Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni bir Stadyuma ihtiyacımız varmı ?
Safak Batman
22-02-2008, 13:19
Yeni bir Stadyuma ihtiyacımız varmı ?
Bilindiği üzere son dönemde çeşitli medya kuruluşlarında İnönü stadyumu ile ilgili çeşitli projeler yer almakta. Kapasite artırımı, konfor ve alış-veriş merkezi başlıkları altında sunulan bu proje hakkında bizler ne düşünüyoruz ?
Stadyumda konfor aramak taraftarlarımızın seyirciye dönüştürülmesi sürecine katkıda bulunmak mı demektir ?
Daha iyi şartları istemek bugün taraftarın tasfiyesini (müşteri-seyirci dönüşümü) düşleyenlerin ekmeğine bal sürmek mi demektir ? Üçüncü bir cephe varmıdır? Stadımızın mevcut koşulları yeterlimidir ?
Hakan Kirezci
22-02-2008, 16:50
İnönü’nün yıkılmasına karşı çıkanlardan biri olarak İnönü’yü tarihi eser olarak görmek/göstermek gibi bir kaygı taşımıyorum çünkü bu konuda birincil endişem tarihten daha çok ortak anılarımıza ilişkin taşıdığım vefa duygusundan kaynaklanıyor. Yeni stad taleplerinin saygı, vefa duygusu, Vandalizm güdüleri dışında kalan bazı argümanlarını sağduyuyla tartışılmaya değer buluyorum. İlk saydıklarıma ise en kibar biçimiyle sadece üzülebilirim o kadar.
Tartışılabilir olanlarına dair burada bir iki laf etmek isterim. Konu daha fazla seyirci, daha fazla gelir denklemine bağlanıyorsa eğer, bu hesabın evdeki hesaptan öteye geçemeyeceğini düşünmekteyim. Birkaç özel nitelikli maç dışında İnönü’nün neresine sığamamış Beşiktaş taraftarı da 50- 60 bin kişilik stadyumun peşine düşmüş. Keşke öyle olsa da 100 binlik stad için kampanyayı bizzat başlatsam. Hatta daha büyük, 10 bin kişilik bir spor salonu…Sığamıyoruz ya.
Kapalı tribünün kapalılığının kendinden menkul olduğu hususu, Yeni açığın yükseltilebilmesi olanaklarının araştırılması, Giriş-çıkış, tuvalet, büfe vb. konforun artırılmasına yönelik işletmecilik sorunlarının algılanabilen tek çözümü yıkmaktan geçiyorsa eğer ben buna katılmakta güçlük çekiyorum.
Fener, G.Saray, Kayseri ve muhtemelen bunlara ileride eklenecek olan diğerlerine özenmek, “Bizim neyimiz eksik” kaygısıyla finişi olmayan bir yarışın kulvarına girmeye çalışmak ise ne tür kaynaklardan beslenen bir zihniyetin ürünüdür bunu anlamakta ise güçlük çekiyorum.
Kişisel olarak Beşiktaş ve Beşiktaş’lılığa dair yaklaşımım, diğerlerine oranla eksik ya da fazla olan yanlarımızın tesbitine değil “Ne” olduğumuza yönelik olmasına özen göstermektir. Diğerleriyle “Öz” olarak aynı kulvarda didişmeyi değil farklı yerde durmayı tercih edenlerdenim.
Stadımla değil bağırdığımız seslerimizle övünmeyi gurur vesilesi kabul edenlerdenim.
Kendi adıma bir Beşiktaş taraftarı olarak özendiğim hiçbir stad ya da hiçbir kulüp göremediğimi özellikle belirtmek isterim.
Onur Özgen
22-02-2008, 16:58
dünyanın en güzel stadına sahip taraftar olduğumuzu düşünüyorum, o dünyanın en güzel stadının içinde dünyanın en ateşli taraftarı varken, yeni stad bana gereksiz geliyor. ben istemiyorum stad mitad. şeref bey'den ayrılmamızı hiç istemiyorum, illa değişiklik yapacaklarsa mimari yapısını değiştirmeden ve akustiğini bozmadan, şeref bey'i modernize etsinler.
