"

Milliyet gazetesinin bunu degerlendiris sekli soyle; Yıldırım Demirören, Fenerbahçe'ye yönelik ağır bir açıklama yaptı!

Eger bu agir kacmis bir ifade ise bunu tersten okumak da asagilik bir ifade olur.

Haberin devaminda baskanimizin yaptigi aciklamalar soyle devam ediyor;

Demirören "Tertemiz mazimizle, fair-play anlayışı içerisindeki mücadelemizle, asla vazgeçmediğimiz ilkelerimiz ve tavizsiz sürdürdüğümüz Beşiktaşlılık duruşumuzla, iki kupada da emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.
Yıldırım Demirören sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şampiyonluk ve kupa maratonunda sona yaklaşılırken, bazı çevrelerce bildik oyunlar oynanmaya çalışılmaktadır. Beşiktaşımız, camia olarak bütünleşmiş bir halde, fair-play çerçevesinde mücadelesini sürdürerek, iki kulvarda birden şampiyonluğa koşarken paniğe kapılanlar, hem Beşiktaşımızı hem de futbolun içerisindeki tüm organları lekeleyerek, kendi başarısızlıklarını gizleme çabasındadır.

Taraftara çağrı

Mazisinde en ufak bir şüphe dahi bulunmayan büyük Beşiktaş camiasını karalamaya çalışanlar bilmelidir ki, 104 yıllık bu dev çınar 'Şerefi ile mücadele edip, Hakkı ile kazanmayı' ilke edinmiş, rakibine saygı göstermeyi bile 'zayıflık' addetmiş bazıları gibi asla kazanma yolunda kirlenmeyi kabul etmemiştir. Tarih bu dimdik duruşun örnekleri ile doludur."

Bu arada Başkan Yıldırım Demirören dün kulübün internet sitesinden taraftarlara yaptığı çağrıda, "Kritik haftalara girdiğimiz bu dönemde tahrikler sonucu oluşabilecek anlık tepkilerle, alın terimizle kazandığımız puanlarımızı yitirmeyi veya takımımızın en büyük gücü olan taraftarından yoksun kalmasını asla istemiyoruz" dedi.

E, ne deseydik? Ne buyururdunuz, dikte ettirseydiniz bari!

Yukardaki butun bu haberin spot basligi ise su; Kavgaya Devam!

Algilama duzeyimiz Milliyet gazetesinin tahmin ettiginden daha fazla.. Kavgayi tesvik eder nitelikte atilan basliklar daha gectigimiz gunlerde Milliyet gazetesinin ombudsmani tarafindan Besiktas ile ilgili bir habere istinaden Ridvan Akar’in mudehalesi sonucu ‘bir daha olmayacak’ denilerek ozur dilemis bir gazeteden cikmamali. Kavgaya devam! diye baslik atmak haberin icinde yani baskanimizin aciklamasinda hicbir sekilde kavga unsurunu cagristiracak bir ifade yokken Kavgaya devam! demek dupeduz kavga cagrisidir. Bu cagriya uymayacagiz, bu tahrikkar ifadelerin gudumune girmeyecegiz. Kavgaya devam! diye baslik atmak topluma karsi sorumsuz ve asagilik bir yaklasimdir, provakasyondur. Provakatorlerin gudumlu usaklari degiliz. Krizden nemalanmak anlayisini sergiler tarzda ifadelerde bulunmanin bir sorumlulugu ayni zamanda bir de bedeli vardir. Besiktas ve Besiktaslilar gereken yanitlari, adaletin tecellisini sahalarda ve tribunlerde gosterecektir.

Not: Gazetenin haberi duyurus basligina iliskin kaygilar gazetenin ilgili birimlerine iletilmistir. Takipcisiyiz.

Muhittin Saban
04-05-2007, 16:43
Yıllardır kulüp ile arası çok iyi ve çok sıkı haber alan tipte bir muhabirdir.

