PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sanlı Sarıalioğlu

Özer Özçetin
10-05-2007, 18:02
Beşiktaştan ekmeğini kazanan ve Beşiktaşlı Sanlı olarak isim yapmış,takımda kaptanlığa kadar yükselmiş,60 yıllarda 2 şampiyonluk görmüş bir ağabeyimiz.
Bir zamanlar fotospor isimli bir gazete vardı,Gordon döneminde Beşiktaş düşmanlığı ile nam salmıştı,o gazete de yorumculuk yapıyordu,medyada o dönemde de bugünkü kadar aleyhimizde yalan yanlış haber yapılırdı,bunlara kızıp birgün Fulya daki antreman sahası içinde bulunan basın odasını boşaltmıştık,bir ara Sanlı Abi ile gözgöze geldim,abi sen de dışarı demiştim.O günden içimde bir burukluk vardı.Taa ki dün akaşama kadar,ilk yorumu Erciyese verilmeyen 2 penaltı,hem de üstüne basarak söylüyor,yani maç içinde ona benzer belki 10 pozisyon yaşanıyor,fener maçında Beşiktaşa vverilmeyenler için ne yorum yaptı izlemedim bilmiyorum ama gazetesinde hiç te üstüne basarak söz etmemişti.
Nedir bu ya,illa ki Beşiktaşa vurarak mı para kazanılacak bu Dünyada.Haydi fenerliyi gsliyi anlıyoruz da bizimkilere ne oluyor.Zamanında 1974 yılındaki Steugal Roşu maçonda son 3 dakika da turu giderecek skorun baş mimarlarından olmana rağmen bu taraftar hep seni bağrına basmadı mı Sanlı Kaptan.
Neden bu ihanet.....

Buket Yıldız
10-05-2007, 18:12
Beşiktaş Ruhunu taşıyamamışsa başarılarının ne önemi varki abim..görüldügü gibi taşıyamamış ve şu anda ihanet ediyor.

Muhittin Saban
10-05-2007, 18:16
Özer abi şahsen ben Sanlı kaptanı çok severim. İki alternatif var bu durumda. Ya gerçekten o an ne hissediyorsa çok içten ve samimi olarak içinden geldiğini söylüyor.

Ya da, Sanlı kaptan ve onun türünde belli büyük camialara mal olmuş oyuncular kendilerinden sonra Beşiktaş'a hizmet eden şahısların onların önüne geçmesini sindiremiyorlar. Bu kötü anlamda değil tabi. Hep istiyorlar ki onların sayfalarından söz edilsin. Yeni gelenler onlar kadar başarılı olursa bu biraz hayıflanma duygusu yaratıyor sanki onlarda.

Ama Beşiktaş adına kötü niyet beslemediği aşikardır. İhanet sözcüğü biraz ağır gibi kaçsa da demek ki senin düşüncelerin seni o söyleme götürüyor.

Ama şu da var, saha içinde olmak ve o tozları yıllarca yutmak farklı düşündürüyor ve camiasına farklı sahip çıktırıyor demek ki. Ama penaltı ayrıntıları konusunda ben de hem fikirim seninle. Çok gereksiz ve amacını aşan bir tavır.

Düşünüyorum da neden böyle konuştu. Ona ne yararı var Beşiktaş'a ne yararı var. O ve onun gibi Beşiktaş'a mal olmuş kişiler her ne olursa olsun sahiplik içeren söylemlerde bulunmaları gerekir. Ya da kan kusup kızılcık şerbeti içecekler. Başkaları konuşsun ama onlar değil!

