PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Deli Dundarin yattigi Kartal Yuvasi

Vedat Benakay
09-03-2008, 12:52
Değerli Beşiktaşlı Kardeşlerim,
Uzun zamandır gerçekleştirmeye çalıştığım "Bir Beşiktaşlı'nın Mezarı" nihayet tamamlandı.
Tüm Beşiktaşlılar'a örnek olmasını istediğim bu mezar babama ait...
Beşiktaşlı Deli Dündar 'geniş kanatları boşlukta simsiyah açılan' kartalımızın gölgesinde yatıyor.
Aslında O'nun ve bu mezartaşının hikayesini "Bir Beşiktaşlı'nın Ölümü" başlığında birçoğunuz okudunuz.
http://forum.forzabesiktas.com/viewtopic.php?f=13&t=4010
İşte bugün bir rüya daha gerçek oldu; böylesi bir mezar belki de Türkiye'de bir 'ilk'.
Yapımı için yaklaşık bir yıldır uğraşıyorduk ve ilginçtir, tamamlanması Beşiktaşımız'ın 137 hafta sonra
'LİDER' olduğu haftaya denk geldi; tüm Beşiktaşlılar'a hayırlı, uğurlu olsun...
http://img187.imageshack.us/img187/1081/hpim7885wd6.jpg
Mezar, Pendik'ten Kurtköy'e giderken "Yeni Şeyhli Mezarlığı"nda; yolunuz düşerse Deli Dündar'ın
ruhuna bir duayı eksik etmezseniz sevinirim.
Projesi bana ait. Amblemimiz 8cm. kalınlığında ve 150cm. yüksekliğinde yekpare mermerden oymadır.
Mezarlığın girişindeki Uğur Mermer firmasının yine hasta Beşiktaşlı mermercisi Oktay Usta tarafından
tamamıyla el emeği ve Beşiktaş aşkı katılarak işlenmiştir.
Öyle ki, "Fener amblemi isteseydiniz yapmazdım zaten!" diyecek kadar da Beşiktaşlı'dır Oktay Usta...

Beşiktaşlı Naz kızım dedesinin kitabesini okuyor.
http://img210.imageshack.us/img210/5457/hpim7859re4.jpg

Ben, babam ve Karakartal yeniden başbaşayız...
http://img96.imageshack.us/img96/7862/hpim7878bm8.jpg
Bana demiştin ki baba;
"Bilmelisin ki evlat, göğe savurduğun o 'siyah' bir kartal gibi karanlıkta süzülecek ve o keskin gözleriyle
kendi 'beyazı'nı mutlaka bulacaktır. Yeter ki sen, içinden gelen o siyahı, gereği gibi savur.
İşte o zaman senin o saf siyahın, gökyüzünde bir yerlerde kendi saf beyazına mutlaka kavuşacaktır.
Ve göreceksin ki bir gün, yeni yeni pencereler açılacak ve yeni yeni siyahlar da savrulacaktır gökyüzüne.
Belki de bir gün tüm Beşiktaşlılar sadece 'siyah' diye haykıracak biteviye.
Çünkü bilecekler ki 'beyaz', artık hasretle bekliyor siyahını gökyüzünde"

İşte ben sadece bir pencere açtım ve "Siyah" diye haykırdım.
Bana o pencereyi açtıran da, haykıracak gücü kudreti ve Beşiktaş aşkını veren de sendin.

Rahat uyu Deli Dündar.
HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSA DA, SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZ Kİ...
(resimleri tasiyamadim ama biliyorum ki bir abim bir arkadasim bir kardesim buraya bu resimleri tasiyacaktir..ve insallah oyle bir ev hepimize nasip olur.baska yorum yok cunku gozyaslarim engelliyor)

Fırat Gürgan
09-03-2008, 14:33
abi , babanızın ruhu şad olsun. gerçekten çok güzel, katkısı olan herkesin emeğine sağlık, sık sık yolum o tarafa düşüyor. bundan sonra hep geçerken aklımda olacak ve duamı okuyacağım.

Vedat Benakay
09-03-2008, 14:45
firat kardes mehmet kardesin babasi ama bizimde babamiz sayilir bilmesini istedim herkesin ozellikle genc kartallarin askin boyle nasil olumsuz hale geldigini,barikatin nasil boyle yikilmaz oldugunu,askimizin nasil sokaklarin tavaninin otesinede gectigini bilmesini istedim genc kartallarin bunlari saglayan olumsuz insanlari.iyiki deliydik be..biskekC@RSI

Fırat Gürgan
09-03-2008, 18:06
evet abi ben yanlış okumuşum ama ne farkeder dediğin gibi hepimizin babası sayılır. gerçektende ölümsüzleştirmek tam da böyle birşey.

Namik Kartaloglu
09-03-2008, 18:38
Deli Dundar baba Huzur icinde yatiyordur simdi kendisine özel Kartal Yuvasinda.

Cem Ozel
09-03-2008, 20:11
babamızın ruhu şad olsun..

Sezen Gunduzalp
09-03-2008, 20:30
Nur içinde yatsın :(

Metin Yalçınkaya
09-03-2008, 21:00
Allah mekanını cennet eylesin.. Böyle bir mezar herkese nasip olmaz ruhu şad olmuştur umarım...

Özlem Erdoğdu
10-03-2008, 16:23
bende isterdim, öldükten sonra beni düşünüp de böyle yatmaya kıyamayacağım bir yere bırakacak çocuklar yetiştirmek. bir çocuk yetiştirmek ne büyük bir sorumluluk. ona bu büyük beşiktaş sevdasını aşılamak... aah ah :)

Vedat Benakay
11-03-2008, 08:19
insallah benim ulasimla,yarenim banada boyle guzel bir kartal yuvasi yaparlar.olmek bile guzel yaaa.ozledim