PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : [Ş.L] Beşiktaş - Marsilya [28 Kas 2007-21:45]

Onur Tural
24-11-2007, 19:48
Beşiktaşımıza Başarılar..

Onur Özgen
25-11-2007, 00:33
Avrupa'daki umutlarımızı sürdürebilmemiz için, bu maçı mutlaka kazanmalıyız. Kazanacağımızı da düşünüyorum...

Ata Önder Atabay
25-11-2007, 00:54
arkadaşlar yönetime karşı neee yapılacak milli maç ve lige verilen ara bizim tüpcü yönetimine oluşan protestoyu azaltmamalı dahada arttırmalıyız ..................

Ibrahım Soydemır
25-11-2007, 01:14
Avrupa'daki umutlarımızı sürdürebilmemiz için, bu maçı mutlaka kazanmalıyız. Kazanacağımızı da düşünüyorum...

aynen öyle olacak işte bu maçı umutlarımızın devamı için kazanıcaz ve tribünde beşiktaşımızı çılgınca desteklemeye devam edicez saldıır beşiktaşııım oleeeyyy

Cihan Bulut
25-11-2007, 02:23
gelecekse tum acılar bız hazırız senden gelsin...bu sevdadan vazgecersek allah belamızı versınnnn.....en azından benımkini versın

Mehmet Yucegonul
25-11-2007, 12:20
Tüm şartları zorlayım geleceğim inşallah...Beşiktaş'ıma başarılar inşallah yenerler ide şu zırlayan arsızları sustursak ta çıksak...
Beşiktaş'ım hayat sensin..

Yunus Kucuk
25-11-2007, 12:22
marsiyla maçında yapılanları unutmadık...!

sert futbola sert taraftar olmalıyızzz

Gokhan Yerlikaya
26-11-2007, 00:42
haydi kartaLım... UTANMAYANLARI utandıraLım!

Serafettin Aydin
26-11-2007, 03:14
Ne bir heves, ne bir tutku
Beşiktaşım anlatılmaz bir sevgi bu.
Taraftardan yana bir sorun olacağını biliyorum ama takımdan çok fazla umutlu değilim.Umarım yanılan ben olurum.

Elif Esen
26-11-2007, 06:24
baki'yi ilk 11 de görmek istiyorum, marsilyada yapilanlarin hakkindan gelecek nadir oyuncularimizdan biri.
varmisin Kartal'im..

Onur Özgen
26-11-2007, 14:05
arkadaşlar yönetime karşı neee yapılacak milli maç ve lige verilen ara bizim tüpcü yönetimine oluşan protestoyu azaltmamalı dahada arttırmalıyız ..................

maç öncesi ve maç sonrası gereken tepkinin yine verilmesi, ama maç içinde liverpool maçındaki gibi bir destek verilmesinin şart olduğu görüşündeyim...

Ata Önder Atabay
26-11-2007, 14:33
haklısın onur ....

Elif Esen
26-11-2007, 15:54
oftas maci öncesi/arasi/sonrasi protesto yapilmismiydi?

ve fanatik/postada gecen gün cikan habere ne kadar inanabiliriz, sinanla tribün liderlerin bulusmasiyla ilgili?

bu isin asli varsa, ki umarim yoktur, gereken protesto yapilmaz sanirim.

Özlem Erdoğdu
26-11-2007, 17:04
futbolcularımızın bu maçta iyi oynamasını hepimiz istiyoruz. o zaman liverpool maçındaki tribün şovunu yapıp -belki daha iyisini- marsilyalıların akıllarını başlarından alalım :) ne de olsa iyi günde kötü günde yeminimiz var :)

Metin Taylan
26-11-2007, 18:59
futbolcularımızın bu maçta iyi oynamasını hepimiz istiyoruz. o zaman liverpool maçındaki tribün şovunu yapıp -belki daha iyisini- marsilyalıların akıllarını başlarından alalım :) ne de olsa iyi günde kötü günde yeminimiz var :)

Önemli olan bu maçı alıp avrupada yolumuza devam etmek mi?yoksa protestoya devam edip demoralize olacak takımın marsilya yada yenilmesini izlemekmi?çarşamba günü bunu enine boyuna düşünerek taraftarların maça gelmesi gerekiyor.özlem arkadaşımın dediği gibi iyi günde kötü günde desteklemeye yeminimiz var.hem ne demiştik sevinmek için sevmedik.Ama sahaya çıkacak olan 11 futbolcu da (masa başında imza atmaya gelince sözüm ona profesyonel oluyorlar)formanın hakkını verecek.

