PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tazminat can sıkıcı

Özer Özçetin
13-02-2007, 13:06
İspanyadan UEFA dan CAS tan gelen haberler can sıkıcı,8 milyon euro tazminata mahkum olmuşuz,her ne kadar Levent Erdoğan bu mantıksızlık desede ortada kesinleşmiş ve günü belli mecburi bir ödeme var.
Murat Aksu nun daha önce yönetimi uyardığı söyleniyor bu konuda.Benim anlamadığım teknik direktör seçiminden sonra yapılan sözleşmelerdeki ağır yaptırımlar.
Oysa Beşiktaşın önünde o dönem bir çok aday seçeneği mevcuttu,biz bu hocalara yalvarıyormuyuz ki bu kadar ağır maddeler içeren sözleşmelere imza atıyoruz.Zorla gelen,lütfen gelen veya kulübün tapusunu isteyen adamlarla zaten yola çıkılmazki.
Böyle ağır bir tazminatı ödeyecek olmamız,zaten ekonomik cendereden geçen kulübü iyice sıkıntıya sokacak,o zaman da önümüze tesis satışları alternatifi gelecek,yok stadın isminin satılması,yok plazanın satılması gibi.Tamam endüstriyel denen bela her yanı sarmış,ama bu işin sonunda aşk nerede kalacak,bizim aşkımız bu tabelalara kurban mı edilecek.Bunun çıkışı bir türlü görülemiyormu,işi halka yaymadan,Beşiktaşın gerçek sevdalılarını işe ortak etmeden,yani yüzünü halka dönmeden çözülmezki bu bela.Halen 3 yıldır feveran ettiğimiz üye kampanyası konuşulmadı bile,ete kemiğe bürünme şansı da olmayacak demek ki.
Bence yönetim acilen bu konuda adım atıp,Divanla görüşüp ,tüzük kongresini toplamalidır.Satmak basit ama 5 sene sonra satacak ne bulacağız,sırf transfer için paralar sokağa dökülürse ve güvenilen isimler fos çıkarsa,o plazalar bir daha geri gelirmi.
Ekonomi her şeyin başı,sağlıksız bir mali tablo kara günlere yol açar.

Umut Tutun
13-02-2007, 14:11
birkaç not geliyor akla:

- sözleşme koşulları konusu ilerleyen dönemlerde bu ülke kulüplerinin karşısına çok gelecektir.hele de bizim. nurtopu gibi bir sicilimiz var.

- bir işe girerken sonunu,ihtimalleri vb. düşünmek, illaki iş ilanlarının " analitik bakış sahibi " koşulunda geçecek birşey değilmiş demek ki. herkesin, hele de sorumluluk sahibi insanların vazgeçmemesi lazım olan br alışkanlıkmış. carew örneği de benzer karmaşada bir durum.

- hocanın haklılığı buradaki son konu.

- "niye tigana inadı diğer hocalara gösterilmedi? " şeklinde sorular vardı son zamanlarda. önce bu çıkışın sahibi tüm kartallara selam gönderip, sonra da
"içimizden neler geçer ah! " deyip, kısaca da " keşke..." diyerek sonlandırasımız geliyor.

- günün şarkısı " kendim ettim kendim buldum..." olsa yeter mi , yoksa
"onlar etti, biz bulduk " mu olmalı, orası muamma..

Yusuf Helvaci
13-02-2007, 14:58
Olacak iş degil ... :mad: Kendi kendimize bela buluyoruz...
Şu güzel, umutlu günlerde olacak iş mi şimdi bu... :mad: :mad: :mad:
Borcu o yönetim kurulundaki tüm yöneticiler aralarında para toplayıp mı ödeyecekler yoksa başka şekilde mi bilmem... ama Beşiktaş kulübüne yıkılmamalı bu borç... Ödesinler üstüne üstlük camiadan özür dilesinler...

ÖDEYİN BORCUNUZU ULAN !!!

:mad: :mad: :mad:

Eyup Kaymaz
13-02-2007, 15:06
işte öncelikli meselemiz;
bizim bütçemizin gider kısmını ne yazık ki bu tür yönetimsel hatalar oluşturuyor,
ve karşılığı önceden hesap edilemeyen bu giderlerin kapatılması için
-colaturka sponsorlugu,
-stad ismi değişikliği,
-takımın ismine ön/arka ek alma gibi
müthiş!!!! operasyonlar yapılıyor. yazık da oluyor, oluyor değil mi?

Rasim Bektaş
13-02-2007, 15:22
becerikli yönetimi ve onun üst-alt kurullarını şükranlarımı sunuyorum sakın kimse yanlış anlamasın Şükran bildiğiniz şükran değil!

Gürhan Oğuz
13-02-2007, 15:36
şimdi gelinen yere bakın kulüp borç batapında derken yien yanlıl sözleşmeler yine yanlış politkalar
hangisini yazacaksın
demirören yönetimin yaptığı en doğru işi bana kim gösterebilirki

şimdi o prayla neler yapabilirdik
en azından rico gibi iki futbolcu alırdık
gerisini siz düşünün

Hakan Kirezci
13-02-2007, 16:25
.........

Özer Özçetin
13-02-2007, 18:04
Benim bu konudaki görüşümü ve yazılarımı siteyi takip eden arkadaşlar,Birgüne yazı gönderdiğim dönemlerde okuyucuları veya diğer bazı Beşiktaş sitelerini okuyan arkadaşlar biliyor.
Makul düzeyde insanlarımızın ödeyebileceği 6 veya 12 takside bölünmüş giriş bedeli ve bugün kesinlikle komik olan ayda 5 YTL bile olmayan yıllık aidatın 100 YTL ye çıkarılması gibi en az 100 bin kişiyi daha kongre üyesi yapacak bir proje.Bunun kasa girişide sezon sonu 60 Milyon YTL gibi bir rakama tekabül edecek.Bu sadece maddi getiri dışında,kongrelere söz sahibi olabilme ağalığını sona erdirecek,1oo bini aşan bir üye yapısına sahip bir kulüp reklam için mız mız edenlerin,mecburiyetten el açılan sponsorların gardını düşürecek,dergi aboneliğ belki bir şekilde zorlanacak üyelere gibi açılımlara,kazanımlara yol açacak.
Ama bunun dışında da bir arkadaşımla başka bir çalışmamız var o daha kapsamlı bir üye kampanyası projesi,yakında yönetime sunacağız.O iş gelişince mantıklı gçrülürse sizlerle paylaşacağım.

Safak Batman
13-02-2007, 23:59
Açıklama
13.02.2007 17:22

“Kulübümüz’ün, eski Teknik Direktörü Vincente Del Bosque ve yardımcıları Antonio Grande Cerejıo, Francisco Javierh Minano Espin ve Francisco Jimenez Martin’e Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi kararıyla 8 milyon euro tazminat ödeyeceğine ilişkin haberler gündeme gelmiştir.
Konu ile ilgili 11.02.2007 tarihinde yaptığımız açıklamada belirttiğimiz gibi, bu davada Türkiye Futbol Federasyonu ve Tahkim Kurulu lehimize karar vermiş; UEFA nezdinde de herhangi bir yargılamada bulunulmamıştır.

Konunun Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne taşınmasının ardından, bu tarihe kadar Kulübümüz’e resmi bir tebligat gelmemiştir. Ancak tarafımıza ulaştırılan faks mesajı üzerine, Kulübümüz’ün Hukuk Kurulu bundan sonraki süreçle ilgili çalışmalarını tüm yasal haklarını kullanarak derinlemesine sürdürmektedir.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunarım,”

Levent Erdoğan
BJK Asbaşkan, Hukuki İşler ve Derneklerden Sorumlu

Birkan Bürüngüz
14-02-2007, 00:07
şu an levent erdoğan ntvde açıklamalarda bulunuyor.
itiraz hakkımızın bulunduğunu söylüyor
bu kararları fifanın alabileceğini söylüyor.
şu an karar uygulanamazmış.
umarım yönetim her türlü yolu dener ve bu parayı ödemez

Yusuf Helvaci
14-02-2007, 00:11
Bu aşamadan sonra CAS a itirazda bulunabilmek için bazı kriterlerin bulunduğu söyleniyor... Davada kendini savunurken kısıtlandığını ispatlarsan , kamu düzenine aykırı bir karar alınmışsa ya da deliller karartılmışsa İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurulabilir deniyor.Bizim olayda böyle bir durum sözkonusu değil... Bugüne kadar CAS kararlarıyla ilgili İsviçre Federal Mahkemesi'ne 5 kez başvurulmuş. Bu 5 başvuruda da CAS'ın verdiği karar onanmış...
İtiraz falan yalan olur... :mad:

Ulas Bozkurt
14-02-2007, 00:12
Istifa etsin Yönetim..

