PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beşiktaş Futbol Takımının Son Haftalarda ki Başarısızlığının Nedeni Sizce Ne?

Murat Aru
04-10-2007, 13:21
Sizce Beşiktaş Futbol Takımının Son Haftalarda ki Başarısızlığının Nedeni Ne?

Sezen Gunduzalp
04-10-2007, 13:27
Oyumu kullandım sonucu merak ediyorum :)

Devrim Doyran
04-10-2007, 15:28
son haftalardaki mi son yıllardaki mi ?

Sercan Hosafci
04-10-2007, 15:50
Ankette bir nedene tıklayabilme şansımız olsada,bence bunun bir tek nedeni yok. Yönetim Sinan Engin Teknik Direktör Futbolcular bence bunun zincirleme nedeni budur. Hepsinde bir hatavardırki,Sinan Engin burda ap ayrı bir neden olarak durmamalı. Zaten değil ama başından beri,geldiği günden beri karşı duranlar olduğu için öyle duruluyor. Sinan Engin de teknik heyetten sayılmalıdır. Yönetim Teknik Heyet Futbolcular.

Gokhan Yerlikaya
04-10-2007, 16:00
Yönetim pasifse,Futbolcular ruhsuzsa hoca ne yapsın...
sinan engine diyecek lafım yok zaten. cümle alem bilio ne oldugunu.Hocanın belirli bi 11i vardı ilk haftalarda.Geldi onuda bozdu...
Yönetim İstifa!

Onur Özgen
04-10-2007, 17:01
demirören yumruğu vurdu, ama beşiktaş'a.

Cem Ozel
04-10-2007, 17:02
sonucu belli gibi geliyor bana.. ama bakalım..

Ata Önder Atabay
04-10-2007, 17:04
Pİknİk .....* DemİrÖren DÜŞ Artik BeŞİktaŞin Yakasindan

*MUHTAR Notu: Bu forum kimseye Birilerine hakeret etme özgürlüğü vermedi.
Bu forumda Düşüncelerinizi açıklaya bilirsiniz ama kimseye kötü söz, aşagılayıcı söz ve hakaret edemezsiniz. Tekrarında Mesajınız uyarısız silinecektir.

Lütfen Forumun Düzeyini Bozmayalım!

Özlem Erdoğdu
04-10-2007, 17:16
sonuç o kadar belliki gözümüze gözümüze girdi dünkü maçta

MUHTAR
04-10-2007, 17:39
Bu forum kimseye hakeret etme özgürlüğü vermedi.
Bu forumda Düşüncelerinizi açıklaya bilirsiniz ama kimseye kötü söz, aşagılayıcı söz ve hakaret edemezsiniz. Tekrarında Mesajınız uyarısız silinecektir.

Anıl Tanrıyar
04-10-2007, 18:03
ertuğrul sağlam...

Serkan Kurt
04-10-2007, 23:57
Herkes şapkasını önüne koyacak...

Nazim Gultekin
05-10-2007, 01:26
sinan engin iyi birisi demiyorum diyemem de ancak basarisizlikta etkisi cok oldugunu dusunmuyorum. sinan engin diyenler olaya biraz duygusal bakiyor aslinda. sinan engin eger ertugrul saglama kadroyu degistirtebiliyorsa gene ertugrul saglam da suc vardir. ve hic bir hoca da gerek kariyeri gerekse de basarisizlik icin bunu goze alamaz. en azindan almamali. ertugrul saglam bence elindeki kadroyu iyi yonetemiyor. fulbolcularin ruhsuzlugu da buna eklenince tam takır kuru bakir olup onlar kenara biz de cileden cikiyoruz... ama ertugrul saglamin guven sorunu oldugunu dusunuyorum. takima olan inanci yok. ne zamanki takima guvenir o zaman kazanir. halen ideal bir onbir siralamis degil. takimin ilk onbiri de kimin nerede oynayacagi da belli aslinda.. cikip sunu dese daha iyi "arkadaslar aranizdan 2 kisi as pas kes yaparak takimi kursun cikin oynayin." :)
kale:hakan
defans:ibrahim kaş, serdar kurtulus, gökhan zan, koray avcı
orta: mehmet yozgatli, delgado, cisse, ricardo, ibrahim akin
forvet: tello, bobo

yedekler : murat sahin, serdar özkan, ibrahim üzülmez, burak yilmaz, nobre, ibrahim toraman,higuain

Nazim Gultekin
05-10-2007, 01:32
sunu da soyleyeyim 3 en fazla 4 hafta sonra ertugrul hala istikrar saglayamazsa abbas yolcu olur... tahminimce de liverpool maci belirleyici olacaktir...

