PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TFF Kararları ( FEDERASYON İSTİFA).!!!

Sercan Hosafci
27-09-2007, 16:26
2- Beşiktaş A.Ş. Kulübü Hakkında; 15.09.2007 tarihinde oynanan Ankaraspor A.Ş.-Beşiktaş A.Ş. müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle 1.000.-YTL; Ayrıca merdiven boşluklarının boş bırakılmayarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000.-YTL; Toplam 2.000.-YTL (İkibin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

3- Kenan ÖNER (Beşiktaş A.Ş. Kulübü Genel Sekreteri) Yazılı ve görsel medya yoluyla spor ahlakına aykırı beyanlarda bulunmaktan 10 gün hak mahrumiyeti cezası verilmesine,

4- Yıldırım DEMİRÖREN (Beşiktaş A.Ş. Kulüp Başkanı) Yazılı ve görsel medya yoluyla Türkiye Futbol Federasyonu ve mensuplarına sözle hakaret ederek kişilik haklarına ağır şekilde saldırıda bulunmaktan 3 ay hak mahrumiyeti cezası ile birlikte 15.000.-YTL (Onbeşbin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

5- Sinan ENGİN (Beşiktaş A.Ş. Kulüp menajeri) Görsel ve yazılı basın yoluyla spor ahlakına aykırı beyanlarda bulunmaktan ihtar cezası verilmesine,

Not : Geçen sene Kadıköy'de oynan Fenerbahçe Beşiktaş maçından sonra küfürlü şekilde hakaret eden Feenrbahçe yönetimi ne ceza almıştı ? soruyorum Beşiktaş yönetimi nasıl bi ceza aldı. Belki arasında iki ay imza atmama yetkisi vardır başka bir şeyde yoktur.

Her maç o inönü federasyon istifa diye yıkılmazsa yazıklar olsun bize.!!!

Mert Atasayar
27-09-2007, 17:14
Bu konuda ciddi adımlar atmamızın zamanı gelmedimi arkadaslar?
''Herkes haddini bilecek '' deniyorsa hakkımız aranmıyorsa bizler BEŞİKTAŞ sevdalıları olarak bir araya gelip bazı şeylere dur demeliyiz.Hisseler borçlar herkes farkında herşeyiN FEDERASYON herşeyi bırakın gidin....
BEŞİKTAŞLIYA ŞEREFİ YETER!!!

FEDERASYON İSTİFA ilk girişimimiz olacaktır...
HAKSIZLIKLARA BOYUN EYMEYECEĞİZ....

Mert Atasayar
27-09-2007, 17:15
''Biz belki yeni nesiliz.Ama sunu söyleyebilirim;biz süleyman sebaların biz hakkı yetenlerin biz rızaların,feyyazların,alilerin,metinlerin cocuklarıyız. Biz ŞANLI BEŞİKTAŞın şanlı torunlarıyız.Bu aşk 104 yıldır lekesiz süregeldi en az 104 yıl daha lekesiz sürecektir.''

ÇARŞI26 arkadasımdan alıntıdır ...

Mert Atasayar
27-09-2007, 17:15
Beşiktaş’ımızın kurumsal yapısını zor durumda bırakan, işgal ettiği başkanlık makamının ağırlığını kavrayamayan başkan Yıldırım Demiroren ve eşrafının, yanlış ve yakışıksız uygulamaları, aklı selim tüm Beşiktaşlılar’ın uyarılarına rağmen devam etmektedir.

Bugüne kadar ayrı ayrı dile getirip, tartıştığımız konular çerçevesinde yönetimsel yanlışlıkları ve davranış bozukluklarını eleştirmiş, bu eleştirilerimizin her birini çeşitli iletişim yolları ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne de ulaştırmışızdır.

Şahsi borç anlayışı ile kulübü borçlandıran başkanın ve yönetim kadrosunun basiretsizlikleri saymakla bitmez hal almıştır.

- Görevini Beşiktaş’ın başarıları için yapması gerektiğini unutup, rakibinin başarısızlığı üzerine ifa etmiştir. Aslolanın Beşiktaş olduğu gerçeği yabana atılmıştır.

- Gönlünden geçenin sadece ve sadece Beşiktaş’ın başarıları ve şampiyonlukları olması gerekirken, yine gönlünden geçene bir isim bulmuş şampiyonun kim olduğunu söylemekte bir beis görmeyerek, yukarda ifade edilen gerçeği birkez daha vücuda getirmiştir.