Böyle bir skandal olamaz..

Halkin takimiyiz diyoruz Insanlarin hakkini vermiyoruz..Tamam ne kadar haketti o tartişilir belki ancak bi anlaşma yapildiysa o adamin parasini vereceksin yada böyle bir anlaşma yapmayacaksin

Yusuf Helvaci
14-02-2007, 00:17
Beşiktaş, uluslararası futbol tarihinin en ağır cezalarından birine çarptırıldı.

Siyah-beyazlı kulüp, 2004-2005 sezonunda takımın başına getirilen ve başarısız olduğu gerekçesiyle 6 ay sonunda görevine son verilen Vicente Del Bosque'nin açtığı davayı kaybetti. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Beşiktaş’ı İspanyol teknik adama 6 milyon 700 bin Euro ödemeye mahkum etti.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderilen yazıda, ''Eski teknik direktörümüz Vicente Del Bosque ve yardımcıları Antonio Grande Cerejio, Francisco Javierh Minano Espin ve Francisco Jimenez Martin ile şirketimiz arasındaki ihtilaflara bakan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi bünyesinde oluşturulan heyet, Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş'nin anılan kişilere toplam 6.706.430 Euro ödenmesine karar vermiştir. Şirketimiz anılan karara karşı yasal yollara başvurma hususunda inceleme ve girişimlerde bulunacaktır'' denildi.

ERKİNER: BEŞİKTAŞ PARAYI ÖDEYECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR
Konuyla ilgili olarak Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin Türk üyesi Kısmet Erkiner, ''Ben kararı tam okumadım, ama Beşiktaş maalesef bu tazminatı ödeyecek gibi gözüküyor'' dedi.

Erkiner, CAS'ın kararlarıyla ilgili İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurulabileceğini, bunun da bazı kriterleri bulunduğunu ifade ederek, ''Savunmanın kısıtlanması, kamu düzenine aykırı bir karar alınması ya da delillerin karartılmış olması durumunda İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurulabiliyor. Bu davada böyle bir şey gözükmüyor. Zaten bugüne dek CAS kararlarıyla ilgili İsviçre Federal Mahkemesi'ne 5 kez başvuruldu. Bu 5 başvuruda da CAS'ın verdiği karar onandı'' şeklinde konuştu.

CAS'ın tazminatı doğrudan doğruya tahsil etme durumunun olmadığını belirten Erkiner, UEFA, FIFA veya ilgili ülke federasyonlarının devreye gireceğini ifade ederek, ''Fenerbahçe ile Ortega arasındaki davada, Ortega (Futbolu bıraktım) demişti, ama Beşiktaş, kulübü kapatamayacağına göre bu kararı uygulamak zorunda'' dedi.

Taraflar arasında bir uzlaşma olup olamayacağı sorusuna Erkiner, ''Karar çıkmadan uzlaşmaya gidilse olurdu. Böyle davalarda bizim bu yönde çağrılarımız da olur, ancak mahkemeyi kazanan biri böyle bir uzlaşmaya gider mi bilemem'' yanıtını verdi.

Gerekçeli kararı okumadığı için tazminatın taksitlendirilip taksitlendirilmediği konusunu bilmediğini ifade eden Erkiner, ''Beşiktaş savunmasını verirken taksitlendirme talebinde bulunduysa böyle bir karar verilebilir'' şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: İTİRAZ EDECEĞİZ
Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, CAS’ın kararına tepki gösterdi.

Lig TV'de canlı yayına telefonla katılan Levent Erdoğan, kararın hukuk dışı olduğunu iddia etti ve itirazlarını yapacaklarını söyledi. Erdoğan, ''Bu sorun ortaya çıkınca, önce yurt içinde tahkime gittik ve federasyona başvurduk. Bizim lehimize karar çıktı. Bunun üzerine Del Bosque ve arkadaşları CAS'a başvurdu. Savunma vermemize rağmen aleyhimizde karar çıktı. Bu tamamen hukuk dışı bir karardır. Karar bize iletilmedi, sadece faks geldi. Yine de biz tüm itirazlarımızı gereken kurullara yapacağız'' dedi.

''YAPILMIŞ HATA YOK''
Del Bosque ile yaşanan anlaşmazlığın yargıya taşınmasında, Beşiktaş Kulübü'nün hiçbir hatası bulunmadığını ileri süren Erdoğan, ''Burada yapılmış bir hata yok. Mukavelenin sona erdirilmesinin akabinde konunun çözümü için başkanımız, Del Bosque ile görüşmek için İspanya'ya gitti, ama İspanyol teknik adam reddetti. Futbol Federasyonu'na başvurduk ve para ödemememiz gerektiğini söylediler. Türkiye'de tahkim de lehimize karar verdi. Onlar da bunun üzerine CAS'a gitti. Biz gerek yurt içi, gerek yurt dışından yetkili kişilerle girişimlerde bulunduk, ama hukuk dışı bir karar çıktı. Spor tahkim mahkemesi olduğu için normal prosedür izlenmedi, ama biz gerekli savunmamızı verdik, hakkımızı da savunmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Daha önce teknik direktör Nevio Scala ayrıldığında da kendisinin asbaşkanlık görevinde olduğunu hatırlatan Erdoğan, o dönem yurt içi mahkemelere başvurarak Scala'nın sağlığıyla ilgili aldıkları tescil ettirme kararının, uluslararası mahkemelerde kabul gördüğünü, burada da aynı şeyi yapmalarına karşın beklemedikleri bir kararla karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

''PARALARINI ÖDEDİK''
Beşiktaş Kulübü'nün konuyla ilgili savunmasının sorulması üzerine Erdoğan, sözleşmelerinde 1 sene sonra feshetme hakları bulunduğunu kaydederek, ''Biz zaten tüm ekibin bir yıllık parasını ödemiştik. O yüzden, yüzde yüz haklıyız. Bu hakkımızı kullandık. Bu kararın uygulanabilmesi için FIFA'ya gitmesi gerekiyor. FIFA'ya daha önce ihtilaf konusunda başvuru yapmışlardı, ama FIFA'nın bakamayacağına karar verilmişti. Şimdi kararın uygulanması için FIFA'nın tavsiye kararı alması gerekiyor. Biz de bunu emsal göstererek olayın tekrar yargı sürecine girmesi için çalışacağız. İtiraz hakkımız var. Türkiye'de yargı süreci tekrar başlayınca, itirazımızı yapacağız'' şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca, başkan Yıldırım Demirören'in, Del Bosque'ye, anlaşmak için 1 milyon 300 Euro teklif ettiğini de ifade etti.

Öte yandan, Gordon Milne ile yaşanan sorunun çözümlendiğini açıklayan Levent Erdoğan, ''Gordon Milne ile bir sözleşme imzalandı. Sulh anlaşması yaptık. Eski senetleri imzaladık. Bu senetleri iade edecekti, ama etmedi. Biz yeni senetlere göre ödeme yaptık, sorun o yüzden ortaya çıktı. Biz, eski senetlerimizi aldık ve sorunu çözdük'' dedi.

NTVSPOR
Güncelleme: 17:28 TSİ 13 Şubat 2007 Salı

Gökhan Gürses
14-02-2007, 00:19
del bosque nin avukatları ile görüşülüp taksitlendirme yapılması en akılcı davranış gibi duruyor. tabi hala öyle bir uzlaşma ortamı yaratmak mümkün ise. yönetim geçmiş dönemlerde yaptığı hatalardan ders çıkartarak artık daha emin adımlar atacaktır. onlar da istemezdi muhakkak böyle bir durumla karşı karşıya kalmayı. yönetimi istifaya çağırmak, onların bu beceriksizliğini yüzlerine vurmak takım böyle iyi giderken yapmamamız gereken bir davranış diye düşünüyorum.

