PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beşiktaşa nasıl bir Başkan

MUHTAR
13-11-2007, 16:49
Beşiktaşın son özellkile son 8 yıldır yaşadıkları ortada,bunun öncesinde de Süleyman Seba devrinin son yıllarındaki geri planda kalmışlık.
Önce Sebanın son yıllarından başlayalım.1995 ten itibaren Beşiktaşın 10 yıllık hızlı çıkışı sona ermiş,önce duraklama,ardından gerileme devri başlamıştı.Herkeste ,artık Süleyman Abi bu işi yapamıyor,bırakmalı telaşı başladı.Kaçan şampiyonluklar rakipleri yakalmışken geri kalınmaya başlanması,Avrupada ses getirememek değişim isteklerini tavan yaptırdı.Aslında Sebanın yönetim tarzıda eleştiriliyordu,geçmiş yıllarında yönetimlerde tek ses olan,herbiri başkanlık yapabilecek isimlerden idare heyeti kuran efsane başkan,artık sözü pek dinlenmeyen,genel sekreterine çok yetki veren,geri planda kalan biri olarak lanse ediliyordu.İşte bu ortamdan etkilenen taraftar,peşpeşe kaçan şampiyonluklar neticesinde tribünlerde patlıyor,istifa sesleri yükseliyordu.Tam bu ortamda Başkan,başarılar hatırlanmaz,hatalar unutulmaz,son sözüyle Beşiktaşa veda ediyordu.
Ama bu ayrılışı arifesinde,yaptıklarının bozulmaması adına ,kendisi gibi hareket edebilecek,disiplinli,mali yapıya sekte vurdurmayacak iki isimden birini tercih etmekte zorlanıyordu.Bunlardan biri yıllardan beri yönetimlerin içinde olan Metin Keçeli,Şan Öktemle Beşiktaş için yollara düştüğü bir günde kaza geçiren VE yaralanan Keçeli.Mesaisini sadece Beşiktaşa adayan Keçelinin başkan adaylığına herkes kesin gözüyle bakarken,Seba bir anda Hasat Arat ismini işaret ediyor,Nakkaştepe Koç Holdingteki gece çıkışı fotoğrafında biraz daha beklemesi istenen M.Keçeli,yeni aday H.Arat ,S.Seab ve R.Koç görnüyordu.
Diğer yanda değişimcilerin adayı kulüp gn.sekreteri S.Bilgili.Seba cephesindeki dargınlık ve kırgınlık gücü bölüyor,Bilgilinin yıldızı parlıyordu.
Evet 8 yılın öncesi böyleydi,ardından yaşananları geldiğimiz noktayı,Beşiktaşın maddi manevi kayıplarını yeni jenerasyonda biliyor,bunları anlatmama gerek yok sanırım.
Bu saatten sonra ne olacak,nasıl bir başkan ve yönetim Beşiktaşı düze çıkaracak.Bu sözümden asla Y.Demirören yarın bıraksın da ne olursa olsun anlamı çıkmasın.Evet Demirören aşısı tutmamıştır,bırakmalıdır veya seçimde aday olmamalıdır.Ama yerine yine apar topar biri gelmemelidir.Bakın fenerde a.şen sonrası onu taklit edip daha da aşan bir a.yıldırım olayı ve gs.de de e.gürsoyu izleyen a.polat işlevi vardır.Beşiktaşta bu iki işini bilen ve iyi yapan rakiplerle uğraşacak kişiye gereksinim vardır.
Onların yaptıklarının aynısı yapacak değil,oyunlarını bozacak bir daha bu tip tezgahlara cesaret bıraktırmayacak bir başkan.
Kim derseniz bu isim veya ismler,elbette birileri var,bana göre ise Metin Keçeli veya İhsan Kalkavan.Beşiktaş gibi devasa bütçeleri onlarca gelir kalemi olan yapıları yönetmek için kişilerin Karun kadar parası olmasına gerek yok,ayrıca kimse bir kuruşunu da bağışlamıyor,verdiğini bir şekilde geri alıyor.
Önemli olan bütçeyi denk şekilde idare etmektir.Handikap ise şudur,Beşiktaşın bazı gelirleri şlimdiden kasaya girmiş ve harcanmıştır,bu girdiler nereden sağlanacak,onun yolu da belli yeni yepyeni üye kampanyası

MUHTAR Notu: Bu yazı Özer Özçetin'e aittir. Teknik bir aksaklıktan dolayı mesajlar silindi. Özer Abinin mesajını kurtardık ama bu başlığa yorum yapan diğer arkadaşların yazılarını kurtaramadık. Üzgünüz!

