Orijinalini görmek için tıklayınız : Tarihe Saygıdır Büyüklüğümüz
Özer Özçetin
02-10-2007, 07:46
Beşiktaş Şanlı tarihi Şerefli mazisiyle büyük olmuştur,bunu yaşamın her alanında göstermiştir.Ömrünü Beşiktaşa adayan Şeref Beyin hasta yatağında,camiayı yönetmek için yola çıkan 3 ayrı gruba söylediği elbette ailemi canımı seviyorum ama Beşiktaşımı da bir o kadar seviyorum,birleşin tek yürek olun Beşiktaşın etrafındaki tüm gençleri tek çatı altında toplayın,hizmet edin,sağlığımdan ziyade düşündüğüm budur sözleridir büyüklüğün sevdanın göstergesi.
Dün akşam da bir ahde vefaya tanık oldum,Baba Hakkının kurucusu olduğu 1965 Beşiktaş Cemiyetinin yemeğindeydik.İlk plaket Divan Başkanı Yalçın Karadeniz tarafından eski başkanlarımızdan Gazi Akınala verildi.O yüreği dev şahsiyet büyük bir tevazu ile aldı ödülü ve hayatta aldığım en değerli hediyedir dedi.Bir asra yaklaşan yaşına rağmen Kartal edasıyla geldi platforma ve Beşiktaş büyüklüğünü anlattı gür sesiyle.
Beşiktaş tarihini yaratanları hatırlamak ne güzel,vefalı olmak ne güzel ve o dev yürekli Başkan Akınalın büyük bir tevazu ile ödülü alması bir başka güzel.
Beşiktaşlı tarihine saygı duyup sahip çıktıkça,büyüğünü küçüğünü tanıdıkça asla sırtı yere gelmez.Sportif sonuçlar gelir geçer,ama içindeki gücün farkında olursan yıkılmazsın,kara günleri dağıtırsın yeterki cesaretli ol yeterki iste.
Umarım Beşiktaşı yönetenlerde yönetmeye talip olanlarda[ki salondalardı] bu önemli sahneyi beyinlerine nakşetmiştir.
Remzin Karakartallar gibi,manileri yen aş,layıktır bu vasıflar sana,ey Şanlı Beşiktaş
Olgun Şimşek
02-10-2007, 07:58
Özer abi teşekkürler.sabah sabah moral oldu .
ölümüne beşiktaş
Murat Aru
02-10-2007, 09:22
Gelenekten Geleceğe Beşiktaş Sen Bizim Herşeyimizsin! derken anlatılmak istenende oydu sanırım. Beşiktaş Olalım, Özümüze dönelim YETER. Gerisi hikaye.
Sağol Özer Abi.
Serdar Yeşil
02-10-2007, 09:30
Sevgili Özer abi yaşamış olduğun o güzel sahneyi bizlere aynı heycanla aktarmışsın, tabiki sonuçlar gelip geçicidir ama, tarih iyiyi yazdığı gibi kötüyü de yazıyor, başarıyı yazdığı gibi başarısızlığıda yazıyor.
Özer Özçetin
02-10-2007, 13:45
Serdar elbette her sonuç kayda geçiyor ,burada önemli olan yozlaşmaya uğrmadan değerlerine sahip olarak hayata devam etmektir.Beşiktaş çok dalgalı dönemlerden geçti,hepimizin bildiği 1967-1982 arası da var bu işin ve daha evvelki senelerde yaşadığı kaoslarda ama hepsinden alnının akıyla dağılmadan çıkmayı bildi,hem de ne çıkış futbola damga vuracak on seneyi de yaşamak üzere,yakın tarih 1982-1992 buna son örnektir.1930 larda da aynı dertler sarmış camiayı ama 1940 larda yine 1o yıl damga vurulmuş futbola.
Güneş spor çıkmış bir ara piyasaya Beşiktaş şampiyon olmuş fakat o zaman ki federasyon sezon başı açıklamamasına rağmen sezon sonu İngilterede uygulanan averaj sistemi geçerlidir demiş,Güneşi yenmemize rağmen şampiyonluğu elimizden almışlar.Ama yılıkmamış Beşiktaş yeniden,inadına inançla doğmuş küllerin arasından,sürklase etmiş futbol dünyasını.
