PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bosque davasında son nokta!

Safak Batman
16-11-2007, 08:41
Bosque davasında son nokta!

CAS Üyesi Avukat Kısmet Erkiner, İsviçre Federal Mahkemesi'nin Beşiktaş'ın itirazını reddetmesi sonrasında Bosque davasının sona erdiğini söyledi. Erkiner, Beşiktaş'ın kararı uygulamadığı takdirde disiplin kuruluna gideceğini belirtirken, siyah beyazlı yönetimin bu konudaki tutumunu da eleştirdi!
Erkiner, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'ın kararını verdiğini belirterek, konuyla ilgili prosedürü şöyle anlattı:
''CAS kararı verir, bu kararı ilgili mercilere bildirir. Kimdir burada, FIFA'dır. FIFA da bu kararı ilgili kişi veya kulübe '30 gün içinde yap' der. Yapmazsa ondan sonra sırayla müeyyideler başlar. İsviçre Federal Mahkemesi'ne yapılan başvurudan sonra, oranın da başvuruyu reddetmesiyle bu iş bitmiştir. Del Bosque davasında Beşiktaş'ın buradan sonra ancak Birleşmiş Milletler Konseyi'ne gitmeleri lazım. Tabii bu da olamayacağına göre,. dava kapanmıştır.''

-''DİSİPLİN KURULUNA GİDERLER''-
FIFA'nın kendisine gelen bu kararın Beşiktaş tarafından uygulanmasını talep ettiğini kaydeden Kısmet Erkiner, Beşiktaş'ın bu karara uymaması halinde disiplin kuruluna gideceğini ifade etti.

FIFA'nın, CAS'ın kararını yönetim kurulu karına dönüştürdüğünü belirten Erkiner, şöyle devam etti:
''Bu kararı Beşiktaş uygulamıyorsa, bu sefer Del Bosque davasından dolayı değil, FIFA'nın kararına uymamaktan dolayı Beşiktaş, disiplin kuruluna gider. Eğer karar uygulanmazsa FIFA, 'Benim kararlarımı dinlemiyorsan ben de seni disiplin kuruluna gönderirim' der.''

-''FIFA, BEŞİKTAŞ İÇİN RİSKE GİRMEZ''-
CAS Üyesi Erkiner, FIFA'nın, CAS'ın kararını uygulamaması diye bir şeyin söz konusu olamayacağını söyledi.

CAS'ın, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) bir kurulu olduğunu dile getiren Kısmet Erkiner, ''IOC de FIFA'nın uluslararası federasyonluğunu tescil eden makamdır. Beşiktaş'ın meselesi için FIFA bu riske mi girecek'' dedi.

-''BAŞKAN VE YÖNETİM TRİBÜNLERE KONUŞUYOR''-
Erkiner, Beşiktaş Kulübü'nün başkan ve yöneticilerinin bu konuyla ilgili tribünlere yönelik konuştuğunu savundu.

Kısmet Erkiner, ''Beşiktaş'ın problemi şu; başkan ve yönetim, tribünlere konuşuyorlar. Kendi taraftarlarına 'oldu, olacak' diyorlar. Bütün beklentileri şu; paranın Beşiktaş yönetimi tarafından ödendiği tescil edilmeden, yönetim dönemlerini bitirmek. Ondan sonra 'yeni gelen düşünsün' diyecekler'' şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın CAS veya FIFA'nın kararlarını tanımamasının söz konusu olmayacağını da dile getiren Erkiner, ''Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletler Konseyi'ni tanımamasına benzer'' ifadesini kullandı.

-''KULÜPLER VE YÖNETİCİLER HUKUKU CİDDİYE ALMALI''-
Kısmet Erkiner, milli takımdan ve Futbol Federasyonu'ndan başlamak üzere Türk kulüpleri ve yöneticilerin hukuku ciddiye almayı öğrenmelerinin gerektiğini söyledi.

