PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AnkaraSpor Maçı Tekrar Edilirmi?

Sercan Hosafci
17-09-2007, 23:07
Beşiktaş Ankaraspor maçının tekrarı için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru kararı aldı.

Ankaraspor karşılaşmasının son dakikasında attığı nizami gol geçersiz sayılan Beşiktaş, karşılaşmanın tekrarı için başvuru kararı aldı. Lig TV'den Ömer Güvenç'in haberine göre, uluslararası futbol kurallarının 5. ve 6. maddelerini mesnet gösteren Beşiktaş'ın başvurusunu yarın Federasyona ileteceği belirtildi.

Ankaraspor maçında Nobre'nin pozisyonunda hakem Vedat Yüksel golü iptal edip, tartışmalara yol açmıştı...

Yorum : Zamanında çok gollerimiz yendi onlarıda tekrar yapsalar bizim şampiyonluk sayımız 20 olur. Kabul göreceğini sanmıyorum açıkçası. Ama böyle bir hakımız varsa sonuna kadar aramalıyız bence. He dersinizki milletin diline düşeriz biz böyle yapmadık millet yaptı millet dışarıda kornalarla şampiyonluk turu atarken kimse bahsetmedi bunları. Yine kimse bahsedemez bi hakkımız varsa ben kesinlikle alınmasından yanayım.

Eser Gokulu
18-09-2007, 10:23
Oyun kuralları kitabında,söz konusu pozisyon kural hatası olarak adlandırılıyorsa hak aranabilir ama böyle birşey söz konusu değilse, ''ya olursa'' mantığı ile oramızdan buramızdan kural yaratıp bunlardan medet umacaksak,Beşiktaş'ı dile düşürmeye gerek yok !

Gökhan Yılmaz
18-09-2007, 10:51
Tekrarlanması bazı kişilerin işine gelir. Zaten çamur atmaya yer arıyorlar. Ben şahsi olarak istemiyorum Dediğiniz gibi BEŞİKTAŞIMIZI dile düşürmemize gerek yok.

Anıl Tanrıyar
18-09-2007, 11:05
zaten böyle bişe imkansız kural hatası yok hakem hatası var bu durumda tekrar söz konusu olamaz...

Murat Aru
18-09-2007, 11:25
Fenerbahce başkanı için geçen yıl methiyeler düzen bir Menecer, Fenerbahceyi tavırlarından dolayı eleştiren ama her fırsatta "Çakma" (bunu yan sanayi olarak kullanıyorum, millette öyle kullanıyor heralde) bir Fenerbahçeli gibi taklitler yapan başkan... (Başkan Fenerli demiyorum yanlış anlaşılmasın Beşiktaşlı olduğundan şüphemiz yok, meramıım başka)

Ne günahımız vardı bilmiyorum ama çekeceklerimiz var.
Hak aranmaz HAK alınır!!! O Balta suya düştü, suyuda inek içti felan fişmekan. Arasan sölemezler yerini yani.

Başkana ve bilumum hazretlerine bugünlerde ki "vurma" oturtturma" söylemlerinden dolayı Hayatı ezmiş geçmiş, ermişte denebilir sevgili Mustafa Topaloğlu'nun "Kodum mu Oturturum" parçasını Armagan ediyorum.

Rifat Aytekin
18-09-2007, 12:35
Farkıydaysanız bu olay o kadar medyada ortamı bulandırmadı neden çünkü Fenerbahçe'nin hakkı yenmedi eğer yenseydi hele şu durumdaki Fenerbahçe yöneticileri federasyonu yıkardı walla tabi söz konusu Beşiktaş olunca kimse ilgilenmiyor işine gelmiyor maçın tekrarı da zor gibi bilmiyorum hem tekrar olsa bile bu hakemlerle o maç bile oynanmaz

Murat Capkin
18-09-2007, 13:25
...