- Beşiktaşlılık değerlerinin her daim korunması ve yerleştirilmesi gerçeğinden uzak bir anlayışla hareket ederek, Beşiktaş’a hizmet etmenin yüce bir gonüllülük olduğunu kaale almayıp, yöneticilik makamlarını kişiliksiz insanlara para karşılığı işgal ettirmiştir.

- Her yönü ile her zaman anımsanacak olan son Bursa macımızın öncesi ve sonrasında verdiği demeçler ve takınılan tutum ile pasiflik ve tutarsızlık abidesi olunmuş, Beşiktaş icin ateşten gömlek günlerde rakibin Beşiktaş’i sanık olarak takdim etmesine seyirci kalınmıştır.

- Federasyon ile ilişkilerde gereken hassasiyet ve önem gösterilememiş, Beşiktaş’ın mağdur durumda bırakılmasına göz yumulmuştur.

- Son dönem yönetimine dahil olan Celal Kolot, Sinan Engin’le beraber Beşiktaş’ın eksi hanesindeki baş isimlerden biri olmuştur. Zaten yönetime giriş şekli “koltuk satın alma” usulü ile olduğu için kendisinin de her fırsatta dediği gibi Ümraniye ve futbol şubesinin patronu olmuştur. Kendi takım oyuncusuna hakaret etme,takımın teknik direktörüne icazet vermeye kalkması, işine gelmeyen durumlarda kulubu “giderim;ama paramı da alırım” tehdidiyle etkisiz hale getirme anlayisi, Sinan Engin’i kendi işlerine dahil etmesi, Beşiktaş’ı bitireceğim diyen Levent Kızıl ile yakın ilişkisi bu dönem için BJK tarihinde unutulmayacak eksiler hanesindedir.

- Sinan Engin kurtulamadığımız bir virüs gibi.100.yılın başarısını sadece kendine çıkaran;ancak 101. yıl sonrasında gelen kasırgadan kendine pay çıkarmayan, etrafındakileri suçlayan, mafya ile ilişkisini kulüp içine taşıyarak yüz karası olmuş şahıs.Tigana’nın gidişinde parmağı olan şahıs.Tigana gidişi sırasında -işime sürekli karışan Kolot ve “tanımadığım” Sinan Engin- diyerek, sorunların ana kaynağını göstermiştir. Kulübün işleyişinde bu denli söz sahibi kılınan, hiçbir resmi görevi bulunmayan bu şahsın sahip olduğu misyonun tezkeresi başkan tarafından verilmiştir.

- Teşvikin etik olduğunu savunan, Beşiktaş’in aynı zamanda hukuki işlerinden sorumlu asbaşkanı Levent Erdoğan’ı halihazirda yönetim kadrosunda tutup, birlikte çalışmaktan herhangi bir rahatsızlık duymamıştır.

- Beşiktaş forması ile sahada terleyen oyuncusuna saha dışında ama stad içinde şiddet uygulanmış, şiddetin fotoğrafları ve görüntüleri günlük dahi olsa delil teşkil eder nitelikte yer almasına rağmen duruma fair-play kılıfı ile yaklaşılıp hiçbir yaptırım hak ve hukuk çerçevesinde aranmamıştır, çetelerin yeraltı saldırısı karşısında sinmeyi içlerine sindirmişlerdir.

- Son dönemlerde sıkça Beşiktaşlılık ilke, ahlak ve geleneklerinden her basın açıklamalarında söz ederek kavramların içini boşaltma ve o kavramlarla kendilerine koruma kalkanı oluşturma kurnazlığı içinde olmuşlardır. Uygulamadaki davranışları bunun böyle olduğunun en buyük kanıtını teşkil etmiştir. Yıldırım Demiroren, Levent Erdoğan, Affan Keçeci, Celal Kolot, Sinan Engin, Levent Kızıl, Aziz Yıldırım, Adnan Polat ilişkiler yumağında yaşananların ve bu ilişkilerde Beşiktaşlı kimliği ile yer alanların Beşiktaşlılık ilke, ahlak ve gelenekleri ile uzaktan yakından ilgisi olmadığı aşikardır.

