Orijinalini görmek için tıklayınız : BEŞİKTAŞLILIK tarıfı
Özer Özçetin
30-01-2007, 21:19
İsimsiz bir yakınlık bizimkisi,Beşiktaş kimliğimiz var sadece,konuşmadan anlayan birbirini milyonlrca kalp,aynı anda çarpan,hiçbirinin diğerinin geçmişini sorgulmadığı bir beraberlik.
Bükülmez bir iradeyle,her daim hazırda beklemek,düşlere dalmak,dillerde Beşiktaş marşlarını söylemek,Yolculuklar için tam tekmil beklemek.Hergün inadına yazmak,sessizliğe soyunmadan adını haykırmak Karakartalın,sadece Şerefi için varolmak,sadece bir fazlasını değil Hakkını almak ve aramak.Gerekirse bu sevdaya mahkum olmak.
Evet sevdamızın gönüllü mahkumlarıyız,canilerin yok etmeye çalıştığı güzellikleri korumak uğrına dimdik olabilmek,kız kalesine selam göndermek her Dolmabahçe ziyaretinde,Üsküdar sahilinde kulakları Beşiktaş nidalarını bekleyen yüreklere seslenmek,Barbarostan esen yeli savurmak Kabataştan Taksime,işte bunun için varız.
Tek korkumuz sevgimizi taşıyamamak,yoksa mahkumluk değil asla.Her sevda şelalesinde,Siyah Beyaz gölgeler yazmak suya,karartmadan kurşuni akşamlarda yüreğimizi,umudu taşımak bebeklerin avucuna,işte bu Beşiktaşlılığımız.
Yağmursuz zamanlarda bile ıslanmak,çığlıksız saatlerde seviyorumu haykırabilmek,usulca ve Kartalca konmak şafaklara,tan atışlarının ağırlığında,Beşiktaş sokaklarını arşınlamak,tarihin kokusunu çekmek içine en derine,Şanlı Maziyi sayıklamak uykuda bile....
Deli rüzgarlar eserken içinde Gündoğdu hep uyandık diyebilmek,çıkmaz sokak gibi duran çetrefil düzene isyan edebilmek,bu işte sevdanın kilidi.
Her aksi sonuçta,ben buradayım diyebilmek,terketmemek menzili,kar sesine Beyaz,gecelere Siyah diye sevinmek,zulüm yoketsede kardelen çiçeğini,acılar utansın diye seslenmek,mutluluklar ıslansada yağmur yüklü bulutlara Şampiyon Kartal yazabilmek..
Kim yıkabilir böyle bir sevdayı,hani bir pankart vardır yıllardır durur İnönüde
Açın gözlerinizi bakmayın şaşı,alayınız gelse yıkamaz Beşiktaşı...,işte bu gelir hep dost gözlerime,bir avuç serseriye pabuç bırakmak ne olaki,bölük bölük gelsinler kıta kıta,farkedermi,bedenini sevdasına kurban eden,gönüllü mahkumlar dururmu hiç,yıkılrmı.
Dünden daha dikiz,dünden daha sağlam ve kararlı bir o kadar inançlı,
İnadına Beşiktaş,inadına aşk,inadına BEŞİKTAŞK boşuna söylenmedi,boşuna yazılmadı,
Evet sevdamız uğruna canlar verdik biz,gerekirse sadece Siyahımız değil,Beyazımız da zindan olsun bu sevdaya.... İsimsiz bir yakınlık bizimkisi,Beşiktaş kimliğimiz var sadece,konuşmadan anlayan birbirini milyonlrca kalp,aynı anda çarpan,hiçbirinin diğerinin geçmişini sorgulmadığı bir beraberlik.
Bükülmez bir iradeyle,her daim hazırda beklemek,düşlere dalmak,dillerde Beşiktaş marşlarını söylemek,Yolculuklar için tam tekmil beklemek.Hergün inadına yazmak,sessizliğe soyunmadan adını haykırmak Karakartalın,sadece Şerefi için varolmak,sadece bir fazlasını değil Hakkını almak ve aramak.Gerekirse bu sevdaya mahkum olmak.