Anıl Tanrıyar
18-09-2007, 13:27
benim içime siner tekrarlanması,hoşumada gider;oh be sonunda bi ağırlıgımız varmış derim(tekrarlanmıyacagını çok iyi bilmeme rağmen) başarıya giden her yol mubahtır:)

Mert Atasayar
18-09-2007, 14:05
Söylenildiği gibi '' kural hatası yok hakem hatası var '' maç esnasında orada o anda hakkını hakkımızı arayacak kişiler susumayacaklardı

Yusuf Helvaci
18-09-2007, 14:26
Maçın tekrar edilip edilmemesi önemli değil ki şu saatten sonra.
Bundan sonra yapılması gereken Macaristan-Türkiye maçının hakemi nasıl çıkıp Macar halkından özür dilediyse, Vedat yükselin de "adam" gibi çıkıp Beşiktaş camiasından özür dilemesinin sağlanmasıdır. Federasyona ve kurullarına da bu hakemin ve o çizgideki yardımcısının en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamaktır. Yazılı kurallar çerçevesinde cezasını almayan her olay daha da cesaret verecektir yapılanlara ve yapanlara. Federasyon her maç stad boşluklarına 1000 kaat ceza kesmekten nasıl imtina etmiyorsa , gerekli kurullarını harekete geçirerek , mhk ya bu olayda en ağır cezayı verdirtmelidir.
Peşine düşmemiz gereken de bu olmalıdır. Yoksa maçı kırk defa daha oynasak kar etmez. Hepsinde eyyama cesaret etmeye devam ederler. Bu hakem ikilisinin ayağını kaydırabiliyosa yönetim ben ona yumruk vurma derim. Yoksa gerisi laf.

Özenç Aktaş
18-09-2007, 14:57
Ben anlamam kardeşim tekrar edsinler boru gibi golu saylamadılar 2puanımız gitti ben ankara maçını izledim televizyondan nobre topa dokunmadı zaten o goldü

Firat Sezginsoy
18-09-2007, 15:33
Bana sorarsanız bu maç tekrar edilirse kaos olur. Her maçtan sonra başvuru üstüne başvuru yapılır. Dünyada hakem hatası yüzünden puanı çalınan tek biz değiliz. Geçen sene Fenerlilere emzik atarken aynı duruma şimdi biz düşüyoruz.

Farzedelim kabul edildi (ki bence imkansız) yarın çıkıp x bir klüp şu tarihte oynanan BJK maçında net golümüz verilmedi derlerse ne olacak, peki ya sözde adalet yerini bulsun isteyen yöneticiler? Biraksın yönetim bu boş işlerle uğraşmayı bizi rezil etmekten başka yaptıkları birşey yok, şamar bağımlısı olup çıktılar hala dava açıyorlar. Illa birşey yapılması gerekiyorsa o iki hakeme düdüğü astırsınlar.

Hakemler zihinlerindeki renklerin üstü kapanmadıkça, Iğdır da, Van da, Erzurum da dahi doğan çocuk 3 büyüklerden birini tutmadığı sürece bu hatalar hep böyle devam edecektir. Önemli olan sonrasında ağlamak değil, eskiden olduğu gibi hakemi de yenmektir.

Marsilya maçında bol şans kartalım...

Firat Sezginsoy
18-09-2007, 15:46
Maçın tekrar edilip edilmemesi önemli değil ki şu saatten sonra.
Bundan sonra yapılması gereken Macaristan-Türkiye maçının hakemi nasıl çıkıp Macar halkından özür dilediyse, Vedat yükselin de "adam" gibi çıkıp Beşiktaş camiasından özür dilemesinin sağlanmasıdır. Federasyona ve kurullarına da bu hakemin ve o çizgideki yardımcısının en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamaktır. Yazılı kurallar çerçevesinde cezasını almayan her olay daha da cesaret verecektir yapılanlara ve yapanlara. Federasyon her maç stad boşluklarına 1000 kaat ceza kesmekten nasıl imtina etmiyorsa , gerekli kurullarını harekete geçirerek , mhk ya bu olayda en ağır cezayı verdirtmelidir.
Peşine düşmemiz gereken de bu olmalıdır. Yoksa maçı kırk defa daha oynasak kar etmez. Hepsinde eyyama cesaret etmeye devam ederler. Bu hakem ikilisinin ayağını kaydırabiliyosa yönetim ben ona yumruk vurma derim. Yoksa gerisi laf.

