PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : No Pasaran! Beşiktaş: Ölümsüz zaferlerin kalesi!

Umut Tutun
06-05-2007, 13:33
Biz ki başkalarının yazdığı kuralları elinin tersi ile iten Beşiktaşlılar, kader denen şeyi elinin tersi ile itmek için sonuna kadar savaşan bizler... Bize sunulan sahte kader maçları başlıklarının altında kalmak mı? Asla!
Artık şunu görmenin ve tavır almanın zamanı geldi geçiyor: Başkalıkların sahadaki insanlar tarafından yaşatılması dönemleri bitmiştir. Asıl savaşlar sahada değil, yaşamın içindedir! Bizlerin ellerindedir!

Biz ki, haksızlıklara karşı, adaletsizliğe karşı duruşun her yerde yaşatılması gerektiği ilkesi ile yaşayan Beşiktaşlılarız. Ve biliyoruz ki, kazanmak ya da kaybetmek yine içte yaşanan bir şeydir, önemli olan içinde ne olduğudur. Ama unutuyor muyuz, kazanmanın baki olanı bu içte yaşanandır. Sahada kaybeden Beşiktaş aslında her an içimizde yaşayan Beşiktaş’tır. Ömür yettiğince göreceğimiz daha yüzlerce maçtan sonra yine aynı şey olacaktır. O gün için sahada kazanacak ya da kaybedecek bir Beşiktaş takımı varken, bizler ölümsüz bir kazanma duygusunuın peşinde olacağız!

Evet, yine Beşiktaşımızın sahalarda zaferler kazanması için gerekeni son nefesimize kadar yapacağız. Düşünecek, tartışacak, didinecek ve savaşacağız. Ama kendimizin çizdiği çerçevede, yazdığı kurallar ile...

Ancak, artık mücadele o oyunlar sahada bittikten sonra başlamaktadır. Ne zaman ki içimizde yanan ateşler sönümlenir, ne zaman ki tutku ve sevda hızını kaybeder, kaybetme ondan sonra başlar.Tutkusu olan hep kazanır çünkü... Sevdası güçlü olan, onların “oyun”unda kaybetmez...
Ne zaman ki ruh halimizi onların oyunlarının kuralları belirler, kaybetmek orada başlar bizim için. Ne zaman ki, bu “oyun” bozulur, ve onların istedikleri ruh hallerine bürünmez isek, Beşiktaş başkalığını haykırmaya devam edersek, bu oyunda yine kazanan biz oluruz.
Bu tutku, bu sevda “oyun”a gelmez ! No Pasaran!

Egemen anlayışın, memleket gündemini belirleyenlerin, piyasa yapıcılarının derdi budur:
Kazanmak denen şey 90 ya da bilmemkaç dakikaya indirilir. Adına “kader maçları”denen süreler belirlenir. Dertleri bellidir; aslında sürekli “ kazanan” onlardır. Çünkü sonunda onlar için bir “kazanan” olması garantisi vardır, ve piyasacılar her durumda zaten “kazanacaktır” .
Kazanmanın piyasasını yapıp, sonra “bu sadece bir oyun “ sahteciliklerinde doğru olan tek söz var: Evet ortada bir “oyun”var ve sahneleyen sizsiniz! Biz değil...
Sahada kazanmanın yarattığı sevincin bile artık çirkefliğe çevrilme noktasına nasıl gelindiğinin tarihine bakılsın; altından buna “asıl” sevinenler çıkacaktır.
Bizler, Beşiktaş takımları sahada maç kaybettikten sonra, inançlarımızı açığa çıkardıkça birileri köpürmekte; oysa derdimiz şudur: Takımlarımız kazandıktan sonra yaşayan, kaybettikçe sönümlenen bir sevda değil bizimkisi; ve bunları duymak onları delirtiyor olmalı...

Bizler, Beşiktaş’ın tutkulu ve asi ruhlu çocukları, başkalarının kuralları ile yaşamayı kabul ettikçe, kaderin yine başkaları tarafından yazılacağı geleceği kabul etmiş olacağız.
2006-2007 futbol sezonunun önemli bir maçını kaybettikten sonra, semte doğru Dolmabahçe yollarından şarkı ve türkülerle, Beşiktaş adını haykıra haykıra yol aldıkça, başkalarının kurallarına en güzel cevap verilecekti.
Doğrusu yanlışıyla birkaç dakika önce sahada maçı kaybeden takımımız ile üzüldükten hemen sonra,kazanma dakikaları başlayacaktı, ve o zafer en güzel, en kalıcı zafer olacaktı. Hala olabilir! Beşiktaşlılığı yaşamanın en başka dakikaları ondan sonra başlayacaktı. Başkalarının yazdığı kuralları elinin tersi ile iterek, Beşiktaşlı olmanın güzelliğini, semte doğru akmanın coşkusunu, her günde omuz omuza olmanın büyüsünü bu satılık aleme haykırarak...
“Yine biz kazandık” demek için...