Evet sevdamızın gönüllü mahkumlarıyız,canilerin yok etmeye çalıştığı güzellikleri korumak uğrına dimdik olabilmek,kız kalesine selam göndermek her Dolmabahçe ziyaretinde,Üsküdar sahilinde kulakları Beşiktaş nidalarını bekleyen yüreklere seslenmek,Barbarostan esen yeli savurmak Kabataştan Taksime,işte bunun için varız.
Tek korkumuz sevgimizi taşıyamamak,yoksa mahkumluk değil asla.Her sevda şelalesinde,Siyah Beyaz gölgeler yazmak suya,karartmadan kurşuni akşamlarda yüreğimizi,umudu taşımak bebeklerin avucuna,işte bu Beşiktaşlılığımız.
Yağmursuz zamanlarda bile ıslanmak,çığlıksız saatlerde seviyorumu haykırabilmek,usulca ve Kartalca konmak şafaklara,tan atışlarının ağırlığında,Beşiktaş sokaklarını arşınlamak,tarihin kokusunu çekmek içine en derine,Şanlı Maziyi sayıklamak uykuda bile....
Deli rüzgarlar eserken içinde Gündoğdu hep uyandık diyebilmek,çıkmaz sokak gibi duran çetrefil düzene isyan edebilmek,bu işte sevdanın kilidi.
Her aksi sonuçta,ben buradayım diyebilmek,terketmemek menzili,kar sesine Beyaz,gecelere Siyah diye sevinmek,zulüm yoketsede kardelen çiçeğini,acılar utansın diye seslenmek,mutluluklar ıslansada yağmur yüklü bulutlara Şampiyon Kartal yazabilmek..
Kim yıkabilir böyle bir sevdayı,hani bir pankart vardır yıllardır durur İnönüde
Açın gözlerinizi bakmayın şaşı,alayınız gelse yıkamaz Beşiktaşı...,işte bu gelir hep dost gözlerime,bir avuç serseriye pabuç bırakmak ne olaki,bölük bölük gelsinler kıta kıta,farkedermi,bedenini sevdasına kurban eden,gönüllü mahkumlar dururmu hiç,yıkılrmı.
Dünden daha dikiz,dünden daha sağlam ve kararlı bir o kadar inançlı,
İnadına Beşiktaş,inadına aşk,inadına BEŞİKTAŞK boşuna söylenmedi,boşuna yazılmadı,
Evet sevdamız uğruna canlar verdik biz,gerekirse sadece Siyahımız değil,Beyazımız da zindan olsun bu sevdaya....
Murat İscan
02-02-2007, 17:41
Bu sevda geceleri aydınlatan Beyaz ışıktır,bu sevda ayaz gecelerin zemherilerin yol göstereni koruyanıdır.
Serdo Yeşil
08-02-2007, 14:26
Herkez Kahpe Düzene Isyan Edemez
Herkes Ben Benim Diyemez
Herkes Okyanusda Göl, Kivilcimda Ateş Olamaz
Herkes Beşiktaşli Olamaz Bu Onur Bu şeref Bu Haysiyet Bunu Yaşamak Bizlere Aittir
Akkittigim Terdir Gülmeden önceki Halimdir Karanliktan Sonraki Haldir
Beşiktaşlilik
Tek Yol Beşiktaş
Gokhan Elci
09-02-2007, 20:07
aşk ıçerısınde sadece beşiktaşımı barındırıyor!!!
Turgut Eren
09-02-2007, 22:06
beşiktaşlılık sarışın sevgiliye, kırmızı ve lacivert giydirmemektir.. :p
Buket Yıldız
09-02-2007, 23:04
ya o nası beşiktaşlılık tarifi öyleee:o :rolleyes:
beşiktaşlılık:kimsede olmayan tüm özelliklerin sizde toplanmasıdır ve dünyadan soyutlanmışsınızdır sizin için sadece beşiktaş vardır..
