Orijinalini görmek için tıklayınız : Sloganlarımız ve Marşlarımız
Serdar Yeşil
17-12-2007, 13:37
Beşiktaş'ın esrarengiz tezahüratı
"Şarabı da içeriz, esrarı da çekeriz..."
Bugün hemen hemen bütün internet sitelerinde ve gazetelerde, Yukarıda okuduğunuz bu habere rastlamamak mümkün değil, Öyleki bazı internet sayfaları ısıtıp ısıtıp veriyorlar.
Haberin altınada yazılan yorumları halt getire söylemeye gerek yok diyorum, bir Ata sözüyle
( kedi uzanamadığı ciğere murdar der. )
Peki bizler bunlara bu malzemeyi niye veriyoruz, çokmu söylenmesi gereken bir cümle, neye ve kime söylüyoruz ve söylerken kime hesap soruyoruz, bu boş ve anlamsız tezahhuratlar kendi kendimizi uzaklaştırmakdan başka bir şeye yaramıyor, tirbünlerimize sadece genç ve kanı kaynayanlarmı gelsin
Ben bazı şeyleri anlamakda zorluk çekiyorum, İnsanlar gelip orada öyle söylenmiyecek şeyleri koro halinde söylüyor, Kafasında ÇARŞI beresi, atkısı vs ÇARŞI bu değil, biz bu değiliz
Kardeşim MERT Etme Dert Hepimiz Özürlüyüz, bunlar sadece görüntüde kalır, Mesaj yerine gitmez.
Muhsin Ogretme
17-12-2007, 18:53
Rakip takimin anatomisi veya annelerinin anatomisini konu alan toplu bagirismalar ile Besiktasli olmayanlarin annelerinin meslekleri ile ilgili son derece seviyesiz cigrismalar da uzak durmali bizlerden. Birakin "yapabilecegim bir sey yok ki" anlamina gelsin, "kufuru onleyemiyoruz" demek cozume giden ufacik bir adim dahi degil.
Cem Ozel
17-12-2007, 19:22
bu tezahuratları savunmak amacı ile yapılmış bir yorum değil ama ne yaparsak yapalım basın üzerimize gelecektir. galatasaray ve fenerbahçelilerin yaptığı nice tezahurat yada en basitinden gecen aylarda bursalıların hürriyete verdiği o akılmaz röportaj üzerinde durulmadı. Çarşı tribunlerin yaramaz çocuğu, ele avuca sığmıyor ve istedikleri şekilde yoğuramıyorlar bizi. yapılan haber yada saldırı diye adlandıralım bunu sebebi bundan olsa gerek.
Namik Kartaloglu
17-12-2007, 21:41
Adi gecen slogana Fransiz kalmak istemiyorum, icinizden biri beni aydinlatirmi? Ne icin atildi o "sarabi da iceriz, esrarida..." slogani?
Dogdugum sehir ve konum itibariyle nerdeyse "icinden" geldigim "icinde" yetistigim bir seyi hem görmedigim hem de dogal olarak(görmeden kullanamaz ya) kullanmadigim ve her lafi acildiginda AZizE yi halki zehirleyip paralarina para katan, halki tuccarligini yaptigi sillahlariyla öldurdugunu, Babasinin katil oldugundan dolayi Katilin oglu oldugunu vurgulayan biri olarak onaylamami bekleyemez kimse. Bunu ne Besiktasin "Carsisi" degistirir ne de "Carsi Ruhu" ki bu istemi de dogal olarak benden, benim yetistigim Besiktas Ahlaki onaylamiyordur da sanirim?