Şu özelliğini aklınızın bir köşesinde tutmanızı istirham ederim.Ete süte dokunmaz ve aldığı haberi de doğrulatmak gibi bir mantelitesi olan bir tiptir.Şunu çok iyi biliyorum ki Beşiktaş aleyhine iş yapacak adam değil. İnanın Beşiktaş hayatının en büyük parçası bu adamın.Tabi en azından ben çalışırken böyleydi

Aktardığı bu haberin doğruluğuna mesafe ile yaklaşmakla birlikte o adama inanmışlığım ağır basıyor. Yanlış olan ise eğer doğruysa bile zamanlaması iyi değildir. Şimdi bana " Hani bu adam Beşiktaş aleyhine iş yapacak adam değildi de bu haberin zamanlaması ne demek oluyor? Al işte aleyhte iş buna denir" derseniz, hani vardır ya şaşırmışlık anında bir şey söyleyememek işte ben de "o durumdayım" derim size.

Yukarıda ki mesajımda da belirttiğim gibi Bilal Meşe'nin haberciliği konusunda güvenilir olduğunu beyan etmiştim görülüyor ki haksız çıkmamışım zira bugün öğle saatlerinde haberin doğruluğu Fransa'dan ajanslara düştü.

Haberden;

KUPAYI KAZANDIKTAN SONRA BIRAKACAĞIM

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nı kazandıktan sonra Beşiktaş'ı bırakacağını açıkladı. Fransa'da yayın yapan France Football'a konuşan Tigana, "Burada bir yıllık daha sözleşmem var ancak artık kesinlikle bırakacağım." dedi.

Cumartesi günü şampiyonluk yarışında iki puan önündeki Fenerbahçe ile, Çarşamba günü ise Kayseri Erciyessporla kupa için karşılaşcak olan Beşiktaş'ın hocasıyla bir röportaj yapan dergi, maçların önemine ve Tigana'nın kariyerindeki yerine değindi.

"İki yarış içinde bir Fransız" manşetiyle Jean Tigana'nın açıklamalarına yer veren France Football, Fransız hocanın "Beşiktaş son 8 maçtır yenilmedi. 7 galibiyet 1 beraberlik olmak üzere yenilmedik. 9 puan geriden takip ettiğimiz Fenerbahçe'yi neredeyse yakaladık. Bu benim takımımım için iyi bir nokta" sözlerini yayınladı.

Teknik direktörlüğü kesinlikle bırakma kararı aldığını belirten Tigana, ''Artık kesinlikle bırakıyorum. Fransız Milli Takımı ve Fransa'daki bazı kişiler için çok iyi bir teknik direktör ve dürüst bir insan olduğumu kanıtladım. Bütün hedeflerimi yerine getirdim. Burada 1 yıl daha sözleşmem var, ancak daha fazla ileri gitmek istemiyorum. Beni kimse satın alamaz ve benim parayla işim olmaz'' dedi.

Tigana, sözlerini şöyle tamamladı: "Burada tam bir delilik hakim, herkes derby maçı konuşuyor. Paris Saint Germain-Olimpik Marsilya maçları öncesinde yaşananlar gibi bir ortam var. Tek fark iki takım aynı şehrin takımı ve aralarında en fazla 30 km var. Son olarak 2006 yılında Türkiye Kupası'nı kazandık. Erciyesspor karşısında da kupayı alacağımı umut ediyorum. Bu sene hepsini alabiliriz, hem süper lig kupasını hem de Türkiye Kupasını kazanabiliriz. Tamamen yeniden yapılanan bir takıma sahibim, bir çok genç oyuncum var. 5 oyuncum henüz 21 yaşında bile değil"

Şimdi bu konuyu başka bir boyutundan ele almak isterim;

Bilal Meşe haber koşturan bir spor muhabiri olarak haberi yakaladıktan sonra haber merkezine götürmesi kadar doğal bir şey olamaz. Spor servisinin de hiç bir yerde olmayan bu haberi sıcağı sıcağına yayınlaması kadar da doğal bir şey olamaz.Tabi Meşe'nin de bu haberi "maçtan sonra mı maçtan önce mi" götüreceğine karar vermesine dair kesinlikle lüksü olamaz. Çünkü ekmeğini kazandığı işinde atlanılacak ya da bugünde görüldüğü gibi gün geç kalınacak haber mesleki açıdan onun adına bir kayıptır. Yani demek istediğim Bilal Meşe'ye tepkiden önce Milliyet spor servisinin tavrına tepki vermek gerekir. Tıpkı Deniz Can abinin dediği gibi.

