Orijinalini görmek için tıklayınız : 2006 - 2007 Sezonunun Ardından Futbolcularımız Ve Verimleri
Samet Baştaş
14-05-2007, 09:34
Şuan iki yabancı hakkımız var Klebersonun gitmesiyle...
Takımımızda bulunan Runje,Delgado,Rico Paşa Bobo
Runje:Sağı solu belli olmuyor.Taraftar tribüne çagırıyor inat ediyor gelmiyor...
Performansı:Ligin en az gol yiyen kalecilerinden biri...
Rico Paşa:Ligin 12-13 haftası yedek oturdu.Sonradan toparlanmaya başladı..
Delgado:Cola turkanın hediyesiydi.5 maçı arka arkaya çıkaramadı sakatlandı özel kişisel sorunları oldu.Ücret konusunda yönetimle sorun yaşadığı söleniliyor..
Bobo:Sakatlıktan sonra kendini toparlıyamadı.Avrupanın bir çok kulübünden ciddi teklifler alıyor...
Sizinde yabancı oyuncularımız hakkında fikirlerinizi merak ediyorum?
Demir Han
14-05-2007, 10:55
Merhaba
Bobo konusunda ilk günden beri iyi bir yatırım demiştim.Eğer yerine avrupa'da bize iş yaptıracak kaliteli ama Hagi gibi olan...bir adam alınacak ise satılabilir ama açıkçası pek istemem yine de
Runje...Sorunlu biri..bence aşı tutmadı..gitmesinde fayda var
Delgado ...Bu lig ona biraz sert geldi sanırım gidecek ise tutmaya gerek yok ama zarar etmeyelim yeter
Rico.....Sergen vakası 2 durarak futbol artık çok geride kaldı Delgado gider ise kalabilir ama bence yedek olur.Futbol koşanın kazandığı bir spor bunu artık bilmek için alim olmaya gerek yok
Nobre (Türk yabancı)...Aranan forvet değil kaleye hep sırtı dönük tek forvetli sistemde hele ki hiç yeri yok.Sadece pres yapıyor diye de takımda kalamaz ki
Son bir not asıl sorun Tigana'da olabilir belki de bu oyuncuları o değerlendiremedi ve biz bu oyuncuları böyle gördük.Yeni gelen teknik direktör ile belki Delgado ve Rico bir hava yakalayabilir ama diğerleri konusunda fikirlerim pek değişmeyebilir
Ulas Oktem
14-05-2007, 12:45
runje: kesinlikle kalması lazım.defansı çok iyi yönlendiriyor ve gerçek formuna ulaştı.daha iyisini alamayız.
bobo: değerini geldiğinden beri baya arttırdı.çok faydalı işler yaptı.sakatlıklardan sonra çabuk toparlanamamasının nedeni vücut yapısı.gole çok yakın,her an gol atabiliyor.kesinlikle kalmalı.
nobre: yerli oyuncu statüsünde oynadığı için kalmalı.çok pres yapıyor ve rakip defansın dengesini bozuyor.ekiği çok var ama yabancı kontenjanını doldurmadığı için kalabilir.
delgado:çok iyi bir kumaşı var ama yeteneklerinin onda birini gösteremedi henüz.en iyi maçını lig başlamadan önceki galatasaray maçında oynadı.o performansına ulaşamadı bir türlü.çok narin ve kuvvetsiz.deplasman maçlarında sakatlanması da ayrı bir soru işareti.bu sene hiç faydalanamadık neredeyse.ama çok da yetenekli ve potansiyeli yüksek.gitse bir dert kalsa bir dert.sorunlarının ne olduğunu bilip ona göre konuşmak lazım.
ricardinho:bu sene takıma en çok maç kazandıran oyuncuydu.oyunu yönlendiren,pas dağıtımına yapan oyuncumuz.kısacası takımın beyni.performansında düşüş var bu ara ama bence normal.çok yoruldu artık.fazla göse batmasa da baya bir koşuyor ve çok fazla topla buluşuyor.ayrıca delgado dışında v er kaç yapabileceği bir oyuncu bile yok neredeyse.ricardinho'nun dilinden de pek anlamıyor oyuncularımız.yoksa köü olduğu maçlarda bile çok iyi paslar çıkartıyor.beklentiler çok arttığı için başarısız gibi görünmeye başlandı.ama yapması gereken şeyleri yapıyor bence.sorunsuz ve sakin bir kişi.pek hırslı değil ama.bence kalmalı.daha iyisini getiremeyiz zaten.bir de yaşı konusunda tam bilgiyi öğrenmemiz lazım..
