Orijinalini görmek için tıklayınız : Önce Adam Sonra Yönetici
Serenat Tutaklı
11-02-2007, 00:19
Beşiktaş-Denizlispor maç başlığında dile getirdim;ancak bu konu sanırım ayrı bir başlık istiyor.Yeni yönetim geldi. Neler yapacak,edecek göreceğiz. Bir süredir iyi yönetilmiyoruz. Başkanından, yöneticisine kadar verimsiz bir kadronun ellerinde heba oldu Beşiktaş.Bu sadece sportif başarısızlık değil daha da kötüsü kendine has olan duruş zedelendi.Beşiktaş’ı yönetiyoruz diyenlerin bizi nasıl hayal kırıklığına uğrattığını gördük. Kulüp karışmışken, başkan göz altı torbalarını aldırmak için Amerikalara gitti. Aynı özeni Beşiktaş’a göstermedi. Kulübün içindeki pis renk Sinan Engin’i anmak istemiyorum bile. İşlerine gelmediği için bazı şeyler Yıldırım Demirören ve Kıvanç Oktay ikilisi istifalarını sunup, yüzüstü bıraktılar kendilerine güvenenleri.Çünkü önemli olan kulüp değil kendi çıkarları idi.Öyle ki bir sonraki seçimde göreve geldi bu ikili biri başkan olarak.Yine bir şey değişmemişti, kişisel hırslar ön planda; Beşiktaşlılık ve Beşiktaş arkalarda idi. Şimdi Kıvanç Oktay nerde?
Bunlar tatsız örneklerin birkaçı.Şimdi yenisi katılıyor aralarına: Celal Kolot…Sayın Kolot’un 2 röportajını dinleyebildim şu ana kadar. Ama kendisini öyle güzel tarif etti ki bu 2 halde. Önce yeni yönetime seçildikleri gün olan Manisa maçı öncesi konuştu: “Taraftarımız bizi daha çok desteklesin” Çıkamadım ben bu cümlenin içinden.Bunu söylerken ki tavrı da sanki boş tribünlere oynayan bir Beşiktaş’tan söz eder gibiydi.Daha çok destek ne demekti? Bunu bize açıklasa sayın Kolot hepimiz rahat ederiz.Yoksa sadece konuşmak için konuşan yönetici örneklerinden biri miydi? ve biz yine hay aksi mi diyecektik?
Bunu sorgularken kendi kendime ve umarım sadece talihsiz bir cümle olarak kalır derken, bugün “Yoo Sero ben hakikaten böyle bir adamım” dedirten açıklamasını yaptı.Maç bitmiş keyifle maç sonu röportajları dinlerken, sayın Kolot geldi, elleri cebinde göğsünü hafifçe ileriye çıkardı.Ve başladı şakımaya: “Bugünki futbol ve skordan memnun değilim.Denizli çok kötü bir takım.böyle bir takım karşısında skor bu olmamalıydı.”dedi..Sonra cümlesinin sonlarına gelirken “Allah onların yardımcısı olsun”diye ekledi. Ne demek şimdi bu? Beşiktaş bu akşam herkes tarafından kabul görür şekilde iyi top oynadı.Türkiye süper ligine bakıldığında şu an bu ligin ciddi anlamda iyi futbol oynayan tek takımı. Denizli maçında da !!!et başarılı olmuş, rakibine 2 gol atmasını bilmiş, rakibine fırsat vermemiş, göze hoş gelen şeyleri de yaşatmıştır.Ancak sayın Kolot’a göre 5 olmalı 6 olmalı 7 olmalı….10 olmalı..Ancak o şekilde tatmin olacak. Denizli çok kötü bir takım diyerek, rakibini küçümseyen bir zihniyet Beşiktaş’ı yönetmesi için seçiliyor. Avrupa kupalarında çektiğimiz kuralar sonucu genelde rakiplerimiz bizler için bu demeçleri verir ya da benzerlerin rakibimizi tanımıyoruz, bizim rakibimiz olamaz, kötü takımlar vs…O zaman hırsla günlerini göstereceğiz onlara nidaları atan bizler değil miyiz? Peki değişen ne? değişen ne yazık ki Beşiktaşlı duruşu. O bizim yerlere göklere sığdıramadığımız,gururlandığımız duruş.Bizler şerefli 2.liklerden bahsediyorduk. Peki böyle bir zihniyet bunun anlamını kavrayabilir mi? Bizlerin Baba Hakkı’nın hikayelerini tekrar ve tekrar hatta tekrar tekrar hatırlamamız gerekiyor, hatırlatmamız gerekiyor. Bizim değer biçtiğimiz şeylerin çok başka olduğunu haykırmamız gerekiyor. Beşiktaş’ın yöneticisi de bu değerlerin farkında olmalı ve ona göre davranmalıdır.Yoksa günün birinde bizleri de aynı şekilde değerlendiren zihniyetler ortaya çıkar.O zamanda itirazınıza gülerler sayın Kolot.
Eskilerden bir örnek daha verelim..Bundan epey önce İskender ile konuşuyorduk bir akşam.O anımsatmıştı, Sero hatırlıyor musun bak neydik ne olduk diye.Daum ile şampiyon olduğumuz sene Daum tv’deki şampiyonluk kutlamalarına katılmıştı ve dansöz çıkarmışlardı.Daum da dansöz ile oynamış bir ton abes harekette bulunmuştu.Daha sonra aynı kadro Başkan Seba’yı evinde ziyarete gider. Seba görüntüleri izlemiş,çok kızmıştır. Kapıdan kovar hepsini,gidin doğru dürüst eğlenin der. Bunun yakışmadığını dile getirir. Sayın Kolot, Beşiktaş başkanıdır bunu yapan. Seba’nın da hataları olmuştur elbet. Ama bu konuda hiç boynumuzu eğdirmemiştir yere.
En sona da bir dipnot sıkıştıralım ki yanlış anlamalara meal vermeyelim.Derdim burada yeni yönetim falan değildir.Eleştirdiğim direk şahsın kendisi Celal Kolot’tur.Yoksa yeni yönetimi zaten ilerleyen günlerde toptan değerlendiririz yaptıkları,yapamadıkları ile.
Ulas Bozkurt
11-02-2007, 00:27
Üstüne gitmemek lazim bunu zaten medya fazlasiyla yapar..Genc ve hizli arkadaşlar yönetime girdi..Bazi şeylere bir müddet göz yummaliyiz..Öğrenmeleri ve tecrübe etmeleri gereken cok şey var..Ama istiyorsanizda yapisalim yakasina Sayin Kolot'un hoş görülü olmak en iyisi..Kolot'un henüz 2. maci Inönüde ki artik eskisi gibi de değil mac baslamasina 10 dk varken 15 bin kişi varsa mac basladiğinda 25 30 bin oluyor bu rakam..Oda zaten buna değinerek söylemiştir eğer mac öncesinde yaptiysa beyanati
Fikret Arul
11-02-2007, 00:34
bende -sanırım resmi sitedeki- yazıda Gördüm, gerçekten Çok yazık..
Bizim "diğerleri" ile aramızdaki fark sadece renklerimiz değildir.. Beşiktaş adına çıkıp tvde konusan Yöneticinin Bu değerlerden haberi olması, ona göre konusması gerekir..
Oyunu güzel bulmamak ve bunu dile getirmekle ne demek istemiş, alttan alttan birilerine taş mı atmış, hırslarına mı yenilmiş bilemem tabi..
Kimsenin istemesi ile de yapacağı iş değildir tribünün o "daha fazla destek"..
Dilerim Sayın yönetici, bir daha Kamera karşısına Geçtiği zaman daha akıllı konusur..
Sefa Gülhani Çavuş
11-02-2007, 00:43
ye kürküm ye ...
paran varsa her yol açık her şey mübah...
Beşiktaş sen bizimsin...
Deniz Can
11-02-2007, 00:45
Ben de radyodan dinlerken kulaklarima inanamadim, uslubu, tarzi. Once sahada elinden geleni en iyi sekliyle yapmaya calisan takima ve susmayan taraftara tesekkur etmesini bilecek alcakgonullulugu ogrensin, sonra varsa diyecegi eksik ise taraftarin destegi, yetersiz ise takimin ortaya koydugu oyun o zaman konussun. Tabi demec vermeyi bilmiyor olabilir ama Besiktas'ta yoneticilik yaptigini bilerek konusacak o goreve gelen insan.
Bu anlami ile de yakasina yapismak en dogru olan istir; affedersiniz ama dingonun ahiri degil orasi. Besiktas yoneticisi kendisine uzatilan mikrofona Klebin transferini kurbanlik pazarligi gibi yansitmaz; 5 istedik su anda 3,5 size 4 olur, zaten alan da yok!
Ses cikmadi ColaTurca geldi.
Simdi de Godot'u beklerken Kolot geldi.
Yusuf Helvaci
11-02-2007, 01:40
Bir de nedir arkadaş futbol şube sorumlusunun açıklama yapma zorunluluğu ???
Allah allahhhhhh :mad: :mad:
Bjk.com dan alıntı =>
Celalettin Kolot: Beşiktaş iyi yolda, ancak bugünkü skoru ve futbolu yeterli bulmadım. 2-0 çok az bir skordu, çünkü Denizlispor bir hayli güçsüz bir takım. 5 puan gibi bir fark hiçbir şey değil. Ayrıca Fenerbahçe ile İnönü’de oynayacağız. Önümüzdeki 5 maç çok önemli bunları kayıpsız geçersek, genç kadromuza rağmen şampiyon olacağımıza inanıyorum. Sen Delgado'dan fazla konuşma hakkına sahipsin tabiiki, ama en fazla iki kelime... Aşağıdakilerin hakkını gaspetmeye devam etme :mad: :mad: :mad:
Jean Tigana: İlk yarının başlarında biraz kötüydük. Onun dışında çok iyiydik. Çok mantıklı bir oyun oldu. Birkaç günümüz var, dinleneceğiz ve sonraki maçımıza hazırlanacağız. Şu an itibariyle Fenerbahçe’nin 5 puan gerisindeyiz. Lig, enteresan bir duruma geldi. Her geçen gün biraz daha gelişme kaydediyoruz. Maçlardan sakatlık olmadan çıkarak sezon sonuna kadar artan grafiğimizi sürdürmek istiyoruz. Artık inat yapmıyoruz... Çünkü "hemen hemen" herkes aynı fikirde... Bize "fikri sabit" diyenler düşünsün... Sıfır abartı... Tam konsantrasyon... Ve olabildiğince "yakın hedef"... Oynatıp kazandırdıkların sebebiyle ellerinden öpüyorum kara kardeşim...
Ali Gültiken: Maçların ötesinde önümüzdeki maçları da kazanıp şampiyon olmak istiyoruz. Sezon başladığından bugüne kadar bu hedefimizden vazgeçmedik. İyi bir takım olduk, oyuncularımız daha az pozisyon vermeye başladı. İlerde ciddi pozisyonlar yakalıyoruz. Rakiplerimizin başarısızlığı bizlerin motivasyonunu artırıyor. Bugün Fenerbahçe daha sıkıntılı bir ortama girdi. İyi bir kadromuz var ve bu kadro ile sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyoruz.
ağzından çıkan her kelime Beşiktaş için "mantık" senkronunda atan bir abimiz... yardımcılığın gereği an be anı "anında tespit" edip iletme... işte iletmiş... "hedefimiz değişmedi" , "takım defansı yapmaya başladık" , "forvetlerimiz uyum sorununu aştı", "rakiplerimizin haksız yere 'başarılı' olması bizi negatif olarak motive ediyordu, şimdi 'herkese eşit muamele çabası' 'başarısız rakiplerimizin de kollanmadığını' göstermesi açısından bizleri pozitif olarak motive ediyor... fenerin sıkıntıya düşmesindeki alameti farika buradadır... gerisi baştaki inançtan farklı değil zaten...
Serdar Kurtuluş: Benim Beşiktaş'a gelmemin en büyük sebebi Tigana'nın burada olmasıydı. Gençlere önem verdiğini çok iyi biliyordum. Bana da bu fırsatı vereceğimi biliyordum. Alışık olmadığım bir mevkide başladım. Genelde oynadığım maçlarda hep sağ beklerde görev aldım, ön liberoda pek oynamamıştım. Ön liberoda iyi bir çıkış yakaladım. Hocamın verdiği görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Şampiyonluğa inanıyoruz. Takım olarak Türkiye'de çok kaliteli bir kadro yapısına sahibiz ve umarız lig sonunda hedeflediğimiz şampiyonluğa ulaşırız. Bir futbolcu bundan 'az' bundan 'çok' laf etmemeli... Yaşın küçük ama 'büyüksün' Serdar... !!!
İbrahim Toraman: Bugün biz takım olarak iyi oynadık, herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Hocamız bize nerede görev verirse orada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Galip gelmemiz güzeldi, taraftarımız da bizi çok iyi destekledi. Sezon sonuna kadar iyi futbol sergileyip, galibiyet serilerini uzun tutarsak şampiyon oluruz. Kaptan'a alkış
Delgado: Biz iyi oynadık ve kazandık. Bence en önemlisi de zaten bu.
Sorulduğunda: Beklentinin tavan yaptığı bir futbolcunun cevabı bundan kısa veya bundan uzun olmamalı... bu yüzden Delgado'ya da tebrikler...
Bobo: Devre arasında yardımcı hocamız çizgi halinde defans yaptıkları için paralel koşu yapmamı söyledi. Golde bunun bana çok yararı oldu. Sistemimiz mükemmel; iki forvet, arkasında iki tane forveti destekleyen orta saha. Diğer maçlara da bu oyunumuzu sahaya yansıtmayı amaçlıyoruz. Yardımcı uyarısı hakkındaki açıklaması ve diğer maçlarla ilgili beklentilerini açıklaması "gol" atması vesilesiyle hakkıdır... Hatta yardımcı hocanın bile oyun okuma çabası ve "teknik direktörün" bu görüşe engel olmaması mizanseni , ders niteliğindedir... Kendisini "gol" attığı ve "Beşiktaş ta yaşanan incelikleri paylaştığı" için tebrik ederim...
A.GÜLNAZ KUDUNOĞLU ARSEL
1972 doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü mezunu. 1992 yılından itibaren kesintisiz olarak medya sektöründe çalıştı. 2003 yılında kurduğu Strateji Parkı İletişim Danışmanlığı Ltd. Şti.’de yönetici olarak çalışmalarına devam eden Arsel, farklı sektörlerde çeşitli firmalara marka yönetimi ve stratejik iletişim danışmanlığı hizmeti vermektedir. Evli.
Basın sözcümüzün herhangi bir açıklaması yoktur...
Ben olsam kızardım... :mad: :mad: :mad:
İsmail Şahin
11-02-2007, 11:13
aklı sıra takıma gaz vercek ya
hani daha iyi olsunlar hesabı
gerek yok be babacım
Beşiktaşlı olalım Beşiktaş gibi oynayalım bize yeter...
Özer Özçetin
11-02-2007, 11:19
Haksızlığa uğradığın zaman esecek gürleyeceksin ki bir daha aynı tezgahlar sana karşı açılamasın,ne gerek her şey tadındayken bu tip söylemlere.Unutulmasın zayıf denen takımlara ne puanlar verdik ne şampiyonluklar kaybettik,ki bunlardan biride Denizliydi...
Ulas Bozkurt
11-02-2007, 11:28
uslubu biraz ters olabilir ama bide su acidan bakarsak..
Yillardir hep medya karsisinda kiviran yöneticiler gördük taraftara baska davranip takim icinde olumsuzluklar gördük sirf koltuk icin şampiyonluga giden ßesiktas takimini satan yöneticiler oldu!(ßunlar daha sonra ßaskan bile oldu)
Bütün bunlarin yanında olaya şu acidan bakalim..adam o kadar dobra dobra ve dürüst bir şekilde yaklasmis ki demekte ben cok samimi buldum tamam biraz garip bi uslubu var ama yinede böylesine dürüstce aciklamalar yapan cok az insan var..
Gürhan Oğuz
11-02-2007, 12:01
her uzuatılan mikrofana bir şeyler konuşulacaksa öncelikle bilerek ve düşünerek konuşıulmalı
karşındaki kim olursa olsun
denizliye daha fazla gol atamadık diye hayıflanırken ve denizliyi aşağılarken sergilediği düşünce tarzıyla 2 ekmek bir süt arasındaki farkı kaçırmayalım sonuçta aşağılama vardır
bir Beşiktaş yöneticisi verdiği demeçlerde dikkatli olmalı zira ağzından çıkacak her kelime camiamızı bağlar nitelikte kabul edilir..
bizler öncelikle kendimizden sorumluyuz ve bu tavrımızda örnek olmalı
Piraye Oğuz
11-02-2007, 12:29
Sayın Kolot rakibin asla küçümsenmeyeceğini hala öğrenememiş,yakışmadı.
