PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TRT 3 de eski maçlar

Özer Özçetin
09-10-2007, 07:56
TRT 3 de nostalji maçları yayınlanıyor,can sıkıcı bir günün akşamında yürekler yanarken,iç acıtan görüntülerden bir nebze olsun kaçayım diye,tv de kanal ararken rastladım,2002-2003 sezonundaki G.birliği kupa maçımıza.Uzatmada Veyselin attığı altın golle elendiğimiz maç,10 kişilik rakibe 9 kişiyle mücadele ve sahada Yasinle birlikte sekerek sakat oynayan İlhan.
Tribünde izlediğim bir maçı tvden banttan da olsa 5 -6 yıl aradan sonra izlemek bile heyecanlandırdı beni.Bir yanda ortadoğudaki hain paylaşıma kurban edilmeye çalışılan yıllardır fakir bırakılan Ü lkemin fakir çocukları hain tuzaklara karanlık emellere kanlarını canlarını teslim ediyor,bir yanda yeniden ayağa kalkan Beşiktaşa oynanan oyunlar gözümün önüne geliyor.
Ömer Üründül denilen yorumcu G.birliği son golü atınca işte futbol bu diyor hem de 10 kişiyle yarı finalist diyor.Ama sahada 9 kişi oynayan 2 si de sakat oynayan Beşiktaştan tek cümle etmiyor.Bir de İlhan takılıyor aklıma,sakat bacakla 3 gol ve Pancu,Zago Ronaldo,Cordoba.Nsıl dağıtıldı o takım nasıl 1 yıl sonra 11 puan öndeyken derdest edildi,ah ulusoy,ah S.Bilgili,H.Güreli,S.Engin ve o dönem federasyonda asbaşkan olan M.Aksu diyorum.
Ve yine Anadoluda yüreklerine ocaklarına ateş düşen evler geliyor gözümün önüme,gencecik fidanların ateşe düştüğü görüntüler.
Neden diyorum hep hakeden kaybediyor,neden masa başı oyunları belirliyor yaşamı,neden Pentagon kana doymuyor.
Off.karmakarışık duygular acılar feryatlar......

Ozan Doğan
09-10-2007, 08:28
demekki haklı olmak yetmiyor abi. önemli olan güçlü olmakmış. önemli olan arkanın sağlam olması. ve gidenler gidiyor kalan sağlar bizimdir demeyede devam edecekler sonunun nereye varacağını bilmeden...

Ersan Üngüder
09-10-2007, 10:53
Özer abi dün akşam maçı bende gördüm ve aynı heyecanla tekrar seyrettim. Müthiş bir mücadele ve beraberlik vardı, bir kez daha şahit oldum. thoamasın Yasine dirsek attığını gören İlhan, topla alakasız thomasın üzerine koşuyor, İlhanı gören Nouma yardıma koşuyor, derken Tayfur, Zago hemen olayın içindeler... Takım içinde birlikteliğin, arkadaşlığın, dayanışmanın nasıl olduğunu görmek gerçekten özlediğimiz görüntülerdi. Hemen aklıma hafta sonu oynadığımız maç geldi, şu erenin S.Özkanla dalaştığı pozisyon. Hakem araya girmese Serdar nerdeyse dayak diyecekti...

Sercan Hosafci
09-10-2007, 14:27
demekki haklı olmak yetmiyor abi. önemli olan güçlü olmakmış. önemli olan arkanın sağlam olması. ve gidenler gidiyor kalan sağlar bizimdir demeyede devam edecekler sonunun nereye varacağını bilmeden...

Aynen artık bu devir arkası sağlam olanın güçlü olanın devri. Haklıymışsınz haksızmışsın önemli değil gücü yeten yene. Bu masada oyun bu şekilde oynanıyorsa ya kalkar gidersinki,futbolda bu mümkün değil,yada ayak uydurursun. Bizim yapacağımız tek şey,Beşiktaş`ın başarılara zaferlere ulaşması için,diğerleri gibi güçlü olup hakkını yedirtmemek.Diğerlerinden ayrtacak bizi,hak yemememk. Hak da yeme hakkınıda yedirtme işte gerçek büyüklük zaten burdadır. Sahada hakkıyla oynayan masa başında hakkını koruyup güçlüyüm diye başkasının hakkına saldırmadan şeref ve asaletiyle kalabilmek.

