Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Bırakalım beyler' 40 Milyon $ versinler bana bırakalım Y. Demirören
Murat Aru
06-10-2007, 09:52
YILDIRIM DEMİRÖREN'İN, YÖNETİCİ ARKADAŞLARINA SÜRPRİZ BİR ÖNERİDE BULUNDUĞU İDDİA EDİLDİ
'Bırakalım beyler'
Beşiktaş'ın iki kulvarda aldığı kötü sonuçlar yönetimi zor durumda bırakırken, başkanın, "Kulübün bana olan 40 milyon dolarlık borcunu ödeyebilecek bir aday bulunursa ayrılırım. İsterseniz olağanüstü kongreye gidelim" dediği ileri sürüldü
http://www.milliyet.com.tr/2007/10/06/spor/resim/aspo.jpg
SERDAR SARIDAĞ
Beşiktaş'ta son haftalarda yaşanan olumsuz havanın yönetime de yansıdığı, Başkan Yıldırım Demirören'in yöneticilere, "İsterseniz olağanüstü kongreye gidelim. Görevi bırakalım beyler" teklifinde bulunduğu ileri sürüldü.
Takımın hem ligde, hem de Avrupa'daki kötü gidişi nedeniyle camiadan gelen yoğun tepkiler nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Demirören'in, yönetim kurulu üyeleri ile yaptığı toplantıda, "Kulübün bana olan 40 milyon dolarlık borcunu ödeyebilecek bir başkan adayı bulunursa, hemen ayrılırım" ifadelerini kullandığı iddia edildi.
Siyah - beyazlı yönetimdeki çoğu isimlerin başkanın olağanüstü kongre kararında hemfikir olmadıkları ve görevden kaçmak yerine bu zorlu günleri hep beraber atlatmak yönünde görüş bildirdikleri öğrenildi.
Demirören dün yapılan yönetim toplantısında ise Ertuğrul Sağlam dışında başka şanslarının bulunmadığını vurgulayarak, "Ben burada olduğum sürece başka bir isim takımın başına gelmeyecek" dediği bildirildi. Öte yandan camiadan sızan haberlere göre Beşiktaş'ın muhalif kanadında bazı hareketlilikler yaşandığı, maddi yönden kulübün çıkmaza girmesi nedeniyle ortak bir başkan adayı arayışlarına gidildiği bildirildi.
http://www.milliyet.com.tr/2007/10/06/spor/aspo.html
Murat Aru
06-10-2007, 10:04
yukarıdaki yazı milliyetin haberidir, doğruluğu ıspatlanmamıştır.
Şimdilik doğruluğunu bir kenara bırakalım ama bilirizki hep bu "iddea"lar önce el altından duyurulur daha sonra pazarlıklar yapılır ve çözülür!!!
Diyelimki bu iddeanın aslı astarı yok ama ya bu şekilde bir istekte bulunursa Sayın Y. Demirören, ozaman ne denecek?
40 milyon dolarlık ne yaptın?
2 hoca gönderdin mahkemelik oldun... Bunların sorumlusu Beşiktaş'mı?
40 küsür futbolcu aldın hemde hatırı sayılır bonservisler ödeyerek ama kalan 3-5 tane bununda mı sorumlusu Beşiktaş?
Öyle ettin Böyle ettin ama başarısızlıgının faturasını BEŞİKTAŞ'a ödettirmek hiç yakışık almaz. Beşiktaşlılık duruşu sanırım burada ortaya çıkacak...
Bu haber yayılacak ve sonradan söylenecegi şimdi söyliyelim, Beşiktaşın gelecegine ipotek koydular!!! Gönüllerin değil paranın iktidarı Artık..........
Nezaman adam oluruz: kendi hatalarımızın faturasını kendimize kestiğimiz zaman.
Anıl Tanrıyar
06-10-2007, 10:06
sadece iddaa...hiç sanmam böyle bişe diyeceğini...kolpa medya..
Özer Özçetin
06-10-2007, 12:26
Murat kardeşim,kim hangi kurumda bu kadar har vurup harman savurdun ver hesabını öyle git diyor ki.
