PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu taraftarlık mı, yoksa bir suç mu...!!!

Cem Ozel
27-08-2007, 03:34
Bursaspor’un Texas’ı, İstanbul takımlarının Ultraaslan, Çarşı ve Genç Fenerbahçeliler gibi ateşli taraftarlarından sonra, Türkiye’de adından en çok sözettiren tek Anadolu tribünü. Vukuatlarını alt alta okuduğunuzda, holiganizmin resmini de çekmiş oluyorsunuz. En son geçtiğimiz hafta Galatasaraylı taraftarların otobüslerini taşlamaları ve otobüslerin kaza yapmasına sebep olmalarıyla konu oldular.

Taraftar bıçaklamaktan, futbolcu ve teknik direktör dövmeye, yolda karşılarına çıkan bir eşeği öldürüp yanına Bursaspor bayrağı dikmekten, karşılaştıkları PKK sempatizanlarını taş yağmuruna tutmaya kadar karışmadıkları olay yok. "Futbol için ölmek, öldürmek çok vahşi değil mi" diye sorduğumda, "Bizden biri ölürse şehit olur, karşı taraftan ölürse allah günahlarını affetsin" diyecek kadar fanatikler.

"Emanetsiz deplasmana gitmeyiz" derken, döner bıçağı, satır, pompalı tüfekten bahsediyorlar. Ama yanlış anlamayacakmışız, Bursa’nın meşhur döner bıçaklarını tanıtmak için yanlarında taşıyorlarmış! Zaten o kadar da vahşi değillermiş, vücudun üst tarafına vurmaz öldürücü yara verdirmez, belden aşağı vururlarmış! Hatta küçük deplasmanlarda, makara olsun diye döner bıçağının tersiyle saldırırlarmış. Her seferinde o kadar döner bıçağını, satırı nereden bulduklarını, ne kadar para harcadıklarını sorduğumda beni dumura uğratan cevabı veriyorlar: "Aramızda bıçak imalatçısı olanlar var, bazen de kafa kıyak olduğunda cam patlatıyoruz."

Bursaspor’un kale arkası tribünü onlardan soruluyor. Sayıları 6 bin civarında. Holiganlık dışında müthiş tribün şovlarıyla da adlarından söz ettiriyorlar. Söylediklerine göre 2000 yılından sonra uslanmışlar. 5 yıl önce Texas, içlerindeki bazı anlaşmazlıklar yüzünden Texas ve Texas Supporters Club olarak ikiye ayrılmış. Ama bölünmüş olsalar da hep beraber kale arkasında Bursspor’un yanındalar ve birbirlerine laf söyletmiyorlar.

TRİBÜN LİDERLERİ ANLATTI

Texas’ın birkaç kez cezaevine girip çıkmış ve "Cezaevi günlerim ve hacılık hariç 22 yıldır tribündeyim" diyen tribün lideri Selim Kurtulan(38) ile kendilerini daha ılımlı Texas’lılar olarak tanımlayan Texas Supporters Club’ın 16 yıldır kesintisiz maçlara giden tribün lideri Mesut Ulusoy(28) spor dünyasının korkulu rüyası Texas’ı, en fanatik ruh halleriyle anlattılar.

