Orijinalini görmek için tıklayınız : Çarşı nın Görevi Her Zamankinden Daha Zor
Ertan Eylem
13-05-2007, 20:34
Hakem hataları, şike iddiaları fenerli ağlamaları ile geçen bir sezon,ama ne sezon.
Futboldaki endüstriyel ilişki ağının en kördüğümsel hali yaşandı bu sezon.Yaşananlar sanki bilindik senaryoların 2007 versiyonu idi.
Öyle bir federasyon düşününkü siyasi iktidar tarafından kıskaç altına alınmış,başkanı fener in tehdidi ile fener stadına gidemeyecek kadar aciz duruma düşmüş.Verien cezalarda adalet kavramının yerini ee ne yapalım kavramı almış...medyanın sınır tanımaz ilkesizliği ve eyyamcılığı...
Ya bizim özelimizde yaşanalara ne denmeli? nasıl bir kulüp yönetme anlayışıdırki ,nerede hak aranır nerede tavır konulur bihaber.Kendi teknik direktörünün ayağını kaydırmak adına tetikçi olarak kullanılan sözüm o na muhabir - yazarlar,Teknik Direktörü pes ettirmek adına yardımcısını , tercümanını görevden almalar....
Evet ÇARŞI nın görevi herzamankinden daha ağır ve önemli sevgili dostlar.
Eğerki ÇARŞI gerçek gücü ve inisiyatifini ortaya koymaz ise bu yönetim anlayışı tarihimizi ve tarihsel değerlerimizi uçuruma- bataklığa sürüklemeye devam edecektir.
Türkiye de ilk defa bir taraftar grubu-oluşumu kulübünün dahi önüne geçerek uluslararası boyutta ses getiriyor.İşte aslolan bu önenmli gücü nitel bir sıçrama ile tarihin önemli aktörleri arasına sokmak- sokabilmek.Geleneklere ihanet eden yönetim-yöneticilere ne olduklarını hatırlatmak.
Olaya bakarmısınız?! kulüp en çok kime borçlu sayın demirören e,peki delboske ye ödenecek olan tazminatın sorumlusu kim? ya da huanfran ,ailton transferi nin Carew i 3 kuruşa göndermenin sorumluluğu-vebali...
Bu saatten sonra ne şampiyonluk vaadi ne de sportif başarının hiç bir anlamı yok sorun geçmiş değerlerimiz, geleceğimiz ve geleneğimizle alakalıdır.
Ya endüstriyel futbol ilahlarına teslimiyet ya da tutsak edilen ruhumuzun özgürlüğünü kazanmak !!!!
Yarın çok ama çok geç olabilir....
Ne şampiyonluklar ne de kupalar biz tutsak edilen ruhumuzu arıyor o nu özgürleştirmenin kavgasını veriyoruz.Beşiktaş a bu ruhu kazandıracak güç Ç@RŞI nın bizzat Ateşten ruhunda değilmidirki !!!!
Haydi ÇARŞI göster gücünü dosta düşmana KARŞI!!
Armagan Gencdis
13-05-2007, 21:33
Her zamanki gibi akbabalar üşüştü her zamanki gibi basın, medya,patronlar cephesi saldırdı yine elimize gelen şampiyonluğu ensemize vurup aldılar.Daha iki hafta öncesine kadar kirli olan lig temizlendi, amcalar vefat etti ,verilmeyen penaltılar masalı unutuldu,ligten çekiliriz palavraları, devleti göreve çağırıyoruz yalvarmaları,yayıncı kuruluş bize düşman ağlamaları,federasyon kan davalımız senaryoları hakkıyla yerine getirildi.Türk sporunun utanç vesikası şampiyonluklarına bir yenisi daha eklendi.Oyunun kuralı budur derseniz ben bu oyununda yokum onlar şampiyon olalımda nasıl olursa olsun mantığıyla yaşarken bizler önce Haysiyet,Şeref,Onur,Duruş peşindeyiz bu oyunu şimdilik kaybetmiş olabiliriz.Ancak bizim peşinde olduğumuz fikirler elbet bu ahlaksızlıklarında üstesinden gelecektir.NE MUTLU BEŞİKTAŞ'LIYIM DİYENE.
Tuncay Yılmaz
14-05-2007, 01:21
Herkesi saran rantın güzellikleriyle dolu toz pembe hayat
Fairplay Çarşı, nerde o anarşist ruh nerde o taraftar kararları
Çarşı'nın dirilmesi sanırım son holigana bağlı, sabırsızlıkla bekliyoruz seni abi.
Muhittin Saban
14-05-2007, 15:58
Sevgili Ertan,
Maalesef dün akşam Çarşı resmi sitesinde bir tuhaflık yaşandı ve açılan bir başlıkta " Herşey Serbest" dendi.