Arda Can
14-02-2007, 00:22
kimsenin hakkı kalmamalı takımda..bu borç ödenmeli..

İskender Kalafat
14-02-2007, 00:33
eğer bu kadar yüklü tazminat maddesi olan bi sözleşmeyi imzalamışsa beşiktaş yönetimi, bu ayıptır. kimsenin bu kulübü böyle bi sorumluluk altına sokmaya hakkı yok. gidelim bosque'yle anlaşmaya çalışalım bari. para vermeyelim, stadın adını del bosque arena yapalım. :mad:

Serenat Tutaklı
14-02-2007, 00:48
Del Bosque sözleşmesini imzalarken, 6 avukat ile gelmesi haftalarca konuşulmuştu.Peki Bosque altı avukat ile sözleşmesinin tüm maddelerini özenle hazırlamışken,bizim avukatlar ne yapıyordu?Yönetim böyle ağır bir sözleşmeye nasıl evet der?Yoksa bu maddeler incelenmiyor mu?Riberry gs'nin elinden kaçtığında gsliler hain ilan etti adamı.Adamın ne suçu var?Yabancılar gelip imzalıyorlar sözleşmeyi.Bunlar bunlar olursa paramı alırım ya da sözleşmem fesh olur diyor.Eee siz niye görmüyorsunuz bunları?Biz mi takip edeceğiz?

Orkun Bademli
14-02-2007, 08:34
siz adamin ödemeyin 1,5 mlyon euro tazminatini
şimdi ödeyin7milyon euro
bunu nevzat demir ödesin baksin bakalim yeniköyde 7 milyon euroluk kasap varmi
ronaldo realden milana 7.5 milyon euroya gitti
biraz daha siksak ronaldoyu aliriz

Berkant Tutaklı
14-02-2007, 08:56
Eğer bu para ödenecekse ki ödenecek gibi görünüyor.Bu sözleşmeye incelemeden yada inceleyipde birşey olmaz diyenlerin kendi ceplerinden ödemeleri lazım.Çözüm paranın ödenmesi ile bitecek gibi de değil.Sorumlular hiç bir mazeret gözetmeksizin kulüpten ellerini eteklerini çekmeleri gerekir ki daha fazla bilmedikleri konularla ilgilenip Beşiktaş"ımızı zor durumlara sokmasınlar. Gelecek günler bari aydınlık olsun.Bu kadar basiretsiz bukadar vurdum duymaz ve hala hiçbir basın açıklaması yapılmaması da düşündürücü acaba del boskeyle kirli bir anlaşmalarımı var dedirtiyor insana...

Barış Uluocak
14-02-2007, 15:23
yıldırım demirören değil miydi del bousqe'yi erken göndermekle hata yaptık diyen..hem de ne hata ..

ben de demirören'de bir zihniyet değişikliği var sanmıştım meğer başına gelecekleri tahmin etmiş de ondan böyle laflar ediyormuş...

del bousqe'nin davası sayesinde bugün tigana hala takımın başında del bousqe'nin beşiktaşımıza en büyük katkısı..

Demir Han
19-02-2007, 14:08
Ben hep şunu savundum.....

Bu takım halkın takımı ise halkın çocukları ile oynayacak!!!! Onun bağrından çıkanlar oynayacak ve oynatacak..

Amaaa ne demişler ilim ta fizanda ise gidip alacaksın..Gerekiyorsa az ve öz sana katkısı olacak kişileri takıma katarsın ama artık tek akıllı onlar olmayacak sende masada konuşacaksın ellerin kolların bağlı olmayacak bu kaçıncı böyle....CAS 'ın ekmek yediği en iyi ülke bizmişiz adamlar bize duacı....

Bu para onu getiren ve gönderen yönetiö tarafından ödenmeli kesinlikle Beşiktaş'ıma ödetilmemeli.Suç yanlış seçim yapıp sonrada onu bonkörce gönderenlerdedir.

Saygılarımla
Demir

Utku Temiz
19-02-2007, 15:29
Bu borç Beşiktaş'ın değil, Yıldırım Demirören'in şahsi borcudur. Cebinden ödesin. Daha önce yaptığı hatalarla kulübün geleceğini ipotek altına aldı. Hepimiz gördük devre arasında Tigana'yı da göndermek için ellerinden geleni yaptılar, ama daha beter bi tazminat sözkonusu olduğundan yapamadılar. Ben Demirören'in başkan olduğu süreçteki hatalardan ders çıkarmadığına inanıyorum. En son Bosque tazminatı için itirazlardan sonuç alınmazsa (ki CAS'tan karar değiştiği görülmemiş şimdiye kadar) söylenenlere göre hisse satışı yapılacak. Bu hatalar böyle devam ederse en sonunda bize de Rus bi milyarder talip olacak, halkın takımı olmaktan çıkacağız.

Safak Batman
01-03-2007, 14:01
Beşiktaş itiraz edecek !Beşiktaş, Del Bosque deavasından aleyhinde verilen 6.7 milyon Euro'luk cezaya itiraz edecek.1 Mart 2007 09:07BEŞİKTAŞ Kulübü, futbol takımının eski teknik direktörü Vincete Del Bosque ve yardımcılarına Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS) tarafından verilen 6.7 milyon Euro tazminat ödeme cezasına itiraz etmek için 6 mart salı günü isviçre’ye gidiyor.

Son 10 gündür bu karar hakkında hukuki çalışmalarını sürdüren siyah beyazlılar, en geç 7 mart çarşamba gününe kadar İsviçre Federal Mahkemesi’ne açacakları dava ile CAS’ın verdiği karara itiraz edecekleri öğrenildi. Pazartesi günü hazır hale getirilen itiraz raporunun bugün başkan Yıldırım Demirören’e gösterildiği ve Demirören’in de hazırlanan itiraz dilekçesine onay verdiği belirtildi.

Siyaz-Beyazlı Kulübün karara itirazdaki en önemli savunması ise Del Bosque ve yardımcıları ile 2004 -2005 sezonu öncesi yapılan anlaşma şartlarının FIFA’nın belirlediği çizgiler çerçevesinde olmaması. Beşiktaş savunmasını özellikle bu madde üzerine yapmayı düşünüyor.

Siyah-Beyazlı kulüp adına iki avukat ve bir akademisyenin görevlendirileceği öğrenilirken bu isimlerin henüz netleşmediği belirtildi.

Ali Erken
08-03-2007, 10:24
bu mevzu konuşulmaya devam ediyor..anlamadığım nokta yönetim dahil sanki kimsenin davadan haberi yokmuş gibi davranması. Yahu bu mahkemede hangi davanın ne zaman karara bağlanacağı önceden belli olmaz mı?

adamlar kafalarına göre toplanıp hadi şunu çözelim demiyorlar heralde.
bizimkiler olayı sallamış besbelli..demirören ödesin kendi cebinden lütfen.

Özer Özçetin
08-03-2007, 11:27
CAS ın avukatı 20 milyon TL den bahsediyor gecikme avukat mahkeme masrafları vs.Yandığımızın resmidir.

Cihan Güngör
08-03-2007, 11:38
Beşiktaş servet ödeyecek

Bosque'ye ödenecek tazminatın tutarı 20 milyon YTL'yi bulacak

Beşiktaş'ın Del Bosque davasındaki sıkıntıları bitmek bilmiyor. Siyah - Beyazlı kulüpten alacakları için CAS'a başvuran İspanyol teknik adam ve Beşiktaş kulübünün durumuyla ilgili önceki gece düzenlenen Memorial 11 Altın Adam Jüri toplantısında bir açıklama yapan CAS üyesi avukat Kısmet Erkiner , "Alınmış bir karar var, yapılan itirazlar geç kalmış bir kalp ameliyatı gibi" dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarına dün de devam eden Erkiner, "Kabadayılıkla, külhanbeylikle, umursamazlıkla, saygısızlıkla bu işi halledeceklerini sanıyorlar. Odacınızı bile böyle kapının önüne koyamazsınız. Söleşme yaparken de uygularken de çok dikkat etmelisiniz" ifadelerini kullandı. Kısmet Erkiner "Futbol Federasyonu'nun tek tip sözleşmesinin yanı sıra özel bir sözleşme de imzalanmış. Özel sözleşmenin 8. maddesinde, bu sözleşmeden doğabilecek her türlü ihtilafın çözümü için CAS'a başvurulacağı vurgulanıyor. Ayrıca, özel sözleşme ile tek tip sözleşme arasında fark bulunması halinde, özel söz leşmenin hükümlerinin geçerli olduğu imza altına alınmıştır'' diye konuştu. Erkiner ayrıca kendisinin Beşiktaş'la görüşme taleplerinin de sürekli ertelendiğini belirtti.

