Orijinalini görmek için tıklayınız : Ya Genel Kurul Ya Yönetim İstifa
Özer Özçetin
31-03-2008, 07:43
son 16 yılda sadece 2 şampiyonluk gören bir camiayız.Bunun yanısıra borcu her gün her hafta her ay katlayarak büyüyen,elindeki gayri menkulleri akibeti belli olmayan şekilde değerlendiren,gelirlerini kırdıran hisse satan isim satan,salon ismini dahi satan ve en sonunda stad ismini cismini değiştirmek için düğmeye basan bir yönetimce yönetiliyoruz.
Tüm bunlara ses çıkarmayan ve alternatif bir yönetim çıkarmayan bir genel kurulla yürüyoruz.Son 16 seneyi esir alan gs ve fbye federasyon seçimlerinde kulüpler birliği seçimlerinde ses çıkaramayan alternatif bir liste sunamayan yönetimleri göreve getiriyoruz.Ve suçlu sadede Bakiymiş gibi,2 Türkiye Kupası alan Tiganaymış gibi her maçta bir abalı bulup vuruyoruz.
Son yıllarda oynadığımız fener maçlarına bakınca ,işi kotaracak takımlar kuramadığımız gün gibi ortadayken,sadece skor eleştirmenliği yapmak hepimize vazife oldu sanki.
Genel kurullarda ibra etmeyenleri hain ilan edenler,fenerin gsnin arayı her alanda açıp gitmesine seyirci kalmakla kahramanmı oluyor acabayı hiç sorgulamadık.
Yanlış giden çok şey varken ortada,hedeflerin küçülmesine bile seyirci kalınması alışkanlık edinilmesi,mali tablolara göz yumulması,sadece maçlık periyotlara göre bakış açılarının değişmesi ne derece doğru.
Baki Fahri alındığında yüzyılın transferi diyenleri eleştirdiğimiz zaman oyunbozan olduk,adam gibi adam olmak beyefendi olmak çok iyi teknik direktör olmak demek değildiri dile getirince,bak işine denildik,o teknik adam ki elimde kadro yok diyor ve iki gün önce Ricoyu kadro dışı bırakan kendi değilmiş gibi....
Her branşta şampiyonluk diyen ama voleybolü küme düşüren,hentbolde ,engelliler baskette hedefleri geriye düşüren bir anlayışa bile alkış tutmayı Beşiktaşlılık sandık,maçlarda ve maç öncesi Beşiktaş semtindeki havaya kandık
her şey güllük gülistanlık geldi bize.
Ama koskoca Beşiktaş nereye gidiyor hiç sormadık sorgulamadık,kongre üyeleri seçim öncsei günlerde ye kürküm misali hatırlanır kişi oldular ve hatırlı kişi.Avrupadaki maçlara götürülenler özel otellerde konaklatılanlar keyifleri gıcır olduğundan Beşiktaşın ortamını cennet diye gösterdi herkese.Oysa sahte cennetteydiler kendileri ve sadece lale devriydi yaşadıkları.Elbette hey ne oluyor sizlerin rahatı huzuru için Beşiktaşı bugünleri yarınları kayboluyor diyenlere ,vay hain oyun bozan,Beşiktaş düşmanı yaftası vuruldu,bir eli yağda bir eli balda olanlarca.
Sizce genel kurul ve yönetim birlikte gitmemeli mi.
Serdar Yeşil
31-03-2008, 08:39
Genel kurul hikaye, Demirören İSTİFA
Kulübün Önü onun ve birkaç arkadaşının gitmesiyle kapandı, yaşanılan yönetim boşlugundan rakipler faydalanarak hemde destan diye ( 11 puan geriden gelip ) anırarak güçlerine güç katdılar.
Başkan olarak geri geldi, Kulup okyanusda derinliklere hızlıca gidip ve o gidişe her sene hız katarak devam ediyor, yine en it ici rakibimizin bütün çıkmalarını alıp Kutsal formayı teslim etdi ve bugünlere geldik.
Şİmdi ondan sadece istifa edip gitmesini istiyoruz.
Özer Özçetin
31-03-2008, 08:47
Serdar sadece yönetimmi mesele,yönetimleri seçen kim,alternatif koyamayan merci neresi.