Zaten sıkıntı burada,hesap istiyorlar kendi yaptıklarının hesabını vermiyorlar.Ayrıca ben habere pek te inanmadım,başka basın organlarında yok,işin ilginç yanı Doğan grubunda böyle bir yazı yayınlanıyor hem de yönetimdeki Ertunç Soğancıoğluna rağmen...
Onur Özgen
06-10-2007, 13:16
hemen yalanlanacaktır sitede belki yalanlanmıştır bile haberim yok. umurumda da değil, bırakmayacaklarını biliyorum.
Ibrahım Soydemır
06-10-2007, 13:34
bırakmak için o kadar çok nedeniniz var ki ama HESAP VERECEKSİNİZ...
Namik Kartaloglu
06-10-2007, 13:52
Eger birakmaya niyetliyseniz BIRAKIN gidin ve hesapta vermeyinde! Hesabini biz yapiyorduk bunca yil. Ve istenilen 40 milyon dolar da hic te ödenmez bir rakam degil Besiktas gibi bir Kulup icin! Besiktas bu rakami iki yilda hicte sikintiya dusmeden öder. Ustelik Baskanin bu rakami hemen istemeye de hakki yok cunku 40 milyonun 40 da bir anda kullanilmamis,bunlar belli sureclerde borclandirilmistir.
Kafasinda en ufak bir soru isareti olan hemen cekip gitsin! O an zaten bulasici bir hastalik olunmustur.
Cem Ozel
06-10-2007, 14:52
zarar durumunda gerçekten hesap veren ben görmedim.. kuluplermi başkanları kalkındırıyor, başkanlarmı kulupleri kalkındırıyor çözemedim.
Serdar Ozen
06-10-2007, 15:17
sadece iddaa...hiç sanmam böyle bişe diyeceğini...kolpa medya..
abi katılıyorum kesinlikle kolpa yine ortalığı karıştırmak beşiktaş üzerinden siyaset yapmak işleri..
Yeşim Cingöz
06-10-2007, 15:46
Haberin doğru olma ihtimalini düşünmek bile güzel.İlk defa zengin olmak istiyorum.
Paranı da al git demek ne güzel olurdu...
Derya Banu Akgul
06-10-2007, 16:37
Ne parası ,önce kulübü uğrattığı zarardan kurtarsın sonrada sesiz sedasız çekip gitsin.Hiç böyle bişey beklemiyorum aslında ne giderler neden o parayı bırakırlar.
Sercan Hosafci
06-10-2007, 16:37
Klübü aldığınız borçla bırakın ondan sonra paranızı isteyin. Bu klüpten biran önce çıkın gidin.
Muhittin Saban
06-10-2007, 17:44
Eger birakmaya niyetliyseniz BIRAKIN gidin ve hesapta vermeyinde! Hesabini biz yapiyorduk bunca yil. Ve istenilen 40 milyon dolar da hic te ödenmez bir rakam degil Besiktas gibi bir Kulup icin! .
Namık abi,
Olur mu abi ne demek "Hesapta vermeyin" Eğer bir gün gideceklerse bal gibi de verdikleri zararın hesabını vermeliler. taraftar ne şartlar altında maça gidiyor ne şartlar altında kulübe verdikleri paralar ile katkıda bulunuyorlar? Lütfen bunlarda hesaba katılsın ve düşünülsün. Daha Porto maçında bir arkadaşımızın kombine alamadığı için o maça biletle girmeye çalıştığından dolayı düştüğü sıkıntıya ben ve sevgili Derya şahit olduk. Ki bu arkadaşımız sürekli maçlara gelen bir arkadaşımız. 50 ytl açık bileti alamadığından dolayı karaborsadan 1daha ucuza bilet almak zorunda kaldı!..
Şİmdi tüm bunları göz önüne alarak taraftarın düştüğü sıkıntılı durumu düşünerek ben kesinlikle Başkan'ın eğer o gün(koltuğu bırajacağı gün) gelirse Beşiktaş adına yok ettiği paralar için yargılansın diyorum. Hesabını versin!.. Hedefi şaşırtmak için puan kaybettiğimiz maçlardan sonra ara ara yaptığı "Hesap verecekler" çıkışının sonuçlarını bir göremedik. Kimsenin hesap verdiği yok!.. Onlar vermiyor o zaman kendisi verecek, vermeli. Divan'da yargılanmalı.