- Beşiktaşlılık ahlakının ne olduğunu bilmediklerini birlikte çalıştıkları teknik direktorlere karşı takındıkları komplocu anlayışlarla ortaya koymuşlar, bu davranış biçimlerinin pişkinliğinde her daim çalısılan kadroları günah keçisi ilan etmişlerdir. Beşiktaş’ın gelmiş geçmiş en değerli kaptanlarından olan Beşiktaş’ın evladı Rıza Çalımbay’ın söyledikleri düşündürücüdür.

- Beşiktaş tarihinin üzeri reklam panoları ile kapatılıp, en son olarak da yine stadın adı para gelsin de nereden gelirse gelsin anlayışı ile satılmaya kalkışılmış, Beşiktaş’ı her yerde dilenen ve pazarlık ettirilen bir kurum haline getirmişlerdir.

- Beşiktaş’ın geleceğini güvence altına alacak olan tüm taşınmazlarının ve gelirlerinin üzerindeki tasarruf haklarını zayıflatmış, Beşiktaş’ın işgaline davetiye çıkarmıştır. BJK Plaza-nın satılabileceğinden tutun da 104 yıllık bir tarihin her köşesine satsak ne kadar para eder acaba düşüncesi ile bakılmıştır.

- Demirören yönetimi ile amatör şubelerin içinde bulunduğu durum ilk defa bu kadar aciz bir hale gelmiştir. Voleybol erkek takımı düşmüş, basket takımının yanına alınan cola- turka ile takım önceki senelerde sergilediği başarılı performansından uzaklaşmıştır. Akatlar’ın yanına gelen isim ise taraftarın aidiyet duygularına vurulan bir baska darbe olmustur. Hentbol takımı ciddi maddi sorunlar eşliğinde ligi namağlup bitirme başarısı göstermiştir; ancak bu zorlu mücadele sırasında BJK başkanı Demirören bu arkadaşlara eşlik etmemiş, parasız pulsuz bırakılmasına seyirci kalmıştır. Oyuncularımız yalnız bırakılmış, deplasmanlara giderken türlü zorluklar yaşamışlardır; ancak her şeye rağmen bunu dert etmeyerek, sezonu şampiyon olarak tamamlamışlardır .Son ana kadar uvey evlat muamelesi yaptıkları hentbolcularımızı geçtiğimiz günlerde fotoğraf karesi uğruna lütfen kabul etmişlerdir.

- Tüm bunların vuku bulmasına seyirci kalan bir diğer cephe ise varlığı yokluğu tartışılır sözde muhalefet olmuştur. Elini taşın altına sokmayan kongre üyeleri ! Ya yırtıp atın kongre üyelik kartlarınızı ya da şapkanızı önünüze koyup bir kez daha düşünün! Sessizliğinizin de yargılanacağını unutmayın.

Yukarıda dile getirilen bazı gerçekler ışığında diyoruz ki;

Kaçmak için bahaneniz çok ama sizler hesap vereceksiniz!

Halkın Takımı Halkın Adaleti.

http://www.halkintakimi.com/forum/sh...lk%FDn+Adaleti

Mert Atasayar
27-09-2007, 17:16
YÖNETİME 'KARŞI DEVRİM'

Sanırım hepimiz sazan gibi en sonunda önümüze sunulan herşeye atlar olduk yıllardır beşiktaşkı taraftarlar olarak bükülüp kırılmaktan ne omurga kaldı ne de vijdan özellikle demirören başkanlığında hava kursun gibi ağırlaştı taraftarın isyanı bağırmaları da bu havaya karısınca parçaları birleştirmek ve sağlıklı düşünebilmek de bir okadar zorlaştı

Şimdi daha açık olarak ortaya çıkıyordur ve umarım iyi anlayabiliyoruzdur ''Birşeylerin mücadelesinin yapılması gerektiğini''

Bu bir sağ sol kavgası değil ya da vatan topragı kavgası değil.Bir devrimden bahsedyorum!Detayları biliyorusnuz.Devrim gibi büyük olayların olması tamamen şartlara bağlıdır. HAAHAHA HİHİHİ yaşayan insanlar bir sabah kalkıp '' düzeni değiştirelim bu gidişe bir dur diyelim' demezler.Dürtülmeleri lazım,analarından emdikleri sütün burunlarından gelmesi lazım.Tıpkı şimdilerde tavan yapan bizim içinde bulunduğumuz durum gibi!...

Kısaca olaylar başka türlü olmayacağı için bir devrim tadında karsı hamle gerektiriyor.Hatta hadi öyle olsun diyelim ve demirören yönetimine yönelik taraftar bazında ''KARŞI DEVRİM'' gerçekleştirelim.Artık buna korkutmak mı gözdağı vermek mi deriz bilemem.

