Orijinalini görmek için tıklayınız : Çözülmeyelim, Üzülmeyelim, Sabredelim
Muhittin Saban
30-09-2007, 00:34
Suçlu Kim?
Mücadele etmekten aciz ya da bir derbi maçının olmazsa olmazlarından olan “tıkandığın yerde kendi inisiyatifini ortaya koyma” halini yansıtamayan, savaşcı ruhunu sahaya yansıtamayan ayaklar mı?
Sahaya sürdüğü takım dizilişi ve futbolcu seçimi ile boynuna ilmiği geçiren ve bunun farkında olmayan teknik adamımız hocamız Ertuğrul sağlam mı?
Hakemi saymıyorum çünkü zaten o başlı başına bir engel zaten her maçımızda.
Yok sa maç sabahı aldığı doğru bir karar ile 2 as oyuncusunu kadro dışarı bırakarak açıklayacağı kadroya; “ bakın sizlerin onlardan farkı yok babamın oğlunu tanımam ona göre siz de ayağınızı denk alın ve çıkın hak ettiğiniz şansı sahada kullanın ve mücadele edin” diyerek neredeyse Beşiktaş karşısına disiplinli bir topluluk çıkartarak Beşiktaş kanadında soru işaretleri ile kafa karıştıran Tilki hoca Feldkamp mı?
Hoş Gs li futbolcular çok da insan üstü bir mücadele ortaya koymadılar ama yine de sırat köprüsünden geçtiklerinin bilincinde bir anlayışla sahaya mücadele ettiler. Hele bir de karşılarında pençelerini saklayarak oynayan bir Kartal olunca işleri daha da kolaylaştı.
Tüm bunları şimdi bir kenara bırakalım; "Çözülmeyelim, Üzülmeyelim, Sabredelim"
Empati;
Şimdi kendinizi Ertuğrul Sağlam’ın yerine koyun. Eminim kendisi bu gece en çok üzülenlerin başında geliyordur. Ama bu “çap” meselesi, vizyon meselesi. Hata tabiî ki yapacaktır, yaptı da!. Ama olan oldu, geçen geçti. Taraftar ve camia olarak kahrolduk, üzüldük ve bu mağlubiyeti yediremedik. Bundan sonrasına bakacağız arkadaşlar. Buna mecburuz!...
Geçen sene Tigana’nın başına gelenler aynen bu sene hocamızda devam etmekte maalesef. Ertuğrul Hoca’ya her ne kadar fazla güvenemesem de ona destek vermekten başka çarem yok. Biliyorum ki ellerini oğuşturarak ve ağızlarından salyalar akarak bekleyen kasıtlı medya lejyonerleri istim üzerinde saldırmayı bekliyorlar. Baştan Hocamıza olan “mecbur ivmeli” güvenimizi ortaya koyduysak bundan sonrada her ne olursa olsun devam ettirmeliyiz. İnanıyorum ki bizden çok onun bize ihtiyacı var. Hele ki hocamıza olan güvensizliğimizi yansıtırsak bunun futbolcular üzerinde yaratacağı güvensizlik ortamı bizi daha da kaosa sürükleyecektir.
Devam be Kartal yürekliler, devam “İnadına desteğe”
Futbolculara;
“Ben bu Beşiktaş’ın hakemi, federasyonu, masa başı işleri, medyayı ve rakibi yendiğini gördüm”. Süleyman Seba
Şu ders niteliğindeki sözleri her maç öncesi aklınıza getirerek sahaya çıkın lütfen!...
Yönetime;
Valla ister masaya vurun, ister tahtaya “şeytan kulağına kurşun” diyin ister alacaklarınızı kurtarmaya çalışın ama lütfen Beşiktaş büyüklüğüne ve ismine “Yakışın be kardeşim, Yakışın!....”
He masaya vuracak yumruk yok bizde derseniz alın size avatarımda güçlü bir yumruk; Bruce Lee’den !...
Allahım yaa, gülermisin, ağlarmısın!......
Son söz Forum ağabeylerine, kardeşlerine;
Bizim bizden başka dostumuz maalesef yok işte. El arıyorsak bizim elimiz, yürek arıyorsak bizim yüreğimiz verilecekse eğer sadece bizim desteğimiz var.