Muhittin Saban
13-11-2007, 20:54
Bu akşam üstü bu konuyu ve yazılan birkaç mesajı görünce çok heyecanlandım. Ama vaktim olmadığı için o an hemen yazılan mesajları print ederek serviste okumak geldi içimden. Okudum düşündüm ve içimden “Çok gerekli bir konu ve tartışma” dedim. Ama nereden bilebilirdim ki buraya yazılan mesajların yanlışlıkla silindiğini. Az önce MUHTAR’ın bu silinme yazısını görünce içimden “ İyi ki print etmişim” dedim. Şu an Print ettiğim iki mesajı buraya aynen A4 kağıdından bir yandan okuyarak ve aynen orjinaline uygun(Tüm noktalama işaretler) yazarak sizlerle paylaşmak istedim. Çünkü okunması gereken yazılar olduğunun bilincini taşımaktayım. Kaybolsalardı yazık olurdu bence. Namık abi(Kartaloğlu) ve Hakan abinin(Kirezci) yazılarını aynen aktaracağım bir sonraki mesajlarımda. Özer abinin yazısı ne mutluluk ki zaten kurtarılmış durumda…

Çok samimi olarak söylüyorum ki son günlerde açılan en güzel “Başlık” ve içerik olarak da en anlamlı bir konu olmuş Özer abinin tartışmaya açtığı konu. Özer abi sıcak saatler yaşadığı için doğal olarak içinden geçeni dile getirmiş. Ama Beşiktaş Başkanlığı koltuğuna da kimlerin oturması gerekirken alakasız kişilerin o koltuğu yıllarca zaptettiğini de düşünceleri doğrultusunda dile getirmiş. Ama çok güzel ve çok katılımlı olması gereken de bir tartışma başlatmış.

Arkasından Namık abi ironik ve Demirören’e göndermeler yaparak kriterleri sıralamış, onun arkasından da Hakan abi bana göre harika bir içerik ile konuyu 5. vitese takmış. Valla ellerinize sağlık hepinizin.

Umarım bu konu İsim belirtilmeden Beşiktaş’a başkan olabilecek şahsiyetlerin ve bireylerin ne tür özellikleri içlerinde barındırmaları gerekliliği, misyonlarının ne çizgilerde ilerlemesi gerekliliği ayrıca vizyonlarının da ne derece gelişmiş olarak Beşiktaş hizmetinde hayata geçirilmesi gerekliliği klavuzluğunda yol alır.

O koltuğun, ağırlığının taşınması için tabi ki koltuğun kendisinin de üzerine oturacaklarından isteyecekleri vardır. Bu ne ağırlıktır ne boy postur ne de şan şöhrettir. Sadece ve sadece Beşiktaş ilkelerini, değerlerini ve doğrularını benimsemiş, şanlı tarihini inkar etmeyecek şekilde temsil edilmek istemesi ve “21 gram ” dahi olsa gerçek anlamda tertemiz bir “Beşiktaş’lı Ruhu”nu taşıyan şahsiyete ihtiyacı vardır.

.

Muhittin Saban
13-11-2007, 20:56
Namık Kartaloğlu

Beşiktaş’ın başkanı babasının parasiyle luxs yaşamaya başlamamış olması lazım
Beşiktaş’ın başkanı taraftarıyla bütünleşmiş olması lazım
Beşiktaş’ın başkanı istifanın bir aşağılanma duygusu olmadığını bilmesi lazım
Beşiktaş’ın başkanı sözünün eri olması lazım
Beşiktaş’ın başkanı tükürdüğünü yalamayan cinsten olması lazım
Beşiktaş’ın başkanı örnek alınması gereken kişi olması lazım
Beşiktaş’ın başkanı semte indiğinde çay kahve içilebilecek güveni vermiş olması lazım
Beşiktaş’ın başkanı Beşikta’ı borçlandırıp kendisine kulüpte tapu çıkarmaması lazım.
Beşiktaş’ın başkanı her istikrarsızlığında emeği çalıp futbolcu antrenör harcamaması lazım
Beşiktaş’ın başkanı 18000 kombineye çıkmışken fiyatları arttırığ 13000 kömbineye inmenin delilik olduğunu bilmesi lazım
Beşiktaş’ın başkanı adam gibi adam olması lazım
Beşiktaş’ın başkanı olması lazım

Aklıma gelenler şimdi ders arasında bu kadar
Buldukça ekleriz.

