PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : unutmayacağız cliff

Cüneyt Saltan
03-02-2007, 13:05
metallicanın bas gitaristi cliff burton gruba katıldıktan sonra en favori üye haline geldi. Cliff Burton, Metallica 1986'da avrupa turnesindeyken turne otobüsleri İsveç ile Danimarka arasında yol alırken, İsveç'te meydana gelen kaza sonucu henüz 24 yaşındayken yaşamını yitirdi.

her zaman demode giysileriyle ve sahnede sağa sola savrulan kızıl saçlarıyla o bir efsaneydi .

Cliff'in ne kadar sinirlerine hakim ve harika bir insan olduğunu gösteren bir olay1985'de Castle Donnington Festival'i (17.Ağustos.1985) sırasında yaşandı. Seyircilerden biri sahneye bir armut attı ve bu armut Cliff'in bas gitarına çarptı. Cliff gitarına çarpan armutu aldı ve iki ısırık aldıktan sonra seyircilere geri fırlattı.

Cliff ayrıca oldukça iyi ve kabiliyetli bir soloist idi. "Anesthesia"daki distortion ve wah-wah pedalını kullanması grubun canlı performanslarındaki en önemli olaylardan biriydi. Daha önemlisi Cliff iyi bir insandı ve herkes tarafından sevilen biriydi. Cliff ne kadar yorgun olsada gider grup hayranlarıyla konuşurdu. O kesinlikle grup elemanlarından olduğu kadar hayranları tarafından en fazla övgü toplayan kişiydi.

Cliff'e duyulan saygıyı göstermek için "$19.98 Home Vid -- Cliff 'Em All!" isimli video piyasaya sürüldü. Bu video Cliff'in bulunduğu birçok bootleg, TV çekimini, bas sololarını içermektedir. Diğer grup üyelerinin Cliff'e duydukları saygıyı gösterdikleri diğer olay ise "...And Justice For All" albümündeki "To Live Is To Die" şarkısıdır. Şarkı Cliff tarafından yazılmış birkaç riff üzerine yazılmıştır. James ve Lars Cliff'in rifflerine birkaç riff daha ekleyerek bir enstrümental şarkı yaptılar. James şarkının ortasında bir zamanlar Cliff'in söylediği bir sözü okumaktadır. Bu sözler:

"When a man lies he murders some part of the world
These are the pale deaths which men miscall their lives
All this I cannot bear to witness any longer
Cannot the kingdom of salvation take me home."

Türkçesi:

"Biri yalan söylediği zaman dünyanın bir parçasını öldürür
Bunlar hayatlarını yanlış adlandıranların solan ölümleridir.
Bunları daha fazla görmeye dayanamıyorum
Kutuluş krallığı beni evime götüremez mi"

ayrıca o punk kitlesine karşı proletaryanın new wave of british heavy metal (yeni dalga ingiliz heavy metali) akımınıda destek weren müzisyendi ..

unutmayacağız Cliff..

Can Bayraktar
19-12-2007, 16:38
gelmiş geçmiş en mükemmel basçı tek kelimeyle efsane hem metallica hemde metal müzik adına çok büyük bir kayıp

Hamza Uyulgan
21-12-2007, 12:01
bu kadarda olmaz artık dedirten bir yapıt! OİRON

Bahadir Ozdemir
13-06-2008, 02:08
Yoksul bir ailenin ruhu zengin bir çocuğudur Cliffy..
Metallica gibi beş para etmez heriflerin oluşturduğu gruba bir süreliğine anlam aşılamıştır melodileriyle..Yaşadığı dönemde, grubun tek müzisyeni diyebilirim.Diğer boş sarhoş/serserilerin yanında, hiç te önde olma arzusunda bulunmayacak kadar da efendidir.Uyuşturucu bağımlısıdır, uyuşunca daha iyi müzik yapabildiğini iddia eder..Haklıdır da, karışmamak lazım.
İyidir Burton'ın müziği.
Arkadaşların örneklerine ek olarak "Masters of Puppets" albümündeki katkılarını duymak gerektiğini eklerim.

http://www.metallicaworld.co.uk/cliffs_memorial.gif

Yankı Aydın
14-06-2008, 23:45
Bass'ı kendine has bi üslupla WAH ve disstortion pedalına bağlı olarak çalar(örn:pulling teeth),bu tekniği lemy'den öğrensede ondan çok daha üstün bir tekniğe sahiptir.Metal aleminde deri bileklikler,sert pozlar çizmeler modası varken o dağınık saçları giydiği yırtık kotlar ve hippi tarzıyla pek çok kişiyi etkilemiş ve mütevaziliğiyle dikkat çekmiştir.Genelde Hippi bi anne baanın çocuğu olduğu sölenir.Bass ın yanında piyano çalar ve klasik mğzik dinler.sadece onun yüzünden grubun başka bi şehre taşınması hikayesiini zaten yazmıyorum bile.25 yaşında ölmesine rağmen pek çok müzisyen ve bassçıya örnek olmuştur.
"Thank you for your Beatiful Music"

Cem Ozel
15-06-2008, 02:49
Jasonun hakkı yeniyor gibi geldi bana. Cliff gerçekten çok iyiydi ama jason metallica'yı sürükleyen isimdi. my friend of miserydeki solo bence muhtesemdi. Trujillo alışamadım ben bu herife

Cem Ozel
15-06-2008, 02:57
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1b/Cliff_Burton_-_by_Fruggo.jpg/800px-Cliff_Burton_-_by_Fruggo.jpg

http://www.photofourseasons.com/zeljko_jelenski/images/metalica_jason_newsted_1.jpg
Jason newsted

Yankı Aydın
15-06-2008, 16:27
Cliff gibi bir efsanenin ardından geldiği için ne kadar yetenekli olursa olsun Jason her zaman gruptan dışlanmış ,üvey çocuk muamelesi görmüş(jason newkid,otel camından bavulunun aşağı atılması),yeteneği kısıtlanmıştır(and justice for all albümünde bass sesi duymak imkansızdır).Bass ı her ne kadar penayla çalsada(ki en çok eleştirilen yönlerindne biri budur)çok iyi bir bassçıdır ve metallica'yada yakışırdı ama grubun çizgisini kaybetmesi ve yapılanlardan sıkılıp metal müzik çalmak istiyorum diyip kendisi ayrılmıştır gruptan.
Trujilo'da ozy osbournle çalışmış ve kendini kanıtlamış bi bass çı olsada çoğu metallica dinleyicisi ve hayranı gibi bende bi türlü sevemedim

Cem Ozel
01-08-2008, 04:46
konsere giden olmadımı?