Mahir Çağlar Kurt
22-02-2008, 18:38
bugün stad yenilenir . yarın bizi kapalıdan çıkartıp kale arkasına yollarlar. oranında yapılmasını cola turka üstlendiği için adı cola turka tribünü olur. Daha sonrası ise hepimizin malumu inatla direndiğimiz seyirci olma süreci başlıyıcaktır. Yeni bir stad , daha lüks bir ortam , ısıtılmış tribünler istermiyiz acaba. elbette isteyenler olacaktır ama ben hala ısınmak için bağırmaktan ve zıplamaktan yanayım. yeni stad projeside bu yönetimin yaptığı diğer tüm işler gibi özenti sonucu yapılan fazla düşünülmeden hayata geçirilen bir proje olacaktır. Ve sonucuda korkarım beşiktaşımıza fayda yerine zarar getirecektir. Çözüm bence yıkıp büyütmektense var olanı güzelleştirmektir.
Mehmet Ali Polat
22-02-2008, 22:17
ben lüks konfor istemiyorum.zaten maçı 90 dk ayakta izligiyoruz ne gerek var bunlara.çamurlu ortamda bile izlemege ragzıyım yeter ki dokunmasınlar inönü
ye.lüks,konfor isteyen adam evinde otursun sıcak ortamda çayınıda demle otur evinde ne konforuymuş be abii
Sinan Kara
23-02-2008, 00:25
bunların yapmak istediği olay daha iyi bir hizmet değil.tafartarların belli bir tasfiyesini yani değişmesini istiyorlar..ben stadtan memnunum farketmiyor.kapalı da uyar eski ya da yeni açık ta.mesele olduğum gibi orda olabilmek.
Ufuk Saygin
23-02-2008, 01:38
yeni stad hevesini anlayamıyorum,bi modern çatılı stadımız yok diye üzülen renkdaşları görüncede şaşırıyorum hatta bir arkadaşımız tuvaletlerde yerlerin çiş olmasının ancak yeni stadla giderilebileceğini ima etmiş bir mesajında(bknz:forza),pisuvarı es geçmek sorun değil yanii..
ayrıca belirli gün ve haftalarda o stadın dolmayacağı da bir gerçek aynen Hakan abi'nin yukarda bahsettiği gibi.Bu durumu karakartal forum'da (marmara ünideki) alen abi de söylemişti,bu stad bile dolmuyor belli maçlar dışında,50-60 bin kişilik stad nasıl dolsun diye..Sonra Onur'un da bahsettiği üzre dünyanın en güzel stadı olduğuna inanıyorum ve aynı zamanda da en güzel yerinde konumlanmış stadı olduğuna inanıyorum...Sonra 7 senedir maçlara gitmeme rağmen yüzlerce anı yaşadığım bi staddır kendileri ki bu forumda yaşı benden büyük olanların yaşadıkları kim bilir nelerdir? hadi anıları da geçtim Deniz görüyo be abi stad ötesi var mı :)
son olarak içinde bir takım düzenlemeler yapılarak stad daha güzel kılınabilir,en basitinden turnikeler,giriş çıkışlar rahatlatılarak,sonra da büfeler,tuvaletlerin yenilenmesi falan gelir;ama bunlar için bir stad yıkılmalı mı? bence hayır..
Namik Kartaloglu
23-02-2008, 02:30
Bir zamanlar Yine HT de Bir Kartal Yuregin tasarimi vardi kartal kanatlariyla kaplanmis ve kafasinin da ta orta sahaya kadar gelen bir stad tasarimiydi. O Kartal Yurek hatta tasarimiminin telif haklarini bile almisti hatirlayanimiz varmi? Resmi olan Varmi?
O resimler gundeme geldiginde itirazlar olmamisti ve o projeyi cokumuz cok guzel ve uygun bulmustuk, hatirladigim kadariyla.
