PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Meriç Tunca- Pislik Saçmaya Devam Ediyor

Tuncay Yılmaz
06-09-2007, 01:04
ÇARŞI (!)

Gün geçmiyor ki, Beşiktaş’ın Çarşı Grubu ile ilgili ’’Polislik’’ bir vak’a ortaya çıkmasın..

Bir gün bakıyorsunuz bu grubun hakim olduğu tribünde gencecik bir taraftar bıçaklanarak öldürülüyor..

Bir başka gün cezaevinden tahliye olan grubun liderlerinden biri parkta uyuştucu krizine girip ölü bulunuyor..

Daha bir başka gün yine bu grubun ileri gelenlerinden biri ’’Sinan Engin’in menacerliğine karşı çıktı’’ diye bir başkası tarafından öldürülüyor..

Aslında bunlar Çarşı Grubu için gayet normal ve bilinen şeyler...

Ama bazı arkadaşlar bu grubu bize o kadar ’’Masum’’ bir topluluk gibi göstermeye çalıştı ki sormayın gitsin..

UltrAslan Genel Koordinatörü Alpaslan Dikmen’in bir yazısını okudum, ona aynen katılıyorum..

İnönü’de 2 metrelik bir beze alel acele ’’Çarşı bilmemneye karşı’’ diye bir şey yazıyorlar.. Ertesi gün gazeteler ’’Çarşı yine toplumsal bir mesaj verdi’’ diye yıkama, yağlama görevi yapıyor..

Galatasaraylı taraftarlar geçen gün tam 90 metrelik ’’30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun’’ diye bir pankart açtı, bir tek gazetede, televizyonda gördünüz mü?.

Çarşı denilen canavarı Beşiktaş yazarları yarattı.. Ve yaşattı..

Bunlar, Süleyman Seba gibi gerçekten de Türk Futbolu’nda çok önemli bir yere sahip bir ismi bile küfürleriyle kaçırtan adamlar topluluğu..

Bunlar ’’Astığım astık, kestiğim kestik’’ diyen bir güruh..

O demin söz ettiğim yazarlar topluluğu bu grubun çirkinliklerini, tehditlerini, yaralamalarını ve ölümlerini hep görmemezlikten geldiler..

Sonunda iş buraya kadar geldi..

Onlar yarattıkları, besledikleri, büyüttükleri canavarlarıyla ne kadar övünseler azdır..

Çarşı, bu yazarları da yanına alıp herşeye karşı olabilir. Ama ben de Çarşı’ya karşıyım.

’’Şarabı da içeriz, esrarı da çekeriz.. Ananızı bilmem ne ederiz’’ diye bağıranlara karşıyım..

Bu kadar basit..

Meriç Tunca

Söyleyebilecek kelime bulamıyorum bu lağım faresine

Ersan Üngüder
06-09-2007, 01:19
:) komik olmuş meriç, kovulduktan sonra nerde yazıyon öğrenmemiz lazım, nerde prim yapacan da rayting artıracan acaba...

niye kovulduğunu yazda okuyanların onu öğrensin....

Arda Can
06-09-2007, 02:02
ahh meriç ahh..sana cevap vermeyi o kadar çok isterdim ki..ama beşiktaş çarşısı erkeğe cevap verir..

Necdet Bulut
06-09-2007, 02:05
adamsan gel çarşıda soyle bunları insan müsvetdesii

N. Burak Can
06-09-2007, 02:23
adamsan gel çarşıda soyle bunları insan müsvetdesii
adamın dedikleriyle birebir örütşmedin mi? niye kızdın ki adamın yazısına madem. adamı köyiçi'ne çay ısmarlamak için çağırmıyosan tabi..

Cem Ozel
06-09-2007, 02:40
aylardır yıllardır demekki fırsat kollamış nasıl saldırabilirim diye.. çakal misali..

birde kendine iğne batırabilsen

Zeynep Gür
06-09-2007, 02:42
öyle bir anlatmış ki, sanırsınız polislik olayları tek çıkaran çarşı.
sanırsınız en son gs-fb maçında olanları da aslında içeri sızan çarşı yaptı.
hatta saraçoğlunda çakıyı onlar attı. vs vs.

çarşı tribünlerin sadece futbol izlemeye gelen insanlardan oluşmadığını gündemi takip eden ve tepki koyabilen insanlardan oluştuğunu da gösterdi. "ırakta işgale karşı eyleme" de katıldılar, "cumhuriyet mitinglerine" de, Çanakkale şehitlerine, anıtkabire ziyaretlere de gittiler, kimsesizler yurduna da.. açtıkları pankartlar belki filisitini kurtarmadı, nükleeri de durdurmadı ama, amaç bi tepki vermekse en güzelini yaptılar.2 metrelik bir beze alel acele ’’Çarşı bilmemneye karşı’’ yazılan diye bahsettiği pankartları da anlamak isteyen anlar. Ya da kapasitesi anlamaya yetenler anlar diyelim.Birilerine mesaj vermek için 90 metrelik beze altın puntolarla yazı yazmak gerekmez. haa tabi çarışının hiç hataları olmadı mı? mutlaka oldu. bunların en büyük nedeni de yazıda tek katıldığım nokta olan çarşı'nın aşırı popülerleşmesi. maça dahi gitmeye niyeti olmayan adam dalar kadıköy meydanına,içindeki pisliği boşaltır;sonra gururla bağırır:'çarşııı!!'.tribünde bir genç öldürülür;katili bellidir:'çarşı!'.
son yaşanan olaylar da ‘çarşıya karşıcıları’ coşturdu tabi

zaten her yazısı birilerini kışkırtmaya yönelik olan sayın(!) tunca'nın güzide yazılarına bir yenisi daha eklenmiş. Eksik olma başımızdan, ama farklı dillerden konuşuyoruz. Yani ne bizi anlayabilirsin ne de anlatabilirsin.