Eren Cemaloğlu
10-05-2007, 18:17
gerçekten de bu sıralar beşiktaş üzerinden rant sağlayanlar çok fazlasıyla arttı.ancak bu kişiler sadece gs veya fb li değil.ben bunu anlayamıyorum.söylediklerinin yanlış olduğunu bile bile arkasında duruyorlar.ayıptır ya ayıptır.sanlı kaptan içinse futbolculuğunu yaşım itibariyle bilmiyorum.ancak steagul rosu maçındaki olayı da özer abi ve diğer abilerim sayesinde biliyorum.yani bunu yaptıktan sonra başka takım taraftarları olsa seni ülkeye sokmazdı bea.kıymetimiz değerimiz bilinmiyo.bunun üstüne bir de bizler suclu ve haksız olarak gösteriliyoruz basındaki kendi temsilcilerimiz(!) sayesinde.sanlı kaptanın yaptıkları benim de dikkatimi çekti tüm sene boyunca.bilhassa bizim maçların yayınında yorumcu olarak görev yaptığı zamanlarda çok uyuz olmuştum kendisine ve yorumlarına.ancak özer abinin son sözü beni gerçekten çok etkiledi.
"neden bu ihanet"
bilmiyorum ama ihanet çok ağır bir kelime.ben sanlı kaptanın yaptıkları her ne kadar bizleri yaraladıysa da ihanet sözcüğünü haketmediğini düşünüyorum.bilmem belki de bu benim eski ve emeği geçmiş futbolcularımıza hele hele kaptanlarımıza olan çok büyük saygı ve sevgimdendir.ancak ihanet ve bir beşiktaşlının adı yanyana gelince kötü hissettim kendimi.

Gürhan Oğuz
10-05-2007, 18:20
özer hocam
eğer tigananın gideceğini bilse o yorumları yapmazdı inan
benim okudujğum dinlediğim bjk lı yazarların içinde yer alan ama asla ve asla güvenmediğim bir isimdir

daha düne kadar bjk tv de yaptığı yorumlarında tiganayı yargısız infazlarla asan adamdan fazla bir şey beklemakte biraz iyimserlik
düne kadar bobodan topçu olmaz eğer topçu olursa ben tankla klüb binasının önüne kadar giderim diyen adam dün akşam boboya övgüler dizdi,,

serdardan orta saha yaratacam diyen tiganaya gü-ven-mi-yo-rum diyen bir insan

biraz kafasını örümcek ağı bağlamış

buyursunlar tigana gidiyorum dedi geçsinlerde görelim neler yapacaklar takım burada
bu işler atmakla olmuyor ...

şimdi mutludur o ve sinan engin
ve diğer bjk yazarıyım diyen kalemşörler

Özer Özçetin
10-05-2007, 18:20
Sevgili Muhuttin ve Eren ihanet sözcüğü neden biliyormusunuz,hani dostun gülü yaralar ya beni,işte ondan bu sözcük.
meriç tunca,erman,çakar,a.üstel,çavuşoğlu ve bilcümle şer cephesi dese tınmam,güler geçerim bir o kadar daha bilenirim,ama sen Beşiktaştan başka yerde top oynamamışsın,sen Beşiktaşlı Sanlısın,yakışır mı bu yorumlar sana.Derdim odur işte.

Muhittin Saban
10-05-2007, 18:40
Anladım Özer abi zaten dedim ya illa ki seni böyle söyleten içten gelen bir şeyler vardır demiştim.

Ne yapalım abi, satsan satılmaz atsan atılmaz. Düşünüyorum da babam beni omuzlarında eski açıkta 70'li yıllarda maç seyrettirirken kör Tuğrul'ları, Niko'ları Sanlı kaptanı, Zekeriya kaptanı, Sabri Dino'yu ne kadar da mutluydum. Çok sene geçmiş be....

Keşke Sanlı kaptan ve onun gibi bir çok eski oyuncu bu medya işlerine girmeseydi. Tv lere ve gazetelere yorum yapmasalardı. Kulüp adına gidip mahalle aralarında cevher arasalar ve kulübe tavsiye etselerdi.

Ama onlara da kızamıyorum çünkü o zamanlar ne kadar para kazandılar ki. Ne taraftar müşteriydi ne de sponsor belası vardı. Ulan be her şeyin altından bu Endüstriyel futbul sömürüsü çıkıyor ya!

