PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eziyete Son..! Bu taraftar Bunu Haketmiyor..!

MUHTAR
12-02-2007, 12:31
Memlekette duruşu ve değeri tartışılmaz hale gelmiş, örnek alınan, örnek gösterilen, taklit edilen, ve Beşiktaş adına hiçbir acıdan, çileden veya kişiden/kurumdan çekinmemesi ile nam salmış Beşiktaş taraftarı ne yazık ki en büyük eziyeti kendi evine, İnönü Stadı’na girerken çekiyor ve bizler bunu dile getiriyor olmaktan büyük üzüntü duyuyoruz.

Herkes bizlerden semtini, takımını, Beşiktaş’ını öncesi ve sonrası ile de “yaşayanlar” olarak bahsederken, bizlere tribünümüze girerken birbirimizi ezme seçenekleri sunuluyor. Arkadaşlarımızı, eşlerimizi, kardeşlerimizi iterek evimize giriyoruz biz. Tek kapıdan “emniyet”adı altında elimizde kombine/bilet sallayarak, bazen önümüzde duran, tanımadığımız ama Beşiktaşlılığından dolayı kardeş bildiğimiz insanların sözlü ya da fiziki olarak itilmelerini izlemek orunda kalıyoruz biz.

Derdimiz gösteriş ya da sahte büyüklükler değildir. Herkes bilir ki, bunların derdinde olsa idik, Beşiktaşlı olmazdık. Büyüklerimizden esas büyüklüğün yürekte olduğunu öğrendik biz. Dünyanın en güzel stadına varmak için, dünyanın en güzel yolundan tören coşkusu ile geçen bizler, rahatça evimize girebilmemizi sağlayacak çözümler peşindeyiz o kadar. Hiçbir zaman milyon dolar telaffuz etmedi bu diller. Ancak, tepeden tırnağa kulüp bünyesindeki herkesi Beşiktaş görevlisi olarak kabul eden biz Beşiktaş taraftarları, aynen semtimiz gibi, geçmeyecek, bitmeyecek, sonu gelmeyecek taraf olan bizler, hak olanın, doğru olanın derdindeyiz. Ve inkar edilemez ki, memleketin dört bir tarafından düğüne gelir coşkusunu Dolmabahçe sırtlarına taşıyan her kara kartal yürek şu anki durumu hak etmiyor.
Yeni projeler ile değil, mevcut yapı içinde çözüm üretilmelidir.

Beşiktaş taraftarı, kıskanılan stadında Dolmabahçe’de, maç girişinde eziyet yaşamak istemiyor.
Beşiktaşlıya birbirini ezmesini ister şekilde maç girişleri yaşatılmasın istiyor.

Bunu istemeyi de, Beşiktaş’ın biricik,ezeli,ebedi ve gerçek sahibi kimliği ile en temel hakkı olarak görüyor.

Yıllardır bununla yaşatılan ama herşeye rağmen o stadın içerisini düğün yerine çeviren, tarih yazan ve dertlerini dışarıda bırakan Beşiktaş taraftarına, maç girişi derdi kader olamaz, olmamalıdır.

İçeriyi düğün yerine çeviriyoruz, dışarıyı da Beşiktaş’ın görevlileri güzelleştirmelidir artık.

HALKIN TAKIMI

Sefa Gülhani Çavuş
12-02-2007, 12:39
üzüntü duymakla kalmayıp artık somut birşeyler yapsak iyi olucak..yıllardır aynı hikaye..polis Beşiktaş taraftarına eziyeti seviyor hırpalıyor örseliyor işte!

ne yapılır ben bilmem ama adını koyarsanız gelirim peşiniz sıra...

Murat Aru
12-02-2007, 13:13
Arkadaşlar bu konunun daha çok duyulması için elimizden geleni yapalım.

İnönü bizim evimiz, evimize girerken çektiğimiz eziyetten sıkıldık.

Çözüm üretmeyen yönetim, emniyet ve bizler bu sorumsuzluğun ortaklarıyız.

Yapılabilecekleri yapmakla başlamamız gerekmektedir.

Serdo Yeşil
12-02-2007, 13:18
Bunu taraftar liderleriyle görüşüp yönetime iletmek gerek aleynen bir şey yapılırsa İrlandalı olarak lanse edilir aslında çözülmeyecek sorunlar degil iş yetkililerin bu durumdan haberi varmı bu sorunu buraya yazan muhtarımız bu sorunun çözümünde ön ayak olacak kişi yine muhtarımızdır.

Eyup Kaymaz
12-02-2007, 13:37
Potansiyel suçlu muamelesi görmek istemiyoruz, özellikle stadımızda.
3-5 meşale yanıyor ve yakıldığı yerde söndürülüyor, sonrası???!!!
Meşale yüzünden bu kadar tartaklanmaya çalışılan başka bir tribün var mı?Taraftara yapılan zulme karşı, yönetim neden bir basın açıklaması yapmaz?
Yönetimin bunda payı var mı?

Cihan Güngör
12-02-2007, 14:07
Bu sorun, "yıllardır kulübün taraftarıyım, tribünden geldim", diyen yöneticilerimizin kendilerini en iyi şekilde ispatlayacakları yerdir. Bekliyoruz ve ısrarla takipçisi olacağız.

Gürhan Oğuz
12-02-2007, 14:18
arkadaşlar temizliğe önce içimizden başlamalıyız
yani yönetime bu konuda yapılması gerekeni mail yoluyla va direk olarak
tüm beşiktaş forumlarında ve beşiktaş taraftaraları arasında bir organizasyon
başlatmalıyız..
herkes bu konuda düşüncesini yazmalı ve ortak bir deklerasyonla hareket etmeliyiz

Gökhan Gürses
12-02-2007, 14:58
girişte 2 kere arama,
içerde güvenlik koridoru ile kale arkasında gezerken, dolaşırken oluşturdukları çirkin görüntülerle
maç çıkışı bile galeyana gelmek için halihazırda durumlarıyla
gerginliği başlatan hep çevik kuvvet ama adı çıkan taraftar.

maç önceleri acaba bunlarıda taraftar olaylarını izletip, yemek yedirmeden öyle mi getiriyorlar stada...