Bu açıklamaların üzerine Beşiktaş yönetiminin Erkiner'e ihtarname çekme kararı aldığı öğrenildi.

(Cumhuriyet)

Umut Tutun
08-03-2007, 11:55
- hesap vermek
- hesap sormak
- ders almak...

ne zaman ki Beşiktaş gerçek sahiplerinin elinde yaşatılır bir gün, işte ancak o zaman bunlar hayata geçirilebilir.

elimizde tek kalan güzel günlere olan inanç ...

Burak Sığırcı
08-03-2007, 16:51
yorumsuz...

"Türkiye’nin Davasında Arkamızda Olun"
08.03.2007 15:49

Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören, Divan Kurulumuz'u ziyaretinin ardından basın mensuplarına Del Bosque'nin tazminat davası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkanımız, "Beşiktaş'tan haksız bir para talep ediliyor; bu Türkiye'nin davasıdır" dedi.
Başkanımız Sayın Demirören, "Bugün Türkiye’nin davası olan, haksız bir parayı talep eden bir kişiye karşı, Beşiktaş Camiası'nın hukuki savaşı sürmektedir. Beşiktaşlılar’dan bu haksız parayı talep edeni üzülerek görüyoruz. Türkiye’nin ve Beşiktaş’ın bu davasında biz kamuoyunun Beşiktaş’ın arkasında olmasını beklerken, bugün Beşiktaş basını ve kamuoyu maalesef haksız parayı talep eden kişinin adeta sözcülüğünü yapıyor" dedi.

Sayın Yıldırım Demirören konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir de bir şovmen ortaya çıktı; çok büyük bir kulübün genel kurul üyesi olan. Kamera şovmeni. Bitmemiş bir dava ile ilgili Beşiktaş’ı suçluyor ve maalesef yine kamuoyumuz buna alet oluyor. Ben Beşiktaşlılar'a beklemelerini öneriyorum; çünkü dava hala sürüyor. Kamuoyundan da ricam, bu davada Beşiktaş’ın arkasında olmaları. Çünkü bu dava Beşiktaş’tan çok Türkiye’yi ilgilendiren bir dava; baştan sona haksız bir dava."

bjk.com.tr

Barış Uluocak
08-03-2007, 17:44
yönetim bu tazminat işinde çuvalladığı yetmiyormuş gibi bir de milli dava hamaseti yapmaya başladı ya pes artık...

Gürhan Oğuz
08-03-2007, 19:25
bunlardan kurtulamanın tek yolu
100.000.üye 50.000.000.ytl.
ve taraftar yönetime

Muhittin Saban
09-03-2007, 09:07
Arkadaşlar sanırım şu durumda Nasrettin Hoca'yı anacağım; " Bence herkes haklı"

Demirören'i ve Başkanlığını defalarca eleştiren yazılarımla bazı ortamlarda bulundum. Sürekli bir yanlışın içinde olduğunu dile getirdim hem de ağır bir dille.

Ancak gelinen şu nokta da anlıyorum ki Başkan'ın tam da köşeye sıkıştığı ve hareket imkanı olmadığı çaresizlik bu anında onun arkasından itmek değil ona destek vermek gerektiğini ve hatta bunun da bir zorunluluk olduğunu dile getirmek isterim.

Bizler ne kadar kızsak ta sistemeie beğenmesek te sürekli eleştirsek te "Vurun abalıya" misali bir tekmede biz vurmayalım derim ben. Nasıl olsa tüm yaptığı yanlışların hesabı etik yollar ile sorulacak nasıl olsa bir gün de bunların hesabını verecektir.

Ama o zaman bu zaman değildir, ne dersiniz? Zaten "At izinin it izine karıştığını" hepimiz görüyoruz. Yüzünden samimiyetsizlik akan Keskiner denen bir Türk! Diğer yanda çaresiz ve şaşkın açıklamalar yapan bir genel sekreter Kenan Öner..

Şİmdi biz taraftar olarak "taraf" olmalıyız. Çünkü sonuçta Beşiktaş'ın kasasından çıkacak olan hepimizin parası sayılır. Burada yaramazlık yapan ve hata işleyen bir çocuğun "Hııı bak sen hatalısın ve bunun cezasına katlanacaksın" sözleri eşliğinde yargılanıp hüküm giymesi olayı yaşamamalıyız.

Ne olursa olsun esas şimdi güçlenmeli ve daha güçlü olarak da dosta düşmana karşı " İnadına Destek" diye haykırmalıyız.

Başkan da Beşiktaş'lı Kenan Öner'de .. Tabi ki "Biz" de...

.

Özer Özçetin
09-03-2007, 09:26
Muhuttin Hocam,zaten bizim destek olmama gibi bir hainliğimiz ve lüksümüz olamaz ki.Beşiktaşın kasasından çıkan her gereksiz kör kuruş geleceğin harcından çalınan bir çimentodur.İster yönetimde her dakika eleştirdiğimiz isimler olsun ister her an desteklediğimiz isimler.
Bugün yapılan kelalaka bir sözleşmenin ,gereksiz çakıl taşlarımızı ayağımıza dolaması ile karşı karşıyayız.Sen öde Başkan deme şansımız falan da yok.Bu saatten sonra ödenecek meblağın en aza indirilmesi çalışmalaraına destek vermek zorundayız,evet bir rakam ödenecek ama bu Del Bosgue ile analaşarak en aza nasıl indirilir ona bakacağız.
Aman Yıldırım ödesin köşeye sıkışsın ve gitsin,bunlar Beşiktaşlı etiğine yakışan düşünce tazrı değildir.Beşiktaşlıya yakışan en zor günde daha msıkı sarılmak ve kenetlenmektir.
Yanındayız Başkan,yanıdayız Yönetim,bu olayı asgari zararla kapatmanız için her çalışmayı destekliyoruz.

Birkan Bürüngüz
22-04-2007, 00:25
İsviçre Federal Mahkemesi, Del Bosque davasında yürütmeyi durduma kararı aldı...

Del Bosque ve yardımcılarının başvurusu sonucunda Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) verdiği, 7.7 milyon Euro ve mahkeme masraflarının ödenmesi kararı üzerine Beşiktaş yönetimi İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Mahkeme Beşiktaş'ın başvurusunu değerlendirmeye alacağını açıklayarak davayı esastan ele alacağını belirtti ve bu kararla birlikte yürütme durdurulmuş oldu.

Erkan Özberk
22-04-2007, 00:27
umarım devamındaki karar da lehimize olur ve çok iyi olur

Osman Yasar
22-04-2007, 11:32
davanın durması sevindirici

Özer Özçetin
15-09-2007, 16:29
Kulübe 7 eylül tarihinde acil uyarısı ile FİFA tarafından bir yazı daha gelmiş,Kulübe ilk yazı 6 ağustosta gelmiş,31 ağustosa kadar süre tanınmış gerekli ödeme yapılmadığı için,son uyarı yazısı gelmiş,herhangi bir ödeme yapılmaması halinde Şampiyonlar ligi gelirlerine el konacak ayrıca tazminata faiz yükü binme ihtimalide mevcut.
4o trilyon sermayeli Beşiktaş Aş NİN TOPLAM BORCUNUN 26 TRİLYONA DAYANDIĞI BU NEDENLE SEMAYESinin 3 te ikisini aşan borç resmileştiği için ya iflasını isteyeceği ya da sermaye artırımına gideceği konuşuluyor.Sermaye artırımı için ise tek kaynak 15 yıllık Fulya gelirlerinin 50 milyon dolar eksiğine peşinen kırdırılması.Buda Beşiktaşı gelecek 15 yılda gelirlerden mahrum bırakmak olacak,ayrıca bu borcun içinde Del Bosgue tazminatı yok,Tigananın açtığı dava yok,8 yıllık Av.maçlarının parasıda peşinen D Smarttan alındığına göre gelecek yıllarda Beşiktaşı mali açıdan ecinliler bekliyor demek doğru olsa gerek.
Hisseleri sağa sola satılan,geleceğe ait gelirlerin peşinen yarı fiyatına heder edilip yok edildiği bir camianın direksiyonundaki kişiler devam demek ne derece doğru ey kongre,ey tribün...
Ha bu arada Fulya gelirlerini kırdırmanın sonunda yasal sakıncalar da var,unutmasın yönetenlerimiz....

