PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kitap ve film önerileri

Sayfa : 1 2 [3]

Cem Ozel
04-09-2011, 01:12
"Mr nobody" Türkçe adı ile "bay hiçkimse". Kesinlikle öneriyorum. Müthiş bir film.

Mahır Urun
23-10-2011, 10:17
Chuck Palahnıuk:gösteri Peygamberi Kitabı...

Hakan Kirezci
26-10-2011, 19:03
Bu gece CNBC-E saat 22.00...
Exit Through The Gift Shop
Yönetmen Banksy

Bir müzeyi ziyaret edersiniz, bir galeriyi dolaşırsınız ancak çıkış okları sizi mutlaka hediyelik eşya dükkanına götürür. Yapılan sanattan, bir tarihi eserden ya da insan figüründen bir gelir elde edilmeye çalışılır. Bu, kimilerine göre saygısız bir davranış, kimilerine göre ise çarkların yürümesi için gerekli bir uygulamadır. İşte bu düzene karşı çıkan ve sanatı istenilen herhangi bir yerde sunmaya yönelik 21. yüzyılın en önemli akımlarından biri de sokak sanatı akımı. Grafiti sanatçılarının geceleri gizli gizli boyadığı duvarlarla başlayan hareket, çeşitliliğin de oluşmasıyla batı ülkelerinde giderek "değer verilen" bir sanat haline geldi. Bunun en bilindik örneği de İngiliz sanatçı Banksy.

Exit Through The Gift Shop'ı izlemeye başladığınızda onun sokak sanatçıları hakkında bir belgesel olduğunu düşünüyorsunuz - hatta belki izledikten sonra da, ancak son kısımda aslında bunun hafiften 'şaka' bir belgesel olduğu ortaya çıkıyor. Banksy'nin bu filmin yönetmeni olması zaten filmin bir 'prank' olup olmadığı konusunda dünyada tartışma yaratmış.

Fransız ve -güya- Los Angeles'ta bir giysi mağazası sahibi Thierry Guetta, enteresan görünümlü ve yaşamının her dakikasını filme alıp bir daha izlemeyen biraz kaçık bir adam. Kuzeni sokak sanatçısı Invader ile onun gizli ve tehlikeli çalışmalarını da filme almaya başlıyor. Daha sonra bu ortamlara girdikçe kamerasıyla diğer sanatçıların ve -daha sonra meşhur Obama posterini de yapacak olan- Shepard Fairey ile de karşılaşıyor. Herkes bu adamın bıkmadan usanmadan yapılan herşeyi filme almasına aldırış etmiyor.

Thierry Guetta bu işte en çok ün yapmış - o aralar Batı Şeria'daki duvara müthiş şeyler boyamış- Banksy ile tanışmak da ister, ona bir şekilde ulaşır ve onun da maceralarına ortak olur (Filmde Banksy'nin yüzü ve sesi tanınmaz hale getirilmiş ki, anonimliği bozulmasın). Banksy, Guetta'dan yıllarca toplanmış bütün kayıtları bir araya getirip film yapmasını ister ve siz de zannedersiniz ki izlediğiniz film o ama aslında film başka bir yere gider.

Thierry Guetta sanatçılardan -yine güya- öğrendiği herşeyi bir araya getirir ve LA'deki en müthiş ve ses getiren sergilerden birini açar. Kendisine Mr.Brainwash (MBW) adını verip, Andy Warhol tarzında halihazırda varolan ikonların, resimlerin farklı ifadeleri ile oluşmuş binlerce eser sergiler ve çoğunu çok pahalı fiyatlarda satar. İşte burada inceden inceye Banksy'nin o eli şampanya tutan yalancı sanatseverleri içten içe alaya aldığı izlenimine kapılıyorsunuz. Ne üdüğü belirsiz sakar, komik ve kaçık bir adamın, bir günde sanatçı olup 20-30bin dolara poster satabilmesi fenomenini gözler önüne seriyor.

Benim tahminim filmde de adı en çok geçen Banksy, Fairey ve asistanlarının aslında o sergiyi oluşturması ama Mr.Brainwash takma adlı bir adamı öne koyarak herkesin beynini uyuşturmayı başarması.