En son baktığımda 1000 kadar cevabın çoğu ana avrat küfür içeriyordu.
Yani son görevi buydu ve ondan sonra farklı bir bildiri gelmedi sanırım. Şaşma var şaşma...!
Ertan Eylem
14-05-2007, 23:37
Evet yönetimimiz suçluyu tespit ederek cezasını kesmiştir.SuçluTigana dır.
Aciz yönetimlerinin üzerini örtmek adına Luce D.Boske-Rıza Kaptan -ve son kurban Tigana .Şampiyonlar liginede giremezsek şaşırmayın dostlar suçlular hazır Tayfur Kaptan ve A.Gültigen.
Yeni sezonunun teknik direktörü ÇARŞI ya inat Samet menejer de sinan engin olursa da şaşırmayın.
Yönetim başarıyı değil her başarısızlığın ardında suçlu yaratma telaşında...
Berk Sezenler
14-05-2007, 23:47
Bu yıl tribün biraz format değişti.
İyi aile çocuğu gibi göründü çArşı yada genel olarak söylersek Beşiktaş taraftarları.
Heryerde çıkıp röportajlar verildi,herkese zeytin dalı uzatıldı.Bir tek evlere kahveye gidilmediği kaldı.
Sonunda ne oldu?Tribünler karşı Selçuk'tan parmak hareketi,yozgatlıdan forma şov (bunun karşılığını bile top toplayıcı çocuk verdi yozgatlıya salto attırarak)...
Rakip şampiyon oldu.Nasıl oldu?Ev sahibi olduğu zaman bu avantajı nasıl kullandı?
Her derbiden sonra sahası kapananlar,sahalarının kapanması için bizim maçlarımızı bekleyenler...
Bazı şeyler dost eli uzatmak ve güleryüzlü olmakla olmuyor.
Elbetteki nefret bizim gıdamız değil ama Çarşı değilde çArşı yazıyorsak ve A'mızla övünüyorsak onun hakkını vermek zorundayız.
Agresif olmak kötü olmak demek değil.
Onur Özgen
15-05-2007, 00:21
http://www.forzabesiktas.com/forum/biliyoruz.gif
Ertan Eylem
15-05-2007, 10:08
Bildik senaryolar gündeme gelmeye başladı bile Samet i istiyormuş haşmetli yöneticimiz Levent Erdoğan ve Samet e karşı bir tepki olduğuna inanmıyormuş.
Kargadan başka kuş kendilerinden başka BEŞİKTAŞLI tanımayan anlayışın doğal sonucu bu olsa gerek.
Muhittin Saban
18-05-2007, 13:55
Aşağıdaki yazı sevgili Ertan Eylem'in bir önceki tanıştığımız adreste 2006'nın sonunda yazdığı bir yazı. Tam Çarşı'ya yönelik olarak "satılmışlar" diye bağrılmasının ertesinde. Yazısı hoşuma gitmişti çok. Ben de tam yeridir diye buraya taşıyorum(Ertan iznin yok ama almış kabul ettim)
Abi Elinin Altında Satılık Ruh Var mı?
"Öylesine kaybediyoruzki herşeyimizi ,duruşumuzu, kimliğimizi ve hatta benliğimizi.Öyle ağır geliyoruzki kendimize ruh bizden gitti gideli herşey satılık ya bu evrensel doymazlık ,saldırganlık içerisinde HERŞEY SATILIK nehirler, ormanlar ,yaşadığımız toprak soluduğumuz hava.Çanakkale de ,Sakarya da kanlarımızla suladığımız ve kaleleri bir bir işgal altındaki yurdum...ve aymaz vurdum duymaz yurdum insanı,mutluluğu orta çağ karanlığında arayan örümcek kafalılar,kayıtsız şartsız emperyalizmin uşaklığına soyunanlar...
Ç@RŞI seni gidi oyun bozan seni gidi mahallenin haşarı yaramaz çocuğu, seni gidi ezilenden yana !!!!lerin karşısında duran zincir kıran ...
Beşikaş ın kartal ruhlu özgür gençliği ya siz size ne demeli ha size ne demeli zaten siz deşifre etmediniz mi bir çok şeyi , futbol denen ama çoğu gollerin masa başında atıldığı tiyatro sahnesinin yazar , yönetmen ve oyuncu ve figuranlarını siz teşhir etmediniz mi???
SİZ DEMEDİNİZ Mİ? RUHUMUZ YETER Oysa herşey alınıp satılırken ne de güzel olurdu değil mi hazır RUH satınalabilmek ....