Neyi beğenmiyorsun,hangi pencereden bakıyorsun allah allaaaah...
Akıl vede fikirler diliyorum...
Cem Ozel
11-02-2007, 12:39
hiç bir rakip bu şekilde küçümsemsenmemeli. unutmasınki fenerbahce karşına bu denizlispor çıktı, onuru ile mücadele edip feneri şampiyonluktan etti.
Baltu Altug
11-02-2007, 12:56
resmı sıte olsun televızyonlar olsun uzun bır suredır acıp ızlemeye korkuyorum.
sımdı serenatın yazısını okuyup celal beyefendının bu tur soylemlerı oldugunu ogrendım.
taraftardan baska bır kalemız kalmadı bızım. az kısıyız sankı ustumuzde olu topragı serpılmıs gıbıyız. bı durgunluk var kımse kabullenmesede gorulebılıyor.
artık para ıcın 10 takla atan adamlarla besıktas kuculuyor.
bu daha nekadar devam edecek? denızlı deyınce hatrıma gecen senlerde zor bela aldıgımız bır kupa macı gelıyor.
rakıplerını kucumsersen kuculursun, acınacak hale gelırsın.
H.Deniz Budak
11-02-2007, 15:33
sayın kolot beşiktaşa yönetici olarak insani değerlerin hiçe sayılacağını sanıyor bu konuda ne kadar yanıldığını hepimiz görüyoruz.umarım kendi de bunun farkına bir an önce varır.zira rakibin gücünü küçümsemek asla adil bir davranış değildir. ve hiçbir şekilde de beşiktaş ahlakıyla bağdaşmaz.önce sayın kolot bu konuya dair özeleştirisi yapsın.sağlıklı düşündüğü vakit yanlışını anlaycağına inanıyorum.en azından ummak istiyorum.
Burak Sığırcı
11-02-2007, 23:32
Kulübümüz’den Açıklama
11.02.2007 16:10
Bugün yazılı basında eski teknik direktörümüz Del Bosque'nin Kulübümüz aleyhine UEFA'ya yaptığı başvurunun neticelendiği, Kulübümüz'ün 8 milyon EURO tazminat ödemeye mahkum edildiği şeklindeki haberler tamamıyla gerçek dışıdır.
Sayın Del Bosque'nin tazminatı ile ilgili 2006 yılında Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA nezdinde görülen ilk dava, Beşiktaş'ın lehine sonuçlanmıştır.
Bugün basında konuya ilişkin haberlerde iddia edildiği gibi, UEFA'da Del Bosque'nin başvurusunun aleyhimize neticelendiği ve Kulübümüz'ün 8 milyon EURO ceza aldığı şeklinde resmi bir tebligat tarafımıza kesinlikle yapılmamıştır.
Bu konu ile ilgili herhangi bir resmi netice mevcut değilken, medyada Del Bosque'nin başvurusunun Kulübümüz aleyhine sonuçlandırılmış gibi yansıtılması sadece Beşiktaş'ın değil Türk futbolunun uluslararası alandaki imajını da zedelemektedir.
Uluslararası alana taşınan bu gibi konularda hepimiz üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye çalışırken, medyamızın da Türk futbolu adına daha hassas davranmasını beklemekteyiz.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız,
Beşiktaş JK
Uğur Demir
12-02-2007, 14:20
Gönül isterki her maç en az 5 olsun ama bazen olmuyo Sayın Kolot. Agresif tutumu umarım takıma olumsuz yansımaz. iyi bi hava yakalamış ve takım içinde herkes kenetlenmişken yönetici tarafından bu hava dağılmasın.
Güneş Çetiner
12-02-2007, 21:17
İlk olarak rakibi küçümsemek adına gerçekten talihsiz bir açıklama oldu.Kleberson hakkında yapılan açıklama ise iyice can sıktı. Saçma sapan ve basit dille yapılan bir pazarlık Beşiktaş yöneticisine yakışmayacak cinstendi.
Umarım sayın Kolot hangi klüpte yönetici olduğunu, hangi değerlerle var olduğumuzu ikinci bir açıklamada atlamaz
Deniz Sabri Leventoğlu
12-02-2007, 22:53
ama inanıyorum ki bir önceki yönetim kurulumuz gibi olmayan deplasamana otobüs kaldırmazlar!
yönetim kurulu kurulucaksa başarıya aç ve inanmış insanlardan oluşmalıdır. Paran var abi gel sen bizim yönetime devri bitmeli. Özellikle bazı insanlar rahatsız oluyor tribünden yönetim kuruluna insanlar gidince. Ancak ki tribünleri anlayan tek insan da o kişi olur. Önemli olan nerde olduğun değil nerden geldiğini unutmamak
Berkant Tutaklı
13-02-2007, 08:02
Şuanki yönetim anlayışı "Parayı veren düdüğü çalar"dan ileri gidemiyeceği için.Bu tür yöneticileri ortalıkta pek sık göreceğiz gibi.
Rasim Bektaş
13-02-2007, 08:24
Alışılmış, ezberlenmiş eğrelti cümleler!
Serenat'ı kızdıranlara 1, bunun ötesinde beni tav edenlere 2
Berkant Tutaklı
14-02-2007, 08:17
Evet sayın Kolot.Buyrun söz sırası sizde.Şimdi siz salağada bağlarsınız ortamı yok ben yoktum ben bilmem diye.Gösterin yöneticiliğinizi.Yorum yapmakla bitmiyor Beşiktaşın dertleri.Önünüzde kocaman pasta ye yiyebilirsen 7,7 milyoncuk euro sorun değil mesele değil.Çöz bu olayı sonra tartışalım seninle tiribünlerin yetersiz desteğini takımın daha iyi olmasını...
Serenat Tutaklı
16-02-2007, 02:42
Kazım Kanat'ın 2 Şubat'taki yazısından (Kazım Kanat'ın yazısını koyarken,usta bir kalem olduğu veya beğendiğim için koymuyorum.Sadece Celal Kolot'tan bu şekilde bahsetmesi ilgimi çekti.)
Celal Kolot!
Beşiktaş'a yönetici olur musun?
-Olurum ama futbol şubesini isterim.
-Futbol şubesi demek her gün TV ekranlarında görünmek demektir. Bu bir işadamı için her yere randevusuz gitmek demektir. Bu şubeyi veririm ama senden para isterim?
-Tamam 2 milyon dolar veririm. Ama bu parayı 3 yıl sonra geri alırım. Beşiktaş'ta satılık koltuk pazarlığı böyle yapıldı?
Şimdi futbol şubesi sorumlusu Celal Kolot almak üzere verdiği 2 milyon doların getirisi için her gün TV ekranlarında boy gösterecek? Elbette gülüp geçeceğiz de..
Bundan önceki futbol şubesi sorumlusu bay Kıvanç Oktay, Demirören'in kayınbiraderiydi. O şimdi nerede? O'nun yönetiminde Beşiktaş transfere kaç para harcadı? O'nun döneminde menajerler milyon dolarlar kazandı. Şimdi Bay Kolot ilk toplantısını kulüp önünde ellerini ovuşturarak bekleyen menajerlerle yaparsa hiç şaşırmam. Lafımın vardığı nokta şudur; Beşiktaş sevgisi para ile satın alınamaz!
NOT: Kolot ile Bursa Başkanı Kızıl arasında 50 bin dolarlık bir saat meselesi var. Ne için verildi, ne için alındı?. Anlatın da öğrenelim!.
Fikret Arul
07-03-2007, 10:41
Beyefendinin son açıklamasında gerekirse tiganaya da karışırız tadında konuşmuş..
Başkandan Cevabını almış oturmuş, haberler doğru ise..
yalanlama gelmedi sanıyorum..
Ümit Kurt
07-03-2007, 11:07
bu adam iyice işin Suyunu çıkardı her hafta bir saçma sapan sözle çıkıyo ekranlara amacı nedir çözemedim:mad:
Serenat Tutaklı
07-03-2007, 12:30
"Çarşı her şeye karşı" felsefesi ile hareket edip kendinde karışma hakkı görüyor sanırım Kolot.İyi de karşı ve karışmayı birbirine karıştıyor ama.İlk geldiği günden beri acaba daha ne kadar antipatik olabilirim mücadelesi vererek,bu dalda birinciliği kimseye kaptırmayacağını kısa zamanda gösterdi bizlere.Yanıltmadığı için şükranlarımızı mı sunalım?Bir kere de biz yanılalım bee!
Burak Güven
07-03-2007, 15:44
Açıkçası Kolot'u destekleyen tarafta değilim, yeni yetmeler gibi heryerde belirmesi, yönetici uslubü ile değilde, normal insanmış gibi sözler sarfetmesi, o makama yakışan hareketler değil. Açıkçası her maç sonrası basına demeç verme telaşı, bunun dışında da sürekli okuduğumuz söylemleriyle, sanki kendini tanıtımaya çalışıyormuş gibi geliyor bana BEŞİKTAŞ üzerinden. Heleki bugünkü Delgado konusu doğru ise sadece yazık derim... Dünya'nın hiç bir ülkesinde futbol yöneticileri bu kadar ön planda olmaz, hatta parası yoksa kimse klüp başkanının adını bile bilmez avrupa takımlarının, menajer denen bir sistem vardır, çıkar teknik bilgileri verir ve gider olay bu kadar basittir, Kolot'un çok fazla uçmadan kendini dizginlemesi en büyük temennimdir, düşüncelerim de tamamen şahsidir...
SADECE BEŞİKTAŞ, GERİSİ TRAŞ...
Muhittin Saban
07-03-2007, 19:34
Sayın Kolot'u hiç tanımam. Adını ilk defa yönetime seçildiği zaman duydum. Ancak kendisini tanıyan bir tanıdığımdan duyduğuma göre düşündüğünü hiç sakınmadan söyleyen ama doğru ama yanlış kendi bildiğini Başkana rağmen dile getirebilecek yapıda bir kişilikmiş. Sanırım bunu ilk yaptığı yer de Kenan Öner ile olan tartışması ve bu tartışmanın istifaya kadar gelmesi olayıdır.
Üslubu ya da çıkış noktaları tartışılan bir yönetici olması sebebi ile ben yine de biraz zamana bırakılmalı diyorum. Daha çok yeni kendisi belki yukarıda anlattığım özelliklerini daha uygun ve düzgün bir üslupla göstereceği günler için zamanı vardır. Herkes yönetici olabilir ama kulüp yöneticiliğinde de biraz pişmek gerekir.
Benim merak ettiğim ise kendine göre doğru olan olaylarda eleştiri hakkını kullanarak sözünü sakınmadan söyleme özelliğini toplantılarda tekrarlayabilecek mi? Belki de Demirören'in bu zamana kadar ki başkanlığı süresince yönetimde bazı noktalarda muhalif olup mücadeleden kaçarcasına istifa eden bazı yöneticiler gibi yapmayıp ta mücadelesini sürdürür.
Dedim ya şu an çok yeni ve kulüp yöneticiliği konusunda daha pişecek. Onun için tam olarak nasıl bir yönetici profili çizeceğine karar vermek zor. Biraz zaman derim ben..
.
Mustafa Ozyurt
15-03-2007, 22:51
Ümraniye'de olay
Beşiktaş'ın başarılı savunma oyuncusu Gökhan Zan ile Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot arasında gerginlik yaşandı. Kolot'un üzerine yürüyen Gökhan Zan, takım arkadaşları tarafından sakinleştirildi.
NTVSPOR
Güncelleme: 23:15 TSİ 15 Mart 2007 Perşembe
Pazar günü oynayacağı Kayseri Erciyesspor maçı hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş'ta, antrenman öncesi şok bir olay yaşandı.
Siyah-beyazlı kulübün Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot ile Gökhan arasında selamlaşma yüzünden başlayan tartışma alevlendi. Kolot'un Gökhan'a, "Milli Takım'da aslan kesiliyorsun ancak iş Beşiktaş'a geldiğinde hep sakatsın. Önce Beşiktaş'ı düşünmelisin. Zaten Beşiktaş'ta başarılı olamazsan Milli Takım'ı da rüyanda görürsün" dediği öğrenildi.
Bu sözler üzerine çılgına dönen Gökhan Zan, "Ben sahada mücadele ederken sakatlandım. Kimse benimle bu şekilde konuşamaz. Sözlerinize dikkat edin" diyerek Kolot'un üzerine yürüdü.
Kavganın büyümesi üzerine tesislerde bulunan futbolcular ve tesis görevlileri araya girerek her iki tarafı da yatıştırmaya çalıştı. Takım arkadaşları Gökhan'ı odadan çıkartırken, Celalettin Kolot'un olayın ardından, "Takımda kimsenin gözyaşına bakmayacağız" demesi dikkat çekti.
Umarim dogru degildir bu haber
A.Tugan Çetin
15-03-2007, 22:55
Beşiktaş'ta selam tartışması!
Beşiktaş'ın bugün saat 15.00'de yaptığı antrenman öncesinde, Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot ve Gökhan Zan arasında tesislerde tartışma yaşandı. Tartışmanın sebebinin ise, Kolot'un verdiği selamı Gökhan Zan'ın farketmemesi olduğu öğrenildi. Çalışmayı izlemek için öğle saatlerinde Ümraniye Nevzat Demir Tesislerine gelen Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot, antrenmana çıkmak için hazırlanan futbolculardan Gökhan Zan'a selam verdi, ancak genç futbolcunun bu selama karşılık vermemesi üzerine Kolot sinirli bir şekilde bu futbolcuya tepki gösterdi.
Gökhan bu tepkinin üzerine yanlış bir anlaşılma olduğunu ve Kolot'u duymadığını belirtti. Bu cevabı tatmin edici bulmayan Celal Kolot, Gökhan'ı uyardı ve genç futbolcununda moreli bozuk bir şekilde antrenmana çıktı. Tartışmayı duyan teknik direktör Jean Tigana da olayın yaşandığı yere giderek ne olduğunu öğrenmeye çalıştı. Durumu öğrenen Tigana futbolcusunu savunarak Kolot'a, "Sayın Kolot siz de futbolcuların yanında puro içiyorsunuz. Sizinde onlara saygı göstermeniz lazım" dedi. Gerilen ortam diğer futbolcuların araya girmesiyle yumuşatılmaya çalışıldı.
Tüm bunları duyan başkan Yıldırım Demirören tesislere gelerek olayın iç yüzünü öğrendi. Önce Kolot'la konuşan Demirören daha sonra antrenmanı izlemek için Kolot ile beraber antrenman sahasına girdi. Çift kale maçı saha kenarından izleyen Tigana'nın yanına giden Demirören ve Kolot Fransız teknik adamla bir süre konuştu. İkili arasındaki buzları eriten Demirören bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını istedi.
Kaynak : DHA
Bide haberin böyle bi boyutu var.Kolot ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim ?!
M.Duru Can
15-03-2007, 22:58
Ayıp etmişsin Zan.
Yönecinin verdiği selam alınmazmı?
Yapılan muhabbete bakarmısınız.
Ne günlere kaldık ....
Burak Sığırcı
15-03-2007, 23:02
aferin.federasyon karşısında susan,futbolcusuna aslan kesilen bir yönetimimiz var.bunun adı kepazeliktir.tıynetsiz yöneticilerle bu iş buraya kadar.
haber doğruysa,takımımız sahada ne yaparsa yapsın "adam" olamayanların elinde oyuncak olacaktır.rüya görmeyin,şampiyonluk yalan...
Birkan Bürüngüz
15-03-2007, 23:11
celal kolot kendini yönetici değil herhalde padişah felan sanıyor. allahtan bir an kendinden geçip "tiz vurun kellesini" felan deyip daha fazla saçmalamamış. allahım beşiktaşım kimlerin elinde ya!!!
Berk Sezenler
15-03-2007, 23:14
Amacın ne?
Kaç para istiyorsun?
Üç sene daha bekletme bizi,tez elden ver istifanı sende kurtul bizde kurtulalım.
Bu olayı gören Tigana yarın bir gün ülkesine döndüğü zaman arkadaş muhabbetlerinde ''ben Türkiye'de verdiği selamı görmeyen futbolcusunu azarlayan aptal yöneticiler''gördüm diyerek dalga geçse yeridir.
Kıvanç Oktay gitti bu geldi.Nedir bu futbo şube sorumlularından çektiğimiz.
Yıldırım Demirören daha yönetim listesi oluşturmayı bilmiyor,kulübü nasıl yönetsin?
Serenat Tutaklı
15-03-2007, 23:22
Gerekirse Tigana'nın işine karışırız de, futbolcunla anlamsız bir şey yüzünden tartış,oyuncuyu-hocayı kendinden soğut, asli görevlerini yerine getirme sonra da başarı diye ortalık da ahkam kes.