Ben Galatasaraylı Gökmen'i de seyrettim son zamanlarını. Ama şu yorum yapmaya başladığından beri nefret eder oldum adamdan. Ama geçsin karşımıza eski futbolda ki günlerine dair anılarını anlatsın adama bayılırsınız. hem de "Ayı Gökmen'e" bayılırsınız. Yani eskilerde samimi ve içten olanlar şimdilerde beyaz cam ve renkli sayfalarda kendilerini kaybediyorlar.

Ahh eski günler ahhh, bu arada Özer abi, sen Niko'ydun değil mi?

Yani idolün, Niko Özer :-))

.

Alaattin Çam
10-05-2007, 18:45
gelde yazma, gelde sövme!

Özer baba,
gene turnayı gözünden vurdun… her maç sonrası Serenat telefon açıp bu sanlıya sövüyor, biri şunu sustursun diye… Serenat’ın telefonları hala sanlı için çalıyor…ben gene sanlıya giydiriyorum alabildiğince… bir insan bu kadar mı sevimsiz olur, bu kadar mı ağzı isal olur.nerden bakarsak bakalım çok sabırlıyızı görüyorum.

Eren Cemaloğlu
10-05-2007, 18:48
kesinlikle doğru söyluyosun özer abi.yani dostun gülü yaralar beni...doğrudur dostun gülü yaralar hepimizi.ancak benim bu ihanet sözcüğü ile şahsi bir problemim var.yani ne biliyim senin haksız olduğundan değil de benim kendi şahsi sorunlarımdan dolayı biraz ağır geldi bana bu söylemin.ancak kesinlikle söylediğin her kelimeye katılıyorum.zaten katılmayıp da ne yapacağım.ben değil sizler biliyorsunuz abi sanlı kaptanı ve diğerlerini...

Hakan Kirezci
10-05-2007, 19:35
Ortada bir ihanet var tabii ki...
Sanlı kaptana yazı yazdırdıkları için basın sektörüne yapılmış bir ihanet var.
O yazıları basıp, yayıp ta bize okutanların okuyucuya yaptığı bir ihanet var.
Sanlı kaptanın düşünce olarak salgıladıklarını konuşma dili ya da yazı dili olarak kullanabilmesiyle de edebiyat sanatına yapılmış bir ihanet var.
Kendisi düşünmeye çalıştığı için biyolojiye yapılmış bir ihanet var.
İşin daha da acı tarafı bizde bunlardan amma da çok var yahu.
Muhittin'cim sanlı kaptan da anılarını anlatabiliyor biliyor muydun?
Bak birini ben dinlemiştim bir zamanlar ve o zamandan beri kendisini her gördüğümde (TV de tabii Allah'tan) konuşma zorluğu çekiyorum.
Steagul Rosu maçının ardından buna sormuşlar neden her golden sonra topu kapıp kapıp santraya diktin diye.
El cevap; "Ben her yediğimiz golden sonra eleniyoruz sanmıştım"
Neyse ki 3. golden sonra elendiğimiz konusunda ki kaygıları doğru çıktı da... Neyse.
Bu arada yaşı yetmeyip te maç hakkında bilgisi olmayan kardeşler için.
İlk maç İstanbul'da 2-0 Goller Sinan-Tezcan
İkinci maç Dakika 86 durum 0-0
Maç bitimi 3-0.
Tüm asistler Sanlı kaptan.

Serdar Özen
10-05-2007, 19:41
kesinlikle ben de katılıyorum özer abi... ama kesin yargılarla onu bunu keserek beşiktaşı cephe alarak onun penaltısı verilmedi yok o yok bu... diyerek prim yapmak mı amaçları anlayamıyorum...NEDEN BU İHANET
yeter ulan!!!