Isık Gucu
05-10-2007, 01:57
Sanırım psikanalizle son haftaların çocukluğuna inmek lazım...Onu büyüten,bu halegetiren Sayın Demirören yönetimleridir.Zaten Sinan Engin de onun türevidir.İşte bu zümre gitmeden,kara bulutlarda gitmez..

Hande Eroğlu
05-10-2007, 02:04
tek şöyleyeceğim şey şu sadece taraftardakı beşiktaşlı olma ruhunun 1000/1 yönetım teknık adamlarda ve futbolcularda olsa bu sıyah gunlerı yaşamayacağımıza ınanıyorum

Tuncay Yılmaz
05-10-2007, 02:57
Başarısızlık skor anlamında evet, ben takımdan memnunum, hocamızda fazla kurcalamadığı sürece düzelecektir herşey
futbol takımı dışındaki başarısızlıkta; yönetimide var medyası da var tff si hakemide var
ama 2 yıldır bu taraftar ceza bile yedirmedi
tek suçu delicesine, bu takım kahrettikçe daha da delicesine desteğini çekmedi
ankette taraftarın olması abes geldi bana :)

Özer Özçetin
05-10-2007, 07:30
Bir takımın ister sahada oynayan,ister bir iş grubu olsun başarısız olma sebebi,seçilenler atananların yanlışlığıdır.
Ne taek başına menejar ne teknik heyet ne oyunculardır.Onlar oyunun birer aktörüdür.Aktörler yanlış seçilirse,tatsız bir oyun ortaya çıkar,başarısızlıklar diz boyu olur.
Beşiktaşı sıkıntıları hepimizi biliyoruz,balık baştan kokuyor,Muhtarın anketi kendi görüşüdür ama eksiktir ,yönetimle menejarin aynı karede yer alması ise yanlıştır bana göre.Geçen yıl SE varmıydı veya önceki yıl....

Burak Güven
05-10-2007, 08:33
Tuncay taraftar'ın suçu belki yönetime gık çıkarılmıyor cinsinden düşünülmüştür, yoksa benim aklıma başka birşey gelmiyor, ha buda suçmu bunca suçun içinde ne kadar payı vardır bilinmez.

Takım oyunundan memnunum demişsin, peki takım ne oynuyor? Porto maçının ilk yarısına bakıpta aldanma Beşiktaş'ın asıl futbolu bu sene Porto maçının 2. yarısı.

Ertığrul eğri düşünüp doğru karar vermeli ve artık sebebleri herneyse çözülmeli, çünkü sıkmaya başladı yıllardır bu durum.

Bu hafta Sinan Engin kulübede yok cezası nedeni ile bakalım takım oyununda bi dğeişiklik olacakmı merak ediyorum. Çünkü oyumu kesinlikle yönetim ve Sinan Engin adına kullandım.