AH SİZİ GİDİ OYUN BOZAN EZİLENDEN YANA OLAN, EZİKLERE KARŞI KOYAN SİZİ GİDİ ZİNCİR KIRAN ah sizi gidi çok uslanan ama usanmayan yaramazlar ah!!!!!" Ertan Eylem
Alayına Gider be....
Sedat Güneş
19-05-2007, 01:56
çArşı'nın ölü mü diri mi olduğunu anlamak için son şans geldi çattı. Ankaraspor maçında yaşanacak olanlar herşeyi gösterecek.
Ya çArşı yeniden doğacak ve Beşiktaş'ın önünü açacak.
Ya da .................................................. ..............
Ekin Selçuk
19-05-2007, 23:54
Bir kez daha gördük. Sezonun ortasında yaşananlar tekrarlandı. Çarşı, Beşiktaş'ın değerlerini ayaklar altına alan Demirören yönetimini istifaya çağırmadı. İnönü'de Tigana'yı hatırlamadı. Tek kelimeyle kokuşmuş taraftarlığa yazıklar olsun.
Şenel Kızıldaş
19-05-2007, 23:59
kimse buna bi anlam veremedi haklısın...
sadece maçın son 1 kaç dakikasında ''yönetim sameti istemiyoruz'' dendi ama bence bu yeterli değildi...
aklıma kötü şeyler geliyo.. :( beşiktaşım sen bizi koru...
Ekin Selçuk
20-05-2007, 00:09
Çarşının vermesi gereken cevaplar var. Ama en önemlisi şu; Çarşı Beşiktaş değerlerini ayaklar altına alan bu yönetime niçin destek oluyor?
Ekin Selçuk
20-05-2007, 00:19
çArşı'nın ölü mü diri mi olduğunu anlamak için son şans geldi çattı. Ankaraspor maçında yaşanacak olanlar herşeyi gösterecek.
Ya çArşı yeniden doğacak ve Beşiktaş'ın önünü açacak.
Ya da .................................................. ..............
Çok açık söylüyorum. Çarşı bu her türlü değeri ayaklar altına alan Demirören yönetimine destek olarak, Beşiktaşlılık duruşuna ihanet etmiştir. Çarşı hani her şeye karşıydı? Her şeye karşı olmasına gerek yok, ama Beşiktaşlılık duruşu bu yönetime karşı olmayı gerektiriyor. Ben Çarşısporlu değilim, Beşiktaşlıyım.
Sedat Güneş
20-05-2007, 01:16
Çok açık söylüyorum. Çarşı bu her türlü değeri ayaklar altına alan Demirören yönetimine destek olarak, Beşiktaşlılık duruşuna ihanet etmiştir. Çarşı hani her şeye karşıydı? Her şeye karşı olmasına gerek yok, ama Beşiktaşlılık duruşu bu yönetime karşı olmayı gerektiriyor. Ben Çarşısporlu değilim, Beşiktaşlıyım.
Benim gözümde de çarşı bitmiştir. Hani son bir umut belki birşey olabilir dedim ancak tam bir hüsranla sonuçlandı. Demek ki bu işler sloganla, pankartla olmuyormuş. Öyle görünüyor ki önümüzdeki 2 yıl boyunca buna benzer tablolar yaşanacak. :(
Sinan Dedeli
20-05-2007, 01:54
arkadaslar bu konuda bu kadar olumsuz bir tutuma kapinilmamali hemen. önenmli olan bazi eksikler, hatalar varsa bu eksik ya da hatalar nasil kapatilmali nasil yapici olunabilir onu konusmaliyiz diye düsünüyorum.
Burak Sığırcı
20-05-2007, 02:23
çok kötü çok... bursankara ve fener'e küfretmekle çoluk çocuğun gazını alırsın, ya sonra?
tigana'ya bir veda tezahüratı bile yapılmadı. yazık... tribün bitiyor göz göre göre...