Berk Sezenler
12-02-2007, 15:34
Neydi Abdi İpekçide maç sonunda hakeme isyan eden taraftarın günahı?
10 saniyede 2 kez gözlerine biber gazı yemeyi ne yaptı da haketti?
Saygı duyulacak neyin kaldı çevik kuvvet!

Ufuk Saygin
12-02-2007, 15:57
ben bıktım artık gerçekten,bakıyorum turnike önünde kalabalık var soldakinin hizasından giriyorum milletin içine arada cüzdanımı,cebimi koruma,ezilmeme,önümde bir bayan veya çocuk varsa arkadan gelen yüklen yüklen bağrışlarına karşın kendimi geriye atma çabam-bari onlar ezilmesin mantığı- ve en sonunda da soldan hizaya girmeme rağmen sağ taraftaki turnikeden stada girebilmem zar zor da olsa yoruyor beni..50 bin kişilik stad istiyor bazi arkadaşlarımız halbuki onun yerine şu güzelim mabede 5-10 tane daha kapı isteseler ya...
ve son maçta kapalı alt önünde turnike girişinde sadece sırıtan polise sevgiler..

Fikret Arul
12-02-2007, 16:13
Konuşulması Gereken girişlerde sadece Turnikeler ve içerdeki aramalar değil, Stad çevresine kurulan Barikatlarda olmalı..
Siyah Beyaza boyayıp Belirli yerlerine Armamızı Koymakla iş bitmiyor.. Koskoca Kapalı tribün'ün turnikelerine ulaşmak için birinden geçmeniz gereken 3 farklı Giriş var..
Amir Efendi 5'er 5'er insanları döve döve ilk arama noktasına alırken, Cüzdanlar kayboluyor, kuyruk caddeye taşıyor..
Girşiler ile turnikeler arası başka bir curcuna.. Ufacık bir alana sığmaya çalışan Yüzlerce kişi, 10 dakikada bir bozulan turnikeden geçmek isteyen Beşiktaş Aşıkları..
Bugune kadar Ciddi bir problemin yaşanmaması tamamen tesaduf bana göre.. Acil olarak önlemler alınmalı Yönetim tarafından.. Kapımı Açarlar Ne yaparlar Çözüm Bulacaklar.. Artık mail mi atarız Fax mı çekeriz bilemiyorum, Herkes Gibi ne gerekiyorsa yapmaya hazırm..

Rasim Bektaş
12-02-2007, 16:16
Koyun gibisin kardeşim,
gocuklu celep kaldırınca sopasını
sürüye katılıverirsin hemen
ve âdeta mağrur, koşarsın salhaneye.

Bi çoban sopası eksik yürrüü dicek! ohaa dicek, çalacak sopayı kafamıza gözümüze

Ümit Kurt
12-02-2007, 18:13
bu konuda en çok eziyet çeken taraftarlar olarak kendi işimizi kendimiz ele alıp bunu gerekli mercilere iletmenin yollarını aramamız lazım aksi takdirde daha vahim sonuçlar verebilir bu giriş çıkış arbedeleri...

Gurkan Kadik
12-02-2007, 19:59
geçen sene zenit maçında olanlar hala gözümün önünde meşaleler yandıktan 5 dk sonra sahaya atılmamasına rağmen polis kapalıya girmişti. ve bu olay kendi evimizde olmuştu ne acı. ve böyle bir çok olay... bence artık bu olaylara son vermek için tribünümüzün tek yumruk olup yürüyüş,pankart vs organizazyonar yapalım.

Halil Gurel
12-02-2007, 23:14
Yıllardır bu sıkıntıya tribünde tüm arkadaşlarımızla birlikte ortak oluyoruz, bugün onlar sorun yaşadıysa, yarın biz yaşayacağız bu böyledir, böyle sürecek.

Giriş-Çıkış problemlerini tartıştığımız zaman ortaya onlarca maddelik problemler söz konusu olacaktır.

Bunlar içinde ;

Biletsiz maça gelen kartalların etkisi, girişlerde ki acelecilik, polislerin aramalarında oluşan sıralar, stad güvenlik görevlileri ile çıkan tartışmalar ve emniyet güçleri ile yaşanan sorunlardır.

Biletsiz maça gelip çift turnike denemeyi tasvip etmiyoruz ama maalesef şartların bunu gerektirdiğide göz önündedir. Kapalı tribüne bilet kalmaması, maddi durumlar bunlar için en önemli etkenlerdir ancak durumu olupta ona rağmen çift turnikeyi alışkanlık haline getirip ortalığı karıştıranlarda Beşiktaş'a ve Kapalı tribün taraftarlarına ihanet etmektedir.

Olaylara karşı yapmamız gereken nedir, olaylara nasıl yaklaşmalıyız, kimlere yardımcı olmalıyız?

Öncelikle kapılarda görevli olan stad güvenlik görevlilerinin kesinlikle yapıcı ve kibar olmaları gerekmektedir çünkü görev altında oldukları kurum Beşiktaştır ve bu takımın taraftarlarına hizmet etmektedirler. Hiç bir şekilde karşısında ki insanı küçümseyici, tahrik edici tavırlarda bulunmamalı ve !!!et sakin bir şekilde giriş çıkışları sağlamalıdır.

Emniyet güçleri bilet kontrol olayına ve turnikelere karışmamalı, sadece girişte arama yapar, turnikeden döndükten sonra arama yapar ve orada bilet kontrol eder.