Deniz Özdemir
09-10-2007, 21:28
o maçı bende izledim ve o dönemdeki her maçı izlediğimde benimde içimde bi burukluk oluyo.ilhanın sakat oynaması maç sonu ağlaması.o zaman ki hava bi başkaydı en azından güzel futbol izliyorduk her maçı ayrı bir heyecanla bekliyordum.şimdiyse yendiğimiz halde iç açıcı olmayan ve umut vermeyen bi futbol.ahh ahh..acaba o günler şimdi çok mu uzak.güzel günler,güneşli günler görecek miyiz yeniden:(

Metin Yalçınkaya
09-10-2007, 22:01
Evet güzel günlerdi gerçekten.Yüreğiyle savaşan 11 kartal her zaman sahada idi.Şimdi de ben o ruhu sanırım bir maçta gördüm.Bir gol sevincinde bu sezonki hangi maçtı tam olarak hatırlayamadım ama öyle bir sevinç yumağı olmuştuki futbolcularımız.Ben inanamamıştım.Acaba rüya mı görüyorum diye kendi kendi mi tokatladım.Şimdi o ruh yeniden kayboldu.Neden bende anlayamıyorum.Biz artık hep eski günler ile mi avunacağız... :(

Muhittin Saban
10-10-2007, 08:27
O Siyah-Beyaz aşkların adı şimdi " Eski Toprak !......"

.

Ozgur Ozdemi
10-10-2007, 09:13
Geçen zamanla birlikte, devrilen her gün ile beraber dünya daha bir yaşanmaz olmaya başlıyor, her nefes alış daha bir güçleşiyor. Eskiye olan özlem her geçen gün tekrar tekrar depreşiyor.
Gençlerbirliği'ne o meşhur destansı Kupa maçıyla elendiğimiz günlerde de değişen yoktu Ortadoğu'nun mazlum halklarının hali pürmelalinde.... Ama sanki o günlerde daha bir umutluyduk yaşamın olanca güçlüklerine...
Beşiktaşımız üç koldan ilerliyordu yoluna dolu dizgin. Guinti, Pancu, Kaan Dobra, Nouma, ve yerli oyuncularımız (Yasin bile) yüreğiyle oynuyordu...
Şimdiki Beşiktaş'a ve yönetimin içler acısı utandıracak haline bakınca o günleri mumla aramamak elde mi?
Yine de unutulmaması gereken bir şey var. İnsanın etrafını sis sarmışsa tüm dünyayı sise boğulmuş sanar. Halbuki öyle değil, umutlu olmak lazım ve hep hayal kurmak gerek. Saçma olabilir endişesine kapılmadan hayal gücümüzü en geniş açısı ile açıp düşleyeceğiz ki en olunmazları gerçekleştirebilelim. Ancak bu şekilde kardeşce bir dünya (sınıfsız ve sınırsız) vede özerk gerçek Halkın Takımı Beşiktaş yaratılsın.
Haydi şimdi hep beraber hayal kurmaya ve hayalleri paylaşmaya....

Safak Batman
10-10-2007, 18:51
geçen hafta maçta konuşmuştuk G.birliği ile oynadığımız kupa maçını.hayatımda izlediğim önemli maçlardan bir tanesidir.izlerken yağmurdan sırılsıklam olmamıza ve yenilmemize rağmen, ilhan ve arkadaşları sayesinde hiç üzülmeden stadımızdan ayrıldığımız tarihi bir maçtır.

Onur Özgen
10-10-2007, 19:13
o maçı kaybetmiştik benim yüzüm gülüyordu. her zaman istediğimiz bu zaten futbolculardan, kazanmaları değil.