Onur Bayrak
05-10-2007, 12:26
Kulüp yönetimi ve Sinan Engin 43 84,31%

Murat Yıldırım
05-10-2007, 12:47
Beşiktaş başarısız mı gerçekten…Öncelikle bu sorunun cevabı üzerinde tartışılmalı kanaatindeyim. Daha 15-20 gün öncesine kadar bu takım gerek aldığı sonuçlar ve gerekse oynadığı futbolla hepimize büyük umutlar vermiyormuydu? Neredeyse bütün futbol kamuoyunun fikir birliği ettiği bir takım hakem hataları olmasa sıralamadaki durumu çok farklı olmayacakmıydı? Daha da önemlisi, bunun moralite olarak yaratacağı katkı ile takım şu anda çok daha üst bir seviyeye taşınmayacakmıydı ? Medya bir kenara, taraftar sitelerinde bile takımın başarısızlığının yazılıp çizildiği, tek tek futbolcuların eleştiri masalarında yıpratıldığı bu olumsuz ortamdan gencecik futbolcuların ve hatta E.Sağlam’ın etkinlenmemesi düşünülebilir mi? Kaynatılan bu kazanın aslında, başarısızlığın ateşini yükselttiğini görmemek mümkün mü? Bu takım bu sene sadece iki maçta kötü oynadı. Birisi Marsilya deplasmanı diğeri GS maçı. Porto maçı aslında Beşiktaş için yüzakı olarak değerlendirilmesi gereken bir sınavdır. Böyle futbol oynayabilen, bu denli yardımlaşma ve dayanışma içinde kazanma azmi ve iştahı gösterebilen bir takıma sahip olduğumuz için övünmeliyiz. Sonucu belirleyen bir çok faktörden birisi de biliyoruz ki şanstır. Deivid’in 35 metreden attığı şutun gol olması tamamen bir şanstır. Yunanistan’ı Atina’da yenerken attığımız golleri bir hatırlayalım. Başarıyı sadece skor ve sonuçtan ibaret kriterlere dayanarak değerlendirmek bizi yanıltabilir ki şimdilerde yapılan da budur. Şu sıralarda şansın takımımızdan yana olmadığı ortada. Ama bu gidişat şanssızlık faktörünü de alt etmemizi sağlayacak kadar olumludur. Bugün bazı gazetelerde yapılan transferlerin isabetsizliği üzerine ahkam kesildiğini gördüm. Gülmek ve sinirlenmek arasında bocaladım. Higuen ve Diatta’nın yetersiz topçular olduğu yazılıyordu. Oysa ki aynı medya iki hafta önce Diatta’nın defans için aranan kan olduğunu yazmıştı. Higuen daha doğru dürüst bir şans bile bulamamışken hakkında bu tür yorumlar yapılabiliyor olması bana kazanın altına odun atmak çabası olarak görünüyor. O kadar art niyetli yazılar ki bunlar, son derece iyi top oynayan Cisse’yi bile, başka bir kulp bulamadıkları için maliyeti üzerinden yıpratmaya çalışıyorlar. Beşiktaşlının bu tuzağa düşmemesi gerekir.

Çok önemli bir dönemeçteyiz. Takımın en fazla ihtiyaç duyduğu şey özgüvendir. Bunu yıpratacak süreçlere katılmak yerine ısrarla artıracak ortamları yaratmak bizim baş sorumluluğumuzdur.

Bu Beşiktaş’ın başarısız olması ancak iki şekilde mümkün olabilecektir . Birincisi Beşiktaş başarısız demeye devam edip her düzeyde bir güven bunalımı yaratılarak , ikincisi Sinan Engin’in takımın önünde varolma çabaları önlenemeyerek…

Deniz Özdemir
05-10-2007, 13:13
ertuğrul sağlam...

bencedeeee!_sinir_!

Adnan Gur
05-10-2007, 13:26
Takımın başarısız olduğuna bende katılmıyorum ama esas olan şey istikrarsızlık. Birgünü bir gününü tutmuyor.Tutmayabilirde. % maç iyi oynayan arada 1 maçı bilemedin iki maçı kötü olabilir. Hatta kötü olup (Porto gibi) kazanabilir. Esas mesele yönetimin ve tabiiki menejer ayrı telden diğerlerinin ayrı telden çalmasıdır. Bir yıl sonra çok oturaklı takım yaratacağım diyen Tigananın başına gelenler örnektir. Del Bousge yi Rıza Çalımbay'ı ve benim halen daha favorim olan Luçeskuyu saymıyorum bile....

Soner Aytar
05-10-2007, 14:11
Sinan Engin bu taraftarın sana alışacğını sanıyorsan yanılıyorsun.Yönetime diyecek tek söz var.
YÖNETİM SİNANI DA AL GİT.