Yeter artık balık koktu da,tuz bile kokuyor artık......
Önder Mutlu
31-03-2008, 11:37
o kadar sinirliyim ki ama sinirim fenere yenilmek değil ; bir başkanın var senin ama sahip çıkamıyorsun , güvenmiyorsun , inanmıyorsun artık medya bile dalga geçiyor. Ya artık bu (adamın) gitmesini istiyorum ne olur biraz beşiktaşı seviyorsan GİT.....
Onur Özgen
31-03-2008, 14:23
ben sonuna kadar yönetim istifa diye haykıracağım; ama fulya projesini yemeden gitmez bu leş yiyiciler!
Hamza Uyulgan
31-03-2008, 15:39
özer abi şu cümlen cok dikkatimi çekti ''sadece maçlık periyotlara göre bakış açılarının değişmesi ne derece doğru''...çok haklısın, gs yi yendikten sonra herkes BEŞİKTAŞ'ın şampiyon olacağına inandı ! inandık...yönetime eleştriler kesildi ertuğrul hoca'ya eleştriler kesildi vs.aslında pes etmemeliydik lider olunca da.Varsın desinler taraftar takımın gidişatını bozuyor takımı şampiyonluktan ediyor desinler.bu beyindeki insanlar BEŞİKTAŞ'ın yıllarını yediler BEŞİKTAŞ'ın BEŞİKTAŞ'lının geleceğiyle oynuyor.BEŞİKTAŞ'lı nesil yok çocuklar gs li ve fb li büyüyor ama bunları herkes görmezden geliyor...
ilk yarıdaki fener maçındaki hakem malubiyetinden sonra BEŞİKTAŞ'ın sivasla berabere dahi kalsa demirören in pılını pırtını toplayıp gideceğini sanıyordum ama çok yanılmışım haftalar geçti düzen değişmedi taraftar olarak masaya yumruğumzu vurmazsak yıllar geçecek yine bişey değişmeyecek.
Demir Han
31-03-2008, 17:35
Merhaba
Ertuğrul'un transfer edildiği gün ve ardından transferleri gördüğüm gün bu takıma inancım olmadığını hatta şampiyon olsa da bu düşüncemin değişmeyeceğini defalarca söyledim.
Yönetimi gönderemiyoruz alternatif yok gitmek istese kim gelecek.Açıkçası Sayın Demirören'in kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum aslında kendi hasta Beşiktaş'lı denecek kadar Beşiktaş'lı ama ne yazık ki kadrolarını kötü seçiyor ve olgun değil.
Ayrıca kadro dışında sözünü dinledikleri de nemalanmaya çalışıyorlar kulübü yiyorlar.
Bilgili ile arasındaki fark şirketlerine ve yönetiliş biçimlerine de bakarak açıkça ortaya çıkıyor.Aslında Bilgili'yi kaybetmese idik çok daha iyi olabilirdi.
Şimdi gerçek şu gitse kim gelebilir....gelse daha mı iyi olur...
Fırat Gürgan
31-03-2008, 18:15
bugüne kadar susmakla çok hata yaptık, bu sezon belkide yaptığımız en iyi iş sivas maçında koyduğumuz tepkidir. keşke '''şampiyonluk gidiyor, takıma destek olalım'' mantığından uzaklaşıp, protestoyu kesmeseydik. Süleyman Seba gittikten sonra bir yol ayrımına girildi, Serdar Bilgili ile başladı, Yıldırım Demirören ile devam ediyor. kulübün şu halini gören camianın ağır topları hala susmayı tercih ediyor. fakat bu saatten sonra susmak bana göre Beşiktaşa ihanettir. bir şekilde şu an olmayan muhalefet harekete geçirilmeli ve seçime gidilmelidir. Beşiktaşımızın başkanlık seçiminde hala 1 gecede üye yapılmış şahıslar oy kullanıyor. bu şahıslar hangi takımlı o bile belli değil. anlayacağınız dibe vurduk vuracağız. ''artık dur'' deme zamanı geldi de geçiyor.
Barış Şahinler
31-03-2008, 18:33
Bu yönetim Delboskiyi getirdi Şutladı, adam daha Sıtadın yolunu ögrenemeden gitti.
