PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasıl yani? Bu kadar kolay mı pes edeceğiz ?

Mine Soyer
07-05-2007, 17:06
Bu yazı bütün Beşiktaş sitelerine tarafımdan asılmıştır. Çünkü zaman en olumsuz şartlarda dahi birlik olma zamanıdır. Umutsuzluk Beşiktaşlı'ya asla yakışmaz...

Sizler inanç ve ideal denen kelimelerin varlığını biliyordunuz. Yoksa unuttunuz mu? İnancınızı bir parça yitirseniz de, ideallerinizi bu kadar kolay kaybedemezsiniz. Ligin bitimine üç hafta, liderle aramızda beş puan fark var sadece. Hadi umutlarınıza haksızlık ediyorsunuz, hiç değilse matematiğe itibar edin. Bir maç kaybettik diye dünyanın sonu mu geldi? Her şey bu kadar çabuk mu bitip, tükendi?

Hedefimiz üç maç, dokuz puan olmalıyken, gerek idmanlar da, gerek tribünler de inancımız ile futbolcularımızın yanında olacağımıza, onlara moral vereceğimize, destekleyeceğimize pes etmiş bir şekil de yorumlar yazıyoruz sitelerimiz de. Henüz lig bitmeden her şeyin bittiğini kabul eden bir tutum içersindeyiz. Önümüz de göz ardı edilmemesi gereken bir 2005-2006 sezonu var oysa. Galatasaray’ın son maçta kazandığı şampiyonluk örneği var. Ne yani şimdi biz onların geçen yıl gösterdiği inancın, bir parça kırıntısı da mı taşımıyoruz yüreklerimiz de?

Yakıştıramıyorum. Kabul edemiyorum. Böyle olması mümkün değil. Çünkü bizler en kötü durumlarda dahi umutsuz olmadık. Kenetlendik hep birlikte. Hani korkunun ecele faydası yoktu, geliyorduk? Şimdi lig bitmeden bizler mi korkar olduk. Yakışmadı bizlere? Şöyle bir hatırlayın sezona başlarken ne durumdaydık? Tüm kadro değişmişti, Tigana’ya ve yönetime bir parça güven yoktu içimizde. Neler yazıyorduk neler. Yönetimi istifaya davet edenler, kulübün borçlarını irdeleyenler, Baki Mercimek’i sevenler ve eleştirenler hatta Tigana’nın ağzındaki kürdan bile problem olmuştu ilk haftalarda. Ya kalecimiz Runje? Kafa bulmak maksadıyla yaptığımız Runjeee Runjeee tezahüratını kendi ellerimizle sunduk rakiplerimize.

Ama her şeye rağmen inanç, azim dolu bir yürek vardı gençlerimizde. Acemilik ve tecrübesizliğinin ardında kocaman. Her şeye rağmen direndiler, hiç beklemediğimiz bir şekilde bu günlere geldiler. Yoktan var olduk. Ne federasyon vardı arkalarında, ne hakemler. Yönetim bile sahip çıkmadı yeteri kadar. Bizler hak aramayı beceremedik ama onlar her şeye rağmen formanın hakkını şerefiyle verdiler.

Bir sitede anket düzenlenmiş. Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından takımızın şampiyon olacağına inanıyor musunuz diye. % 76 hayır, % 24 evet diye yanıtlamış taraftarımız. Ne gerek var böyle bir zaman da ankete? Ne gerek var kendi ümitsizliğimize, futbolcuları da ortak etmeye. Hani Beşiktaş küllerinden doğmuştu? Her şeyi ne kadar kolay unutuyoruz. Hiç değilse kalan maçlarımızı alıp, ligin sonunu bir bekleyelim, görelim. Fenerbahçe, Trabzon ve Galatasaray ile oynayacak daha. Eğer her iki maça kesin kazanacakları gözüyle bakıyorsanız, yanılıyorsunuz. Belli mi olur. Kim kala, kim öle. Aklın sınırlarını zorlamadan hiç bir şeye ulaşılamaz. Şampiyonluklara bile.