Simdiki proje de o tasarim seklinde olsa niye karsi cikalim? Bilmem bileniniz varmi, Hilton Hoteli camlarindan yansiyan gunesin Seref Bey deki cimleri ne kadar yaktigini? Ben o konuda Kulube arastirmalarimin sonucunu göndermis Brandayla gunesin sahaya yansimasi önerisinde bulunmustum(simdiki brandanin benim önerim oldugunu idda etmiyorum). Eger kulup isterse, bulundugum yerde cimler icin arastirmaya girecegimi yazmistim. Yani isin özu; Seref Bey de vefekar Besiktaslilarin usumesini onaylayacak bir mantigi dusunemiyorum. Neden kar, yagmur, ve yakici gunes altinda cefekar Taraftar cile ceksin diyoruz? Ben zannetmiyorum Besiktas Taraftari bir "lux" e kavustugunda rehavete kapilip Taraftarligindan vaz gecip cekirdekci, islikci olsun. Abilerimden birinin bir lafi su anda aklima geldi- Guzel insanlar, guzel seylere layiktir. Idda etmiyorum Bizim kanimizin Fenerlilerinkinden daha kirmizi oldugunu ama sunu söyleyebilirim ki biz onlardan daha cok hak ediyoruz guzel(burdaki kastim, Pisiuari, cimleri daha yesil sahasi, yagmur,kar yakici gunes yemeyen taraftari kastimdir) bir stadimizin olmasini. Hele hele su tasarimdaki gibi, kartal kanadini acip stadi korumasi gerceklesirse sevmeyenimizin cikacagini zannetmiyorum. Bu konumuzun bir yani.
Diger yani ise Hakan abi dunku ve bugunku yazilarinda da belirtmisti FAKTÖRLER, BESIKTAS TARAFTARI UZERINE OYNANAN KIRLI OYUNLAR. O kismi ki belki de bizim icin oturup cok dusunmemiz cok kafa yormamiz gereken konular. Bir sure sonra oragimizi cekicimizi kuregimizi kalemimizi kilicimizi kalkanimizi alip hodri meydan deme zamani olacak. Savas istediler bizde amenna diyoruz olacak.
Bu kadar beyaz gömlekli kravatli tatli görunume girmis kodaman insanlar ne de cok kirliymisler.
Özlem Erdoğdu
23-02-2008, 15:12
o manzarayı ve o desibel rekorları kıracak gücü başka nerede bulacağız ? kartalların kanatlanmadan uçtuğu bu stadyum benim ikinci evim olmuşken, onu yıkacak herkesin karşısında dururum.
Onur Özgen
23-02-2008, 15:20
fenerleşme çalışmaları demirören tarafından hızla devam ettiriliyor yani. durmak yok yola devam !!!
Namik Kartaloglu
23-02-2008, 15:37
Ve bahsini ettigim stad projesinin Videosu.
http://www.youtube.com/watch?v=mtlG0ImS3QI
http://www.youtube.com/watch?v=B-2Bx7nHI_4&feature=related
Onur Özgen
23-02-2008, 15:49
namık abi şimdi bu kartal stadyum şeref bey'e mi düşünülüyor, yoksa başka bir yere mi yapılacak abi? çünkü şeref bey'in olduğu yer sit alanı diye biliyorum, oraya çivi bile çakılamaz normalde !
Namik Kartaloglu
23-02-2008, 16:02
Seref Beyin sadece ana giris kapisi ve Dolmabahce´ye bakan kismi Tarihi eser, gerisi ni istedigimiz kadar degistirme hakkimiz var. Anladigim kadariyla saha 40 metre Hiltona dogru kaydirilacakmis. Bence; Hem Hiltona hemde yerin dibine kadar kaydirilmayla daha efektif bir sonuc alinir. hele hele su kartal TAVAN olayi Seref Beye ayri bir göruntu getirir ki dunya da parmakla gösterilecek bir yapi olur.Yine o acik deniz manzarasi durmak sartiyla, zaten tasarimi yapan Kartal Yurek te Deniz tarafina dokunmamis. Ki Ana giris kapisi ve diger dis cepheye dokunulmayacak asagi kaydirma olayinda. Nasil ki yaz arasinda o calisma tamamlandi, sadece bir kac hafta evimizde oynayamamistik bu calismada da yine yaz ortasinda o calisma baslanir ve yine birkac hafta ilk maclari evimizde oynamayiz.
Namik Kartaloglu
23-02-2008, 16:08
Fakat ben olaya baska bir bakis acisi getirmek istiyorum. Neden Bu dönemde Turkiyedeki Stadlar yenileniyor modernlestiriliyor? Kayseri- Sivas-Aslantepe-Sutcu Saracoglu- BJK Inönu? Yoksa Turkiye Bir Festivale hazirlikmi yapiyor?
Bence girisim o yönde. Biraz da siz dusunun, haklimiyim acaba?