Espri yapariz basen, ama hic yerine oturmaz. O zamanda icimizden biri atar - Tamda essek sakasi oldu ha! ve orda dona kaliriz. Dun, o oldu! Tam bir essek sakasi gibi oturdu. Ne diyecegimi bilemedim, her seyde oldugu gibi dun de galibiyetimizin önune gecmistik CARSI olarak. Gazeteler iki satir galibiyetimizden bahsederken iki kelime de kufrumuzden bahsetmeyi ihmal etmedi yani sifirkere sifir elde var sifir. Gidip öcumu Erman Toroglu ndan aldim. Mail attim; Bu kufuru konusurken, Yilmaz Vurali icinde bulundurma terbiyesizligini yuzuncu siraya itmesine cattim, hayir benimki yorgani calip kilifini uydurmakti aslinda. Benim yaptigim sorumluluktan ve hesaplasmadan kacmakti aslinda.
Besiktasin hic bir seyircisi,taraftari Besiktasin adina hareket ettigi surece topluma yanlis mesajlar vermeye hakki yoktur bunun adi CARSI soyadi da CARSI olsa bile.
Muhsin Ogretme
17-12-2007, 22:03
Acaba bu esrar ve sarap kullaniminin tema oldugu tezahurat bir tepki midir? "Siz bizimle ne kadar ugrasirsaniz ugrasin biz en tasvip etmeyeceginiz seyleri bile yapan asi bir topluluguz." Eger boylesi sosyolojik bir dinamik varsa Besiktasli'yla ugrasan bu medya bir anlamda amacina ulasmistir. Besiktasli'yi cirkin gosterebilmistir. Oyuna gelmisizdir. Ya da saat cok gectir, benim senaryolarim iyice zivanadan cikmistir....
Muhittin Saban
17-12-2007, 23:24
tirbünlerimize sadece genç ve kanı kaynayanlarmı gelsin
Ben bazı şeyleri anlamakda zorluk çekiyorum, İnsanlar gelip orada öyle söylenmiyecek şeyleri koro halinde söylüyor, Kafasında ÇARŞI beresi, atkısı vs ÇARŞI bu değil, biz bu değiliz
Kardeşim MERT Etme Dert Hepimiz Özürlüyüz, bunlar sadece görüntüde kalır, Mesaj yerine gitmez.
Sevgili Serdar,
Öncelikle sağduyulu tavrın için teşekkür ederim. Ama emin ol ki ve çok iyi biliyorsun ki bu konuyu Çarşı "marka"sının sanal vitrini olan forzabeşiktaş forumda açmış olsaydın düşüncelerine karşı yazılan yorumların %70'in de ağırlıklı olarak şu ifadeyi bulacaktın;
"Beğenmiyorsan gelme kardeşim, burası kapalı-çarşı,burada herşey var, alayına gider ULANNN!..." Tabi bu görüşü savunanların yaş ortalaması 2o civarı olacaktı. Bu kardeşlerimiz Beşiktaş semt kültürü ile değil de çoğunluğu semt dışından olmaları sebebiyle kendi yaşadıkları semtlerinin sosyal durumlarından ve etkilenmelerinden kaynaklanan yansımaları ile aktardığım tavrı sergilemiş olacaklardı. gerçi bu sabittir, yani böyle bir konu açılmıştı ve gelen tepkiler örnek verdiğim tarzdaydı. İşin ilginci forza da böyle bir konuyu açan arkadaş başka bir örnek vermişti, hem de daha çarpıcı olanı;
"Liverpol maçı öncesi Kazan'ın önünde bir anne ve sarı lacivert kaşkol takmış sarı saçlı küçük bir kız çocuğu geçerken neredeyse anne ve kızın önüne geçip: Bir manitam olsa, saçları sarı olsa, Fenerbahçeli olsa, .............. ...... Kartal olsa!"
tarzı bir içerikte olmasıdır.İçiniz ürperdi mi? İşte bu sıkıntıyı ve ayıbı dile getiren üyeye aynen yukarıda verdiğim örnekteki tavrı sergilemiştir, yaş ortalaması 20 olan genç kardeşlerimiz.