TEXAS TRİBÜN LİDERİ SELİM KURTULAN

Ekmek mayasız maç küfürsüz olmaz

Ben dahil 83 arkadaşımız olaylar yüzünden, Türkiye’nin neresinde olay çıkardıysak orada yatıp, çıktık. Üçer kez altı /_newsimages/3947364.jpgaylık stada girmeme cezası aldım, ama her seferinde yine stada girdim. Deplasmana gittiğimizde emanetleri öyle bir saklarız ki, polis bulamaz. Bir Trabzon deplasmanında 20 polis otobüsümüzü aradı telsizle birbirlerine "Temiz" diye haber verdiler. Daha önce Bursa’da çalışan bir polis Trabzon’da göreve başlamıştı. Beni görünce, "Selim, delikanlı gibi söyle otobüste emanet var mı" diye sordu. Delikanlı gibi cevaplarsam emanetleri almayacaksınız ama dedim, tamam dedi. Biz otobüse bir bindik 100’e yakın emanetle indik. Otobüsü arayan 20 polis şok oldu. Geçtiğimiz yıl Trabzon’da efendi gibi maç izliyoruz, elime bir demir parçası geldi, elimde iz oldu. Şimdi onlar buraya gelecekler, onları polis mi, jandarma mı, allah mı korur artık bilemem. Biz Trabzon’dan dönerken camlarımız kırılmış, içeri yağmur dolmuş vaziyette Bursa’ya döndüğümüzde ben tribünün gençlerinde, Trabzon bizim dostumuz kardeşim, nasıl diyeyim? Ama biz herşeye rağmen olaylar soğusun istiyoruz.

TEKNİK DİREKTÖRÜN GİTMESİ GEREKİYORDU, DÖVDÜK GİTTİ

Arkadaşlar sürekli olay çıkartıp içerde misafir olunca, işlerinden de oluyorlar. Meselá Şarap Necmi, 11 iş yerinden atıldıktan sonra nihayet Bursaspor’da bir iş buldu da rahatladı.

Bir maçta Selçuk Dereli’ye saldırmak için sahaya indim ama sonra saldırmaktan vazgeçip sadece küfrettim. Polisler beni apar topar alıp, çete kurmaktan DGM’ye çıkardılar. 47 gün yattım çıktım. Bu cezalarla bizi yıldıramazlar.
/_newsimages/3947363.jpg
Ekmek mayasız, maç küfürsüz olmaz. Küfür yoksa, taş yoksa, kavga yoksa, o zaman herkes tiyatroya, parka gitsin. Ne işim var benim maçta. Hem 10 lira vereceğim, hem hiçbir şey yapmayıp öküzün trene baktığı gibi bakacağım. Burada bir emniyet müdürüne dedim ki, "Abicim tuttuğun takım gol kaçırdığında küfür etmiyor musun?" "Ediyorum" dedi. Bak abicim, hiç farkımız yok, siz solo söylüyorsunuz biz koro söylüyoruz, dedim. Tutturmuşlar, bunlar eğitimsiz diye. Kardeşim biz eğitimsiziz de, CHP kongresinde sandalyeleri havada uçuranlar, eğitimli mi? Bu ülkenin başbakanı bile küfür ediyor. Küfür bizim genimizde var, küfür etmeyen Türk olamaz. Taraftara bilet, otobüs verilmeyecek diyorlar. Bunların hepsi lafta. Bütün kulüpler taraftarına bunu yapar. Bursaspor’un menfaati varsa taraftar seve seve kullandırtır kendini. Bizde Berger diye bir hoca vardı. 2,5 trilyona imza atmış ama adam kötü, gitmesi lazım. Tutturmuş paramı almadan gitmem, diye. Yönetici telefon açıp, "Abicim biraz dövseniz" dedi. Markette yakaladık dövdük, tuvalette yakaladık dövdük, evinin önünde bekledik dövdük. Sonunda gitti. İcabında futbolcuları da döveriz. Piontek elimizden çok futbolcu kurtardı. Oynamayan iki futbolcuyu dövmeye gittik. "Abi söz bu haftadan sonra iyi oynayacağız" dediler. Adamlar yedi maç üst üste maç aldılar, dövmedik. Bizim arkadaşlar insaflıdır. Ellerinde döner bıçağı olsa da aman dileyene vurmazlar.

İstanbul’a nazire

Yedi tepen bir dağ etmez

Siz üçsünüz biz tekiz farketmez

Siz Bizansken biz Osmanlıydık

Tarih hiç yalan söylemez

TEXAS SUPPORTERS CLUB TRİBÜN LİDERİ MESUT ULUSOY

Futbolcuları biraz elledik yoksa ikinci ligde kalacaktık/_newsimages/3947367.jpg

Texas, Bursaspor kurulduğundan beri var olan bir tribün. Eskiden çok vukuatlıydık ama son 10 yıldır pek olay yaşanmıyor. O zamanlar deliydik ama şimdi taraftarız. Biz Texas’tan ayrılıp Supporters Club olduk. Çünkü Texas Bursaspor’u ekmek kapısı olarak görmeye başlamıştı. Yöneticiler taraftara para verip, şu futbolcu lehine bağır, diyordu. Biz bunlardan rahatsız olduğumuz için gruptan ayrıldık. Ama neticede hepimiz Bursaspor için canımızı veririz, birbirimizi hep koruruz.