“Asl olan hayattır, Hayat’ta Beşiktaş”
İnadına Destek, anasını satayım…..
Derya Banu Akgul
30-09-2007, 00:41
İnadına Destek, anasını satayım…..
Tamam inadına destek hep öyle yapmadıkmı zaten inadına diye diye gelmedikmi bu günlere biz değilmiyiz hiç bir idda yokken tribünü dolduran son ses haykıran ama artık sevinmek istiyoruz desteğimizin karşılığını görmek istiyoruz RUHUMUZU GERİ İSTİYORUZ
Burak Güven
30-09-2007, 00:44
Muhittin abi, bugün ilginç bir anektot vardı dikkat etmişsindir maçta, eğer Beşiktaş kazansaydı tam 120 hafta sonra 2003-2004 sezonundan sonra ilk kez liderliğe oturacaktı.
Bu ne kadar korkunç bir şey farkındamısınız?
Muhittin Saban
30-09-2007, 00:51
Tamam Burak'cım inan haklısın.
Söyleyecek, isyan edecek o kadar dinamik var ki. Say say bitmez. Ama bizler deyim yerindeyse "inisiye" oluyoruz. Edinmişiz bir Çilehane çileyi çek babam çek. Elbette bir son olacak ama şu an o "son" u yaşayacak ne güç var tribünlerde ne de hareket.
Elbet bir gün ama o güne kadar başka çare yokk. Bize düşeni değil bize yakışan ancak "destek süreci" dir.
Çünkü meşalelerle ve Gündoğdu ile akaretlerde kulübe yürüyecek gücü bulana kadar buna mecburuz.
.
Sercan Hosafci
30-09-2007, 00:56
Bu başkanıda gelecek başkanı da kabul etmiyorum. Elden giden Beşiktaş olurken sırf makamı ve parası için ses çıkartmayanları tanımıyorum. Bu takıma hep desteğim yönetime sürekli köstek olacağım. Ne yumruk varmış be adamlar bi vurdu puan farkı beşe çıktı. Vurmasını bilen gelecek konuşan değil.
Orçun Abdullah
30-09-2007, 00:57
abi artık gerçekten dayanamıyorum haksızlıklara şerefsizliklere ona buna bizde sevinmek istiyoruz bir yol bulunsun ve bizler üzülmeyelim ben bunu istiyorum kandırılmayalım artık yeter
Namik Kartaloglu
30-09-2007, 00:57
Muhittin can; Sayin rahmetli sair, yazar, dusunur Orhan Kotan nin bir siirinden bir parca aklima geldi yazini okurken.
"... artik namuslu olmak yetmiyor;
Namusun mihenk tasinda vurusmak gerek!"
Iste o ince noktayi yakalayamadigimiz bizim en ciplak gercegimiz.
“Ben bu Beşiktaş’ın hakemi, federasyonu, masa başı işleri, medyayı ve rakibi yendiğini gördüm”. diyen Suleyman Sebanin bu sözunu sonrasindaki yönetimler hic bir zaman dillerine bile alacak cesarette degiller. Yumruklar masaya konulmadigi icin simdi koyunlara maskara oldu kocamis kurt.
Derya Banu Akgul
30-09-2007, 02:19
Acaba bu yazdıklarımızı okusa biraz utanırmı. Ben yemin ederim intihar ederim maskara olacağıma ölürüm daha iyi.Porto maçına gitmeyi düşünmüyordum ama
"inadına destek anasını satayım ..."
Özer Özçetin
30-09-2007, 12:55
Denizli maçından önce kurtuluş reçetesi,Beşiktaş,Beşiktaşlılık üzerine ve Ülke futbolunun son durumu hakkında güzel sohbetler yapmıştık,Umut Tutun bir ara ne güzel bir cümle söyledi,Abi,Demiröeren gitse ne değişecek ki.
Evet Haklıydı Umut,ne değişecek.Futbol baştan aşağıya kurgulanmış,hem de şu an öyle bir ispat olunuyorki herşey,endüstriyel dayatmanın baronları tanrıları savaş içinde,Yeter sen git ben yönettireceğim diyor bir kartel medyası.Yönetecek olan belli zaten,adına karar mercii denilen federasyon.