Ahmet Ayyıldırım
26-11-2007, 20:41
Kim ne derse desin Büyük Beşiktaş Taraftarı üzerine düşeni layıkıyla yapacaktır.
Tek düşüncem sahadakilere..
Eğer oyuna agresif başlayıp rakibe baskı kurarsak neticeye ulaşırız.

Şansın bol olsun Beşiktaşım.

Deniz Özdemir
26-11-2007, 23:45
umarım bu maç beklediğimiz,özlediğimiz o güzel günlerin başlangıcı olur...

Metin Yalçınkaya
27-11-2007, 01:14
Bu maçı kazanıp ilerisi için umutlarımızı taşıyacağımızı düşünüyorum.Bu sahadan liverpool çıkamadı marsilyamı çıkacak..İnancımız tam yüreğimiz sağlam...İnadına Beşiktaş....

Onur Sarısoy
27-11-2007, 12:33
bu takımla bu futbolla????
benim şüphem var.hatta bu maçı oynayalım porto deplasmanına da gıtmyelım uefa dan izin alıp ikinci bi hezimet daha istemiyorum.gonlum tabıakı kazanmayı cok ıstıyo ama gorunen koy de kılavuz ıstemıyor!!!

Muhsin Ogretme
27-11-2007, 12:40
bu takımla bu futbolla????
benim şüphem var.hatta bu maçı oynayalım porto deplasmanına da gıtmyelım uefa dan izin alıp ikinci bi hezimet daha istemiyorum.gonlum tabıakı kazanmayı cok ıstıyo ama gorunen koy de kılavuz ıstemıyor!!!

Hakli oldugun yerler var. Fakat, futbol o kadar tahmin edilebilir bir sey degil. Inanc, azim ve "yapabilirim" birlestigi zaman eminim ki Besiktasimizin ortaya koydugu futbol cok iyilesecektir. Ayrica, taraftarin akli-selim atesleyici desteginin geregini, onemini hepimiz biliyoruz. Insallah YENECEGIZ!

Not: Daha bilimsel calisan, daha yetenekli bir teknik kadronun elbette onemi var. Kisacasi takimin mutfagindaki her bir unsurun onemi var. Ama, sanirim su kisa vadede, yani Carsamba'ya kadar, gecerli olacak olan soyut unsurlar - inanc, destek vb...

Mehmet Yucegonul
27-11-2007, 16:01
Gidemiyorum yine tek kaldım bu işten....

Demir Han
27-11-2007, 16:06
Yenmek çok da zor değil ..hakem zor kartını sık kullanan biri...Fransa'daki maç gibi olmayacak ama onlara ödetmemiz gereken bir fatura var bunu da yapmamız lazım.Yenersek herşey değişir....

Murat İscan
27-11-2007, 17:29
inşallah bende gelecem yarın karagünleri aydınlığa çevirmeye sesim yettiği kadar

Vedat Hamzacelebioglu
28-11-2007, 01:59
İzin verin bugün bireysel konuşayım;

Keyfime diyecek yok!..
Dünkü siyahın yanına beyazı bugün koy.

Olmazsa da canın sağ olsun.

Demir Han
28-11-2007, 12:43
Baki orta sahada serbest adam olarak oynasın...:)İntikam Timi Komutanı olarak :)

Erkan Özberk
28-11-2007, 12:48
ilk mactaki sertlige binayen bizim oyuncular da sert baslar hakem de supriz bir kirmizi kart cikarir diye endiseleniyorum. yoksa zor ya da kolay aliriz bi bu maci

Onur Özgen
28-11-2007, 14:08
cisse'nin ricardinho'ya yaptıklarının intikamını baki'den bekliyoruz, kırmızı görse de pek birşey eksilmez bizden zaten :D şaka şaka :)

ne bir lokma ekmek
ne bir kızı sevmek
seviyoruz seni baki mercimek

Firat Sezginsoy
28-11-2007, 17:58
Saatler kaldı, heycan bastı. Yerimde duramaz oldum. Haydi kartalım güldür yüzümüzü.