Şampiyon olursak bir de bu adamlar göğüslerini gere gere dolaşacaklar.off offf...:confused:
Berkant Tutaklı
16-03-2007, 08:06
Bizler birde dışarıdakilere bok sallıyoruz...İçimizdeki düşman bize yeter artar bile...Adam (özür diliyorum böylesine bu yakıştırma uygunmu) zarar verebilmek için elinden geleni yapıyor.Takımın şu düzgün giden günlerini nasıl karıştırırım diye elinden gelen her şeyi yapıyor.Gündemde kalabilmek için ne yapacağını şaşırdı...Bu hareketlerin reklam koktuğunu sanıyorum...Megaloman bir yöneticimizde var artık ne mutlu bize...
Gürhan Oğuz
16-03-2007, 10:56
haber ne derece doğru bilmem ama bu adamdan beklerim
aklıma bir hikaye geldi hani kralın şapkasına selam vermeyen köylüyü hani oğlunun başındaki elmayı vuran, hepiniz bilirsiniz ya işte o hikaye
buda KOLOT purosuyla ünlü yöneticimiz
Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde ortalık karıştı. Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot ile Gökhan Zan birbirine girdi.
16.03.2007
Zan görmeyince...
Beşiktaş’ta dünkü antrenman öncesinde büyük bir tatsızlık yaşandı... Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde yapılan idmandan önce Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot ile Gökhan Zan karşılaştı. Genç futbolcu, Kolot’u görmeyip yoluna devam edince, Kolot çıldırdı ve “Neden bana selam vermiyorsun” diyerek Gökhan’a çıkıştı. Milli futbolcu, sakatlığı nedeniyle Beşiktaş ve milli takımdan ayrı kalmasının sıkıntısını yaşadığını ve dalgın olduğunu izah etti.
‘Dikkatli olacaksın’
Gökhan’ın bu tavrına karşılık, “Ben anlamam, dikkatli olacaksın” diyerek tartışma başlatan Kolot, daha sonra hakaret edince Gökhan Zan da büyük tepki gösterdi. Bunun üzerine büyüyen tartışma, diğer futbolcuların araya girmesi ile birlikte güçlükle sakinleştirilebildi. Tesislere gelen Başkan Yıldırım Demirören de olaya tepki gösterip, iki taraf ile görüştü ve rapor aldı. Öte yandan tesislerde puro içen Kolot’un bu tavrından rahatsız olan futbolcular şikayetlerini Tigana’ya aktardı. Tigana’nın Kolot’u uyarması üzerine ikili arasında tartışma yaşandığı da bildirildi.
Orhan YILDIRIM
Sefa Gülhani Çavuş
16-03-2007, 11:08
şimdi kötü bi laf etseem e adam Beşiktaş yöneticisi olmaz.
da bu ne yani aa yönetim gelmiş deyip hizaya geçicek halleri yok ya ..
yaptığı tamamen terbiyesizlik..
Bahsettiğimiz ve sahip çıkmaya çalıştığımız "Beşiktaş Ahlakı" nı bunlar mı temsil edicekler_?
Erkan Özberk
16-03-2007, 11:16
Celal Kolot bu forumda seninle ilgili baya bir başlık açıldı.Eğer göz atıyorsan anla ki istenmiyorsun, onun da ötesinde Beşiktaş'a yakışmıyorsun.Ya Beşiktaş yöneticisine yakışan davranışları göster ya da lütfen git
Safak Batman
16-03-2007, 11:23
ortalığı karıştırmak için yapılmış bolon bir habere benziyor
Murat Aru
16-03-2007, 11:39
Yine Orhan Yıldırım, Yine Orhan Yıldırım
Bakınız: http://www.halkintakimi.com/forum/showthread.php?t=624
Birgün Önce Orhan Yıldırım Nobre satılıyor diyor, Bunun üzerine Kolot Resmi açıklama yapıyor haberi yalanlıyor. Sonra Ertesi GÜn Orhan Yıldırım Belden aşagı vuruyor Kolota Karşı böylebir haber yapıyor.
Yani Orhan Yeni Kahramanımız, Özel güçleri olan bir medya Çanakcısı.
Amaç Beşiktaşı güçsüz düşürmek,
Neden: FB yada GS şampiyon olsun.
SOBE... Orhan YILDIRIM Sobe....
Umut Şen
16-03-2007, 13:43
sero ablam ne büyük bi insansın ya bu herif geldiğinin ilk günü daha ben bundan elektrik alamadım demişti yöneticisiyle kavgalı bir takım yaratacaklar ondan korkuyorum. Kolot beşiktaş seyircisini tanımıyo besbelli bu adama birisi anlatsın
Muhittin Saban
16-03-2007, 14:46
Yine karşıt görüş bildireceğim Celal Kolot'u eğer yakından tanımayanınız varsa bu kadar önyargılı olmayın derim ben yinede. Tabi herkesin kendine has düşünceleri vardır ve okuduklarına(aktarılana) karşı bir isyanı olacaktır. Okuduklarına diyorum çünkü her anlatılan olayı olduğu gibi kabullenmeyen bir yapısı olan bu oluşumun ben ce biraz daha temkinli yaklaşması gerekiyor tabi yine bana göre.
Sadece yazılan ve çizilenler ile olayların ne hale geldiğini hepimiz biliyoruz.
Çok açık yüreklilikle söylüyorum; Bu adamı ne tanırım ne de canlı olarak yüzünü gördüm. Ama nedense güvenmek istiyorum kendisine.
Umarım yanıltmıyordur beni. Zaten yanılıyorsam da siz haklısınızdır demektir.
.
Serenat Tutaklı
16-03-2007, 14:51
Ben de bir karşıt yanıt vereyim o zaman size:) Gökhan Zan ile yaşadığı tatsızlığı haber bültenlerinden öğrendik evet ama diğerlerini mikrofon karşısında yapmıştır sayın Kolot.Yani ertesi gün gazetelerden okumadık,canlı yayında gördük.
Alaattin Çam
16-03-2007, 15:10
Kolotist değilim ama Zan/kolot çatışması yalan
Muhittin Saban
16-03-2007, 15:26
Sevgili Seranat bu konuyu açarken kullandığın ifadeleri tekrar okudum da sanki biraz fazla ağır eleştirmişsin gibi geldi bana ya da ben öyle algıladım. Yöneticiliğini eleştirmeden direk kişiliğini ele almışsın. Hem de sadece 2 röportajını dinleyerek! Bu biraz tuhaf değil mi sevgili Seranat? İnsanları yargılamak bu kadar hızlı olabilir ama hüküm vermek ben ce bu denli hızlı olmamalı.
Tekrar söylüyorum Kolot'u savunmuyorum ancak maçtan sonra ki sözlerinde ben Beşiktaş'ın yönetim bazında yaptıkları ile küçülmesini değil aksine Kolot'un başında olduğu Futbol takımının hedef büyültmesi olarak algılıyorum. Takımın o günkü oyunundan hoşnut olmayan Kolot'u bence desteklemeliyiz. Bizler kısır futbol ile alınan 3 puanlara tamah etmeyen bir yapı sergiliyoruz. ne var Kolot daha iyi bir oyun ve daha fazla gol istemişse. Bu isteğin kendi şahsiyetinin sorgulanması ile ne ilgisi olabilir.
Elleri cebinde meselesi kendi seçimidir. Unutmayalım mikrofonlar karşısında şekilden şekile girerek vücut dilini kullanan ve bize o hareketi yapan Terim'i çok alkışladık! Dedesi yaşında bir yöneticiye kamuoyu önünde dediğini bırakmayan Sergen karakterinde ki futbolcuyu da bağrımıza basmadık mı(ben hala basmıyorum)Bunlar bence üzerinde durulmaması gereken ayrıntılardır.
İcraat önemli ben yine ve son kez tekrarlayacağım; Kendisini çok iyi tanıyan bir yakınımdan öğrendiğime göre Kolot kişilik olarak sözünü esirgemeyen ve başkan dahi olsa herkesin içinde muhalif yanını açık açık ortaya koyan bir kişiliğe sahip.
Sadece sonucu görelim sonra söz ben de sizinle yargı makamına katılacağım. yanılırsam da herkesten özür dileyeceğim. Zaman sadece biraz zaman.
.
Serenat Tutaklı
16-03-2007, 15:53
Olayı neden bu boyuta çevirdiğinizi anlayamadım.Yani yanılırsam özür dilerim boyutuna.Gerek yok ki buna.Sonuçta burda Beşiktaş'ı yöneten insanları tartışıyoruz.Diyelim benim söylediğim şeyler ileriki zamanda daha fazla oldu ve doğru çıktı.Sizin değil o şahsın özür dilemesi gerekir.Burda aynı şeyleri düşünmek zorunda değiliz.Birbirimizi saygı çerçevesinde dinleyip,yorum yaparak da doğruya ulaşmaya çalışıyoruz (en azından benim niyetim bu yönde)
Sırayla da söylediklerinize yanıt vereceğim.Daha anlaşılır olur belki bu sayede.Şimdi öncelikle yargı-hüküm mevzusuna gelelim.Kimseyi ne yargılarım ne hükmederim.Haddime düşmez ancak fikrimi söylemekten çekinmem.Fikrimi söylerken de altını boş bırakmam!
Kolot’un peşpeşe verdiği 2 röportaj sonrasında endişelenmiştim. İlk röportajından sonra da talihsiz bir cümledir umarım diye değerlendirmiştim.Ama kısa vadede 2.si gelince endişem arttı.Ve o süreçten bugüne kadar olan tavrı da ben de yanılmamışım hissi uyandırıyor. İlk mesajımda yazdığım Baba Hakkı örneği de bu yüzdendi.Bizim değerlerimiz de bu anlayışın bu bakış açısının (Kolot’un tarzı) varlığı kabul edilemez benim için.
Size şu konuda inanmayı çok isterdim.Keşke gerçekten de Kolot futbol takımının hedef büyütmesi konusunda çaba harcayan biri olsa.Çaba harcayan biri olsa “Gerekirse Tigana’ya müdahale ederiz” deme saçmalığında ve saygısızlığında bulunmazdı. Syın Kolot kendi işini yapsın ve izin versin de Tigana da kendi işini yapsın.
Daha iyi bir oyun ve daha çok gol.O maçı anımsarsanız eğer Beşiktaş çok uzun bir aradan sonra takım gibi davranmış,tribünde ve tv başındaki taraftarlarını mutlu etmiş,inanç katsayısını arttırmıştır.Akabinde gelen demeç,hem rakibi küçümsemiş hem de sahada mücadele eden oyuncuların emeğini hiçe saymıştır.
Elleri cebinde meselesi değil sadece her şeyi kendi seçimidir.Ama unutmamalı ki Beşiktaş’ı temsil ediyor.Terim’i alkışlamadım,alkışlayanlar değerlendirsin bunu. Beşiktaş’ın içinde barındırdığı yönetici profilinden bahsederken, Terim örneğini de konuşuyorsak zaten birçok noktaya açıklık getirmiş oluyoruz kendiliğinden.
Kolot sözünü esirgemiyormuş,başkan dahi olsa muhalif yanını sakınmadan ortaya koyuyormuş.Peki başkana bir rest ile sunduğu istifa dilekçesinden sonra neden bu muhalif yanı devam etmedi?Hadi bunu da geçtim.Lafını esirgemeyen Kolot Beşiktaş’ın bu zor günlerinde neden susuyor?
Ve şurda size kesinlikle katılıyorum.Evet icraat önemli.Hem de çok önemli.Göreceğimiz günler de gelir umarım.Ben de o zaman yanılmışım derim büyük zevkle!
Muhittin Saban
16-03-2007, 17:49
Ben sizin fikirlerinizden yada düşüncelerinizden örnekler verirken "muş" lar ekleyerek yorum zenginliği katmadan düşüncelerimi paylaşmıştım.
Şü sözler size ait;
"Birbirimizi saygı çerçevesinde dinleyip,yorum yaparak da doğruya ulaşmaya çalışıyoruz (en azından benim niyetim bu yönde)"
Çerçevenin sınırlarını bir daha gözden geçirim derim! (Lütfen bunu bir sataşma olarak algılamayın)
Benim adıma bu cevap silsilesi bitmiştir. Unutmayın ki her düşüncenize olan saygım devam ediyor, sadece ortak bir noktada uzlaşamadık o kadar.
Bekleyip göreceğiz.
Serenat Tutaklı
16-03-2007, 18:35
Evet o sözler bana ait ve öncesinde de birkaç cümle var.Neden o cümleyi kurduğum da net bir şekilde anlaşılmıştır diye düşünüyorum.Geniş zaman barındırıyor içinde ve sizin söylediklerinize karşılık sizi suçlamak için söylenmemiştir.Böyle anlamış iseniz buna açıklık getireyim öncelikle.
Sataşma olarak da algıladığım bir durum yok keza farklı düşünüyoruz ve bu farklılığı konuşuyoruz sadece.Sizin yanıtlarınızdan sonra benim cevap veriyor oluşum ya da tam tersi "Muhittin Saban yazmış ben de yanıt yetiştireyim" mantığında değil sadece bu tartışmada kendi görüşlerimi belirtmek içindir.Bulunduğumuz platformun bir gerekliliği sadece.
Burak Sığırcı
16-03-2007, 18:52
kimsenin dikkatini çekmemiş sanırım bu yazı.
Kusura bakmayın Keto ile Çarli!
Asena Özkan/RADİKAL
16/03/2007
Çok iyi bilirsiniz, 'yaşanmışlıklar' bende kalır. Ne var ki, artık 'kamu yararı' için paylaşıma açma zamanının geldiği, hatta geçtiği inancındayım. 'Çarli' kızamazsın bana! Zira yaşam felsefeni oluşturan Beşiktaş nasıl yönetiliyor bilinmeli, bilinmeli ki!..
Keto'dan başlayalım, çocukluk arkadaşlarının 'Keto' adını taktığı Sinan Serhatlıoğlu'ndan. Hani, önce Mircea Lucescu, sonra Vincente Del Bosque, ardından da Jean Tigana'nın tercümanlığını yapan Sinan Serhatlıoğlu... 3-0'lık Gençlerbirliği yenilgisinin ardından, Beşiktaş muhabirleri alanda ve uçakta Tigana'yı sıkıştırıp soruyorlar: "Takımdaki düşüşün nedeni nedir?" Fransız teknik adam kısa ve öz yanıt veriyor: "Bunu bana sormayın!" Sinan'ın tek suçu sonradan anlaşılacağı üzere, Tigana'nın söylediklerini tamamen doğru tercüme etmek. Tigana'nın serzenişi, gazetelerde yer alıyor ve Sinan Yıldırım Demirören ile birkaç yöneticinin karşısına çıkıyor. Sinan'ın sorgulanma şekli ise hepsinden ilginç, "Sen kimin adamısın? Ondan mı, bizden mi yanasın?" Beşiktaş Kulübü'nün başkanı ve onunla aynı paralelde düşünen yandaşları, teknik direktörlerini benimsemiyorlar, üstüne üstlük 'zıt' kutup olarak görüyorlar. Ardından da, "Biz sonuna kadar teknik direktörümüzün arkasındayız" açıklamasını yapıyorlar...
'Çarli', iki sınıf büyük olsa da Sinan'ın okuldan 'kankası' ve 'cadde'nin sevimli simaları arasındadır, Hakan Çetinel'in tek tutkusu ise Beşiktaş'tır. Hakan, Yıldırım Demirören ile yaptığı konuşmada der ki, "Fransızlar uzun vadeli, Türkler ise günlük düşünürler.
Belli ki, Jean Tigana'nın sorunları var, sizin için uygun ise onunla oturup dertleşeyim ve sorunlarını size aktarayım. Onlar bizim
şark zihniyetimizden yoksun olurlar!"
Hakan Çetinel, 'olur' yanıtı alır ve Sinan bir yemek organize eder. Tigana da, Hakan'a yaşadığı sorunları aktarır.
Ne der Tigana? "Ben uzun vadeli çalışan bir insanım. Genç ve gelecekte başarılı olacak futbolcular arıyorum, boyları en az 1.80 olmalı. Ancak burada ne olacağı belirsiz! Üç-dört ay sonra görevimin başında mıyım belli değil. Beşiktaş'ta bazıları hâlâ videodan futbolcu seçmeye kalkıyor! İşime konsantre olamıyorum..." Hakan, dinler dinler ardından Ertunç Soğancıoğlu'nu arar ve dinlediklerini başkan ile paylaşmak istediğini belirtir. Ancak ne hikmetse başkan ile görüşmek bir türlü kısmet olmaz Hakan'a. Ama Tigana'nın kısmeti açılmıştır bir kere! Olaydan kısa süre sonra, antrenmanı izleyen Yıldırım Demirören, Tigana'nın yanına yaklaşır ve Fransız teknik adama; "Sizin sorunlarınız varmış, nedir onlar?" der... İşte o anda Jean Tigana 'radikal' kararını verir! Antrenman bitiminde açar telefonu Hakan'a, "Ben seninle böyle mi konuştum? Yanımda Ali Gültiken varken beni sorguya çektiler. Artık hiçbir Türk'e güvenmiyorum" der, Hakan da yerin dibine geçer...