Özer Özçetin
30-09-2007, 13:01
Bu federasyon aldığı emir gereği milyar dolara dayanan pastayı yönetiyor,adına da yıllardır hep maskeli balo demişimidir,o başlıkta toplamışımdır yazıları ve hatta eski forumda vardı böyle bir yazım.Kurgulanır oyun baştan,1 ve 2.aktör bellidir biz ise hep 3.aktör oluruz.Ona uygun yönetimler baikanlar bulunur,camianın önüne çıkarılır allanıp pullanıp ve kongre üyeleri hurra oy atarlar adaylara,bakın 2000 den beri kongre öncelerine ve kongrelere.Gelirler başa,,en baştaki baronu üzmeden yönetirler,onların aracısı federasyonu da üzmeden.Razı olurlar 2 veya 3.olarak ligi bitirmeye.Ara da sıra da isyankarlar çıkar ne oluyor falan gibi,aman derler kaz gelen yerden tavuğumu esirgeyelim ,hiç olmazsa suyun akışına karışmayalım derler,işte o arada 2 tane falan şampiyonluk kaparız.1995 2003 gibi.Bizim ilk isyan bayrağını açtığımız resmi yayın organı ile yola çıktığımız 1997 Forza yı hatırlayın.İşte o isyanın sesiydi bizi harekete geçiren.
Özer Özçetin
30-09-2007, 13:08
Daha sonra devirler değişti,dayatmalar başladı,federasyonların astığı astık kestiği kestik oldu,buna bizi yönetenler de ses çıkarmadı,zira onların tek derdi bulundukları koltuğun önemiydi havasıydı.Oysa Beşiktaşı düşünseler,Beşiktaşı derdest edebn bir düzene bir düzeneğe karşı durmazlarmıydı bunca sene.Evet YD gitse ne olacak ki,yine allanan pullanan birileri çıkacak vizyona,podyuma,evet denecek bakın kurtuluş onda,hurra destek....
Oysa tek çare tek yol belli,bu kahpe düzene çomak sokmak,bir gedik açmak,bir barikat kurmak.Beşiktaş Duruşunu Halkın Takımı olgusunu hayata geçirmek,sözü yetkiyi kararı Beşikta taraftarına vermek,hak verilemz alınır sa eğer almak......
Bu kahpe düzeni futbolun mihenk taşı Beşiktaşla sarsmak.Ezberlerini bozmak,tek yol budur.
Ya da sessiz kalmak,tribünden federasyonu ,Doğan Holdingi,Digitürkü protesto etmemek,yönetime tek ses etmemek gerekiyor.Madem ki bu oyuna bile bile lades diyoruz,neden sistemi eleştirmek yerine,yok E rtuğrul,yok Sinan,Yok Delgadı diyoruz.
Sistemi kuran ve işletenleri yargılayıp beynimizde ve meydanlarda hapsetmedikten sonra,gerisi lafı güzaftır.
Derya Banu Akgul
30-09-2007, 13:09
Peki ya Özer Bey çok merak ettiğim bişey var bizler salakmıyız ?
Özer Özçetin
30-09-2007, 13:12
Estağfurullah anlayamadım açarmsın Derya hanım
Vedat Benakay
30-09-2007, 13:14
yine aciyi gomecegiz yureklerimize,Besiktasli olmanin bize verdigi ayricalikla basimiz dik olacagiz,direnecegiz ama hesapta soracagiz verilmesi gereken cevaplar var...lutfen herkes kafasindaki bir 11 yapsin goreceksiniz bakin hepimiz ayni 11 de birlesecegiz ama bizim gorduklerimizi neden gormuyorlar,anlama veremiyorum..dun gece 04.00 kadar kafa yordum neler oluyor Besiktasimda..yumruklar vuruluyor,istifalar,turbunler...????!!!
Derya Banu Akgul
30-09-2007, 13:18
Bukadar şey biliyoruz,görüyoruz ve en önemlisi en kötü şekilde yaşayıyorz e biz napıyoruz tribünde utanmasak bravo başkan helal tff diye bağırıcaz.Benin tribünden artık hiç umudum kalmadı ben gider maçımı izler gelirim bundan sonra arkadaş.Eğer bu devran böyle dönüyorsa ve bu aşikarsa e bizde biraz salak oluyoruz.