Ancak görüyoruz ki karşımızda her noktada ve çok ufak bir sertleşmede uzlaşma yerine sertlikle yaklaşılmakta, küçümsenmekte ve aşşağılanmaktayız.

Bir çok arkadaşımız çok küçük sebeplerden dolayı gözaltına alınıyor, bir arada olup toplu duran güvenlik görevlileri tarafından tartaklanıyor, aşşağılanıyor ve küfür ediliyor.

Aşşağılanmak hiç bir insanın hakkı değildir, bir de Beşiktaş için çocuğunun mamasından, evine götüreceği aşından parasını kısıp bilet alıp stada geliyorsa ve tartaklanıp, dövülüp dışarı atılıyorsa, insanlık onuru kırılıyorsa siz düşünün o insanın halini...

Hem Beşiktaşından ayrı kalıyor, hem dayak diyor, aşşağılanıyor, o kadar insanın içinde küçük düşürülüyor.

Arkadaşlar gibi maddeler halinde çözüm üretmek istemiyorum, tartaklanan, dövülen, küçük düşürülen kim olursa olsun, ister tanıdığımız ister arkadaşımız isterse düşmanımız, bunun önüne geçmeliyiz ve tavrımızı ortak koymalıyız, ortak hareket etmeliyiz.

Girişlerde sorun çıkıyorsa güvenlik görevlilerine yardımcı olmalıyız, bizzat kibarlıkla ve hoşgörüyle biz müdahalede bulunmalıyız, hiç bir şekilde şiddete, kaba kuvvete izin vermemeli, kesinlikle uygulamamalıyız.

Şiddete, Kaba Kuvvete, Aşşağılamaya, Küçük Düşürmeye, Sert Tavırlara son !

Artık Hoşgörü, Güleryüz, İnsanın hakettiği gibi davranış bekliyoruz

Hiç bir kartal at gözlükleriyle dolaşmamalı, Beşiktaşlıyız, kim eziliyorsa, küçük düşürülüyorsa ve şiddete maruz kalıyorsa onun yanında olmalıyız, bunu unutmayalım...

Tüm güvenlik görevlilerini duyarlı olmaya davet ediyoruz,

Tüm Kartallara sevgiler.

Arda Can
12-02-2007, 23:26
tribünlerin bu konuda birlik olması gerek..bizim bulunduğumuz eski açık tribününde polis bir kişiyi aldı kimse sesini çıkartmadı..karşı taraftaki eski açık tribününde meşale yüzünden polis müdahele etti..oradaki olaylarada bir müddet sessiz kalındı..bu tarz olaylara karşı sesimizi daha fazla çıkarmamız gerekiyor..

Deniz Sabri Leventoğlu
12-02-2007, 23:37
insanlar bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti içerisinde!

yanında ki Beşiktaş lı kardeşi polis tarafından tartaklanırken kimse sesini çıkarmıyor herkes uzaktan yüzünü buruşturup izliyor!!

biz taraftar olarak bunları hak ediyormuyuz?

bize vurulan en büyük suçlu damgasının sebebi BEŞİKTAŞLI oluşumuzdur!

gel gör ki bu eziyete yönetim kurulundan hiç bir ses seda çıkmıyor?

Düşünün herhangi bir yerde doğum günü partiniz var. Mekana da tatsızlık çıkarsa engelleme amaçlı güvenlik elemanları var. Bir olay yaşanıyor ve siz doğum günü sahibi olan insan güvenlik elemanlarına müdahale etmeden uzaktan seyrediyorsunuz. Yarın o arkadaşınız size telefon ettiğinde ne cevap verebilirsiniz?

Ama tabi öncelikle şu olmalı; Yönetim kuruluna telefon edebilecek arkadaşımız olmalı!

Cem Kuzel
13-02-2007, 11:15
Herzaman emniyet güçlerine karşı Beşiktaşlı duruşumuz onlarında bize karşı sert tutumunumu gerektiriyor.Kendi evimizde rakip taraftar muamelesi görüyoruz.Zaten Samiyene Kadıköye gitmeyi anlatmaya gerek yok.Gitmesi bir dert gelmesi bir dert...Halil kardeşimin dediği gibi aşağılanmaya kötü muameleye son...

Derya Banu Akgul
13-02-2007, 11:24
Kapılardan geçerken yaşadığımız zorluklar,turnikelerden geçerken içinde kilitli kalmalar,polisin biber gazı sıkmaları bu konularda hem fikiriz ama birde madalyonun öbür yüzü var hepmizin görüp bilip ama malesef iğne çuvaldız olayına girmediğimiz yüzü.maça her girişimde sorun yaşıyorum kapıda muhakak kavga çıkıyo neden ? çift turnike yapmak isteyen kişilere izin verilmiyo polise ve güvenlikçilere ağıza alınmıyacak küfürler ediliyo ,turnikeleri çift geçişe zorlayınca içinde kitli kalınıyo bir arbede başlıyo okadar küfür hak etmeleri sadece polis oldukları için ve onlara verilen görevi yaptıkları içinmi(polis akrabam falan yok sadece gördüklerimi yazıyorum).polisin taraftarı tartaklamsı yada alıp götürmesi benimde hoşuma gitmiyo fakat buna bazen bizlerde sebep oluyoruz hiç hoş olmayan davranışlar bize yakışmıyo orda Beşiktaş camiasını temsil ediyorsak üsütümüze düşen görevi en iyi şekliyle yapmalıyız diye düşünüyorum.