Birkan Bürüngüz
09-02-2007, 23:33
beşiktaşlılık şerefiyle oynayıp hakkıyla kazanmaktır
Erkan Özberk
09-02-2007, 23:48
gece yatarken sevgilinin tenini değil de beşiktaşı hasretle düşünmektir ulaaann
Arda Can
10-02-2007, 00:03
ölümle yaşam arasındaki ince çizgidir beşiktaşlılık..
İskender Kalafat
10-02-2007, 00:08
beşiktaşlılık sarışın sevgiliye, kırmızı ve lacivert giydirmemektir.. :p
beşiktaşlılık şudur budur diye ahkam kesecek durumda olduğumu düşünmüyorum ama beşiktaşlılık ne değildir diye sorsalar işte bu değildir derdim...
Cem Ozel
10-02-2007, 01:46
Kusura bakma sevgilim BEŞİKTAŞ'I senden daha çok seviyorum diyebilmektir..
Ferhat Talan
10-02-2007, 01:48
Beşiktaşlılık muhalif olmaktır ...hayata herkezden farklı açıyla bakmaktır ...
Murat Capkin
10-02-2007, 15:52
vicdan meselesidir...
yüreğinde sızı hissedebilmektir...
Turgut Eren
10-02-2007, 16:14
beşiktaşlılık şudur budur diye ahkam kesecek durumda olduğumu düşünmüyorum ama beşiktaşlılık ne değildir diye sorsalar işte bu değildir derdim...
herşşeyi ciddiye almak zorunda degilsin zaten.. şakaydı sadece..
H.Deniz Budak
10-02-2007, 18:20
yardan vazgeçilir de senden vazgeçilmez diyebilmektir beşiktaşlılık...
Gürhan Oğuz
11-02-2007, 13:23
bırakın diğerleri sevgilerini konuşsun
biz sevgimizi yaşayalım sessizce
Namik Kartaloglu
11-02-2007, 14:16
Besiktasliligin tarifi nasil yapilir? Kelimelerle anlatilirmi bilemiyorum? Kendimce tarif etmeye calisacagim;
Seninle beyaz, sensiz siyah... Farketmez!
Ahmet Ayyıldırım
11-02-2007, 15:29
iyi gününde de kötü gününde de o asil duruştan asla taviz vermemektir !
Demir Han
11-02-2007, 21:59
Merhaba Dostlar
İnanılmaz yazılmış satırlar var okumak güzel
Bence Beşiktaşlı olmak ;
Adam olmaktır....
Dürüst,
Adil,
Eleştirmeyi bilen ve eleştirilmeyi de efendice karşılayan
Hoşgörülü,
Mantıklı,
Sabırlı,
Gelecek odaklı,
Maçlarında küfür etmeyen ettirmeyen,
Özel hayatında da küfür etmeyen,
Espri yeteneği ve keskin zekası olan (Gabarde collina Ariel Ortega..hehe)
...
Her zaman heryerde bu duruşu gösteren
Adam gibi adam olmaktır Beşiktaşlılık...
Saygılarımla
Cem Kuzel
13-02-2007, 12:27
Beşiktaşlılık umuttur...Baskıya karşı direnmekdir.
Yaser Gündüz
13-02-2007, 16:07
Yeni birisine aşık olmuşundur... aşkını ilan edersin... hayatı paylaşmayı önerirsin... o da sana hayatı paylaşabileceğini ama sendeki Beşiktaş sevgini paylaşamayacağını söylediğinde...
- Haddini bil! neyi paylaşıyosun sen... hayatı paylaşalım diyorum.... beşiktaş benim için hayattan öte... zaten benimle onu paylaşamazsın
diyebilmektir.... BEŞİKTAŞLILIK
ps: yaşanmış hikayedir
Berkant Tutaklı
14-02-2007, 09:08
Yaşarsın...
