PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Barış" Beşiktaş'lı olunmaz doğulur" Burhan Ayeri

Muhittin Saban
09-07-2007, 00:50
Burhan Ayeri/ AKŞAM

"Galatasaray Kulübü ‘Şimdiden 11 bin Lincoln forması sattık’ diyor. Fenerbahçeliler daha da iddialı ‘Roberto Carlos’unki tüm zamanların rekorunu kıracak’. Beşiktaş Yönetimi’ni ise şaşkınlıkla izliyoruz. Çarşı Grubu’nun gördüğünü, onlar henüz fark edemedi. Çünkü genç şarkıcı Barış’ın kendi kanallarındaki konuşmalarını izlememişler herhalde. Ya da kafaları basmıyor. Çocukcağız, Kartal aşkını anlatmak için “Beşiktaş’lı olunmaz, doğulur” demişti. Hem de pek çok meslektaşının aman öbür takımların taraftarı kızar diyerek, kıvırdıkları ortamda.

Barış Akarsu’nun resmi ve ‘Beşiktaşlı Doğulur’ lafının yer aldığı formalardan 20 bin adet - O da şimdilik - yaptırmak için hâlâ niye bekleniyor, anlamış değiliz. Ailesinden gerekli izin alınıp, onlara da katkı olacak bir mukavele ile bu işe vakit geçirmeden başlanmasını öneriyoruz. Bırakın parasal geliri bir yana, pek çok Galatasaray ya da Trabzon’lu gencin bu formalarla dolaşacaklarına gönülden inanıyoruz. Ellerini çabuk tutmazlarsa, korsanlarını giyeceğimizi de hatırlatırız..."

Aslında ne kadar tuhaf değil mi? Bu fikri alakasız bir gazetecinin köşesine taşıması ve doğru olan bir harekete de işaret etmesi.

Hoş, yönetimin neyi becerip neyi beceremediğini çok iyi biliyoruz da fazlaca yadırgamıyoruz. Sanırım bu fikir uygulamaya geçerse maddi yönü olarak değil en azından Barış gibi bir Beşiktaş'lı kardeşimize ruhani bir destek olunmuş olur düşüncesindeyim.

.

İskender Kalafat
09-07-2007, 09:42
ben burhan ayeri'nin doğru olan bir hareketi işaret ettiğini düşünmüyorum abi kusura bakma. barış fotoğraflı "beşiktaşlı doğulur" yazılı umbro marka (belki de cola turka reklamlı) yirmi bin adet forma bastırmak sevgili barış'ın hem ölümünden hem de beşiktaşlılığından rant sağlamaktan başka birşey değildir. ve bunun ailesine ödenecek bir bedelle kapatılacak bir karşılığı da yoktur. işin maneviyatıysa önemli olan, umbro marka, lisanslı barış formalarına kimsenin ihtiyacı yok, beşiktaşlılar barış'ı kalplerinin en güzel köşelerinden birine koydular zaten, kazım gibi...

Muhittin Saban
09-07-2007, 12:44
Sevgili İskender,

Endişeni çok iyi anlıyorum, zaten bu yazımı Forza'da da paylaştım ve gördüm ki belli tepkiler alıyor "kazanç" ayrıntısı konusunda. Onun için buraya da aynen Forza'da yazdığım 2. mesajımı aktarma gereği duydum.

"Şu ana kadar gelen olumlu ve olumsuz tepkilerden çok rahat bir ders çıkartılması doğru olur sanırım.

Zaten yazımın yukarıda alıntı yaptığım kısmında önemli olanın maddiyat olmadığının altını çizmek istemiştim. Kaldı ki o gazeteci konuya duyarlı olurken kendi düşüncesini aktarmış. Ona kızamayız.

Ancak mesajlardan anladığım kadarıyla duyulan kaygıların yersiz olmadığını düşünüyorum. Bu fikrin uygulamaya geçmesi durumunda yapılacak tek şey var;

Tamam kulüp resmi ürünü olarak çıksın ve ya maliyetine ya da maliyetinin üstüne cüzi bir miktar daha koyarak taraftara satışı gerçekleşsin. Cüzi miktarda alınacak fazlalıkta Barış'ın anısına ve ona ithafen güvenilir bir yardım kuruluşuna bağışlansın. Lösemil vakfı-Mehmetçik vakfı vb... olabilir.

Ayrıca eğer ola ki yapılırsa da bu formalar mümkünse sponsorsuz ve sadece Barış ve Beşiktaş amblemli olsun."

Tabi yapılırsa!..

.

Anıl Tanrıyar
09-07-2007, 20:54
evet reklamsız ve maliyetinin bir kaç ytl üzerine(oda yardım kuruluşlarına)yapılması çok güzel ve yerinde bir anı olur...TABİ YAPILABİLİRSE