Sonuçta bir gazeteci olarak haber kovalıyor ve haberi meslektaşlarından atlatmayı başarıyor. Zaten bu tip manevralara gazetecilikte "Atlatma" denir ve muhabir açısından büyük bir prestij meselesidir.

Şİmdi iki yanlıştan bahsetmek istiyorum;

Tigana'nın ağzından resmi bir açıklama geldi BJK sitesinden. Doğal olarak Bilal meşe'nin haberini yalanladı. Ama " yatsıya kadar yanan mum" misali bu açıklamanın etiksizliği de Fransa'an gelen haberle netleşti. Yani resmen yalan söyledi Tigana!

İkinci olarak da;

Milliyet fazetesinin spor sayfalarının ülkemizde oluşturduğu habercilikte ki güven meselesi yavaş yavaş spor sayfasının arka sayfadan iç sayfalara taşındıktan sonra erezyona uğradığını daha önce bu sayfalarda başka bir konu altında belirtmiştim. Haberi veriş tarzları ve attıkları başlıklar bulvar diye tabir edilen gzaeteler seviyesine inmiştir.

Şu da es geçilmesin Bilal Mşe'nin spor servisine verdiği haber başlık olmadan yalın bir haberdir. Başlığa spor servisi genel yayın yönetmeni ve yetkili kişiler karar verir.

Bir de şu haber ayrıntıya canımın sıkıldığını belirtmek isterim;

Tigana'nın kamptaki futbolculara yaptığı konuşmalarda; " Sezon başında size küfür edenler(Taraftarlar) 4 haftadır sizi övüyorlar, eğer bu kalan haftada kötü sonuçlar alırsanız yine küfür edeceklerdir."

Evet bu sözler insanın canını sıkıyor. Taraftarın tamamına yakını mıhabbetlerde isyan etsede sahnede hep Tigana'ya ve futbolculara olan güvenlerini sonsuz bir destekle göstermişlerdir. Böylesi de Beşiktaş tarihinde görülmemiştir. Taraftar resmen takımı küllerinden yaratmıştır. Amacını aşan bir konuşma olmuş maalesef.

Gürhan Oğuz
04-05-2007, 17:08
yukardaki satırların altına maçtan sonra yazacak çok uzun cümlelerimiz olacağını biliyorum

medyada, türk spor kamu oyuda, bjk yazarlarıda şunu çok iyi biliyor ve bekliyorlar pusuda..
.....
sevgili muhittin'in izniyle aldım....

Tigana'nın kamptaki futbolculara yaptığı konuşmalarda; " Sezon başında size küfür edenler(Taraftarlar) 4 haftadır sizi övüyorlar, eğer bu kalan haftada kötü sonuçlar alırsanız yine küfür edeceklerdir."

beşiktaş taraftarı hiç bir tarihi dönemde hiç bir hocaya verilmeyen desteği vermiştir ( inadına tigana ) ve benzerleri
şimdi derbi maçından sonra, yazılacakalar ve yaşanacaklar çok önemli bizler için,
bu yüzden pazar, günü itibari ile çizgiler daha net olacaktır, beklemekte fayda vardır

Serenat Tutaklı
04-05-2007, 18:40
Kendi adıma şunu söylemeliyim, Tigana'nın sezon başında sizi küfredenler diye nitelediği kişiler taraftarlar değili.Kendisinin de böyle bir şey söylediğine inanmıyorum.Bu güruhun taraftarlar olmadığını hepimiz iyi biliyoruz.