Deniz Sabri Leventoğlu
14-02-2007, 11:07
Uzun yolda tek basina yurumektir
Turgut Kenan Çatalkaya
14-02-2007, 17:40
Evet bu güzel yorumların ardından diyebileceğim tek şey Beşiktaşlılık Beşiktaşlı olmaktır.......
Özer Özçetin
14-02-2007, 19:37
Sevdaya tüten gecelerde ,gökyüzüne Kartal bakışlarınla göz atmak,yalnız bulutların hüznüne ortak olmaktır Beşiktaşlılık.Sevadnın gözlerinde özgürleşmek ve öylece sevivermektir,yaşamın şiir tadında gezmektir Beşiktaşlılık.Baharda hazan,tatta acıyı baleyleyebilmek,yüreğini sislere hapsedip tek başına da olsan bir türkü tutturmaktır Beşiktaşlılık.Yedi düvele ben Siyah Beyazım ,ben Şanlı Karakartalım diye dev kalbinle haykırabilmektir Beşiktaşlılık.Derdin doruk yapınca kahrolmadan Ahmet Arif gibi bir nefeste sigarayı yarılayabilmektir Beşiktaşılılık.
Beşiktaşlılık kelimelere sığmayan yaşamın hem akı hem karasıdır vesselam.
Nasuh Pirinc
14-02-2007, 20:42
sınıfta hoca hangi takımlısınız diye sordugunda tek basına elini kaldırabilmektir Beşiktaşlı olmak
Beşiktaş=umut=hayat kombinasyonunu yapabilmektir Beşiktaşlı olmak
oss sınavında acaba Beşiktaşım gelecek sezon ne yapabilir diyebilmektir Beşiktaşlı olmak
gecenin bir yarısında gozune uyku girmediği zaman içinden bildiğin tum tezahuratları sıralamaktır Beşiktaşlı olmak
sevipte kavusamayan bir gencin attıgı her adımda,aldıgı her nefeste mutlaka inonude bir gun bulunucam diye umut etmektir Beşiktaşlı olmak
Sevmeye engel degil Mesafeler diyebilmektir Beşiktaşlı olmak
hani bestede derler ya "amcam istedi fbli olayım dayım istedi cinbomlu olayım" işte bu dusunceye isyan etmektir Beşiktaşlı olmak
Beşiktaşlı olmak oyle bir şeydirki kelimeler kifayetsiz kalır..
Rıza Aslan
14-02-2007, 22:31
Çevremde olup biten her türden ''ali cengiz'' oyunların ,oyuncularının dışında
kalıp ,gene onlardan biri,birileri tarafından ,
'' Beşiktaş'lıdır bu oyunlardan uzak durur''dedirtebilmektir...
Beşiktaş'lılık bir realitedir..
Bir felsefedir ,ideolojidir.
Eren Cemaloğlu
14-02-2007, 22:38
beşiktaşlılık, kötü oynayıp yenilen oyuncularına "aşkımız renklere,sizlere değil" diyebilmektir.
Şenel Kızıldaş
14-02-2007, 22:46
lise son sınıfta son sınava girmek yerine deplasmanda maça kaçmaktır...
Nasuh Pirinc
14-02-2007, 22:51
Beşiktaşlılık bir yasam biçimidir
Beşiktaşlılık ezilenin,haklının yanında olmaktır
Beşiktaşlılık yenildigin bir mactan sonra işyerine veya okula utanmadan sıkılmadan gidebilmektir...çunku Beşiktaşlı Sevinmek için sevmez...cunku Beşiktaşlı kotu gundeki Beşiktaşıda sever...cunku Beşiktaşlı sadece iyi gun dostu degildir...