Orkun Bademli
20-05-2007, 08:42
çarşinin 25. yilinda bu duruma düşmesi çok aci ve vahim bir durum
çarşi çok fazla dejanere oldu.Asil taraftar tribüne küstü
bazen bende gelmicem artik biktim diyorum
çünkü 23 yaşindayim 13 yaşimdan beri maçlara gelirim 5 senedir kapalidan kombine alirim daha dünkü arkadaşlar benin beşiktaşliliğimi yargilamaya başliyor
bu beni üzüyor
aslinda ben futboldan sıkıldım beni futboldan bu sene soğutular
ayak oyunlari futbol sevgimi öldürdü
gene bu sene kombinemi alirim takimima yardim olsun diye ama maçlara gidermiyim bilmiyorum
forumlari takip ettiğimde özellikle forzada çarşi adini kulanarak yikici eleştiri yapan sayisi çoğaldi bu beni çok üzüyor takim oyuncularina hakaret edenlerden tutun işi anaya küfüre kadar götürdüler
yani iyi gün taraftari çoğaldi
eğer onlar çarşiysa ben çarşi değilim ben beşiktaşliyim
Selen Eskier
21-05-2007, 11:58
2 sene öncesine kadar tek veya arkadaş grubumla giderdim maçlara..Sonra onu tanıdım ÖZLEMİMİ..Akatlarda bi sürtüşmeyle başladı tanışıklığımız..Sonra darüşşafakada daçkayla olan olaylı maçta tekrar biaraya geldik..yine ufak laf sataşmalarıyla uzayan bir muabbete imza attık..Artık her maça heryere beraber gider olduk..Biz TRİBÜN ARKADAŞI olmuştuk..Beşiktaşım için tek başıma mücadele etmiyordum artık..!Benim yanımda benim sesime kendi sesini katan yüreğime yüreğine katan bir KARTAL vardı yanımda artık..Peki şimdi..???
Herzaman gülen biz şuan dut yemiş bülbül gibi kalakaldık..
Üzerimizde Beşiktaş montlarıyla siyah beyazımızla semtimize veya herhangi bir yere indiğimizde ufacık çocukların bize bakıp gülmesi,insanların o renkleri utanmadan hala taşıyormusunuz demesi,alay edilmesi çok zorumuza gidiyor..Biz herzaman SEVİNMEK İÇİN SEVMEDİK sloganını kullansakta kimse anlamıyor bizi..Saçma ama bazen ağlayacak gibi oluyoruz..Ama KARTAL yüreklerimizi hatırlayıp tutuyoruz kendimizi..Antu veya Gs forumlarına girip baktığımızda başımız öne eğiliyor..Bize edilen hakaretler yüzünden!!!
Biz bu değiliz..!Beşiktaş bu kadar aciz değil..Bu taraftar bu kadar küçük değil..!
Ne yaptık bunları yaşayacak?Her maçta takımı desteklemekmi suçumuz?Klübe azda olsa store tarafından katkı saglamakmı?Maç öncesi gecelerimizde sabaha kadar maç nolcak acaba diye uyumamak mı?Maçta önemli pozisyonlarda kalbimizin yerinden çıkacak gibi olmasımı???Ailemizi bile karşımıza alıp BEN DEPLASAMANA GİDİCEM deyip diğer renkdaşlarla otobüslere doluşup şehir şehir dolaşmakmı??SUÇUMUZ NE?BUNLARI YAŞAYACAK BU GÜNLERİ GÖRECEK KADAR KÖTÜ NE YAPTIK BİZ??
Ben kapalı tribün hayatıma zaten bu sene son vermiştim..Eğer seneyede böyle olacaksak biz bırakıyoruz..isteyen istediğini düşünebilir..ne biçim BEŞİKTAŞLILAR diyebilir ama dayanamıyoruz artık...
Bıktık!Maçlardaki iğrenç performanslar,Yönetimdeki yanar dönerli işler,BJK Plazanın önüne gelen FB plakalı Fb yöneticilerinin arabaları..ne işler dönüyor Allah aşkına??!! YETER YA YETER! Taş olsa çatlar kardeşim..Biz çok sabrettik..Buraya yazdıklarımızın aynısını YÖNETİMEDE mail olarak attık..Okuyacaklarını bile sanmam ama biz içimizden geleni yapıyoruz..BAZI ŞEYLERİ DİLE GETİRİYORUZ..
Bu taraftar çok sustu..Susma sırası artık onlarda..
YA SUSACAKLAR YADA BU TRİBÜN BİZİM GİBİ DÜŞÜNENLERLE BERABER TARAFTAR KAYBEDİP KENDİ KENDİNE SUSACAK..!!!
Selen Eskier & Özlem KARGIN
Muhittin Saban
21-05-2007, 12:39
Sevgili Selen,
Susanlar belli! Zaten bir sezon boyunca da hep sustular. Beşiktaş üzerinden nemalanmak isteyen ne kadar rakip yönetici ne kadar medya mensubu varsa hepsi alacağını aldı.
Susmaması gerekenler Beşiktaş'ın başında temsil görevini üstlenenlerdi. Ama onlar koltuklarına üstlenmekten yüklenme eylemini gerçekleştiremediler. Yüklemeyi yapmayanlara karşı da susmaması gerekenler ne hikmettir son randevuda kepenk kapattılar.
Aslında esas susulması gereken yer ve nokta Ankara maçı ve maç saatiydi. Her nedense "Susmak bazen çok şey anlatmaktır" felsefesi sergileneceğine anlamlı ve görülür pankartlarla mesajlar verileceğine aksine maç boyunca hiç gereği yokken değmezler için küfür seçeneği seçildi.