Belki bizim istediğimiz yönetim tarzını yeniden yazacak tarih.Ama şimdilerde ki gibi Demirören yönetiminde günde 5 vakit giydirmekle olmayacak bu iş. Öyle yaparsak ve bir şeylerin bu şekilde değişeceğine inanaırsak çok yanılırz.

Demirörenler!:.. yönetimi süresi boyunca Beşiktaşımızın düştüğü her acı veren durumu (manevi erezyon ve maddi çöküş)şudur budru diye çoğaltmaya kalkmadan genel bir çerçevede düşünürsek zaman çoktan dolmuştur ve vakit gelmiştir.Sıcağı sıcağına yapılmalı ve adrese gerekli dersler verilmelidir.

Az öncede bahsettiğim Özer abinşn söylediği eylem tarzı ne oluru olanıdır. Ne Büyük Beşiktaş taraftar projesi panelinde konuşulacak olanlar etkili olacaktır ne de onlarca forumda dile getirilen tepkiler.

Gerçi forumlarda konuşulanla pekde birbiri ile örtüşmüyor.Kimi memnun, bizim gibi düşünenler ise hoşnutsuz, kızgın tepkili.

Alacağız elimize meşaleleri toplanabildiğimiz kadar fazlaca organize bir kalabalık ile Gündoğdu marşı eşliğinde kulüp binasına yürüyeceğiz.Orada ise ne söylenecekse ne anlatılacak ise tüm Türkiye basını önünde gerekli açıklamalar ve sloganlar esliğinde sert ama kararlı bir şekilde tepkimizi koyacağız.Yani açıkça yönetime 'rest çekeceğiz'.Haa toplayabilirmiyiz okadar kalabalığı ya da katılımı sağlayabilirmiyiz, bilemem . Ama denememekten çok daha iyidir.

Biz Halkın Takımı BEŞİKTAŞLI taraftarlar olarak farklılığımızı göstereceksek isyanımızı bu tür bir eylem ile destekleyebileceksek işte ozamn varlığımız pekiştirebiliriz.Dediğim gibi ne panalde konuşulacak olanlar ne de forum içinde konuşulanlar ile birşey elde edemeyiz.Sert kararlı ve ses getirecek bir eylem gerekiyor.

Eğer bunu yapamayacaksak ozaman neyin savunmasını yapacağız ki daha? Alırız kombinelerimizi fahiş fiyatlara sonra yönetim parayı toplayınca bir açıklama yapar '' kusura bakmayın bu sene stad inşaatı var onun için kombineler geçersiz ama hakkınız bakidir'' diye. Biz de o paraların yönetimce yapılan saçma transferlere bir ön ödek olacağını bile bile yine söylemsel tepkilerimizi forumlarda dile getirerek bir seneyi daha geçiririz!

Olabildiğince hatta binlerce ellerde yakılacak mesale o ellerin sahiplerinin hep bir ağızdan söyleyeceği Gündoğdu marşı ve kulube yürüyüş.İşte alın size ''Karsı Devrim '' ne alt yapıya gerek var ne de şiddete.Sadece o yürüyüşe katılacak ve değerlerini sahipolenecek Kartal Yürekli BEŞİKTAŞLILARA ihtiyacı var.

''Desibel rekoru kıran binlerce taraftar zincirlerini de kırmalıdır ':' derim ben........

ALINTIDIR!!!
http://www.carsiforum.com/forum_posts.asp?TID=9261

Mert Atasayar
27-09-2007, 17:17
Federasyon İstifa,Ulusoy Otogara

gÜn DoĞdu Hep Uyandik Stadlara Dayandik BeŞİktaŞin UĞruna Da Bayaraklara Dolandik Semtİmİz Erkek Semtİ AŞik Eder Herkesİ Üzerİmden Eksİlmesİn BayraĞimin GÖlgesİ İŞte Bİz KÖtÜ GÜnde Hep Omuz Omuzayiz ÖvÜnmek Gİbİ Olmasin Bİz Kara Kartallayiz

Mert Atasayar
27-09-2007, 17:31
10 Aralık 1976 tarihli Milliyet Gazetesi 'nde Hakkı Babanın yazısıdır ... bu yazıyı dikkatle okuyun ...

