PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BJK Dergi Aboneliği! Söz Uçar Yazı Kalır!

Murat Aru
08-02-2007, 14:19
Kulup taraftar iliskisinde taraftari musteri olarak goren anlayisa elbetteki karsiyiz, isin bu yanini ilgilendiren kismi bayiden aldigimiz medya urunlerinde de kendimizi sorguladigimiz kadardir. Bu noktayi asip niye abone olunmasinin aciklamasi ise sadece tasarrufla ilgili degildir.

Medyaya kizginiz. Niye? Cogu zaman ya yalan ya da tarafli yayincilik yaptigina inandigimiz icin.

Ulkemizin her kosesindeki her bayiden bulunabilecek yukardaki tarife uygun gazeteleri ve dergileri bile bile aliyor muyuz, almiyor muyuz?

-Aliyoruz!

Cunku varsa edinilecek bilgiye ulasmak icin, hatta cogu kez siyah-beyaz bir forma resmi gordugumuz icin, satir aralarinda Besiktas dendigi icin, goz ucuyla dahi olsa yakalanmis bir kucuk goruntunun, basligin, uc hece sekiz harf-in tarifsiz bir sekilde bizi heyecanlandirdigi icin.

Iste tam da bu sebeple ‘bizim’ dedigimiz , gecmisin-gelenegin izlerinin surulup gelecege giden gunumuzun dergisi Besiktas Dergisi’ne abonelik kosullarini yerini getirip sahip olmaliyiz.

Fakat gorevimiz taraftar olarak Besiktas Dergisi’ni alip okumus olmakla bitmiyor, aksine o an basliyor. Daha iyi, daha guzel, daha dogru bir dergi yayini icin hem bir okur hem de bir taraftar olarak yapici elestirilerimizle bu uretkenligin de bir parcasi olmak icin abone olarak sahip olmaliyiz.

Haydi Kartallar, soz ucar yazi kalir!

Soylenesi sozlerimiz varsa onlar bizim sozumuz olsun, dergimize abone olalim.

http://img441.imageshack.us/img441/2666/resim7023bq5mz3.th.jpg (http://img441.imageshack.us/my.php?image=resim7023bq5mz3.jpg)

Rasim Bektaş
09-02-2007, 09:49
Gerek yok aboneliğe.
Abonelik yoluyla; Beşiktaş Kulübüne % 40 oranında kalacak olan mali gelir, gazete bayilerinden alındığında 4 YTL. nin % 40’ı dağıtım şirketlerine gidiyor. Kulübe katkımız olmasın. Abone olmayalım, olanları uyaralım.

Kolpa Medyaya Para Kazandıralım!

İskender Kalafat
08-03-2007, 00:04
arkadaşlar bundan bir hafta ya da on gün önce fanatik gazetesinin beşiktaş sayfasının en altına sıkıştırılmış küçücük bir haberi buraya aktarmak istedim. (evet bu kadar geç kalmamalıydı, kusura bakmayın.)

habere göre, bjk dergi, zarar ettiğinden dolayı birkaç personelin işine son verilmiş, zarar devam ederse bu açığa almalar da devam edecek, seneyi zararla kapatırsa dergi kapatılıp, yayınını internet ortamında sürdürecekmiş.

bu hepimizin ayıbıdır. arkadaşlar, lütfen sadece okuyup ah vah deyip diğer başlığa atlamayın. ayda bir paket az sigara için, bjk dergiye abone olun. bu derginin yaşaması beşiktaşımız adına önemli ve bizim için görev. bu başlık mümkün olduğunca çok okunmalı. hatta mümkünse sabitleyelim...