Herkesten bir ricam var. Unutmayalim maç 90dk., ilk yarı belki kaleye şutumuz dahi olmayacak, yine de futbol bu her an her saniye gol olabilir. Sizden ricam lütfen ama lütfen:
OYUNCU ISLIKLAMAYALIM!!!

Namik Kartaloglu
28-11-2007, 23:45
2-1 oh harika bir macti. heyecan doruktaydi. Tello nun frikiki kaymak gibi,Bobo nun golu da baldan tatliydi. Helal olsun cocuklar.

Tum maci pc ye yukledim biri izah etsin Medya kismina yukleyeyim.

Murat İscan
28-11-2007, 23:52
harikaydıı muhteşemdi süperdiii

Ercan Kartal
29-11-2007, 00:09
birileri demisti marsilyayi yenersek ne diyeceksiniz diye :)
soru cok guzeldi bi hatirlatayim dedim "boyali basin"

Deniz Özdemir
29-11-2007, 00:12
herkeze herşeye inat BEŞİKTAŞ ulan!!!

Murat İscan
29-11-2007, 00:15
biziler inandık onlarda inandı

Erkan Özberk
29-11-2007, 00:37
2. golden sonra Gerets'in yuzunu gormeliydiniz:D

Elif Esen
29-11-2007, 02:03
budur abi ya budur.

her mac nerdeyse kalpten gitsekde...

DÜNYAM SENSIN!

Deniz Yilmaz
29-11-2007, 03:00
Adam gibi adam denilen Ertuğrulun basiretsizliği yüzünden maçı neredeyse kaybediyorduk.İkinci yarının başlamasıyla hatta ilk yarıda sahada gezinen ricardinho'nun yediğimiz golden çok önce kenara alınması gerektiğini düşünüyorum, Marsilyanın yapmış olduğu 2 sol kanat değişikliğini yine izlemekle yetinmiştir. Yapması gereken bu değişiklikleri ancak gelen golden sonra yapmıştır ki bunlar bence tartışılır.İbrahim akın değişikliği sahada sadece yürü deseniz 10 dakika sonra yorulabilecek bir oyuncunun maça dahil olması orta sahadaki mücadele gücümüzü düşürmüştür.Nobre değişikliği ve Delgadonun sağ kanada kayması takımı sağ kanatsız bırakması sonucunu doğurmuştur. Bunlar bence gayet ciddi yanlışlardır.Yapması gerken bu değişikleri golden önce yapmış olsa bu kadar mahkum bir futbol oynamayacağımız kanaatindeyim. Ama Bobo Delgadonun mükemmel pasını çok iyi değerlendirerek bize gruptan çıkma şansımızı porto maçına bırakmamıza sebep olmuştur. Ne kadar gariptir ki grup birinciliği şansımız olmasına rağmen uefa ya gitme şansımız kalmamıştır.

Ahmet Ayyıldırım
29-11-2007, 09:16
2.yarı gerçekten de kabus gibiydi.Ne acıdır ki bizim yapmamız gereken şeyleri Marsilya yaptı(!)
Bu saatten sonra teknik eleştirme yapmak istemiyorum.
Tek sevindiğim şey Beşiktaşımızın galibiyeti.
Portekizde beraberlik bile işimize gel-me-ye-cek.
Mutlak galibiyet gerek.
Zormudur ?
İNANanlara kolay.
Çocuklar inanın,inanın çocuklar
Güzel günler göreceğiz,güneşli günler..

Demir Han
29-11-2007, 09:34
Merhabalar
Yenmek zor değil demiştim..ve de oldu.Emeği geçen herkese teşekkürler.Fakat Ertuğrul Hoca'ya şunu sormadan edemeyeceğim.İyi bir teknik adam olacaksan ikinci yarı başında takım baskı yerken neden takıma müdahele etmedin...büyük teknik adamlar bunu hisseder takımına müdahale eder.Eğer akıllıca bir müdahalede bulunsa idi o golü yemez kontradan bir de erken gol atardık.Ayrıca Nobre yerine neden Higuain alınmadı....son olarak gol sonrası Nobre hiç bir sevinç yaşamadı dikkat edin!!

