PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elif Şafak

Mustafa Ozyurt
05-06-2007, 02:52
Elif Şafak'la cezaevi günlerimde tanıştım.
Hemen yanlış anlamayın askerliğimi cezaevinde yaptım, hem de Bursa cezaevi:) :)
Neyse konumuz bu değil.

Pinhan, Şehrin Aynaları, Mahrem, Bit Palas, Araf, Baba ve Piç.

Sırasıyla hepsini okudum ve gerçekten büyülendim. Özellikle Pinhan ve Baba ve Piç gerçekten çok etkileyici.

Hani herkesin bir yazarı olur ya kendi hayatından bir şeyler bulur onun kitaplarında, işte Elif Şafak da öyle bir yazar benim için.

Sol kavramı ile Mevlana öğretilerini harmanlaması ve siyasi gündeme bakışı da çok anlamlı.

Ama beni en çok etkileyen yönü; yıllardır aklımı meşgul etmiş '' zıtlık '' kavramını hemen her kitabında irdelemesi.

Pinhan'dan:

Döndü halka/ döndü olanca hızıyla/ toprak ki siyah bir halka idi/ ve geceye saklanırdı bazen/ tuttu su ile karıştı/ su ki sarı bir halka idi/ rengiyle dalaşırdı bazen/ tuttu toprağı kucakladı/ eğildim suya baktım/ suda kendimi gördüm/ kendimi sen sandım/ sarılmak için atıldım/ köprüye hıncım yalan imiş/ onu yıkarken suya karışan/ ben oldum

Bir de baktım ki/ ben ben değilim artık/ sûretim başka bir sûret/ ismim bir başkasının ismi/ gönlüm ne yöne akar/ ben ne yöne/ verdiğin emaneti yitirdim yollarda/ hata ettim/ kusur ettim/ affola...

Gökhan Gürses
05-06-2007, 03:11
bu ikinci defa oluyor. Tam olarak hangi kavram bunu karşılıyor bilmiyorum ama enteresan.

Açık Radyo da staj yaptığım günlerde banttan yayın yapıyorduk ve bende Milliyet Sanat da Elif Şafak ın yazısını okuyordum.Çay içmek için stüdyodan çıktığımda masada Elif Şafak ın Araf kitabını görmüştüm. Bir den bir el kitaba uzandı merak edip kafamı kaldırdığımda Elif Şafak ı görmüştüm.

Şimdi ise 2002 yılına ait E dergisinde Elif Şafak ın bir yazısını okuduktan sonra foruma girip Mustafa Özyurt un başlığıyla karşılaşıyorum.

E dergideki yazısının son cümlelerinden ...

''...mezartaşlarını okuyamayan kuşaklar,birbirinin darağacını konuşamayan cemaatler ve dilsel gettolar ülkesinde ... ''

Serenat Tutaklı
05-06-2007, 11:58
Gökhan u anısını anlatmıştı bana ve şimdi de Mustafa'nın ilginç giriş cümlesiyle karşılaştım.Ev arkadaşımın tez konusuydu Elif Şafak ve o dönemde tarzı yüzünden bizim bölümde de sık gündem konusuydu,tartışılan isimdi.Büyülü bir insan sanki,çok başka.Gerçekten çok başka.

Ayrıca sevindim bu başlığa.

Özlem Erdoğdu
05-06-2007, 15:40
elif şafak babamın arkadaşıdır, ben de baba ve piç kitabını onun elinden alarak ilk okuyanlardanım. gerçekten büyülü bir kadın. kitabı aldığımda şehrazat zelda'ya hamileliğinin başlarındaydı. çok tatlı bir insan, onu tanıdığıma çok mutluyum.