PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TFF'yide bağlarsın ama CAS'ı asla

Cem Ozel
23-10-2007, 16:27
olay kısaca:

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Futbol A Takımı eski teknik sorumlusu Teknik Sorumlu Vicente Del Bosque Gonzales Antrenör Francisco Jimenez Martin, Antrenör Jose Antonio Grande Cereijo ve Francisco Javier Minano Espin için sözleşmenin feshi nedeniyle tazminat talepleri için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuru yapmışlardır. Başvurularında teknik sorumlu Vicente Del Bosque Gonzales için 5.909.090,91 Euro, Antrenör Francisco Jimenez Martin için 359.463,64 Euro, Antrenör Jose Antonio Grande Cereijo 718.938,18 Euro ve Francisco Javier Minano Espin için 718.938,18 Euro’nun faizi ile birlikte tahsili ve sözleşmenin fesih tarihine kadar ödenmemiş prim ve maaş alacalarının tahsili talep edilmiştir.

Teknik Sorumlu Vicente Del Bosque’nun sözleşmesel alacaklarının temiatı olarak kendisine verilen 1.000.000. Euro tutarındaki teminat mektubunu nakde çevirerek bu parayı BJK Futbol A.Ş.’den tahsil ettiği; işbu nedenle Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.’nin Teknik Sorumlu Vicente Del Bosque’ya hiçbir borcu bulunmadığı yönündeki itirazlarımız, Teminat mektubunun veriliş amacının sözleşmesel alacaklara karşılık değil ilk sezon meydan gelebilecek tazminatı önceden güvence altına almak olduğu gerekçesiyle TFF yönetim kurulunun 25.08.2005 tarih ve 03.01.2005/331 17489 kararı ile reddedilmiştir Aynı kararda 2004 – 2005 sezonu mali yükümlülüğü olarak Vicente Del Bosque’ya 738.098 Euro’nun Beşiktaş Futbol Yatırımlar San. ve Tic. A.Ş. tarafından ödenmesine karar verilmiştir.

sonuç:

a)Vicente Del Bosque Gonzales’e 4.909.090,90 Euro + 27.01.2005 tarihinden itibaren işlemek üzere %5 oranında bir faiz ödemesine
b)Jose Antınio Grande Cereijo 718.938,18 Euro + 27.01.2005 tarihinden itibaren işlemek üzere %5 oranında bir faiz ödemesine
c)Francisco Javier Minano Espin 718.938,18 Euro + 27.01.2005 tarihinden itibaren işlemek üzere %5 oranında bir faiz ödemesine
d)Francisco Jimenez Martin’e 359.463,63 Euro + 27.01.2005 tarihinden itibaren işlemek üzere %5 oranında bir faiz ödemesine
e)CAS Tahkim Dairesi tarafından tespit edilip taraflara tebliğ edilecek tahkim masraflarını ödemeye
f)Mevcut tahkim prosedürü ile bağlantılı olarak yapılan hukuki ve diğer masraflara bir iştirak mahiyetinde olmak üzere Jose Antınio Grande Cereijo, Vicente Del Bosque Gonzales, Francisco Javier Minano Espin ve Francisco Jimenez Martin’e 15.000’er CHF (isviçre frangı) ödemesine karar vermiştir.

mali tablolarda karşılık ayrılmamıştır.

şimdi arkadaşlar adamlarla masaya oturup uygar insanlar gibi yönetimimiz fesih talebinde bulunsaydı ne bizim ne onların avukatlık, dava masrafı, yasal tazminat, faizler ( 2 yılı aşkın bileşik faiz haline gelmiştir ) gibi ekstra masraflarımız olmayacak hatta karşı tarafta bir miktar ön ödemesini aldığından ( paranın zaman değeri gereğince ) tazminatın cüzzide olsa indirimini sağlardı.

ama bizim işbilir, basiretli vizyon sahibi yönetimiz ve onların işbilir, hukukun gereklerinden haberdar planlama ve bütçe konularında uzman finans ve hukuk danışmanları sergiledikleri bu davranışlarla bu noktaya gelmemizi sağlamışlardır.

olayın özet kısmı del bosque 1 milyon euroluk teminat mektubu veriliyor adamda bu mektubu sözleşme fesedilince kırdırıyor. bizim işbilir futbol aş de bu teminat mektubunu kırdırdı bu yuzden borcumuz filan yok diyor. bizimkiler 738.000 euro tazminatı olan del bosquenin 1 miltyon euroluk teminatı kırdırması nedeni ile alacakları olduğunu ifade ederek 1.9.2005te Tahkim kuruluna başvuruyorlar. fazla parayı geri almak amacı ile yapılan başvuru kabul edilip federasyonda tahkim yani kulubun 281.000 euro kadar eden tutarı del bosqueden tahsiline karar veriyor.

haberi alan del bosque fifaya başvuruyor. fifa tffden bilgi istediğinde ise tff biz işi çözdük size gerek yok diyor. uyuşmazlığı çözdük, yetkide sizde değil bizde deyince hukuken olaya CAS'a taşınıyor hemde fizik kondusyenerin fifa kurallarına tabi olmadığı fifa tarafından belirtildikten sonra fifa kendini aradan çekiyor cımbızla. Del bosquede soluğu CAS'ta alıyor. sonuç yukarıda a, b,c,d,e,f yani alfabenin bilimium harfleri ile belirtiliyor.

şimdi ben buradan ilgili tüm yetkililerimize kına yollamak istiyorum. bu kulubun başına el kaideden bir intihar komandosu getirseler bu kulubu batır deseler bu kadarı elinden gelmezdi. bu kadarına yüzü olmazdı. pes diyorum.

kaynak: http://imkb.gov.tr/bilanco/2006/12/tuk200612bjkas.zip sayfa:29-31 arası sadeleştirilerek hukuki ve finansal terimler yalınlaştırılarak arz edilmiştir.

bilanço incelendikçe tansiyon, şeker ve sinir katsayısında logaritmik bir artış görülmektedir. bu rahatsızlıktan muzdarip olan abi ve ablalarımızın doktor kontrolunde okumaları şideetle tavsiye olunur. biz bu sayfalardan ötesine gidemedik inceleyen finanscı arkadaşla.. o daha ileri gideyim dedi ama 3 ncü kalp krizinden sonra ben dayanamadım yarım bıraktım. sebebim olmak istemediğinden oda bıraktı. Beşiktaş tvde 30.06.2007 tarihinde 260 milyara yakın zarar etmiştir. başlık açmak istemiyorum bununla ilgili. yoksa kitap olur.