Safa Şenyıldız
08-03-2007, 00:20
Bu kadar berbat dergi çıkarıyorlarsa, olması gereken herşey yoksa; yani işlerini iyi yapmıyorlarsa -ki yapmıyorlar- o zaman oturup BEŞİKTAŞ'ımın parasını boşuna almasınlar. Gerekirse kapatılsın dergi; ama kimse benim, en önemlisi BEŞİKTAŞ'ım üzerinden boş oturmak için para almasın. Ben nerdeyse 4 sene düzenli olarak aldım, hemen her ay düzeltilmesi için mail attım kulübe. Sonuç ne oldu? Tabiiki koca bir HİÇ... Böyle yan gelip yatacak, her tarafını resimlerle dolduracak ve bir ayda olan bütün haberleri göremeyeceğim ve onlar böyle para kazansın, işlerinden olmasın diye bir de üzerine abone olacağım ha... Ben bu işte yokum. Ne zaman ki adam gibi yapmaya başlarlar işlerini, ne zaman ki bizi adam yerine koyup mesajlarımıza lütfedip en azından olumlu veya olumsuz bir cevap verirler; ben de o zaman hiç beklemeden abone olurum. Eğer ki bir gün geçirirsem bir daha BEŞİKTAŞ maçına gitmek nasip olmasın.

Fikret Arul
08-03-2007, 00:25
Dergi Güzel olacak..
Bir şeyler var değişmesi gereken..
Ucundan tuttu yönetim.. olacak umalım..

Bize düşeni yapalım da sonra sorumlu arar, hesabını çıkartırız.

Serenat Tutaklı
08-03-2007, 02:41
Derginin değişmesi yolunda adımlar atılıyor.Uzun yollara dönüşmesi temennimiz.

Cihan Güngör
08-03-2007, 11:24
Kulübümüzün resmi yayın organı. Sonuçta bizi temsil ediyor. Sahip çıkmadan düzelmesini beklemek bence pek olumlu değil. Her ay bayiden alıp başkalarına para kazandıracağıma seve seve abone olurum.

http://img299.imageshack.us/img299/5783/68283812io1.gif

Onur Belci
09-03-2007, 10:58
bende2 yıldan ber aboneyımm

Serenat Tutaklı
04-04-2007, 14:36
Bu konuya duyarsız kaldığımız kesin.Pek umursamıyor gibi görünüyoruz.Ben de üye olmadım hala aylık almaya devam ediyorumm.Sadece şikayet etmekle olmuyor,bizlerin de bir şeyler yapması lazım.

BEŞİKTAŞ DERGİSİ'NE ABONE OLUN DAHA AZ ÖDEYİN

Uzun bir süredir 4 YTL'lik fiyatla satılmakta olan Beşiktaş Dergisi, ekonomik koşullar içinde maaliyetlerdeki artışlar nedeniyle 73. sayısı olan Nisan 2007'den itibaren adedi 5 YTL'lik fiyatla vitrinlerde yer almaktadır.

Beşiktaş Dergisi'ne abone olmak isteyen taraftarlarımız 30 Nisan'a kadar yıllık abonelik yaptırmak isterlerse veya aboneliklerini yenilerlerse eski fiyat olan 40 YTL'den yararlanabileceklerdir.

1 Mayıs 2007'den itibaren ise yıllık abonelik bedeli 50 YTL olarak geçerli olacaktır.

YAVRU KARTAL DERGİSİNE ABONE OLUN DAHA AZ ÖDEYİN

Dünyada ve Türkiye'de bir ilk olan Yavru Kartal Dergimizin fiyatları da ekonomik koşullar içinde değişen maaliyet artışları nedeniyle Nisan 2007'deki sayısıyla birlikte adet fiyatı 2,5 YTL'den 3 YTL'ye yükselecektir.

Ancak 15 Mayıs 2007 tarihine kadar yıllık abone olan veya aboneliklerini yenileyen üyelerimiz 25 YTL'lik eski fiyatla 12 adet dergiye sahip olabilecektir.