Denizli maçında kapalı alt ortada en önde seyrediyoruz maçı yanımızda bayan olduğumuz için bizimle seyretmeyi tercih eden bir kaç aile var çocuklarıyla geliyorlar ve bizim yanımıza veriyorlar evlatlarını bu maçtada öyle oldu.yan tarafta bir grup taraftar ellerinde avuç avuç şeker sürekli hakeme atıyorlar nişan almaca oynayıp hakemin kafasına gözüne isabet edince kahkahlarla gülüyorlar.1-2 derken avuçlayarak atmaya başaldılar şekerleri ve kimse yapmayın demiyo herkez eğleniyo çünkü.biz bağırdık yapmayın diye aldırmadılar.tepki vermeye devam ettik bir kaç bayan arkadaş ama bize öyle iğrenç bir tavırla "size ne u....n " şeklinde konuşmalar oldu.hatta daha kötüsü üstümze yürümeye başaldılar .yanımızdaki bir kaç arkadaş onlarla atışmaya başladı .en iysinin susmak olduğuna karar verdim o an çünkü olay büyüyecek kavga çıkacak ve polis girecekti içeri çocuklar geldi birden aklıma aldım birtanesini arkaya geçtim .çünkü çok acı ama KORKTUM.Kendi taraftarımdan korktum.
Bu konularla ilgili çok yazı yazdım isim vermiyim yazdığım bir siteden kaldırıldı yazım çünkü basın okuyordu ve malzeme oluyorduk basına açıklama buydu.ben saha içi ve saha dışı yapılan hiç bir olayı tavsip etmiyorum bu ister polis,güvenlik tarafından isterse bizim yani taraftarımız açısından olsun herkez üstüne düşeni yaparsa zaten sorun olmaz kimse kimsenden fazladan bişey istemiyo sadece insanların birbirlerine göstermek zorunda oldukları şey saygı.kendi futbolcumuza küfür edip sonra avaz avaz ona tezahurat yapıyoruz hep bir çelişki var gösterilen tepkiler tutarsız.bu konuda ne yapılıcaksa çok geç kalınmadan bişeyler yapmalıyız önce kendmizbir düşünüp neyin doğru neyin yanlış olduğunu tartmalıyız.eminim ondan sonra bazı şeyler yoluna girer

Deniz Can
14-02-2007, 14:30
Beşiktaş Jimnastik Kulübü
Tesisler Komitesi Başkanlığına,

3 Eylul 2006

Sayın yetkili,

2004 yılında yapılan yenileme çalışmaları sonucunda daha çağdaş bir görünüm kazanan ve kapasitesi yüzde elli arttırılan BJK İnönü Stadı ile ilgili olarak, biz Beşiktaş taraftarlarının tespit ettiği bir takım eksiklikler bulunmaktadır. Yağmur, çamur demeden takımına verdiği sonsuz destek ile taraflı tarafsız birçok sporseverin takdirini kazanmış, biz Beşiktaş taraftarlarının tespit ettiği eksiklerden birkaç tanesi şunlardır:

a-Stadın Giriş ve Çıkışlarında Yaşanan Sorunlar:

Yönetim kurulumuzun 2004 yılı içerisinde yapmış olduğu düzenlemeler sonucunda, stadımızın giriş ve çıkış kapı sayıları arttırılmış ve kısmi bir rahatlama sağlanmıştır. Ancak stadımızın tahliyesi esnasında hala çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kalmaktayız. Güvenlik nedeniyle stadımızın dışına konulan tel örgülerin varlığı, giriş çıkış kapılarının yetersizliği, kapı önlerinde yığılmalara neden olmakta ve çoğu zaman ezilme tehlikesi ile yüz yüze kalmamıza sebebiyet vermektedir. Söz konusu tel örgülerin bir kısmını portatif hale getirip, en azından stadın tahliyesi esnasında , bir kısmını kaldırmak suretiyle tel örgülerin önünde yaşanan yığılmaların önüne geçilebileceğini düşünmekteyiz.
Stadın tahliyesi ile ilgili bir önemli konuda stadın acil durumlarda en kısa sürede boşaltılabilmesidir. Bilindiği üzere stadımız deprem kuşağı üzerinde bulunmaktadır ve kentimizin yakın bir gelecekte yıkıcı bir depremle karşı karşıya kalacağı bilim adamları tarafından sıkça altı çizilen bir gerçektir. Mevcut tahliye koşullarıyla deprem, yangın gibi acil durumlarda stadın boşaltılmasının oldukça zor olduğunu düşünmekteyiz. Yönetim kurulumuzun acil durumlar sırasında stadın boşaltılması, taraftarımızın ve sporcularımızın yaşamlarının güvence altına alınması ile ilgili bir çalışma yapıp yapmadığı konusunda bilgi sahibi olmak istemekteyiz.

b. Tuvalet ve Büfeler : Tuvalet ve büfeler konusunda da stadımızın yenileme çalışmaları esnasında kısmi gelişmeler sağlanmış olmakla beraber stadımızın kapasitesinde artış göz önüne alındığında bu gelişmelerin yetersiz kaldığı gözlenmektedir.Özellikle büfelerdeki ürün çeşitliliği ve fiyatların yüksekliği konusunun çözümünün çok zor olmadığını düşünmekteyiz.
Daha çağdaş bir stadyum için acil ve çözümü en kolay olan eksiklikleri bu iki maddeyle sıralayabiliriz. Bizler aşağıda imzası bulunun Beşiktaş taraftarları olarak, yönetim kurulumuzun ve ilgili komite üyelerinin daha çağdaş ve konforlu bir stadyum için tespit ettiğimiz bu eksiklikleri dikkate alacaklarına ve yapılan çalışmalarla ilgili olarak bizlere ve camiamıza bilgi vereceklerine inancımız sonsuzdur.

Saygılarımızla

Besiktas Taraftarlari

Belki dikkatinizi cekmistir, 3 Eylul 2006 tarihli yukardaki metin Halkin Takimi olarak hazirlanmis ve Besiktas Taraftarlari imzasi ile gerek fax, gerek e-posta, gerek posta yolu ile kulube iletilmistir. Ve hatta arkadaslarimiz ellerinde bu metin ile kulube gidip metni verecek bir yetkili bulamadiklari icin, otoparkta yetkiliye ait olduklarini dusundukleri aracin uzerine de birakmislardir.