Muhittin Saban
13-11-2007, 20:56
Hakan Kirezci

Ben, gelenekçi-ki siz muhafazakar da diyebilirsiniz-bir Beşiktaş taraftarı olarak Beşiktaş’ımın başkanlık makamını işgal edecek olan şahıstan önce şunları talep ederim;

-Beşiktaş başkanı, bu topraklarda gittiği her yerde ve konuk olduğu her şehirde saygı ve itina ile karşılanmalı, adının geçtiği meclislerde ise alaycı sırıtışlara değil ciddi bir saygı ortamının oluşmasına yol açacak bir şahsiyet taşımalıdır.

-Beşiktaş başkanı, sonsözü söyleyecek kişi olmalı ve bu yüzden de vara yoğa konuşarak onlarca yöneticinin zaten bu işi yaptığı bir yapılanmada sıraya girmemelidir.

-Bir futbolcuyla, sntrenörle, yöneticiyle, gazeteciyle birebir konuşma gereği duyduğu zaman o sırada mevcut olan konunun son noktası bu konuşma olmalı ve başkanla konuşma yapmak demek konuya son noktayı koymuş olmak demek olmalıdır.

-Beşiktaş başkanı bir basın toplantısı yapacağı zaman bu spor sayfalarının bilmem neresinde değil ama ana haber bültenlerinde ilk sıralarda yer alacak denli önemli bir haber olmalıdır.

-Beşiktaş başkanı, Beşiktaş’ın değerlerinin korunmasında önderlik edecek ilk isim olmalıdır.

-Beşiktaş başkanının “Arkasında ben varım” dediği kişi bu güvenceyi bulabileceği en sağlam güvence olarak iliklerine kadar hissetmeli, böyle bir deyiş alaycı gülümsemelere yol açmamalıdır.

-Beşiktaş başkanının yeryüzü çukurunda gidemeyeceği ve gittiği zaman saygıyla karşılanamayacağı bir yer, bir stadyum olmamalıdır.

-Sporcu tesislerinde ağzında lahana gibi purosuyla dolanıp ona buna fırça atabilme küstahlık ve densizliğini gösterecek kifayetsiz muhterisler, görevi ne olursa olsun kulübün bünyesinde nefes almamalıdır.

Tüm bunlara, eminim sizinde ekleyebileceğiniz bir çok nitelik vardır.

Dikkat çekmeye çalıştığım, herhangi bir isimden daha çok bir “ Omurga” dır. Esnekliği belli ölçülerde olmasına karşın bu esnekliği ona buna eğilmek olarak değerlendirmeyen ve asla kırılamayacak kadar sert olan bir omurga

Özgür Ergün
13-11-2007, 21:03
Beşiktaş Başkanı için tek bir kriterim var;

Dr. Sedat ÖZKOL, tarafından yazılmış;

ÖVÜNMEKTE HAKLIYIZ ÇÜNKÜ BEŞİKTAŞLIYIZ

Adlı 1988 Tarihinde Tekin Yayınevi tarafıdan yayınlanmış kitabı okumuş olması. Başka hiçbir kriter kural özellik v.s. istemiyorum.

Namik Kartaloglu
13-11-2007, 21:32
Muhittin CAN, sen cankurtaranmisin ? cok sagol isteydim, ne pc ye aktarma firsatim oldu ne de baska yerde yazma.. direk atmistim.
bin kucak!

Mustafa Ozyurt
13-11-2007, 21:37
Tüm ismi geçen insanlar arasında bir Murat Aksu Demirören'i devirir gibi geliyor bana. Bence bundan sonraki başkan iyi mi olur bilmem ama büyük ihtimalle o olur.

Hatice Vural
13-11-2007, 22:11
Beşiktaşa "oturduğu koltuktan kalkması gereken zamanı iyi bilen" bir başkan lazım..

Hakan Kirezci
14-11-2007, 00:04
Beşiktaş'ın 1. dönemi, kuruluşuyla başlayıp Süleyman Seba Başkanla biten Baba Hakkı'ların, Şeref Beylerin dönemidir.

Serdar Bilgili ile başlayan ikinci dönem ise, bütün bunalımlarını, bütün pisliklerini üstüste koya koya bugünlere dek uzayan şirketleşme dönemi olarak tarihimize damgasını vurdu.

Şimdi bundan sonrasını düşünmekteyiz artık. Uçuşan isimler var elbette. Kalkavan'lar, Keçeli'ler, Altınsay'lar, Murat Aksu'lar falanlar filanlar...