16 Mayıs 2007 tarihinden itibaren yıllık abonelik bedelinin 30 YTL'ye çıkacağını hatırlatırız.

Beşiktaş Dergisi ve Yavru Kartal Dergisi'ne abone olmak veya yenileme yapmak için bizi arayın. İletişim bilgilerimiz şöyle:

Nejat Özder - Erkan Özden
0212 310 10 00 / Dahili: 198-199-325
ozdern@bjk.com.tr
ozdene@bjk.com.tr

bjk.com.tr

Alaattin Çam
04-04-2007, 14:49
"Erkan Ozden"]Arkadaşlar merhaba ;

Beşiktaş Dergisinin Nisan-2007 73.sayısından itibaren adet satış fiyatı ve abone fiyatı değişmiştir.(Eski adet 4 ytl - abonelik 40 ytl)

Parekende Satış Fiyatı : 5 YTL

Abonelik Fiyatı : 50 YTL

Abonelik fiyatı promosyon olarak 30 Nisan 2007 tarihine kadar yeni abone ve erken yenilemeler için 40 YTL olarak uygulanacak;yeni abonelik fiyatı olan 50 YTL 01 Mayıs 2007 tarihinden itibaren uygulamaya konulacaktır.

Yavru Kartal dergimizin Nisan-2007 33.sayısı ile adet satış fiyatı ve abonelik fiyatı değişecektir.(Eski adet 2,5 ytl - abonelik 25 ytl)

PAREKENDE SATIŞ FİYATI : 3 YTL

ABONELİK FİYATI : 30 YTL

Abonelik fiyatı promosyon olarak 15 Mayıs 2007 tarihine kadar yeni abone ve erken yenilemeler için 25 YTL olarak uygulanacak;yeni abonelik fiyatı olan 30 YTL 16 Mayıs 2007 tarihinden itibaren uygulamaya konulacaktır.

Erkan ÖZDEN
Beşiktaş Dergileri Paz.Asist.
0212 310 10 00/198-199
ozdene@bjk.com.tr

Rasim Bektaş
04-04-2007, 19:21
Aboneyim abone şarkısından yola çıkarak adres sorma gibi bir becerimin ve medeni cesaretimin olmadığını belirtirim. Abone olunmasın desem sözümüz dinlenmez, olunsun desem ters anlanlar!

Düzlersem şöyle bir ifadeyle kendimi size tam anlamıyla ifade etmiş olur muyum?

"Abone Olak"

Devrim Kahraman
06-04-2007, 18:16
Ben abone değilim fakat ulaşabildiğim yerlerde alıyorum aylık..Cünkü devamlı kaldıgım bir yer yok.Şimdilik istanbuldaysam gelecek aya siirte gidebilirim.. o nedenle de abone olmadım ama gazete bayilerinden almayı ihmal etmiyorum..Sonucta bizim dergimiz bizim yayın organımız neden almıyalım neden abone olmayalım ki??

Rasim Bektaş
07-04-2007, 08:52
NOT:Bayilerden alıyorum diyen arkadaşlara küçük bi hatırlatma,bayilerden alınan 1 derginin % 30 - 40 kadarı kulübe hiç uğramadan bayi karı ve dağıtım bedeli olarak kesilmektedir.

Cihan Güngör
15-06-2007, 12:36
Dergi bugün geldi. (Bugün ayın 15'i). :eek:
Anket adı altındaki soru-cevap bölümünde futbolcumuzun adı "İbrahim Toroman" olarak yazılmış. :eek:

Reklam ve tanıtımdan geçilmeyen derginin bu iki aylık sayısında en güzel bölümlerden biri Malzemeci Süreyya'nın anıları bölümü. :)

Amatör şubelerdeki gelişmelere ağırlık veren dergide Elveda Tigana başlıklı bir yazı da bulunuyor. :rolleyes: Tarihten anılara da yer verilen dergide, tıpkı geçen sayılarda olduğu gibi, yine taraftara bölüm ayrılmış. :rolleyes:

İlk izlenimler böyle :cool:

Cihan Güngör
15-06-2007, 12:39
Bi de ön iç kapak boş kalmış :confused:

Ali Mandacı
15-06-2007, 18:45
dergi tam "bomba" :D

dergi külübümüzün resmi yayın organı değil sanki "resmi taraftar gazlama " organı her sayıda abartılı resim ve haberler...

hele "store" kartal yuvası ikilemi tam bir facia...kartal yuvası nın tabelası asıldı ama dergide netten sipariş adresi ve posta adresi ne bir bakın...

hele haziran temmuz sayısı tam bir komadi geçen senede böyle yapmışlardı... yani iki ay dergi yok oysa bu arada gecen sezon oynanan tüm branşların istatistikleri sonuçları verilebilir dergininde arşiv niteliği olurdu...

neyse devam ederim:mndc:

Fikret Arul
15-06-2007, 21:50
Bana Dergi Hala Gelmedi, 16 Olmak Üzere :)

İhtiyar Heyeti
16-06-2007, 13:03
Dergimize dair,mart ayında yapılmış bir değerlendirme.Buradan yola çıkarak,üstüne birçok şey daha ekleyerek,nasıl bir dergi istediğimizi tartışabilir ve bunu nasıl gerçekleştirebilirizi ele alabiliriz.