Ayrıca İbrahim Akın gibi bir oyuncuya hala nasıl fırsat verilir anlamak çok güç.
Takımın en iyisi Tello ve hemen ardından da sınırlı kapasitesine rağmen...(Zan'dan çok daha iyi oynayan) yüreği ile oynayan Baki idi

Yönetime rağmen,SE ye rağmen, ne yazık ki Ertuğrul Hoca'ya rağmen onurlu oyuncular ve muhteşem taraftar hak ettiklerini aldılar.

Şimdi herşey yeniden başlıyor...Chelsea maçı gibi alalım o maçı da

Ali Erken
29-11-2007, 10:17
Ertuğrul Sağlam'a yapılan eleştirileri anlamak güç. Beşiktaş Avrupa kupalarında ön eleme maçlarını hesaba katarsak puan olarak en yüksek rakamlara ulaşmak üzere ve bunca krize rağmen..şuursuz bi başkana rağmen.

Hoca nasıl olur da eleştirilir??
Tigana del bosque rıza çalımbay zamanı resmen rezil olduk avrupa'da.

Geç değişiklik yapmış olabilir. N'olur ki? Hangi büyük oğlu büyük hocalar geç değişiklik yapmıyor ki...izleyin dünyanın en büyük hocalarını, değişikliklerine bir bakın.

Bir hata yapmış... 10 tane doğrusu yok mu bu adamın. Defans kurgusu, hucum planları, kontra toplar, ilk devredeki oyun...taraftar mı oynatmış bu oyunu, sahadakiler kendileri mi akıl etmiş...

Ligde minimum 6 puanımız katledildi, lider takıma havadan 6 puan hediye edildi, hesapsız kitapsız bir başkanımız var ve sivas-liverpool faciaları bu adam yüzünden kaybedildi...ve derbileri geçtik, önümüzde 5 maç, rakipler birbirini kıracak puan farkı kapanacak, avrupada lucescudan sonra tarihimizde ilk kez son maça gidiyoruz cl liginde, ve kadromuz daha körpe...

bu şartlar altında hocayı eleştirmek hiç doğru değil...

Murat Ödemiş
29-11-2007, 10:40
OooOOOoo deliiiii ibrahimmmmmmm.......seviyorum ben bu adamı ya.....bakiyide seviyorum .....beşiktaşım hayat sensin .....

Hatice Vural
29-11-2007, 11:01
"Ohhh be" hani şu malum operatör reklamında söylendiği gibi. Dün gece oynanan oyun, bana 100. yıldaki parlak oyun şeklini anımsattı ve nihayet içten bir "ohh" dedirtti. Takımımı seviyorum ve bundan vazgeçmeye hiç niyetim yok. Porto maçının sonucu ne olur bilinmez ama oyun şeklimiz dğn gece ki -özellikle ilk yarıdaki- gibi olacaksa, en acı şekliyle elenmeye bile razıyım. Yeterki gerçekten isteyerek, inanarak oynayalım. Sanırım bu ülkede "kazanmak" kelimesi en çok Beşiktaşıma yakışıyor. Tek eksiğimiz sevgili Demirören'in sevgili istifası. Zira bu maçta en az hakkı olan kişi o'dur. Sanırım bu galibiyete o'nun adını ne kadar az bulaştırırsak o kadar büyük bir sevinç yaşarız..:)

Serdar Yeşil
29-11-2007, 11:11
Adam gibi adam denilen Ertuğrulun basiretsizliği yüzünden maçı neredeyse kaybediyorduk.İkinci yarının başlamasıyla hatta ilk yarıda sahada gezinen ricardinho'nun yediğimiz golden çok önce kenara alınması gerektiğini düşünüyorum, Marsilyanın yapmış olduğu 2 sol kanat değişikliğini yine izlemekle yetinmiştir. Yapması gereken bu değişiklikleri ancak gelen golden sonra yapmıştır ki bunlar bence tartışılır.İbrahim akın değişikliği sahada sadece yürü deseniz 10 dakika sonra yorulabilecek bir oyuncunun maça dahil olması orta sahadaki mücadele gücümüzü düşürmüştür.Nobre değişikliği ve Delgadonun sağ kanada kayması takımı sağ kanatsız bırakması sonucunu doğurmuştur. Bunlar bence gayet ciddi yanlışlardır.Yapması gerken bu değişikleri golden önce yapmış olsa bu kadar mahkum bir futbol oynamayacağımız kanaatindeyim. Ama Bobo Delgadonun mükemmel pasını çok iyi değerlendirerek bize gruptan çıkma şansımızı porto maçına bırakmamıza sebep olmuştur. Ne kadar gariptir ki grup birinciliği şansımız olmasına rağmen uefa ya gitme şansımız kalmamıştır.