Şimdi kaseti tersten sarayım, yani basının neden bu malzemeyi kullandığına dair çok olumlu ve çarpıcı bir yansıma;
Beşiktaş tribünleri değil midir sürekli maçlarda toplumsal mesajlar veren ve güçsüz ama haklının yanında olan bir tavır sergileyen? İşte bu yüzdendir ki o duyarlı mesajları vererek toplumun her kesiminden takdir toplayan tribünlerin böylesi yüz kızartıcı sesleri neden çıkarttığına dair bir sitem olmalıdır herhalde bu haber furyası. Siz ce?
Neyse konuyu dağıtmadan yazımın ilk başlarına döneceğim;
Serdar demişsin ki;"tribünlerimize sadece genç ve kanı kaynayanlar mı gelsin"
"Genç ve Kanı kaynamak" bunun karşılığı: Delikanlılıktır. İşte sağlam bir semt kültürü alan gençler Delikanlıdırlar. Delikanlı demek, öncelikle toplumsal değerlere sahip çıkan, güçsüzü koruyan, mahallenin namusunu gözeten ve yardımsever bir çizgide yürüyen genç demektir.
Peki ne oldu da yukarıda aktardığın slogan Beşiktaş tribünlerinden ara ara yükseliyor? Bence dünkü durum Alen ve diğer amigo arkadaşların cezası dolayısıyla tribünlerde yerlerini alamamış olmaları ve kapalının bir nevi sahipsiz olması nedeniyle vukuu bulması durumudur. Buna tamam dedik diyelim. Ya diğer tribünlerin bu yanlışa destek vermeleri ve stadça söylemelerine ne diyeceğiz?
Daha önce dedim ya maalesef kendi yozlaşmış semt kültürlerinin yansımalarını tribünlere kadar taşımalarının bir sonucudur bu durum.
Ama yok, bu böyle olmamalı. Tamam belki de sloganın belli yerlerini çıkarttığımız zaman süzgeçte geriye kalan posanın o çıkartılan yerler, aşağıya süzülen 'öz'ünde ise Asi Ruhumuzun bir yansıması durmaktadır.
Benim de isyanım bu yanımızın böyle bir birliktelikle tezahür edilmesi üzerinedir. Evet ruhumuz Asi ama bunu böyle mi yansıtmak zorundayız? Eğer semt kültürümüzü yaşatacaksak, topluma örnek olmaya devam etmeli ve ne olursa olsun rakibimize karşı etik adımlar atmalıyız. Biz doğru olalım ve doğru olanı yapalım da ruhumuz yine Asi kalsın. Böylesi bir durumda bu 'Asi'likten en ufak bir çözelti dahi bırakacağımızı da düşünmüyorum.
Kaldı ki sevgili Yılmaz(Yumurtakafa)’ın da ” bizim iç sorunlarımıza gereken tepkiyi zaten gösteriyoruz” dediği gibi Bursa’nın bize Sinan Engin konusunda attığı taşları tek tek ayıklamaya çalışan bir yapımız var. Ama çoğu kardeşimiz bu soruna el atmak yerine Bursa’yı muhatap alıp laf sokma sevdası güdüyorlar!. İşte “Şarabı da içerim, Esrarı da çekerim……… ………” diyen kesim, bir noktada Beşiktaş Şiarından uzaklaşmış bir görüntü veriyor kamuoyuna karşı.
Değerlerimizi korurken, boyunduruk altına girmeden ve bunu yaparken de nasıl mertçe savaşıldığı, mücadele edildiği ve rakibe nasıl saygı gösterildiğinin örnekleri şanlı tarihimizde mevcuttur;
Çanakkale'de boyunduruk altına girmemek ve işgale uğramamak için Emperyalist güçlerle savaşan ve mücadele eden gençlerimizin çoğu 100 metreyi bile bulmayan karşı cephe-siper aralığında yaralanan düşmanını(bile) siperinden çıkarak, yorgun ama mert omuzlarında rakip-düşman siperine taşımıştır.
Bilmem bir şey anlatabildim mi? Tabi, sizler anlıyorsunuz biliyorum, ya diğer %70'lik kısım?