Çok doğru bir konuya değinmişsin. Hoş bizim yazarlarımız haksız yere maç kazandığımız için (başta kabzıman olmak üzere) zil takıp göbek atarken, aynı şeyin başımıza defalarca geldiğini ve ne çok acı çektiğimiz hemen unutuyorlar. Işte aslında bu tavır bizim görmek istemediğimiz gerçek yüzümüzdür: Bencillik ve Saygısızlık. Neyse konudan kopmadan bir şey daha belirtmek isterim; Bir kere o maçı izleme işkencesine katlandık, ikinci kere nasıl izleyeceğiz. Birde yenilirsek işte o zaman 3 gün sokağa çıkılmaz. Herşeye rağmen bu sene şampiyon olacağız arkadaşlar yeterki inanın.

Tekrar Hoşbulduk!

Kah uçarım göklerde seyrederim alemi,
Kah inerim yeryüzüne seyretsin alem beni.
Kara-Kartal

Sezen Gunduzalp
18-09-2007, 16:04
Ne kadar doğru bilmiyorum o yüzden gazeteyi direk ekliyorum ...http://img262.imageshack.us/img262/9960/postagazetesjw5.jpg

Nazim Ziya Tasdogen
18-09-2007, 16:11
önce yönetim ve teknik heyet o maçtaki kötü futbolun hesabını versin de sonra hak arasınlar. koskoca beşiktaşın düştüğü hallere bak. maç tekralanacakmış.. yatsınlar sürtelim bi de.

Yusuf Helvaci
18-09-2007, 16:16
Posta gazetesinin haberi doğruysa doğru adım atılmış. Şimdi sıra ağır şekilde cezalandırılmalarını sağlamaktır.

Hande Eroğlu
18-09-2007, 16:24
tekrarın soz konusu bıle olduğunu düşünmüyorum ama bır gerçek varkı tamamen kötü bır futbol son uzatmalarda saldıran bır beşiktaş bu daha ne kadar surecek hep tek gol bunun hesabını kım verecek bu taraftar daha ne kadar uyutulacak bunların hesabı ne zaman sorulacak ben artık bunları kendıme sormaktan sıkıldım

Yusuf Helvaci
18-09-2007, 16:33
2005 yılındaydı sanırım Sakaryayla oynadığımız maçta da böyle saçma sapan kararları vardı bu Vedat Yükselin. Maçın bitimine yakın lehimize penaltı vermişti. Carew gol yapmıştı fakat ceza sahasına 2 oyuncu biraz erken girdi diye tekrarlatmıştı. Sonra Carew golu kaçırmıştı. Tribünde olay olduydu sanırım arbede çıkmıştı. Tabi kararın altında ezilip yaklaşık 3 dakika sonra lehimize bir penaltı daha verip Sakaryalı topçuyu da oyundan atmıştı. Bu adam biraz araştırsam eminim hakemliği boyunca o düdüğün ağırlığını taşıyamadığı için ne aptal kararlara imza attığı çıkar ortaya. Kendisi ve yardımcısı için ağır şekilde ceza aldırılmalı.

Yusuf Helvaci
18-09-2007, 16:39
BEŞİKTAŞ'TAN KURAL HATASI İTİRAZI
Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Hukuk İşleri Sorumlusu Avukat Levent Erdoğan, Ankaraspor-Beşiktaş maçında kural hatası yapıldığı gerekçesiyle karşılaşmanın tekrar edilmesi için Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'na başvuruda bulunduklarını açıkladı.

18 Eylül 2007, 15:30 Ajansspor

Levent Erdoğan, yapmış olduğu açıklamada, Ankaraspor karşısında son dakikalarda attıkları nizami golün geçerli sayılmamasına tepki göstererek, ''Herkes tarafından ve hatta rakip tarafın teknik direktörü tarafından dahi attığımız golün nizami bir gol olduğu kabul edildiği halde, topa en yakın olan 2 hakemin golü geçerli saymaması, olayda bir kasıt olduğu görüntüsünü uyandırıyor. Herkes gol olduğuna mutabık olurken, en iyi şekilde görme şansına sahip olan bu 2 kişinin birden gol olmadığını kabul etmeleri, bu harekette kasıt olduğunu düşünmemize neden oluyor'' diye konuştu.