Biliyorum ki taraftarın beklentisi de bu değildi. Şu hiç bir zaman unutulmamalı; Beşiktaş taraftar kitlesi her ne kadar maça gelmeyenler olsa da tüm dünyada kalbi siyah-beyaz atanları da kapsamaktadır.
hani bizim bir söylemimiz vardır; "Dünyanın her yerinde, aynı anda, aynı şeyi, düşünen tek insan topluluğu Beşiktaş'lılardır" diye. Ama üzülerek şahit oluyorum ki son zamanlarda yaşanan bu süreç sonunda olması gereken olmamış ve aynı şeyler düşünülmemiştir maalesef.
Şunu da belirtmek isterim; bana göre son günlerde alakalı alakası kişilerin bile ağzına dolayarak sakız yaptığı Beşiktaş Duruşu kavramı maç günü en yapmaması gereken oluşum ile ve en son yapılacak olan küfür tavrı ile resmen bir Balon olarak patlatılmıştır.
Ama "benim hala umudum var....."
.
Özer Özçetin
21-05-2007, 18:03
Aslında olaya iki yönlü bakılıyor,fener maçı kaybedildiği anda sahaya hazır olan meşaleler yağmalı,fenerlilerin yaptığı herşeyin hesabı sorulmaydı,fenerliler analarından doğduğuna pişman edilmeli gslilerin yaptıklarına yakın ama kendi tribünlerine zarar vermeden birşeyler gösterilmeliydi,fener hayatının en kolay deplasmanına gelememeliydi.Evet fener en kolay deplasmanına gelmişti bu sene.Bir de Bursa maçı var,bursaya gidilmemesi veya yollara çıkılmaması takımın yalnız bırakılması gibi.Bunlar taraftardan beklenenler rakiplere karşı yapılması gereken bir de taraftardan beklenen,hep geri vitese takımış vaziyette giden yönetimin protesto edilmesi veya uyarılması,Beşiktaş durşunu ağızlarına pelesenk edip o duruşa uygun davranılmaması ,sportif başarısızlıklar protesto edilmeliydi,deniliyor.Ben bu gruptaki görüşlerle bir iki satır dışında hem fikirim.Bir de Beşiktaşın zarar görmemesi,en azından kötü sezona rağmen şampiyonlar ligi olayı,gelecek sezona cezasız girmek,alınan cezalarda centilmence örnek gösterilmek.Bu da bir görüş,buna da kısmen katılabilirim,ama yönetim mutlaka uyarılmalıydı,nasıl Samet konusunda uyarıldıysa,yalnız dikkat edin uyarılan Başkan değil yönetim,zira Sameti Başkan da istemiyor sadece 3-4 yönetici istiyor.
Netice itibarıyla Beşiktaş zor ve acı bir yıldan geçti.Sıkıntımız büyük,95 ten buyana tek şampiyonluk var,borç dağları var,isim satılma tehlikesi var,millet Şerefbey stadı diye hayal kurarken Beşiktaş ismine ek yapma tehlikesi var.
Velasıl kelam dert bir değil elvan.
Muhittin Saban
22-05-2007, 11:46
SSon haberlere göre Mecidiyeköy Beşiktaşlılar Derneği kurucu üyesi Altan Akdil’in başlattığı kampanya ile Samet Aybaba'nın göreve gelmesi için 2 günde 14 bin imza toplanmış ve bu imzalar yeni katılımlar ile Yönetime ulaştırılacakmış!
Bu 14 bin kişi kim? hatta kimin 'kim'i?
Bu sayfada 2 mesaj yukarıda da belirtmiştim; " Dünyanın her yerinde, aynı anda, aynı şeyi, düşünen tek insan topluluğu Beşiktaş'lılardır" diye ve de eklemiştim;
" Ama üzülerek şahit oluyorum ki son zamanlarda yaşanan bu süreç sonunda olması gereken olmamış ve aynı şeyler düşünülmemiştir maalesef."
Evet maalesef..!
.