Son Galatasaray maçından önce polis beni arayıp, "Mesut Galatasaraylılar burada gezmek istiyorlar, çocukları salayım mı, olay çıkarmayacaksınız değil mi" dedi, bende "Gezsinler abi, ama parkın dışına çıkarlarsa garanti veremem" dedim. Artık kimse kavga peşinde değil, konsere gelir gibi gelip eğlenip gidiliyor. Ama Beşiktaş bizim iki yıl, ikinci kümede kalmamıza sebep olduğu için Çarşı grubu Bursa’ya giremez, girse de çıkamaz. Biz Texas Supporters olarak 3 bin kişiyiz. Bunların arasında abi konumunda 100 arkadaşımız vardır, bizim tribünün yaptığı herşeyden onlar sorumludur. O 100 kişiyi polis de, yöneticiler de, taraftar da, gazeteciler de bilir zaten.

SESİMİZ İÇİN ÇİĞ YUMURTA DEĞİL, ÇİĞ BİRA İÇİYORUZ

90 dakika durmadan tezahürat yaparız. Yanımızda bağırmadan oturan varsa, "Abicim sen şöyle bir çekil bakalım" diye biraz dürteriz. Ses tellerimize bir şey olmasın diye çiğ yumurta yerine çiğ bira içiyoruz. Futbolculara "Aslanlar gibi oynayın, yenilseniz de problem değil" deriz. Bir ara ikinci ligdeyken futbolcular fazla rahata kavuşmuşlardı. Biraz ellemeye başladık, toparladı arkadaşlar kendilerini. Ellemeye mecburduk yoksa ikingi ligde kalacaktık. /_newsimages/3947365.jpg

Biz geçen yıl Beşiktaş maçına gidemedik, polis İstanbul’a girmeyelim diye her yerde bizi durdurdu ama en azından köprüye kadar gelip ismimizi yazıp geri döndük. İki yıl ikinci ligde kaldıktan sonra, geçen yıl Beşiktaş’la ilk maçta galibiyet bizim için şarttı. Allahtan maçı aldık, alamayıp yenilseydik maçı bitirmeyecektik. Karar vermiştik 80. dakikada 10 bin kişi stada girecek olay çıkaracaktık. Şimdi Kasım’da Beşiktaşla maçımız var. Çarşı pazardaki arkadaşları bekliyoruz, gelsinler. Ama gelmeden ana babalarıyla bir helalleşsinler, abdest alsınlar.

Futbolcu sakatlanır maça gitmez ama bizde sakatlık yoktur, içerde dışarda her maça gideriz. Her deplasmana emanetlerle gideriz. Emniyetin "Kavga çıkmayacak" demesiyle olmaz, biz kavga çıkmaması için arkadaşları ikna ederiz.

Maça maç seyretmek için değil, sırf bizim yaptığımız tribün şovlarını seyretmek için gelenler var. 20 bin kişi kaşkolları açıyoruz, sonra tişörtler çıkıyor, sonra hızımızı alamazsak ayakkabılar da çıkıyor. Ama bizim ayakkabılar biraz kaliteydi, diğerleri altı delik köseleleri çıkarınca olmadı tabii. Bir de ayaklar kokunca bir daha ayakkabı çıkarmadık.