Onur Özgen
05-10-2007, 14:48
birgün demirören yumruk vuracağız der, öbür gün sinan engin hakem hakem diye çığırır, oynanan futbol hakkında bir tek ertuğrul sağlam konuşur. ama sonra gidip gelen, hep teknik direktörler, futbolcular olur, borç artar, başarı azalır. bu da beşiktaş'ın son haftalardaki değil son yıllardaki ve gelecekte olası başarısızlığının temel nedenidir.

saygılar...

Demir Han
05-10-2007, 17:34
Yönetim iyi olsa futbolcularda ruh olsa...bende TD olurum :) mesele sen TD olarak takımı yönetimden ayrı tutarak oyuncularına disiplin aşılayarak bir yerlere gelebilirsin ama bizim TD de bu eksik biraz

Hayrettin Ates
05-10-2007, 18:56
bence serdarın kötü oyunu bobonun formsuzluğu delgadonun istenileni verememsi kalede gerçek bir tecrübe olmamsı rüştünün eldivenleri devralmsı gerekioyr serdar özkanın ayağında topu çok tutması lazım takımın hızını kesiyor topu oyna daha hılzı sokması lazım bu takım yavaş oynamyamıoyr sezon başında herkes topu hızlı oyuna sokma çabası içerisendeydi ve takım gayet güzeldi hiçbir şey değişmedi herkes aynı ama futbolcalrın aynaya bakması lazım

Onur Özgen
05-10-2007, 19:25
sevgili demir han;

bu yönetimin t.d'si olmak zor zanaat. büyük konuşma. 7 hafta oldu daha, şans verin. şans.

Hayrettin Ates
05-10-2007, 20:08
ya olucak iş mi ya !!!!!! gol atıyor ulusoy sanki klüp başkanıymış gibi sevnioyr ligde ne kadr iyi oynarsak oynayalım sonuç belli

Anıl Tanrıyar
05-10-2007, 21:13
ya olucak iş mi ya !!!!!! gol atıyor ulusoy sanki klüp başkanıymış gibi sevnioyr ligde ne kadr iyi oynarsak oynayalım sonuç belli

haksızlık etmeyin bu konuda zürih maçında inönüde biz gol attığımızda da adam nerdeyse havalara zıplayacaktı nitekim ayağa kalktı ayakta alkışladı...

Mustafa Ozyurt
05-10-2007, 21:22
haksızlık etmeyin bu konuda zürih maçında inönüde biz gol attığımızda da adam nerdeyse havalara zıplayacaktı nitekim ayağa kalktı ayakta alkışladı...

İroni yaptığını umut ediyorum...

Cihan Bulut
06-10-2007, 00:08
sinan engın gelmeden once delgadoyu kotuluyo du.sımdı takımın basında sayılır

Aras Gundogdu
06-10-2007, 01:34
yönetim istifa

Emre Tetik
06-10-2007, 08:30
Yönetim ve klüp içindeki huzursuzluk

Olgun Şimşek
06-10-2007, 10:38
%100 YÖnetİm

Derya Banu Akgul
06-10-2007, 10:49
Yönetim ve SE konusunda hem fikiriz sanırım ikiside arkalarına bakmadan gitmeli.Konuyu biraz diğer şıklara yayarsak Ertuğrul daha çok genç ve giden ve inadına dediğimiz Td lere verilen sürenin daha fazlasını hak ediyor diye düşünüyorum.Medya konusuna girersem yazımın seyri değişir Muhtar beni uyarır

Derya Banu Akgul
06-10-2007, 10:54
Yanlış tuşa bastım yazım yarım kaldı :D devam ediyorum ...

Taraftar hala susmaya devam ederse biz bu günleri çok ararız ,lütfen bu kötü gidişat içindende kendimize pay çıkaralım.

Ben bilmem kısmına gelince valla onuda ben bilmem kim bilicekse :D

Futbolcularrrr sıra sizde LÜTFEN ruhumuzu geri verinnnn canla başla oynadığınızı kendinizi paraladığını görelim !_yok_!