Burak Güven
22-05-2007, 12:22
Benim gözümde de çarşı bitmiştir. Hani son bir umut belki birşey olabilir dedim ancak tam bir hüsranla sonuçlandı. Demek ki bu işler sloganla, pankartla olmuyormuş. Öyle görünüyor ki önümüzdeki 2 yıl boyunca buna benzer tablolar yaşanacak. :(
Senin gözünde biten Çarşı, aslında kendin değilmisin? Sadece kapalı kutu'nun Beşiktaş ÇARŞI olması ne kadar acı verici bir durum. Bunu bir ruh olarak hissetmek lazım denmiyormu? Mademki sadece kutu ÇARŞI, gerçekten Beşiktaş semtinde olupta, Çarşı'nın içinde doğup büyümüşkaç kişiyi gösterebiliriz orada? Bugün Alen'in bile laf geçiremediği kutu'ya bir dahaki maçta dikkatli bak derim, çünkü yaş ortalaması oldukça düştü yeni jenerasyonun gelişiyle. Yok artık eski abiler, beyfendiler orada, o yüzden Çarşı'yı içimizde yaşamalı ve Beşiktaş değerinin üstüne çıkarmamalıyız, arkadaşımızın dediği gibi biz çarşıspor'lu değiliz BEŞİKTAŞLIYIZ, Çarşı'da bizim kalbimiz, şah damarımız....
Serdo Yeşil
22-05-2007, 12:51
[QUOTE=Muhittin Saban;26174]SSon haberlere göre Mecidiyeköy Beşiktaşlılar Derneği kurucu üyesi Altan Akdil’in başlattığı kampanya ile Samet Aybaba'nın göreve gelmesi için 2 günde 14 bin imza toplanmış ve bu imzalar yeni katılımlar ile Yönetime ulaştırılacakmış!
Bu 14 bin kişi kim? hatta kimin 'kim'i?
Bu sayfada 2 mesaj yukarıda da belirtmiştim; " Dünyanın her yerinde, aynı anda, aynı şeyi, düşünen tek insan topluluğu Beşiktaş'lılardır" diye ve de eklemiştim;
" Ama üzülerek şahit oluyorum ki son zamanlarda yaşanan bu süreç sonunda olması gereken olmamış ve aynı şeyler düşünülmemiştir maalesef."
Evet maalesef..!
14 bin imza içlerinde çogunlugu fb ve gs li olanlardır bizim taraftarımızın aybaba hayranlıgı ne zaman oldu ben hatırlamıyorum
Umut Tutun
22-05-2007, 15:18
bitmesi "imkan dahilinde olan" şeylerin bitmesi söz konusu olabilir.
çArşı, şu an yaşamakta olan ya da görünen şeylerden çok daha fazlasını ifade eder; "bitmek" ifadesi ile yanyana gelmesi bile zaten tanım dışıdır.
bunu çok söyledik, hep de söylüyoruz. gelenek gelenek diye de boşa yırtınmıyoruz arkadaşlar.
Muhittin Saban
22-05-2007, 15:56
Umut aslında şu süreçte yaşanan bence ne biliyormusun?
Öncelikle sana katılıyorum, Çarşı'nın bir gelenek olarak özümsenmesi gerektiğine. Ama bazen gelenekler de kuşakların sürekli yer değiştirmesinden dolayı değişime uğrayabiliyor.
Ben Çarşı kavramını bir "sancak" olarak düşünüyorum. Değiştirilemez, yıpratılamaz ve en önemlisi de sahip olunması gerekilen, kaybedilmemesi gerekilen bir bir kavram.
Önemli olan o sancağın nasıl taşındığı ve tutulduğudur. bazı kuşaklar eğri tutar bazı kuşaklar da doğru tutar yani dimdik tutar. Sanırım arkadaşların ve hatta zaman zamanda benim dile getirdiğim ilk seçenek oluyor;
"Eğri tutulması"
Çarşı geleneğini yaşatanların tribünler vasıtası ile tüm Türkiye kamuoyuna yansıtmış olduğu misyon görevindeki sürekli nöbet hallerini düşünürsek eğer bu gelinen son sürece kadar olan çeşitli aralıklarda taraftar profilinde ve düşüncesinde nasıl bir 'dönüşüm' yaşandığını görmek çok zor olmayacak.
Sanırım konuşulması ve tartışılması gereken nokta 'neye', 'niçin' artık eskisi gibi bakılmadığı sorusuna aranacak cevap etrafında olmalıdır.
Hele bu son Ankara maçında tam da yeri iken tüm olup bitenlere yönelik olarak gösterilmesi gereken tavrın adabınca sergilenmeyip aksine hiç de hoş olmayan küfür icracılığının hiç de geleneklere uygun bir tavır olmadığı kanaatindeyim.
Bence tartışılmalı bu konuyu.
.
Ali Erken
22-05-2007, 20:21
aslında bu konu hakkında forzabesiktasta uzun bir tartisma devam ediyor..