Kemal Agül
14-05-2007, 13:42
Yabancıların hepsini gönderirim
Rasim Bektaş
14-05-2007, 15:14
oof işte bu!
özlediğim forum geri geldi!
Gitsinler herkes gitsin!
Bahadır Ahıska
14-05-2007, 15:34
:)
rasim abi boşver, yine de umut var be.
en kötü şey umutsuz kalmak.
ama yine de gazetelerin yazı boş geçmemek için ortaya atacakları "bomba transfer" dedikodularına buradan da baya bir talipli çıkacak gibi görünüyor.
beşiktaş duruşu diyor başka da bişey demiyorum, zira bu duruş endüstriyel futbol vampirlerinin karşısında "haç" ve "sarmısak" etkisi yapacak tek söylemdir.
Özlem Erdoğdu
14-05-2007, 16:07
'haç ve sarmısak' ağbim süper benzetmeler:) yalnız ricardinho konusunda çok rahatsızım, istediği(m) gibi oynadığını düşünmüyorum. bobo zaten kafasını(!) kullanınca süper oynuyo. delgado çok çelimsiz gibi görünüyo gözüme, yani her izleyişimde, bu çocuğa hergün börekler çörekler yedirip biraz kilo aldırmam lazım diye düşünüyorum:D
Emirhan Oğuz
14-05-2007, 18:05
:)
rasim abi boşver, yine de umut var be.
en kötü şey umutsuz kalmak.
ama yine de gazetelerin yazı boş geçmemek için ortaya atacakları "bomba transfer" dedikodularına buradan da baya bir talipli çıkacak gibi görünüyor.
beşiktaş duruşu diyor başka da bişey demiyorum, zira bu duruş endüstriyel futbol vampirlerinin karşısında "haç" ve "sarmısak" etkisi yapacak tek söylemdir.
- Rasim Abi, şampiyonluk ne demek ?
- Haç ve sarmısağın yanında hiçbir şey demek !
:mndc:
Eren Cemaloğlu
14-05-2007, 18:18
runje:gönderilmesi çok çok kötü ve saçma olur.
delgado:ricoyla birlikte oynamak ona yarıyo.biraz da özlemin börek,çörek vs lerini yese tam süper olucak.:D
rico:herkesin koşmadığını soylediği bu oyuncuyu delgado yokken bir daha izlemenizi tavsiye ediyorum.yanında delgado varken daha bi kenara çekiliyo.nasılsa delgado onun yerine de koşuyo.ancak delgado yokken tüm sahada rico...
bobo:daum'un söylediği bişey geldi aklıma:"Nihat'ı satan şampiyonluğu satar" aynı şey bobo için de geçerli.(yeri değil ama sezon sonunda bobo ve gökhan zan giderse bize bi 10 sene daha eziyet var demektir)
Serdar Özen
14-05-2007, 18:21
:confused: runje tigana geldi diye geldim gitmek istiyorum demiş bence oyunu iyi okuyor ama ofsayt taktiği onu da vurdu ilk zamanlar yaptığı hatalar aklımdan çıkmıyor değil...
delgado onu geldiği zaman bol gol atar diye düşünmüştüm serbest vuruşlardan diye ama ne o iyi oldu ne de biz...