Kızlara "Bizden size hayır yok" mesajı

Sen uyu ben deplasmana kaçayım

Yollarda sigara sarayım

Sevgilim bu gece bekleme beni,

Aşkımdan önce gelir Bursa sevgisi

VUKUAT ÇETELESİ

1993’te Aydınspor maçına 100 otobüs giderken önleri kesilip taş yağmuruna tutulduklarında, otobüslerini durdurup karşılık verdiklerinde Aydınsporlu taraftarlar kaçmak zorunda kaldı. Hızlarına alamayan Texaslılar, şehri dağıtmak üzere yürüyüşe geçtiklerinde, jandarmanın yolu kestiğini haber alıp, yan yola saptılar ve karşılarına çıkan sanayi sitesini yerle bir ettiler. Bu da yetmedi, yoldan geçen bir eşeği öldürüp, yanına da Bursaspor bayrağı diktiler.

1993’te İnönü’de Çarşı grubuyla birbirlerine girdiklerinde, Beşiktaşlı bir taraftarı ağır yaraladılar. Her Beşiktaş deplasmanında Çarşı’yla kavgaları Allah’ın emri zaten.

Geçtiğmiz yıl, kardeş takım dedikleri Ankaragücü maçından dönerken, Bozöyük civarında yolu kapamış eylem yapan PKK semtizanlarını görünce otobüslerini durdurup onlarla çatıştılar. Olaylardan sonra açıklama yapan Texaslılar, "Dua etsinler kardeş takımımız Ankara maçından dönüyorduk, yanımızda hiç emanet yoktu, yoksa hepsini öldürürdük" dediler. Sonra da Ankaragüçlü arkadaşlarıyla, marşlar eşliğinde 5 bin kişilik konvoyla Anıtkabir’e yürüdüler.

En sevdikleri yorumcu:Ali Sami Alkış

En nefret ettikleri yorumcu:Erman Toroğlu

En alerjisi oldukları hakem:Selçuk Dereli

En sevdikleri hakem:Bülent Demirlek

En sevdikleri taraftar:Ankaragücü

En nefret ettikleri taraftar:Beşiktaş

Şermin TERZİ

M.Duru Can
27-08-2007, 12:00
Dün gazetede okumuştum.
Ne yapmaya çalıştıklarını anlamadım.
Ortamı germenin gereği varmı ?

Umut Şen
27-08-2007, 12:17
İt ürür Kervan yürür

Ersan Üngüder
27-08-2007, 12:22
Dün Hürriyetin pazar ekinde bu haberi okuduğumda gülmüştüm,
sanırım haberide sitelerinden yalanlamışlar...

Diren Eren Bolat
27-08-2007, 12:52
Ha......!

Anıl Tanrıyar
27-08-2007, 15:56
böyle bir demeç verilmesi için akli dengenin yerinde olmaması lazım...sapık ruhlu insanlar eşeği öldürüp bursa bayrağı dikmişler...maç sırasında statta üstünüze uçak düşer inşallah:)

Deniz Özdemir
27-08-2007, 16:41
bunlar insan mı yaa...selçuk dereliye de alerjileri varmış emin olun onunda size var:)

Gökhan Gürses
27-08-2007, 16:55
Bursalıların verdiği yanıtlardan çok ( ki texas grubu röportajın yalan-yanlış olduğunu savunuyor ) bu gazetenin bunu yayınlaması çok daha önemli bir olaydır. Bu gibi haberler tribün terörünü alevleyen unsurlardır. Bu sezon olası bir taraftar kavgasını tribün terörü-fanatizm-holiganizm olarak verecek, ortalığı ayağa kaldıracak yine bu yayın organlarıdır.

Vedat Benakay
27-08-2007, 17:19
Son Galatasaray maçından önce polis beni arayıp, "Mesut Galatasaraylılar burada gezmek istiyorlar, çocukları salayım mı, olay çıkarmayacaksınız değil mi" dedi, bende "Gezsinler abi, ama parkın dışına çıkarlarsa garanti veremem" dedim. Artık kimse kavga peşinde değil, konsere gelir gibi gelip eğlenip gidiliyor. Ama Beşiktaş bizim iki yıl, ikinci kümede kalmamıza sebep olduğu için Çarşı grubu Bursa'ya giremez, girse de çıkamaz. Biz Texas Supporters olarak 3 bin kişiyiz. Bunların arasında abi konumunda 100 arkadaşımız vardır, bizim tribünün yaptığı herşeyden onlar sorumludur. O 100 kişiyi polis de, yöneticiler de, taraftar da, gazeteciler de bilir zaten.