Beşiktaşlılık asil durustur
buyuk usta Nazımın aslolan hayattırına Hayatta Beşiktaştır diyen zihniyettir Beşiktaşlılık
Erkan Özberk
14-02-2007, 23:13
"yok bu sevdanın bir tarifi
sen bu gönillerin sahibi
KARTAL"
fazla söze ne hacet ;)
Piraye Oğuz
17-02-2007, 09:28
Hiç bir şeyi umusamadan aşkına sımsıkı sarılmak
Gürhan Oğuz
17-02-2007, 12:42
son barikatta, isimsiz bir taş olmaktır
Sermet Halil
17-02-2007, 14:27
Aileyle en büyük kavga nedenidir BEŞİKTAŞLILIK. Hayatında, günlük yaşamında BEŞİKTAŞ'ı yaşamaktır. Maça gitmek için para biriktirmek gerekiyorsa bir hafta boyunca yumurta, makarna ve patates yemeği yemektir.
Ahmet Özdemir
24-02-2007, 00:05
herkesin ve herşeyin bir tarifi yapılabilir zannedip, kalıplaştırdığımız olguların içine hapsedilemeyecek duygu, düşünce ve yaşamsal dürtüleri isimle, şekille, sıfatla veya herhangi birşeyle tarif edemeyeceğiniz bir şey vardırya, belkide hiçbir zaman bulamayacağımız bir çaresi olan hastalık, bazen tarif edilemeyen manyaklık, bazen yazılamayan bir aşk olabilir mi BEŞİKTAŞ..?
Hani herkes nasıl ölmek istediğine karar vermek ister ve yaşamının her anına yayılacak bir saniyeyi onsuz eksik görür ya,
nedenini bilmesemde, sebebini öğrenemiyeceksemde, seni terkedemeyecek hatta sensiz bir ölümün dahada zor olabileceği aklımdan çıkmasada...
SENİ SEVİYORUM BEŞİKTAŞ..!
Halil Gurel
24-02-2007, 00:21
Beşiktaşlılık, batan her güneşin ardından yeni bir güneşin doğacağına inanmaktır.
Erhan Çetinbağ
24-02-2007, 11:26
Beşiktaşlılık, galiba onu hayatının neresine koyduğunla alakalı birazda. Kimi zaman dünyaya baktığın bir penceredir kimi zaman camı çerçevesidir sadece. Kiminin aklındadır, kiminin fikrinde. Onun kalbinde, bunun dilinde, berikinin düşünde. Bazısının (hiç istemeyip, kabul etmesek de maalesef) cebinde, cüzdanındadır; aldanır da değer biçmeye bile kalkar bu sevgiye. Arkadaşlarının seni tariflerken, sıradan kelimelere değil de, sadece “Beşiktaşlı” ya sığınmasıdır. Ya da kız arkadaşının “şu futboldan ne zevk alıyorsun” , “22 adam bir topun peşinde” gibi yakınmalarına “Kahrolsun futbol, yaşasın Beşiktaş” diyebilmektedir belki de.
Herkes için, en nihayetinde bu işin 90 dakikalık bölümünde üç neticenin olduğunu unutmadan, her sezona şampiyonluk parolasıyla girmeden, sadece “Şeref’inizle oynayın, Hakkı’nızla kazanın” diyebilmek olsa keşke.
Ne kadar renktaş varsa o kadar tarif olmasın. Çünkü; “Çok seviyoruz deli gibi, yok bu sevdanın bir tarifi”.
Orcun Batmaz
24-02-2007, 12:53
Beişktaşlılık,Tarifi olmayan bir duygudur.
Orcun Batmaz
24-02-2007, 12:55
Beşiktaslılık,Faşizme karsı bir durustur.
Volkan Karabacak
25-02-2007, 01:31
önce insan olmaktır beşiktaşlılık
Ersan Üngüder
25-02-2007, 01:35
Karşılıksız sevmeyi öğrenebilmektir.