"Beşiktaş Futbol Takımı'nın bu futbol mevsiminde, ilk yarı sonunda düşmüş olduğu durum, 7'den 70'e tüm Siyah-Beyazlılar'ı üzmüştür. Bu durumun 2. devre düzelmesi candan temenni ederim.
Ancak, bunun için alınması gerekli idari teknik ve psikolojik tedbirlerin, hemen tespit edilerek, tatbiki gereklidir. Ben şahsen, Türkiye Ligi'nin 2. yarısında Beşiktaşlılık ruhunun şahlanarak, futbolcusu, yöneticisi ve vefakar seyircisiyle birlikte, kenetlenerek, Kara Kartal'ın spor ailemizin, büyük sembolü olacağına inanıyorum. Şu an ise, sorunlarını şahsileştirip, sen-ben davası haline getirmek, Beşiktaş'ın yüksek menfaatine aykırı düşecektir.
Zor da olsa, elele vererek müşterek gaye için azimli bir mücadele vermeliyiz. Ancak şuurlu, bilgili, azimli bir çalışma ve mücadele sonunda başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Tıpkı geçmişte, ilk devresinde tek bir kalp olarak çarptığımız maçları nasıl zafere götürdüysek, bugün de bu üzüntülü tablo içinden, Beşiktaşlı futbolcu kardeşlerimin ve taraftarının alınlarının akıyla çıkacaklarından şüphe etmiyorum.
Beşiktaş öyle bir camiadır ki, en buhranlı devrelerde, başarı elde etmesini bilmiş ve Türk Sporu'na örnek olmuştur. Bütün Beşiktaşlılar'a sesleniyorum. Parolamız, Siyah-Beyaz renklerin zaferi için birleşip, yarının Beşiktaş'ının birliğini yaratalım."

(Forzadan Alıntı)

Saygılar...

Cem Ozel
28-09-2007, 00:13
para cezası her hafta otomatiğe bağlandı zaten..
başkanda çok sağlam yumruk atmışki 3 ayla yırttı..

Özer Özçetin
28-09-2007, 08:04
2.maddedeki merdiven boşlukları olayı nedir ya,sanki stad bizim saha bizim.
Bu federasyon grçekten sapıttı,futbol tanrıları yayıncı kuruluşu değiştirmek istiyor,en çok pay alan dört kulübü de kendi yanlarına çektiler,artık herkes figüran olmuş,federasyonlar da parayı futbol borsasını yönetenlerce seçilecek,görünen o.Zira pasta korkunç büyüyor.Beşiktaşın açıklamaları D smart yayıncı olmalı şeklindeki yaklaşımları federasyonu giderayak bize karşı ayaklandırmış belli,zaten bize karşı görünmedikleri zamanları da biliyoruz.
Şu anki yayıncı kuruluşun direktifleri doğrultusunda hep gs ve fenere çalıştılar,ha federasyon değişse,yayıncı değişse ne değişecek.fbye gsye kayırma devam edecek.
Beşiktaş 3.bir yol açamadığı müddetçe,federasyon seçimlerinde belirleyici olamadığı müddetçe bu sıkıntıları hep çekeceğiz.

Mehmet Yucegonul
28-09-2007, 09:41
Ben bildim bileli hep bize yapılan haksızlığa boyun eğdik..Bizim sevineceğimiz yerde başkaları seviniyor hemde hiç haketmediği yerde :( işte bu bana koyuyor..Bizim suçumuz ney?Ben bir tek bu soruyu çözemedim hayatım boyunca sevinmek için sevmedik felsefesi ile yaşadım..Ama gelin görün ne hikmetse bütün oyunlar bizim üzerimizden oynanıyor..Akraba diyorlar ulan akrabada kaç kere şampiyon olmuşuz.ayıp ulan ayıp..Bunu söylerken bari şerefli düşünün ama sizde o şeref nerde biriniz şaibelikle biriniz şike ile bu yolda yürüyorsunuz..Biz nerde...Biz nerde... bilmiyorum bizim kazanacağımız yerde sevineceğimiz yerde nerdeyim ben bilemiyorum..?
15 sene şampiyonluk olmadık oldurmadılar istemediler biz yine sevdik yine ama ne hikmetsede şimdi yıllarca o klübe çomak sokmayanlar şimdi de tribünlerimize kadar girmeye başladı neden acaba neden..?