bobo en çok yakaladığı pozisyonlarını değerlendiren oyuncumuz bence kalmalı ama onun daha iyisi alınırsa gidebilir
ricardinho umutsuz vaka gibi oynuyor ama kritik maçlarımızı onla aldık kalmalı bence tam verim alamadık daha
nobre çok savaşıyor ama fırsatçı ayağı yere basarak oymamıyor karambolleri onla sağlıyorduk yönetimimiz ne yapacak acaba:confused:
Birkan Bürüngüz
14-05-2007, 18:27
Runje: hepimiz hayatımızda top oynamışızdır. Halı sahada maçlar yapmışızdır. Ben bu maçlarda hep defans adamı oldum, hani şu adam geçer top geçmez denilenlerden. Severdim defansda durmayı maçın yıldızı olmasak da takım oyununu severdim. Ama sürekli arkamı kollamak hiç hoşuma gitmezdi. Kaleci bana güven vermeliydi yeri geldiğinde defansı organize etmeliydi. Elinden çıkan toplar adresine gitmeliydi. Kaleye gelen her topu kurtarmak ne kadar önemliyse topu oyuna sokmakta o kadar önemli olmalıydı. Neyse uzatmıyım Runje defansa güven veriyormu, her pozisyon sonrası defansa kızıyor ama hiçmi hatası yok acaba? kesin vardır herkes hata yapar ama yapmıyorum havasında olmamalı, eğer bu sorunları çözücekse kalsın ama böyle devam edecekse ben Türk bir kaleciden yanayım. Çok da iyi kaleciler var yerli olarak
Delgado: Tam iyi oynamaya başladı dedik, arjantinli bu çocuk yeniden sakatlandı. Ayaklarına çok hakim bir oyuncu izlerken keyif alıyorum ben ama nedense şu sakatlıklardan kurtulamadı ama kalması lazım çünkü yaşı daha genç hatta tam oynama zamanlarında.
Rico: Bana maç kazandıracak adam sadece inönüde değil deplasmanda da kazandırmalı. Karşı takım ricoya baskı yaptımı sahada ricoyu ara ki bulasın. Türk futboluna alışamadı sanırım daha.
Bobo: Bana göre Türkiyeye gelmiş en iyi forvet bobo. Yaşına bakın attığı gol sayısına bakın maçlarını bir kez daha izleyin söylediğime sizde hak vericeksiniz. Bu çocuk geldiği günden beri hep benim yıldızım oldu. Yaşının genç olması bizim için çok ama çok büyük bir avantaj. Satılırsa yönetim bunun hesabını kimseye veremez. Hoş bu zamana kadar zaten neyin hesabını verdilerki. Bobo bize çok şampiyonluklar kazandıracak asla satmayı düşünmemeliler.
Özer Özçetin
14-05-2007, 18:47
Yaşa varol Rasim Hoca....
Taylan Mete Yusuf
14-05-2007, 20:08
Runje kalsın onunla diyalog kuralım gerçek beşiktaş duruşuna en yakın olan o.
Bobo bir yıl daha oynatıp iyi bir paraya satalım
Nobre hemen satalım
Rico paşa jübilesini bizde yapsın
Delgado Cola Turka gidecekse oda gitsin (Ülker ve Kalkavan istemiyorum.)yoksa ikinci yılda kendini toparlar gibi geliyor.
Berk Sezenler
14-05-2007, 21:47
çArşı Hırvatistan temsilcisi olan kalecimiz mutlaka kalmalı.Sezon başında yapacağı hataları tekrarlayacağını hiç sanmıyorum.Sırtı dönük 10 adama ve tribündeki bana güven veriyor.
Diğer yabancı oyuncularımızın hepsi hücuma yönelik oyuncular.Bunca hücum oyuncusuyla defansif bir oyun oynamamızdan dolayı onları sağlıklı olarak iyi-kötü değerlendirmesine tabii tutamayız.Ofansif mentale sahip bir hocayla gerçek kimliklerine kavuşacaklarına inanıyorum.
Zira Nobre'deki hırs,Rico'daki kariyer,Bobo'daki oyun zekası ve Delgado'daki teknik bu ülkedeki hiçbir futbolcuda yok.
Kısacası;bütün yabancılarımıza ihtiyacımız var.
