PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yabancı Oyuncularımız.....

Demir Han
30-03-2008, 18:39
Merhaba,

Elimizde bulunan yabancıları ve bunların yerine alacakları düşündüm ve sizinle paylaşmak istedim

Nobre.....:Bence ne kadar iyi niyetli olursa olsun az gelişmiş ülke futbollarının doldur boşaltlarında kendine pozisyon arayan ve gol atabilen, dripling yapamayan,topla iken adam eksiltemeyen, şut vuramayan bir forvet...neden bu ısrar anlamak zor.Lütfen gönderin artık...

Bobo.....:Stajını tamamladı kafa olarak artık bizimle değil.Keşke kalsa ve bu takıma hizmet etse ama bu teknik kadro kendisine gereken ! cezayı verip ona dünyayı dar edecekler ve kaçıp gitmesine çanak tutacaklardır.Umarım kalır.

Cisse....:Çok daha umutlu idim ama Koray'dan çok mu farklı çok mu yaratıcı ?? tartışılır.Açıkçası gitse de olur kalsa da.Kimlere sabretmedik ki ona da bir yıl verilse olur.

Tello....:Kuşkusuz en iyi transfer ama bizim teknik kadro beyinsizlikleri ile onu da pasifize etmeye başladılar adam ne oynuyor o da bilmiyor son maçlarda.

Gordon.:Adamı hazır idmandan aldılar hala oynamıyor.MS tehlikesi var belkide gerçekten hasta onu da alıp anahtarlık yaparlar artık.Bence o da gitsin dürüst olsunlar kazıklara hazırız

Holosko.:Tam ondan istenen ve onun yaptığını anlamak zor ama yine de kalması faydalı o kadar da para verdik

ve Delgado....Onu en sona sakladım

Kimse kızmasın ama ben gitmesi taraftarıyım.Delgado Avrupa 1.Liglerinde orta sıralarda iddiasız takımlarda yada 2.Liglerde şampiyonluğa oynayabilecek yada ikinci sınıf avrupa ülkelerinde(Lüksemburg,Belçika gibi) 1.Ligde şampiyonluk kovalayan takımların oyuncusu.İstikrarsız,takımı sırtlama özelliği ve sorumluluğunu alamıyor.

Açıkçası Bir Rico veya Sergen bu sene daha faydalı olurdu onlar birer lider Delgado ise kaçak dövüşen bir savaşçı.O Beşiktaş'lının gönlünde yatan bir 10 numara değil ve olamaz da kendimizi kandırmayalım.Bize Sergen gibi bir 10 numara lazım.Rico'dan umudum vardı...Hala unutamam adam ilk geldiğinde maçta Deli'ye "Ayağında top orta sahada Deli'ye oyun oynanırken durup sen bu tarafa koşacaksın bak " diye ders veriyordu.Biz bu adamı kullanabilse idik Delgado çoktan gitmişti.Bazı oyunculara özel ilgi gereken diyen SE İ.Akın'a gösterdiği ilginin yarısını göstermedi Rico'ya.

Kısacası

Holosko,Tello kalsın diğerlerine yol gösterin seneye de şampiyon olamayacak isek yerlerine adam da almayın abuk sabuk adamlara verilenlerden zarara boşuna uğramayalım....

Saygılarımla

Hakan Kirezci
30-03-2008, 19:48
Analizlerin bir taraftan bakınca genel olarak doğru görünüyor Demir Han; diğer taraftan ise kafamı kurcalayan başka birşey var. Onu da masaya koyayım da görünsün.

Saydığın bu oyuncular ve hatta saymadığın diğerlerinin tamamı... Sonuç olarak farklı özellik ve yetenekte oyuncular bunlar. Ne iş yapabilirler? Bizim taleplerimize cevap verebilirler mi? onu anlayabilmek için önce doğru kullanılıp kullanılmadığından emin olmak gerekir diye düşünüyorum.

Futbolda bir hocanın oyuna etkisinin %15 ile 30 arasında olduğu söylenir. Belki doğrudur bilemem ancak oyunu oynayacak olan takımın oluşturulmasında bu katkı oranının %70-80 lere kadar çıktığını düşünüyorum. Yani bu oranlar hesaplanırken önce sahaya çıkan takımın %80 oranında hocanın takımı olduğunu görmek gerekir.

Bazı özellikler zaten vardır; öğretilmez. Ama stoperleri hocalar yaratır ve oynatır. Savunmanın yerleşim ve müdahale eksikliklerinin sorumlusunu ararken sahaya değil saha kenarına bakmak gerekir. O bölgedeki düzgün işler orta sahaya ve oradan da forvete direk olarak yansıyor.(Bkz. attığımız golde Rüştü'nün asist sayılabilecek pası). Aynı şekilde o bölgenin rahatsızlıkları da takımın tamamını tedirgin ediyor.