Yönetim istifa !_sinir_!

Mehmet Yucegonul
06-10-2007, 11:45
Hepimiz Ertuğrul SAĞLAM'ız...Yıldırım Enginlere düşer gider Ertuğrul Sağlam kalır..

Onur Özgen
06-10-2007, 13:19

1+1=1 Unutma!

Onur Özgen
06-10-2007, 13:28
aslında o kadar çok söylenebilecek şey var ki;

-delgado'nun zürich maçında sırf "geçmişteki intikam duyguları" için tek başına turu getirmesi ama 1.5 yıldır diğer maçlarda ortada olmaması.
-porto maçının devre arasında futbolcuları alkış yağmuruna tutup, 45 dakika sonra aynı futbolcuları yuhalayarak gönderen taraftarlar.
-her fırsatta "birlik-beraberlik"ten bahseden başkanın, sezon başı sinan engin'i getirip taraftarları, camiayı paramparça etmesi.
-sezon başında büyük umutlarla alınan higuain ve diatta'nın devre arası gönderilecekler listesine girmesi.
-ligde canı yanınca sağa sola yumruk atanların, şampiyonlar ligi'nde takımın sahada adeta dayak yemesinden sonra sesini çıkaramaması ( yememesi)

bunları çoğalatabiliriz, ama bu kadar tutarsızlık içinde, sistemli ve tutarlı bir olay zor gerçekleşir.

Erkan Özberk
06-10-2007, 13:50
demiroren geldiginden beri basarisizliklarda hep teknik ekip ve futbolcular sorumlu gosterildi ama papaz her zaman pilav yemiyor. yonetim ve sinan engin istifa

Murat Aru
09-11-2007, 15:17
Nerede Kalmıştık?!?

Özlem Erdoğdu
09-11-2007, 15:22
başladığımız ve kaldığımız yerler arasında pek (hiç) fark yok murat abi. aylar önce olduğu gibi yine yönetim istifa diyoruz başka da bişey demiyoruz.

Onur Tural
09-11-2007, 16:45
Oyumu Kullandım. Sonucu Bekliyorum..

Serafettin Aydin
09-11-2007, 16:50
klüp yönetimi ve sinan engin şıkkına verdim oyumu şu anada %80.5 gibi açık bir farla önde ama bence burda bir şık eksik oda hepsi

Özgür Öge
09-11-2007, 16:51
Takımın kadrosu zaten hem ligi hem Avrupa kupalarını kaldıracak kapasitede değil aksini iddia edenlere Ertuğrul Sağlam niye süper kupa fenerbahçe maçını değil de 3 gün sonraki Avrupa nın 3.sınıf takımlarından sheriff maçını hedefledi diye sorarım.
Üst düzey bir teknik direktöre sahip olmamamızda yaşadığımız bu süreçte etkili olmuştur.E.Sağlam iyi bir insan olabilir ama şu an için benim gözümde stajyer teknik direktördür.
Gemiyi delik değil panik batırır.Şu anki Teknik direktör-menajer ve yönetimin arkasında durursak ikinci devre bu zamanlar şampiyonluğumuzu rahatça ilan ederiz.
Sinan Engin'i sadece futbol takımımıza kattıkları ile değerlendirirsek bence kalmasında yarar vardır ve takıma yararlı olmaktadır.Porto maçından itibaren sahaya çıktığımız dizilişin 4-4-2 den 4-3-3 e dönmesi Sinan'ın fikridir(biliyorum).Bu dönüşümle birlikte daha iyi futbol oynadığımızı düşünüyorum.

Onur Türksoy
09-11-2007, 18:04
Ne olursa olsun, işler ne kadar kötü olursa olsun sportif başarısızlığı medyaya bağlamak kesinlikle gülünç olur... Sahada çıktın 5 tane attında medya mı seni mağlup yazdı, puanlarını sildi... Medyanın tek yapabildiği gündemi belirlemektir, gündemi yönlendirmektir... Sen sportif olarak güçlü olursan alayını ezersin... 100.yıldaki gibi...