Uluslararası oyun kurallarının 5 ve 6. maddelerinde hakemin görevinin neler olduğunun belirtildiğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: ''Gol kararı verme yetkisi yalnız hakeme aittir. Olayda hakem golü vermiş ama yardımcı hakem golü kabul etmemiştir. Burada bir kural hatası vardır. Malum olduğu üzere hakem kural hatası işlerse ve bu maçın sonucuna tesir eden kural hatasıysa, bu kural hatası nedeniyle maçın tekrar edilmesi gerekir. Biz de Beşiktaş olarak bu haklı gerekçeyle büyük mağduriyetimizin giderilmesi için, kural hatası nedeniyle maçın tekrar edilmesi için bugün Merkez Hakem Kurulu'na başvurduk. İnanıyoruz ki haksız olarak uğramış olduğumuz mağduriyet haklı gerekçelerimize dayanarak, maçın tekrar edilmesi kararıyla sonuçlanır.''

''HER TÜRLÜ HUKUKİ YOLA BAŞVURACAĞIZ''
Levent Erdoğan, Beşiktaş'ın haklarını sonuna kadar savunacaklarını ve her türlü hukuki yola başvuracaklarını belirterek, şöyle devam etti: ''Mağduriyetimizin giderilmesi konusunda bir karar alınmadığı takdirde, haksız olarak elimizden alınmış olan 2 puan sonucunda şampiyonluğa veya derecemize tesir eden bir durum ortaya çıkması durumunda, uğramış bulunduğumuz her türlü zararın tazmin edilmesi doğrultusunda, mağduriyetimize neden olanlar hakkında tazminat davası açacağız. Beşiktaş'ın haklarının sonuna kadar savunulması yolunda her türlü hukuki işleme başvuracağız. Beşiktaş üzerinde daha fazla oyunlar oynanmasını istemiyoruz. Buna tahammülümüz kalmamıştır.''

NOBRE'NİN SARI KARTINA DA İTİRAZ
Beşiktaş Kulübü, aynı maçta sayılmayan gol sonrası sarı kart gören Mert Nobre için de Futbol Federasyonu'na itirazda bulundu. Siyah-beyazlı kulüpten Futbol Federasyonu'na yapılan başvuruda, ''Anılan müsabakada uluslararası oyun kuralı ihlali yapıldığına ilişkin Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na kulübümüz tarafından yapılan başvuruda öne sürülen hususlar ve talebimiz saklı kalmak kaydıyla futbolcumuzun ve kulübümüzün, hakemin bariz hatasından dolayı daha fazla mağdur olmaması için 15 Eylül 2007 tarihinde oynanan müsabakada futbolcumuza gösterilen sarı kartın TFF kayıtlarına dahil edilmemesi, ihtar kayıtlarında da bu kartın dikkate alınmaması yönünde karar alınmasını arz ederiz'' denildi.
----------------

Madem yola çıktınız sayın yönetim sağlam yerlerden yüklenin. Bu dediklerinizin yanında en kısa yoldan etkisini gösterecek şey olan hakemlerin ağır şekilde cezalandırılması olayını gerçekleştirin. Birilerine ayaklar denk aldırılacaksa bu öncelikle hakemlerden başlatılmalı. Bu sağlanabilirse zaten federasyon ve kurulları biraz olsun hal hareketini toparlamış olur.

Ali Erken
18-09-2007, 17:09
vallahi kurallar onemli de degil, federasyonun hesabına gore bizim mac da bi daha oynanabilir...bitimie 30saniye kala galibiyet gidiyor gumburtuye. hatta 1-0tescil edilsin cunku sahaya seyirci de girmemis
tekrara gerek yok.

Namik Kartaloglu
18-09-2007, 17:10
Ben bu soruya direk cevap vereyim sonra da yorumunu yapayim!
Evet, tekrar edilsin!