Bizim takımda temel sorunun önce takımın doğru oluşturulması ve bağlantılarının doğru kurulması konusunda ki yetersizlik olduğuna inanmaktayım. Teknik anlamda doğru bir direktörlük uygulanabildiği zaman hangi oyuncunun aksadığının, verimsiz ya da yetersiz olduğunun tesbiti daha doğru bir biçimde yapılabilir yoksa tek tek her maçta göze batan bir ya da iki kişinin üzerine yıkılır ihale ki o da 2 senede 40 oyuncu değiştirme gibi bir yanlışı da birlikte getirir.

Kısaca ben takımın doğru dürüst oynatılması hususunda teknik ve idari bir yetersizlik olduğu inancındayım. Arkasında duralım durmasına da o zaman bu olan bitene de katlanalım. Genel olarak da Türkiye'de şampiyonluk iddiasını sırtlayabilecek tek bir yerli hoca olmadığını düşünmekteyim. Beşiktaş gibi bir ağır taşı kaldırabilecek kapasitede bir yerli teknik direktör görememekteyim.

Onur Özgen
30-03-2008, 20:02
seneye gordon ve rico'nun yollanmasını istiyorum. gordon'un alınmasını anlamış değilim, baki'den ne farkı var bu adamın bilemiyorum, bir de 2 milyon euro verdiler, yuh gerçekten! seneye o da yok olacak büyük ihtimalle, 2 milyon'a satsınlar bir yere de göreyim... gordon'un yerine artık 33-34 yaşında popescu, zago... gibi, defansın kitabını yazmış bir adam getirsinler, yanlarındaki genç savunmacı oyuncularına da savunma nasıl yapılır öğretmiş olur. ricardinho kuşkusuz çok iyi oyuncu; ama bu saatten sonra bjk'ye ne verebilir, bence hiçbir şey. delgado mu ricardinho mu? ben delgado'nun oyun tarzını daha çok seviyorum, daha riskli oynuyor kabul; ama bence dikine oynamasından dolayı, daha yararlı olacaktır ve yaşı da daha genç. ricardinho'nun yerine de sol bek'e orta yapmayı bilen bir yabancı bek olsun lütfen. deli'yi seviyoruz; ama kaldıramıyor artık. o bölgeye corinthians'tan gustavo nery alınabilir, rico geldiğinde de ze roberto ve nery gündemdeydi, herkes ze roberto diyordu ben nery'i istiyordum; ama sonra ne ze roberto ne nery alındı, gittiler ikinci bir delgado olan ricardinho'yu aldılar. birkaç tane de genç, kaliteli yerli takviye yaparsak, kadro derinliğini sağlarız ve çok daha güçlü bir takım oluruz.

seneye düşündüğüm kadro:

---------------------------------rüştü------------------------------------
s.kurtuluş(?)-tecrübeli,yabancı bir stoper---i.toraman-----------gustavo nery
m.topuz---------------cisse----------------delgado-------------------tello
-----------------holosko-----------------------bobo(nobre)----------------

Demir Han
30-03-2008, 20:58
Merhaba Hakan Bey,
Şunu yazılarımı gördünüz ise bilirsiniz.Hocamız ve Teknik heyet geldiği ilk günden beri kendilerine karşıyım ve yine polyannacı taraftarlarımız arka çıkalım o bir Beşiktaş'lı dediler.Arkadaşlar Beşiktaş'lı olsa gönderilmez burada jubile yapardı..neyse bu diğer bir mevzuu.

Ama Ertuğrul ne başarısı varmış ki Beşiktaş'ın başına gelmiş.O yüzden sizin dediklerinize sonuna kadar katılıyorum artık hem yönetim hem de teknik kadro hakkında yazmaktan bıktım biraz daha yüzeydeki konulara değindim

Aslında size sorum Delgago hakkındaki düşünceleriniz...Sanırım sizinle Rico hakkında hemfikiriz...Asıl sormak istediğim bu oyuncular 6-7 tane bir tanesi uluslararası arenada yeri olan değil satın altısını alın adam gibi adamı

Lütfen görelim bunu...bu harç ile ancak bu olurdu bunu sezon başında da dedim bana kızanlar oldu şimdi buyrun....

Zaza Karatas
30-03-2008, 21:13
Arkdaslar bu kadrolari kimin gidip kimin kalmasini yazmissinizda BESIKTAS klubunde gitmesi gereken 1 numarali adami yani SE'yi unutmussunuz.Bu adam bu klupten gidene kadar buyuk bir basari bekleyemiyorum ne yazikki..