Omer Kalaycıoglu
27-05-2007, 10:06
ayı oluyor yaa carşı yaa laf atıyorsunuz burda yazık ben sizi yalnış tanımışım arkadaşlar. bu kadar kolay yani dimi carşıya laf atmak bunuda burda gördüm yaa artık kimseye güvenmiycem ben yazıkkkkkkkkkkk
Gürhan Oğuz
27-05-2007, 10:24
ayı oluyor yaa carşı yaa laf atıyorsunuz burda yazık ben sizi yalnış tanımışım arkadaşlar. bu kadar kolay yani dimi carşıya laf atmak bunuda burda gördüm yaa artık kimseye güvenmiycem ben yazıkkkkkkkkkkk
ömer bu güne kadar yazılanları okursan yada bundan önceki yazıları ve yorumları biliyorsan
burdaki bulunan yazan ve okuyan hiç bir kimsenin çarşıya laf söylemediğini görürsün eleştirmekle çarşıyı yermek farklıdır
bunları biribirinden ayırmak gerekir
bizler yıllardır SON BARİKAT diye bir şiar söylüyoruz eğer o son barikatı okursan neler düşünüldüğünü ve neler yapılması gerektiğini görürsün
son barikatın son savaşçısıda çarşı içinde bulunan ve O RUHU yaşatan taraftardır..
hiç bir şey tek başına var olmamıştır vede varlığınıda sürdüremez..
Semtin ruhu var oldukçada bu böyler olacaktır
Endüstriyel futbolun bitirmeye çalıştığı çarşı ruhu görmek istersen..
aşağıda linki okursan sevinirim
http://www.halkintakimi.com/forum/showthread.php?t=8&highlight=son+barikat
Hakan Kirezci
27-05-2007, 11:45
Gürhan hocam boşver linki minki.. Şöyle Turgut Özal'ın dediği gibi Aççık Seççik ortaya çıkaracan ki zihinlerin gözü gönlü açılsın..
Son Barikat
Endustriyel sporun dayatilmasi ile beraber, spor etkinliklerinin en onemli ayagi sayilabilecek taraftarin hergecen gun biraz daha oyunu disardan seyretmesi, oyunun disinda kalmasi icin medya kimin sesinin kitlelere ulasmasini istemis ise o ses ulastirilmistir. Sadece o ses duyulur olmustur.
O insana en aykiri ozelliklere sahip olan ses sadece sporda degil, toplumsal her olguda hep ayni sey icin duyulur olmustur; biz oyunun disinda olalim diye, biz yoneten degil hep yonetilen olalim, biz ureten degil edilgen kalalim, dusunmeden sadece bir istatistik olarak var olalim diyendir o ses.
Gazetelerin yapis yapis olan sayfalarindan, algoritmalarin dunyasi olan internetten, kablolu/kablosuz yayinli cam ekrandan, uydu kanalli iletisim araclarindan, cep telefonlarindan, dijital radyolardan cikan bu gurultu kirliligi sesin karsisinda, bu igrenc, ahlak yoksunu, arsiz sesi bastirmaya calisan, herseye ragmen rakamlar ile degil, degerleri ile, gelenegi ile var olan bir baska ses vardir; Besiktaslilar!
Bugun yine sinaniyoruz…Birkez daha diyorlardir, belkide bu son hamle diyorlardir, her yonden, her cepheden yuklenip yikalim bu engeli diyorlardir… Belkide bunun icindir daha ucuncu haftasinda Besiktas futbol takiminin hocasinin tartisilmaya baslanilmis olmasi…Belkide bu yuzdendir resmi koridorlarda selamlasilmasa bile gece olunca mafya ile kolkola gezmeler, cocuklarin basina bir ‘abi’ aramalar…Yuvarlak masanin etrafinda elele oturup ruh cagirma toplantisi yapilsa bile ruhun ruhsuzlarin arasinda olamayacaginin hesaba katilamamis olmasidir simdi boyle saskin olmalarinin sebebi. Belkide bu yuzden denenmistir hic itiraf edilmese de bir guvenlik zaafiyeti gibi gosterilmis olan semt provakasyonu… Belkide guvenlik kurulu toplantisinda taraflarin kafalarindan -daha baska ne yapabiliriz acaba- gectigi icin alinmistir tercihsiz kararlar, dayatmalar.
Bugun yine sinaniyoruz. Herbirimizin samimiyet sinavina girdigi gunlerdir bugunler.
Yok edilmek istenilen sesin ciktigi yerdir Carsi.
En yasanilasi askin adina bedenleri ile bedeller odemis Besiktaslilarin en yuksek desibelli sesidir yok edilmek istenen, ve onunla birlikte devralinmis ve devredilecek bir gelenektir.
Gun bu gun degil, gun bugun ile birlikte bugunden sonra her gundur. Simdi birkez daha o meymenetsiz suratlarinda en acimasiz bir yumruk olarak patlamanin zamanidir. Birkez daha tek ses, tek yurek, tek bilek olmamizin zamanidir. Birkez daha bugun aramizda olmayip, gokyuzunde birer kartal olmus sehitlerimize verdigimiz sozu, -layik olacagiz-i yerine getirmemizin zamanidir. Birkez daha ‘hepimiz Carsi’yiz’ demenin vaktidir artik.