Hande Eroğlu
01-03-2007, 23:11
beşiktaşlılık
ben burdayım dıyebılmektır
beşiktaşlılık
siyah ve beyazı yanyana yakıştırabılmektır
beşiktaşlılık
babamdan aldoğım mıras doğacak çocuğuma bırakacağım kutsal emanettır
beşiktaşlılık
yağmur çamur demeden takımına destek çıkmaktır
beşiktaşlılık
ruh meselesıdır
yiğitliktir
hayata direnmektir
beşiktaşlılık
sadece ve sedece bize ait bir şereftir.
Gürhan Oğuz
02-03-2007, 11:17
nasıl tarif edeceksin
o içimizde bir yerde, beynimizde
o benim,o sensin, o hepimiz, o halk
onu tarif edemiyoruz, bütün yol başlarında o var
her gün yaşıyoruz
beşiktaşım hayat sensin
Sefa Gülhani Çavuş
02-03-2007, 11:50
Hırslanmadan karşılık beklemeden...acz içinde ar edip severim seni...
Ferhat Talan
02-03-2007, 11:57
çok sevdik be abi...
Burak Güven
02-03-2007, 12:48
Anlatamadan sadece yaşamaktır BEŞİKTAŞLILIK
Eyup Kaymaz
02-03-2007, 13:52
yumruklar havaya nidasıdır!
Gürhan Oğuz
04-03-2007, 13:33
gün doğdurmaktır , siperlere dayanmaktır
Anıl Tanrıyar
05-03-2007, 12:08
Beşiktaşlilik Hayattir...herkese Nasip Olmaz Beşiktaşlilik
Birol Arslan
06-03-2007, 22:48
Çanakkale-Serencebey'i tam 21 senedir sevgi yoluna dönüştürmek...
Hande Eroğlu
07-03-2007, 01:09
babamdan aldığım ve taşımakdan şeref duyduğum en guru verici mirasımdır
Latife Kara
07-03-2007, 19:00
Beşiktaş lı olmak öteki olmaktır...
Ersan Üngüder
08-03-2007, 00:56
Siyahın asiliği;
Beyazın saflığıdır.
Yusuf Helvaci
12-03-2007, 01:50
Ankara'da yapılmak istenenlerden sonra tekrar okumak geldi içimden yazını Özer abi...
isimsiz bir yakınlık bizimkisi.
Erkan Özberk
13-03-2007, 23:47
Tüm haksızlıklara, zulümlere karşı "Beşiktaş" diye bağırabilmek...
isimsiz bir yakınlık bizimkisi
Barbaros Özel
14-03-2007, 21:47
içimizdeki derin uçuruma; düşünme, fark etme ve görme uçurumuna düşmek için bir fırsat. ayaküstü düşülebilinirse ne âlâ! aksi takdirde artık herkes gibi olunacaktır,ancak fark edebiliyor,görebiliyor,düşünebiliyor,hiç bir otoriteye dalkavukluk yapmıyor ve taklit,çalıntı,güdümlü degil, bagımsızca yaratark,düşünerek yaşamak Beşiktaşlılıktır.
Gürhan Oğuz
15-03-2007, 10:06
siyah beyaza olan aşkın gökyüzündeki kanatlarıdır
Isık Gucu
22-03-2007, 21:18
İnsan olmanın ilk şartıdır.
Emek Manav
23-03-2007, 12:43
Tarif etmeye çalışmak haksızlık olur derim ben.
Tarifi İmkansız Duygular İçindeyiz! BeşitAŞK
Piraye Oğuz
23-03-2007, 14:03
Yağmurlu bir günde görmüştüm seni
Üstünde çubuklu formalar vardı
O an tutuldum aşık oldum ben
Hayatın anlamı siyah-beyazdı...
Söyleyerek uyanmaktır...
Umut Şen
23-03-2007, 16:06
Terk etmedi sevdan beni diyebilmektir....