Ve Beşiktaşlılar da takımları yitirdikçe Tigana'ya verip, veriştirirler! Jean Tigana hâlâ çözmüş değil bizim yapımızı, üstelik 'adamcılığın' ne olduğunu kavraması olası da gözükmüyor. Elin Avrupalısı nereden bilsin, böylesine gereksiz ayak oyunlarını, bize özgü 'adam yeme' sistemini. Ne demiş Mevlâna Celaleddin-i Rumi, "Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok, ne elbiseler gördüm içinde insan yok!.."
Kemal Agül
17-03-2007, 09:55
Bir programda ihsan kalkavan aynen şunları söylemişti maçtan önce sergenin ayaklarına masaj yapardım diye bizim futbolcular maçtan önce padişah kolotun ayaklarına mesaj yapsınlar :mad:
Umut Tutun
17-03-2007, 10:33
lobici muhabirleri referans alarak değil, ama daha güvendiğimiz kaynaklar varsa endişelerimizi dile getirmek doğal. adam tvlerde konuşmuş, tarz ve içerik olarak da endişelere sürükleyen eksiler sunmuş. hemen yargılamayız, bekleriz elbet, ama bunları da dile getirmemiz iyi olmuş. herkes bilsin; amansız bir takipteyiz.
burak'ın astığı asena yazısına dair:
asena sana ne desek boş. daha önce baradan mesajlar göndermiş idik kendisine. çok şey bilir, bir konuşsa yer yerinden oynar! " yandaş" psikolojisini o derece kavramıştır ki, bunca yıldır hala Beşiktaş taraftar dinamiklerine dair en küçük bir fikir edinme gayreti olmamıştır. nedense seçkinci statükocu siyasi büyüklerinden fena izler taşır; medyatik tecrübesinin etkisi ile herhalde.
şimdi de tigana'ya dair yazmış. gitsin gerilere, kendisi ne demiş hocaya dair geçmişte. en zor zamanlarda o genelde hor gördüğü " yandaşlar" hocaya destek diye çırpınırken, o hiç sevemediği "yandaş amigosu" da hocaya destek yazıları yazarken asena hangi üst boyut tespitlerin peşindeymiş.
kolot derken asena'ya döndük, kusura kalmayın. bu adamlara ayar verme refleksi oluştu bizde galiba.
Serenat Tutaklı
18-03-2007, 19:02
Bugünkü maç öncesi Kolot ile röportaj yapıldı yine.Malum soru belli.Zan ile hakkınızda haberler çıktı,doğru mu?
"Gökhan yanımdan geçerken bana selam vermedi ben de nasıl davranması gerektiğini söyledim.Beşiktaşlılık duruşunu!!!! bilecek oyuncularımız"
Aramızda münakaşa geçmedi dedi ama arkasından ekledi 1 saat sonra özür diledi Gökhan benden diye.Perhiz ve lahana ilişkisi.
Sen oyna Kolot biz izlemeye devam ediyoruz!
Yok öyle bir şey basının uydurması bu haber demesini ne çok isterdim zaten çok şey istiyorum:rolleyes:
Ali Erken
18-03-2007, 21:56
Demiören maç çıkışı şampiyon olacaz diyor.
Sanki sahada top oynayan kendisi..24 yaş ortalamalı takımı at ateşin ortasına..!!
Celal Kolot ayrı bir alem. Tigana'ya laf geçiremiyor tabi; öğretsene ona da Beşiktaşlı duruşunu.
Futbolcu olsam şaşırırdım. Tigana, Ali Gültiken, Celal Kolot, Yıldırım Demirören..benim muhatabım kim şimdi?
Kamil Demir
19-03-2007, 00:43
Celal Kolot beyenilmeyebilir ancak bazilari gibi "Kivanc" Evde baska Carsi da baska rol oynamiyor. Adamin bir cizgisi var ve o cizgisinde devam ediyor. Böylelerinden korkulmaz. Aslinda Celal Kolot medyayla basedebilecek bir tip var ama o yanlis yerlerde geziyor.
Cem Ozel
19-03-2007, 01:51
kötü örnekten iyi olmaz. Beşiktaş'lılık durusu neymiş bir açıklasın bari celal kolot. Askeri düzendeki gibi selam ver,, görmedim duymadım bahane değildir mi? beşiktaşlılık duruşu?
Berkant Tutaklı
19-03-2007, 08:20
aadam beşiktaşlı duruşunu öğreticekmiş...Önce kendisinin öğrenmesi lazım ki bu duruş öyle senin benim öğreteceğim bir şey değil....İnsanın içinde olacak içinde...
Ozgur Ozdemi
19-03-2007, 08:20
Değerli Arkadaşlar,
Oldum olası sanal ortamlarda yazı yazmayı pek tecih etmem, genelde okuyucu statüsünde kalmayı yeğlerim. Ancak öyle anlar oluyor ki insan iki kelam etmeden geçemiyor.
Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim demişler. Bu değerli sayfalarda mevzu bahis yaptığınız "postmodern külhanbeyi" şahsiyet Sinan Engin'in en yakın arkadaşıymış. Ötesini konuşmaya gerek bile yok. Ama biz yinede devam edelim.
Türkiye'nin yakın tarihi nasıl bir yalan fabrikasyonu ile malul ise, Beşiktaş'ın tarihi de bu fabrikadan nasibini alıyor. Bu fabrikanın patronluğu da şimdilik kendi deyişiyle yeni efemizde. Diyor ki futbolcular Beşiktaşlı duruşunu bilecekler. Zihinleri öyle bir dumura uğratıyor ki, bu sayfalarda dahi sahip çıkanı olabiliyor. Beşiktaşlılık duruşunu neo liberal kültürle harmanlamaya çalıştığını, şimdilik görevin kendinde olduğunu, sözlerini dinleyerek anlamak pek güç olmasa gerek. Neyse, her laf her ağıza yakışmaz demişler. Tiksinçliklerini kusanlar tarih sahnesinden nasıl olsa buharlaşıp giderler elbet.
Ümraniye'nin patronu bilmiyor ki dünyada her şey sonlu. Patronluk rejiminin de er yada geç yıkılacağını kendisi olmasada ahfadları nasıl olsa öğrenecek.
Bence tartışmaya asıl, herkesin kendi duruşunu sorgulayıp sorgulamadığıyla başlamak gerekiyor. Ne dersiniz?
Özgür ÖZDEMİR
Erkan Özberk
19-03-2007, 10:11
Gökhan Zan ile tartışan Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot, ilginç açıklamalar yaptı.
19.03.2007
Kanal 24’e konuştu
Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde milli futbolcu Gökhan Zan ile selam vermediği gerekçesiyle tartışan futbol şube sorumlusu Celal Kolot yine ilgi çekici açıklamalar yaptı. Kanal 24’e konuşan Kolot’a tesislerde puro içip, içmediği soruldu. Siyah-Beyazlı idareci, “Ümraniye’nin tek patronu benim. Orada istediğimi yaparım. İster puro içerim, ister içmem. Bana kimse karışamaz. Ümraniye’de benim dediğim olur” yanıtını verdi.
Kaynak:www.fanatik.com.tr
Umut Şen
19-03-2007, 10:32
futbol şubemiz bi tane çiziğe teslim dün bunu canlı yayında kendisi de tescilledi hayırdır kolot beyefendii beşiktaş ümraniye tesislerinde askeri hükümler falan mı geçerli bundan böyle başkanı gördüğünüz yerde kaçacak delik arayın klüp çalışanları... ee askeriye de öylee baksanıza kolot bey öyle istiyor saygıymış yemişim senin saygını yaaa
Deniz Can
19-03-2007, 10:45
Lafa bak; "Gökhan yanımdan geçerken bana selam vermedi ben de nasıl davranması gerektiğini söyledim.Beşiktaşlılık duruşunu!!!! bilecek oyuncularımız"
Ya yoneticilerimiz?! Onlarda bilecek mi? Siz biliyor musunuz sayin Kolot? Iddia edebilir misiniz bildiginizi?
Nedir hakikaten ‘Besiktaslilik Durusu’ ?
Muhim laftir Besiktaslilik Durusu! prim yapar. Aslinda bilmek isterdim dogrusu bu yoneticimizin agzindan Besiktaslilik Durusu-nun ne oldugunu.
Bir yonetici olarak biliyor musunuz Seref Bey’in mezarinin nerede oldugunu? Ve o mezarin bir viran halde oldugunu biliyor musunuz? Sizin Besiktaslilik Durusu el kitabinizda bir yeri var midir gecmise sahip cikamamanin?
Ekranlarin karsisinda durus’tan timsal verme curetini gosterirken akliniza hic gelmez mi mesela Besiktas taraftarlarina karsi uygulanan polis siddetinden dem vurmanin da durusu gerektirdigi!? Diyebilirsiniz ki o baska yoneticinin isi ama durus’un temsili makam ve mevki ile olacak is degildir.
Uzatilan mikrofonda tek patron siz oldugunuzu vurgulamak istercesine herkesin onunde cocugunu azarlayan babayi oynamakla edep ile ilgili bir sorununuz oldugunu sergilediginizin farkinda degilsiniz galiba. Pek hosunuza gitmis gibi bir eda ile ‘nasil davranmasi gerektigini’ soylediginizi muhatabiniza saklamanin prim yapmayacak oldugunu dusunmus olmalisiniz ki iki kisinin arasindan cikarip millete havale ettiniz. Bir laf vardir calida gul bitmez, cahile laf yetmez diye ama biz yinede lafimizi tekrar edelim:
Bir –durus-tur surup gidiyor!. Bir - bize yakismaz!- nidasi. Peselenk olmus dillere durusumuz! Nasil durduk, nasil duruyoruz? Nasil duruyor musuz ki onceden? Biz bilmezdik durusumuza bir isim verildigini!.”Durusumuz bunu gerektirir” turunden hicbir seyi aciklamayan den-den isareti konula konula gecirilecek sayfalarda kisa bir yanit olabilecegini bilmezdik. Boyle bir olgunun farkinda olmadan dururduk oylece. Mahallede, evin esiginde, kantinde, sahilde, anfide, kahvede, sokakta, fabrikada, tarlada dururduk.. Hatalarimizla, eksikliklerimizle dururdukda edep ile, adap ile, bilgi ile, gorgu ile durmaya ayri bir ozen gosterip, edepsizlikten, adapsizliktan, bilgisizlikten, gorgusuzlukten sakinarak dururduk. Kizanimiz oldugundan degil, hasa, umuda yelken acmis bir gemide yolcu ya da tayfa olmanin bir farki olmadigindan. Evet zamanla bir –durus- olagelmistir gercekten. Her amelenin bir tuglayi dizmesi sonucu ortaya cikan duvar durusumuzdur. Gecmisimizi gelecegimize tasiyan gelenegimiz durusumuzdur.
Bizim durusumuzun icinde deplasmana giden taraftara kumanya hazirlamakta vardir, macin oynanacagi yere erkenden giden Metin Tekin’in malzemeci Sureyya Abi’ye evlenmek istedigi sevgilisini ailesinden istemeside…Gece semtte nobete yatmak da vardir, beton zeminde zaturre olmakta. Besiktaslilik geleneginde efelik, patronluk, dayilik, vadi kardesliginde abilik degil, buyugun kucuge kucugun buyuge sevgisi-saygisi vardir. Bu durusun icinde isimsizler vardir, cekindiklerinden degil mutevaziliklerinden oturudur.
Simdide duruyoruz! “Durus” diye diye oyle bir durulmusuz ki yillar, aylar, haftalar, gunler, saatler, dakikalar, saniyeler hep ileri bir noktaya dogru akarken emekleyenimiz, yuruyenimiz, kosanimizda olmus…durus! levhasina carpip duranimizda. Siz de o levhaya carpanlardansiniz artik sayin Kolot. Tavrinizda bir ‘abilik’, Umraniye’nin hesabini soracak bir ‘babacanlik’ yok; patronluk var! Olmuyor ama iste, uymuyor bu gomlek bize.
Unutmayiniz ki en ondekinin konumu bizim ne tarafa baktigimiz ile ilgilidir; en ondeki en arkada kalabilir. Sizdeki bu ustuste gelen ‘ben, ben, ben’ aciklamalarindan sonra diyebilirim ki sizinle biz ayni tarafa bakmiyoruz.
Çağrıldığın yere git, ar eyleme; çağrılmadığın yere gidip yerini dar eyleme!
Erkan Özberk
19-03-2007, 10:54
Çağrıldığın yere git, ar eyleme; çağrılmadığın yere gidip yerini dar eyleme!
NOKTA
Muhittin Saban
19-03-2007, 15:23
Zihinleri öyle bir dumura uğratıyor ki, bu sayfalarda dahi sahip çıkanı olabiliyor.
Özgür ÖZDEMİR
Sevgili Özgür Özdemir,
Yukarıda sarfetmiş olduğunuz ifade hakikaten beni üzdü. "Neden yaranız mı var gocunuyorsunuz" diyebilirsiniz. İnanın yaram da yok gocunmuyorum da ancak bahsettiğiniz bu "sayfalarda dahi" Celal Kolot hakkında olumlu olarak sadece " Sözünü sakınmayan, başkana rağmen muhalif yanı yüksek" ifadelerimden başka bir değerlendirme yapmayan ve sadece Kolot'a yöneticilik konusunda zaman verilmesi gerektiğini düşündüğümü bildirdiğim tek kişi ben olarak üzerime alınmak durumundayım. Yanılmıyorsam eğer sahip çıkmak diyorsanız benden başkası kalmıyor geriye.
Şİmdi "Dumur" ifadenize neden üzüldüğümü söylemek istiyorum.40 yaşındayım ve inanın sizin kesin konuştuğunuz gibi de zihnim körelmiş durumda değil. Beni bir insan olarak hangi kriterlerime dayanarak "zihnin körelmiş" diyebiliyorsunuz. Sadece düşüncelerimi o şekilde ifade etmekten mi yoksa beni yakınen tanıyormusunuz? Celal Kolot'u medyadan tanımışlığınızla ya da röportajlarından gördüğünüz kadarı ile bir değerlendirme yapabilirsiniz. Yukarıda o kişi için söylediklerinize saygı duyarım, sizin fikrinizdir.
Ama lütfen tanımadığınız insanlar hakkında kesin ve ön yargılı olmayın.
Tekrar söylüyorum; Kolot'un şahsiyeti hakkında hiç bir şey söyleyemem ama Kolot'un kişiliğinin, görevi icabı Beşiktaşlı futbolcular üzerinde etkili olabileceğini ve yönetim bazında da sesini en azından diğerlerinden daha cesaretle çıkaracağına idair nancım var. Despot ya da sindiren biri olarak değil ama belli bir disiplini ele alarak. Gökhan Zan ile arasında geçen o hadiseyi Gökhan Zan'ın Kolot değil de başkan Demirören ile yaşamış olsaydı acaba aynı "ayıplamalar" konuşulacakmıy dı? İçtenlikle söylüyorum bunu merak ediyorum.
Kaldı ki Kolot o esnada ; " SEn neden bir yöneticinin yanından geçerken selam vermiyorsun bu yöneticiye yapılan bir ayıptır" da diyebilirdi. Ama o öyle ya da böyle "Beşiktaş'lılık Duruşu"ndan dem vurmuşsa bu ayıplanmamalı. Kim ister ki futbolcuların hem kendi içlerinde hem de yöneticilerle arasında selamsız bir ortamın olmasını.
Son olarak, Kolot'un Sinan Engin ile yakın arkadaşlığından bahsetmişsiniz. Olabilir doğrudur. Peşinen söyleyeyim Engin'i ne sevdim ne de haz ettim. Ama unutmamamı gereken bir şey var. Beşiktaş Seba döneminde kolej takımı havasını yakalamışken ve 3 sene artı şerefli bir ikincilik yaşarken başlarında İhsan abileri var dı ve çok da etkiliydi. İhsan abileri diyorum çünkü o abi Fetullah Gülen'in de sağ koluydu! Ama Kalkavan o iş ile bu işi karıştırmadan ve çoğu Beşiktaşlıya da çaktırmadan çok da güzel işini yapmıştı. Şİmdi o şampiyonlukları farklı gözle değerlendirebilirmiyiz. Tarzları farklı olabilir ama sonuçta ikisi de ayrı insan ve ayrı kişilik. Ama Sinan tarzı bir şeyler ve yanlışlar içine girerse ben demek ki yanılmış olacağım. Bunu da beyan etmek "bu sayfalarda dahi" Muhittin Saban olarak benim hiç de zoruma gitmeyecektir.
Tekrar ve içtenlikle söylüyorum;
Kolot'un yöneticiliğinin nasıl olduğunua karar vermek için daha erken. Onun antipatik bir insan olduğu fikrinize hiç bir şey diyemem saygı duyarım. Ama bakalım kendi içinde barındırdığı Kolot'u yaşarken bu halini Beşiktaş camiası üzerinde olumlu ya da olumsuz nasıl bir etki bırakarak sürdürecek.