Eren Cemaloğlu
15-09-2007, 16:37
dert değil abi inönüyü değiştiririz,formaya 3-5 sponsor daha alırız,bjk tv yi de değiştiririz(aslında şimdi neye yarıyosa). yani diyeceğim bizde bu kafa varken (!) bişey olmaz...peh pehh...

Muhittin Saban
16-09-2007, 00:03
Ne tuhaf bir terim; " Kırdırmak!.."

Benim bildiğim ticari hayatta " Çek kırdırılır, senet kırdırılır" Ama son günlerde anlayamadığım bir " Kırdırma" şekli daha oluştu;

" Gelir Kırdırmak!...." Buradan ne anlayabiliriz?

"Gel" kelimesinden türetelim; 'Gel'ir, 'Gel'en, 'Gel'işme, 'Gel'ecek..

Yani; 'Gel'eceğinin 'Gel'işimi için 'Gel'en 'Gel'iri Kırdıracaklar. Kırdırn anasını satayım!.. Yakında taraftarı, taraftara da kırdırırsınız siz.

Ama benim sorum ve kızgınlığım, tüm bunların için " Perşembenin geleceği Çarşambadan belli" olduğu zamanlarda gıkını çıkartmayan ve susan "Kongre Üyeleri"nedir. "Sizler sahip çıkmayacaksınız da kim sahip çıkacak?", "Resmi anlamda konuşma izni sizde, neyi beklediniz?." Gayrıresmi anlamda da konuşma işi bizde!. Biz konuşunca "Suss, zamanı değil" deniyor.

Yasal olalım, konuşalım yönetimde söz sahibi olalım diyeTaraftar Projesi hayata geçsin diyoruz, "Iııhhh, zamanı değil, gereksiz" diyorsunuz.

Çat diye ortadan Kırılacam şimdi!......

.

Yusuf Helvaci
16-09-2007, 02:54
4000 kişi kapasite arttırımı için planlanan , stadın yıkımı ve yeniden yapılmasının istenmesi de bu gelir gider hesabına eklemlenmeli mi acaba?

Acaba ankarada yaşanan siyasi arena çıkartmasına da bir bağlantısı var mı bu stad konusunun?

Televizyona çıkılıp "Eğer bugün çok güzide camiamıza bir stad yapılıyorsa bir arsa verildiyse ve bunu da bir devlet kuruluşu verdiyse Beşiktaş'a da arsa verilmeli. Haksız rekabet yok. Ben Beşiktaş olarak arsa istemiyorum. İnönü Stadı'nın arkasındaki devlete ve belediyeye ait olan yer bana verilsin, benim projem de hazır." deniliyorsa emin olun vardır.

Olmasın diyebilir miyiz ? tabii ki hayır.

Ama yönetimimizin proje geçmişi o derece "körü körüne" işledi ki bu güne kadar, "haraç mezat" denilebilecek seviyelerde.

Caanım Fulya projesinin "kırdırma zorunluluğuna" kurban edilme kanalına girdiğini gün gün izleyedururken, olası gelecek projelerimizin "ne zorunluluklarına" kurban edilebileceğini düşünmek bile üzüyor insanı.

Üstüne üstlük en az 2 sene sürmesi muhtemel "sıfırdan stad" projesi geliri , daha işin başından "zorunluluklara" kurban edilebileceği gibi , 2 sene içinde "tribünü dağıtma" haleti ruhiyesini de barındırma ihtimaline de açık görünüyor.

Biz yine bu sayfalara notumuzu düşmüş olalım. Devran bu minvalde sürdükçe nasıl olsa gün gelip "ulan biz dediydik beee" diye ağlanacağımız aşikar olsun.

Sercan Hosafci
17-09-2007, 15:26
Yönetime bir tokat atılmalı ama nasıl. Takımı etkilemeyecek olamalı,camianın havasını bozmayacak olamlı ve bu Beşiktaş'ın gerçek sahibinin taraftar odluğunu hatırlatmalı. Herkes görevini yapacak bu takımı maddi hatalar yüzünden,karanlık günlere sokan yönetimin affı yoktur artık kanımca. Dava devam etmektedir,başkan ısrarla bizim haklı olduğumuzu konuşmaktadır. Ozaman adam gibi avukatla haklılığını ıspatla al belgeni eline çık tv karşısına varsa kasti bi karar açıkla bizde adam gibi arkada duralım.!

Özer Özçetin
25-09-2007, 08:46
Ne oluyor bu konuda hepimizi kör ve sağır yaptılar,bugün bir gazetede yazılan gören tazminat ve faizi ödenmezse önce Beşiktaşın ligimizdeki 3-5 puanı silinecekmiş,ardından Avrupa para akışları iptal edilecekmiş.
Koskoca Beşiktaş camiasını bu kadar önemli bir konuda bihaber yapmak ne kadar doğru ey devletlu yönetim...

Cem Ozel
25-09-2007, 14:11
federasyon derken, yumruk vurmalar derken tazminatı gerçekten unutturdular.
ayrıca kleberson davasında yeni gelişmeler varmıdır??

Mert Atasayar
25-09-2007, 14:32
şimdi gelinen yere bakın kulüp borç batapında derken yien yanlıl sözleşmeler yine yanlış politkalar
hangisini yazacaksın
demirören yönetimin yaptığı en doğru işi bana kim gösterebilirki

şimdi o prayla neler yapabilirdik
en azından rico gibi iki futbolcu alırdık
gerisini siz düşünün

Apploud

Mert Atasayar
25-09-2007, 14:34
Evet ya bende okudum

'Beşiktaş'ın puanı silinecek'
FIFA'dan aldığı ek sürenin 15 Eylül'de dolduğunu belirten İspanyol avukat, "FIFA, Beşiktaş'ı Disiplin Kurulu'na verdi. 10 gün içinde son olay görüşülecek. Tahminim ilk etapta Süper Lig'deki 3-5 puanını silecekler. Tavırlarında ani bir değişiklik olursa puanlar kurtulur ama para cezası kesin" dedi

KAYNAK : http://www.milliyet.com.tr/2007/09/25/spor/aspo.html

Namik Kartaloglu
25-09-2007, 19:46
Can lar hemen baliklama atlamayin tavaya, her haberden sonra dogruluk derecesi icin kendinize bir firsat verin! haberin akabinde bir de resmi site olan www.bjk.com.tr sitesine ugramanizi tavsiye ederim bu sekilde yanlis habere uzulmus olmazsiniz ayrica yalan yanlis haberlerde Halkin Takiminin serverinde yer isgal etmez kimse alinmasin ve hepimiz alinalim!

Özer Özçetin
25-09-2007, 20:04
Sevgili Namık haber doğru ya da yanlış ama ortada bir çözülmeyen bir konu var,hep mahkeme süreci binbir gece heryan,ne bir açıklama ne bir gelinen son durum,Halkın Takımını işgal etme gibi meşgul etme gibi bir derdimiz yok,olamaz da,aspargas olsun,satırlar dolsun diye de uğraşmıyorum ayrıca.
Her Beşiktaşlı gibi haber alma doğruyu bilme hakkımız var,yarın yumurta kapıya dayanınca keşke zamanında kamuoyu yaratsaydık ta,ellerini çabuk tutsalardı demeyiz umarız.
Ha ,Namık Hocam bu arada habere engel olduğun için yakana yapışırız o vakit[şaka]