SESİMİZ İÇİN ÇİĞ YUMURTA DEĞİL, ÇİĞ BİRA İÇİYORUZ

90 dakika durmadan tezahürat yaparız. Yanımızda bağırmadan oturan varsa, "Abicim sen şöyle bir çekil bakalım" diye biraz dürteriz. Ses tellerimize bir şey olmasın diye çiğ yumurta yerine çiğ bira içiyoruz. Futbolculara "Aslanlar gibi oynayın, yenilseniz de problem değil" deriz. Bir ara ikinci ligdeyken futbolcular fazla rahata kavuşmuşlardı. Biraz ellemeye başladık, toparladı arkadaşlar kendilerini. Ellemeye mecburduk yoksa ikingi ligde kalacaktık.

Biz geçen yıl Beşiktaş maçına gidemedik, polis İstanbul'a girmeyelim diye her yerde bizi durdurdu ama en azından köprüye kadar gelip ismimizi yazıp geri döndük. İki yıl ikinci ligde kaldıktan sonra, geçen yıl Beşiktaş'la ilk maçta galibiyet bizim için şarttı. Allahtan maçı aldık, alamayıp yenilseydik maçı bitirmeyecektik. Karar vermiştik 80. dakikada 10 bin kişi stada girecek olay çıkaracaktık. Şimdi Kasım'da Beşiktaşla maçımız var. Çarşı pazardaki arkadaşları bekliyoruz, gelsinler. Ama gelmeden ana babalarıyla bir helalleşsinler, abdest alsınlar.hurriyet gazetesinin pazar gunku ilavesindeki ro:confused: portaj

Vedat Benakay
27-08-2007, 17:23
Bursalıların verdiği yanıtlardan çok ( ki texas grubu röportajın yalan-yanlış olduğunu savunuyor ) bu gazetenin bunu yayınlaması çok daha önemli bir olaydır. Bu gibi haberler tribün terörünü alevleyen unsurlardır. Bu sezon olası bir taraftar kavgasını tribün terörü-fanatizm-holiganizm olarak verecek, ortalığı ayağa kaldıracak yine bu yayın organlarıdır.
ve bu roportaj icin normalde hic bir sikayete ihbara gerek gormeksizin yetkili birimlerin harekete gecmeleri gerek.cunku bu roprtaj insanlarin kendi kendilerini ihbarlaridir.ama onemi yok zaten kestane sekerini ve iskender doneri cok ozlemistim:D THE LAST BARRICADE

Yusuf Helvaci
27-08-2007, 17:23
Vedat abi :)

http://www.halkintakimi.com/forum/showthread.php?t=1608

Vedat Benakay
27-08-2007, 17:25
yolda karsilastiklari bir esegi oldurup yanina bursa bayragi dikmisler...!!!????haklilar cunku esek bile olamazlar

Vedat Benakay
27-08-2007, 17:26
cem kardes ozur dilerim konuyu actigini gormemistim

Anıl Tanrıyar
27-08-2007, 18:28
bunlar insan mı yaa...selçuk dereliye de alerjileri varmış emin olun onunda size var
öhööö öhööö,deniz:)

Vedat Benakay
27-08-2007, 19:15
YUSUF KARDES INAN ROPORTAJDAN SONRA IZIN GUNUMU BURSAYA GORE AYARLAMANIN heyecanina yenik dusup foruma pek bakamadim sonradan gordum konunun acildigini ozur dilerim...THE LAST BARRICADE

Kartal Ulaş
27-08-2007, 19:24
Bursa Tribun Kültürünün içine etmiş bulunmakta,
zararları degil kendilerine herkezedir.
Hürriyetin zürriyet kültürü, kan aksın ki reyting gelsin.