Taraftar... Şu SİMSİYAH günlerde BEMBEYAZ umutlar beslemekte olan, BEŞİKTAŞ'ı için herşeyi yapabilecek insanlar mı suçlu? tabiki onlarda değil...

Futbolcular... Kesinlikle suçları var... Maçtan sonra ağlamakla olmuyor, sen 4-5 olduğunda basabildinmi rakibe tekmeyi, sindirebildinmi adamları... Fark 4 olmuş sakatlanmaya değmez rolantiye alalım dedirtebildinmi, isyan edebildin mi bizler gibi... Hayır hiçbirini yapmadılar, PASCAL NOUMA ile LEEDS maçı anılarına götürdüler bizi...

Teknik Heyet... Dünyada isim yapmış insanlar kariyerlerinde teknik direktör olduklarında herşeyi çok kötü de yapsalar bir şeyi herkesten iyi yaparlar... Kariyerlerinde oynadıkları mevkide en iyiyi kullanabilme... Bordeaux-gs maçında BLANC 2 stoperini değiştirdi, çoğu kimse yadırgar sahalarda görülen birşey değildir 2 stoperinde değşimesi, ama BLANC o mevkinin en iyilerindendir... Dünyada stoper denilince parmakla gösterilir, eğer o bölgede bir değişiklik yaptıysa mutlaka haklıdır... Nitekim değişiklikten sonra pozisyon vermediler... Bence tabii...

Tigana parmakla gösterilen önliberolardan, çağımız futbolunun en kritik bölgesi... Çoğu takımlar 2 gerekirse 3 önlibero ile oynuyor... Tigana o bölgede KORAY alternatifine rağmen kimi tercih etti... Serdar Kurtuluş... Sağ bek alındı, Tigana önlibero oynattı, inanılmaz bir grafik çizdi... Serdar Kurtuluş'u sağ bek'e çekip yerine KORAY'ı koyuyorsun... Tigana göremedi Koray'ın orada daha başarılı olduğunu o yüzden Serdar Kurtuluş'u oynattı dimi Ertuğrul? Ama asıl eleştirim oyuna hiç müdahale etmeyişine, kadro tercihlerinde elbet hata olur aksayan taraflar olur, herkes hata yapar... Ama takımın bir sistemi olur, oynamaya çalıştığı bir oyun olur, oynayamasada o oyunu oynamak ister... Bu yoktu son maçta Beşiktaşımda... Beni üzende budur...

Yönetim ve Sinan engin... Neyi doğru yaptınızki yazayım, eleştirmeye kalksam buradan Mars'a gidiş dönüş yol olur... Alt tabakadaki her hatadan siz sorumlusunuz... Teknik heyettende, futbolculardanda hepsinin başarısızlığı sizin eseriniz... "Biz bu işi yapamıyoruz" diyecek erdeme sahip olduğunuza inanmak istiyorum... Bir kere olsun doğru bir karar alın Beşiktaş için...

Ankete cevabım "Kulüp yönetimi ve Sinan Engin" oldu fakat diğer seçeneklerinde işaretlenenleri hakkında görüşümü tek tek yazmak istedim...

Onur Tural
09-11-2007, 18:33
klüp yönetimi ve sinan engin şıkkına verdim oyumu şu anada %80.5 gibi açık bir farla önde ama bence burda bir şık eksik oda hepsi
:)

Burak Güven
09-11-2007, 20:32
Son hafta mı? 3-4 yıl desek şuna...

Ali Adnan Bozkurt
10-11-2007, 11:55
arkadaş sen beşiktaş başkanına sölüyosun bu sözleri o hala bizim başkanımız lütfen yüz kere düşünüp bi kere söyleyelimPİknİk .....* DemİrÖren DÜŞ Artik BeŞİktaŞin Yakasindan

*MUHTAR Notu: Bu forum kimseye Birilerine hakeret etme özgürlüğü vermedi.

Firat Sezginsoy
10-11-2007, 13:00
Sonuç zaten belli, aksi çıkarsa şaşarım. Ama Sinan Enginle yönetim ayrı değerlendirilmeliydi. Bence burda duygusal bir hata yapılmış :)