Namik Kartaloglu
25-09-2007, 20:24
Özer abim HT de bugun iki yalan haber icin iki baslik acildi. Muhtar a su soruyu sormustum; gelen postalarimizin sayisini artirabilirmiyiz? cok deger verdigim yazilar var kiyip atamiyorum diye. Bu yazilar cok sevdigim deger verdigim insanlardan gelmisti. Cevap olarak malesef, ekonomik sebeplerden dolayi serverimizin kapasitesini yukseltemiyoruz turunde cevap almistim. Ve o gun bu gun gelen özel mektuplar kismini kendi PC´mde özel dosyama koyuyor ve gelen kutusunu bosaltiyorum. Benim kisi cok saf bir istemdi( aynen siyah-Beyaz bir ask hikayesi gibi) Ve kaldi ki bir takim olaylar var bunlarin da sureci ve kendine özelligi var. Surec; Mahkeme asamasinda olma olayi. Özeli de;BJK her olayi bizlere bildirmek zorunda degil. Basina da bildirmek zorunda degil. Bu sureci ne Futbolcu, ne Taraftar, ne Carsi, ne de Halkin Takimi bilmek zorunda, tamamen idari bir islem,yönetimsel bir olay. Eger aciklanirsa biliriz aciklanmazsa desme hakkimiz yoktur. Gidip Bir toyotadan bir sonraki araba modeliniz nasil olacak diye sorabiliyormuyuz? Gidip bir Nokia ya Gelecek model telefonunuz nasil diye sorabiliyormuyuz?
Özer abim, yakama yapistiginda guller acacagini cok iyi biliyorum. Saygilarimla

Özer Özçetin
25-09-2007, 20:38
Hocam seni çok iyi anlıyorum,ama anlamadığım şu,Beşiktaş yönetimi futbolun endüstriyel tanrısı Doğan grubuna esir aolmuş teslim olmuş vaziyetteyken,lig tv gitsin d smart gelsin diye koşar adım ilk giden olurken,BJK TV doğanlara bedavaya verilirken,uefa ve cl maçlarının ön elemesi ve de hazırlık maçları poşete girip d smarttan verilirken ne güzel kankalardı ve teslimiyetin tüm perdeleri vizyondaydı.Ne oldu şimdi neden ayrı gayrı düştüler veya ayrı gayrı görünüyorlar.Koskoca Milliyet neden birden saldırıya geçti,bir kahve bile kırk yıl hatır yaratırken,bu kadar kıyağın sonunda azıcık ta olsa gülümseme olmaz mı,vazgeçtim gülmelerinden somurtmaslar bari diye düşünülmezmi dersin.
Yoksa bu işlerin altında hani şu meşhur 101.yılımız yani 2004 sezonu gibi kokuları da gelmiyor değil ya tezgah mı var acaba.Hani 11 puanlık muhabbet vard,ıbir zamanlar BJK da YDnin asbaşkanı olan ardından şimdilerde YD ile ters düştüğünden başkan adayı olan tam o rezalet devrinde federasyonda asbaşkan olan şahsı hatırlattı bana.Ve o dönemim kara günlerini,fener küt diye devreye girip şampiyon oluvermişti.Şimdi de gsnin tezgahı açıldı,stadları yapılacak ya,pasta 1 milyar dolar evet yanlış duymadınız tam 1 milyar dolarlık pasta.Futbolun endüstriyel futbolun Ülkemizdeki tanrısı Doğanın iştahını kabartmış olamazmı,hani şu Beşiktaşı aradan çıkaralım gitsin amntığı,nasıl olsa taraftarı hiç birşeye ses etmiyor,camia da YD ye bir şey diyemez dünya alacağı var,ha bu arada lafımı olur bir milyar dolar pastada 30-40 neyse borçta kapatılır bir şekilde falan diye.Hemen hükümet yanlısı bir ismi devreye sokmak falan,tam bu kaos kargaşa ortamında sessiz sedasız gs şampiyon.
Ama tribünler sussa bile forumlar susmayacak,zamanında Beşiktaşa kara günler yaşatan,asrın takımını dağıtan federasyonun o zamanki asbaşkanı hakkında gerçekleri kamuoyu öğrenecek.Bizim görevimiz bu...
Beşiktaşla uğraşanla uğraşacağız,başta Başkanın akrabası olmak üzere tüm ekibiyle.....

Namik Kartaloglu
25-09-2007, 20:59
Yukarda yazilanlarin aksini dusundugumu dusunmuyorsun sanirim Özer Abi? bir tek suraya katilmiyorum; şu Beşiktaşı aradan çıkaralım gitsin mantığı,nasıl olsa taraftarı hiç birşeye ses etmiyor taraftar cok seye ses ediyor ve sesi de ses Masallah! Hep deriz ya bakmayin masum durusumuza korkakligimizdan degil mutevaziligimizdendir! yeri geldiginde neler karsimizda durdu? Su anda SE yerinde duruyorsa su anda YD yerinde duruyorsa biz halen sabrimizin sinirlarini zorladigimizdandir sesimizin catlak olusundandir.

Özer Özçetin
25-09-2007, 21:09
Sadece skora yönelik günü kurtarmaya yönelik tezahüratlar,bir hafta önceki Ankara maçı bile unutuldu gitti işte,ses getirmek inandığın yolda geleceğin adına haykırmaktır,haksılığa açtığın isyan bayrağıdır.Sence biz topyekün künfeyekün acaba,son 5 yılda kaybettiğimiz irtifa için ne kadar ses getirdik,hangisini sayayım,neresinden başlayayım,millet dinlemekten okumaktan bıktı,hisselermi,fulyamı,sponsorlar mevzuumu,abuk transferlermi,sabuk har vurup harman savurmakmı,ürün almıyorlar diye millete kızıp 5 bin ürün parasını Avrupa özel konuklarına saçmakmı,tazminatlar cezalar mı ve de ligde Avrupa da başarıyı yakalayamamakmı,sponsorsuz final gördüğün baskette sponsorla ilk maçta playoffa vedamı,voleybolun kümeye gitmesi mi,acaba hangisi doğru veya alayı yanlış işlerken,hangisine gür ses ettik dur sus yeter dedik...Ve de ulusoy ucubesine 101.yılı unutarak yine destek verip seçmek mi,o kara seneyi araştıran komisyonu dostlar alışvrişte görsün diye kurup,bilgisiz belgesiz bırakıp by ps etmek mi,..
Biz sadece 5 yıl şampiyon olamadı diye,camianın yaşayan gerçeği,abidei şahsiyeti Baba Hakkıların Şerefbeylerin son temsilcisi Süleyman Abiyi göndermedik mi,şimdi başarı adledilen Şampiyonlar ligine girildiği senelerde yuhlar yeter artıklarla göndermedik mi,sadece saydığımı olumsuzluklardan sadece Şampiyonluk konusu vardı negatif,aksine kuruş borç yoktu,6 milyon doılardan başka ve de bir yığın gelir dilimi yokken bu borç kardeşim dikkat et.
Ve yine 5 yıldır şampiyon değiliz hamde 51 tane de olumsuz diz boyu biz Başana yeter artık demiyor diyemiyoruz,olay budur Namık Kardeşim,Evet sesimiz çıkmıyor.

Muhittin Saban
25-09-2007, 22:47
Belki konuya balıklama dalacağım çünkü konunun içeriği beni cezbetti desem yeridir.

Öncelikle Namık abi;

Bu kadar uzakta olmana rağmen Beşiktaş sevdasının ateşi ile konulara müdahil olup sürekli yorumlar getirmen beni çok mutlu ediyor. Bu kadar uzakta olan ama bir o kadar da duyarlı sensin ya konunun ve tehlikenin dibinde oturanlar neden sessiz acaba?

Özer abinin Beşiktaş’ın kuşatılmışlığı ile ilgili olarak madde madde verdiği tüm örnekleri tekrardan saymak istemiyorum. Çünkü hepsinin birer tehlikeli yakınlaşma olduğuna dair düşüncelerine altına imzamı basarım. Hatta eksikleri bile var söylemediği. Hoş adamcağız da haklı nasıl yetişsin!.? Her seferinde ve yazılarında sürekli dile getiriyor zaten.

Ben Özer abinin işaret ettiği bir konuya çok önemle yaklaşmaktayım. Fenerin stad operasyonu ile başa güreştirilmesi yıllarından sonra sıranın şu günlerde de Gs’ye gelmesi konusu!.

Öncelikle şunun altını kalın olarak çizmek isterim. Aşağıdaki paragrafta yazacaklarım konusunda ne düşünülürse düşünülsün bildiğimden ve inandığımdan şaşmayacağım. Nedir o?

Özer abinin Beşiktaş’ın yanındaki tehlikelere olan hassasiyeti.