Özer Özçetin
10-05-2007, 19:48
Beşiktaşlı hep tarihi ile övünür,eski futbolculara öykünürüz hep.Bir Sabri Dino nam-ı diğer Modern Zamaro,Ahmet Börtüçine,Tuğrul Şener yani Kör Tuğrul,Ahmet Yıldız,Lütfü,Kahraman,Niko Kovi,Dorde Miliç,Sinan-Tezcan GOOL.
Daha kimler...
Neden Sanlı Abi neden,değer mi hiç.Elbette gerçekler söylensin ama sen bile inanmıyorsun bunlara,nasıl söylediğine umarım şaşırıyorsundur.
Efasne kadro hep tarihine bakarak başarılara koştu,Fulya şampiyonluk maçları öncesi birçok değerli büyüğümüzün idmanları ziyaertine tanık oldum,fener maçı öncesi acaba kim gitmiştir Ümraniye ye.
Biraz da yönetenlerde kabahat var,aslında diyalog kurulsa,sıcaklık yaratılsa belki Sanlı Sarıalioğlu gibi zamanında camiaya emek veren birçok kişi yanlış beyanlara tevessül etmez bile.Kulüp deplasmanlara kongre beylerini taşıyor,bir kez olsun maziyi yaratnların yaşayanlarını veya ailesinden birer kişiyi davet edip götürseler olmaz mı.
Sıcaklık dostluk vefa saygı,şefkati sevgiyi doğurmaz mı.

Muhittin Saban
10-05-2007, 20:57
Biraz da yönetenlerde kabahat var,aslında diyalog kurulsa,sıcaklık yaratılsa belki Sanlı Sarıalioğlu gibi zamanında camiaya emek veren birçok kişi yanlış beyanlara tevessül etmez bile.Kulüp deplasmanlara kongre beylerini taşıyor,bir kez olsun maziyi yaratnların yaşayanlarını veya ailesinden birer kişiyi davet edip götürseler olmaz mı.
Sıcaklık dostluk vefa saygı,şefkati sevgiyi doğurmaz mı.

Sanırım teşhis-tanı-tedavi yukarıda ki yorumda mevcut.

Belki de hak etmedikleri dışlanmışlık duygusu onları böyle hırçın hale sokuyor.

Hakan Kirezci
10-05-2007, 21:13
Özer hocam...
Alabildiğine romantik, kendi itirazına bile üzülen hassasiyetinize, kucak dolusu iyiniyetinize büyük saygı ve muhabbet besliyorum.

Yalnız şunu da sormadan edemiyorum;
Yanlış beyanlara tevessül eden eski emektarlarımızın gerekli sıcaklığı ve ilgiyi görmedikleri, deplasmanlara giden takımın uçağına davet edilmedikleri için bu tarz davrandıkları oysa dedikleriniz gibi davranılsa, örneğin K.Erciyes maçında ki pozisyonlara artık penaltıydı demeyecekleri, orada burada takım aleyhine abuk sabuk konuşmayacakları gerçekse eğer sizce de bu daha büyük bir facia olmaz mıydı?

O zaman futbolcu eskisi gazetecileri passatlarla,massatlarla besleyen, yola gelmeyenleri bacağından vurduran Aziz Yıldırım'ın hatası nerededir?

Özer Özçetin
10-05-2007, 23:13
Derdim de bu zaten Hocam,hani aşk derdiyle hoşem,el çek ilacımdan tabib,kılma dermankim helakım zehri dermanındadır gibi,pek uymasa da bunu çağrıştırıyor bende.
Çözüm derdin içinde aslında.Konuşsunlar tabiiki ama fenere verilmeyen cezada ortak deklarasyon yayınlasınlar,eski Beşiktaşlı futbolcular derneği var,çoğu oraya üye.En azından dernek çatısı altında beyanat verebilirler.Sene başından beri yapılan kayırmaları söylesinler,Hıncal Uluç Tahkim başkanı ayağa kalk cevap ver sen nasıl seyircisizi kapamaya çevirirsin ödül verir gibi diyebiliyor,kapalı alanda sigara içme cezasının para miktarı belli,ya sen iki fırt çektin az öde denmez,bazı cezalar değişmez kuraldır.
Nerede benim Sanlı A bim Hıncal dan az mı biliyor futbolu az mı yaşadı,nerede Zekeriya Alp,nerede Sinan Engin.
Sadece Tiganaya veya Beşiktaşa mı vurularak yorumcu olunuyor.Beğenmediğin ercan saatçi,gürcan bilgiç takır takır camiasını savunuyor,bizimkiler vuruyor.
Bana yapılan haksızlığın karşısında dimdik dur,ben kayırılırsam da söyle.Ama sakala geç,bıyığa dur olmaz.Aşağıya da tükür yukarıya da.
İsteğim bu işte.Ben itiraz konusunda da aynen böyle düşündüm,bu Ülkede fener 2004 yılında kural ihlali var deyip 11 puamı 8 e düşürebildiyse ve buna FİFA sı UEFA sı federasyonu medyası eyvallah çektiyse,o şampiyonluk fenerin hanesinde 2075 yılında da görünecekse,eğer bir hakkım varsa benim takımım da itiraz etsiz arasın hakkını.
Ne arabın yüzü ne şamın şekeri değil bu iş,kimse bize iltimas geçsini istemek hiç değil.
Evet aynen böyle,Sanlı Abiler konuşsun ama herşeyi konuşsun,taç çizgisi kenarında penaltı yapan oğuzu da konuşsun,luganonun Nobrenin sırtına bindiğini de konuşsun.