Demiş şair zamanında İstanbul için; "Bir sengine yekpare acem mülkü fedadır"
İşte benim için de bunların topu birden, hem de eklentileriyle birlikte bir sengine fedadır Beşiktaş'ımın. Bundan sonra bunların hükmü falan geçmez kardeşler. Üçüncü dönem gümbür gümbür çökmekte artık üstümüze. Nasıl olur, ne olur onu iz'anlara bırakıyor ve şu küçük anekdotu anlatmak istiyorum sizlere.

Geleneksel silahlar ve pırpır uçaklarla yapılan 1. dünya savaşının ardından gelen ve insanlığın nükleer ölümle tanıştığı ikinci dünya savaşı henüz bitmiş. Yaralar kanamakta henüz. Bir sohbet ortamında o atomu parçalayan Einsten'a soruyorlar: "Sizce 3. dünya savaşı nasıl olacak?"
Einstein düşünmeden şöyle diyor onlara:
"3. Dünya savaşının nasıl olacağını bilemem ama 4. dünya savaşının taş ve sopalarla olacağını şimdiden söyleyebilirim"

Beşiktaş'ımızın 3. dönemi nasıl olacak bilemeyiz belki ama kendi adıma bilmekteyim ki 4. dönemi toprak sahalarda, bez toplarla ve yalınayak olacaktır.
İşte o zaman geldiğinde...
ve ben hala yaşıyor olursam eğer...
onların az ötesinde, çok çok önceden kesilmiş bir ağaç kökünün üzerinde oturmuş şarkılarımızı söylüyor olacağım.

Muhittin Saban
15-11-2007, 20:27
Bu önemli konunun bu kadar öksüz kalması çok düşündürücü.

Tuhaf olan ise Beşiktaş başkanının istifaya çağırıldığı şu sıcak süreçte böyle bir başlığa çok az sayıda katılım olması ve fikir beyan edilmemesidir. "Başkan gitsin de sonrası ne olursa olsun" tavrı hakim gibi. Ama beni buruklaştıran Halkın Takımı forumunda böylesi bir konunun sahipsiz kalmasıdır. Şu an başka ne sorunumuz var ki?

Başkan gitmek istemeyebilir olsun istemesin. Ama bizler her an başkanın gitme ihtimaline hazırlıklı olarak görüş bildirmemiz gerekmiyor mu?Tam da zamanıyken ortamı oluşmuşken, inanıyorum ki herkesin beklentisi olan bir Başkan modeli vardır. Ama neden dile getirilmez?

Yoksa yönetim kurulunun 2 gün önce açıkladığı "Görevimizin Başındayız" tavrını mı kabullendik?

Benim inandığım tek şey Beşiktaş'ın ve Başkanlık koltuğunun her ne olursa olsun kesinlikle sahipsiz kalmayacağıdır.

Göreve talip olacak başkan adayının ya da Başkanlık kriterlerinin önceden belirlenmesi ve en azından net ortamında bile olsa konuşulması ve bunun da kulübün gerçek sahipleri olan taraftarlarca dile getirilmesi hiç te azımsanmayacak bir hamledir.

Diyorum...

.

Hakan Kirezci
15-11-2007, 20:34
Ahmet Necdet Sezer'den bir başlayalım bakalım Muhittin sonrası nasıl gelecek ben de merak etmekteyim. Haa.. Futboldan anlar mı anlamaz mı muhabbetine girmem. şimdiki kadar anlıyordur herhalde enazından.

Özer Özçetin
16-11-2007, 12:31
Şu anda olağanüstü kongre toplayabilmek için imza kampanyası başlatmak isteyen arkadaşlar var.Harekete geçen bazı kesimler var ama işi tam anlamıyla yapıp kotarmak isteyen gruplar ise önce başkan adayları ile toplantılar yapıyor,eğer ciddi bir aday çıkarsa kampanyayı başlatıp imzayı toplarlar çok rahat.
Ben bir kaç tane adayın çıkacağını ve tek aday etrafında toplanılacağına inanıyorum.

Muhittin Saban
16-11-2007, 12:43
önce başkan adayları ile toplantılar yapıyor,eğer ciddi bir aday çıkarsa kampanyayı başlatıp imzayı toplarlar çok rahat.

Evet Özer abi bu senin söylediğin tavır çözüme giden en doğrucu ve olması gereken modeldir. Ortada başkan adayı yokken kimse imzayı vereceği varsa da vermez.

Umarım uygun bir aday ismi üstünde mutabakata varılır ve etrafında toplanılır.

.

Muhsin Ogretme
16-11-2007, 16:25
Oyle insanlarla calisirsin ki kulup tikir tikir isler, islemedigi yerlerde de hemen geri besleme verir ve sorunun cozumu icin erkenden adim atilir.