Hukuk ciddiye alınmadığı sürece birtakım böyle maddi manevi kayıplara uğramanın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan avukat Erkiner, ''Bizim kulüplerimiz, özellikle bazı başkanlar 'Biz büyük kulübüz, kimse bize dokunamaz' diye düşünüyorlar. Türk vergi dairesi sana dokunmayabilir, ama yabancı için sen hiçbir şey ifade etmezsin'' şeklinde konuştu.

Erkiner, bir hukukçu olarak Türkiye'de hangi kulüp isterse istesin hukuki yardımda bulunacağını kaydetti.

Safak Batman
16-11-2007, 08:43
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den Borsa'ya gönderilen yazıda, şu görüşlere yer verildi:
''14.11.2007 tarihli Akşam gazetesinde, şirketimiz ile eski teknik direktörümüz Del Bosque arasındaki hukuki sürece ilişkin haber yayınlanmıştır. Konuya ilişkin 3.10.2007 tarihli son özel durum açıklamamızda da belirttiğimiz üzere, dava ile ilgili olarak hukuki süreç hala devam etmekte olup, konu ile ilgili tarafımıza ulaşmış herhangi bir bilgi ve yaptırım söz konusu değildir.

Cem Ozel
18-11-2007, 09:15
bosque davası tam bir yönetim mucizesidir. istense bu kadar aciz duruma düşülmez. olay özetle del bosque 1 milyon euroluk teminat mektubu veriliyor adamda bu mektubu sözleşme fesedilince kırdırıyor. bizim işbilir futbol aş de bu teminat mektubunu kırdırdı bu yuzden borcumuz filan yok diyor. bizimkiler 738.000 euro tazminatı olan del bosquenin 1 miltyon euroluk teminatı kırdırması nedeni ile alacakları olduğunu ifade ederek 1.9.2005te Tahkim kuruluna başvuruyorlar. fazla parayı geri almak amacı ile yapılan başvuru kabul edilip federasyonda tahkim yani kulubun 281.000 euro kadar eden tutarı del bosqueden tahsiline karar veriyor.

haberi alan del bosque fifaya başvuruyor. fifa tffden bilgi istediğinde ise tff biz işi çözdük size gerek yok diyor. uyuşmazlığı çözdük, yetkide sizde değil bizde deyince hukuken olaya CAS'a taşınıyor hemde fizik kondusyenerin fifa kurallarına tabi olmadığı fifa tarafından belirtildikten sonra fifa kendini aradan çekiyor cımbızla. Del bosquede soluğu CAS'ta alıyor.sonuç ortada.

Muhittin Saban
18-11-2007, 10:51
.

Muhittin Saban
18-11-2007, 10:58
Milyonlarca doları cebinden koyduğunu söylenen (hatta bunu kendisi de söylüyor ve tehdit ediyor) Demirören'in hiç birimiz ne için ne kadar parayı ortaya koyduğunu bilmiyoruz, burası muamma. Kaldı ki ortaya konulan paranın nasıl kullanıldığı, harcandığı ve Beşiktaş'ın geleceği ve başarısı adına ne artılar getirdiğinin muhasebesi yapıldı mı? İş bilmezlik, medya önü düşkünlüğü, ters istikametteki hırs, acaba o koltuğun hakkını vermesi için ona engel mi oldu mu?
Şirketini nasıl yönettiğini bilemem(Ama duyumların onu zaten eline yüzüne bulaştırdığı yönünde) kulüp yönetiminden zerre kadar anlayan bir yapısı maalesef yok. Şehir takımı değil Beşiktaş. İşte bunu anlayamadı. Demirören için Beşiktaş başkanlığı aslında onun daha yönetici stajyerliğine denk kullanım alanı gibi duruyor.

Paraya dönelim;Bir insan vermişse bile o kadar parayı kullanırken hiç mi aklını kullanmaz, hiç mi çevresine danışmaz hiç mi akıllı işler yapmaz be kardeşim!......
Danışmak diyince aklıma geldi. Del Bouesqe olayında danıştığı ve ona aklı veren biri vardı;

Fenerli Şefik Mosturoğlu!...