Sedat Güneş
14-05-2007, 22:09
Kalacaksa bir tek Delgado ve Bobo kalmalı. Diğerleri gönderilmeli. Delgado'nun daha iyi oynayacağından eminim. Bence onun sorunu Ricardinho. İkisi arasında takımın liderliği konusunda bir sorun var. Ricardinho oynamadan önce formu iyiydi ancak Ricardinho forma giymeye başlayınca Delgado'da sorunlar başladı. Bobo ise takımın bir numaralı forveti. Takımda kalması gerekiyor. Nobre ilk 11'de yer alması bizim için handikap olduğuna inanıyorum. Sahada koşmaktan başka bir işe yaramıyor. Onun yerine bitiriciliği iyi bir forvetimiz olsa daha iyi sonuçlar alınacaktı. Nobre'nin kontenjan sorunu olmadığı için takımda kalmalı. Runje hakkında ise pek emin değilim. Kalsa da gitse de farketmez. Onun yerine yerli bir kaleci alınsa (örneğin erciyes kalecisi Orkun) daha da iyi olur. Ricardinho kariyer bakımından en iyi olarak gözükse de bence gönderilmeli, çünkü kariyeri sahada bize bir kazanç sağlamıyor. Kaç maçtır dikkatimi çekiyor, zoraki oynuyormuş gibi bir hali var. Sezon sonu gönderilmeli.
Şenel Kızıldaş
14-05-2007, 22:10
Runje kalsın alayı gitsin derim :D
Anıl Tanrıyar
14-05-2007, 22:41
yabacıların hepsı gıtsın sergen gelsın ılhan gelsın pascal gelsın besıktas ruhu o zaman gelır ıste:)
Gökhan Gürses
14-05-2007, 22:50
gitsin tabi ki bütün yabancılar. sonra yenileri gelsin adaptasyon du kondisyon eksiğiydi antreman eksiğiydi zarttı zurttu derken 1 sezon daha geçsin. hocayla anlaşamasın.barlarda takılsın. 2 maç iyi oynayınca hedefim avrupa desin.:confused:
bobo ve nobre ye forvette ihtiyacımız var. yanlarına bir yabancı golcü daha alınırsa dönüşümlü olarak oynarlar.
runje gibi adamlara her zaman ihtiyacımız var.tribünlere oynamak yerine asıl görevini icra etmesi yeterlidir.
ricardinho 1 sezon daha oynar bu takımda.
delgado yu bu kadar kolay harcamayalım. yetenekli adam. hepimiz biliyoruz ki alışık olmadığı mevkilerde oynamak zorunda kaldı.
Cihan Güngör
14-05-2007, 23:12
Vazgeçilir gibi değil
bu med-cezirler :)
Cagdaş Cepni
15-05-2007, 15:24
runje kalsın hepsi gitsin..gelecek olanlarda brezilyalı olmasın bu brezilyalılar çok hain oluyo...işleri güçleri para..ödemeleri geçikti diye idmana çıkmıyorlarmış bi kere bi düşün ben bunlardan aldığım o kadar paranın hakını verdim de mi idmana çıkmıyorum..para göz topçu gelmesin yeter..alayı gitsin..
Berkant Tutaklı
15-05-2007, 16:24
Gidene kal;kalana git demem...
Devrim Doyran
15-05-2007, 17:00
delgadoyu ülkerden emanet almışız da aman biryerine birşey olmasınlardayız gibi geçti koca sezon
giderse üzülmem
Buket Yıldız
15-05-2007, 17:03
oyuncularda kusur yok bence iyi bir hoca gelsin başlarına yeter..
Onur Tural
15-05-2007, 19:45
Türkiye’de Bazı Şeyler Hiç Değişmeyecek.. Bundan Yirmi Sene Öncesinde Yönetimlerin Gerçekleştirdiği Transfer Politikaları Hala Aynı Şekilde Devam Ediyor.. Menajerlerin 5 Dakikaya Sığdırılmış ‘’Zidanevari’’ Futbolcu Kasetleri İle Gözler Boyanıyor Ve Futbolcuya Milyonlar Ödenip Getiriliyor.. Oysa Ki En Vasat Futbolcuyu Bile Bu Şekilde Süslemek Ve Olduğundan Farklı Göstermek Mümkün..
Gelelim Yapılması Gerekene..
Bugün Romario’yu Tanımayanınız Var Mı ?Ronaldo’yu ? Peki Bu İki Futbolcunun Avrupa Sahalarına Adım Atışı Hangi Kulüp İle Oldu ?PSV… Olay Çok Basit.. Kulüp Güney Amerika Ve Afrika’da Squad Ekipleri(Genç Futbolcu Avcıları) Kuruyor..Bu Biraz Maliyetli Bir İş Fakat Kaz Gelecek Yerden Tavuk Esirgenmez.. Bugün Bütün Büyük Kulüplerin Buna Benzer Ekipleri Ve Futbol Okulları Var.. Örneğin Arsenal Bu Sayede Kimsenin Bilmediği Eboue, Diaby ,Toure v.b Gibi Oyuncuları Elmas Gibi Bulup Avrupa’ya Getiriyor Ve İşliyor..