Surekli medyaya cikip konusmazsin.Basinla iliskilerden sorumlu birisi vardir; tercihan bu konuda uzman olan, tecrubeli, murekkep yalamis biri.

Soyunma odasina inip durmazsin, teknik direktorun ve onun kurmaylari vardir ve yeterlidir cunku. Haa, elbette o yeterli olan teknik direktor ve kurmaylarini da sen secmissindir ve medya ile icli disli olmadan adam gibi arkasinda durmayi bilirsin.

Muhsin Ogretme
16-11-2007, 16:26
S.E. benzeri insanlari menejer yapip butun dunyaya acilirken kepazelik yasamazsin. Teknik direktor ve takimin onde gelenleri (kaptan, 2.kaptan vb.) basin toplantisi yapar sadece. Taraftardan sorumlu bir birimin vardir. Onlarin ne istedigini bilir, onlardan guc alir, onlara guc verir.

Hakemlerle dalasmazsin, onlara tehditler savurmazsin. Sana haksizlik yapildigini dusunuyorsan hukuk denilen mekanizmayi isletmesini bilirsin.

Takimin emegiyle kazanilan kupayi, kulubun muzesine goturursun.

VE bilirsin ki takim yonetmek icin o takimi cok sevmek vb. yeterli degildir.

Özlem Erdoğdu
17-11-2007, 12:45
muhsin abi hakemleri bırak asıl başkan kendi futbolcularını aşağılamaz. yenilseler bile 10- 0 olsa bile sırtlarını sıvazlar bir baba gibi davranır. onlara klübü aşağıladınız diye bağırmak yerine, olsun be çocuklar ben size inanıyorum siz bugün formunuzda değildiniz iyi oynayamadınız diyebilmeli. futbol da bir oyun sonuçta kazanacak ve kaybedeceğiz

Özer Özçetin
18-11-2007, 11:06
Olağanüstü günlerde olağanüstü yönetim olağanüstü başkan.Tüm çalışmalar bu yönde ilerliyor.Kongre üyeleri muhtemel başkan adaylarını tek liste altında toplayıp,devlette daha önceleri etkin görevlerde bulunan bir ismi de başkan adayı olarak sunmak istiyor.
Gerek bugünkü Divan gerekse yarın başlayacak toplantılar konuyu şekillendirecek.Ama Divan toplantısındaki gelişmeler her an takvimi değiştirebilir.

Metin Yalçınkaya
18-11-2007, 11:49
Muhittin CAN, sen cankurtaranmisin ? cok sagol isteydim, ne pc ye aktarma firsatim oldu ne de baska yerde yazma.. direk atmistim.
bin kucak!

Namık Abi yazının kurtarılmış olmasına bende çok sevindim.Gerçekten ben BEŞİKTAŞLIYIM diyenlerin duygularını bana göre birebir tercüme etmişsin..Yüreğine sağlık...

Metin Yalçınkaya
18-11-2007, 11:56
Benim merak ettiğim başka bir konuda şu muhalefet şuan da ne yapıyor.Başkan çıkıp devam edeceğiz diyor ama gördüğüm kadarı ile muhalefetten hiç bir ses çıkmıyor.Ya da gizli yürütülen bir iç çalışma mı var.Bu konuda bilgisi olan abilerimiz varsa bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

Mustafa Ozyurt
18-11-2007, 18:59
Olağanüstü günlerde olağanüstü yönetim olağanüstü başkan.Tüm çalışmalar bu yönde ilerliyor.Kongre üyeleri muhtemel başkan adaylarını tek liste altında toplayıp,devlette daha önceleri etkin görevlerde bulunan bir ismi de başkan adayı olarak sunmak istiyor.
Gerek bugünkü Divan gerekse yarın başlayacak toplantılar konuyu şekillendirecek.Ama Divan toplantısındaki gelişmeler her an takvimi değiştirebilir.

Özer Abi 2010'dan önce bu başkandan kurtulabileceğimizin müjdesi midir bu yazdıkların?

Özer Özçetin
19-11-2007, 05:46
Öyle bir hava var,bir de hep şu eleştirmeye katılmıyorum,son seçimde niye aday çıkmamış.Bir önceki seçimde 4 aday vardı,eğer bir kez daha çıksalar,camiayı bölmeyin Demirörene şans verin 2 yıllık yönetim ne yapabilir ki hemen bir kez daha denensin denilen bir baskı vardı,bu göz ardı edilmesin.
Yalnız birileri bugünkü borçtan korkup görev almazsa 2 sene sonra borcun geleceği nokta tümden kaçacak rakamlarda olacaktır,bu tehlikeyi de göze almak egerekiyor.