Hakan Kirezci
30-03-2008, 21:29
Şimdi Demir Han Delgado'dan önce Ertuğrul Sağlam için iki laf edeyim.
Hocanın Beşiktaşlılığını, şusunu busunu sorgulamam. Göründüğü kadar efendi bir kardeşimiz ancak dediğim gibi Beşiktaş gibi yüksek tansiyonlu bir takım, hele de ülkemiz özelinde daha bir farklı nitelikler gerektiriyor. Bir kere hocanın gerek kariyeri, gerek yaşı başı ve hatta maalesef gerek kazancı takım psikolojisi üzerinde direk etki eden unsurlar olabiliyor. Ha olmalı mı dersen olmamalı derim ama yine maalesef gerçeğimiz budur. Bu sorun Tigana'da da vardı, Rıza'da da vardı, şimdi de var. Bütün bunlara ek olarak da hocamızın teknik, taktik ve strateji kurgulamakta ki becerilerini Beşiktaş'ı taşıyabilmek açısından ben yetersiz buluyorum. Bunlar elbette kazanılabilir nitelikler ama şu anda yok. Ne zaman olur? olur mu olmaz mı? bilemem. Bildiğim şu anda yok. Ayrıca bu konumda ülkemizde yerli bir teknik direktör de yok. Fatih Terim'ler, Mustafa Denizli'ler gibi gazları aklıma dahi getirmiyorum. Bu nedenle takımın başında bu kriterlere haiz bir yabancı teknik adamın olmazsa olmazlığını savunuyorum.

Gelelim Delgado'ya.
Bu adam iyi bir adam. Futbolculuk özellikleri itibariyle uyumlu bir takım içerisinde çok parlak işler yapabilecek kapasitede bir oyuncu ancak kendisine yüklenen misyon takım liderliği ise asla olmaz. Takımda bu işi yapabilecek biri var mı? Var. Ricardinho. Ama olmadı işte. Bunun sorumluluğu sadece hocaya, alana ya da oynadığı takıma yüklenirse kanımca yanlış yapılır. Biraz da kendisi isteyecek. İstese de olacak ama isteksiz gibi, yılgın gibi. Belki çözülmeyecek bir sorun değildi ama bu tür oyuncuları oynatabilecek beceride çok az hoca var zaten dünyada. Bu nedenle ona bizim talihsizliğimiz diyeceğiz ve ümidi keseceğiz sanıyorum.

Yine tekrar etmekte yarar görüyorum. Herşeye rağmen oyuncuların ne olup ne olmadıklarını daha sağlıklı analiz edebilmek için onların ehil ellerde takım olduklarında ne tür tepkiler verebileceklerini görmek lazım.

Ehil eller!... Meselemiz sanırım burada.

Demir Han
30-03-2008, 21:52
Hakan Üstadım
Taaa hazirana döndüm...Orda bana ithafen Ertuğrul hoca hakkında kapak edilmiş ithamlar var ayrıca sonra bu kapak deyimi de açıklanmış detaylıca..

Ben o zaman olmaz yürümez dedim tepki aldım.Ve yürümezde...ehil kişiler evet hocam hem de çok ehil kişiler

Gokhan Yerlikaya
30-03-2008, 22:49
Tigana dan sonra takımın başına getirilebilecek tek kişi bence Lucescu'du.Ertugrul hoca'yı asla kötülemiyorum.Elinden gelenin cok daha fazlasını yapmak istiyor.İstenilen,arzulanan bir Beşiktaş yaratmak istiyor.Başarabilir diye umutlanıyordumki S.E cıkıp geldi :(
Önce takımdan Beşiktaş'ın agırlıgını kaldıramayan Futbolcularla S.E gönderilmeli tek kurtulus budur.

Onur Özgen
31-03-2008, 00:52
yahu bozuk çarktan düzgün işleyen dişliler olur mu? bu çarkı döndüren adam kim? demirören, bu adam gitmeden beşiktaş'ta ne yapsak boş!

Firat Sezginsoy
31-03-2008, 11:44
seneye düşündüğüm kadro:

---------------------------------rüştü------------------------------------
s.kurtuluş(?)-tecrübeli,yabancı bir stoper---i.toraman-----------gustavo nery
m.topuz---------------cisse----------------delgado-------------------tello
-----------------holosko-----------------------bobo(nobre)----------------

Aynı fikirdeyim, baştan sona aklımdaki kadroyu yazmışsın, en azından seneye kurulabilecek gerçekçi bir kadro. Yalnız toraman konusunda çekincelerim var, stoperde patlamaya hazır bomba ha yerine Zan daha mı iyi bilemiyorum. Takımdan ayrılmayacak bir oyuncu varsa bence Toramandır ama yeri 11 mi tartışılır.