Umarım Kolot dahil her olay her maç Beşiktaş adına olumlu etkiler ve güzellikler getirir.
.
Ozgur Ozdemi
19-03-2007, 15:43
Muhittin Bey,
Öncelikle sizi üzdüysem inanın özür dilerim. Bu dünyada tek bir kimsenin dahi benim yüzümden üzülmesini istemem.
Ancak bu yazdıklarım hakkındaki fikirilerimin değiştiği anlamına gelmiyor. Ben söz konusu edilen yöneticiden yoka çıkarak genel anlamda çok kısa bir şekilde inançlarımı dile getirmeye çalıştım. Siz farklı düşünüyor yada farklı şekilde inanıyor olabilirsiniz, en doğal hakkınızdır. Ki bir inancın doğru olup olmadığını ispat etmek ne mümkündür nede doğru bir çabadır.
Sözün özü herşey umarım Beşiktaş ve insanlık adına çabalarımızla daha güzel olur.
Saygılarımla.
Özgür ÖZDEMİR
Umut Tutun
19-03-2007, 16:05
Gökhan Zan ile tartışan Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot, ilginç açıklamalar yaptı.
19.03.2007
Kanal 24’e konuştu
Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde milli futbolcu Gökhan Zan ile selam vermediği gerekçesiyle tartışan futbol şube sorumlusu Celal Kolot yine ilgi çekici açıklamalar yaptı. Kanal 24’e konuşan Kolot’a tesislerde puro içip, içmediği soruldu. Siyah-Beyazlı idareci, “Ümraniye’nin tek patronu benim. Orada istediğimi yaparım. İster puro içerim, ister içmem. Bana kimse karışamaz. Ümraniye’de benim dediğim olur” yanıtını verdi.
Kaynak:www.fanatik.com.tr
bunca uyarı ve hatırlatmanın bu üstteki gibi ara gazlarla yapıldığı sanılmasın.
medyatik hortlamalardan da anlaşıldığı üzere, ortada lobici bazı çekişmeler var.
bu yönetici aleyhinde birileri gaz veriyor, kendisi de diğer yandan gaza basıyor.
bizi bağlamaz.kimin neyin peşinde, kimin kimin adamı olduğu hiç bağlamaz.
bu uyarı ve hatırlatmalarda bizim rehberimiz, geleneğimiz, tarihimiz, mirasımızdır.
onları da zaten gazeteden kuponla öğrenmedik. ya da başkalarındaki gibi tepedeki bir "reis"ten öğrenmedik. ( tek meşhur reis biliriz: temel reis.)
medyatik gazların hedefi belli. ama bizim de derdimiz belli. demek ki bu kadar insan birşeyleri hatırlatma ihtiyacı duymuş. "duruş" dersini dünyada Beşiktaş taraftarından daha güzel de kimse veremez zaten. başucunda tutmalı birileri bunları.
Beşiktaş taraftarı herkese hak ettiği kadar zaman hep vermelidir, diye düşündüğümüzden diyoruz ki:
"duruşumuzu aldık, amansız takipteyiz..."
Ozan Doğan
19-03-2007, 20:08
eğer o tartışma gerçekten varsa ZAN ZAN GÖKHAN ZAN. ümraniye senin değil BEŞİKTAŞIMIN kolot aklında bulunsun...
Rasim Bektaş
20-03-2007, 01:08
koyunun olmadığı yer
keçi kim
koyun ne
Demir Han
22-03-2007, 09:57
Çok mu arıyoruz bu adamları...
Bakın ne yazıor medyada.......
Kolot’un sözleri bununla son bulmadı. Tigana’nın gazeteler ve televizyonlarla arasının kötü olmasının hatırlatılması üzerine Kolot, "Tigana, rengi nedeniyle ülkesi Fransa’da dışlanmış. Çocukluğu çok zor geçmiş. Bu nedenle biraz !!!! büyümüş. Burada gazetecilere kötü davranmasının nedeni bu. Aslında hoca çok iyi bir insan" dedi.
Bir süre sonra gazetecilere ulaşan Kolot, "Eğer söylediklerimi yazan olursa, 1 sene Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’ne giremez" diyerek tehditte bulundu.
Fanatik
Gürhan Oğuz
22-03-2007, 10:26
sıkamaya başladın be kolot
diline kilit vur adam gibi oturda
bi şey sansınlar
Demir Han
22-03-2007, 16:21
Para konuşmayı...giyim yürümeyi öğretir....derim
Muhittin Saban
22-03-2007, 19:29
Celal Kolot’tan Açıklama
22.03.2007 11:35
Bugün bazı gazetelerde yer alan haberlerde, saygın, her zaman ve her şartta desteklediğimiz Teknik Direktörümüz Sayın Jean Tigana’ya yönelik olarak üzücü cümleler kullandığım iddia edilmiştir.
Bu iddialar tamamen maksatlı olup, Futbol Takımımız’da kaos ortamı yaratmaya, Şampiyonluk yolunda kararlılıkla ilerleyen Ekibimiz’e çelme takmaya yöneliktir.
Hedeflerimize doğru tek yumruk halinde ilerlerken, Teknik Ekibimiz ve Futbol Takımımız ile Yönetim Kurulumuz birlik beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdürürken ortaya konulan bu tarz haberler, Camiamız’ı yaralamayı amaçlamaktadır.
Bu art niyetli haberlere itibar edilmemesini Şampiyonluk yürüyüşündeki Camiamız’dan rica eder, kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunarım.
Celal Kolot
BJK Futbol Şubesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi
Biliyorum yine tepki alacağım ama iyi niyetim (tanımlayamadığımı bir inatla)halen devam ediyor. Galiba Kolot'ta şu tür bir kişilik var; Mendil silkeler gibi eleştiri yapamıyor, halı silkeler gibi sertçe eleştiriyor ya da konuşuyor. Beşiktaş'ın kötülüğünü isteyeceğini ve yozlaşma adına alınacak kararların altına da imza koymayacağının beklentisi içinde olduğumu da ayrıca bildirmek isterim.
Sonuçta bir yönetici ve Beşiktaş'ı temsil ediyor. Umarım bir gün patlamasını yapacaktır.(Lütfen eleştirileriniz çok sert olmasın bana) :)
.
Harutyun Çınar
23-03-2007, 23:02
kolot beşiktaşa zarar vericek yöneticelerden biri kanatimce
Birkan Bürüngüz
30-03-2007, 21:19
Futbol Şube Sorumlusu Kolot, yıldız futbolcu Bobo'nun 10 milyon Euro gibi bir değere ulaştığı bildirdi
Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot, teknik direktörleri Jean Tigana'nın şovmen olmadığını söyledi. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarıyla sohbet eden Kolot, Tigana'nın takımdan ayrılmasının düşünülmediğini belirterek, ''Tigana'nın alternatifi hazır diye bir şey yok. Kendisinin anlaşması var. Tigana'dan memnunuz, ama sezon sonunda 'Gitmek istiyorum' derse, ona da yapacak bir şey yok. Jean Tigana şovmen değil, ama kendisi 'Şampiyon yaparsam sezon sonu giderim' demişti'' diye konuştu.
Son dönemde kulübün hep olağanüstü kongreler yaşadığını, teknik direktör ve futbolcu hareketliliği içinde olduğunu kaydeden siyah-beyazlı yönetici, ''Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İstikrar oturtmaya çalışıyoruz. Tigana gitmeyecek'' dedi.
Celalettin Kolot, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in çok başarılı olduğunu vurgulayarak, ''Terim, İtalya'da Milan gibi bir takımda çalıştıysa çok başarılı bir çalıştırıcı demektir'' diye konuştu.
''BOBO BİR SENE SONRA 10 MİLYON AVRO EDER''
Kolot, bu sezon Beşiktaş'ta ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken Brezilyalı oyuncu Bobo'nun, 1 sene sonra 10 milyon avro edeceğini söyledi.
Celalettin Kolot, Fransız bir kulübün Bobo'yu istediğini dile getirdi.
''TRANSFERDE ÖNCELİK DEFANSA OLACAK''
Siyah-beyazlı yönetici, gelecek sezon transferinde önceliğin defansa olacağını ifade etti.
Kolot, Brezilyalı oyuncu Kleberson'un durumuna göre de bir ön libero alabileceklerini kaydetti.
Gelecek sezon için transferde bonservis bedeli vermeden transfer yapmak istediklerini kaydeden Kolot, şunları söyledi:
''Bonservisi olmayan oyuncular almak istiyoruz. Bu takım iyi bir kadroya sahip. Bir iki takviye ile daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Dünyada kanat oyuncuları 5-6 milyon avrodan başlıyor. Antalyasporlu Volkan Yaman süper oyuncu değil, ama iyi futbolcu. Ali Güneş kendini toparlarsa Mehmet Topuz'dan daha iyi.''
İBRAHİM AKIN KONUSU
Celalettin Kolot, Tigana tarafından süresiz kadro dışı bırakılan İbrahim Akın konusunda yönetime ilk geldiğinde Fransız çalıştırıcıyı haksız bulduğunu belirterek, ''Ancak şimdi Tigana'nın haklı olduğunu düşünüyorum'' dedi.
İbrahim Akın'ın antrenmanlarını sürdürdüğünü vurgulayan Kolot, şunları söyledi:
''İbrahim Akın özür diler, Tigana onu affedebilir. Özür dilemesini bekliyoruz. Bence kendisini affederiz. Bu oyuncunun sorunu 'Hoca beni koymuyor, güvenmiyor' şeklinde. Bir futbolcu her yerde oynayacak. Kendisi zaten forvet oynuyor. Kendisine ben 'süper futbolusun, Avrupa'da oynarsın' diyorum. Hoca da haklı. İlk geldiğimde haksız buluyordum, ama şimdi haklı görüyorum. İbrahim, daha önce orta kulak iltihabı geçirmişti, ama bu sorunu geçti. Senede 1 trilyon lira para kazanan bir oyuncu. İyi para kazanıyor.''
İbrahim Akın gibi bir oyuncuyu kaybetmeyi kimsenin istemeyeceğini ifade eden futbol şube sorumlusu Kolot, ''Ama birini kazanırken, diğerlerini kaybetmemek lazım'' dedi.
Geçtiğimiz günlerde selam vermediği için aralarında sorun yaşanan Gökhan Zan'ın durumuna da değinen Celalettin Kolot, ''Yönetimde olmadığım dönemde Gökhan Zan, 3 sene önce Kayserispor'a gidiyordu. Ben 'Gel takımda kal' dedim. Parasını artırdım. Konyaspor maçında sakatlandı, doktor dışında kimse ilgilenmedi, ben 15 dakika başında durdum. Böyle durumda selam vermeli. Başkası da selam vermezse darılırım. Ben onu görmemiş olabilirim, ama o beni görecek'' diye konuştu.
''HAKAN ŞÜKÜR ARTIK BIRAKMALI''
Kolot, Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür'ün gelecek sezon sarı-kırmızılı takımda olmayacaksa futbolu bırakması gerektiğini savundu.
Hakan Şükür'ün zirvedeyken bırakması gerektiğini vurgulayan Kolot, ''Kendisi gol rekoruna çok yakın. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi forveti. Bence bu sezon sonunda futbolu bırakması gerekiyor. Güzel bir jübileyle futbol kariyerine noktayı koymalı. Yeter artık, fizik olarak bitti. Kendisi son derece başarılı bir futbol hayatı geçirdi. Galatasaray'da bu sezon 4 forvet oyuncusu vardı, ama verimli olamadılar'' diye konuştu.
Celalettin Kolot, Fenerbahçe yöneticisi Ali Koç'un ''Son 4 haftaya 9 puan farkla önde giremezsek bizi şampiyon yapmayacaklarını düşünüyorum'' sözünün hatırlatılması üzerine ''Demek ki bizden çekiniyorlar'' dedi.
''UEFA KUPASI PARA KAZANDIRMIYOR''
Siyah-beyazlı yönetici, UEFA Kupası'nın kulüplere para kazandırmadığını anlattı.
Fortis Türkiye Kupası'nın, UEFA Kupası'ndan daha çok para kazandırdığını dile getiren Kolot, ''UEFA Kupası komple zarar. Nasıl bir şey olduğunu anlamıyorum. Fortis Türkiye Kupası daha çok para kazandırıyor. Geçen sene UEFA Kupası'nı kimin kazandığını insanlar zor hatırlıyor'' dedi.
Celalettin Kolot, Galatasaray'ın Avrupa'da kazandığı başarılar sonrası tanınma avantajı yakaladığını, hakemlerin bile sarı-kırmızılı ekibi tanımaya başladığını söyledi.
Kolot, Avrupa'da futbolcu milli takıma gitmek istemediğinde kamuoyunun bunu normal karşıladığını dile getirdi.
Futbol Şube Sorumlusu Kolot, Brezilyalı oyuncu Nobre'nin maçlarda iyi hücum pres yaptığını ifade ederken, basın mensuplarının Fenerbahçeli Alex'i hatırlatmaları üzerine ''Bizde de Ricardinho var' dedi.
''CAREW'İ TAVSİYE EDENLERDEN BİRİ BENİM''
Kolot, Beşiktaş'ta geçtiğimiz yıllarda forma giyen Norveçli futbolcu Carew'i tavsiye edenlerden birinin kendisi olduğunu söyledi.
Carew'in transferi sırasında 4 alternatifin bulunduğunu vurgulayan yönetici Kolot, ''Bunlardan biri de Miloseviç'ti. Ben Carew için 'Bunu alalım daha sonra satalım' dedim. Miloseviç gelseydi, enkaz olurdu'' dedi.
''DEL BOSQUE DAVASINI KAZANMA ŞANSIMIZ VAR''
Celalettin Kolot, aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) davalarının sürdüğü eski teknik direktörleri Vicente Del Bosque'ye karşı davayı kazanma şansları olduğunu dile getirdi.
Kolot, ''Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl'ın ortamı gerecek açıklamaları vardı. Yanıt verecek misiniz'' şeklindeki bir soruya ise ''Cevabımızı sahada vereceğiz'' dedi.
Celalettin Kolot, fikstür konusunda 2 Nisan Pazartesi günü Futbol Federasyonu'na itiraz edeceklerini anlatarak, ''Bursaspor maçı için özel güvenlik isteyebiliriz. Bu haftaki Gençlerbirliği maçında Ankaragücü taraftarı olacağını düşünmüyorum. O maçta çok Beşiktaşlı olacak'' dedi.
Basın mensuplarının minik futbolcu Muhammed'i hatırlatması üzerine de Kolot, ''Muhammed iyi büyüyor. Yeni bir ilaç yazdırdık'' diye espri yaptı.
http://i.karakartal.com/images/haber/2005/celalettinkolot002_3003.jpg
Birkan Bürüngüz
30-03-2007, 21:20
boboyu satmak gibi bir saçmalık yaparlarsa işte o zaman bu klübü terkedip gitsinler, ama sayın(!) demirören klüpten alacağım var deyip duruyor onun için satar kesin.
"Böyle durumda selam vermeli. Başkası da selam vermezse darılırım. Ben onu görmemiş olabilirim, ama o beni görecek'' diye konuştu.
tabi ya gökhan zan nasıl görmezsin bırak hatta sen futbolu düşünmeyi felan sürekli gözlerinle yönetici ara ki selam vermediğin yönetici kalmasın aman diyim ferman padişanhındır gökhanım!
Burak Sığırcı
30-03-2007, 21:25
adam ne dese dokunuyor bana.hangi birine cevap versem ki...
kimlerin elinde kulüp hayret bir şey ya.nerdeyse baba hakkı'yı ben beşiktaşlı yaptım diyecek!
Serenat Tutaklı
30-03-2007, 21:28
Ali Güneş, Mehmet Topuz'dan iyi....Carew'i de sen önerdin zaten yıldız değildi o zaman!!
He,he...
Ozgur Selcuk
30-03-2007, 21:31
son yıllarda yıldız futbolcu alma sevdası beşiktaşımıza pahalıya mal olmuştur. ailton carew kleberson gibi yıldız denilen futbolculara çuvalla para verilmiş fakat bekelnen fayda alınamamıştır.bobo geçen sene kiralık olarak alındıgında çok tepki görmüş sene başında da bonservisi alınmak istendigin de çok degerli basın mensupları tarafından eleştirilmiştir fakat beşiktaşımıza kattıgı fayda digerlerinin toplamından daha fazladır üstelikte degerini artırmıştır. bundan sonrada bobo gibi genç yeteneklerin izlenip takıma katılması gerekmektedir.çok para harcamak iyi transfer yapmak anlamına gelmemektedir ayrıca alt yapıdan çıkan futbolcularımıza şans verilip hem maddi kazanç saglanmalı hemde beşiktaş ruhu oluşturulmalıdır.seneye bobo nun yanında batuhanı görmek en büyük hayalimdir.forza altyapı forza BEŞİKTAŞ ruhu
Alaattin Çam
30-03-2007, 22:05
Dünya benum sanırdım meğersem yanılmışım
Felek gözün körolsun ne kadar geç kalmışım
En dereye dereye dere belune gelsun
Benden başka seversen iki gözün kör olsun
Berk Sezenler
30-03-2007, 22:07
Tek temennim Bobo'nun selam vermeyi unutmaması.!!