Gonderilen e-posta ve faxlarda polis siddetine yonelik olarakta ayni zamanda baskanin kendisine su soru yoneltilmistir; siz hic cani sopa ceken birini gordunuz mu?

Gordugunuz gibi ne stadimizdaki akil disi uygulamalar ne de polisin Besiktas taraftarlarina yonelik siddeti yeni degildir..

Bu da sunu gosteriyor, sahip oldugumuz, karsilastigimiz sorunlarin takipcisi olmadigimiz surece bunlar ile beraber yasayacagiz.

BIZ COPUN KIRILMA IHTIMALINI SEVMISTIK.

Polisin arsiz siddetine maruz kalmak gozler onunde gerceklesirken bu konuda taraftarina sahip cikmasi gereken yoneticilerin uc maymunu oynamasi da acidir.

Animsayiniz, eski ikinci baskan Murat Aksu, genc futbolcularimizin cevik kuvveti solladiklari gerekcesi ile diye adlandirilan olay sonrasi Harbiye karakolunda tutulmalari uzerine nasil da hemen atlayip gitmisti yanlarina. Oysa hepimiz biliyoruz ki bakanliktan hamili yakinligi olan birinin bir telefonu bile yetecekken haber olan meseleye sov katmaktan ote gitmeyen bir duyarliliktir bu. Ayni yoneticileri Besiktas taraftarlarinin gereksiz yere karakolluk yapilmasinda da gormek isterdik.

Ne yapmistir Besiktas taraftari? Elindeki iki cakar almaz mesaleyi iki dakika yakmistir da sonra yanan mesaleyi senin kafana mi atmistir, ne yapmistir? Sondur deyince zaten kendiliginden sonecek birsey icin tribunden adam cekmeler adli tahkikata maruz birakmalar neye isarettir? Kimdir sonra bu insanlar? Memleketin bir ucundan kalkip Dolmabahce’ye Besiktasini izlemeye gelen insanlar kimdir? Katil midir bunlar tipki memleketin bir ucundan kalkip da Istanbul’a gelip gun ortasinda katliam yapanlar gibi. Kimi kimden koruyorsunuz? Biz Besiktasliyiz, birbirimizin siyah-beyaz kardesligiyiz. Biz birbirimizin dilinden anlarken coplanmalara, siddete isaret vermek neyin nesidir?

Vazgectim yilanin basini kucukken ezme hikayesini anlatmaktan, egitimsiz bir kurumda yetisen, cavus teskeresinden polis yapilan memlekette kendini yurttaslara hizmet goturecek bir memur olarak gormeyen polislerin gorev icrasinin disinda hele bir de rakipliginden oturu kindar bir tutum takinip amirinden gelen saldirin emri ile hareket etmeleri onlar icin keyifli bir arbedeye donuyor.

Cop degil sevgi; iyi gunler memur bey!

Bu da atlatilir, buna da bir ceki duzen verilir, bu meselerin hepsi akilci bir yol izlenerek halledilir ama dostlar, biri bana; ‘yardim edin’ nidasi ile ‘Besiktas ! Besiktas!’ diye polisin elinde bagiran kardeslerimize sirt cevirmenin ve susun denilmesinin izahini yapsin.

Demek ki onca anlatiya ve yasanmisliklarimiza ragmen hala ‘Besiktasli durusu’ denen olgumuz ‘durmak’ olarak anlasiliyor! Oysa biz durusumuzla ilerleyecegiz, durmayacagiz.

Diline, dinine, rengine, semtine bakmadan, magdur olan her Besiktasli kardesimizin yaninda olacagiz.

Özer Özçetin
14-02-2007, 14:38
Beşiktaş taraftarının dünden fazla eziyet göreceği aşikar.Bunun sebepleri çoktur,ama bu sebepleri öteleyen veya az dozajda gösteren süreç sona ermiştir.
Yönetimdeki bazı isimlerin değişiminin ardından tam da tahmin ettiğim şeyler fazlasıyla olmaya başladı yine,4-5 sene öncelerinde olduğu gibi.
Ama neticede taraftarız biz çekeceğiz cefa...