Özer Özçetin
30-09-2007, 13:22
Bu iş 11 i falan aşmış artık,bakın son Ankara maçı 2 puan hakem aldı götürdü,son maç 2 eyyam golü hakemin yarattığı gitti 3 puan,3 puan da gs den düşün bakın puan cetveline.Evet bu yıl gsyi taç çzigisinden içeri çektiler gel kardeşim sıra sende sen oyna biz de yardımcı olalaım dediler,lincoln yosa dereli vardı yerine sahada.Ha biz kötü oynadık kabul ama,hep iyi oynanayn parsayı götürmüyor hep,kötü oynayan da kazanıyor şansıyla zaman zaman,işte giden 5 puan rakibe eklenen 3 puan.Siz ne yaparsanız hangi 11 i çıkarırsanız çıkarın,ya attğınız gol geçersiz,ya da atamayan rakibe hediye edilen goller.Adamlar diyorki pervasızca paray veren düdüdğü çalar,pararyı biz veriyoruz kuralları da biz koyar sonucu da biz belirleriz.Özet budur.
Mustafa Ozyurt
30-09-2007, 13:27
Çocukluğumdan beri çok yenilgi gördüm, çok hakem hatası gördüm, Beşiktaş'ın hakkını arayamamasını da çok gördüm.
Ama hiç bu kadar aciz kaldığımı hissetmemiştim.
Umut dağların ardında artık.
Bu devran böyle gitmez.
Ne yapılır bilmiyorum ama böyle gitmez.
Özer Özçetin
30-09-2007, 13:33
Uyuşuklukmudur bunun adı Mustafa,yoksa giydirilen müşteri olmanın uysallığımıdır isyan etmeme uyuma hali.Nedir susturan bizi,nedir çözüm bulmamaya iteniyoksa renklerin kardeşiliğimi sardı dört bir yanı.Fakat ne menem bir kardeşliktir ne menem bir barıştır,sadece 2 kardeşe pasta börek diğer kardeşe teside kalanları temizleme görevi.Böylemi emrdiyor parayı veren baronlar,eyvallah çekmeye devammı herşeye,olan biteni gördükçe sinmek iyice sessizliğe bürünmek.Yoksa bunun adı asil sabırmı.
Mustafa Ozyurt
30-09-2007, 13:50
Özer Abi, sen benden tabii ki daha çok şey görmüş geçirmiş bir Beşiktaşlısın.
Ben 26 yaşındayım. Diyorum ya çocukluğumdan beri çok gördüm Beşiktaş'ın yenildiğini, hakkının savunulmadığını, hakem hatalarını.
Hayalkırıklıklarını çok yaşadım ama her geçen gün büyüyerek devam etti Beşiktaş sevgisi.
Ama dün gece başkaydı.
Sanki ayakları zincirlenmiş futbolcular, taktik veremeyen hoca, Beşiktaş'ın hakkını gasp eden hakem...
BU federasyon bu hakem atamasına nasıl cesaret eder?
selçuk dereli denen şerefsiz oğlu şerefsizi nasıl bizim maça verir?
Bizim başkan ve yönetim kurulu bu kadar mı güçsüzdür?
3 haftada giden puanlar.
Şu maçı alsak; galatasaray karışacak. hakan, lincoln kadro dışı. şu maçı alsak tüm medya yüklenecek feldkampa, belki yönetimleri karışacak. moralleri bozulacak.
şu maçı alsak, moralimiz üst seviyeye çıkacak, portoyu da yensek o moralle büyük bir rüzgar yakalayıp lider koltuğuna oturup, bir daha inmeyeceğiz sezon sonuna kadar.
ama yok olmadı yine.
bir maça etki edebilecek tüm faktörler devreye girdi adeta.
anlamıyorum, anlayamıyorum.
sanki tiyatro oynanıyor, 2004'ten beri biz de izleyici olarak yerimizi alıyoruz.
Sevinmek için Sevmedik Beşiktaş'ı.
Peki hakkı yendiğinde sessiz kalmak, Beşiktaş'ı kötü yöneten ve hakkını arayamayan yönetimi o koltuğundan indirmemek da dahil mi buna?