Exit Through The Gift Shop sinemalarda oynamıyor ancak Sundance Film Festival'inin açılışını yapacak kadar da ilgi çekici ve üstelik çok eğlenceli bir film ya da belgesel - nasıl algılarsanız!

http://www.cnbce.com/sinema/

Cem Ozel
27-10-2011, 15:35
Behzat Ç. seni kalbime gömdüm :))

Emre Yüksel
29-10-2011, 13:59
Film olarak Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm
Kitap olarak, Murat Menteş - Dublörün Dilemması

Emre Yüksel
31-10-2011, 23:52
Film: 12 Angry Men (1957)

Cem Ozel
27-11-2011, 00:19
Film; The breakfast club

http://blog.photos2view.com/files/the-breakfast-club.jpg

Mahır Urun
27-11-2011, 02:42
kitap önerisi:ece ayhan/bütün yort savullar..

Hakan Kirezci
28-11-2011, 22:16
Çağan Irmak’ın son filmi Dedemin İnsanları...

1923 yılında yaşanan zorunlu göçü, mübadele yıllarını ve o yıllarda çocuk olan Mehmet Bey’in hikayesini anlatıyor.

İzlemedim ama en kısa sürede izleyeceğim. E, peki neden öneriyorsun diyorsunuzdur. Bizim Yenikapı Tiyatrosundan Halkın Takımı üyesi de olan Orçun Masatçı ve Barış Alkan'ın da küçük rolleri var filmde. İlginizi çeker de denk gelirse bilginiz olsun.

Mahır Urun
19-12-2011, 16:28
Kitap:Tarçın Kokulu Kız
Yazar:Jorge Amado

Sartre,kitap için halk romanın en iyi örneğidir demiştir.Brezilya'nın Bahia bölgesiyle ilgili bir kitaptır.Dönemin feodal kalıntıları ile gelişen burjuva yaşamı arasındaki çatışmayı çok iyi işlemiş bir kitap.

Duygu Doğan
22-12-2011, 16:04
Ahmet Uhri - Boğaz Derdi...

Medeniyetin başlangıcını bir buğday tohumuna bağlayan akademisyen...

Murat Baylan
22-12-2011, 20:21
Ahmet Uhri - Boğaz Derdi...

Medeniyetin başlangıcını bir buğday tohumuna bağlayan akademisyen...

kendisi ile tanışmadım ama kardeşi iyi arkadaşımdır. Kendisinin arkeoloji ve gıda bilimi okuduğunu biliyorum. kardeşi bu iki konuyu çok iyi sentezladiğini söylüyordu, Eti medeniyetinin mutfağı hakkında araştırmalar yaptığından falan bahsetmişti. Kitabının çıktığını şimdi öğrendim. Eminim çok ilginçtir. Tavsiye için teşekkürler.

Hakan Kirezci
22-12-2011, 22:17
Bu Nedim Şener'in birçok yayınevi ve yazarın imzasıyla yayımlanan kitabı var ya... Adını OOO KİTAP koymuşlar hani. Ulan TV lerde duyuyorum haberini ve adamlar şöyle okuyorlar. Sıfır sıfır sıfır KİTAP.

Aklıma VI Lenin'i Altıncı Lenin sanan polis geldi. İletişim fakülteleri sahiden bunları mı üretiyor? Hani Sakallı Celal'in bir lafı vardır. Bunca cehalet ancak tedrisat ile mümkündür. Yani bu kadar cahil olabilmek için mutlaka eğitim görmek lazım.

Sıfır sıfır sıfır Kitap.
Hey güzel Allahım...

Mahır Urun
25-12-2011, 18:22
Sartre Camus Çatışması..İzlem Yayınları....

Duygu Doğan
26-12-2011, 10:35
Takuhi Tovmasyan, Sofranız Şen Olsun...

Aras Yayın Evi...

Okuyun neler neler öğreneceksiniz...

Anıl Boydağ
28-12-2011, 01:11
Little Miss Sunshine

Duygu Doğan
29-12-2011, 14:03
kendisi ile tanışmadım ama kardeşi iyi arkadaşımdır. Kendisinin arkeoloji ve gıda bilimi okuduğunu biliyorum. kardeşi bu iki konuyu çok iyi sentezladiğini söylüyordu, Eti medeniyetinin mutfağı hakkında araştırmalar yaptığından falan bahsetmişti. Kitabının çıktığını şimdi öğrendim. Eminim çok ilginçtir. Tavsiye için teşekkürler.

Ben Aydın, Yenipazar Tohum Takas Festivalinde kendisiyle tanıştım. İzmir'den Aydın'a kadar yaptığımız yolculukta inanılmaz anektodlar anlattı ve gerçekten gıda bilimi ve arkeoloji arasında çok iyi geçişler yapabilen birisi olduğunu farkettim... Ve de sohbeti oldukça keyifli... Çıkan ilk kitabı değil Ahmet Bey'in. Bu son kitabı ondan öncesinde de oldukça enteresan konulara değinen kitapları çıkmıştı...