Dava açtı adam dünyanın malını götürdü, haklıydı hemde sonuna kadar.
Peki yönetim bu arada para harcadı kulübün parası olmadıgı için demirören cebinden vermiş! Ne kadar 50 Milyon Dolar!!! Hııım şimdi neden kulübün parası yokmuş? Çünki kulubü yönetenler 70 küsür oyuncu almış hepsine para dagıtmış sonra 5 kuruş kazanmadan yollamış. Sonra kalkmış Okadar hoca getirmiş onlarıda yollamış... eeeeeeeee parayı önce har vurup harman savurmuş. Sonrada DEMİRÖREN cebinden para vermiş ve giderkende alırım demiş!!!
"NAAAAAH ALIRSIN!"
Sen önce o paraları nereye harcadığını söyle, şuç seninmi senin...
O zaman sen cebinden verdiğin o paraları istemeye hakkın yok!!!
UYANIN EY AHALİ. BU KULÜBÜ SATIN ALDILAR!!!
Hemde nekadar basit bir yoldan............
Ozgur Ozdemi
01-04-2008, 00:14
Ben en basindan beri asil tehlikeli unsurun en az yonetim kadar yonetimin esir aldigi (siz satin aldigi diye de okuyabilirsiniz) beyinlerin taraftarda yarattigi illuzyon oldugunu dusunuyordum. Oyle ki, gorundugu kadariyla herseyin o kadar guzel ve alternatifsiz oldugunu gostermeye calistilar ki karsi dusunce sunanlari 'tu kaka' yapmaktan geri kalmadilar.
Ozer Abi'nin de isaret ettigi gibi tersini soyleyenler hain ilan edildiler. Mevcut yonetimin bir basarisindan soz edilecekse eger, taraftari bolme ve tipki komprador burjuvazi misali 'gomprador taraftar' yaratma basarisindan soz edilebilir. Bunun kendilerinin sultasindan baska kimseye faydasi olmadigi da gun gibi asikar.
Bir noktadan sonra yazmakta para etmiyor ama bu ortamda somut bir seyler yapmakta kolay degil, biliyorum.
Nedense Besiktas icin bu sezon olumlerle hatirlanacak ancak o 'faili mechul' maktullerin failleri ve asli fiilleri bulundugunda 'Derin Besiktas'ta ortaya cikartilmis olacak. Ama meshur bir "Turk buyugunun" sozu gibi bir tas cekilse duvar yikilacak. Yikilmayacak tek sey ise gercek Besiktaslilar. Biz kotu gunde de Besiktasliyiz ama nasil ki insanoglu her turlu guzelligin en nicesine layiksa bizlerde Besiktasli'lar olarak bunca essiz tarihsel mirastan sonra biraz olsun guzel gunler gormeyi de arzuluyoruz.
Umudu besleyen tek sey sadece benzer dusunceye ve inanca sahip kisilerin varligi simdilik...
Deniz Yilmaz
01-04-2008, 20:04
Beşiktaşımızın bugunkü mali-idari hertürlü başarısızlıklarının sorumlusu Sayın Sebadan sonra yönetime gelen kadrolardır. bilgili yönetiminin ilk seneleri başarıyla geçmiş değildi.şuan ki yönetim anlayışından farklı da değil di sanırım.onlarda hersene yeni kadrolarla lige başladık adını dahi hatırlayamadığım onca futbolcu gelip geçti. bilgili ve ekibinin en iyi yaptığı şey doğru ata oynamaları lucescu yu takımın başına getirmek oldu. hepimizde biliyoruzki o kadro sadece 100. yıl da başarılı olabildi ertesi sene ise futbolunun son baharına gelmiş topçuların yorgunluğu,kadronun yenilenmesi sırasındaki hatalar, lucescunun bazı yetersizlikleri vede kısmen pasifize edilmiş olması, hakem hataları, se ve ydnin faktörleri vsvsvs. gibi hatalarla elimize gelen fırsatı kaçırdık kanatindeyim. daha sonrada bilgili ve ekibinin görevi bırakması dolayısıyla hiçbir hazırlığı, planı, projesi olmayan yd nin göreve gelmesiyle daha da kötü günleri yaşadık. tutarsız yönetimsel davranışlar, yanlış futbolcu ve teknik direktör tercihleri ve yine se faktörü gibi sebeplerle bizler senelerimizin kayıp gitmesine tanık olduk. yd nin belki bu sene başında ki son şansını bence son senelerin en iyi kadrosuna sahip olmamıza rağmen(tüm yetersizliklerine rağmen) yanlış ata oynayarak -ertuğrul sağlam ve se tercihiyle- kaybetti. bu sene şampiyon olabilirmiyiz neden olmasın ama artık mucizelere kalmış hiç bir zaman kaybetmediğimiz bir umuttur artık. şans yardım etsede sene sonunda gelecek başarının bizleri kandırmasına uyutmasına izin vermemek gerekiyor.