Ben ömrümün sonuna kadar Beşiktaş forması için statta yerimi alacağım. Siyah beyaz herhangi birşey gördüğümde içim cız edecek ama sevdamızı bu hale getirenler, bu kumpasın içine çekenler nasıl ve ne zaman hesap verecek?
Nasıl bitecek bu işler?
Çok moralim bozuldu dün akşam.
Sanki karakartala karşı 2 başlı ejderha yaratma planları altın çağını yaşıyor.
Bu başkan da izin veriyor bu plana.
Gücüme gidiyor, zoruma gidiyor.
Murat Aru
30-09-2007, 13:52
Düşmanlar, düşmanlarrrr, düşmanlar.........................................
Yok, o yalan işte! Diğerleri görevini yapıyor!
Bizimkiler yapması gerekeni yapmıyor, yapamıyor.
Onlar gibi olamıyor çünkü o işleri yapacak alt yapısı yok, becerisi yok.
Kendi gibi olamıyor çünkü CESARETİ yok.
Nemi yapıyor? Bizimle dalga geçiyor, uyutuyor, paraları talan ediyor
umutlarımızı çalıyor.
Ne zaman geçici zaferlerden tatmin olmayacağız ve bizi biz eden o Beşiktaşlılığa sahip çıkacağız işte o zaman .... İşte Ozaman.....
Özer Özçetin
30-09-2007, 14:02
Sayın Aru,emeğimi çalan biri varsa o benim düşmanımdır,ona yardım eden yol gösteren yataklık eden kolaylaştırıcı olan da düşmanımdır.
Benim istediğim kalpazanlar dünyasından benim de pay almam değil,haramilerin düzenine dur deyip Şerefiyle oynayıp Hakkımı almaktır.
Bu arada benim Hakkımı savunmayan ama beni idare edenlerde gaflet ve dalalettedir derim hep,bunu bilir bunu söylerim.
Necdet Bulut
30-09-2007, 15:08
beşiktaşımıza o ableme o renglere sevdamız bitmez de içindekilere ve yonetenlere zor be arkadaşlar ,,,,sabır sabırda nereye kadar sabrımız yonetime çoktan bitmiştir sadece bu maç için değil son 4 yıla donupte baktığımızda ne kadar sabır gosterildiğini goreceksiniz bu baştaki beyin bu koca bedeni yonetemiyor değişmesi lazım !!!!!!!!oyle seyirci gibi bakarak kuru kuru sabır destekle olmuyor sahıslar gecicidir asıl olan beşiktaş dır koca suleyman sebaya bu kadar sabır gosterilmedi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sabırda taştı artık birkere donuşu olmayan bir yola girmenin vakti geldi .......
Derya Banu Akgul
30-09-2007, 16:07
Özer Bey demişsinziki emeğimi çalan biri varsa o benim düşmanımdır.Dün gece kendi futbolcularımız,yöneticilerimiz,teknik heyetimiz hangisi görevini yaptı Beşiktaşta son zamanlarda kimler görevlerini yapıyor ? bence hiç kimse .Varsa yoksa taraftar gelsin haykırsın destek versin cebinde eve gidecek yol parası yokken ve bunu düşünmesi gerekirken pankartalara para yatırsın.Çok yakında o emekçi taraftarıda yitirecekler artık meydan onlaramı kalır yoksa herşey tersinemi döner orasını Allah bilir.....
Mert Atasayar
30-09-2007, 17:33
Dün gece kendi futbolcularımız,yöneticilerimiz,teknik heyetimiz hangisi görevini yaptı Beşiktaşta son zamanlarda kimler görevlerini yapıyor ? bence hiç kimse .Varsa yoksa taraftar gelsin haykırsın destek versin cebinde eve gidecek yol parası yokken ve bunu düşünmesi gerekirken pankartalara para yatırsın.Çok yakında o emekçi taraftarıda yitirecekler artık meydan onlaramı kalır yoksa herşey tersinemi döner orasını Allah bilir.....
Boyle zayif bir takimi kac defa yakalayacan. Persembe gunu GS sion'a elenirse hic sasmayin.. Bu kadar rezil oynanmazdi. Keske paflari cikartaydilar. Onlar bile bu Gs'yi yenerdi.