Ben Özer abiyi her ne kadar tanısam da samimiyet ve yakınlaşma anlamında daha çok kısa bir süre önce tanıma fırsatı buldum. 25 yıl önce Çarşı oluşumunun ilk tohumlarının atıldığı yıllarda henüz yaşça küçük ve fili olarak da etkisizdim. Ama tribünlerdeydim. O zamandan tanırım ama uzaktan. Dedim ya daha yeni tanıma fırsatım oldu. Ancak şunu çok gönül rahatlığı ile söylerim ki; “Özer abinin dediklerine kulak verilsin” Keşke sayıca bilgilendirme konusunda çok daha fazla yürek düşüncelerini ortaya koysa. Tabi 72 forum içinde buna benzer söylemler çok hem de gırla. Tabi ki hepsi değerlidir ama “ Bilgisi olmadan fikri olanlar” konunun ciddiyetini maalesef yavaşlatıyorlar. Maalesef öyle. Tabi az da olsa gerçek anlamda duyarlı ve okuduğundan doğru olanı çıkartan ağabeylerimiz, kardeşlerimiz de var. Ama “Az”ız!...

Beşiktaş resmen kuşatılmıştır!. Gözümüzün önünde değerler yitip giderken ilkelerden ödün verilirken ve Beşiktaş ehliyetsiz ellerde vitrine çıkarken biz neler yapıyoruz? Yapması gereken ama “oralı olmayıp, ‘tın’mayanların yanında sesini böyle Özer abi gibi çıkaranlar ne demek istiyor, ne anlatıyor? Bunu çok iyi düşünmek ve analiz etmek lazımdır diye düşünüyorum.

Çok kaba olacak ama bize bir şey mi batıyor da bu kadar eleştiri getiriyoruz tüm olup bitenlere? Ne Özer abinin, ne onun gibi feryat edenlerin ne de onun düşüncelerine destek verenlerin “Tribüncülük” yaptığını düşünenler varsa eğer bence çok yanılıyorlar. Beşiktaş sevdalılığının bu etiket ile eş değer tutulması kasıtlıdır ve tehlikelidir. Ben çok iyi biliyorum ki Özer abi ben ya da benim gibi düşünenlerin yanında bir o kadar da Beşiktaş’ı, Siyah-Beyaz’ı sadece futbol takımı olarak görmeyen, amatör branşlara destek veren alakasız maçlara gidip de o formayı taşıyanların yalnız olmadığını onlara hissettiren onlarca sevdalı var. Onların derdi tribüncülük değil sadece Beşiktaş sevdası ve “Kartalların Yüksekten Uçması” misyonuna verilen destektir. Şu da göz ardı edilmesin lütfen;Deplasmanlara ya da yurt dışına maçlara, sağlanan özel imkanlarla gidenlerin kaçı bu amatör maçlarda görülüyor acaba? Kaç tanesi o boş salonlarda kendini sahipsiz sanan Kartallara destek vermek için maçlara gidiyor? Kendi adıma öz eleştiri yaparsam ben de gidemeyenlerdenim. Ama öyle sadece kombine alıp maçtan maça Beşiktaş’a destek vermekle olmuyor bu işler. Kendi adıma bu eksikliğimi en yakın sürede düzelteceğimi umuyorum. Ama hem gidenlere saygı duyuyorum hem de söyledikleri ya da aktardıkları tespitlerine yürekten katılıyorum. Beşiktaş için en iyisi nedir, ne yapmalıdır diye düşünenlerdir işte onlar.

Sayısız “Kahraman Sevdalılar”

Özer abi tüm bu olayların odak noktasındaki ve ekseninde ki olayları çok iyi takip eden, tehlikeleri görebilen bir yapıda olduğu için hakikaten çok önemli noktalara işaret ediyor. Mesela “ İlk maçta federasyon istifa” olayı çok önemli ve mutlaka ortaya konulması şart bir eylemdi. Maçtan önce başlamalıydı ama olmadı. Çünkü sözü dinlenen kişi sayısı tek olunca demek ki pek etkili olmadı. Vitrinin önündekilerin de el atması gerekiyordu. (Özer abi seninde aktardığın gibi maç içinde değil ama) Beşiktaş taraftarı maçtan önce çok sert ortaya koysaydı bu tavrını işte o zaman istenen ve olması gereken olacaktı. Bunun yanı sıra da Yönetime; “ Yumruğun peşindeyiz, takipçisiyiz, bekliyoruz” mesajı vermeliydi. Bunu yapacak olanlar ve eylemi yönlendirecek olanlar kendilerini biliyorlar zaten. Hakikaten “neden olmuyor neden yapılmıyorlar”la vakit kaybetmektense artık her Beşiktaş gönüllüsü safını belirlemeli tavrını bilmelidir.

Bu sessizlik geçen sene teknik anlamda takıma zarar vermemek adına ortaya konulan “ İnadına Tigana” tavrı ile bağdaştırılmamalıdır. Şimdi durum farklı ve Beşiktaş’ın geleceği sisli. Görülüyor ki bu sene de vizyona Gs çıkartılmakta. Ya bizim ahbap-çavuş-akraba ilişkisi ile kaybolan ve yitirilen 5 senesi ne olacak? Destek verilenler senin kafana acımadan vururken “İsa öğretisi” sergilenmemelidir. Yani “ yanağa atılan tokata karşılık; “Eğer sinirin geçmediyse diğer yanağıma da vurabilirsin” öğretisi!..

Asi Ruh, yaramaz Çocuk, her şeye karşı Çarşı, o diğer yanağı çevirmemeli aksine kızaran yanağın hesabını geleneksel Çarşı hesabı ile sormalıdır(Bu sadece temennimdir o kadar) Bence halen vakit geç değildir. Tek ümitsizliğim ise böylesi ses getirecek bir eylem tavrını ortaya koyacak çoğunluğun böylesi karışık bir çarkın ekseninde örgütlenecek olmasının neredeyse imkansız olduğudur!..Maalesef……

Ama Özer abinin sürekli söylediği o tüpteki diş macununun çıkacağı günü de özlemle beklemekteyim.

Bir gün; Ya çıkarsa!.....

.

Hakan Kirezci
26-09-2007, 00:16
Erdal İnönü meclis üyesiyken kürsüden yaptığı bir konuşmasında şöyle bir şey anlatmıştı.

"Geçen gün sabah erkenden kalktım. Dişimi fırçalayacağım... Diş macunu tüpünü fırçanın üzerine getirip hafifçe sıktım ve bıraktım. İşte o anda tüpten çıkan macun olduğu gibi geri kaçtı. Eskiden tüpler alüminyum olduğundan tüpten çıkan macunu gerisin geri tüpe sokmak mümkün değildi ama şimdi yeni tüpler plastik olduğundan bu efsanenin de bir değerinin kalmadığını artık anlamış bulunuyorum"

Şimdi tüpler plastik arkadaşlar. Sizin birşey yapmanıza bile gerek yok. Sıktığınız tüpe güvenip arkanızı döner dönmez macun geri kaçıyor. Bu nedenle sıkın tüpleri; Sıkın ama sakın bırakmayın.

Özer Özçetin
03-10-2007, 07:23
Fifanın gelirlere el koydum açıklamasına L.Erdoğan toplantı günümüz unutuldumu diye yazı geçmiş,hep birşey olmaz mantığı kulübü bugünlere getirdi.150 binlik hesabı kapanmadığı için Tigana da aynı davayı açmış,umarım o konuda da bir şey olmaz deyip,topu bir sonraki yönetimin kucağına pas etmezler..