1.Dergi futbol takımının dergisi değil, Beşiktaş Jimnastik Külübü'nün resmi yayın organıdır.Buna göre tasarlanmalı ve hazırlanmalıdır.

2.Son sayılarda verilen posterler güzel ama onun yerine A4 büyüklüğünde tüm branşların kadroları sıra ile verilse, eski kadrolarımızın yine aynı büyüklükte posterleri verilse daha iyi olur.Ayrıca stadın karda kışta cekilmiş fotoları da olabilir.

3.Tüm branşlara ait maç sonuçları, künyeleri;yer olduğunca teknik analizleri yapılmalıdır hali hazırda sadece futbolun künyesi yazılmakta, o yazılarda da objektif davranılmamaktadır.Her branşa ait bir sayfa olmalı, o sayfada ay içinde oynanan maçların teknik analizi de yapılmalıdır böylelikle dergi saklanmaya değer, saklayanlarda bir "Beşiktaş Arvişi" oluşturmuş olurlar.

4.Dergi sayfaları gereksiz büyük resimlerle şişiriliyor.

5.Kapak o ayın önemli gelişmelerine ayrılabilir.Geriye dönük 11 sayıya baktığımızda 9 sayıda futbolcu resmi kullanılmış, 1 kapak fulya projesine ayrılmış son sayı kongre ve başkana ayrılmış.Branşlardaki başarı göz ardı edilmemelidir;satranç, hentbol, bayan basketbol ve engelli basketbol kapak yapılmalıydı.Gerek başarılardan gerekse sosyal duyarlılıktan dolayı.

6.Beşiktaş'lı futbolcular kullanılarak, tanıtımı yapılan lisanslı ürünlere ayrılan MODA sayfasının sayısı 2 olmalıdır, sayfada kullanılan resimler küçültülmelidir. Ayrıca BU AY köşesi kaldırılmalı, kazanılan sayfalarda hentbol, engelli basketbol, güreş ve atletizme ayrılmalıdır.

7.BU AY köşesi önceleri 2 sayfa olarak yayımlanıyordu, şimdilerde 4 sayfa olan bu köşede sinema, tiyatro, konser, kitap tanıtımı adı altında DOLAYLI REKLAM yapılmaktadır bu köşe kaldırılmalıdır.Yerine BU AY BEŞİKTAŞ diye köşe açılıp tüm branşların 1 aylık programı yayımlanmalıdır; ayrıca Bjktv'nin programları hakkında bilgi verilmelidir .

8.DOLAYLI VE DOĞRUDAN REKLAMLAR...Derginin girişinde 16 sayfa aralarda 2-4 sayfa reklam bulunmaktadır; ayrıca MODA sayfası adı altında 4..6 sayfa lisanslı ürün tanıtımı 4 sayfa, BUAY köşesi 4 sayfa, Acıbadem Hastanesi 2-4 sayfa reklamları bulunmaktadır. 140 sayfalık dergide reklamları ve futbolu çıkardığımızda pek de bir şey kalmıyor.Dergi bu kadar reklam alıyorsa, fiyatı daha makul olmalı.Ayrıca bir dönem futbolcuların arabalarının tanıtımı adı altında dolaylı araba reklamı yapıldı umarız bir daha tenezzül edilmez.

9.Dernek tanıtımlarına ayrılan iki sayfa Anadolu'da ve Avrupa'da faaliyet gösteren derneklerimize ayrılmalı.UZAKLARDAKİ BEŞİKTAŞ SEVDALILARI ONURE EDİLMELİDİR.