Kendine göre yazmışsında yalnız kimi kimin yerine oyuna alacak onu yazmamışsın, bizi birazda öyle aydınlat, yedek kulübesinde bizim bilmediğimizde senin bildiğin birilerimi vardı.

Demir Han
29-11-2007, 11:20
Merhaba Ali,

Yönetimi ve SE'yi artık eleştirmiyorum bana göre onlar artık çoktan yoklar.Hoca'ya gelince onun için olan umudumu eleştrilerimle besliyorum düzeltir beklentim ile
Dün sahadaki oyuncular değişikti iyi niyetli kazanma arzusu içinde idi.
Yediğimiz ilk golün ardından bir gol daha yese idik bugün böyle konuşmuyor olabilirdik.Dikkatini şuna çekmek isterim 1-1 den sonraki toparlanma Hoca'nın yaptığı değişikliklerden dolayı olmadı...Ne Nobre ne de İ.Akın takımı ateşlemedi...Takım, kaybederse hatta berabere kalırsa çok büyük bir onur savaşını kaybedecekti bunu hatırladı ve gol oldu....

Gerçekleri ve hataları en güzel günde bile işaret etmek gerekir çünkü şu an için kazanılmış somut bir kazanç ortada yoktur ve eleştirmek işin doğasında vardır.Ayrıca eleştirirken acımasız ifadelerden artık kaçınmaya çalışıyorum ve olası alternatiflerimi de sunmaya özen gösteriyorum.Çünkü ben önerisiz yapılan eleştrileri pek yapıcı ve inandırıcı bulmuyorum.Eleştriyorsan öneri de vereceksin

Kimseyi mutsuz etmek istemem çünkü ben de çok mutluyum

Onur Sarısoy
29-11-2007, 15:19
evet maçı kazandık ama oynadığımız futbol kımı tatmın ettı?
bence sadece gunu kurtardık.hep aynıyız golu at gerı yaslan bu ıs bıze bı gun cok pahalıya mal olacak bu arda herkes bobo yu konusuyo ama bence golun pası golden cok daha guzeldııı helal sana DELGADO

Hakan Kirezci
29-11-2007, 15:43
Başarıyı küçümsemeyelim, yanlış olur. Gol atılır, geri çekilinir, gol yenir, saldırır geri alırsınız ya da alamazsınız. Sonuç olarak galibiyet amacıyla çıkılıp oyun içerisinde doğru yanlış bir takım tercihler yapılmış ve amaca ulaşılabilmiştir. Güzel olanı da amaca "Hakkıyla" ulaşılmasıdır. Gayri adil bir rezillik yaşamadan, gücü doğrultusunda kazanılmış bir maç işte.

Utandırdılar mı bizi?... Hayır...
Üstüne üstlük bir de kazandılar... Yeterli.
Şu anda gürbüz oğlan Fener'de son maçını kazanmak zorunda biz de...
Gürbüz oğlan kıçından avuçlanıp taşınmaktayken biz taşlana taşlana yürümeye çalışıyoruz, bu unutulmasın.

Grupta gelinen şu an ki durum sanırım bir ilk. Son maçlara girilirken grup lideri takım sonuncu olup UEFA ya dahi gidememek ihtimaliyle karşı karşıya iken grup sonuncusu takımın son maçlar öncesi 3. olup UEFA kupasına devam etmek şansı kalmamıştır ama grup lideri olma şansı sürmektedir. Ya şampiyonlar ligine devam edecek ya da sonuncu olup elenecek. Durumu bu hale sokan takım ise bizim grubun sakar seribaşı Liverpool oldu.