Mesele bu ruhu yakalamakta,içinde olan bu ruhu çıkarmakta,elbette geçecek bu kötü kara günler,yeter ki silkinmesini bilelim,yeter ki inanalım,tekrar derdest edelim hem de endüstriyel baronlara inat ortalığı.Bozalım tezgahları yıkalım maskeli balonun sahnelerini.
Eren Cemaloğlu
02-10-2007, 18:10
abi keşke şimdi de senin gazi akınal'ı andığın gibi anabileceğimiz bir başkanımız olsa...acaba bizler ilerde yıldırım demirören'i gördüğümüz zaman böyle anabilecek miyiz ? ya da öyle anmazsak (aklımıza hiç bir iyi yönü gelmediği için tabi ) tarihe saygısızlık mı yapmış oluruz ? bizim şanssızlığımız mı bu başkanlar ? hem bugünümüzü hem geleceğimizi mi yakıyolar ? offf çok karışığım ...
Tuncay Yılmaz
03-10-2007, 02:33
Y.demirören gibi kişilere yani başkanlara aslında teşekkür etmeliyiz,
geçmişimizi, değerlerimizi, Beşiktaşın kurucularını ve yaşatanlarını anmamıza, onlara ne denli borçlu olduğumuzu görmemize olanak sağladıkları için...
Herşeyin bir değeri ve değerlileri vardır, işte o değeri yakalayabilmek için
çekilen çile kutsaldır.
Allah iyilerin yanındadır, biliyorum ki yüce rabbim de Beşiktaş'lı...
Mehmet Yucegonul
03-10-2007, 02:54
Artık bırakın Beşiktaş'ı Beşiktaş'a Beşiktaş-lı-ya yeter....
yarınlar Beşiktaş-lı-lar-ın olsun yarınlar için Kartal gol gol gol..
Sercan Hosafci
03-10-2007, 14:44
Eline sağlık Özer güzel bi yazı olmuş. Genelde arkadaşlar yönetimi eleştirmekteler,ama inanın bana Beşiktaş'ın kongrede yönetim seçenleri,rant ve menfaat peşinde olanlar,ağır toplar ileri gelenlerler,düzelmediği sürece,Beşiktaş sahiplenilmediği sürece bu böyle gider. Onun için yönetim gitsinde gelecek yönetimde geldim diye birilerine diyet ödemesin. Önce içteki o derin yerlerdeki yılanları temizlemek lazım.
Mert Atasayar
03-10-2007, 16:35
Beşiktaş Şanlı tarihi Şerefli mazisiyle büyük olmuştur,bunu yaşamın her alanında göstermiştir.Ömrünü Beşiktaşa adayan Şeref Beyin hasta yatağında,camiayı yönetmek için yola çıkan 3 ayrı gruba söylediği elbette ailemi canımı seviyorum ama Beşiktaşımı da bir o kadar seviyorum,birleşin tek yürek olun Beşiktaşın etrafındaki tüm gençleri tek çatı altında toplayın,hizmet edin,sağlığımdan ziyade düşündüğüm budur sözleridir büyüklüğün sevdanın göstergesi.
off özer abi TEŞEKKÜRLER emeğine sağlık paylaşımın için
TEK AŞK BEŞİKTAŞK
Ömür Hıncal
05-10-2007, 02:42
"...Serencebeyde Osman Paşa nın konağının bahçesinde çakılan kibritin kokusunu ve yaktığı ateşi tribünlerde ejderhalar gibi gırtlaktan harlamak olsa gerek tarihin sayfalarında dans etmek.2.Abdulhamite kafa atıp hınzır çocuklar gibi kaçarken Şeyhzade Abdulhalimin desteğini alanlarımız dinazorlarımızın bedeni toprak olsada nesli hala bu çarpan yüreklerde sürmektedir.İlk görüşte vurulduğumuz o iki renge vurulmamızın yegane sebebidir siyah beyaz fotoğraflarda gördüğümüz dedelerimizin yüzlerindeki efendilik gözlerindeki inanç."
kendi çapımda denediğim kitapçıktan ufak tefek nağmeler.
Sen üzülme Beşiktaş'ım ben uyanır gece yarısı sana yoktan sevda yaparım...
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.