10.Futbolcularımızla hemen hemen her ay bir spor yazarı, dergimiz için röpörtaj yapmaktadır.Bu yazarlardan bazıları dönem dönem gazetelerinde yazdıkları yazılarla Beşiktaş'ımızı zor durumda bırakmaktadırlar, bu yazarlara prim tanınmaması ve röportaj sorununun dergi içinde çözümlenmesi daha doğru olur.

11.Dergimizde anket adı altında taraftara yönelik sorular sorulmaktadır, bu sorular komik ve gereksizdir, bu anketten hiçbir sonuça ulaşılamaz köşeyi tekrar gözden geçirmeleri şarttır.

12.Beşiktaş dergisi, tribünün önde gelen isimleri ile söyleşiler yapmalı, bu söyleşilerde sorulacak sorularla bugün yaşadığımız küfür, şiddet ve buna bağlı olaylara ilişkin tribünün önde gelenlerinin fikir beyan etmeleri sağlanmalı ve yönlendirici yazı dizileri hazırlanmalıdır.

13.Dergi, taraftara sayfa ayırmalıdır; ama bu sayfa taraftar resimleri yayımlamak ile değil, doğrudan taraftar görüşleri yayımlamak olmalıdır.Gerek dergiye eleştiriler, gerekse genele dair yapılan öneriler ve eleştiriler dergimiz sayfalarında yer almalıdır.

14.Forza Beşiktaş dergisini yaratan kadro toplanmalı ve bir söyleşi yapılmalıdır.

Serenat Tutaklı
16-06-2007, 22:51
Dergi konusu tam bir sancı.İlk çıktığı andan bu sürece kadar kendini yenileyip,geliştirememesi üzücü.Taraftar kendi dergisini eline aldığında keyifle okumalı,maneviyatı hissetmeli.Ne yazık ki bizim dergide pek yok bunlar.

Türkiye'deki kulüp dergilerine bakınca ve kıyaslayınca Gs'nin bu konuda bir adım önde olduğunu görüyorum kendi adıma.Yukardaki maddelere bakıldığında bu çizgide gittikleri bir gerçek en azından.

İçinde semt olgusunu barındıran Beşiktaş'ımızın,dergisinde bunu konu edememesi ilginç.Derginin ağırlıklı olarak,futbol takımına ayrılması da bir kulüp değil,futbol takımı dergisi hüviyetini kazandırıyor dergiye.

Fikret Arul
18-06-2007, 17:01
18 Haziran 2007 Beşiktaş Dergisi Hala Gelmedi!

Yusuf Helvaci
18-06-2007, 19:38
Fikret , bayiden 1 tane alıp Kulübe göndersene bir yazıyla... :)

----------------------------------------------------------------
Sayın dergi yönetimi,
Abonesi olduğum dergimiz tarafıma halen ulaşmamıştır.
Acaba kayıp mı oldu derken, bir gazete bayiinde tesadüfen bulmuş
bulunmaktayım.. Kulağından tuttuğum gibi size göndermeyi borç bildim..
Anlaştığınız pek muhterem basım ve dağıtım şirketine iadesini rica ederim.
Aramız bozulmasın değil mi pek muhterem Doğan yayıncılıkla..

"İlgi" nize teşekkürler.
----------------------------------------------------------------

Olma mı .... :D

Ali Mandacı
18-06-2007, 20:36
aslında olur ...çok ta güzel olur...

dergi haziran temmuz sayısını gecen seneki gibi bir arada yapmış yani temmuzda "dergi "yok...

hani diyorumki tüm branşlardaki sonuçları puan durumlarını içeren bir temmuz sayısı hazırlasalardı en azından yalandanda olsa bir arşivimiz olurdu...

Serenat Tutaklı
18-06-2007, 22:17
Dergi çıkarma anlayışını üzerlerine bir yükmüş gibi algıladıkları sürece iyi bir şeyler ortaya çıkmayacaktır.

Erkan Özberk
18-06-2007, 22:26
bence erken okuyup sıkılmayalım diye yapıyorlardır. yönetim bizi düşünüyo :)