İnancınızı kaybetmiş olabilirsiniz. Siz bilirsiniz. Ama lütfen inananlara bari gölge etmeyin, ligin bitimine üç hafta kala, henüz bitmemiş umutlar ve henüz kazanılmamış iki kupa varken.

Özer Özçetin
07-05-2007, 17:15
Bu Ülkede futbolun adalet tanrısı olsa,terazi dolu tartsa,futbolda emeğe ödenen paralar kalp olmasa,yorumcuların gün gelir gsnin,gün gelir fbnin borazancısı olmasa,sahası seyirciye kapanan bir takım ağladı diye cezası kapamaya çevrilmese,PFDK denen kurum nalıncı keseri gibi herşeyi kim Beşiktaşın rakibiyse yontmasa umut var derim,feneri yenemedik bize ne o şampiyonluktan demem.
Ama biliyorum ki,kirli ilişkiler futbol tanrılarını esir almış çoktan.Hiç bir zaman umutsuz olmadım,ama nedir umutsuz olmadığım ,şampiyonluk falan değil,Beşiktaşılığımın özüne zarar getirmedim,hep ona inandım.İnanan arkadaşlarımla kardeşlerimle de bir arada olmanın gururunu yaşıyorum.
Bu yeter de artar bana.

Şenel Kızıldaş
07-05-2007, 17:16
bence bu umutsuzluk bizim 9 puanı alamıyacağımızdan değil fenerin 6 puan kaybedeceğinden tamam çıkmadık candan umut kesilmez dediğinde haklı durumda olabilirsin ama şöyle düşün geçen sezon son maçta elindeki şampiyonluğu verdin şimdi tekrar bu hatayı yaparmısın? bence 101. yılımızdaki kadar olmasada bir en azından bir takım işler döner ve biz yine şerefli ikinci oluruz ben bunu ve beşiktaşı seviyorum sezon başında yüzde doksan gibi büyük bi çoğunluk ikinciliğe başarı demişti en başta ben dedim... Şimdi sözümü yiyemem gerçekten bu takım en kötü ikinci olmuştur ve başarılıdır benim için he 45 golle şampiyonlukta işin açıkcası içime sinmezdi ama olacak bu takım çok iş yapacak yeterki kalsın tigana ... İnadına Tigana...

Umut Tutun
07-05-2007, 17:19
kesinlikle öyle. hatta onun da ötesinde:
tek mesele şampiyonluk ihtimali olduğunu hatırlayarak savaşmak değil; mesele ihtimal olmasa bile hep şampiyonluk için oynar gibi savaşmak...matematik bu hafta itiraz etse idi bize, ne fark edebilirdi ki!

kimse Beşiktaşı yılgın görmemeli, bunu kimseye nasip etmemek her Beşiktaşlının boynunun borcudur. bunu Beşiktaşın her oyuncusuna göstermek de öyle.

yılgınlığa geçit yok!

Özlem Erdoğdu
07-05-2007, 17:27
ümitsiz değiliz mine, kim ümitsizse ondan şüphe etmek lazım, bizde ümitsizlik diye birşey olmamalı, çünkü bizim için şampiyonluk herşey demek değil, kaygılarını anlıyorum ama biz her zamanki gibiyiz üstelik daha sıkı kenetleniyouz, yoksa benim şimdiye bunalımlarda olmam lazımdı, iki gündür işittiğim lafların haddi hesabı yok, millet aklınca dalga geçiyo ama bilmiyolar ki umurumda değil, ben renklerine aşığım bu takımın

Eren Cemaloğlu
07-05-2007, 17:42
bizim bu yola çıkmamızdaki tek sebebimiz,1 numaralı parolamız

bir ümidim sende anlıyor musun...

Serdar Özen
07-05-2007, 17:49
herşey sensin yaşam biçimimizsin sen kartal ölmek var inadına kartal...