Elif Esen
31-03-2008, 22:32
Arkdaslar bu kadrolari kimin gidip kimin kalmasini yazmissinizda BESIKTAS klubunde gitmesi gereken 1 numarali adami yani SE'yi unutmussunuz.Bu adam bu klupten gidene kadar buyuk bir basari bekleyemiyorum ne yazikki..

degerli! baskanimizi unutmayalim.

Onur Özgen
31-03-2008, 22:37
zaten demirören gitmeden s.e de gitmez asla.

Deniz Yilmaz
03-04-2008, 15:53
Ehil ellerde şu anki yabancı oyuncularımızı gözlemleyebilmiş ve değerlendirebilmiş olmak isterdim. Yada en azından ertuğrul u sinan sız neler yapabildiğini tam anlamıyla değerlendirebilseydik. Özellikle Diatta, Higuain ve Gordon hakkında yorum yapabilecek varsa bizleri aydınlatırsa sevinirim. Neden alındıkları ve neden yeteri kadar şans bulamadıkları hakkında. Diatta ve Gordonu bir kenara ayırırsak aralarında daha fazla şans bulmuş olmasını istediğim Higuain di. Yedek kulübesinde oturması için yabancı oyunculara milyon dolarların ödenmiş olması çok saçma. Cisse ise gerçekten beklentilerimin altında kaldı. Gerçi rize ile oynadığımız kupa maçından önce performansında gözle görülür bir artış olduğu kesin. Kendisini bundan önce o bölgede oynayan oyuncularla kıyasladığımızda Kleberson dan daha iyi olduğu, Korayın biraz üstünde vede Gunti-Tayfur dan aşağıda kaldığı aşikar. Şuan için rakiplerimizde o bölgede oynayan oyuncularla kıyasladığımızda ise onu değerlendirirken yanılgıya düşmemek gerekmekte. Zira onların taktiksel anlayışlarında orta sahada genellikle 2 şer oyuncu ile oynadıklarından daha iyi performans sergiliyorlar yanılgısına düşebiliriz. Cisse ve S.Kurtuluşun (şuan ki kadroda başka bir alternatif oyuncu düşünemediğim için) yan yana oynadığı bir oyun anlayışı içinde değerlendirebilsek daha etkili olabilecekti. Forvet arkası, oyun kurucu, 10 numara ne dersek diyelim Rico-Delgado bu özelliklerden oldukça uzak. Rico nun garantili oyun anlayışı, yan pas çok fazla yapışı sebebiyle takımı çok yavaşlattığını düşünüyorum; üstüne şu an kadro dışı kalmış olması, sene sonu yanılmıyorsam sözleşmesinin bitiyor olması gelecek sene için onu kadroda düşünmenin anlamsız olacağını gösteriyor. Delgadonun geçen seneye göre performansındaki artış gelecek sene için kadroda düşünülebilirliğini arttırıyor. En büyük eksikliği takımın atağa kalkarken onun yapmış olduğu top kayıpları, yanlış tercihleri. Diğer eksikliği hiçbir zaman gemisini kurtaran kaptan olamayacak oyun yapısına sahiptir. Ancak yanında iyi anlaşabileceği oyuncuların olması onu daha değerli hale getirebilir. Fenere attığımız golde katkısı çok büyük onun için ki ona doğru zamanda geriden pas verebilecek ve ondan doğru yerde pas alabilecek oyuncuların kadroda olması onun performansını kat be kat artırır. Tello için ilk başlarda kim bu dediğim daha sonraları çok faydalı deyip şimdilerse ise takımda ne iş yapar demekten kendimi alamadığım biri. Şaka bir yana kendisinin takımda kalmasını en çok istediğim futbolcu. Ancak yanlış oynatıldığını düşünüyorum. Orta sahadaki boşlukların kapatılması adına daha çok içeri kayarak sol kanatsız bir oyun oynuyoruz. Geriye dönüşlerinin zayıf olması çoğu zaman Deliyi zor durumda bırakıyor. Cisse nin tek, Tello’nun çoğu zaman yerinde olmayıp içeride kalması gereğinden fazla kademe hatası yapmamıza neden oluyor. Seneye onun açıklarını kapatabilecek bir sol bek emin olun onu daha etkili hale getirecektir.
Ve sıra forvet hattımızda Nobrenin türk statüsünde oynaması, sizlerinde belirttiği gibi karambollerin adamı olması, her zaman için yedek kadroda düşünülebilir. Ancak asla takımın tüm yükünü kaldırabilecek bir pozisyon da değil. Holosko nun seneye de bizimle kalacağına göre onunla ikili oynayabilecek transfer şart. Geldiği ilk günden beri çok sevdiğim Bobo ise transferini bekler durumda. İlk yarıda çok geç form tutması, 2. yarı sakatlığı, milli takıma seçilmiş olması, form düşüklüğü ile ondan beklentilerimden çok altında kaldı. Ama her şeye rağmen kalmasından yanayım.