Gürhan Oğuz
11-05-2007, 00:29
özer hocam onları konuşurlarsa devrim olur onlarda devrimden korkarlar
böyle gelmediler ama bu camiadan böyle geçinip gidecekler

Erkan Özberk
11-05-2007, 00:31
Del Bosque'nin kafasını isterim diye yazmıştı zamanında. Yazılarına pek itibar etmemek lazım
Ayrıca Lig Tv'de Sakarya maçı sonrası yaptığı gafı biliyoruz
Alenen küfür etmişti jean Tigana'ya!!!

Burhan Gümüş
11-05-2007, 09:11
Sayın Sarıalioğlu,
Maç sırasında oluşmuş bir pozisyonla ilgili yaptığı yoruma katılmaya biliriz fakat adı üstünde yorum işte.Aynı pozisyonu hakem yorumlamış ve kararını başka bir yönde vermiştir zaten.Bu nedenle olaya iki pozisyona penaltı dedi söyleminden yola çıkarak "sonucu ihanet söylemlerine dayandırmak" ne derece mantıklı olur bunu da arkadaşların kendi "yorum"larına bırakıyorum.Yinede birçok kişinin Sayın Sarıalioğlu ile yaptığı yorumlara katılmadan geçemiyeceğim.Yorumculuk yaptığı hiçbir maçta (Geçmişteki yorumları da dahil) takımla ilgili bir pozitif yaklaşımı göremedim kendisinde.Hep negatif bir tavır içersinde(mahallenin cin fikirli çocuğu gibi)hep olumsuz yönde eleştiri yapmak için tetikte beklemekte.
Belkide olumsuz yönleri bulup ortaya çıkarmakla Beşiktaş a daha fazla katkıda bulunacağını düşünmekte,bilemiyorum.(Biraz fazla zorlamalı/fazla iyi niyetli bir yaklaşım oldu) ama bu kişi Beşktaş lı iyi niyetli olmak zorunda hissettim kendimi.

SONSUZA KADAR BEŞİKTAŞ

Serenat Tutaklı
11-05-2007, 15:42
Sanlı Sarıalioğlu yorum yaparken,dinlemiyorum artık kısıyorum televizyonun sesini,mübalağa değil gerçekten kısıyorum.Bobo alınmasın diye Taksim'de yürüyüş bile yaparım diyordu.Ben hala o etkinliğin yapılcağı günü bekliyorum,gün konusunda karar veremedi sanırım!

Ertan Eylem
15-05-2007, 19:29
Sanlı Sarıalioğlu yorum yaparken,dinlemiyorum artık kısıyorum televizyonun sesini,mübalağa değil gerçekten kısıyorum.Bobo alınmasın diye Taksim'de yürüyüş bile yaparım diyordu.Ben hala o etkinliğin yapılcağı günü bekliyorum,gün konusunda karar veremedi sanırım!

Yapar yapar merak etmeyin Taksim sadece emekçilere kapalı yalakalara, satılmışlara,ilkesizlere, döneklere, geçmişini inkar edenlere değil....