Son birşey daha...
Futbolu mahalle dışında oynamış olanlar hakkını verecektir ki Bobo'nun attığı golde yaptığı vuruş çok çok zor bir vuruştur. Öyle her babayiğitin cart diye yapacağı bir gol vuruşu değildir.

Dün gece İnönü'de ki büyük Beşiktaş taraftarına kendi adıma minnet ve teşekkür borçluyum. Yaşadığım gurur benzersizdi..Sağolun hepiniz arkadaşlar.

Ali Erken
29-11-2007, 15:45
Demir Han bey bu forumda sizin yazılarınızı okuyorum, takip ediyorum. Öğretici de oluyor Allah razı olsun.
Son yorumu sizden beklemediğim için biraz şaşırmıştım,
İkinci yorumunuzu okuyunca gercek maksadınızı iyi anladım açıkçası.

Ama siz de daha iyi bilirsiniz ki futbol da bazen günü kurtarmaya, kötüyken galip gelmeye ihtiyacı oluyor takımın. Canlı ve tvden izlediğim kadarıyla bizim takım ne türkiye liginde ne şampiyonlar liginde rakibi olduğu takımlardan çok aşağıda futbol oynamadı şimdiye kadar.

Ne yazık ki bundan iyisinin sahadaki futbolcuların yeteneğine baktığımızda çok zor olduğunu bence görebiliyoruz. Bunlar da kısa sürede değişebilecek şeyler değil gibi geliyor bana.

Sizin işaret ettiğiniz teknik yanlışlar ve eksikleri göz ardı etmek mümkün mü? Ama teknik heyet bence şimdiye kadar elindeki malzemeyi kötü kullanmadı. Beşiktaş bundan daha iyi top oynayabilirdi bugüne kadar ama çok da iyi oynamazdı. Futbolcularımızın kollektif zekası ve yeteneği çok ileri değil, kimine göre transfer hatası kimine göre altyapı eksikliği.

Bu sebepten bence şu değişmesi kolay olmayan şartlar altında beşiktaşın kazandığı her maçın bir artısı var. Ertesi gün iyi futbol oynamayacaklarını biliyor olsak da, bugunkü galibiyeti en azından psikolojik olarak artı motivasyon olarak kullanabiliriz.

Deniz Yilmaz
29-11-2007, 15:58
sadece ertuğrulu avrupa kupalarında aldığı puanlarla değerlendirirsek tamam. Ama yenildiğimiz ilk marsilya maçında rakip kaleye ilk şutumuz 86. dakikada geldi.Deplasman liverpool maçımız zaten rezaletti.hatta inönüde yendiğimiz liverpool maçının ikinci yarısında gene mahkum bir futbol oynadık. dün 2. yarı gene mahkum bir top oynadık.maçı ertuğrulun taktiği değil bobo ve delgado kurtardı. mutlak galip gelmemiz gerek bir maça neden tek forvet başlanır anlamakta güçlük çekiyorum.akşam gösterdiki nobre ile oynayan bobonun çok daha verimli olabileceği vede çok daha fazla boş alan bulabileceği aşikardır.keza gs maçında ki futbol sizleri memnun etmişmidir bilmiyorum. ama beni değil.burada hergün tüpçüye vede se 'i ne kadar eleştiriyorsak bu futboldan ertuğrulda sorumlusur.stajını tamamlamasını daha ne kadar bekleyecez.

Demet Kursunlu
30-11-2007, 02:11
Eksİk Olsun İmparatorlar Eksİk Olsun Krallar
SaĞlam Kalsin SaĞlam Olsun KaÇinci Olursa Olsun

Serafettin Aydin
30-11-2007, 05:21
Takımı kutlarım zor da olsa kazandıkları için ama bu futbolun Porto maçında yeterli olmayacağı konusunda hemfikirizdir sanırım.
Taraftar konusunda çok büyük hayalkırıklığı yaşamış bulunmaktayım, Ben senelerdir bu kadar sessiz bir Beşiktaş tribünü görmedim.Alen abi ve diğer abilerin yokluğundan mıdır bilemiyorum maçın büyük bir bölümünü seyrettik öyle ki kapalıda kutu bile cansızdı kapalı alt bundan kötü olamazdı,beni korkutan tek olay budur...