Egemen olanlar her gün “kazanmıyor mu” zaten? Hayatın her alanında bu işleyen kural değil mi zaten? Ve biz tutkularımızın kalesinde, kazanmanın sonuna kadar bize ait olduğu en güzel diyarda, ruh halimizi de onlara teslim ederek, içinde güzelliğini her tür çirkeflikten sakındığımız kalemizi de nasıl teslim ederiz ki bu ucuz gündelik akışa? Sizin dar alan “oyun”unuza karşılık, bizim yere göğe sığmayan dünyamız ! Siyah-beyazın en güzel kucaklaşmasının yaşandığı bahçelerdeyiz hala, ve sizlerin yaşam kurallarına geçit yok buralardan!

No Pasaran !

Bizim için kader, başkalarının çizdiği rotalardan geçmez. Çünkü bu sevda bizimdir!
Bizim için ölüm-kalım 90+3 ile belli olmaz. Çünkü bize ölüm yok!

No Pasaran!

Gürhan Oğuz
06-05-2007, 13:58
bizimkisi ölümüne bir sevda, şimdi başlamadı
bitmez.
yaşanan her koşulda inadına aşk dedik

Mustafa Ozyurt
06-05-2007, 14:35
Bıktım artık bu ülkeden harbiden bıktım.

Maçtan önce sokakta tezahürat yaparken polis biber gazı sıkar,

maça gelirsin polisler koltuğa oturmuş kaç sıra, kalk dersin ne diyon lan sen der,

rakip takım topçusu tribüne hareket çeker,

rakip takım yöneticisi 1 aydır sırf bu maç uğruna ağlar da ağlar, seviyesiz demeçleriyle ortamı gerer,

rakip takım seyircisi tüm maç söver de söver ceza almayacağının bilincinde olarak,

Beşiktaş taraftarı centilmenliği elden bırakmaz, üstünde rıdvandilmenin de olduğu pankartını açar, 90 dakika küfür etmemek için elinden gelenden daha fazlasını yapar,

Beşiktaş camiası yenildikten sonra sahada olan ya da olmayan hakem hatalarının arkasına sığınmaz, aksi durumda rakip takımın camiasının neler yapacağının bilincinde olarak,

kendi statlarında otoparklarda organize şekilde futbolcumuza saldıranlar yüzsüz yüzsüz bu hareketi de savunur ve tüm Türkiye bunu yutar ya da yutmak zorunda kalır,

daha neler neler...

Bu şerefsiz takımlarla şampiyonluk yarışında olmak bile utanç verici.

Bu ülkede ne kadar yüzsüz olursan ne kadar bağırırsan o kadar haklısın.

Başlarım futbola spor diyen zihniyete, spor değil bu Türkiye'nin yansıması, binbir hilesi hurdasıyla.

Ve Beşiktaş son kale olarak yerini daha da sağlamlaştırıyor.

Dünkü maçtan sonra sinirlenmedim, sövmedim.

Sadece çok ama çok üzüldüm.
Belki hayatımda nadir bu kadar üzüldüğüm zamanlardan biriydi dün gece.
Dokunsalar ağlayacak gibiydim.

Siyahın Zindan Olsun deriz ya aynen öyleydi işte.

Şimdi daha bir sımsıkı sarılma zamanı Beşiktaş'a bence.

Herşeye rağmen bu genç kadroya güveniyorum.

Geleceğin Beşiktaş'ta olduğuna inanıyorum.

Beşiktaş sadece iyi günde yaşanılacak aşk değildir,
üzüntüsünü yaşamak da şereftir, onurdur.