Günalp Tokuç
06-09-2007, 02:44
adamın dedikleriyle birebir örütşmedin mi? niye kızdın ki adamın yazısına madem. adamı köyiçi'ne çay ısmarlamak için çağırmıyosan tabi..

köyiçi değilde ufak bir tenhada karşılaşsak tam süper olacak :D teke tek meriç bey!! kim kime dum duma...burak kardeşim kızabilir yazdıklarıma ama :confused:

M.Duru Can
06-09-2007, 03:32
hassssbinallah

Diren Eren Bolat
06-09-2007, 07:13
Ulan Şaş Kaza Emniyetten Birileri Okumasın Bu Yazıyı.
Yoksa İlk Maçta Stad Çıkışı Koca Stad Nezarete Taşınır.

Elinin Ayarı Yok ki Bu Dengesizin..

Deniz Buldum
06-09-2007, 10:54
Bunlar ’’Astığım astık, kestiğim kestik’’ diyen bir güruh..

Böyle olsa bu kadar rahat yazıp çizip küfredebilirmiydin Beşiktaş taraftarına..?

Rasim Bektaş
06-09-2007, 11:06
meriç tuncanın nimetlerinden faydalanmak lazım. “o” bir yol gösterici. Yazdığı her yazı bilimsel kriterlere şapka çıkartıyor. Ele aldığı konu b.e.s.y.o. larda tez konusu olarak yetkili kurumlarda göz önüne alıyor. Türk sporuna kattığı sayısız değerlendirmeleriyle vazgeçilmezimiz olmuştur. meriçtir ne yapsa yeridir. meriç bulunduğu alanın en’lerinden. Spor yazarı-araştırma kişiliği her zaman uçuklara vesile olmuş biridir.
Nice yıllara meriçs

Kartal Ulaş
06-09-2007, 11:13
Meriç uykusuz gecelerin uykulu spor yazarıdır, onun kelamları ilahi bir sestir, tanımak yüzünü görmek değildir. içlidir, 'içli köfte ile karıştırmayınız' sevgi doludur, kariyer için neyini satacagını bilemez, bilemeyiz. adli bir kelime söylemiyecegim. malum adelet kifayetsiz bu günlerde...

Yazsında dursun, yokki sopası insaf'ın soksun gözüne...

Emre Tetik
06-09-2007, 13:45
Meriç'e bir Alpaslan'a 2

Vedat Benakay
06-09-2007, 14:15
yorum yapmiyorum cunku adam yerine koydum sanarlar seni.vay ultraci seni

Alican Keskinkilic
06-09-2007, 18:50
Tüylerim ürperdi Allah korkusu olur insanda biraz.. Bunca kişiyi bilip etmeden böyle yargılamak dahası toplumun gözü önünde insafsızca aşağılamak.. Sen ve senin gibilere inat her şeyi çekip bizi çekemeyen basına inat "şarabı içip esrarı çekmeye" devam ediyoruz.. Yıllardır antipati yaymaktan, her kesimin düşmanlığını kazanmaktan, karaktersizliğini gözümüze sokmaktan bıkmadın.. YAZIK!

Huseyin Kurt
07-09-2007, 00:16
yaa bu adama burdan cevap yazmanın bi anlamı yok zatn bu adam olsa bi yerde kanalda bu aaçıklamaları yapardı biri bağlanırdı cavabını alırdı .... oo sosyal mesaj lar o kadar basitse neden fb den gs den görmedik .... ya da kimdi yaa hatırlayamadm kendi kalecilerini tekme tokat döven kim di ??? varmı çıkaran ?

Anıl Doğan
07-09-2007, 01:49
BEŞİKTAŞ'la,BEŞİKTAŞ taraftarıyla ilgili çok kötü bi anısı olsa gerek...:) yoksa neden böle kin kussun ki...

Devrim Doyran
07-09-2007, 18:20
He !

Sercan Hosafci
17-09-2007, 17:25
Anneni bilmem ne edicez en sonunda Meriç Tunca! O gazeteye bu sözü yazıyor ve ahlaksızlık olmıyorsa herhalde bu forumda da olmaz.

Mert Atasayar
17-09-2007, 17:45
yorum yapmiyorum cunku adam yerine koydum sanarlar seni.vay ultraci seni

kATILIYORUM

Onur Özgen
17-09-2007, 19:37
yahu hayatını birşeye adayan insanlar vardır hani, bu meriç de beşiktaş'a, çArşı'ya adamış hayatını. akşam yatıyor kalkmasıyla beraber akşama kadar beşiktaş ile çArşı ile uğraşıyor adam. bence kesin maaş falan alıyor sırf bu misyonu için. yine döktürmüş, biz neymişiz diyorum her okuyuşumda bu adamı. :D

Ceyhun Civan
17-09-2007, 22:33
it ürür kervan yürür...

satılmış medya..

Mustafa Kemal Varol
20-09-2007, 04:22
sahi kim bu meriç tunca ? :S