Bilinmelidir ki; Bundan 20-25 sene önce rakip ile yapılan tribün mücadelesinde bile böylesi yüz kızartıcı sloganlar ne atılıyordu ne de Beşiktaş taraftarı kendini böyle tarif ediyordu!. Her şey mertçeydi ve bir o kadar da doğrusal anlamda 'Asi'ceydi!..
.
Özer Özçetin
18-12-2007, 05:57
Yozlaşma hergün adım adım sarıyor sarmalıyor heryanı,tehlike burada işte.Beşiktaşa gönül verenlerin her alanda dile getirmesi gereken yozlaşmaya set çekmeyi tartışmak olmalı.
Ciddi bir derneğin,bir yayın organının olmaması bazı konularda örgütlü olmayı engelliyor ne yazık ki.Biz Ülkemiz daha hazır değilken bir dergi çıkardık demek ki erken doğum yapmış,en azından sanal alemle ciddi olarak uğraşabilir ciddi olarak yönlendirebilirdik bazı şeyleri.
Ama o tren şimdilik kaçtı,fakat proje için verilen startın bu eksiklikleri de giderecğine inanıyorum.
Vedat Benakay
18-12-2007, 09:31
bizlere bitirmek isteyenlere(tabii avuclarini yalarlar)hep koz veriyoruz.o gun maci seyrederken tv de yine turbunlerle costum yine yaraticilik on plandaydi.dunyada marka olmusuz.rakiplerimizin yillardir bir beste yapamamalarina ragmen her macta yeni siarlar yeni marslar soyluyoruz.ama birden irkildim inanin o yaraticiligin oldugu yerde neden ne amacla soylendigini anlamadigim sarabida iceriz bestesi soylenince uzuldum aci cektim.eskiden soylerdik ama cok yol aldik eskiler eskidi biz devamli yeni yaraticiligimizla on plana ciktik.neden ne amacla...lutfen diyorum lutfen
Serdar Yeşil
18-12-2007, 10:34
Çarşı "marka"sının sanal vitrini olan forzabeşiktaş forumda açmış olsaydın düşüncelerine karşı yazılan yorumların %70'in de ağırlıklı olarak şu ifadeyi bulacaktın;
"Beğenmiyorsan gelme kardeşim, burası kapalı-çarşı,burada herşey var, alayına gider ULANNN!..."
Muhittin Saban
Bu tesbitine üzülerek katılıyorum enson oynanan bursa maçından sonra forza girişte ''bursa hollanda liğine'' ve bir parmak işareti vardı.
Ben bu konunun olumsuzluklarını içeren bir yazı yazıp astım forzaya, 1 dakika geçmeden admin kaldırdı ve bana özelden atdıgı mesaj '' Sanamı Soracagız ne Yapacagımızı''
benim cevabım, Ben kimim sen kimsin ne için burdayız, aynı cevabı ben sana versem tavrın ne olurdu dedim ve onun mesajını yanıtladım, karşıdan bir daha cevap gelmedi
Son olarakda, Beşiktaş başkanlıgına aday olan reyhan sevinçliyi yazdım aynı yazıyı buraya halkın takımı tek yol beşiktaş sayfasına açdım, ama oradan yani forzadan sebep belirtilmeden ihraç edildiniz ikazı geldi.
Sonuç ortada genel çoğunluğumuz seninde dediğin gibi % 70 miz forza gibi düşünüyor, bu cümlem yanlış anlaşılmasın bu konuyu orda açsaydım küfür bile eden çıkardı herneyse, önemli olan o % 30 luk kısmı bir araya getiren halkın takımı.com, daha çok aktifleşmeli ve örgütlenmeli işte o zaman Son BARİKAT gerçekleşir.
Burada çok güzel abilerimiz var onların öncülüğünde birlikteliğimiz daimi olur ve SAĞLAM laşır.
Namik Kartaloglu
18-12-2007, 19:36
Çarşı "marka"sının sanal vitrini olan forzabeşiktaş forumda açmış olsaydın düşüncelerine karşı yazılan yorumların %70'in de ağırlıklı olarak şu ifadeyi bulacaktın;
"Beğenmiyorsan gelme kardeşim, burası kapalı-çarşı,burada herşey var, alayına gider ULANNN!..."