Özer Özçetin
06-05-2007, 15:41
Önemli olan ,özden yara almadan yürümektir.Yaranmacılık adına kurulan tezgahları göreceksin yürüdükçe,kutuplara piramitlerden bakacaksın düşlerinde.İsyanın zerresini bilmeyenlere kızacaksın attığın her adımda.Sinmiş,yancı,satılmışlara yüzünü asla dönmyeceksin.Korkaklarla yol almak zordur,yolda bırakırlar unutmayacaksın.Bir gün camdan içeri,birgün camdan dışarı bakacaksın ve aynı şeyleri görmediğine inanacaksın.
İsyan hep bayrağımız olsun,satanlara,çalanlara,yine de doymayanlara isyan,Beşiktaşı basamak yapmaya çalışıp görevini Hakkıyla yapamayanlara isyan.
Bu bir sevda trenidir,sonuna kadar yürümek ama özden yara almadan yürümek.İşte budur meselenin özü bence.

Ceyla Şimşek
06-05-2007, 17:47
YÜRÜMEK

Yürümek;
yürümeyenleri
arkanda boş sokaklar gibi bırakarak,
havaları boydan boya yarıp ikiye
bir mavzer gözü gibi
karanlığın gözüne bakarak
yürümek!..

Yürümek;
dost omuzbaşlarını
omuzlarının yanında duyup,
kelleni orta yere
yüreğini yumruklarının içine koyup
yürümek!..

Yürümek;
yolunda pusuya yattıklarını,
arkadan çelme attıklarını
bilerek
yürümek...

Yürümek;
yürekten
gülerekten
yürümek...

Özgür Ergün
06-05-2007, 20:42
Üç Korner Bir Penaltı.. Yaşasın Sokak Futbolu..!

Dedik demekle de kalmadık yaşadık bunu hepimiz kendimize dönmeli ve Beşiktaşlı olmayı nasıl rasyonelize ettiğimize bakmalıyız...!

Ve emimin ki orda hayatı ve sokağı göreceğiz gerçek olmayı kaybeden ama eğilmeyen olmayı!

Zeki abi yazmış okumayanlar okusun kendi hikayesinde oyuna alınmayan öfkeli çocuktur Beşiktaşlı..!

Kendimize dönmek öze dönmek bizi BAŞKA kılacaktır.... çocuk olacağız yaramaz haşarı çocuklar.. topunu kesen sakallı amcanın bir gece camını taşlayan... komşu bahçenin erik ağacından aşağı inmeyen... dizleri yara içinde üstü başı toz duman çocuklar olacağız.. bu duygu bizi ayıracak diğerlerinden ve biz hep daha bir hayat daha bir gerçek olacağız...

İktidarları asla sevmeyecek.. güçlü olmak yerine ezilen olmayı seçeceğiz.. onurlu bir yoksul olacağız... sevgimizi paylaşmaktan asla kaçınmayan..!

Barikatın tuğlalarını yüreklerimizle örecek asla geri çekilmeyeceğiz...!

Hep dedik demeye de devam edeceğiz...

ASL OLAN HAYATDIR.. HAYAT DA BEŞİKTAŞ....

Barikata bir tuğlada sen koy.. yüreğin yüreğimize omzun omzumuza yoldaş olsun...!

Ali Mandacı
06-05-2007, 21:07
CANIMDIN

CANIMI YAKTIN

CANIN SAĞOLSUN

CANIMSIN

CANIM KALACAKSIN

SEBEBİN NE OLURSA OLSUN...

:cool:

dün ne güzel di gençlerimiz izlemek...

bugün kızlarımız salladı ama yıkamadı feneri

hentbolde çifte kupa dedik ama "amorti" çıktı

ve ne farkeder sen her gün yenilsen..."BİZ" SEVİNMEK İÇİN SEVMEDİK:cool:

Özer Özçetin
06-05-2007, 21:18
Sensizliğe kaçmak istesemde,soğuğa diş geçiren bir inat var serde.Bizi böyle yaralayan içimizdeki kusursuzluktur aslında,biz unutmaya çalıştıkça karaya çalan geceyi,hep anımsayacak birileri.Dostluğun yalın hali belki de aradığımız.Ey Şanlı Karakartal,donukça bakışlarımız artık sana o da arasıra,zira sana söylenecek sözümüz kalmadı gayrı.Her bir yan fantaziler okyanusu sanki,tökezlettiler sevdamı,sana ,Şerefli mazine layık olamamak varya,sensizliği sürgün edememek.Istırabımın yegane sebebi budur.
Onursuzluk tacını giyenler,senin renklerinle çıkmıyormu karşıma,sahte önderler,ecdad koltuğuna yakışmayanlar,işte koydum hepsini üstüste,uzaklaştım ihanetin kaldırımından bir başıma Barbarosun sahiline.

