PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evren'in Mirası Burak, Allende'nin Mirası Tello

Ozgur Ozdemi
03-11-2007, 22:42
Benzer kadere sahip iki ülke, Türkiye ve Şili. Kanlı diktatörler, darbeler. 1980 sonrasında iyice körüklenen bireyci yaşamının izlerinden bir parçayı da Burak'da görüyorum. Fener maçının ilk yarısında olmayacak yerden kaleye şut çekiyor, yanında pas verip gole daha yakınlaşma şansı varken, bu şansı yaratmayı aklının ucundan geçirmiyor bile. Belli ki kahraman olmak istiyor birey olarak, biz değil ben düşüncesinde. Çünkü öyle güdümlenmiş, onun suçu kendi iradesini kendisinin belirlememesi. Umut ediyorum değişir.
Tello ise kollektif oyun anlayışına inanıyor şimdiye dek sergilediği futbolla. O da belliki tersi yönde eğitilmiş ve de eğitmiş kendisini. Umut ediyorum o da bu şekilde devam eder.
Hep anlayamadığım bir şey vardır futbolda. Gerçekler bas bas bağırırken antrenörler hep tersini yaparlar. Burak belliki henüz bu formayı giyecek kapasitede değil. Neden o kadar para verilen Higuain oynatılmaz ya da en azından bu şans ona verilmez. Acaba Sinan Engin'in yeni prensi mi Burak soruları akla gelmiyor değil.
Umutlu olalım diyoruz ama mevcut durumumuzu düşündükçe umutlu olmak biraz avuntu gibi oluyor.
Beşiktaş'ta hava yine parçalı bulutlu, güneşi ne zaman göreceğiz belli değil.

Mustafa Kemal Varol
03-11-2007, 23:47
sayın özgür abi, farkındamısın bilmiyorum ama burakta son bi kaç haftadır geçen seneyle kıyasladığımızda baya gelişme var, en önemlisi ayakta durabiliyor artık..hele bu gece ki delgadoyu izleyince benim umudum iyice arttı.. ocak ayında rico&diatta nın yerine kaliteli bi stoper bi de tello nun sağ ayaklı versiyonunu alabilirsek 2.yarı çok daha iyi oluruz..
yani abi sözün özü doğru yoldayız gibi geliyor bana, GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ GÜNEŞLİ GÜNLER..