Onur Özgen
23-02-2008, 16:29
kartal stadyum modeli biraz berlin olimpiyat stadına benzemiş sanki, yanılıyor muyum ? deniz tarafı açık kalmış ya...
Serkan Balcı
23-02-2008, 23:37
Arkadaşlar bende bazı kaygılar yaşıyorum ama,
Her şeye rağmen yeni bir stada ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
Benim kaygım yok ısıtmalı olsun yok cafe olsun muhabbetin değilde daha çok
şöyle düşünüyorum.
biraz daha modern ve stadın her tarafı kapalı olan 40 veya en fazla 45 bin kişilik ve stadın her tarafının sahaya yakın ve daha baskılı olacak bir stad istiyorum.
Metin Yalçınkaya
24-02-2008, 00:08
Namık abinin dediği gibi bence büyük Beşiktaş taraftarı bir fenerliden daha çok şeyi hak ediyor.Ben sizlere şunu söylemeden edemeyeceğim.Geçen hafta fenerli olan çok sevdiğim bir arkadaşımın ısrarı ile fb-gs maçına gittim.Orda şahit olduğum şey inanın adamların çok övündüğü o statta kimin ne bağırdığı belli değil,ve adamlar sadece maç seyretmeye gidiyorlar.Üstten ısıtmalı bir stat modern bir stat belki ama oraya azize sadece maç seyreden taraftar profilini öyle güzel işlemiş ki herkes kuzu orda.Adamlar bizim maçlarda allahtan taraftar görüyorlar da o stadı yıkıyoruz.Şimdi konunun özüne inersek anlatmak istediğim onlardan daha iyi bir stada sahip olmak hakkımız diye düşünüyorum.Elbette ki şeref bey de ki hatıralar silinmeden çok iyi bir proje de gümdeme gelebilir.Ve bende inanmıyorum sadece maç seyreden bir taraftar olacağımıza yeni bir stat olursa eğer.Herşeyin hayırlısı demekten başka bir söz kalmıyor sanırım bizlere...
Ulas Bozkurt
25-02-2008, 11:42
3. Sinif bir stad ßeşiktaş'a yakişmiyor..Elinde sonunda bu stad yıkılacak..Kolonlar catlak,alt yapisi 0 her yağmurda Soyunma odalarina kadar sular iniyor..Tuvalletler berbat iceriye girmek işkence..Koridorlar kokuyor..Dünyanin en büyük taraftari diyorsunuz(bence yanından bile geçmez) böyle bir durumu kimse haketmez..Daha iyisini hakeder..
Tamam olayin duygusal ve vefa yanı olabilir..Ama olayin birde sportif yanıda var..Fener stadini yapti Türkiyede diğer klublere göre 2 adim önde Gs şuan yapiyor bu takımlarin gölgesinde kalmak zorunuzuda gitmez mi? Sonra böyle olur işte 5 sezon boyunca içerde dişarda yendiğin rakibini 3 sezondur hiç bir lig macında yenemezsin(fb'den bahsediyorum)
Cagdas Sezgin
25-02-2008, 13:46
belki stad diğer takımlardan altta kalmamak için yapılıyor.Yeni stad yapıyorsan neden 3 yıl önce stadı yeniledin yıkıp yapsaydın ya! 2. mesele 6 bin civarı loca ne gerek var bizim maçımıza gelen insanların oralara gitmeyeceği bellidir.fener seyircisi değiliz.ayrıca bizim yerimiz nerede? alt üst nereede locaların üstünden mi alta bagırcagız ya da koyacakları bilet fiyatlarıyla acıga mı gideceğiz? İPTAL OLMALI ADAM GİBİ HERKESE FAYDALI OLACAK BİR STAD OLURSA İYİ OLUR!
Serdar Yeşil
25-02-2008, 13:59
Şimdi ben bu yeni stadı istemeyen arkadaşlara soruyorum, şuanki oturduğunuz evden daha iyi ve kullanışlı olan bir eve geçmesi masrafsız ve zahmetsiz hanginiz kabul etmez, daha yüksek maaşa daha iyi şartlarda bir işyerinde çalışma teklifi gelse kabul edermisiniz etmezmisiniz ve neden getirp o 105 yıllık bir tarihi diğer rakipleriyle kıyaslıyorsunuz, aslında yanlış noktada muhalefet yapıyorsunuz böyle bir Stat yapılacak idi neden bu kadar geç kalındı diye sorgulanmalıydı, Maçlara bayan olan akraba ve arkadaşlarınızla gelirken kapılarda sıkıntı çekmemişsiniz veya onların tek kişilik wc lerine giren bay taraftarların bu hareketi sizi rahatsız etmedi.