Derya Banu Akgul
14-02-2007, 18:52
beni muhalefet olarak görüyo olabilirsiniz ama görüyorumki sizlerde bazı şeyleri görmezeden gelebiliyorsunuz bu başlık taraftarın çektiği zulümü anlatıyor tamam ama taraftarın çektirdiğinide göz ardı ediyorsunuz hedme kendi taraftarına.benim ne suçum var çift turnike yüzünden çıkan kavgaların ortasında kalıp biber gazı yiyeyim . sakın demeyin bana dokunmayan yılan bin yaşasın değil derdim düzeni korumak taraftarı cefadan sefaya ilerletmekse tafartada bazı şeyleri düzeltecek.taraftar duruşu var madem BEŞİKTAŞIN bunu 7 'den 70 'e herkez göstericek. benim üstüme yürüyen kendi bayan tarafatrına küfür eden bir topluluğun duruşu falan yoktur (o bayan grubundan falanda değilim )bunları konuşmadıkça paylaşmadıkça hiç bir şey olmaz böle yazdığım için kimbilir neler deniyo neler düşünüyo .kendi taraftarımı küçük düşürüyorum belki bazılarının gözünde birde bir bayan olarak benim söylediklerimi görün duyun istedim ve söylenecek anlatalıcak çok şey var ama ne fayda 2 yazı daha yazılır üstüne bu yazıda kaybolur gider.kimsenin joplanmasından dayak yemesinden yana değilim hatta nefret ederim kahrederim kendimi gördükçe .tarafatarımız bazı şeyleri aşmak zorunda bizler görmezden geldiğimiz sürecede hiç bişey olmaz .sadece polisin tartaklaması kapıdan geçerken çekilen eziyetler yok mabedde enine boyuna konuşulacak çok şey var. ben bir bayan olarak trübünde gördüğüm şeylere karşı gelmeye çalışıyorum hatta bu yüzden belkide birgün benim gibi bayan taraftarlara da saldırılacak orda ozaman kim kime cefa çektiriyo olucak.öle zihniyeti dar insanlar varki "gelmeyin kardeşim kadın kısmının ne işi var maçta " "git evinde seyret gelirsen böle yersin dayağı "bunları çok duydum çok gördüm yada trübünde üztünlük sağlamış kaba kuvvetle insanları korkutmuş gruplarda var "aman onlara bulaşma onlar bilmemkim " kim onlar ne yapıyolar trübünde .parsellenmiş mabed canı isteyen istediğni yapıyo biz burda önce bunları tartışalım polis içeri girdi tartakladı diye gündemde bu konu polisin bizlerin sizlerin görmediği yada bazılarının görüp es geçtiği çok şey var.kulübe yazı yazarken bu konudada destek isteyelim nasıl olucaklarsa artık orasıda aşikar
maç başladığında sanki başka bir alem binlerce ses binlerce yürek. tabiki arada çatlaklar olucak okadar çatlak su kaçırmaz demeden bu çatlaklarıda yok etmek lazım ortadan.ben takımımla taraftarımla hep gurur duydum ve hep duyacağım.meşale yakıldı diye kimsenin kimseye dayak atma hakkı olmaz yada trübünden çıkaramaz iyi işte aynı şey değilmi bende maç izlerken tehlike içinde olmak istemiyorum korkmadan kavga ha şimdi çıkar ha çıkacak endişesi duymadan maç izlemek istiyorum sesim kısılana kadar bağırıp güle oynaya maçtan çıkmak istiyorum.bir çok arkadaş bilir sakarya maçında bazı taraftarlar yüzünden yaka paça aşşağı atladım hatta bana yardım eden arkadaşlarda burda .ne suçum var benim şimdi böyle bir tehlike neden yaşıyayım . umarım anlatmak istediğimi anlayanlar çıkar .çıkmasada sağlık olsun kalın sağlıcakla

ben sadece güvenlik görevlilerini değil bütün insanları duyarlı olamya davet ediyorum

Deniz Can
14-02-2007, 19:28
Eksik olmayin Derya, yasadiklarinizdan oturu degil, her Besiktasli'nin yasadiklarindan oturu hassiyet gosterdiginize inancim tamdir. Fakat konu basligi stadin yonetiminden kaynakli aksakliklar ve polis siddetine yapilan vurgular ile ele alindigi icin elma ile armut hesabini gozeterek bu menvalde tartisma sekil almistir.

Konuya mudahil olan mesajiniz bu baslikta ilk olarak dun yazildi. Bu konuda soyleyecek cok sozumuz var; dun soylediklerimizin de arkasindayiz, Besiktas taraftar forumlarinin arsivi sahittir. Dediklerinizin tamamini stadin kendisinden, bufesinden ve tuvaletinden elbetteki daha cok onemsiyorum, eminim diger arkadaslar da ayni seyi dusunuyorlardir. Ve hatta polisin siddetinden de daha onemli bir konudur bu.

Bu sebeple hassiyetinizden kaynakli oldugunu dusunerek sarf ettiginiz sizi muhalefet olarak gormek tesbitinizin yersiz oldugunu belirtmek isterim. Muhalif olmanin bir olumsuzlugu olacagindan degil, sadece herkesin evet haklisin diyecegi bir konuda kimsenin muhalif diyemeyeceginden oturu...

Dediklerinizin agirligi soyle boyle gecistirilecek seyler degil ama gundeme getirdiginiz, parmak bastiginiz mesele bu baslikta dun bir bugun iki, bi soluk alsak, bir dusunsek, kafamizi toplasak da tekrar ve dedigin yerden devam etsek cok mu gecikmis olurduk?

Siz elbetteki yasadiklarinizdan ve gorduklerinizden oturu herkesin size hak verecegi bu olumsuzlugu dile getireceksiniz, ama bunu yaparken ne baskalarinin sizi muhalif gorecegini ne de bu konuyu gormezden geldigini dusunmeyiniz.

Safak Batman
15-02-2007, 18:06
yaralanmak,kapkaça maruz kalmak eziyet çekmek yetmez birilerinin ölmesi gerekiyor birşeylerin düzelmesi için.

Derya Banu Akgul
15-02-2007, 18:47
bi soluk alsak, bir dusunsek, kafamizi toplasak da tekrar ve dedigin yerden devam etsek cok mu gecikmis olurduk?? ?? ??

çokmu geç olurdu hatta geçmi oldu bilmiyorum Deniz Bey sadece gördüklerimi yaşadıklarımı ve hissetiklerimi yazdım umarım çok geç olmamıştır .

Deniz Can
16-02-2007, 00:36
Bunca soylenenlerin, anlatimlarin, tanikliklarin, yasanmisliklarin geldigi son kertede derim ki; taraftarlarimizin cektigi eziyet degil kendilerine verilen eziyetin sebeb-i farikasi kasitlidir. Aksini soyleyecek ya da iddia edebilecek yoneticiye meydan acik, buyursun gelsin bizim mahalleye yuzu varsa!