Birkan Bürüngüz
07-05-2007, 17:53
Mesele inançsızlık meselesi değilki. Ben takımıma gençlerime hala güveniyorum inanıyorum son 3 maçıda rakiplerini eze eze kazanacaktır. Ancak fenerbahçenin rakiplerinin maça asılcaklarına inanmıyorum ben. İnançsızlığım diğer Türk takımlarına ve Türk futboluna. Bizimle oynadıkları her 90 dakikada birer maradona kesilen anadolu topçuları sıra fenere geldimi bırakın maradonayı olmayı topa nasıl vurucaklarını unutuyorlar bir anda. Ligimizin küçük emrahı kurduğu oyunu sonuna kadar kendi taktikleriyle çok güzel getirdi ve sona ulaştırdı. Ama pis oyunlar bizim inancımızı hiçbir zaman yıkamadı yıkamazda, onlarda bunun farkında o yüzden hiçbiri daha şampiyonluğun ş'sini kullanamıyor. Bu kadar korku onlara yeter de artar bile.

Eren Cemaloğlu
07-05-2007, 17:59
şampiyonluk hiç bir zaman mesele olmadı bizim için.şampiyon olmak için herşeyi yapan her yolu deneyenlerden değiliz biz.nasıl olsa sevinmek için sevmedik öyle değil mi.biz, bir kere şampiyon olacağız diye bunların iki haftadır ağladığı yakındığı şeyleri yaparak tarihimize sevdamıza leke sürdürmeyiz.ancak bu sene şampiyon olmasak da olur.biz biliyoruz ki bu kadro önümüzdeki 10 sene boyunca şampiyonluğun bir numaralı favorisi olacak.kupalar kazanacak.hiç bir zaman şimdi olduğumuzdan daha ümitli olmadık.kazanacağımız hiç bir kupaya diğerlerinin pis elleri değmemiş olsun yeter...

Gürhan Oğuz
07-05-2007, 18:54
çocuklar inanın
inanın çocuklar
işte bunu bağırarak gırtlaklardan kan gelene kadar hemde
inancımız ....

inanmakmı sorun, bizler bu takıma inanmasak aylardır her kes küfrederken bizler gençliğe yeni jenerasyona sahip çıktık

medya tiganaya saldırırken bizler inadına tigana pankartını açtık..
üç maymunlara karşı direnerek savunduk biz hiç bir zaman yılgınlığa düşmedik
yılgınlık bize yasak dedik bu yüzden

umudumuzu hiç yitirmedik zira umudun ta kendisi biziz
bizler hiç korkmadık, korksak SON BARİKATIN ARKASINDA DURMAZDIK İNATLA

BİZLER BİR GÜN İÇİN OLAN TAKIM SEYİRCİSİ DEĞİLİZ
BİZLER BEŞİKTAŞ TARAFTARIYIZ
TARAFIZ, HEMDE İNANÇLIYIZ
TARAFIZ, ŞEREFLİ VE HAKLI OLANIN YANINDA
TARAFIZ, ÇÜNKÜ BİZ BEŞİKTAŞLIYIZ
BİZEDE TARAF OLMAK YAKIŞIR...

son barikata son taş konana kadar, son beşiktaşlı bu görevi yerine getirmeye devam edecektir...

Hakan Kirezci
07-05-2007, 19:50
Mine kardeşimin yazısı, astığı diğer sitelerde hedefini vurmuş olabilir. Burada ki hiç kimsenin meseleyi bu biçimde algıladığını sanmıyorum ama beni asıl heyecenlandıran şey kardeşimin öfkesi ve isyanının yırtıcı rengi oldu.

İsyan bayrağı en zor zamanlarda ancak böyle sallanır. Kendi adıma söylüyorum;Son barikata yakışır.