Bobo’nun Satılması Gündeme Gelince Herkes Diyor ki ‘’Büyük Kulüp Olmak İstiyorsak Satmamalıyız’’… Yanlış Düşünce Bana Göre Futbol Artık Ticaret Ve Ticarette Ana Kural Malın Değerini Bulduğunda Satmak… Eğer Bu Ekipler Kurulursa PSV Gibi Her Sene Avrupa’da Çeyrek Finali Zorlayan Ve Bu İşten Büyük Paralar Kazanabilen Bir Kulüp Oluruz...
Mustafa Ozyurt
26-05-2007, 00:49
2006 - 2007 sezonu bugün itibariyle bitti.
Yönetim ve Tigana konusuna hiç girmeyip sadece ve sadece futbolculara odaklanmak istiyorum.
101. yıldaki travmadan sonra Beşiktaş ilk defa ligde şampiyonluk kovaladı bu sezon hem de genç ve yeniden yapılanmış kadrosuyla.
Sezon başında takımdan 101. yıl kadrosundan İbrahim Üzülmez hariç herkes gitti.
Transferlere bakarsak; Serdar, Burak, Baki, Fahri, Nobre, Bobo ( bonservisi ), Runje, Delgado, Ricardinho alındı takıma.
Yaş ortalaması 24'e düştü takımın.
Runje ilk haftalarda çok hatalı goller yese de sonradan toparladı ve yaptığı kurtarışlarla maç kazandırmaya başladı Beşiktaş'a.
Toraman - Zan ikilisi de hata yapsalar da zaman zaman Beşiktaş'ın ve milli takımın defansının göbeğine yerleştiler.
Baki iyi niyeti ve mücadelesiyle açıklarını kapatmaya çalıştı ama Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak bir Beşiktaş'ta ilk 11 oynar mı; tartışılır.
İbrahim Üzülmez belki de futbolculuğunun son baharını yaşıyordu adeta bu sezon. Olgunlaşmış, hem futbol yönünden hem de mentalite yönünden.
Tandoğan yine bildiğimiz gibiydi. Defansta iyi değil hücumda başarılı ama istikrarsız.
M. Doğan yine ve yine profesyoneldi.
Ali Güneş'i pek göremedik zira kadro dışı bırakıldı sezonun sonuna doğru disiplinsiz hareketleri yüzünden.
İbrahim Akın da sorun yaşasa da hocasıyla son haftalarda moral açıdan biraz toparlandı ama onun için de vasat bir sezondu.
Koray sakatlıklarla çok boğuştu ama her zamanki gibi mücadelesi ve ruhuyla bu takımda yeri olduğunu yine gösterdi.
Fahri kendini pek gösteremese de bu sene, kadro derinliği açısından olması gereken bir futbolcu.
Burak Yılmaz ilk haftalarda heyecan yarattı tribünlerde. Çok iyi performans gösteriyordu ki; elle attığı golden sonra medyanın üstüne gelmesiyle ve yoğun maç trafiğini kaldıramaması yüzünden istenen performansa ulaşamadı.
Ricardinho ilk yarıda pek ortalarda gözükmese de 2. yarının başından itibaren ağırlığını koydu. Sezon sonuna doğru yine ortalarda gözükmemeye başladı.
Delgado çok büyük bir rüzgarla geldi Beşiktaş'a. O da sakatlıklardan istenen performansa ulaşamadı. İstikrarsızdı ve belki de en büyük şanssızlığı Ricardinho ile beraber takımdaki ikinci 10 numara olmasıydı. Herşeye rağmen ilerisi için umut verdi.
Nobre belki istenen gol seviyesine ulaşamadı bu sezon ama mücadelesiyle alkış aldı ve fenerden geldiğini bizlere unutturdu. Yine de gelecek sezon çok daha iyi olması gerekmekte.