Ne yaparlarsa yapsinlar, nerden ve nasil saldirmis olurlarsa olsunlar, marslarimizla, tezahuratlarimizla, atkilarimizla, formalarimizla, ruhumuzla, colugumuz-cocugumuzla, inancimizla, cikarsiz askimizla, analarimizin dualari ile, yitirdigimiz bedenler ile bezenmis barikati asamayacaklar.
Onurumuzla, gururumuzla, Serefimiz ve Hakkimizla hep var olmak icin…
SON BARIKATIN ADIDIR BESIKTAS !
Deniz CAN
Gürhan Oğuz
27-05-2007, 11:54
SON BARİKAT, yazıldığı gibi bir kaç güzel satırın bir araya gelmesiyle oluşmuş bir hikaye değildir .
SON BARİKAT BEKŞİKTAŞ' lının manifestosudur.
okuyup geçilecek değil, okuyup öğrenilecek ve hayata geçirilecek bir olgudur
ÇARŞIYI ARAMAK, bunu kavramak ve özümsemekle olacaktır ..
çarşı son barikatın ruhudur
Alper Sahin
27-05-2007, 15:06
ben Beşiktaşlı olduğum için her zaman gurur duydum. eminim ki buradaki herkes de bu gurura sahip.
bana "büyü" artık dediler. boş bunlar dediler. bir maç için "ta izmir'e, istanbul'a gitme" dediler ve en acıtanı "zaten yenileceksiniz" demeleri oldu, oluyorda. ben her maça gidişimde ise onlara "ben yenmeye değil, Beşiktaşıma gidiyorum" diyorum, ben "bir artı birin bire eşit olduğu yere gidiyorum diyorum". yanılmıyorsam da haklıyım bu sözlerimde.
bu görüşlerimden dolayı yakındım çArşı'ya. çArşı ise olması gereken taraftar profilini hep yansıttı. ama sonra çArşının ünlenmesiyle kendilerine "kimlik" yapmak isteyen çapulcular daha çArşının "A" sını anlamadan kendilerine çArşı dedi. bana göre sonucunda da çArşı, çarşı oldu.
beni soğutan olay ise en son oynadığımız Galatasaray maçında, biz eski açıkta yer yetmediğinden dolayı birbirimizin omuzunda izlerken maçı(bi çok kişi koridorda beklemek zorunda kaldı) kimse bizi umursamadı. yöneticilerin umursamasını zaten hiç beklemedim ama keşke kapalı da bizimle beraber sesini çıkarsaydı.belki o zaman polis daha önceden bize yer açar, biz de rahatça izlerdik maçımızı.
ben bugüne dek kapalıda hiç maç izlemedim. zaten istanbula ulaşım için yeterince para harcadığımdan bütçem kapalıya yetmedi. artık -ne yazık ki- görüyorum da kapalıdaki bir çok kişi de inönüde kapalıdan başka tribün olduğunu unutmuş durumda.
umarım sahip olduğumuz değerleri yönetimin yaptığı gibi biz "taraftarlar" da kaybetmeyiz. unutmayalım ne olursa olsun çArşı biziz. bir yerde bir hata varsa bunu düzeltecek olanlar da bizleriz
çünkü bizim dünyamız Beşiktaş. çünkü Beşiktaş son barikat
Özer Özçetin
27-05-2007, 16:55
Beşiktaş taraftarı asiliğini asilliğinden almıştır.Med cezirler,zaman zaman muğlaklıklar bulanıklıklar olacaktır.Bulutlar bile gelip geçmektedir ama gökyüzü hiç değişmemektedir ve mavidir aslolan rengiyle.
Beşiktaşın Şerefli mazisine layık olmayanlar,Hakkı olan savaşı veremeyenler,Ahmet Fetgeriyi Hüsnü Beyi bilmeyenler,milenyum aydınlanmasını endüstriyel saldırının endüstriyel safsatanın karanlığında yok ettik sananlar aldanacaktır.
Beşiktaşın asi ve asil ruhu ÇARŞI son barikat olarak ilelebet Beşiktaşın haksızlığa karşı olan savaşında yerini daha da güçlü alacaktır.Geçici karartmalar aldatmasın bizi,Çarşı biziz,biz Beşiktaşız,Beşiktaş Halkın Takımıdır.
Erkan Özberk
27-05-2007, 17:10
Çarşı geleneğine sahip çıkan ve bu geleneği yaşatmak için mücadele veren tüm Beşiktaşlılardır aslında. O yüzden Çarşı'nın görevi her zaman zordur
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.