Demir Han
03-04-2008, 17:16
Sanırım hepimiz hem fikiriz

Bir solbek bir gobek defans adamı,bir 10 numara ve Carew tarzı bir santrafor

Bobo,Holosko,Tello kalsın diğer yabancıları satabiliyorsak satalım

Bu arada merak ettiğim solbek Tello olsa (R.Carlos gibi) önünde Aydın oynasa nasıl olur ?

Özlem Erdoğdu
03-04-2008, 17:20
delgado giderse üzülürüm...

Demir Han
03-04-2008, 17:22
Merhaba Özlem Hn,
Yeterince üzülmediniz mi ? :)
Delgado bizim liderimiz olabilecek bir oyuncu değil ne yazık ki

Zaza Karatas
04-04-2008, 16:12

Bu arada merak ettiğim solbek Tello olsa (R.Carlos gibi) önünde Aydın oynasa nasıl olur ?

Sanirim ben seninle ayni fikirde degilim arkadasim
Bi kere Bobo kafasina koymus gitmeyi en iyisi iyi bir fiyata birakalim gitsin adam verdigi emegi verdi bu takima zaten
Delgado Kalsin formunu yukseltiyo ben seviyorum ve kalmasini istiyorum
Holosko kalsin cok klas cok yetenekli bir futbolcu
Tello kuskusuz en iyi transferlerden birisi

Gokhan Yerlikaya
04-04-2008, 23:57

bence süper olur. tello geriden daha rahat oyun kurar.aydına guvenim sonsuz.serdara verilen sans ona verilirse turk futbolu cok iyi bir sol kanat oyuncusu kazanır

Onur Utku Demir
05-04-2008, 11:55
Elimde olsa tüm yabancıları gönderirdim.

Teknikmiş, hızlıymış bilmem ne.Hiçbirinin iş yapmadığını gördük.

Delgado delgado diye hayran bakışlarla seyrettiğimiz adam ne bu takım için yanıp tutuşuyor, ne de bu takımı sırtlayacak, mücadele ettirecek bir yapıya sahip.
29 mart günü gördük neler yapabildiğini.(evet alex ile kıyaslıyorum.daha doğrusu örnek alsın diye veriyorum bu örneği.)Delgado gibi bir futbolcu yarım metre gerilerek korner atmaya çalışır.Oradaki gazeteciye çekil demez...Oysa alex tüm İstanbul emniyetini seferber eder ve en sonunda üç yıldızlı amir eşliğinde korner atar, hem zaman geçirir hem tribünleri tahrik eder...Üstelik bunları yaparken gereksiz el kol hareketleri yapmaz kendisi gayet sakindir.
Kezman daha korner kullanılmadan hocaa hocaa diye bağırıp hakemin kendisine bakmasını sağlar, bobo ise Kırkpınar güreşlerinden hareketler sergiler.

Ben bu adamlar gibi olsunlar, sürekli fesatlık yapsınlar istemiyorum tabii ki; ama ne tekniğini kullanıyorsun, ne karşı takımı oyundan düşürüyorsun, ne de takımı ateşliyorsun.Ne iş yapıyorsun be abicim? Maç başına 9 milyar para alıp da bu takımda karpuz büyüteceksen git ispanyada büyüt.
Rico'ya halı saha topçusu derler.Ben de Delgadoya plaj topçusu diyorum.
Defolsun gitsin hepsi !
Takımı, yönetimi, yardakçıları !

Onur Sarısoy
05-04-2008, 15:25
devre arasında geçen transfer konularında da yazmıştım
bu takımın adam gibi 3 oyuncuya ihtiyacı var zago gibi bir defans,carew gibi bir forvet ve sağlam bir ön libero gıuntı gibi ne zaman ne yapması gerektiğini çok iyi bilen...
bu zamana kadar yapılan boş transferlere harcanan paralarla bu özelliklere sahip çok kaliteli 3 oyuncu alabilir ve bizde büyük puan farkıyla ligde lider olabilir şampiyonlar liginde de gruptan rahatça çıkabilirdik...