yd ve ekibi görevde iken sorun her yönüyle belli bundan önce yaptıkları hatalar ; yapacaklarının garantisi. onların istifasını isterken yerlerine gelecek kadroların neler yapabileceğidir. başka klüpler gibi artık kaynak zenginliğine ve daha fazla bkleme tahammülüne sahip olmayan bizler bu durumdan nasıl kurtulup onlarla nasıl baş edebileceğimizin sorunudur. artık doğru tercihlerin zamanıdır.yapılacak en küçük hatalar bile bizleri içinden çıkılayamayacak durumlara sürükleyecektir. gelecek senelerde yd nin görevde kalması yada onun gibi benzer yönetimsel davranışlar gösterecek, aynı hataları yapabilecek kadroların gelmesi şuanki sorunlarımızı çözmez en önemlisi daha çok senelerimizi yitirmemize neden olur. yd nin elinde olan yada ondan sonra göreve gelecek kadrolara bırakılacak klubün finansal durumu oldukça vahim durumda ve futbolcu kadrosuda şampiyonluklar kovalayabilmekten çok uzaktadır hepimizin bildiği üzere. En önemliside bizlerin şuanki yönetime zerre kadar güveni ve tahammülünün kalmamış olmasıdır. Yeni bir yönetimin önünü açabilecek hertürlü projeye,eyleme vs sonuna kadar destek olmak gerekiyor.
yeni bir yönetimden kastım başkan ve yönetim kurulundaki her bir bireyle uyumlu hareket edecek, ortak ve doğru kararlar alabilecek, belkide en önemlisi bu kararların arkasında sonuna kadar durabilecek yönetimdir. yapılan onca hatadan sonra artık yönetim kurulu içinde çekişmelerle , teknik direktör,menejer ve futbolcular arasında kopukluklarla kaybedilecek zaman yoktur. diğer konu ise kaybedilen her puan sonrası yenildiğimiz her maç sonrasında hakemler puanlarımızı çalmasaydı şu kadar puan önde idik, yok şampiyonluklarımız çalındı gibi ağlak açıklamalarla karşımıza çıkmayacak bir tavır sergileyen bir yönetim istiyorum.kendi hatalarını başkalarının hatalarını göstererek kapatamazlar çünkü. federasyonlar, hakemler vede kolpa basın her zaman bize karşı tavırlar sergilemişlerdir vede sergileyeceklerdir de.
en son konu ise yeni td ve futbolcu kadrolarının oluşturulması sorunudur. burada anahtar bizlerde sanırım. yukarıda saydığım bir çok nedenden dolayı yeni kadroların kurulması sırasında bizlerin beklentileri çok önemli. bizler yeni kadrolardan hemen başarı beklediğimizde bu istek beraberinde risk unsurunu beraberinde getiriyor ve eninde sonunda hedeflerden dahada uzaklaşılmasına neden oluyor. bu tekrar yapılanma hareketinin oluşacağı aşamada bizlerin sabırlı olması gerekmekte, bunu gerçekleştirecek tarzda teknik direktör tercihleri, öz kaynak destekli kadrolar ile finansal olarak toparlanmanın sağlanması ile tekrar güzel günler göreceğimiz günlere yaklaşmak olasıdır. aksi durumda yd ve türevleri herzaman yönetim kurullarında olacaklardır ve sonundada bazılarının iddaa ettiği gibi 3. büyük konumunda muamele görmeye mahkum edileceğiz.
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.