Gökhan Güleç geçen sezonki performansını mumla arattı. Neredeyse takıma katkısı yok denecek kadar azdı. Gelecek sezon çok daha fazla çalışması gerek.
Kleberson bu senenin en büyük hayal kırıklığıydı tartışmasız. Oynamadı, kadro dışı kaldı ve en sonunda gitti. Gelişini hatırlıyor insan bir de gidişini. Yazık.
Gelelim Beşiktaş'ın bu sezon tartışmasız en iyi 2 oyuncusuna. Serdar ve Bobo.
Serdar 2. lig takımından geldi, ön libero mevkine yerleşti. Basının büyük eleştirilerine rağmen çok çalıştı, takımdaki yerini sağlamlaştırdı. Adeta takımı toparlayan, açıkları kapatan adam oldu. 19 yaşından beklenmeyecek derecede bir profesyonellik ve olgunluk gösterdi. Efendiliğini futboluna yansıttı ve Beşiktaş'ın değişilmez futbolcusu oldu. Son olarak da milli takım hocası da daha fazla görmezden gelemedi Serdar'ı ve kadroya çağırdı.
Bobo'nun bonservisi alındığında ben de dahil olmak üzere bir kesim Gökhan Ünal alınsaydı dedi bu adamın bonservisine bu kadar para sayılacağına. Ama o tüm eleştirileri haksız çıkarttı ve oynadığı futbol ve attığı gollerle Beşiktaş'ı sırtladı. Kendini her geçen gün geliştirdi, en kritik zamanlarda gollerini attı. Yaşı da düşünülürse Beşiktaş'ın elindeki tartışmasız en iyi yabancı oyuncu.
Tüm bu futbolcular dışında; zaman zaman Mehmet Sedef'i zaman zaman İbrahim Kaş'ı hatta zaman zaman Can Erdem'i bile gördük bu sezon. Çok üstün performans göstermeseler de bizleri yıllar sonra altyapıdan çıkan futbolcu ünvanlarıyla heyecanlandırdılar. Geleceğe bir nebze umutla bakmamızı sağladılar.
Sonuç olarak Beşiktaş son 2 haftaya kadar şampiyonluğu kovaladı.
Yıllardır istediğimiz kazanamasa da mücadele eden takım hüviyeti sağlandı. Hepsine teşekkürler bu açıdan. Kaybettikleri berabere kaldıkları maçlarda bile - birkaç istisna maç dışında - terlerinin son damlasına kadar savaştılar, yetenekleri ölçülerinde mücadele ettiler.
2006 - 2007 sezonunun sonu itibariyle Beşiktaş'ın iskelet kadrosu kuruldu öyle ya da böyle. Bu takım akıllı transfer politikası ve doğru hoca seçimiyle İNANIYORUM ki bizleri çok sevindirecek gelecek senelerde. Akıllı transfer politikasını bir kere daha vurgulamak isterim. Çok sayıda futbolcu değil az sayıda ama kaliteli futbolcular hem bu genç ve mücadeleci takımın gücünü arttıracaktır hem de başarıya götürecektir Beşiktaş'ı. Ama eğer geçmişten ders alınmaz ve yine çok sayıda futbolcu tranfer edilirse, bu takıma ve bu emeklere yazık olur. O yüzden akıllı transfer politikası çok önemli hem de en az hoca seçimi kadar.
Yazı biraz uzun oldu ama biraz futbolu oynayanlardan; futbolculardan konuşalım istedim, tüm sezon başka şeylerle meşgul olduk malum.
Birol Arslan
26-05-2007, 14:56
Bu sezonun iyileri=Serdar,İ.Üzülmez,G.Zan,İ.Toraman,Baki,Kora y,Rico,Bobo
Bu sezonun kötüleri=İ.Akın,Gökhan Güleç,Burak
En Kötüsü=Delgado
Not=Gönderdiğimiz A.Hasan geberik delgadodan 10 gömlek iyiydi.
Bobo-Rico kalsın
Delgado-Runje GİTSİN
Kleberson gitti ve Nobre Türk
4 tane genç,savaşçı ve hırslı zıpkın gibi yabancı gelsin.
Öyle çıt kırıldım,zayıf,güçsüz adam almayalım.
Özenç Kurt
28-05-2007, 21:44
Luce gelsiinnn
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.