Genel olarak eksikliğimiz bir şeyi isterken veya ism!!!!en neden ve ne için olduğunuda belirtmemek veya bilmemek.
Ulas Bozkurt
25-02-2008, 14:48
Yemişim taraftarinin nerede oldugunu ben çarşidan önce ßeşiktaşliyim Çarşisporlumusunuz Beşiktaşlimisiniz
Beşiktaş'in menfaatlerine göre hareket edin..Çarşinin değil!
Hakan Kirezci
25-02-2008, 16:18
Bu konu artık batıya giden bir geminin güvertesinde doğuya doğru koşmaya benzedi.
Yıkıp yenisini yapmak isteyenlerle istemeyenlerin tartışmaları pratik olarak pek bir anlam taşımasa da yine de bu, biz doğuya koşanların kişisel fikirlerini bildirmelerine engel değil. Bu nedenle ben konuşmaya devam edeceğim; her ne kadar hayatın pratiği altında ezilecek olsam da hiç değilse tarihe düşülen notlardan biri olurum.
Önce neye karşı olduğumu açıkça ortaya koyayım sonra da kendimce gerekçelerimi sıralarım.
Beşiktaş’ın yeni ve modern bir stadyuma sahip olmasını, taraftarının burada maçları rahatça izlemesini ben de isterim. Bunun için eldeki eskinin yıkılması ve yerine son derece modern ve ihtiyaçları karşılayan, üstüne üstlük bir de gelir getiren yenisinin yapılması olanağı varsa yapılması gereken budur; meğer ki sahip olduğunuz eski stadyum bir Ali Sami Yen, bir papazın çayırı, bir Zeytinburnu ya da Kasımpaşa stadyumu olsaydı. Ama elimizde ki eski stadyum bir Dolmabahçe klasiği, dünyanın en güzel stadyumu olarak tescili yapılmış bir İnönü stadyumu ise orada biraz durur düşünürüm ben arkadaşlar.
İnönü stadyumuna eskiden yapılmış ama artık zamanını doldurmuş köhne bir mimari yapı muamelesi yapmak, durduğu yere sadece bu yönden bakmak salt kişisel tercihlerle açıklanamaz.
Modernizm 60’larda başlayıp 2000 lere kadar hükmünü sürdürebilmiş, tarihin derinliğiyle kıyaslandığında son derece sığ kalan bir dönemdir. Bu dönemden kurtulma çabalarına henüz bir isim konulamadığından yuvarlak olarak adına post-modernizm yani modernizm ötesi denilen farklı bir çağ yaratma sürecine girmiştir insanlık kültürü. Ancak klasisizmin ağırlığını dengeleyecek unsurları henüz üretemediğinden ve karlılığın sürekliliğini de bozmak istemediğinden konforu ön plana çıkarıp modernist yaklaşımlarla yaratılan ucubeleri pompalamayı da sürdürmekten geri kalmamaktadır. (Uzay mimarisi, camdan köşkler, plazalar vs…)
Klasik dönemin nadide sayılmasa da benzerleri arasında tek olma özelliğini sürdüren son eserlerinden olan İnönü stadyumuna ben bu açıdan yaklaşmayı uygun görüyorum.
Buraya kadar söylediklerim Beşiktaş olarak üzerine konduğumuz bu mirasa ilişkin kaygılarımdan ibaret. Özel olarak yani salt bir Beşiktaş’lı olarak ise bir yerlerde yapılabilecek olan müthiş modern bir stadyuma, onun getireceği rahatlık ve ranta söyleyecek bir sözüm yoktur. Kişisel tercihimi soran olursa elimizde ki mirasla övünmeyi ve onun en verimli bir biçimde kullanılabilmesi için gerekli yatırımların yapılarak, eksiklerinin giderilerek, giderilemeyecek olanlarından da fedakarlık yapılarak elimizde tutulmasının ayrıcalığından mahrum olmak istemediğimi söylerim.