Hakan Kirezci
30-09-2007, 17:38
Eveeet... Artık derlenip toparlanma zamanıdır.
Genel olarak taraftarın görüşü Beşiktaş taraftarına yaraşır nitelikte. yani hakem makem bir tarafa da biz ne iş yaparız makamındadır ki doğrusu da bu olmalıdır diye düşünüyorum.
Ertuğrul Sağlam'ın acemilikleri, futbolcuların inançsızlıkları bir tarafa bizim vakıf olamadığımız birçok irili ufaklı çarklar dönüyor gibi kulüp içerisinde ve hatta takım içinde.
Hakeme fazla sarmamalı derim ben. Onlar işin küçük adamları. Hep diyoruz ya endüstriyel futbol... Endüstriyel futbol... Milyarlarca doların yönetildiği bir endüstri de vitrin düzenlemesini kendi haline bırakır mıydı bu koskoca endüstrinin ağaları?
dolar oğlu dolarların yatırıldığı bi masada elbette ki inisiyatif yatırımı yapanda kalacaktır yoksa iddaa oynar gibi yatmıyor o paralar bu endüstrinin kalbine. Adam,bir iç piyasa olan bizim ligde kendi düzenlemelerini yapacak ve salacak dış piyasaya, orada da onun ağalarının örgütleri olan UEFA sı FIFA sı yapacak düzenlemelerini, ince ayarlarını. Yapacak; Hakkıdır. Tribünde oturacağın koltuktan, oynayacağın topa, taraftarın sırtına giyeceği formadan, kafasında ki bereye, maçların TV den yayınından radyo yayınlarına kadar her detayını kontrol eden endüstri müsaade edin de kimin nerede duracağına da karar versin. Fairplay denilen kavram bizlerin evde oynadığımız tavla ya da okey oyunlarında geçerlidir artık. Onların dünyasında sadece ve sadece "Play" vardır. İşin "Fair" yani "Adalet" kısmının hangi formayı ne zaman giyeceği ise bu endüstrinin baronlarına bağlıdır.
Kızgınlıklarımızı ve nefretimizi bile bu baronlar yönetmeye taliptirler ve de büyük ölçüde bunu başarmaktadırlar gördüğümüz gibi.
Bizler, zengin bir petrol yatağı gibiyiz. İşleniriz ve para olarak uçları belirli yerlere açılan borulardan akar gideriz. Endüstrinin bir parçası olmak da budur. Temel kural "Kontrol" dur. "Planlama" dır.
Şimdi; Başkanından, menecerine; Hocasından, topçusuna; Federasyonundan, hakemine yönelttiğimiz tüm tepkiler, ne denli sert olursa olsun sadece hızla akan bir nehirde ki küçük çırpıntılara benziyor. Aynı yönde akmaya devam ediyoruz ama hedefe giderken de bir iki şırıltı çıkarmayı isyan sanıyorsak çok aldanıyoruz derim ben. O nehirde isyan eden, akıntıyla sürüklenen koca bir ağaç kütüğü değildir. O nehirde isyan eden, nehir yatağının ortasına dikilmiş bir asi taştır. Hızla gelen su işte o taşa çarptı mı bir feleğini şaşırır sonra yoluna devam eder. Yapılması gereken işte o taşın yanında dikilmektir. Dikilen her yeni taş akan suyu bir o kadar kesecektir,öyle ki akan suyun yönünü değiştirecek genişliğe ulaştığında yatağı da değişecektir.Canlandırın gözünüzde. İşin edebiyat kısmını geçin. Son barikat işte tam da budur.
Eğlenelim oynanan oyunlarla, kızalım sevinelim,eselim,gürleyelim ama asıl nefretimizi ve direncimizi göstereceğimiz hedefleri de şaşırmayalım. Ortaya konduğunda ses getirecek, ezip geçecek yumruk endüstri bebelerinin yumuk yumuk elleri değil taraftarın, yani bu endüstrinin asıl beslenme kaynağının ta kalbidir.
Ertan Eylem
03-10-2007, 20:06
Sevgili Muhittin biz yazmaktan yorulduk konuşmaktan bıktık bunlar olayların faili olmaktan bıkmadı.Başkan ve taifesi...
