PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gerçekler ve Değerler..

Hüseyin Akartuna
31-03-2008, 19:26
İçimiz yandı,canımız acıdı,hiç de istemediğimiz bir şekilde şampiyonluğu-ihtimalle-kaybettik.Futbolcuların o son dakikalarda koşmayışlarında yüreğimize bir taş oturdu sanki ama en nihayetinde biz taraftarız ve yapabileceğimiz sevgi göstermekten ötesi değil.

Açıkçası bu maç benim için birçok görüşümün değiştiği bir maç oldu.Önceleri taraftarın katkısının çok fazla olduğunu düşünüyordum ama görüldü ki böyle bir şey söz konusu değil.!!!!ler hem kendi evlerinde seyircisinden mahrum oynuyorlar,hem de deplasmanda ama iyi oynuyorlar.Kısacası iyi futbol iyi oyuncularla oynanıyor.

Bilmiyorum farkettiyseniz ilk paragraf romantizm,ikincisi de realizm kokuyor.Bunun sebebi şu:Forzada,burda yorumlar hep bu iki uçta toplanıyor yorumlar ve fikirler.Bazılarımız var Beşiktaş değerlerine aşık,bazısı ise bıkmış bir şekilde, şampiyonluk görmek istiyor.İşin kötüsü bu iki taraf birbirini suçluyor,Beşiktaşlılığını sorguluyor,kalpler kırılıyor,taraftar birbirine düşüyor.Ama görmemiz gereken bu iki zıt kutbun birleşebildiği ve kolkola şampiyonluğa yürüyebildiğidir.12 şampiyonluğun hiçbirinde bu iki kavramdan birisi terkedilmedi.

Peki tekrar nasıl bunu sağlayabiliriz?
Öncelikle futbolun endüstriyelleştiğini kabul etmeliyiz.Bu çerçevede kulübümüze maddi destek sağlamalıyız.Kulübümüzün bütçesi iyi olacak ki,para için değerlerimizi satmak zorunda kalmayacak.Çünkü bu ahlaksız dünya,elde kalan değerleri yok etmek için anbean fırsat kolluyor.
Açıkçası şu andaki durumumuz salya sümük içerisinde ağlayıp bizim değerlerimiz var der gibi.Kulübün bugün düştüğü durum içler acısı.Ülke çapında hiçbir saygınlığımız kalmadı.Ve bunda tek suçlu Y.Demirören değildir.Serdar Bilgili'yle birlikte başlamıştır bu çöküş ve biz kendimiz bu yolu seçtik.Dünya kulübü olmalıyız diye yırtındık,ne acı ki Anadolu takımı olma yolunda ilerliyoruz.Bu yarayı temizlemenin ilk yolu önümüzdeki 2 seneyi feda etmektir.Adamakıllı,genç,yabancı,teknik bilgiye sahip iyi bir teknik direktör bulup takımın futbolunu ona emanet etmeliyiz.Ancak bu Ertuğrul Sağlam'la olmaz,fb maçında net bir şekilde ortaya çıktı.(Baki'yi sol beke çekenin taktik ve teknik bilgisi tartışmalıdır.)
İkinci olarak takımdaki kaşar futbolcuları göndermeliyiz.İsim vermeye gerek yok ama bu listeye Batuhan da dahildir.Futbolu diliyle oynamaya çalıştığı sürece yeri yok bu takımda.
Üçüncüsü takımın bütçesi düzeltildikten sonra üçü beşi aramayıp kaliteli futbolcular alacağız.Delgado'ya 5 milyon avro verildi ama adam takımı şamp. ligine sokarak parasını çıkarttı.
Dördüncü olarak yönetim şeffaf bir yapıya sahip olmalı.Denetlenebilmeli ve parası olanın girebildiği bir yer olmamalı.Futbolu bilen,karakterli adamlar yönetici olmalı.
Beşincisi taraftar safra atmalı.Kombinesini büyük maçlarda kiralamamalı,kazanda ağzıyla içmeli.Annelerle uğraşmayı bırakmalı ve anti-fenerciliğin mantıksız birşey olduğunu görmeli.

Bu yazdıklarıma ulaşmak şu anda çok mümkün gözükmüyor,çünkü Demirören'in kredisi kalmadı,bırak 2 seneyi 1 gün kaybedecek lüksü yok.Ama bu şartlar altında en az bi' 5 senemiz daha heba olacak gibi duruyor.Başkan'ın cesur olup bu iki senelik süreçte revizyona gitmesi gerekiyor.Başkanlıktan ayrılmayacağı da açık olduğu için istifa diye bağırıp,bu lafın altını boşaltmaya hiç gerek yok.Ancak onun da bir an durup,nefes alıp,"ulan ben ne yapıyorum" demeye ihtiyacı var.

Özet olarak futbolun endüstriyelleştiğini kabul edip,takımımıza destek vermeliyiz.Kulüp de buna karşılık fiyatları halkın alım gücüne göre ayarlayıp,değerlerimizden taviz vermemeli.Bunu başarırsak şerefimizden bir şey kaybetmeden başarılı olacağımıza inanıyorum..

Son olarak nostalji forması MÜZEYE!!!!

Namik Kartaloglu
31-03-2008, 19:47
http://www.halkintakimi.com/forum/showthread.php?t=3252

Hüseyin Akartuna
31-03-2008, 19:53
http://www.halkintakimi.com/forum/showthread.php?t=3252

İki topiğin birbiriyle alakalı olduğunu düşünmüyorum..