Ozgur Selcuk
23-03-2007, 23:49
bu yazıları okuyup aglamaktır BEŞİKTAŞlılık
Ozgur Selcuk
23-03-2007, 23:51
ilik kanserine yakalanmış ve tek hayali bir fener maçına gidebilmek olan birini fener maçına götürmektir BEŞİKTAŞlılık
Onur Sarısoy
24-03-2007, 13:28
BEŞİKTAŞLILIK herşeye karşı durabılmektır.ezılenın yanında olmak,haksızlığa,zulme haykırmaktır.
Ertan Eylem
25-03-2007, 19:23
Aşkın en acı vereni , en yürek isteyeni,en vafa ve cefa gerektireni....
Muhittin Saban
26-03-2007, 01:39
Beşiktaş'lılığı sormuş Özer abim;
Anlatmazmıyım bende ki aşkı, sevdayı, Beşiktaş'ımı!
Okyanusları mürekkeple doldursalar,
Gökleri kağıt ile kaplasalar,
Dünyada ki her ağaç dalı kalem olsa,
Ve her insan bir yazar,
Ve onlar durmaksızın sana olan sevdamı yazsalar,
Kururdu tüm okyanuslar,
Ve yetmezdi, sana olan sevdamı anlatmaya,
Gökyüzünde ki sayfalar.
Beşiktaş'ım; İstemem Cehenneme kombine, Sen hep benim Cennetim olacaksın.
.
Mustafa Kemal Varol
26-03-2007, 03:53
aksi, beşiktaş için bile olsa ,ŞEREFiyle oynayıp HAKKIyla kazanmaktan vazgeçmemektir, Beşiktaşklılık yaşam biçimidir...
Serdar Dağlı
28-03-2007, 13:35
BeŞİktaŞlilik Amelİyata Gİrmene 10 Dak Kala BeŞİktaŞin Fenere KarŞi KaÇ Sayi Önde Oldugunu Doktordan Ögrenmektİr....
Piraye Oğuz
28-03-2007, 14:37
Yok bu sevdanın tarifi
Garo Deliboz
28-03-2007, 23:56
Abidin Dinonun cizdigi mutlululugun resminin icine Besiktasimin birde posterini eklemektir...
Özlem Erdoğdu
02-04-2007, 18:04
30 kişilik sınıfta tek kişi olmak, kazandığın maçlardan sonra sınıftaki rakip takım taraftarlarından tehdit almak ama karşılık olarak 'alayınıza uleenn' diye rest çekmek, tamamı fb li olan ailenizle fb Beşiktaş maçına gidememek ve tv başında hop oturup hop kalkmak.
Not: Yaşanmış şeyler, yada benim hep yaşadığım.
Doğan Baran
03-04-2007, 16:01
Beşiktaşlılık NASIL GELDİK BİRGÜN ÖYLE GİDİCEĞİZ BEŞİKTAŞLI DOĞDUK BEŞİKTAŞLI ÖLECEĞİZ demektir
Ulaş Pekgüzel
14-04-2007, 00:09
7 yaşında ki yeğenime ''büyüyünce n'olacaksın'' diye sorduğumda.. ''Beşiktaş Başkanı Olucam'' abi diye aldığım cevaptır belki de Beşiktaş..
Arkadaşımla eve gittiğimde kapıyı açan yeğenimin arkadaşıma ''hangi takımlısın?'' diye sormasıdır kimi zaman..
El ele vermektir kimi zaman Beşiktaş..
Gidemediğin maçlarda ruhunu kapalıda ''hissetmektir'' çoğu an..
3-5 arkadaş toplandığında ''Beşiktaş'ım Sen Çok Yaşa'yı söyleye bilmektir belkide..
Bir bestedir kimi zaman.. yalnız kaldığında söylediğin..
Bir hırstır sessizce yüreğinde karşılıklı ''Beşiktaşım benim-biricik sevgilim'' i söylediğinde yumruklarını sıkmaktır kimi zaman..