Ömür Hıncal
05-10-2007, 02:25
kaşarları eritelim çorbamıza bakalım çok fazla kaşar olursa mide bulantısı yapıyor.
Ömür Hıncal
05-10-2007, 02:58
ben yine rakı şişelerinde balık olmayı düşlemekteyim en gururlu ruh kostümümü giyipte oturmuşum bağrına masaların. Millet 3 yıldız derken boğazıma takılıp kalıyor hala çocukluktan kalma gözyaşları boğazımda.8 parça yapmışlar ahtapot salatasını totemdenmidir nedir bogazımda kalır diye korkuyorum 1 lokma almaya bir yandan sarıverecek diye adnan polat,ergun gursoy ahtapot gibi diye mazallah hastaneye yetiştirecek doğan ımız bile yok ki. tertemiz ütülenen bayrak nefessizlikten mosmor oldular sandıklarda sezon başında asarız diye çıkarmamıştım uğur olsun diye hani hançer oldu oturdu localar boğazımın orta yerine bayrak asacak yer bile bulamadım baş dönmesinden.bir ara hatırlayanlar bilir; viski,pro ve parfum kokusundan osuruk kokusuna hasret kalmıştık kapalıda,büyük amigoya 2 ayacagazını koyacak set demırını bıle cok gordulerdı.sinemiz var dedik çektik yine.hani dedik olur ya şeytan bile gaflet uykusundan uyanır bunlar niye uyanmasın.onlarda uyandılar fakat bir maç ertesi herkesi uyutaraktan küfürlere dayanamayaraktan kendılerını şimdilerde din değiştiren tuğçe kazaz isimli ablamızın koynuna atıverdıler,hatırlayanlar yıne bılırler bir iş kazasında kolunu ıncıtmıstıde sargılı gelmıstı çok "bilgili" bilge insan.klubu ve taraftarı kaz yerıne koyup kazaz a koşmak külfetli oldu ki arkayı topla gel diyerekten bıraktılar arkada "kıvanç" duydukları sayın oktayı ve gittiler. sitemler örüyordu kaderin ağı her gidene ve bizim umutlarımız dökülen bir gül yaprağıydı Cihat ın öldüğü maç sonrasında anısına diktigimiz döktüğümüz gülleri görememişti "basın" hala basıyordu haberleri ve en anlamlı gül hakanın makarasına orta sahaya diktigi gül olmuştu,hakem tarafından elleştirilmemişti. ha bu arada bir başkanımız vardı sitemler ören kaderin ağıyla eş değer boyna sitem topluyor ördüğü sitemler demir gibi oturuyordu boğazımıza ve dayanamadık gül gibi evladımız rızamıza.ha gayret basın basmaya başlıyordu yine ve koca godfather a yeniköy kasabı diyenleri aha bulduk dercesine boy boy manşet yapınca godfatheri da yolladılar,dayanamadılar. ah be abilerim kardeşlerim ve saygıdeger ablalarım ne güzelde vermişlerdi memeyi ağzımıza 100 yılda.hani çokta tatlıydı be yahu ilkokulda şampıyonluk gördükten sonra üniversitede şampiyonluk görünce insan sahaya bırakıverıyordu sergen çiviyi çakınca mondragonun kalesine.peh güzel günlerci goca Beşiktaş.güzel abilerim kardeşlerim ve saygıdeger ablalarım çok güzel günlerdi.
geldik kartal oğullarımıza güzel kızlarımıza Beşiktaşlı sporcularımıza.hani onlara gelmeden bir genel tekrar olsun diye şu paragrafları yazdım.size ben ne diyeyim be çocuklar,ne denirki.o formayı onurunuzla ve Beşiktaşlılığınızla ıslattıgınız sürece şu 4 odalı kalbimizin her odası size dayalı döşeli tüm sevinçler size endeksli menkul kıymetler değil ama Beşiktaşla yatıp kalkanlar borsası.yücelttiğiniz ıslattıgınız o forma Beşiktaşın formasıdır yani sizi bize sevdiren "sihirli pelerindir" kutsallığını hiçbir din kitabında yazmaz ama değeri Allah tarafından kalbimizin girişine asılmış esnaf dükkanların tepesinde asılı duran besmele gibi kalbimiz sen olmadan çarpmaya nazlanır.Kalbimizin yegane besmelesi sensin,adının geçtiği tüm cümleler helalinden bir öpücüktür o asılı levhamıza.levha tam orda,kalbimizin ortasında sinoatrial nodunda,aha şurada ulan aha şurada.orayı hafif aralasanız baksanız ve görseniz bizi kalp krizlerine aday bireyler sınıflamasından çıkarsanız,desteğimiz tüm onur durumuşla alın terinize karışacaktır eminim ama ne olur açında siz bakın doktorlar kalp pili takmaya girmeden.