Bunun adına tutuculuk ya da gericilik diyenler çıkabilir elbette. Bir anlamda doğru da.
Burada tuttuğum insanlık kültürünün bize miras bıraktığı son eserlerinden biridir. Geride kalmamın sebebi de, kültürel kral yolunda yürümeyi globalist sermayenin kar hırsıyla inşa ettiği otobanda rüzgara inat sürat yapmaya tercih ettiğimdendir.
Hamza Uyulgan
26-02-2008, 10:40
bence gerek yok.Süper stadı olan milyonlarca dolarlık futbolcuları olan zengin insanların şirketi gibi kullandığı bir BEŞİKTAŞ istemiyorum.Gelenekleri olan ruhunu unutmayan BEŞİKTAŞ'lılığını her zaman hissetiren bir BEŞİKTAŞ istiyorum (stadıyla,formasıyla,futbolcularula,taraftarıyla)
BEŞİKTAŞ'ımızı BEŞİKTAŞ'lı insanlar yönetirse ne milyon dolarlık stada,nede milyon dolarlık futbolculara ihtiyacımız olur.Süleyman Seba Başkanımız BEŞİKTAŞ'ı bıraktığında başarılı,borcu olmayan,ruhu olan bir BEŞİKTAŞ bırakmıştı...
BİR UMUDUM SENDE ANLIYORMUSUN BEŞİKTAŞ'IM,ASLA PES ETME.KAHROLSUN KAPİTALİZM
Vedat Benakay
26-02-2008, 11:33
yeni bir stada degil,MABEDIMIZIN yenilenmesine ihtiyac var
Onur Özgen
26-02-2008, 17:55
yeni bir stada degil,MABEDIMIZIN yenilenmesine ihtiyac var
kesinlikle, bu da endüstriyelleşen futbola destek amaçlı değil, taraftarımızın daha iyi şartlarda bir stadı hakettiği görüşüyle yapılmalıdır. ama bizim yönetimizin ikincisini düşünmeyeceği açık tabii...
Özlem Erdoğdu
27-02-2008, 14:09
Şimdi ben bu yeni stadı istemeyen arkadaşlara soruyorum, şuanki oturduğunuz evden daha iyi ve kullanışlı olan bir eve geçmesi masrafsız ve zahmetsiz hanginiz kabul etmez, daha yüksek maaşa daha iyi şartlarda bir işyerinde çalışma teklifi gelse kabul edermisiniz etmezmisiniz ve neden getirp o 105 yıllık bir tarihi diğer rakipleriyle kıyaslıyorsunuz, aslında yanlış noktada muhalefet yapıyorsunuz böyle bir Stat yapılacak idi neden bu kadar geç kalındı diye sorgulanmalıydı, Maçlara bayan olan akraba ve arkadaşlarınızla gelirken kapılarda sıkıntı çekmemişsiniz veya onların tek kişilik wc lerine giren bay taraftarların bu hareketi sizi rahatsız etmedi.
Genel olarak eksikliğimiz bir şeyi isterken veya ism!!!!en neden ve ne için olduğunuda belirtmemek veya bilmemek.
serdar abi sana şöyle bir cevap versem, şu anki oturduğum evim ailemle ilgili unutulmayacak hatıralarla dolu olsa, o evi yıktırmak yada satıp daha lüks bir evde oturmak istemem. yabancılarım yeni evi. belki zamanla alışırım ama ömrümün sonuna kadar da hep üzüntü ve pişmanlıkla hatırlarım. keşke sadece tamir ettirseydim, keşke şimdi tamir edilmiş eski yuvamda otursaydım derim. ve inanıyorum ki bir kaç ay sonra gideceğim yeni stadyuma karşı da aynı şeyleri hissedeceğim. keşke yıkılmasaydı da sadece kolonları onarılsaydı, şu yapılsaydı bu yapılsaydı. ama ben yine her zamanki sevgili stadıma girseydim. yada sen yabancı birinin evine girip de en sevdiğin koltuğun, düğün resimlerin vb. gibi senin için manevi değeri olan şeylerin yerlerini sana sormadan değiştirmesini nasıl karşılardın?