Yaptığı yönetimsel hataların nelere malolduğunu görüyoruz;
Fenerli Şefik Mosturoğlu!................
Kısaca hatırlatayım;
"Del Bosque ile ilk anlaşma yapılmak için İspanya’ya gidildiği zaman "Del Bosque ile ilk anlaşma yapılmak için İspanya'ya gidildiği zaman anlaşma yapılan odada bizim Başkan, Kıvanç Oktay’dan başka Del Bosque’nin haklarını teminat altına almak için orada tam “8” yazı ile veriyorum “Sekiz” adet avukat hazır bulunmuş! BU ne demektir biliyormusunuz? Şu demektir; “Eğer sözleşmede yamuk yaparsanız canınıza okuruz, yüklü bir tazminat ödemeden elimizden kurtulamazsınız ona göre” demektir.
3 senelik sözleşme yapılıyor. Neyse Bosque aşısı tutmayınca bizim anti-tecrübeli yöneticilerimiz bu adamdan kurtulmanın yollarını arıyorlar. Biliyorlar ki eğer sözleşmeyi tek taraflı fesh ederlerse yüklü bir tazminat ödeyecekler. Ne yaptıklarını aşağıda ki paragrafta aktaracağım. Asma bizim çok bilmiş yöneticilerimiz şunu yapamıyorlar. Adamı karşılarına alıp” Bak Bosque amca, seninle bu iş yürümüyor, olabilir ne yapalım. Biz seninle yolları medeni bir şekilde ayırmak istiyoruz.Seni de mağdur etmeden gel şu işi tatlıya bağlayalım. Senin 2 senelik alacağın var biliyoruz. Ama gel biz sana 1 senelik daha para verelim yani 2 milyon küsür euro sende diğer 1 seneyi talep etme. Sen de kendine başka kulüp bulursun biz de kaldığımız yerden yolumuza devam ederiz. Ne dersin?” diyerek tüm dünyada olduğu gibi yapmayarak aksiene adamla işi tatlıya bağlayamayacak kadar “Basiretsiz ve iş bilmez” bir tavır sergilediler. Anlayacağınız ilk yapılması gereken ve Beşiktaş yönetimine yakışan hareket tarzı bu olmalıyken yapılmadı. Peki ama neden? Hiç üşenmeden anlatayım;
Çünkü Beşiktaş Başkanı Demirören ve bir iki yönetici! “Birilerinin kayığına bindiler!” Kim bu kayığın sahibi biliyormusunuz? Sıkı durun; O zamanlar Federasyon as başkanı şimdi ise Fener as başkanlığı yapan Şefik Mosturoğlu’nun ta kendisi! Çünkü Bosque’den ayrılma kararı alan Beşiktaş Başkanı Demirören birkaç yöneticinin tavsiyesi ve Şefik Mosturoğlu’nun “Ben hallederim siz merak etmeyin, hiçbir şey vermezsiniz davayı biz kazanırız” sözleri üzerine Mosturoğlu’nun sahiplerinden olduğu Hukuk bürosuna bu “ayrılık-boşanma” işini devrediyor. Yani anlayacağınız tatlı tatlı işi bağlamak varken bu işin kaderini bir Fenerliye devrediyor.
Tazminattan dolayı Beşiktaş kulübünün ödemek zorunda olduğu büyük para, beklide bu sene yapılacak 2 tane iyi transferin ya da Beşiktaş’ın geleceğini hazırlayan alt yapıya kaynak olabilecek bir paraydı. Bu ayıptır, yazıktır ve boşa gittiği içinde manevi anlamda günahtır!
Demirören’i bu işte sadece tek suçlu olarak görmek te haksızlık olabilir. Duyduğum kadarı ile bu işin ucu Murat Aksu’ya kadar uzanıyor. Yani Şefik Mosturoğ’luna ait hukuk bürosunun bu işi takip etme talebini o yönde değerlendirilmesi iknası işi..!"