Son olarak, rica ederim...

Mahır Urun
30-12-2011, 00:27
Robespierre...Ayaklar Baş Olunca....

Serkan Aymak
30-12-2011, 13:27
Ben Aydın, Yenipazar Tohum Takas Festivalinde kendisiyle tanıştım. İzmir'den Aydın'a kadar yaptığımız yolculukta inanılmaz anektodlar anlattı ve gerçekten gıda bilimi ve arkeoloji arasında çok iyi geçişler yapabilen birisi olduğunu farkettim... Ve de sohbeti oldukça keyifli... Çıkan ilk kitabı değil Ahmet Bey'in. Bu son kitabı ondan öncesinde de oldukça enteresan konulara değinen kitapları çıkmıştı...

Son olarak, rica ederim...

Abla gıda bilimi ile arkeoloji arasında geciş mükemmelmiş,geciş diye buna derim ben.Umarım bu ikisini birbirine baglamıyordur,ne diyim :)

Sinan Temur
01-01-2012, 00:05
Önerebileceğim birkaç film...

Infernal Affairs
13
12 Angry Men
Australia
BenX
BigFisH
Birdman of Alcatraz
Chinatown
Das Experiment
Donnie Darko
El Violin
Fiddler on the Roof
Funny Games
Garage Olimpo
Jeux d'enfants
Old Boy
Pan's Labyrinth
Papillon
Silent Hill
Spring, Summer, Fall, Winter And Spring
The Dead Zone
V For Vendetta

Arkadaşım Şeytan
Gemide
Kader
Masumiyet
Pandoranın Kutusu
Sonbahar
Tabutta Rövaşata
Takva

Akin Akoglan
02-01-2012, 17:53
Dražen Petrović & Vlade Divac

Yugoslav milli takımında başlayan ve Amerika'ya taşınan dostluklarının,Hırvatistan-Sırp savaşından sonrasında bozulmasını anlatan muhteşem bir belgesel.

http://www.youtube.com/watch?v=sGbBZhasoDs

Duygu Doğan
02-01-2012, 21:24
Abla gıda bilimi ile arkeoloji arasında geciş mükemmelmiş,geciş diye buna derim ben.Umarım bu ikisini birbirine baglamıyordur,ne diyim :)

Diyelim ki bağladı; aklına gelen sakıncaları bizimle paylaşabilir misin?? Disiplinler arası bağlantı kurulamayacaksa ne anladım bilimden??? =))

Hakan Kirezci
02-01-2012, 21:38
Klasik Arkeoloji Anabilim dalı profesörü Dr. Orhan Bingöl der ki madde kültür varlıklarını estetik kaygılardan uzak olarak inceler. Sadece sanat eserleri değil edebiyat dışındaki tüm kültür varlıklarını inceler. Yani gıda bilimi madde kültür varlığı olarak kalıntılar bıraktığından geçmişe dair çok öykü anlatır. Çanak çömlek, amfora, testi vs ne iş için kullanılıyordu dersin?

Bu arada ilki Seferihisar'da yapılan sonra Torbalı ve Yenipazar'da devam eden ve şu sıralar Karaburun, Urla, Mordoğan' da hazırlıkları süren tohum takas şenlikleri ciddi bir biçimde üzerinde durulması gereken, kapitalist üretim biçimini ciddi anlamda tehdit eden bir organizasyon. İşin başında Feray diye bir arkadaşımız var. Oralara kadar gelip de ziyaretimizi pas geçenler bu şenliklere bir daha yolları düşerse hiç değilse kendisiyle bir selam gönderebilirler... Hani söyleyelim de... :)

Yakup Serhat Akay
03-01-2012, 13:39
Kader ve Masumiyet filmlerini izleyenlere soruyorum.. Bu iki film, devam filmi midir yoksa birbirlerinden bağımsız filmler midir? İkisini de henüz seyretme imkanı olmayan bendeniz, ilk olarak hangi filmi izleyeyim? Saygılar..

Can Topal
03-01-2012, 15:48
Aynı hikaye . Kader , gençlik hallerini anlatır. Masumiyet daha güzel bi filmdir. Güzeller sona saklanır.

Yakup Serhat Akay
03-01-2012, 16:15
Önce, Kader filmini izle diyorsun yani Can :) Değil mi?

Can Topal
03-01-2012, 17:15
Evet abicim.

Yakup Serhat Akay
04-01-2012, 11:04
Sağolasın kardeşim, eyvallah..

Hakan Kirezci
04-01-2012, 16:19
Buradan devam (http://www.halkintakimi.com/forum/showthread.php?t=8745)