Safak Batman
07-05-2007, 20:40
sanırım mesele şampiyon olma yada olmama meselesi değil.
mesele takımımızın sahaya koyduğu futbol.
tribün yoldaşlarımız arasında ki umutsuzluğu körükleyen ve karamsar tablolar çizmesine neden olan takımımızın sergilediği yada sergileyemediği oyun.
rakip takımın puan kaybetme olasalığı yüksek olsada bizim takımın 3 maçta kayıp vermeyeceğine inanmıyor kimse.

matematiğin yetmeyeceği bir güçle seviyoruz biz beşiktaşı.matematiksel hesaplar takılmadan sevmeye devam etmeli ,inancımızdan ve umudumuzdan ödün vermemeliyiz.çünkü biz kara kartalımıza "bir umudum sende anlıyor musun ?" diye seslenenlerdeniz.

Can Durukan
07-05-2007, 22:56
sanırım mesele şampiyon olma yada olmama meselesi değil.
mesele takımımızın sahaya koyduğu futbol.
tribün yoldaşlarımız arasında ki umutsuzluğu körükleyen ve karamsar tablolar çizmesine neden olan takımımızın sergilediği yada sergileyemediği oyun.
rakip takımın puan kaybetme olasalığı yüksek olsada bizim takımın 3 maçta kayıp vermeyeceğine inanmıyor kimse.

matematiğin yetmeyeceği bir güçle seviyoruz biz beşiktaşı.matematiksel hesaplar takılmadan sevmeye devam etmeli ,inancımızdan ve umudumuzdan ödün vermemeliyiz.çünkü biz kara kartalımıza "bir umudum sende anlıyor musun ?" diye seslenenlerdeniz.
katılıyorum ve..
bu umutsuzluk basit bir şampiyonluk hesabı değildir..şimdi fenerbahçe önündeki bütün maçlarını kaybetse,biz fenerbahçeyi yenemediğimiz için üzgün olacağız yine..ayrıca tigana noktasında sorunlar tavan yaptı gibi..akıl almaz işlere imza atmaya başladı..defansif oynamak başka ama oynayamamasına rağmen bunda ısrar etmek daha başka birşey..trabzon a bu yüzden yenildik taktiksel hatalar yüzünden..ki fenerbahçe de tuncay kezman ne ile bilinir;savunmanın arasına sarkmalarıyla..bunu bilemeyecek ya da farkında olamayacak bi yanı yok..bak yine başladım taktik-teknik konuşmaya..vallahi sevmiyorum..
kendi adıma gs den fb yi yenmesini beklemiyorum..ben çıkar eze eze yenerdim..ondan sonra da gs nin yenmesini bekleme hakkım olurdu..ama böyle olunca kendime yakıştıramıyorum zoruma gidiyor..sanırım çoğu insan için mesele budur..umutsuzluk değil belki ama hayal kırıklığı beşiktaşlı nın en afili kayıntısıdır..alışığız yani..canın sağolsun beşiktaş ım..elin insafına bırakma bizi,yeter..3 maçta da yenilsen ne farkeder..

Hande Eroğlu
07-05-2007, 23:42
SORUN ŞAMPIYONLUK DEĞİL ben şampıyon olmak için bu renklere aşık olmadım

sorun oynanan futbol taraftar herzaman bjklı duruşunu gösterırken takım hala o ruhu kazanamadı sorun fenerı gs veya diğerlerını yenmek değil savaş alanında korkusuzca sonuna kadar çıkış sebebının ınancıyla savaşmakta fakat ben şuan kı takımda bu ruhu göremıyorum sorun bu yoksa 3 puan 5 puan bu sevdanın ölçüsü olamaz

Alaattin Çam
08-05-2007, 01:05
İNTİFADA'lardayız

Rıza Aslan
08-05-2007, 01:11
Bu forumda Beşiktaş'ta yaşanan olumsuz sebeplerden dolayı her hangi bir
kardeşimin umutsuzluğa kapılıp ''pes'' edeceğini zannetmiyorum.
*
Bazen kırıldığımız noktalar, geçici umutsuzluklara kapıldığımız anlar olabiliyor.Normaldir.
Ben bunu çarpık sistemin futboluda kirlettiğnden ve bizimde
buna seyirci kalmamıza bağlıyorum...
*
Hoş görünüze sığınarak diyorum,
ben 44 yıllık Beşiktaş'lıyım hala umutlarla doluyum ve hala hızlıyım.
ruhum bile bana yetişemiyor...