Yani anlayacağın Namık abi eğer o gün gelirse Başkan Divan'da hesap versin. Daha doğrusu "Hesap sorulsun!..."
.
Namik Kartaloglu
06-10-2007, 18:23
Muhittin can, Yazimin hesap vermeyin kismini tam incelersek ne demek istedigimi kacirmamis oluruz ayni yaziyi koyulastirarak buraya aktariyorum ki yanlislik duzelsin. Eger birakmaya niyetliyseniz BIRAKIN gidin ve hesapta vermeyinde! Hesabini biz yapiyorduk bunca yil. demek istedigim anlasilmistir umarim? diger yazdigin kisimlar konusunda cok haklisin da biz Serdar Bilgili den ne hesap sorduk? Halen 2004 sezonunun hesaplari duruyor. Benim istemim yeterki gitsinler anlamindaydi, gitsinler biz yeniden cogaliriz kullerimizden anlaminda denilmisti. Muhittin can sen Japonyayla Turkiyeyi karistiriyorsun. Adamlar yanlis yaptiklari zaman harakiri yapip onurlarini koruyorlar, biz de onlari menecer yapiyoruz.
Muhittin Saban
06-10-2007, 20:11
Namık abi tamam nasıl giderlerse gitsinler, ama yine de adisyonu kessin Divan!..
Yabi Kuruçeşme'deki Divan'ın adisyon hesabı olmasın bu :-))
Demir Han
07-10-2007, 00:09
Arkadaşlar bir hesap açsak da her Beşiktaşlı para yatırsa 40 Milyon doları bulur muyuz dersiniz boylece bir dertten kurtulmuş oluruz.Bu dertten kurtulmanın değeri bu ise eğer.. 10 milyon taraftarımız olsa x 4 Dolar bu iş tamam :)
Hande Eroğlu
07-10-2007, 01:17
Haber Yalanlandi
Vedat Benakay
07-10-2007, 02:39
bu milliyetin haber sitesine girdigimiz an onlara kazandiriyoruz bu bir.milliyetin neden oldugunu bilmiyorum biliyorumda aylardan beri iki gunde bir Besiktasimin aleyhine yalan haberler yazdigini hepimiz biliyoruz bu iki..milliyet Besiktasimi dusman olarak goruyor bu uc.o zaman lutfen boyle iddia olan haberleri buralara tasimayalim.emeginize saygi duyuyorum,ama biz gercekci olalim.saygilarimla
Adnan Gur
07-10-2007, 02:39
Şİmdi haber yalanlanmış olsun. Şu sitenin hangi ferdi (hani tüm Beşiktaşlıları katamam) bu haberdeki duruma olamaz der yada Demirören'in kişiliği buna uygun değil der?Bizim Başkan bunu asla demez der?
Bırakıp gitse hesabını soracak kişiler sadece kongre üyeleri olabilir. Benim gibi Beşiktaşlılar değil.O zaman birkez daha soralım: İbrahim Altınsay gelip başkan oluyorum dese destekçileri kimler olur? Önce parası varmı diye sorgulanır değilmi? Oysa gerçekçi olup hep imkansızı isteyebilirdik.....
Murat Aru
08-10-2007, 10:49
İmzalanan Çeklerin Senetlerin ödeme tarihleri boş kalsın...
Bu başlıkta bu forumda kalsın.
O tarih gelir gelirde utandırır Demirören herkesi, Umarım...
Cem Ozel
08-10-2007, 19:42
İmzalanan Çeklerin Senetlerin ödeme tarihleri boş kalsın...
Bu başlıkta bu forumda kalsın.
O tarih gelir gelirde utandırır Demirören herkesi, Umarım...
Demirörenden boyle bir duruş asla beklemiyorum.. ama umudun umudumdur..
Ertan Eylem
21-10-2007, 20:04
Kulübü aldıkları günkü bütçeyle bırakıp gidebilirler.Biz de çok seviniriz.
Cem Ozel
21-10-2007, 21:24
spk'dan klubun futbol A.Şnin durmunu değerlendiriyorum. içler acısı görünüyor.. ayrı bir başlık konusu
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.