Sinan Tuna
27-08-2007, 19:55
Bu ropörtaj bozuntusunu yayınlayan böyyük gastenin ömür boyu genel yayın müdürü olasıca Genel Yayın Müdürü Ertuğrul Özkök, pazarları çok naif, çok insan sevgisiyle dolu yazılar yazar bir de. Kardeşim gastende (gazete değil) çıkan yayınlardan haberin yoksa, niye oturuyorsan orada, adam kovmak için mi?

Özer Özçetin
27-08-2007, 20:17
Sen bursa deplasmanına takımı kaçırırcasına armasız otobüsle götürürsen olacağı budur.
Önder diye göklere çıkarılan isimler bir kez düşünürmü acaba,biz neyiz önderiyiz diye veya göklere çıkaranlar düşünürmü önder böyleyse biz nasılız diye.
Tribün geleneğimizde anlattığım kadıköydeki karakol önü mevzuunu okuyanlar bir ah çekiyordur galiba.

Omer Kalaycıoglu
28-08-2007, 09:46
vedat abi ben sana bu konuyu söylediğimde boş ver diyordun bakıyorum yorumları patlatmışsın. ya şaklabanın biri konuşmuş işte.vedat abi biz kac otobüs trabzona gitmiştik??:)

Umut Keskin
28-08-2007, 09:55
hürriyet alma aldırtmaa!!!!!

Vedat Benakay
28-08-2007, 10:02
3 otobus omerim.SON HOLIGANLA beraber

Omer Kalaycıoglu
28-08-2007, 10:57
http://www.bursa.pol.tr/sanal155/sanal155.asp arkadaşlar bu yazı kendi başına bir ihbar olduğu için buraya meil atın

Salih Güçlü
28-08-2007, 13:57
sadece ego tatmini, popüler olabilmek uğruna yapılan amaçsız , manasız şeyler. tabiki birazda kıskançlık var Beşiktaş Çarşı nın yaptıkları ülke sınırlarını aşınca bunlarda bişe yapmak lazım bizde meşhur olalım telaşına kapıldılar. ve klasik popüler kültürün etkileşimiyle saldır, parçala, kır, dök yöntemine sarıldılar. ama bu kadar kitlesel bi grupsan sadece kafayı çalıştırarak daha güzel şeyler yapabilirler.

Gönülden Müjde Başar
28-08-2007, 14:27
röportajı pazar günü okuduğumda nefret etmenin çok ötesinde dehşete düştüm.söyledikleri dövdük öldürdük keseriz satırlar pompalı tüfekler gibi yazılar holiganlıktan çok ciddi adi suçtur.bu röportaj karşısında bursa savcılığının bunu suç duyurusu olarak kabul edip hemen eyleme geçmesi gerekir.
hasta ve sapık ruhlarının ve çarşıya yani beşiktaş taraftarına söyledikleri helaleşsinler abdest alıp gelsinler tarzı açıklamalarına değinmiyorum bile.burada o tipte insan kisvesine bürünmüş yaratıkların açıklamaları kadar yöneticilerinin de teknik direktörü dövün demeside feci bir durumdur.
ben bir beşiktaş taraftarı olarak bu röportajda geçen bizimle ilgili cümleleri kullanarak hayati tehlike içinde bulunduğuma dair emniyete başvurabilirim.açık bir tehditle öldürceklerini söylüyorlar.bu tarzda bir röportajı yayınlayan zihniyetide kınamak gerekir.ama röportajın üstünden 2 gün geçmiş olmasına rağmen henüz bir açıklama veya eleştiri gelmedi ben tv programlarında görmedim.
bursasporun taraftarlarını kaale almamak başka bu şekilde tehditler ve hakaretlerle dolu bir yazıyı önemsememek başkadır.kasım ayındaki maçta neler olacak nasıl önlemler alınacak çok merak ediyorum.maça gidilmesini engellemek birşeyi çözmüyor işte.
ayrıca bu röportajda bizle ilgili kısmından çok genel konuşmaları beni daha çok etkiledi ve midem bulandı.pompalı tüfek kullandıklarını söyleyen döner bıçaklarını paraları olmadığı zaman yağmalayarak aldıklarını ve t.d. dövdüklerini alenen beyan eden bu taraftar adı altındaki vahşi yaratıklar hakkında yetkili kişileri göreve çağırıyorum.bu konu gerçekten çok ciddidir.öyle bize ne demekle olmaz.