"gündoğdu" yine gün yüzü görmemiş umutlarımıza. herkeste ayrı bir telaş o gitsin bu gelsin şu otursun bu kalksın meseleleri yine gündemde. ha başladı başlayacak yine transfer bombaları adı güzel muhammed zidanları zindan karası umutlarla bekleyenlermi milyon doları şerefine değişen t.umerlerimi görmedik. can bağrımızdan koparıp veremedik meyvesını "altyapı"mızın. özkaynaklardan faydalanamışızda brezilyadan Beşiktaşa su boruları döşemişiz can suyu olsun Beşiktaşımıza diye. yepyeni yapılan aşıların bazıları tutmadıda kırıldı kaldı kanatları dalları Beşiktaşın.
bazende futbol ulan bu diye geçiştiresi geliyor insanın en umutsuz anlarında ama en derininde saklı fikir.Futbolda amaç = gol. işte çocuklar gol atamadınız ve kaybettiniz.tüm defansif fikirli hocalara inat aklımı fikrimi atağa kaldırıp golü düşünen teknik direktöre bağladım ben umutları şu sıralar.Çünkü şampiyonluk kupasını bir yana koy 3 golü yan yana izlemeye hasret bıraktınız bizi be çocuklar.iddaacılar 4 5hafta ilk yarı maç sonucunda bizim maçlara 0 1 oynadılar bariz.adamlar bile çözdü sizide hala neden bu inat.bir ofsayt taktiğidir gitti.dedemler anlatırdı ofsayt taktiğini çizgi defansız zamanında onların zamanında öyleymiş,yıl 2007 benım çocugum olacak neredeyse,ofsayt taktıgını tarıhın tozlu sayfalarından çıkarıp gelipte önümüze koymanın anlamı ne? bu seneyede bir çizik atıp aha biz yavrularını Beşiktaşlıları hasret kervanında susuz bırakmaya meylin niye. her niyeyse dün geride kaldı bugünün 06.28 indeyiz ben insomniac gözlerle hala paket paket ahlarla kıvırdıgım sigaraları kültablalarına basarken aklım iki direk arasında ve üç direk arasında.inönü stadının jargonunda olay budur dinamo 2 direk arasındadır,ama sizde sokamadınız o yuvarlağı 3 direk arasına be çocuklar,ama olmayacakmı elbet olacak. onun için yazdım sabahın en taze saatlerinde bu yazıyı. yine hafiften yeşerttim ya umutları golü düşünen hoca geri gelecek gol göreceğiz diye onu taktım şimdi oltaya saldım denize.bu yazı elbet arkalara düşecek ama 2 mac ust uste 3 er golle kazanınca siz maçı ben bu sayfanın acık oldugu ekrana duble rakı içireğim umutlarımın çiçek açtığı güne hediye olsun diye.
sevgili Beşiktaş;bana kalbin kadar temiz bu sayfaya 2 satır laf ettirdiğin için önce sana teşekkürü borç bilirim. biz şu an iki gözüm iki çeşme, duvarların ardındayız.ama hiçbirimiz yıkılmadık, çözülmedik; umutlarımız yarında...
kalbin tarla sevgin başak, dostun olsun umutlar...
Mayıstan beri değişen tek şey ofsayt taktiği olmuz galiba,kaç senedir aynı şarkıyı dinlemekten bıkmıyoruz,şimdi 3 sene önce yazdığım yazıyı koysam bugüne yine oturacak!_music_! eh iyide canım futbol yazmak istiyor siz bana 3 senedir yazdıgım yazıları okutuyorsunuz çocuklar,biz azıyoruz siz coşamıyorsunuz,bari bu sene siz azında biz yazalım...
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.