Muhittin Saban
Bu tesbitine üzülerek katılıyorum enson oynanan bursa maçından sonra forza girişte ''bursa hollanda liğine'' ve bir parmak işareti vardı.
Ben bu konunun olumsuzluklarını içeren bir yazı yazıp astım forzaya, 1 dakika geçmeden admin kaldırdı ve bana özelden atdıgı mesaj '' Sanamı Soracagız ne Yapacagımızı''
benim cevabım, Ben kimim sen kimsin ne için burdayız, aynı cevabı ben sana versem tavrın ne olurdu dedim ve onun mesajını yanıtladım, karşıdan bir daha cevap gelmedi
Son olarakda, Beşiktaş başkanlıgına aday olan reyhan sevinçliyi yazdım aynı yazıyı buraya halkın takımı tek yol beşiktaş sayfasına açdım, ama oradan yani forzadan sebep belirtilmeden ihraç edildiniz ikazı geldi.
Sonuç ortada genel çoğunluğumuz seninde dediğin gibi % 70 miz forza gibi düşünüyor, bu cümlem yanlış anlaşılmasın bu konuyu orda açsaydım küfür bile eden çıkardı herneyse, önemli olan o % 30 luk kısmı bir araya getiren halkın takımı.com, daha çok aktifleşmeli ve örgütlenmeli işte o zaman Son BARİKAT gerçekleşir.
Burada çok güzel abilerimiz var onların öncülüğünde birlikteliğimiz daimi olur ve SAĞLAM laşır.
Serdar Can Halkin Takimi Besiktas icin bir deger ve Halkin Takimi Besiktasimizin Kutuphanesi Besiktasimizin bir ahlak okuludur. Bu konuda benle hemfikir olmayaniniz yok sanirim? Bizim burda okumadan yazmadan sikayet etmemize ragmen esas olan seyi biraz daha daha da olsundan kaynaklandigini yani okuyanimizin daha cok okumasi yazanimizin daha cok yazmasini tatli/sert bir sekilde istememizdendir. Yoksa okunuyor ve yaziliyor Halkin Takiminda. 1402
uyemiz olan bir Form uz bu uyelerin bir kismi gelip geciciydi bunu herkes biliyor ve kabulleniyordur(o an cani istemislerimiz), bir kismiyla yollarimiz ayrildi. Bir kismi bizim ahlak sinirlarimiz disindaydi, bir kismi da hic Besiktasla uzaktan yakindan alakali degildi.
Bir CAN imla sohpette Halkin Takimi hep var olacaktir lafinin icerigini dusundugumde haklilik derecesi ömur le kiyaslanmiyacak birsey tamamen manevi varligi olarak ele aldim. Aramizda belki görus farkliliklarindan dolayi zitlasmalar olmussa da bile biri birimizi kisisel hic rencide etmemisiz. bakiniz HT deki tum satirlar belgem! Balik bastan kokar derler ya o misal yukarda anlattiginiz örnek. Burda baligi Tuzladik ve sokladik baligin kokmasina zemin hazirlamadik.
Senin ve Sitemizin diger neferlerinin de görusu olacagini sandigim ve bizim israrla söyledigimiz HERKES BESIKTASLI OLMASIN; BIRAKIN O AYRICALIK BIZDE KALSIN sözunden yola cikarak yigin olmayalim, az olalim öz olalim desek? Halkin Takimi ni teslim edecegimiz genclerimiz de hazir var aramizda... yazi ve duruslariyla hepimizin bildigi gencler. Hayir, demek istemedim baska kimse istemiyoruz,!
Bu kapidan iceri girmek isteyen herkese MERHABA!
NOT: Belki yazimda sanki HT de bir görevli gibi duruyorsam, HT de tek görevim ayak takimiiyim ben bir abimle beraber:D
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.