Gönülden Müjde Başar
28-08-2007, 14:31
tabii bu röportajı sanki marifet yapıyorlarmış gibi en ufak bir eleştiri yazısı olmadan yayınlayan hürriyet gzatesini ve röportajı yapan şahsıda kınıyorum.

ben hem hürriyet ehemde bursa emniyetine bu röportajla ilgili mail attım.
sizde kınayan mailler atın lütfen.

Özgür Algül
28-08-2007, 15:28
.................................................. .........

Özgür Algül
28-08-2007, 15:30
BU RÖPORTAJ BİZİMLE YAPILSAYDI VE BU DEMEÇELERİ BİZ VERSEYDİK HEPİMİZİ EVLERİMİZDEN TOPLAR KARAKOLA GÖTÜRÜRLERDİ.SABAHA KADAR ELEKTRİK SU TELEFON ANLAYIN ARTIK BURASI (TÜRKÜYE) TÜRKİYE DEĞİL ARTIK...

Vedat Benakay
28-08-2007, 16:07
kendi sitelerinde habere tepki ve hurriyete tepki var.haberi yalan olarak nitelendirip roportaji yapan bayanida elestiriyorlar....!!!???THE LAST BARRICADE

Ergün Turgut
29-08-2007, 02:31
Beşiktaş A.Ş, Türk Henkel şirketi ile yaptığı anlaşma ile "BJK markalı ve logolu renkli tamir ve demor bandı" üretilmesi anlaşması imzalarken, Zorlu tekstil ile yaptığı anlaşma ile, aynı şekilde "BJK marka ve logolu nevresim, pike, yorgan ve perde" üretimine geçilmiştir. Goldaş Kuyumculuk, "Beşiktaş marka ve logolu değerli madenlerden hediyelik eşya" üretirken, Unan Tekstil kravat üretmekte, Gözde Giyim çorap, Balon Baskı şirketi balon, Dandy şirketi de sakız üretecektir.
Yukarıda yazılanları bir siteden aldım ve düşünüyorum... Endüstriyel futbola karşıyım ama alışveriş merkezinde beşiktaş çorabı var mı diye bakınıyorum.

Umut Şen
30-08-2007, 15:26
Bursa'da güvenlik tedbirleri!
Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu Ağustos ayı toplantısında, sporda şiddet ve düzensizliğe yönelik önlemler ve yaptırımlar değerlendirildi.

Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu'nda Vali Yardımcısı Halis Arslan başkanlığında toplanan Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, Ağustos ve Eylül aylarında yapılacak olan tüm spor müsabakalarında güvenlik tedbirlerini gözden geçirdi. 5149 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a ilişkin Ağustos ve Eylül aylarında yapılacak spor faaliyetlerine yönelik alınacak tedbirleri görüştüklerini belirten Emniyet Müdür Yardımcısı Sırrı Tuğ, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında şiddetli rekabet ve bunun doğurduğu fanatizm sonucundaki bazı kesici, delici aletlerin kullanılmaması için tedbirleri arttırdıklarını dile getirerek, sporun ruhuna, ilke ve kurallarına uymayan tezahüratın önlenmesi için önlemler ve yaptırımlar aldıklarını kaydetti.