Muhittin Saban
04-05-2007, 19:22
Lütfen bir yanlış anlamaya neden olmak istemem. Ancak bu sözleri bugün ligradyo'da Ümraniye'den canlı olarak Beşiktaş haberleri aktaran bir Beşiktaş muhabiri anlattı.

Tigana'nın futbolcuları ile yaptığı konuşmasında bu sözlerin söylendiğini aktardı.

Ben parantez içinde (taraftarlar)dedim çünkü küfür olayı stad ta normal olarak taraftar tarafından gerçekleştirilmekte. Yazarlar ve medya için küfür ifadesini değil başka bir ifade kullanır diye tahmin ediyorum. Eğer sarfetmişse(Zaten kokusu çıkar yakında)Serenat'ın da dediği gibi İyi tarafından düşünelim eğer söylemişse taraftar için söylememiştir diyelim.

ASlında arkaya yaslanıp düşününce kendisine bu kadar eşsiz bir destek veren taraftarı bu şanssız bir cümle içinde kastetmemiş olması gerekiyor.

Ama ben yine de temkinliyim....

Serenat Tutaklı
04-05-2007, 22:27
Tigana'nın yönetimle arasının iyi olmadığını hepimiz biliyoruz.Hiçbir zaman yönetim bir güç olarak,arkasında yer almadı.Tigana bu yüzden medya yerine yönetimi kastediyor da olabilir. (Kolot'un zamanında icazet vermeye kalkması)

Taraftarı kastediyorsa geniş zamanlı ele aldığımızda Runje,Baki,İbrahim Akın,Burak Yılmaz'a yapılan tepki gösterilerini dile getiriyor olabilir.Ancak bu "küfür edenler" lafının ağırlığını kaldırmıyor ortadan.Ha bir de şu var Tigana'nın söylediği bu laflar ne kadar doğru tercüme edildi.Geçmiş örnekleri düşünecek olursak??

"Küfür edenler" mi dedi yoksa sizi eleştirip,destek olmayanlar mı dedi?Hangisini dedi?

Yahu "Can Tigana" ne dedin tam olarak, hele şöyle günlerde ne gerek vardı:confused:

Özer Özçetin
04-05-2007, 22:28
Çivi çiviyi söker misali,en canalıcı anda konuşması normal bence.

Muhittin Saban
04-05-2007, 22:43
Yahu "Can Tigana" ne dedin tam olarak, hele şöyle günlerde ne gerek vardı:confused:

Serenat bu tür asparagas da denilebilecek tarzda ki haberler hakikaten doğru çıkabiliyor. Şimdi bu ifadelerin Tigana tarafından kullanıldığını radyoda canlı yayında aktaran muhabir sanırım fazlaca sorumluluk altına girip kendini riske atmaz. Çünkü ifadeyi aktarırken "miş"li konuşmadı "ifadelerin sonuna "diyen Tigana" kelimelerini ekledi.

Bir de belki bu açıklamayı basın önünde yapmamış da olabilir. Biliyoruz ki çoğu futbolcu çoğu muhabirler ile içli dışlı ve gizli bile olabilecek toplantı tarzı konuşmalarda neler konuşulduğunu dışarıya(Muhabir ve yakınlarına) samimiyetten dolayı sızdırabiliyorlar. Çok örnekler var biliyoruz. Gs gizli toplantı yapıyor toplantı bitiyor içeride konuşulanı çıkışta muhabir soruyor:-))

Yani senin sorunun cevabı merak etme yakında açığa kavuşur.

.

Özer Özçetin
07-05-2007, 17:33
Kartalhaber.comun yazdığına göre Tigana Demirörenle görüşüp karşlıklı tazminat talep etmeyelim,sezon sonu yokum demiş.Başkna da kupa finalinden sonra birlikte açıklayalım,takımın konsantrasyonu bozulmasın demiş.Söz konusun haberin ana kaynağı ise lig tv.muhabiri.