Mutevazi olduk hep, dedik ki "Dogru yapsinlar canimizi alsinlar". Dedik ki "Esit olsunlar hep ikinci olalim". dedik ki "Esit mesafede olsunlar hep kapansin sahamiz".
Simdi demiyorum artik! Esit davransinlar atmasinlar oyuncumu! esit mesafede olsunlar! Kapanmasin saham! Esit olsunlar Calmasinlar puanimi! Esit olsunlar Calmasinlar sampiyonluklarimi!
Simdiye kadar yapilanlarin Muhassebesi sadece bu, Abartisina kacmadan.

Arda Can
18-09-2007, 18:02
maçın tekrarı mümkün değil..çünkü hakem hatası var,kural hatası farklı birşey..

Deniz Özdemir
18-09-2007, 19:07
kural hatası nerden çıktı yaa.yönetim ne yapacağını şaşırdı.bizi milletin maskarası yapmaya kararlılar galiba.

Safa Şenyıldız
18-09-2007, 21:16
Saçmalamışlar işte ya... Ne yapacaklarını şaşırdılar. Bariz bir hakem hatası işte. Kural hatasıyla uzaktan yakından ilgisi yok. Ben olsam görüşmeye gerek bile duymadan dosyayı atarım bir kenara.

Özer Özçetin
18-09-2007, 21:43
Tribünler patlamasın diye yönetimin akraba meclisinde aldığı bir karar olabilir,aman susun aksi takdirde tekrar vermezler diyecekler,iş gargaraya gelip zamana yayılacak,tepkilerde rafa kalkacak,hesapları bu galiba.
Ayrıca başta Namık hoca olmak üzere arkadaşların bazıları tekrardan yana tavır koymuş sevindim,yeter artık boyun eğdiğimiz be.

Tuncay Yılmaz
19-09-2007, 00:57
Bizim yönetim yumruğumuzu masaya vururuz der, bileğini kırar.
hakem hatasını kural hatası diye sunmak kadar saçma bi durum yok, kendini rezil etmeninde anlamı yok.
evet gasp edildik canımız yandı, bunun acısını türlü abes oyunlarla değil, haykırarak isyan ederek çıkaracaksın
canını acıtanın canını acıtacaksın, yoksa kime ne senin 2 puanın gitmiş veya gelmiş.

Gokhan Yerlikaya
19-09-2007, 01:30
Ben bu soruya direk cevap vereyim sonra da yorumunu yapayim!
Evet, tekrar edilsin!

Mutevazi olduk hep, dedik ki "Dogru yapsinlar canimizi alsinlar". Dedik ki "Esit olsunlar hep ikinci olalim". dedik ki "Esit mesafede olsunlar hep kapansin sahamiz".
Simdi demiyorum artik! Esit davransinlar atmasinlar oyuncumu! esit mesafede olsunlar! Kapanmasin saham! Esit olsunlar Calmasinlar puanimi! Esit olsunlar Calmasinlar sampiyonluklarimi!
Simdiye kadar yapilanlarin Muhassebesi sadece bu, Abartisina kacmadan.
hocam dediklerinize katılıyorum.artık hakkımızı aramayalım.hakkımızı alalım!!
demokrasinin bittigi yerde...

Gönülden Müjde Başar
19-09-2007, 10:14
kötü futbol oynadık belki maçı haketmemiştik ama tabiiki hakem hatasıyla 3 puanımızda gitti bu olay fenerin başına gelseydi şimdi sadece bu konu konuşuluyordu ama bu maç tekrar edilmez.böyle bir karar cıkarsa kaos olur o zmn her hatalı kararda tekrar oynatmak zorunda kalırlarki bu imkansız.yani bu maçın tekrar edilmeyeceği belli birşey bence boşu boşuna başvurduk.zaten kimse ciddiye almadı bu başvuruyu.o kadar önemsiz gözüktüki emre terimin damadımı bile daha cok yer alıyor gazetelerde maalesef.

Ersan Üngüder
19-09-2007, 10:16
Ulusoy'dan jet yanıt
Demirören'in, 'Herkes ayağını denk alacak' ifadesine TFF'nin cevabı gecikmedi...