Sevginin inada dökülüşüdür kimi zaman.. Küçükken en büyük Beşiktaş yerine fener demeniz için yediğiniz dayaktan sonra ''Söyle lan!'' dediklerinde.. yediğinin iki katı dayağı göze alarak ''Beşiktaş ulaaan!'' diye bilmektir belkide..
ama AŞK'tır çoğu zaman.. Yenildikten sonra dalga geçenlere aldırış etmeden eve çıkıp camdan aşşağı Beşiktaş bayrağını dalgalandırmak.. formanı giyip dışarı çıkmaktır belkide.. Takımın lige havlu attığında yada akıl almaz bi'yağmur yağdığında ''manyakmısın lan ne işin var maçta'' diyenlere ''AŞIĞIM ULAN! diye bilmektir kimi zaman..
Yaşamaktır çoğu zaman hayatının her parçasında Beşiktaş'ını
Yaşatmaktır her zaman var olduğun müddetçe var olduğun heryerde Beşiktaş'lılık onurunu ruhunu!..
Sevmektir her zaman! karşılık beklemeden delice..!
Siyahın mateminde kaybolmak
beyazda umuda yol almak..!
ilk AŞKtır belkide..
Arkadaşlarınıza verdiğiniz bir sözdür kimi zaman Beşiktaş Ağlamaktır kimi zaman yalnızken.. Ağlamanın faydası olmadığını bile bile çocuk gibi ağlamak..!
Rıza hocamıza yapılan terbiyesizlikte Hepimiz Kapıçıyız
Pascal'ımıza yapılan saygısızlıkta Hepimiz Zenciyiz diyerek bütünleşmektir belkide.. Ertesi gün işe gideceğini düşünmeden gecenin bir köründe pankart hazırlamaktır Beşiktaş'ına belkide..
Mahallende, işyerinde ''Beşiktaş'lı'' diye hitap edilmesidir kimi zaman..
Kültürdür her zaman.. Doğduğunda kulağına Beşiktaş diye fısıldayan babanın kültürünü aktarmak için yeni doğan kardeşinin kulağına fısıldamaktır ''BEŞİKTAŞ'' diye..!
N. Burak Can
14-04-2007, 03:58
taksim'e çıkarken, taksim'den inerken, motorla veya vapurla denizden geçerken 2 haftada bir içerde saatlerini geçirdiğin stada son defa görüyormuş gibi bakmak. hiç yolun olmamasına rağmen 2 dakika fazla yürüyüp köyiçi'nde bir turlamak.
beşiktaş kelimesini gördüğün yerde kendi ismini duymuş gibi dikkat kesilmek.
çakallar senin 'küçüklerin büyüğü mü, büyüklerin küçüğü mü' olduğunu tartışıp aklı sıra seni aşağılarken; gülüp geçebilmek. semt takımı olmanın şerefinin bilincinde olabilmek. maçta önce semtten stada yürümeyi uğur kabul etmek.
elin stadında başbakanlara methiyeler düzülürken, üç hilaller açılırken kendi stadı'nda yapılanlarla gurur duymak. gurur duymadığın şeyler olduğu zaman da körü körüne bağlı olmamak; her daim, her şeye muhalif olmak. muhalif olmaya kendimizden başlamak.
ama en önemlisi, bazen; 'BEŞİKTAŞ' yazısını görünce durup uzun uzun yazıya bakmak, o kelimenin bir takım isminden öte hissettirdiklerini düşünmek. senin ilkokula başladığın 7 yaşından, rahmetli olduğu; yani senin 17 yaşına kadar 'Beşiktaş sana ne verdi, bir lokma ekmek verdi mi? diyen dedeye saygıdan tek kelime etmemek. mezarının başında 'Beşiktaş bana karşılıksız sevebilmeyi, sevdiğine bağlanmayı öğretti' demek.
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.