bu konuda klasik düşünen eski kafalı biri olduğumu düşünebilirsiniz ama bu benim :)
Vedat Benakay
27-02-2008, 14:18
serdar abi sana şöyle bir cevap versem, şu anki oturduğum evim ailemle ilgili unutulmayacak hatıralarla dolu olsa, o evi yıktırmak yada satıp daha lüks bir evde oturmak istemem. yabancılarım yeni evi. belki zamanla alışırım ama ömrümün sonuna kadar da hep üzüntü ve pişmanlıkla hatırlarım. keşke sadece tamir ettirseydim, keşke şimdi tamir edilmiş eski yuvamda otursaydım derim. ve inanıyorum ki bir kaç ay sonra gideceğim yeni stadyuma karşı da aynı şeyleri hissedeceğim. keşke yıkılmasaydı da sadece kolonları onarılsaydı, şu yapılsaydı bu yapılsaydı. ama ben yine her zamanki sevgili stadıma girseydim. yada sen yabancı birinin evine girip de en sevdiğin koltuğun, düğün resimlerin vb. gibi senin için manevi değeri olan şeylerin yerlerini sana sormadan değiştirmesini nasıl karşılardın?
bu konuda klasik düşünen eski kafalı biri olduğumu düşünebilirsiniz ama bu benim :)
ozlem kardes inan alisirsin bu yasimiza geldik o kadar anilarimizin oldugu yerleri terk ettik ki bir tek BESIKTASIMIZ haric.onemli olan mabedimizi koruyup daha modern hale getirmek
Demir Han
28-02-2008, 00:11
Olaya istatiksel olarak bakmak isterim
Bir yıl içinde oynanan tüm maçlardaki ortalama seyirci rakamı nedir ?
Diyelim ki 15000 ve stat 35000 lik o zaman stadıo büyütülmesinde bir sorun vardır
Stadı 50 Binlik yaparsanız 15 Bin kişi az görünür etkisi azalır.Ha büyük maçlarda 50Bini doldurur etkinizi arttırırsınız ayrıca 35 Binde 15Bin Kombine satarsınız 50 binde ise 30 Bin
Gördüğünüz gibi..işin iki ucu var...statın mimarisini ve çevreye uygunluğunu bozmadan genişleme yapılabilir ama o zaman etki azalabilir tek korkum bu...
Ulas Bozkurt
29-02-2008, 13:10
Bu Stad elinde sonunda yıkılmayacak mi? Ne kadar daha dayanabilir 6-7 bilemedin 10 sene ya sonra? Başimiza mi yikilsin illa..
Halkin takımı olmak Halk mücadelesini benimsemektir..Halk mücadelesi daha iyi şartlarda yaşamak,bulunulan ortamdaki memnuniyetsizliğin tetiklediği daha iyiyiliği istemek icin yapilir..Villa da oturan adam cıkıpta Halk mücadelesi vermez..
Beşiktaş Halkin takımıdır diyoruz..O stada gelende Halk ise;Koridorlari kokan,WC'lerine girilmeyen,Turnikelerde cile ceken, Yağmur yağdiğinda kapalida dahi islanan,Neyin nerde oldugu belli olmayan bir ortamda daha iyisini elde etmek icin mücadele verir..Bunu yapmiyorsa bunu kabulleniyorsa asil bu işte anti halk düşüncesidir..Tipki ülkemizde şuan oldugu gibi her türlü eziyete her türlü cileye rağmen halkin sessiz kalmasi gibi..
Bazilari diyor ki yok sponsor destekli..Avrupadan yada dünyadan 1 tane örnek verebilir mi bunu diyenler :Şu stadi klub kendi bünyesi ile yapti diye?(Almanya, Portekiz,Belcika,Avusturya,Fransa dişinda tabi AK Ve DK kupalari gereği hükümetin geliştirdiği yerler)
Schalke stadini ayrica geliştirdi ismini değiştirdi,Dortmund kezza öyle,Arsenal Stadini yapti sponsorla,Juve şuan stat yapiyor ve üstelik sadace 20 bin kişilik yine sponsorla ve stadin adini verecek,Liverpool mayista stadi yikip yenisini inşaa edicek tabi ki sponsor firma ile,Kayserispor stad yapiyor Kadir Has destekli,Rize kezza öyle..
Sanki ßeşiktaş spor klubu Beşiktaş Inönü stadini kendisi mi yapti?
Bazi şeyleri kariştirmamak lazim
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.