Del Bosque olayında Demirören'in ne kadar beceriksiz, basiretsiz ve Beşiktaş'ın geleceği adına ne kadar yanlış işler yaptığını kısaca tekrar hatırlatmak istiyorum. Tabi bu anlatacağım bir iddiadır, senaryo değildir, çünkü yalanlandığına rastalamadım medyada.
Gerçi daha önce de yazmıştım ama yine hatırlatayım, kısaca;

"Del Bosque ile ilk anlaşma yapılmak için İspanya’ya gidildiği zaman anlaşma yapılan odada bizim Başkan ve Kıvanç Oktay’dan başka Del Bosque’nin haklarını teminat altına almak için orada tam “8” yazı ile veriyorum “Sekiz” adet avukat hazır bulunmuş! Bu ne demektir biliyormusunuz? Şu demektir; “Eğer sözleşmede yazılanların dışına çıkarak yamuk yaparsanız canınıza okuruz, yüklü bir tazminat ödemeden elimizden kurtulamazsınız ona göre” demektir.

3 senelik sözleşme yapılıyor. Neyse Bosque aşısı tutmayınca bizim stajyer yöneticilerimiz bu adamdan kurtulmanın yollarını arıyorlar. Biliyorlar ki eğer sözleşmeyi tek taraflı fesh ederlerse yüklü bir tazminat ödeyecekler. Ne yaptıklarını aşağıda ki paragrafta aktaracağım. Ama bizim çok bilmiş ve bir o kadarda acemi yöneticilerimiz şunu yapamıyorlar. Adamı karşılarına alıp “ Bak Bosque amca, seninle bu iş yürümüyor, olabilir ne yapalım. Biz seninle yolları medeni bir şekilde ayırmak istiyoruz. Seni de mağdur etmeden gel şu işi tatlıya bağlayalım. Senin 2 senelik alacağın var biliyoruz. Ama gel biz sana 1 senelik daha para verelim yani 2 milyon küsür euro sende diğer 1 seneyi talep etme. Sen de kendine başka kulüp bulursun biz de kaldığımız yerden yolumuza devam ederiz. Ne dersin?” diyerek tüm dünyada olduğu gibi yapmayarak aksine adamla işi tatlıya bağlayamayacak kadar “Basiretsiz ve iş bilmez” bir tavır sergilediler. Anlayacağınız ilk yapılması gereken ve Beşiktaş yönetimine yakışan hareket tarzı bu olmalıyken yapılmadı. Peki ama neden? Hiç üşenmeden anlatayım;

Çünkü Beşiktaş Başkanı Demirören ve bir iki yönetici! “Birilerinin kayığına bindiler!” Kim bu kayığın sahibi biliyormusunuz? Sıkı durun; O zamanlar Federasyon as başkanı şimdi ise Fener as başkanlığı yapan Şefik Mosturoğlu’nun ta kendisi! Çünkü Bosque’den ayrılma kararı alan Beşiktaş Başkanı Demirören birkaç yöneticinin tavsiyesi ve Şefik Mosturoğlu’nun “Ben hallederim siz merak etmeyin, hiçbir şey vermezsiniz davayı biz kazanırız” sözleri üzerine Mosturoğlu’nun sahiplerinden olduğu Hukuk bürosuna bu “ayrılık-boşanma” işini devrediyor. Yani anlayacağınız tatlı tatlı işi bağlamak varken bu işin kaderini bir Fenerliye devrediyor. Devredilen sadece kader değil. Beşiktaş kulübünün ödemesi gereken Türk lirası ile aşağı yukarı 12 trilyon parası devredilmiş oluyor!