‘Düzeysiz, tutarsız’
Yıldırım Demirören’in, Ankaraspor maçının ardından yaptığı, “Futbol Federasyonu ayağını denk alacak. Masaya yumruğumuzu vurursak, altından kalkamazlar'' sözlerine Haluk Ulusoy’dan cevap geldi. Federasyon Başkanı, “Sezonun ilk haftasından başlamak üzere, bazı kulüp başkanlarının düzeysiz, tutarsız, mesnetsiz açıklamaları, futbol ortamını gerginleştirmektedir'' ifadesini kullandı. Ulusoy’un hedefinde Trabzon Başkanı Nuri Albayrak ile Konya Başkanı Ahmet Şan da vardı.

‘Hadlerine değil!’
Ulusoy, şöyle devam etti: “Bir kulüp başkanının çıkıp diyet istemeye kalktığı, bir diğerinin yumruğu indirdikleri takdirde kimsenin bunun altından kalkamayacağından söz ettiği, bir başkasının da bu sezon kendilerinin kurban seçildiğini belirttiği maksadını aşan bu açıklamalar, rahatsız edici bir boyuta ulaşmıştır. Federasyonumuzun kimseye verilecek bir hesabı olmadığı gibi, hiçbir kişi ya da kuruma diyet borcu yoktur. Bu sözler hiçbir kulübün haddi değildir.''

Başvurudanvazgeçildi
Ulusoy bu açıklamaları yaparken, Beşiktaş Yönetimi, Nobre’nin Ankaraspor maçında sayılmayan golü için Federasyon’a itiraz etme hazırlığını durdurdu. Maçın tekrarı için 4 ve 5. maddeleri inceleyen Hukuk Kurulu, lehte karar alınmasının mümkün olmadığına hükmedince, itirazdan vazgeçildi.

Bakalım başkan ne diyecek buna....

Hande Eroğlu
20-09-2007, 13:44
ne dıcek ersan her zamankı gibi gundemı değiştirmek için her şeyı yapacak

Abdil Kale
20-09-2007, 22:58
Önce bizim oyuncular ve korkak teknik heyet kendine baksın. Sonra utanmıyorlarsa hakem vs. eleştirsinler. Bunların yüzüde kızarmıyor.Çok ayıp ediyorlar

Devrim Doyran
24-09-2007, 15:51
Vedat sevdiğim bir çocukluk arkadaşım , ortaokulu liseyi beraber okuduk. Kötü hakem derseniz anlarım ama kötü niyetli olduğuna beni kimse inandıramaz. Ancak kendisi golü bile bile iptal ettim lan derse inanırım . Golü ne halt etmeye iptal etti bilmiyorum ama sonuçları kendi için de iyi olmadı. Gümbürtüye giden iki puana üzüldüğüm kadar Vedat'a da üzüldüm kendi adıma. Özürünü kendi adıma kabul ediyorum.

Nobre niye elini kolunu uzatıyor bu toplara bunu bi düşünmek lazım. Cisse ne diye kart gördü bu hafta mesela. Sonucunu bile bile hakemi alkışlamak çok mu lazım GS deplasmanı öncesi...

Rıza Şahin
25-09-2007, 04:57
vanspormaçındaki sergenin serbestvuruşunu smaçla yere indiren oyuncuyu atmayan ve penaltımızı vermeyen metin tokatı kınıyoruz.
o galiba bundan çok daha kötüydü. işin ilginci çok büyük tepki olmaması. beşikteş camiası ve taraftarları artık bu gibi şeyleri normal karşılamaya başladı.
benim de diyeceğim şudur. ne varki abicim bunda bir gol verilmedi sadece...

Devrim Doyran
25-09-2007, 09:30
95 dk bekler, gelen ortaya da elini uzatırsan olur böyle şeyler

Gokhan Yerlikaya
25-09-2007, 11:13
Nobrenin tıpkı zago gibi hakem seminerlerinde hedef gösterilmesi,hakemlerin ön yargı kazanmasına sebebiyet veriyor bence.

Onur Özgen
25-09-2007, 21:19
komik duruma düşürüyor beşiktaş'ı yönetim.