Ömür Hıncal
08-05-2007, 03:43
Bir gün olsun gülmesem
Hep ağlasam da olur
Karanlığın içinde
Yalnız kalsam ne olur

İnim inim inlesem
Acı çeksem de olur
Benim için farketmez
Sen mutlu ol ne olur

böyle de iyi yahu. A.Y gidene kadar fenerle rekabet ortamına girilmemeli kanısındayım ben artık. rekabet ortamı degıl artık nefret ve üstüne serpiştirilmiş kinden oluşturulmuş bir pasta gibi oldu durum. kusura bakmayın fener tabırı caızse motoru bozuyor ben almıyayım pastadan.fareler yesin!

fenere degılde A.Y a bır kampanya olmalı artık.

Ha bu kadarmı kolay pes edeceğiz diye sorulmuş? ben babadan gelen maaşla okuyan bir ögrencıyım bana soruyorsanız direnir pes etmem eğerki onlara soruyorsanız onlara başkanları yıldırım hızıyla açık çek kesmeye razılardı fakat şimşek gibi 2 gol atamadılar.

sizce pes etmezler mi? hali hazırda hepsi " profesyonel" futbolcu. sizce hepsinde Beşiktaş İman Gücü varmı?

Ben inanmıyorum,yazın seneye tribün besteleri ve pankartları ıcın calısmalara baslıyorum. 2007-2008 sezonu hayırlı olsun dıyorum.

Serdo Yeşil
08-05-2007, 07:20
Genelde sorun şampiyonluk degilmiş diyorlar sorun bal gibide şampiyonluk herkesin genel olarak üzüntümüz bu hele birde o zengin takımını yenipte şampiyon olmak varya çocuklarımızın, yegenlerimizin ve analarımızın mutlulugu kat ve kat artarak sürerdi siyah beyaz bayraklar altında özgürlük bu dercesine yürümek mutlulugu ölçülemez hiç kimsede bu mutlulugu yaşamamak istemez herhalde

Murat Ödemiş
08-05-2007, 10:56
çocuklar inanın
inanın çocuklar
işte bunu bağırarak gırtlaklardan kan gelene kadar hemde
inancımız ....

inanmakmı sorun, bizler bu takıma inanmasak aylardır her kes küfrederken bizler gençliğe yeni jenerasyona sahip çıktık

medya tiganaya saldırırken bizler inadına tigana pankartını açtık..
üç maymunlara karşı direnerek savunduk biz hiç bir zaman yılgınlığa düşmedik
yılgınlık bize yasak dedik bu yüzden

umudumuzu hiç yitirmedik zira umudun ta kendisi biziz
bizler hiç korkmadık, korksak SON BARİKATIN ARKASINDA DURMAZDIK İNATLA

BİZLER BİR GÜN İÇİN OLAN TAKIM SEYİRCİSİ DEĞİLİZ
BİZLER BEŞİKTAŞ TARAFTARIYIZ
TARAFIZ, HEMDE İNANÇLIYIZ
TARAFIZ, ŞEREFLİ VE HAKLI OLANIN YANINDA
TARAFIZ, ÇÜNKÜ BİZ BEŞİKTAŞLIYIZ
BİZEDE TARAF OLMAK YAKIŞIR...

son barikata son taş konana kadar, son beşiktaşlı bu görevi yerine getirmeye devam edecektir...

en büyük takımlar değildir büyük olan taraftardır..tarafım beşiktaşlıyım ...