Tum bu karmasanin ortasinda kalan taraftarlarimiza yonelik cektirilen eziyetin haricinde herbirimizin kendi tanikligi ile ifade ettigi, kisisel olarak cok daha farkli ve yogun olarak yasadigi, birebir tecrube edinmis oldugu, seyirciden gelen eziyet var ki bunun tedavisi tek tek ele almak ile degil, o hucrelerin olusturdugu hastalikli dokunun tamamini ele almak ile mumkundur. Cunku insan disarda ne ise mabede gelirken de, iceri girerken de, tribunde yerini alirken de o; ayni insan yani, Siz oyle bir insanin okulunda, isyerinde, gittigi kahvede, yurudugu sokakta ve hatta yasadigi evinde farkli oldugunu mu dusunuyorsunuz?

Asagida okuyacaginiz yazi sezon acilisi oncesi Ayhan (cArsi) imzasi ile Besiktas taraftar forumlarinda yer almistir.

Sevgili Kartallar, Besiktaslilar,

Merhaba !

Hepimizin buyuk bir heyecan ve cosku ile bekledigi 2006/2007 sezonu baslamak uzere. Bu sezon da her sezon oldugu gibi hepimize buyuk sorumluluklar dusmekte. Taraftarlar olarak amiral gemimiz futbol ile birlikte tum branslardaki mucadelelerimizde uzerimize dusenleri layigi ile yerine getirmek zorundayiz ve getirecegiz.

Layik olmak sadece yildonumlerinde anmalarda degil, sadece galibiyetler yasandiginda degil, sadece basarilar elde edildiginde, odullendirildigimizde degil, butun surec icerisinde takinacagimiz tutum ile ilgilidir. Bunlari tekrar hatirlamakta ve Besiktasimiza olan sorumluluklarimizi nasil yerine getirecegimizi dusunmekte fayda var.

- Kavga; kavgamiz birbirimizle degil, rakiplerimizle olmali. Ve asla kav!!!i saldirgan taraf konumunda olan olarak degil, herzaman hakliligimizi koruyan, asla ezdirmeyen, Besiktasimiza ve Besiktas taraftarlarina karsi girisilecek herturlu fiziki ve manevi saldirilara karsi yapilan mucadele olarak yorumlanmali ve sorumlulugu da ona gore tasinmali. Birbirimizle kav!!!a sebebiyet verecek olanlara, siddeti icimize tasimaya kalkanlara karsi hosgoru gosterilmeyecektir.

- Kufur; Besiktas tribunlerinin essiz yaratilicigindan uzak bu yaklasim terk edilmelidir. Insanlarin esleri ile cocuklari ile Besiktasimizin yaninda yer almalarini onemsiyor ve destekliyor isek yanlizca kufure ve yerli yersiz sadece anti-fblige indirgenmis tezahurat anlayisindan uzak olmaliyiz. Yerimiz baskalarinin yani degildir.

- Aileler; Besiktasli ailelerin Besiktas tribunlerinde herzaman yeri olmasi gerektigi ve bu durumun gozetilerek davranilmasi bir zorunluluktur.

- Alkol; tribunlere gelmek bir sorumluluk tasimakla birlikte ayni zamanda anlamli bir gorevin ifsa edilmesidir. Boyle bir sorumlulugun ve taraftarlik gorevinin asiri alkollu bir sekilde maclara gelinerek yerine getirilmesi dusunulemez. Asiri alkollu, ne yaptigini bilemez durumdaki kisilere musaade edilmeyecektir.

- Forum; internetteki tum Besiktas forumlarinda uyelikleri bulunan taraftarlarin uye olduklari forum cercevesinde dikkat etmeleri gereken en onemli hususun Besiktasimiza hicbir sekilde zarar gelmemesi oldugu unutulmamalidir. Internet araciligi ile paylasilan Besiktas sevgisi her zaman gozetilmelidir.

- Kucuklerin buyuklere saygili, buyuklerin de kucuklere sevgi ile yaklasmasi gelenegimizdir, Besiktasliliktir. Sevgi ve saygiya dayali birlikteligimizde saygisizlik ve seviyesizlik hicbir durumda bagislanmayacaktir.

Unutulmamalidir ki Besiktas taraftarlari tribunlerde yanlizca semtin veya kentin temsilcisi degildirler. Besiktas taraftarlari ulkemizin her kosesindeki insanlarimizin da temsilcileri olduklarinin bilinciyle hareket etmelidirler.

Besiktasimizi her ne olursa olsun asla ama asla yanliz birakmayacak taraftarlarimizin uzerine dusen sorumluluklarini da yerine getirmekten cekinmeyecegine olan inancim ile hepimizin gurur dolu, serefli ve onurlu bir sezon yasamasini dilerim.

Yolumuz acik olsun.

Geliyoruz !

Simdi buradan hareketle geldigimiz noktayi kendimize donuk olarak hep birlikte irdeleyelim.

Arzu Tuncer
05-03-2007, 12:29
Merhaba Arkadaşlar,
Uzunca süredir yazılanları okumakla birlikte ilk kez foruma birşeyler yazıyorum; öncelikle herkese sevgiler , selamlar...
Ben de her Beşiktaşlı gibi stat girişlerinde karşılaşılan olumsuzluklardan oldukça dertliyim. Gerek güvenlik güçlerinin ve gerekse yönetimin kusurları var bence bu sorunların oluşmasında. Bu konuyla ilgili çok da fazla konuşmak istemiyorum çünkü geçmişte stat müdürü de dahil olmak üzere bir çok kişiyle iletişim kurmama rağmen çözüm için kimsenin yol katetmek istemediği apaaçık ortada. Öyle görünüyor ki bu eziyeti bir süre daha çekeceğiz, çekeriz de Beşiktaşımız için.
Benim esas üzerinde durmak istediğim Galatasaray derbisinde yaşadığım kötü tezahürat. Derbiye gelmek isteyen bir bayan arkadaşıma bilet bulamadığımdan her zaman izlediğim kapalı tibünden değil de yeni açıktan izledim maçı ancak şu otuzbeş yıllık ömrümde duymadığım kadar küfrü duymuş olmaktan bir Beşiktaşlı olarak nasıl utandığımı anlatamam. Statta kimsenin küfür edenlere müdahele etmemesi çok acı arkadaşlar. Bırakın Beşiktaşlılığı bir insan bir başka insana "senin ananı anneler gününde .." diyerek küfür etmesi ve hiçbir Beşiktaşlı'nın da buna karşı çıkmaması beni bir insan, bir anne olarak çok yaralıdı.
Bu iş için çözüm yolları aramalıyız arkadaşlar, camiamızdaki bu tür hasta ruhlar için çözüm yolları bulmalıyız. Bir Beşiktaşlı kadın açık tribünde rahatsız olmadan maç izleyemiyorsa daha alınacak çok yolumuz var demektir.
Herkese sevgiler...