19 Ağustos tarihinde Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Bursaspor-Galatasaray maçı sonrasında taşkınlık yapan bazı taraftarların aldıkları cezaları açıklayan Sırrı Tuğ, "Rakip takım oyuncularına çirkin tezahürat ederek, tribündeki diğer taraftarları galeyana getiren ve kısa süreli arbede yaşanmasına sebep olan F.T. isimli şahıs, 5149 sayılı kanunun 17. maddesinin 2. fıkrası gereğince bin 316 YTL, ayrıca maç sonu rakip takım taraftarlarını taşıyan otobüsler seyir halindeyken el kol hareketleri yaptıktan sonra taş ve sopalarla camları kırdıktan sonra kaçarken yakalanan A.O.K. ve T.Z. isimli şahıslar 18 yaşından küçük oldukları için ilgili madde gereği ayrı ayrı 877 YTL idari para cezası ve 4 ay spor müsabakalardan men cezasına çarptırıldı. Ayrıca Teksas diye adlandırılan tribün lideri S.K. ve Supperters adlı tribünün lideri M.U. bir gazeteye verdiği demeçte polisleri aşağılayıcı, taraftarları tahrik edici ve taraftarlar arası husumete ve suça teşvik ettiği tespit edildiğinden 39 bin 486 YTL idari para cezası ve 6 ay Bursaspor müsabakalarından men cezası ile cezalandırılması uygun görülmüştür" dedi.

29.08.2007

Kaynak :
iha

Yusuf Yıldız
03-09-2007, 11:32
bu röportajı gazeteden okuyunca şaşırdım . güruh sözcügü aklıma geldi yalnızca

Ufuk Saygin
04-09-2007, 23:38
:)

Abdil Kale
05-09-2007, 19:03
Bursalı mısınkadifeli gelin?

Sercan Hosafci
17-09-2007, 17:22
İstanbul tribünleri üzerinden rant sağlama çalışan halbuki,dediklerinin hiç birisini bu zamana kadar gerçekleştiremeyen,yem yeşil Bursa'nın bem beyaz oğlanları yine konuşmular. Aslında suç onlarda değil,o röportajı o dergiye koyupta yayınlayanlarda. Tamamen Futbol terörüne teşvik edici bir konuşmayı oraya koymuşlar. Kışkırtıcı bir yazı ve suç içerikli bir yazı ama burası Türkiye burda ne olursa olsun garipsemiyeceksin.

Tolga Tarkan
18-09-2007, 00:34
Texaslılara :

en delikanlınız zeki mürendi .. o da öldü içinizde delikanlı kalmadı ...

Anıl Tanrıyar
18-09-2007, 18:39
Texaslılara :

en delikanlınız zeki mürendi .. o da öldü içinizde delikanlı kalmadı ...
zekiler ölmez bursalılar tükenmez...:)

Mustafa Kemal Varol
19-09-2007, 05:30
Texaslılara :

en delikanlınız zeki mürendi .. o da öldü içinizde delikanlı kalmadı

abi koptum ya ,sabah sabah.._+ haha_!

Onur Delican
15-10-2007, 13:22
ya bu bursasporlular ne yapmaya çalışıo pek anlayamıyorum..insanlıkla alakaları yok...bizim yüzümüzden düşmüşlermiş miş oynasaydınız da o duruma düşmeseydiniz bide beşiktaş maç satmaz koskoca beşiktaş bursaporun düşmesiyle mi uraşacak komik yani:D...8-0 ı unutmasınlar :p

Nurettin Kurt
14-12-2010, 15:55
sen bursadan yola çık sırf siyah beyaz diye eşek kes gebzede saldır stada gelene kadar ana avrat küfür et hoppppp beyler bir dakika derler adama

Gokhan Akın
26-12-2010, 00:48
gelenler gerektigi sekilde gereken cvpları alıp gittiler !! ONURSUZ hiçbir yürek AZAD olmaz !!!!

Serkan Aymak
26-12-2010, 18:28
Kızlara "Bizden size hayır yok" mesajı

Sen uyu ben deplasmana kaçayım

Yollarda sigara sarayım

Sevgilim bu gece bekleme beni,

Aşkımdan önce gelir Bursa sevgisi

Göztepenin bestesi la bu.Gerci saysan kendilerinden 3 beste söylüyorlar maclarda.Düşman dedikleri Karşıyaka ve Beşiktaş bestelerini kullanıyorlar.en cok biline 2010 da koyacagız real madride bestesi bile Ksk'nin.

Ayarı veren verdi garibim var yoluna git artık!

Mustafa Şengezer
26-12-2010, 18:39
gelenler gerektigi sekilde gereken cvpları alıp gittiler !! ONURSUZ hiçbir yürek AZAD olmaz !!!!

Apploud