Ümit Kurt
30-03-2007, 22:09
bu adam mümkünse konuşmasın:mad:
Ersan Üngüder
30-03-2007, 22:09
2 milyon dolar verince ümraniyenin sahibi oldu
Safa Şenyıldız
30-03-2007, 22:20
Hadi verip geri almayacak olsa neyse diycem de onu da yapmadan kendini sahip olmuş sanıyo. :mad:
Hande Eroğlu
30-03-2007, 22:56
kolot un her dediği bende derın etkıler bırakıyo bjk gıbı büyük bir camia nın yönetıcılerı bu olmamalı parayı veren düdüğü çalara döndü üzülüyorum
bobo konusuna gelınce şuan ilk 11 dekı en ıyılerden bır tanesı satılmasından yana değilim ancak yerını alabılecek bırı varsakı şuan ben onu bılemıyorum kım olur klübe yarar amaçlı DÜŞÜNÜLEBİLİR dıyebılırım satılmasına yınede karşıyım
Umut Şen
30-03-2007, 23:12
bu kolot facialari bitmiyecek anlasilan bakalim daha ne sacmaliklar zirvalayacak yahu futbol subesi sorumlusunu sevmeyen bi taraftar olurmu aha iste ben adam 2 milyon euro verdi klubun padisahi oldu, parayi verdim düdüğü çalarim diyoo
Mustafa Ozyurt
31-03-2007, 03:27
Parayı veren değil nefesi kuvvetli olan düdüğü çalsın.
Cem Ozel
31-03-2007, 03:44
nasıl iş yaa. geleceğin takımını kuruyoruz sabır gösterin diyorsunuz.sonrada oyuncu kendini gösterir göstermez satalım..
Gürhan Oğuz
31-03-2007, 08:23
gene kolot gene facia
bu adamın abs sistemi yok be.
duramıyor önce kendine bir hava yastığı almalı nerede duracak nerde kaza yapacak bilmek zor
bobo 10 milyon
kolot bedava alan varsa:rolleyes:
Berkant Tutaklı
31-03-2007, 08:44
Seviyorum bu adamı yav. Güldürmek için elinden geleni yapıyor.Birde iyi deşarz ettiriyor insanı en iyi özelliği bu zaten.Takımda 2 tane böyle oldumu insanın sırtı yere gelmez.Konuş ma be kolot...
Anıl Tanrıyar
31-03-2007, 09:00
bu adamın futbolla ılgılı gecmısı var mı ?
Cihan Güngör
31-03-2007, 09:11
Ne denirki buna, şaka gibi :)
Muhittin Saban
31-03-2007, 14:31
Pardon ama Kolot'un dün sarfettiği sözlerin hangisinde bir tuhaflık var? Bobo'yu satacağız diye bir laf etmeyen biri için bu kadar eleştiri biraz ağır değil mi?
Hakikaten içtenlikle soruyorum; Kolot'un dünkü açıklamalarında nasıl bir tarz bozukluğu ya da yanlış sarfedilen sözler var? Lütfen arkadaşlar bu kadar da değil ama. Bir de şu lafı çok tekrar ediyorsunuz; Milyon dolar verdi koltuğu satın aldı sahibi oldu.Bundan sıkıntı değil memnunluk duymak gerekmez mi? Hiç olmazsa katkıda bulunuyor. Para vermeyen yöneticiler ortada yokken onun verdiği para neden bu kadar rahatsızlık yaratıyor. para verecek olan varsa çıksaydı ortaya.
Başkan 25-30 milyon dolar verirken ve canlı yayında "Bu parayı giderken alacakmısınız" diye sorulduğu zaman "kem küm" ederek adam gibi cevap veremezken ve bir de üstüne üstlük Aziz Yıldırım tarzı diktatörel bir yönetim anlayışını kabul ettirmeye çalışırken duyduğunuz rahatlığı bu adama da duymalısınız o zaman.
Bu sözlerim forum içindeki rahatımı da bozacak biliyorum. Belki en başta Sevgili Ertan Eylem ve yazılarıma istinaden Özer abi tuhaf karşılayacak tüm bu ifadelerimi. Ama içimin sesini hep dinledim yine öyle yapıyorum. İşte o yüzden bu kadar yüklenilmesi beni rahatsız ediyor. Bir insan düşüncelerinden ve dile getirmesinden dolayı bu kadar çabuk asılamaz. Tarz derseniz, beşiktaş adına bir ayıp varsa beraber ayıplayalım. Elinde ki puronun Beşiktaşlılık duruşu ile bağdaşmadığı fikrinede katılmıyorum.
Hele hele böyle bir platformda yani düşüncenin çok rahat olarak anlatılması rahatlığının yaşandığı bir ortamda kendi gibi düşünmeyen ve hareket etmeyen birine bu tahammülsüzlük ve yakıştırmalar çok düşündürücü..
Bu sayfalarda bizzat başkana çok tepki yazıları okuyorum ama dikkatimi çeken bir şey var, görmedimse uyarın, hiç kimseden başkan Demirören'in " tek başlı yönetim tarzına" yönelik bir tepki yazısı okuyamadım. "Ağızdan çıkacak kelimeleri bana danışacaklar" diyen Demirören...unutmayın.
Beşiktaşlılık duruşu, Beşiktaşlılık duruşu diye bir ifade dolaşıyor sürekli mesajların içinde... Anlayamadığım bu sözü sürekli sarf edenlerin kriterlerine göre bu duruş nedir çizgileri nerede başlar nerede biter? Benim anladığım duruş ile o duruş arasında bir fark var sanırım. Çok açık olacağım; Bu sayfalarda Alen'i eleştirdiğim zaman üzerime çullandınız. Neden Alen eleştirilemez miydi? Eleştirilecek tarafları dokunulmazlık zırhı ile mi kaplıydı? Alen'in iyi niyetine, Beşiktaş için bugüne kadar yaptıklarına ve duyduğu Beşiktaş sevgisine sözüm olamaz. Benim itirazım son zamanlarda ki tarzınadır.
Demirören'in bir önceki dönemde beraber çalıştığı yönetici arkadaşlarının adam gibi olmadıklarını beyan eden ve bu seçimlerde “Lobisi güçlü olan adamlarla” çalışmasını bizzat köşesinden “Mektup” başlığı ile isteyen Alen, acaba Beşiktaşlılık duruşunu yanlış mı algılıyor. Beşiktaşlılık duruşu, Lobicilik…..!
Kim tepki verdi? Soruyorum evet hanginiz tepki verdiniz, Beşiktaşlılık ile Lobicilik ikizleşmesine? Bir gün bile Demirören’e yönelik eleştiri yazısı yazmayan Alen’e “Arkadaş nedir bu destekteki ve sessizlikteki inat” diye çıkıp soranınız oldu mu acaba? Destek için “Sezon sonuna, sezon sonuna kadar” diye diye çok dile getirilen Beşiktaşlılık duruşu sizce yerinde duruyor mu?
Ben bu forumda isim vermeden tepki koyan 1-2 kişi var en başta da Özer abi. Belki saygısından isim vermeden eleştiriyor ama rahatsız olduğunu da çok iyi anlayabiliyorum.
Bakın ben size bir öngörüde bulunuyorum; Taraftarın birbirine girmesi de çok yakındır. Tarihi boyunca Nokta dergisine kapak olmamıştır Beşiktaş. Ama Beşiktaş’ın isminin önüne geçen bir oluşum vardır, Çarşı grubu. Evet Çarşı grubu kapak olmuştur. Markalaşıyordur. Ne derseniz deyin bu durumdan nemalanan kişiler olacaktır. Çarşı isminin beşiktaş’tan önce anılması hoş değildir. Herker çarşı’yı ve liderlerini konuşmaktadır. Bu ne demek yönetim kanadının karşısında neredeyse Çarşı danışılacak bir yapıya dönüşüyor.Şimdi bana demeyin sakın; “Sen de Çarşı üzerinden konuşup reklam yapma “diye. Yok merak etmeyin ben ne gazeteciyim ne de bu yazım başka yerde var ne de herhangi bir art niyetim. Biz bize ailece konuşuyoruz, size içimi döküyorum, rahatsızlığımı dile getiriyorum. Çünkü çok yutkunulan ve konuşulamayan şeyler var. Tekrar söyleme gereği duyuyorum, Beşiktaş taraftarları arasında ki gruplaşma çok ince çizgilerde dolaşmaya başladı. Bir tarafta “Hepimiz Ermeniyiz” yazan karşı tribününde “ Hepimiz Türk’üz Ulannnn” yazan tribünlerde ayrışma çoktan başladı. Kapalı altta sağcı Karagümrüklüler, Milliyetçi Asya kartalları, neden oradalar dersiniz. Daha düne kadar Asya Kartalları eski açık da değimliydi. Şu an sessizler çünkü başkanları cezaevinde.fener tribünlerinde rant için çıkan ayrılık Beşiktaş tribünlerinde daha farklı bir sebepten dolayı çıkabilir. Böyle bir oluşum ile tribünlerde neredeyse dirsek dirsek temasta olan Çarşı grubunun sıcak teması umarım olmaz. Lütfen bana ; “Tribünlerimiz her düşüncenin ortak bir noktada buluştuğu yerdir, burada ‘sol’cusu ‘sağ’cısı, atesiti, dincisi, ermenisi, yahudisi vardır ama herkes birbirinin bu yönlerini düşünmez” diye söylemeyin. Bu işler yeri gelir Beşiktaş’ı da aşar.
Bakın size küçük bir ayrıntı anlatacağım; Az önce tribünlerde sağcı oluşumların yavaş yavaş kıpırdamaya başladığını vurguladım. Hani Alen Amerika’ya gitmişti de hakkında Sinan vardar ile tatile gitti diye bir haber yayılmıştı. Sonra bu haberin yalanlaması bizzat Alen’in kendisinden geldi. Şöyle diyordu, “hayır vardar ile tatilde değildim yanımda bile değildi. Ben Arnold Shwazneger ile görüşmeye gittim çünkü o Çarşı filmi yapmak istiyormuş onu görüştük” dedi.Fazla söze gerek yok, Arnold Vali seçimleri öncesinde Ermeni Soykırımı vardır söylemleri ile baya bir oy toplamıştı hatta Türkiye’de çok da tepki almıştı(Nasıl tepkiyse, millet yine conan ve terminatör filmlerini takır takır izliyor!) Zaten Alen’de bir Ermeni asıllı bir kardeşimiz. Şimdi böyle bir ikilinin beraber Çarşı filmi yapmasından sonra gelecek ve yükselecek tepkiyi hayal edebilir mi siniz? Hele ki tribünlerde dirsek temasında olduğun sağcı oluşumun nefesi hızlanmaya başlamışken. Ben ilerisini hiç iyi görmüyorum, bir gün bir yerde hararet artacak gibi geliyor bana. Neyse nereden nereye geldi konu!
Yine ısrarla vurgulayacağım, Kolot anam değil, babam değil, dayım değil, akrabam değil, kan bağım yok tanıdığım hiç değil! Bu adamın yönetici olurken verdiği para bir ölçü değil.Daha çok taze bir yönetici, tarzı antipati toplayabilir ama adamın tarzı bu. Beşiktaş adına mücadele edecek ve haklarını en iyi şekilde koruyacak. Ağzına geleni sakınmaması dez avantajı. Gökhan konusunda da bana göre sonuna kadar haklı.
Sen çok mu tanıyorsun kendisini diyebilirsiniz. Bunu defalarca yazdım. Çok yakın bir tanıdığımın anlatması ile fikir sahibi oldum Kolot hakkında. Ama nedense o adama karşı tarif edemediğim bir güven hissi besliyorum.
Ve sadece biraz sabır diyorum....
Eğer sizleri aileden görmüşsem buna karşılık da siz de beni öyle kabul edin ve beni eleştirin.
.
Birkan Bürüngüz
31-03-2007, 15:31
muhittin saban öyle uzun uzun yazmaya gerek duymuyorum. Yeri geldimi herkesi eleştiriyordur burda ki arkadaşlar, ikili polemiklere girmem de hiç. Burda yöneticiyi tartışmak kadar doğal birşey yoktur ama yazılar yüzünden üyeleri tartışmak saçma geliyor bana. Çarşı konusu alen konusu zaten bu başlığın konusu değil onun tartışalacağı yer de vardır bellidir. Bende sizi eleştirip kendimle çelişkiye düşmem merak etmeyin. Siz işte ne kadar celal kolota güveniyorsanız biz güvenmiyoruz bu iş bu kadar basit. Ben sizi tanımıyorum ondan nerden ne duyduğunuzla kimseye güvenmem sabırda göstermem. Bir de her duyduğunuz şeyi ciddiye almayın içinde ki ironiyi saptamaya çalışın bence o zaman birşeyleri daha iyi anlarsınız. saygılar
Deniz Can
31-03-2007, 19:42
Bu bir sabir meselesi, guven meselesi. Sabredenimiz var guven duyanimiz var, benim gibi sabredemeyip guven duymayanimiz da var. Bende iskembe-i kubradan feyz alarak soylemiyorum tabiki yonetici Celal Kolot’un nasil yanlis yaptigini. Bu yanlislarinin daha yeni yonetici olmakla ilgisi yok, bu kisi daha once issiz degildi ki, bir yoneticiligi vardi. Ama o da tabi oldugu baskani gibi is yeri yonetme aliskanligi ile hareket ediyor. Besiktas Jimnastik Kulubu isyeri degil, hizmet yeri. Kimse zorla gelmedi, talip oldular bu gorevlere, dolayisi ile hesap soruldugu zaman mizmizlik yapma haklari da yok…
Yaptigi ne yanlis var derseniz, birakiniz bu gune kadar yapmis oldugu yanlislari, sadece su cumlesinden bile ilerisi icin yanlis bir adim atacaginin isaretini veriyor; “…Ben onu görmemiş olabilirim, ama o beni görecek.!''
Niye? Kimsin ki sen? –Yonetici. O kim? –O da futbolcu. Biz? – Biz de taraftar.
Sevgili Muhittin “Pardon ama Kolot'un dün sarfettiği sözlerin hangisinde bir tuhaflık var?” diye sormussunuz…Vallahi Muhittin yonetici Celal Kolot’un sadece bu cumlesi bile yaklasimlari acisindan bana tuhaf geliyor. Hani insan sarrafi falan degilim, oyle bir iddiaamda yok ama adam olacak cocuk bkundan belli olur diyen ecdadimin bir bildigi olmali diye dusunuyorum. Bunun ki de o misal iste. Bu hep –ben, ben, ben- tarzi yaklasim ile otorite kurulabilecegini ve boylece de yoneticiligin idame edilebilinecegini gosteren bir disiplin ogretiliyor da ben mi bilmiyorum..!? Sozu gecen cumle gormus oldugunuz uzere bircok seyi tetikliyor. Dolayisi ile tuhaflik bu baslikta verilen yanitlarda degil once bu basliga muhatap olan yonetici Celal Kolot’un soylediklerinde ortaya cikiyor.
Ayrica baskan Demiroren’e iliskin bircok tepki yazisi okumus oldugunuzu soylemenize ragmen dikkatinizi çeken ve hiç kimseden başkan Demirören'in " tek başlı yönetim tarzına" yönelik bir tepki yazısı okuyamamis olmaniza istinaden cozum de vardir; aciniz bir "tek başlı yönetim tarzına iliskin” diye bir baslik ve bugune kadar baskana yonelik elestirileri, kulubun nasil yonetildigine iliskin elestirileri, yazilanlari toplayip koyun o basligin icine bu bunu karsilar. Ama sadece ve altini cizerek soyluyorum; başkan Demirören'in " tek başlı yönetim tarzına" yönelik bir tepki yazısı okuyamamis olmanizi dile getirmek ile kendiniz disindaki herkesi baskanin yonetim tarzini benimser bir cizgide gormus olmaniz buyuk bir haksizlik. Bu baskan icin de boyle baskalari icinde boyle…Sozune ettiginiz her konuda bu boyledir! Kimsenin dokunulmazligi yok, sahislarin degil, sayginin ve camiaayi bir butun olarak gorup onun getirisinde hareket etmek var sadece. Besiktasimizi kendine dert edinmis insanlarin yaptiklarini burada nesrediyor olmamasinin bir sebebi vardir. Nerede durdugunu merak ettiginiz Besiktaslilik durusununun hakikaten nerede durdugunu zaman gosterecektir.
Donelim yonetici Celal Kolot’a… Peki ya siz hakli iseniz? Yani bu adam hakikaten de iyi bir yonetici olacak ise, veya halihazirda da oyle ise?