Derya Banu Akgul
05-03-2007, 21:43
Arzu hanım bende bu yönde bir çok kez hislerimi belirttim ama malesef 3-5 kişi ile düzelecek gibi değil bu durum.cumartesi günü derbi maç olmasının heycanı ile malesef tribünde normalinden çok daha fazla alkollu taraftar vardı ve biz çok büyük tehlikeler atlattık maça konsantre olamadık 2 kere kavga çıktı sırf alkol yüzünden.dizim şiş şu anda bir arkadaşım daha büyük yara aldı ve bir yavru kartal ezilme tahlikesi yaşadı bu sorunlar malesef gündeme gelmiyo kimse bu konuları tartışmıyo .biz bayan taraftar olarak kavga ayırmaya çalışıyoruz yalvarıyoruz yapmayın diye, daha öncede sölemiştim şimdide sölüyorum kendi evimde ,mabedimde korakarak maç izlemeyi içime sindiremiyorum.artık birilerinin dur demesi gerekiyor .

Namik Kartaloglu
05-03-2007, 21:49
Gecen cumartesi gunu Besiktas-Galatasaray macimiza Inönu Stadinda kac kisi macimizi izlemeyealkolsuz gitti? Sorum siradan bir soru degil Cevap bekledigim bir sorudur, lutfen okuyan cevap verebilirmi? sagolun cevaplariniz icin.

Rasim Bektaş
06-03-2007, 00:00
ben zevk alıyorum
hayvan gibi içeri alınmak değerlendirilemeyek kadar güzel

bence dışarda eli sopalı biri beklesin ve sopasıyla benim gibilerin neresine gelirse vursun

yönetime mail mi yönetime faks mı yahu bırakın şu insani iletişim diyaloğunu!

yönetim mööööö

Gurkan Kadik
06-03-2007, 00:10
stad dısında meşale yakmanında suç oldugunu yakanın polis kontorlünde maç sonuna kadar karakolda bekletilceğini bu hafta öğrendim :) STAD DIŞI diorum 100 milyonda ceza. şaka gibi ama gerçek.

Arzu Tuncer
06-03-2007, 12:39
Sevgili Derya,
Söylediklerine katılmamak mümkün mü? Stadımızda huzurla, göğsümüzü gere gere maç izlemememize her ne, kim olursa olsun engel olmamalı.
Aslında ben problemin alkolden kaynaklandığını da düşünmemekteyim, maçlara alkolsuz giden seyirci sayısı oldukça az olmasına karşın.
Statta yaşanan her türlü uygunsuzluğun; kavganın, küfürün, itiş-kakışın, bilimum saygısızlığın son yıllarda olumsuz yönde değişmekte olan toplumsal profilimizin bir yansıması olduğu kanaatindeyim. Beni esas üzen de bu durum, Beşiktaş taraftarının, mabedinde, İnönü'de kendini bu toplumsal yozlaşmanın dışında tutamaması. Halbuki biz Beşiktaşlılar değilmiydik toplumsal duyarlılıklarımızla diğer taraftar gruplarının bir adım önünde olmayı başaran tarihimiz boyunca?
Karamsar olmak istemiyorum, bu sorunları aşacağız, aşmak zorundayız. Taraftar gruplarının bu sorunları çözmedeki katkısı hiç kuşkusuz çok büyük olacaktır. Halkın Takımına'da bu konuda görevler düşüyor, tartışmalı ve çözüm üretmeliyiz.
Herkese sevgiler...

Duygu Doğan
28-09-2011, 15:52
En eski konuları okumayı her zaman sevmiş ve de önemsemişimdir... Bakın yorumlar 2007 yılına ait... Ve bakıyoruz ki bu sıkıntı hiiiç değişmemiş hatta gün geçtikçe de daha büyür hale gelmiş. Tel Aviv maçına 18. dakikada zorla girebildik... Turnikelere girene dek iki kez ezilme tehlikesi yaşamam ve de ilk maça getirdiğim arkadaşlarımı iki kez kaybetmem de cabası oldu... Kapıları açmadılar, stat doldu dendi ve de elimizde biletlerle bakakaldık güvenliğe... Sonra birden herkesi içeri almaya başladılar ve tüm herkesin içeri girmesi sadece 7 dakika sürdü... Maç öncesi beklememiz de cabası oldu... Maça geç girmek ayrı üzüntü!!!

2011'in son demlerindeyiz, değişmeyen ve değişeceğine zerre inanmadığım bu sıkıntıyı sadece yazmak istedim....

Atilla Kayacı
29-09-2011, 15:02
Seneyi hatırlamıyorum ama 91 olabilir. Bir Gençlerbirliği maçında çıkan kargaşada gözlüğüm kırılmış maçı buğulu gözlerle seyretmiştim. Bu kargaşalar bünyede bağışıklık yarattı zamanla.Çıkarken ayaklarımın yere değmediği kapılarda sıkıştığım zamanlar oldu. Belki gün olur bunları bile özlerim kim bilir. Mazoşist bir tarafı da yok değil bu taraftarın. :)