Gönülden Müjde Başar
28-09-2007, 10:12
şimdi burada kendi içimde çelişkili bir durum yaşıyorum maalesef.
şöyle ki ceza alan Beşiktaşın başkanı olduğu için çok üzgünüm.bu ne kadar etkisiz olduğumuzun göstergesi.Ama ceza alan Yıldırım Demirören olduğu için üzgün değilim.bu onun ne kadar yöneticilik vasfından uzak olduğunu bir kez daha ortay koydu.ironik bir durum var maalesef.
Beşiktaş başkanı masaya yumruğumuzu vurursak altından kimse kalkamaz demişse gerçekten vurmuş olması ve kimsenin kalkamaması lazımdır.ama bizde tam tersi oluyor.Demirören konuşuyor ve ceza alıyor.Federasyonun çifte standartı malum laf etmeye gerek yok.Tarihimizin hiç bir aşamasında zaten yanımızda ne hakem ne de federasyon camiası yer almadı.bunda şaşılacak birşey yok.sorun Başkanın bir gazla ve taraftara hoş görünmek için konuşması ve ardındanda böyle bir cezayla Beşiktaşı etkisiz göstermesi.
ya federasyon istifa diyerek tepkimizi koyucaz yada cezaya sessiz kalıp lafı kendini aşmayan bir başkan bekliycez.
bu tatsız konuda güleriz ağlanıcak halimize dedirten bir cümle aktarim arkadaşımın dediği :
"ali şen zamanında konuştu federasyon başkanı gitti,bizim başkan konuştu maça giremedi" demişti geçen gün.acı ama gerçek.

Cem Ozel
28-09-2007, 10:29
2.maddedeki merdiven boşlukları olayı nedir ya,sanki stad bizim saha bizim.

Özer abi gecen seneden beri otomatiğe bağladılar bu para cezasını her maçtan sonra haraç öder gibi TFF'ye ceza yatırıyoruz.. bu sefer iyice işi abartıp bizim olmayann sahada vermişler..nasılsa ses eden yok..

Tuncay Yılmaz
28-09-2007, 22:49
50 saniyeden saha kapatan zihniyetten ne beklersiniz.
Gönül isterki şu TFF'e; y.demirörene başkanlıktan men cezası verse, işte ceza bu derim öperim ellerini
ama bulmuşlar kuklayı istedikleri gibi oynatıyorlar
1 gün ağam paşam dedirtiyorlar, bir gün hicazet yaptırıp ceza kesiyorlar.

kuklayı oynatanda, kukla da durumdan memnun
ya peki onları izleyenler...
ya sahneyi kapatacaksın ya oyuncuları değiştireceksin aksi taktirde bu iğrenç oyunu izlemeye mahkumsun.
Ulusoy Sülaleni Al Da Git.

Vedat Hamzacelebioglu
28-09-2007, 23:33
Futbol federasyonunun misyonu,

"Eğitim ve tesisleşmeyi sağlayarak, uluslararası düzeyde rekabet edecek altyapıyı oluşturmak, spor kültürünü topluma benimsetmek, futbol ekonomisini büyüten güçlü finansal yapıya sahip bir organizasyon olmak."

ise;

Biri gider diğeri gelir ki, bir değişiklik yine olmaz.

Bana göre, asıl hedef "para"dır.Diğer misyonları paranın arkasına sığınmak içindir.

Beşiktaş'a 2000 YTL, Başkanına 15000 YTL!..

Kimi kandırıyorsunuz?

Namik Kartaloglu
28-09-2007, 23:51
Ben iki yil önce apartmanimzda yapilan Yangin tatbikatina katildim, Apartman sakinlerinin yillardan beri asindirdigi merdivenleri tabiri caizse "gözu kapali,avcumuzun ici gibi bilirdik" sanirdik! Apartmana duman bombasi attilar ve bize apartmanin disina kosun haydi dediler. Biz de o duman icinde asagi merdivenlerden kosmaya basladik Uc katli apartmanin ikinci katinda 6 ev halkindan14 kisi ustuste ve yolu tikamis vaziyetteydik. Bu bir tatbikatti zararsiz duman bombasi kullanilmisti. O gun sunu yasadik ya bu zehirli bir gaz olsaydi, ya bu gercek bir yangin olsaydi? gazetelerin arsivinde Apartman yangininda ölen 14 kisi olacaktik. Bu da Merdiven bosluklarina baska bir pencereden bakma sekli.