Özer Özçetin
19-12-2007, 07:54
Tam 10 ay önce yazmışım Tazminat Can Sıkıcı diye,evet aradan 10 ay geçmiş ve rakamı 8 olarak yazmışım.
Bugün başka bir topicte bazı arkadaşlar 5 değilmiydi diyor başka arkadaş ta cevap veriyor faizleri vs.diye.
O gün Beşiktaş harekete geçseydi,bu kadar yıpranmayacak ve 8 rakamı belki 6 larda falan çözülecekti.Nedense uyudular anlaşırız çözeriz zannettiler.
Evet bir yol var,bir kez daha itiraz edilecek,umarım rakam biraz aşağıya iner ama neticede bu para ödenecek,artık şahışla birebir anlaşma falan olayı bitti.
Kaan Ark arkadaşımız,proje toplantımızda söz etti,İspanya ekonomisi içeriyi girecek parayı bekliyor,alacağı vergiyi bile şimdiden hesap etmiş dedi,yani bu saatten sonra Del Bosgue ile falan anlaşma işi bitti.
Biz sıradanb Beşiktaşlılarız,taraftarız,kulübün bir akçesi gitti içimiz sızlıyor,10 ay önce uyardık birşeyler yapın diye,yattılar uyudular,nasıl olsa biz sıradan Beşiktaşlıyız ya,kim dinleyecek sözümüzü,kim okuyacak bu forumu.
Gücümüzü hissttiremedik birilerine,onlar da haklı.Tüm camia yattı bekledi,belki kapalı kapılar ardında anlaşırlar diye.
Hiç kimse Başkan ödesin falan demesin,kuruş ödemez,verdiğini her fırsatta alacağını söyleyen insan bunun kuruşunu ödermi.
Beşiktaş AŞ kocaman bir dernek,artsıda eksiside derneğin şirketin.Borç ödenecek hem de Beşiktaş ödeyecek.Zaten zayıf olan takım,en az iki sene daha zayıf kalacak.Ya da borç 300 lere çıkacak iki seneden 50-100 daha harcanacak.2010 yılında iddaa gelirlerindeki pasta en az 5 misli büyüyecek,sanırım Başkan onu bekliyor,bu nedenle rahat rahat kulübü borçlandırıyor.
Çözüm mü ne,demiştik ya,Çözüm için bir proje.....

Deniz Caglar Dundar
19-12-2007, 18:17
İstediğimiz kadar itiraz edelim,bu parayı ödeyeceğiz.Böyle bir hocayı getiriyoruz
birkaç hafta sonunda adamı canından bezdirip kovuyoruz,adamın hakettiği parayı vermiyoruz,yani hakkını vermiyoruz,şimdide ne yapacağız diye kara kara düşünüyoruz.Bu para ödenecek ama nasıl?

Vedat Hamzacelebioglu
19-12-2007, 18:47
Yönetenlerin yaptıkları hataların bedelini camialar ödüyor...
Biz,siz,onlar.

Ödenmesi gereken bir para gibi geliyor...
Öderiz abi.Ne olacak; arkamızda Fulya Projesi var!

Muhsin Ogretme
19-12-2007, 20:31
Ana paranin (kapitalin) cok tercih ettigi bir yoldur: odemeyi ne kadar geciktirirsen o kadar iyidir. BJK AS de ayni seyi yapiyor. Onlar da cok iyi biliyor hata yaptiklarini ve eninde sonunda odeyeceklerini. Besiktas'in sayginligini dusurmekten baska bir seye yaramiyor yaptiklari, farkinda degiller. Ufuksuz, akilsiz, beceriksiz insanlar.

Erkan Özberk
20-12-2007, 01:16
Gun gectikce faizi de artiyor tabi. ustelik mahkeme masrafi da cabasi

Muhittin Saban
20-12-2007, 03:52
Beşiktaş AŞ bu parayı çatır çatır öder!..

Demirören'de bir dahaki seçimde tekrar "Ballı badem başkanlık" için o koltuğa bu tatlılığın yapışkanlığı ile " alacaklarımı siliyorum ama bir şartla; Tekrardan başkan seçilirsem!.." der ve seçilir!.

Var mı ötesi?

.

Namik Kartaloglu
20-12-2007, 18:39
Beşiktaş AŞ bu parayı çatır çatır öder!..

Demirören'de bir dahaki seçimde tekrar "Ballı badem başkanlık" için o koltuğa bu tatlılığın yapışkanlığı ile " alacaklarımı siliyorum ama bir şartla; Tekrardan başkan seçilirsem!.." der ve seçilir!.

Var mı ötesi?

.
Var Muhittin can... 2010 a kadar bjk taraftar projesi buyuk bir yol katetmis olacak ve projenin buyuklugu altinda bugun gunah isleyen, bugun fesat olan, bugun sinsi olanlar O buyuk gun icin aday adayligini degil kulubun sokagindan bile gecme cesaretinde bulunamayacak.

Muhittin Saban
23-12-2007, 23:58
Bu saatte içimden geldi;

"Demirören İstifa"

Farkında mısınız? Ne bağırdım ne de punto büyüttüm ve sadece içimden geleni dile getirdim.

Demirören'in olası bir istifasından sonra Beşiktaş'ın içinde olacağı kaotik ve başkansız bir durum bile şu an ki içler acısı halimizden çok daha hayırlılık arzedecektir. Buna yürekten inanıyorum.

Ola ki bu kaostan herhangi bir başkan çıkarsa yine söylüyorum; Her kim çıkacaksa çıksın yine de Demirören'li günlerden daha aydınlık günlere pencereler açacaktır.

Çok nadir de olsa " Gelen gideni aratır" atasözünün bu süreçte bizler için geçerli olmayacağını da düşünüyorum.

Bir de inandığım çok net bir şey var; " Bundan sonra görevi devralacak olan başkan çok iyi bilecek ki artık ne istediğini ve ne görmek istediğini çok iyi bilen bir kitle olarak Beşiktaş taraftarı, Demirören zamanındaki gibi değil aksine tüm yanlışların sorgulayıcısı olarak tipik bir "Demoklasi Kılıcı" misyonu üstlenmiş gözlemci gibi sürekli gözlem içinde olacak.

Evet;

Demirören İstifa!

.

Özer Özçetin
24-12-2007, 06:52
Artık böyle bir ihtimal yok hocam,biliyorsun Fulyada kırdırılamaz bölüm,inşaat firması üzerinden kırdırıldı,artık nasıl olduysa nasılprotokole uyduysa iş bitti,yani AŞ üzerinden direkt yapılmadı,yüklenici firma üzerinden hallettiler.Cengiz Sarıkayanın açtığı mahkemede hukuk yolu işliyor fakat AŞ bu konuya direkt girmediğinden ceza davası açlılamıyor,yani onun da yolunu buldular,böylece en azından Del Bosgueye ödenecek paranın iki misli kadarı alınacak,püsürüklü işler transfer falan hallocak ama uzun yıllar kırdırılan yerden kasaya para girmeyecek ayrıca giden fazi de cabası.
Mali kongrede oacak ayında ne olur bilemem,belki onlarca Cengiz çıkabilir,belkide kimse çıkmaz aynen devam denir,yani külliyen ibra.....
Ben de bu saatten sonra sezon sonuna kadar sadece bir izleyici olmaya karar verdim.Beşiktaşa aşık bir taraftar olarak skorlara bakacağım,siteleri okuyacağım.Forumlara da yazı yazmaya pek gönlüm elvermiyor.

Erkan Özberk
24-12-2007, 12:40
Fulya'nin kirilmadik bir yeri kaldi mi ?

Cem Ozel
27-12-2007, 11:30
Ben de bu saatten sonra sezon sonuna kadar sadece bir izleyici olmaya karar verdim.Beşiktaşa aşık bir taraftar olarak skorlara bakacağım,siteleri okuyacağım.Forumlara da yazı yazmaya pek gönlüm elvermiyor.

Y.D. ve S.E. buna izin verirmi sanıyorsun özer abi. onlar gene çok sağlam bir icraatla sabır taşımızı çatlacak olmadık bir gündem yaratma potansiyeline sahip insanlar

Özer Özçetin
03-01-2008, 07:13
Kulüp İsviçredeki avukatları vasıtasıyla bugün CAS a son kez itiraz ediyormuş.
Ortada bir ceza var,bir rakam ödenecek.Umarım itiraz sonucunda bir miktar ödemeden düşürürler.

Cem Ozel
03-01-2008, 09:46
sonuç bizim için biraz rahatlacı olur umarım.

Özer Özçetin
18-03-2008, 10:56
Sonuç bizim için ne yazık ki rahatlatıcı olamadı,ay sonuna kadar 8 milyon avroya yakın bir meblağ olan toplam miktar ödenmezse sıkıntımız daha da büyüyecek,şampiyonlar ligi gelirleri tazminatın hpsini karşılamıyor,bakiyesi nakten ödenmezse cezalar uygulanmaya başlayacakmış.
Ayrıca Borsa da tahtamız da bu nedenle kapanış.
Evet gerçekten Tazminat Can Sıkıcı imiş.