Keske.. amac zaten o.. Iyi olsunlar.. Ha biz cok mu iyiyiz de baskasina ayar vermeye kalkiyoruz; hasa! Bizim yanlislarimiza da ayar veren cok..Iyi ki de bu boyle zaten. Bu nedenledir ki sadece Besiktas taraftarligi icerisinde degil gundelik yasamimizin diger kesitlerinde de hiyararsi abi-kardes iliskisi uzerine oldugundan gocundugumuz, alindigimiz birsey yok.
Asil rahatsiz edici olani ise yaptiginiz elestirilerinizin forum icindeki rahatinizi bozacagi dusuncesi icinde olmaniz. Kolot ile ilgili soylediklerinizin hicbirine halihazirda katilmiyorum ama elestirel yaklasiminizdan oturu rahatiniz kacacak ise kacmamasi icin gereken mesaiyi gostermekten kacinmam.
Burak Sığırcı
31-03-2007, 19:58
Bir de şu lafı çok tekrar ediyorsunuz; Milyon dolar verdi koltuğu satın aldı sahibi oldu.Bundan sıkıntı değil memnunluk duymak gerekmez mi? Hiç olmazsa katkıda bulunuyor. Para vermeyen yöneticiler ortada yokken onun verdiği para neden bu kadar rahatsızlık yaratıyor. para verecek olan varsa çıksaydı ortaya.
neden memnunluk duyalım parayla satın alınan bir koltuktan?o koltuk numaralı, kapalı ya da açık tribünden alınan herhangi bir koltuk değil.beşiktaş kulübü yönetiminde önemli bir koltuk.önce adam sonra yönetici!(başlık kolot'a atfen açılmıştır.yazınızdaki diğer noktaların tartışma yeri bu başlık olmadığından sadece kolot konusuna cevap yazıyorum.)
Muhittin Saban
31-03-2007, 20:27
Ben içimdeki endişelerimi ve bağımsız başka düşüncelerimi yazarak paylaşma seçeneğini seçtim evet. Belki tarzım yanlış ya da üslup açısından eksik algılanıyor olabilirim. Belki bu da benim eksikliğimdir. Ama şunun altını kalın olarak çizerim ki kimsenin benim yazdıklarımdan dolayı sıkıntı duymasını istemem. Duyarsa da buna yapacak bir şeyim olamaz . Dediğim gibi üslup olarak üzersem özrümü dilemekten de kaçınmam. Ama düşünce olarak aktardıklarım için başkaları rahatsız olacakmış, sıkılacakmış işte bu durum için sonradan bir özür müdahelem söz konusu olamaz.
Rahatım kaçacak derken şunu kastettim; tabiki koltuk rahatlığı değil her bireyin eleştiri dozu ve üslup anlayışı farklılık arzediyor. Onun için şahsıma yönelik yapılacak eleştirilerde "dozaşımı" sorunu yaşayabilecek olma ihtimalinden dolayı o ifadeyi kullanmıştım.
Ama şu ana kadar bildirilen sayıca az olsa da karşı düşünceler anlaşılır ve kayda değer cevaplar.
Sonuçta fikirler söyleniyor, çekinceler dile getiriliyor ve düşünce alışverişi meydana geliyor. Ben bana gelen cevaplardan almam gerekenleri alıyorum bundan emin olabilirsiniz.
Ben her şeyi ne az biliyorum ne de çok biliyorum. Sonuçta sürekli öğrenme halindeyim, herkes gibi.
Serenat Tutaklı
01-04-2007, 22:11
Bir de şu lafı çok tekrar ediyorsunuz; Milyon dolar verdi koltuğu satın aldı sahibi oldu.Bundan sıkıntı değil memnunluk duymak gerekmez mi? Hiç olmazsa katkıda bulunuyor. Para vermeyen yöneticiler ortada yokken onun verdiği para neden bu kadar rahatsızlık yaratıyor. para verecek olan varsa çıksaydı ortaya.
Satılık koltuk beni son derecede rahatsız eder.Burak’ın da ifade ettiği gibi tribünde bir koltuk değil ki orası.Siz Demirören’in tv de ettiği lafı eleştiriyorsunuz verdiği para ile ilgili (ki kesinlikle size katılıyorum burada,ayrı bir tartışma konusudur ve çok çirkindir) Ama Kolot için “Bundan sıkıntı değil memnunluk duymak gerekmez mi? Hiç olmazsa katkıda bulunuyor.” diyorsunuz. Ben de şu hatırlatmayı yapmak istiyorum. Kazım Kanat bundan epey önce bununla ilgili bir yazı yazmıştı.Hatta ben de bu başlık altında paylaşmıştım.Can alıcı kısmı da şuydu:
“ Beşiktaş'a yönetici olur musun?
-Olurum ama futbol şubesini isterim.
-Futbol şubesi demek her gün TV ekranlarında görünmek demektir. Bu bir işadamı için her yere randevusuz gitmek demektir. Bu şubeyi veririm ama senden para isterim?
-Tamam 2 milyon dolar veririm. Ama bu parayı 3 yıl sonra geri alırım. Beşiktaş'ta satılık koltuk pazarlığı böyle yapıldı?”
O zaman da belirtmiştim,bu yazıya bir yalanlama gelmedi diye.Ki haber yalanlamakta üstümüze yok hız konusunda.İşte eğer böyle bir şey varsa ki öyle görünüyor.Beni son derece rahatsız eder bu.Demirören zaten rahatsız ederken, bir de kendine böyle yandaş bulması,aralarında böyle çirkin alışverişlerin olması deli eder hatta beni.
Keşke Kolot beni yanıltsa emin olun büyük bir keyifle dalga geçerim kendimle.Off neler demiştim adama,adam yüzümü kara çıkarttı derim:)
Son olarak da bizleri aileden görmüş iseniz zaten huzurum kaçacak şeklinde düşünmezsiniz,düşünmemelisiniz;)
Özenç Kurt
02-04-2007, 15:17
En güzelini ve sözün özetini hakan şükür söylemiş dünkü maçtan sonra: Beşiktaşa yakışmıyor, istifasını sunmalı...
Serenat Tutaklı
02-04-2007, 15:24
Özenç anlamadım ben.Hakan gerçekten söylmiş mi bunu?Hakan'a ne ki,Hakan kim oluyor da böyle bir şeyi söylüyor diyeceğim,diyeceğim de bizimki de Hakan jübile yapsın artık diyor!Sen,seni ilgilendirmeyen konuya karışırsan,elin adamı da sana bunu söyleme hakkını bulur kendinde!
Birkan Bürüngüz
02-04-2007, 15:50
Ben hakana hak verdim valla. Banada hiç alakasız gelip birisi yaptığım işi bırakmamı söylese bende ona daha sert olarak cevap veririm. Celal kolot, Beşiktaşla ilgilenmek yerine gidip elalemin futbolcularıyla uğraşırsa sürekli, böyle gereksiz polemiklere içine sokar klübü
Özenç Kurt
02-04-2007, 16:04
Kulaklarımla duymasamda fanatik haberi manşetten vermiş demekki doğru...
ama burda hakana kızmanın bir anlamı yok o Kendi savunma adına bu sözü söylemiştir. Ben burda: sanane celal kolot derim seni ne ilgilendiri hakanın ne zaman futbolu bırakacağı, bir beşiktaş yöneticisi olarak beşiktaşı düşürdüğün seviyeyi düşün derim...
Serenat Tutaklı
02-04-2007, 16:18
Hakan'a kızıyorum demedim ki Özenç:) "Sen,seni ilgilendirmeyen konuya karışırsan,elin adamı da sana bunu söyleme hakkını bulur kendinde!" dedim aksine.
Cihan Güngör
11-04-2007, 14:28
Lokanta kapattılar
Güzide Duran ile sevgilisi Moris Kohen önceki akşam Tarabya'daki Kıyı Restaurant'taydı. Saat 23.00 gibi lokantaya Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili, Hüsnü-Asuman Güreli, Beşiktaşlı yönetici Numan-Arzu Ceyhan ve eski manken, yeni şarkıcı Ayşe Hatun Önal geldi. 8 kişilik grup normalde 01.00'de kapanan Kıyı Restaurant'ta dışarıdan saz ekibi getirterek 04.00'e kadar eğlendi. Şimdi Serdar Bilgili ile Ayşe Hatun Önal hakkında aşk dedikodusu çıkarsa şaşırmayın!
(11.04.2007 - Milliyet Gazetesi)
Hayırlı işler beyler, bayanlar. Ortam 10 numara. Hadi eski zerzavatı geçtim, bunlarla Numan Bey'in ne işi var onu da geçtim. Ama yöneticimiz Numan Ceyhan'ın görev tanımı, resmi internet sitemizde şöyle tanımlanmış: Asbaşkan, Sponsorluklar, İdari İşler ve Yeni Projelerden Sorumlu Üye.
Ortama bakarsak, mühim projeleri olmalı.
Erkan Özberk
11-04-2007, 22:25
maşallah maşallah:mad: :mad:
Burak Sığırcı
12-04-2007, 15:17
Koridorda olay
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot ile Fenerbahçeli Tümer arasında gerginlik yaşandı. İkili arasında meydana gelen elektrikli ortam, etrafta bulunanların müdahalesiyle son buldu
SERDAR SARIDAĞ/MİLLİYET
Beşiktaş - Fenerbahçe maçındaki küfürsüz ortam, esen dostluk rüzgârları, soyunma odasının koridorlarında yaşanan olayla lekelendi.
Maç öncesinde siyah - beyazlıların Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot, Tümer Metin'e yaklaşarak "Hoş geldin" dedi, ancak sarı - lacivertli oyuncunun, "Dışarıda başka, burada başka konuşuyorsunuz. Maçtan sonra görüşelim" tepkisiyle karşılaştı.
Bunun şaşkınlığı içinde bulunan Kolot, karşılaşma sonrasında, bu kez soyunma odasının koridorlarında gördüğü Tümer'e, "Maçtan sonra görüşelim diyordun, ne oldu" dedi. Bunun üzerine sarı - lacivertli futbolcunun siyah - beyazlı yöneticinin üzerine yürümeye çalıştığı, Celal Kolot'un da buna karşılık vermek istediği öğrenildi. Çevrede bulunanların müdahalesiyle olay daha fazla büyümeden yatıştırıldı.
Kolot da şaşırdı
Kolot, "Onun ayrıldığı dönemde yönetici değildim ama her zaman kulübün içinde olduğum için tanışıyordum. Mario Berk de bizim ortak arkadaşımızdır. Profesyonel bir futbolcu istediği takıma gidebilir. Ama Tümer niye böyle davranıyor anlamış değilim" diye konuştu.
Karşılaşmanın ardından, soyunma odasından biri Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın özel koruması olmak üzere iki korumayla çıkan Tümer Metin, daha sonra bu güvenliklere polisin de eşlik etmesiyle takım otobüsüne gitti.
fenerle fener,tümerle tümer olmayalım dedik ama celal bey duymamış bizi!
Bahadır Ahıska
12-04-2007, 15:22
nerde beceriksiz, kişiliği oturmamış adam var, ya polis olmuş ya da Beşiktaş'da yönetici...
Gürhan Oğuz
12-04-2007, 17:41
ya taş ol düştüğün yerde izin kalsın, yada hava ol karış gazlara gaz sansınlar
bıktırmaya başladın senin bir ağırlığın olmalı sen yöneticisin çocuk bahçesinde oyun oynayan bir bebek değilsinki eğitelim,,
Umut Tutun
12-04-2007, 18:31
görüyorsun ki yönetici olarak senin kurulun, haftalardır taraftara telkinde bulunuyor. ve taraftar beceriyor, gündemini saptırmadan, doğru yere konsantre oluyor. sen napıyorsun: maç bitmiş, kardanadamolursendenolmaz ile uğraşıyorsun.
Beşiktaş taraftarı birbirine sorumluluk hatırlatmaları yaparken, kulübün yöneticisi bu medyaya magazin haberi fırsatı veriyor...gündemine bak sen!
ben kimim? görevim ne ? sorumluluğum ne? Beşiktaş şu an ne durumda?
nelere dikkat etmeli?...yok yok...kendi aleminde, kendi gündeminde...
sen de bizim gündemimiz değilsin; şimdilik seni de unutacağız demek ki.
bir gündem daha rafa.
Mustafa Ozyurt
12-04-2007, 22:03
Medyaya sövüp sonra da bu şekilde ''dostluk havasına leke düştü'' imasında bulunan bir habere inanmam beklenemez.
Yani 100 iyi olay olsa maçta birtane böyle olay olsa leke mi oluyor anlamıyorum.
İlla birşeyler bulacak birşeyleri karıştıracaklar.
Deniz Can
13-04-2007, 01:10
Sorun medyanin neyi ima ettigi ya da ne niyet tasidiginda degil; onu astik, cozduk zaten. Sorun bir yoneticimizin hele de Besiktasimizin amiral gemisi sayilan futbol subesinin basindaki bir yoneticimizin gorev taniminda tam olarak ne yazildigini kavramis olup olmamasinda… Sorun bu..
Bir an icin gazetedeki haberin gercek disi olmus olabilecegini dusunmus olsak bile yazilanlara bu denli uyan bir profil sergilemis olmasinda yatiyor sorun…Hani hic isim verilmeden yazilmis olsa dahi birilerinin cikip da –kesin Celal Kolot’dur bu- diyebilecek olmasinda yatiyor sorun.
Baskanindan, kapidaki guvenlik elemanina, yonetim kurulu uyesinden, tribundeki taraftarina, sporcusundan, ekran karsisinda mac seyredenine varincaya kadar her Besiktas’li, attigi adim, soyledigi soz, yazdigi yazi ile Besiktasimiza zarar vermemekle yukumludur ilk once. Bu oncelikten sonra gelir nasil faydali olabilecegimizi dusunmek.
Mustafa Ozyurt
13-04-2007, 02:13
Zaten ben de memnun değilim celal kolot'un bu tavırlarından da ben bu habere istinaden söyledim. Yoksa bu tip bir yöneticimiz olmasından ben de memnun değilim.
Ercan Caner
13-04-2007, 10:16
FenerbahÇe Sİrkİ Halepten Sonra Haftaya HabeŞİstan Mİllİ Takimiyla Özel MaÇ Yapacak :)
Serenat Tutaklı
13-04-2007, 18:46
Konuyla ne alakası var bunun??
Özer Özçetin
13-04-2007, 19:08
Alışacak gençler yavaş yavaş,yani konuyla alakası da olmasa,fenerin veya bir başka takımın,bir yerlerde maç yapmasından bize ne.Hem Habeşistanlılar insan değil mi....
İsmail Şahin
13-04-2007, 19:27
kardan adamda yaptık, kardan forvette..
tümerden zaten adam olmazdı
celal kolot adam olsaydı bari..
adam gibi adam aranıyor Beşiktaşıma;
şartlar, hususlar...
teyyy babam teyy
sepet bozuk, yumurtanın solu kırık, kafatası çatlak
suda da pişmez
suda pişenide yenmez
olsa olsa menemen olur
o da yiyene...
afiyet olsun
İskender Kalafat
16-04-2007, 01:04
şu anda telegol denen abuk programı izliyorum. yine beşiktaş'a yüklenmeler, fener yalakalıkları... ama bahsetmek istediğim konu bu değil. tümer'le arasında yaşanan gerginlikten dolayı celal kolot'u aramış serhat ulueren. hoşbeşten sonra kolot bir saniye diyor telefonu başkasına veriyor, sinan engin'e. sonra telefon sinan engin'in elinden başka birinin eline geçiyor. levent kızıl!!! daha üç dört gün önce beşiktaş başkanına "sözler tutulmak içindir, yutulmak için değil" diyen, birkaç ay önce aziz yıldırım'a "başkanım merak etme beşiktaş'ı bitireceğim" dediği haberleri medyada çıkan bu adamla beşiktaş'ta menajerlik yapmış sinan engin'in ve şu anda yönetimde olan kolot'un ne işi var!?! hani nerede senin beşiktaşlı duruşun? ekranların karşısında birbirinize sallayıp taraftarı birbirine kırdırmak mıdır amacınız? bu mudur beşiktaşlılıktan anladığınız? şu yazıda adı geçen üç kişiyi toplasan bir adam eder mi acaba?:mad:
Ersan Üngüder
16-04-2007, 09:00
Dün akşam gereksiz spor programını bende seyrettim ve hayretler içinde kaldım. Be adam, senin başkanın ve klubun hakkında yeni açıklamalar yapmış biriyle ne işin var? kaç aydır yöneticilik yapıyor daha ama maşallah gündemden düştüğü yok.
Levent kızıl ında bursaspor taraftarına yaranmak için sözler ettiği belli oldu. hem onlara iyi görün hemde beşiktaşlıların peşinden ayrılma. bu nasıl bir anlayışdır çözemedim...şimdi sen sözlerini yedin mi levent efendi?