Demir Han
06-05-2007, 22:42
Bakın dostlar hiçbirşeye üzülmüyorum aslında benim üzüldüğüm...üzüldüğüm kadar ,maç anında kendimi yediğim kadar kendini maça verip forma ıslatacak olan oyuncuların sahada olmayışı...onlarda bu satılık dünyanın piyonları....ve de biz onlarla mutlu olmaya çalışıyoruz sanırım sorun burada

Ömür Hıncal
07-05-2007, 00:05
yıldızlarda kayar durmaz yerinde fakat senin bu kara sevdan bembeyaz alnımıza gözyaşlarımıza kazınmış ölünce bembeyaz kefenın ıcındekı bedende alnın tam ortasında hep oldugu yerde soylu sevdamız.

Uğraş Polat Şahin
07-05-2007, 00:38
Biz Beşiktaş'ı ne kalbimizle,ne de aklımızla severiz...

Olur ya...Kalp durur...Akıl unutur...

Biz Beşiktaş'ı ruhumuzla severiz...

O,ne durur...Ne de unutur.

''Abi,şampiyonluk ne demek,bizim sevgimizin yanında hiçbir şey demek''

İsmail Şahin
07-05-2007, 01:39
en Siyah günüde Bembeyaz sığınmak sana
dilinin ucunda o en güzel bestenin melodilerini değiştirmeden söylemek
beraberce yürünen yolun sol tarafından göz göze gelmek bi diğeriyle
ve içinden geçen binlerce küfürü susturarak
sadece Beşiktaş diyebilmek...

nerede, ne zaman, nasıl olursa olsun
seninle doğmuşum sensiz ölemem...

Ümit Kurt
07-05-2007, 08:56
Ne bir heves ne bir tutku...

Burhan Gümüş
07-05-2007, 10:03
BİZE ÖLÜM YOK!
Bu sevda bitmez.Ben bu "BEŞİKTAŞLI OLUNMAZ BEŞİKTAŞLI DOĞULUR" sözüne takılmıştım bir zamanlar.Ne kadar doğrudur diye? Ama artık eminim(en azından kendi açımdan)Hayatımdaki iki şeyden çok eminim;
HALA KOMÜNİSTİM VE HALA BEŞİKTAŞLIYIM/ALAYINA GİDER.
Bu arada yeni aldığım bir karar gereği,Bundan böyle adam gibi adamlarla muhatap olacağım.Dolayısıyla Fenerli olan ve genellikle de bu sıfata uymayan arkadaşlarla selamı sabahı kestim.(Endüstriyel futbolun pençesinde olan olan vs.gibi açıklanabilir)
ASLOLAN HAYATTIR HAYATTA BEŞİKTAŞ AŞKIDIR...

Safak Batman
07-05-2007, 22:09
evet asıl önemli olan hep kazanabilmek
tabeladaki sonuç ne olurasa olsun kazanabilmek.
onur,namus ve adalet kavgasında dim dik durabilmek.
yenmişsin,yenilmişsin çok da önemli değil temiz kalabilmek kazanmaktı bizim için

geçit yok "piyasa yapıcıları"na

Emirhan Oğuz
08-05-2007, 15:13
Ne kadar azsak o kadar iyi; ne kadar çoğalırsak o kadar iyi !...

Onur Özgen
15-05-2007, 15:27
Seninle ağladık senle güldük biz
Sevdamız uğruna canlar verdik biz
Siyahın zindan olsun beyaz aydınlık
Herkese nasip olmaz BEŞİKTAŞLILIK!!!

No pAsArAn!

Özgür Ergün
13-08-2007, 21:26
Hadi hatırlayalım!

Gokhan Yerlikaya
13-08-2007, 23:36
Aklımda Birtek sen,
Fikrimde birtek sen...
Ne farkeder kartal,
Sen hergun yenilsen..
Ugrunda herseyden,
Böyle vazgecmişken..
Nasıl vazgecerim,
Besiktasım senden..

Gelecekse Tüm acıLAr senden gelsin,hos gelsin,sefa gelsim Besiktasım...

Onur Özgen
13-08-2007, 23:38
barikat dedik barikatın arkasındayız dedik, arkadan vurdular.

Umut Şen
13-08-2007, 23:45
Vurun ulan vurun kolay kolay ölür müyüm sandınız?