Bu büyük para, beklide bu sene yapılacak 2 tane iyi transferin ya da Beşiktaş’ın geleceğini hazırlayan alt yapıya kaynak olabilecek bir paraydı. Bu ayıptır, yazıktır ve boşa gittiği içinde manevi anlamda günahtır!

Aslında Demirören’i bu işte sadece tek suçlu olarak görmek te haksızlık olabilir. Duyduğum kadarı ile bu işin ucu eski yönetici ve adı kulislerde yeni başkan adayı olarak geçen Murat Aksu’ya kadar uzanıyor. Yani Şefik Mosturoğ’luna ait hukuk bürosunun bu işi takip etme talebini o yönde değerlendirilmesi iknası işi..!"

Gerisini siz düşünün işte......

.

Özer Özçetin
18-11-2007, 11:02
Aylar önce tazminat can sıkıcı başlığında konuyu işlemiştim,perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.Yeni bir sıkıntı da Tigana davası olacak,fazileriyle beraber 3 milyon avroyu bulacağı söyleniyor davanın.

Ahmet Yusuf
21-11-2007, 08:05
Zeytin dalı uzattı
Beşiktaş ile Vicente del Bosque arasında yılan hikayesine dönen davanın çözümü konusunda en somut adım İspanyol çalıştırıcıdan geldi. Davanın seyri hakkında bilgi veren Bosque, "Bu hafta içerisinde Beşiktaş'ın eline bir yazı geçecek. Artık bir toplantı olmayacak. FIFA'nın yazısını bekliyoruz. Kulüp yönetimi, bu işi zamana yaymak istiyor. Ancak ben bunu hayretle karşılıyorum. Çünkü Beşiktaş'ın avukatlara ve cezalara ödeyeceği para, bana ödeyeceğinin üzerine çıktı" diye konuştu.

Bundan büyük üzüntü duyduğunu da belirten İspanyol çalıştırıcı, "Ben Beşiktaş için çalıştım. Kulübün yıpranmasını isteyen bir kişi değilim. Zaten olayın bu kadar uzayacağını da tahmin etmiyordum. Ne kulüple, ne de Başkan Yıldırım Demirören ile bir sorunum var. Bu para kulübün kasasından çıkacak. Bu nedenle avukatları bir kenara bırakıp, Demirören ile yüz yüze bu işi halledelim" dedi.

Kartal'a müjde

Başkan Demirören'in, bu işi kişisel prestij meselesine dönüştürmemesini isteyen Bosque, gelecek hafta Portekiz'de olacağını belirterek, "Beşiktaş'ın Porto maçını da izlemeyi düşünüyorum. Gerekirse, Yıldırım Demirören ile orada da görüşebilirim" ifadesini kullandı.

Bosque, Beşiktaş'ı ne kadar düşündüğünü ise şu ifadelerle ortaya koydu:

"Kulübün parası bloke edilmiş durumda. Paranın alınması konusunda zaten sorun yok. Ancak ortada bir disiplin davası var. Avukatlarıma talimat verdim ve Beşiktaş'a sportif (puan silme, transfer yasağı ve küme düşürme gibi) ceza verilmemesi için FIFA'ya başvurmalarını sağladım. Şunu herkes bilsin ki, İspanya'da Beşiktaş'ın bir ferdi gibi çalışmaya hazırım. Dış transferlerde de isterlerse yardımcı olabilirim."
21.11.2007

Kaynak : Milliyet

Cem Ozel
21-11-2007, 16:45
Aylar önce tazminat can sıkıcı başlığında konuyu işlemiştim,perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.Yeni bir sıkıntı da Tigana davası olacak,fazileriyle beraber 3 milyon avroyu bulacağı söyleniyor davanın.

haklısın özeer abi. birde göze batmayan gündeme gelmeyen ( en azından benim haberim cok sonradaan oldu) tayfun korkuta ödenen tazminat var. 150000 euroluk tazminatı mahkeme sonucu 430000 euroya cıkartılarak ödenmesi. tazminatlar gerçekten çok can sıkıcı