Gürhan Oğuz
16-04-2007, 10:05
kolot elma kurdu gibisin için için yiyorsun
Özer Özçetin
16-04-2007, 12:32
Kolot derken,yılların yöneticisi ve avukatı Levent abi ye ne demeli,teşvik olması doğladır ve etiktir dedi akşam izledim fox ta.Boşu boşuna ercan a malzeme verdi.
Serenat Tutaklı
16-04-2007, 13:31
İskender'in yazıyı okurken sanırım sonlara doğru telefon Aziz Yıldırım'a da gelecek dedim.Neyse o yokmuş:rolleyes: !!
Muhittin Saban
16-04-2007, 22:53
Bu bir "Deklare" dir.
Bu konunun evveliyatını anlatan sayfalarda tam 8 mesajımda Celalettin Kolot hakkında hep olumlu düşüncelerimi paylaştım. Kendisine yeni bir yönetici olarak zaman verilmesi gerektiğini ve bu zamanın da bizzat kendim tanıdığım için değil yakınım olan sevdiğim bir büyüğümün verdiği bilgiler doğrultusunda oluşan güvenim ışığında süregelmesini dilemiştim. Ancak..! Evet ancak son gelişen olaylardan sonra anlıyorum ki benim beklentim boşunaymış!
Fazla bir şey yazmaya da gerek duymuyorum aslında. Bu güvenimi boşa çıkaran en son gelişme de dün gece ki Telegol programında Serhat'ın(Yalan olmadığını düşündüğüm) anlattığı bir telefon görüşmesinde adı geçen isimler ile ilgilidir.
Aynı ortamda bulunan Sinan Engin- Levent Kızıl ikilisinin yanına bir de Kolot isminin eklenmesi beni hayal kırıklığına uğrattı. Bu ikilinin yanına 3. bir isim gelmesi potansiyel bir "Şeytan Üçgeni" olma olasılığını fazlası ile güçlü kılacaktır!'
Bermuda'ya kadar uzanmaya gerek yok sanırım ya da Amerika'yı yeniden keşfetmeye!
Benim düşüncelerime karşıt fikir yürüten tüm arkadaşlardan özür diliyorum, siz haklıymışsınız. Başta Serenat olmak üzere, Umut'tan, Birkan'dan, Burak'tan Deniz Can'dan, Özgür Özdemi'den ve adını sayamadığım diğer arkadaşlardan hepsinden tek tek "Özür diliyorum"
Umarım bu geç kalmış özür sizin nezdinizde kabul görecektir.
Sayın Kolot'a da bundan sonra eğer yapabilecekse 180 derece Beşiktaş etiğine dönerek "Adam gibi yöneticilik" yapmasını diliyorum. Eğer yapamazsa zaten görünen o ki altındaki buz dağları yavaş yavaş erimeye ve Iceberg'in öteki yüzü de görülmeye başladı!
.
Serenat Tutaklı
16-04-2007, 23:28
Sizin değil o şahsın özür dilemesi gerekir.
Vakti zamanında bunu demişim,yineliyorum da bunu:) Siz sadece kendi güven ışığınızı dile getirdiniz ve bu satırlarda paylaştınız bunu.Umut ettiğiniz bir şeyler vardı,öyle olmasını dilediğiniz.Bu tavrınız için size çok teşekkür ederim kendi adıma ancak yineliyorum Kolot özür dilesin ya da derhal gitsin.
Ertan Eylem
16-04-2007, 23:37
Vakti zamanında bunu demişim,yineliyorum da bunu:) Siz sadece kendi güven ışığınızı dile getirdiniz ve bu satırlarda paylaştınız bunu.Umut ettiğiniz bir şeyler vardı,öyle olmasını dilediğiniz.Bu tavrınız için size çok teşekkür ederim kendi adıma ancak yineliyorum Kolot özür dilesin ya da derhal gitsin.
Sevgili Dostum Muhittin mesajıma başlamadan önce yaşına hürmeten ellerinden öperim:D
Tabiki Serenat Arkadaşımız ın da belirttiği gibi Sen içinde var olan iyi niyetini ortaya koymuşsun ve her insan ın yapabileceği bir şeyi yapıp celal k(ı)olot hakkında yanılmışsın gayet normal değil mi ?yani kabul @ mişsin zaten evet Muhittinler de yanılabilir...
Aras Gundogdu
17-04-2007, 00:45
Nereye gidiyoruz abi; 2-3 tane zibidi kravatlı adam yüzünden değer yargılarımız,emeklerimiz çabalarımız heba oluyor,geçen sene evimizde trabzon'a 0-1 yenildiğimizden beri tek düşünce hakim bende taraftara yazık;ama bugüne kadar hiçbirşey(son olaylar da dahil) Beşiktaş sevgisini yenemedi,durup düşünmenin vaktidir şu an...
Düşünüyorum;ama çıkamıyorum işin içinden,şu anki yönetimi devirip biz taraftarlar mı yönetsek?
Arzu Tuncer
17-04-2007, 08:55
Kolot derken,yılların yöneticisi ve avukatı Levent abi ye ne demeli,teşvik olması doğladır ve etiktir dedi akşam izledim fox ta.Boşu boşuna ercan a malzeme verdi.
"Teşvik etiktir; hiçbir iddiası bulunmayan takımı motive eder ve iyi bir karşılaşma olur" gibi talihsiz cümleler kurabilen Beşiktaş Asbaşkanına sahibiz arkadaşlar daha fazla söze gerek var mı?
Her zaman taraftarı olmakla gurur duyduğumuz Beşiktaş'ımızı bu adamların ellerine bırakmaya daha ne kadar devam edeceğiz?
Bir şeyler yapmalıyız...
Gürhan Oğuz
17-04-2007, 09:04
bir gün önce kulüp başkanına ve beşiktaşa laf söyleyen azizin küçük biladeri levent kızıl
bir gün sonra
sayınnnnn. şapkaya selam kolot ve hiç bir resmi niteliği olmayan sinan engin ve kızıl ne iş için bir araya geldiler bunu yönetim nasıl izah edecek
sen kimsin kolot maniplecimi yoksa kariyercimi....
Safa Şenyıldız
17-04-2007, 10:13
Balık baştan kokar, diye boşuna dememişler. :mad:
Deniz Can
17-04-2007, 11:10
Sevgili Muhittin
Celal Kolot ve gibilerinin dilemesi gereken ozurun sahibi bir taraftar olarak siz olmamalisiniz. Siz bir taraftar olarak Besiktas'in yaninda hicbir cikariniz olmadan durabiliyor iseniz, onlar, Besiktas uzerinden nemalananlar, Besiktas Jimnastik Kulubu'nu sadece bir kartvizit olarak gorenler tum Besiktas taraftarlarina hitaben sizden ozur dilemeli. Fakat bizim beklentimiz onlarin ozurunu isitmek degil, onlardan hesap sorulacagi olmali.
Ne kadar az keskemiz var ise o kadar cok mutluyuz biz.. Ama keske ben yanilsaydim, keske onlar -durus-tan soz ederken duran ben olsaydim da Besiktas adina ilerleyen onlar olsaydi diyorum. Keske yakalarina taktiklari armali rozet ile soz soylerlerken Besiktas'in neferleri olduklarini gosterselerdi. Simdi icini bosaltmaya, yeni anlamlar yuklemeye calistiklari -ilke, gelenek ve durus- gibi degerlerimizin koruyucusu olsalardi onlar...Keske.
Ortada onlar adina kocaman bir -keske- varken simdi ha sen ha ben...ne farkeder...
Once adam sonra yonetici diyorsak Celal Kolot'larin karsit secenegi sizin gibilerdir.
Cem Ozel
17-04-2007, 14:55
bu kolot, engin ve kızılın toplamı sıfırdır diyecem ama sıfır hiç bir sayının ardılı değildirki..
bu yapılanlanları iki kelime ile açıklamak gerekirse sanırım "tarihe ihanet" yeterli olur :(
Muhittin Saban
28-04-2007, 00:09
Şİmdi Seranat başta olmak üzere bazı dostlar "Hoppala bu da ne böyle şimdi" diyecekler:-))
Ama bir dinleyin ve bilinki yapacağım sadece ve sadece masum bir tespit ve öteye de geçemez.
Farkındamısınız bizim Kolot'un sesi hiç ama hiç çıkmıyor. Sadece dün gece çok kısa konuştu ve aykırı değildi. Hele ki böylesi bir gecede onun gibi zırt diye açıklama yapan bir kişi nedense susmayı tercih etti.
Bir tespit daha; Kolot Futboldan sorumlu tek kiş ve yine farkındamısınız Kolot işini yapmaya başladığından beri(Susup göreve sarıldığından beri) takım hep kazanıyor ve müthiş bir arkadaşlık bağlarının kuvvetlenmesi hadisesi ve "takım olma özelliği"nin da sahada bize yansıması açıkça görülüyor.(Belkide kulağı çekilmiştir)
Umarım bu ateşten gömlek fırının içinde olması gerektiği gibi pişer ve alakasız konuşmaları ile gündemi yormaz. Hep böyle kalsın,sessiz ve derinden. Eğer orada layıkınla görev yapacaksan "Ne Sinan ne Levent Kızıl, ayıl artık Kolot Ayıl..."
Serenat sinirlenme yine sakin ol, bir şey demedim bak makul konuştum:-))
Serenat Tutaklı
28-04-2007, 00:15
Kızıl ve Sinan ile canlı yayında şov yapınca kulağı çekilmiştir elbet,o yüzden çıkmaz sesi.
Güvenlik kamerası görse demeç veren bu şahıs niye sussun yoksa:)
Alaattin Çam
28-04-2007, 00:25
"hakki gostermeye delil oluruz
fakat kor olanlar gormez bu hali
hakki gostermeye delil oluruz
fakat kor olanlar gormez bu hali"
İsmail Şahin
29-04-2007, 01:09
eşşeğe altın semer vursan eşşek yine eşşek...
okunduğu gibi yazdım
yaşandığı gibi devam eder...
haksız düşersem özür olsun
Ömür Hıncal
10-05-2007, 03:23
Süleyman Sebadan terbıyeyı ahlakı BEŞİKTAŞ DURUŞUNU görüpte,Kenan Öner gibi Celal kolot gibi yöneticileri görüp benim içim rahat etmiyor bu adamların antifb duruşunu BEŞİKTAŞLILIK DURUŞU ile kompanse etmelerini içim sindirmiyor.Sinan Engin Yıldırım Demirören Serdar Bilgili vs vs bu adamları benim Beşiktaşlılığım kabul etmiyor. Ne diyeyim kabul etmiyorç:confused:
Samet Baştaş
12-05-2007, 14:17
Beşiktaş'tan ayrılacağını açıklayan Jean Tigana, Siyah-Beyazlı takımda geçirdiği 19 aylık süre içinde hem yönetimle hem de futbolcularla fikir ayrılığına düştü.
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot, Tigana'nın herkese yukarıdan baktığını belirterek, "Kendisinin her yaptığının doğru olduğunu düşünüyordu. Ali Gültiken'le Celalettin Kolot'la kavga eden bir insanda mutlaka hatalar vardır." açıklamasını yaptı.
Kolot, Tigana'nın Beşiktaş'a birçok konuda faydası olduğunu da vurgulayarak, "Biz Tigana ile üç kupa kazandık. Bu kupalarda onun da payı var. Sezon sonunda kendi isteğiyle gidiyor. Biz yönetim olarak ona her türlü desteği verdik. İki defa onunla tartışma yaşadık. Yönetimle birlikte yemek yerken ayağa kalkıp, 'İstediklerim olmuyor' diyerek yüksek sesle konuşmaya başladı. Biz de ona başkan ve yönetim kurulu karşısında böyle yüksek sesle konuşmasının doğru olmadığını söyledik." dedi. Bir kez de Sakarya maçına giderken sorun yaşadıklarını kaydeden Celalettin Kolot, "Menajer Ali Gültiken'in Sakarya'ya gitmeden önce yemek hazırlatmasına kızmış. Otobüste futbolcuların önünde tartışma yaşandı. Biz çok iyi niyetli olarak kendisine yaklaştık. Ben Avrupa'da okudum, o kültürün içinden geldik; fakat uyuşamadık." yorumunu yaptı. Fransız çalıştırıcı ayrıca İbrahim Akın, Ali Güneş, Ali Tandoğan, Ricardinho, Delgado ve Fahri ile de zaman zaman sürtüşmelere girdi.
Her gün Tigananın yaptıkları basına bir bir antlatıyor...
Biz bir aileyiz...
Aile içinde olanlar aile içinde kalmalı..
Serenat Tutaklı
12-05-2007, 16:32
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot, Tigana'nın herkese yukarıdan baktığını belirterek, "Kendisinin her yaptığının doğru olduğunu düşünüyordu. Ali Gültiken'le Celalettin Kolot'la kavga eden bir insanda mutlaka hatalar vardır." açıklamasını yaptı.
Lafa bak:) Tam hata insanı olurum demek Kolot seni tanısam:)
Rasim Bektaş
17-05-2007, 22:30
Çok seviyoruz sizleri ve bir önerim olacak.
Herkes evinin bahçesine kolot-levent ve Sinandan oluşan muhteşem üçlüyü diksin hatta demiröeren bedava!
üzerine birde samet ne güzel gider BUKET BUKET
Serenat Tutaklı
16-06-2007, 22:55
Kolot,Colin Kazım gündemine dair mikrofonlara şöyle diyor:"Babası,bizim kaldığımız otele geldi.Biz gitmedik yani kendisi odamıza geldi":)
Komik adamsın,bunu söyleyerek ve yüz ifadene "peşimizden koşuyorlar" havası vererek,ne geçiyor eline ya da ne geçti?
Hiç yakışmadığın gibi Beşiktaş'a, gün geçtikçe zarar da veriyorsun.Ama sana kimsenin ses etmemesi de çok acı.
Uğraş Polat Şahin
16-06-2007, 23:17
Birde ayrıca 'annesiyle aynı uçakta İstanbul'a geldik' demiş':) (gerçektende demiş her gazete de yazıyordu)
Ne yaptığını,ne yapmaya çalıştığını kendiside bilmiyordur,buna eminim. Yapacağı en hayırlı icraat hiç konuşmaması,yorum yapmaması bari bunu idrak edebilse.
Mert Atasayar
26-09-2007, 13:42
Önce adam olun sonra yönetici olun. ...
Mert Atasayar
26-09-2007, 13:56
Vaktiyle, görkemli bir malikanede yaşayan, yaşlı, çok zengin bir adam varmış. Malikane, göz alıcı güzellikte güllerin yetiştiği bir bahçenin içinde yer alıyormuş.Bu yaşlı zenginin evine, her hafta belli bir gün, orta yaşlı, tatlı dilli bir bohçacı kadın gelir ve yepyeni birbirinden güzel, pahalı kumaşlarını önce adama sonra çalışanlarına sunarmış...
Bir gün yine Malikane'ye gelmiş kadın yeni kumaşlarıyla, bekleme salonuna almışlar onu... Yaşlı, zengin ev sahibi biraz gecikince sıkılmış kadın ve duvarlarda asılı fotoğrafları incelemeye koyulmuş.
Adam gelince "Beyim"demiş, "gençlik fotoğraflarınıza bakarken düşündüm de, çok ama çok yakışıklıymışsın. Mal mülk para desen, malum. Eee pek ıyi de bir adamsın tanıdığım kadarıyla, o zaman niye hiç evlenip aile kurmadın be beyim?"
Adam gülümsemiş ve "madem garibine gitti, anlatayım" demiş. "Ama önce gül bahçesine çık ve bahçemin en güzel ama en güzel gülünü getir,"demiş. "Ama kapıya giderken seç, eve geri dönerken değil!". Kadın şaşırarak "peki" demiş ve çıkmış bahçeye...
O büyükelçi güllerin arasında ilerlerken bir türlü karar veremiyormuş. "Şu güzel, bu güzel, yok yok belki ileride daha güzeli vardır" diye... Fakat bir bakmış ki bahçe kapısına gelmiş ve duvar dibinde gölgede kalmış bir kaç çelimsiz gülden başka gül yok?!
Ne yapsın dönerken seçemeyeceği için ve o güller de güzel olmadığı için eli boş dönmüş.
Adam "Hani en güzel gül?" diye sorunca anlatmış durumu...
Yaşlı zengin demiş ki:
"Anladın mı şimdi benim tüm hayatım boyunca niye evlenemediğimi? Doyumsuz olmasaydın eğer daha güzeli, daha iyisi, bunun rengi, bunun dikeni diye... Ve sarılsaydın dört elle sevdiğini, beğendiğini hissettiğin o güzelim güllerden birine, ellerin bomboş olmazdı benim gibi yolun sonuna geldiğinde..."
Özer Özçetin
29-09-2007, 14:53
Kulakların çınlasın Serocan
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.