PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaz güllerine merhaba diyememek

Özer Özçetin
03-04-2008, 08:36
Her nisan ayı içimize umut aşılardı,son yıllara kadar bu ayın başlangıçı şampiyonluk arifesiydi bizim için,son haftalara son virajlara büyük umutlarla girerdik.Taraftar tek vücuttu,kongrecilik falan bilmezdi,aman şöyle dersem şu bozulur,böyle dersem o bozulur mantığı yoktu.
Tribünlerde insanlar içinden geldiğince çoşku veya tepki verirdi,birbirinin gözünün içine bakarak veya biryerden işaret bekleyerek değil.Çünkü temiz bir inanç vardı,kuşatılmayan bir sevda vardı,taraftar üzerinde baskı perdesi yoktu.Ama tek ses tek yürek olmanın pusulası gönüllerin bir olmasında yatıyordu.
Tepki mi konacak[,o zaman cep telefonları mı vardı,sanal alemler mi vardı biraraya gelinebiliyordu]anında adreste buluşuluyordu.Takıma,yönetime,federasyona,basına,k ime tepki monacaksa herkes bir anda toplanabiliyordu.Takım şampiyonluk havasına girince,deplasmanın en uzağı en yakını farketmiyor binlerce Kartal sevdalısı yollara düşüyordu.Burnumuzun dibindeki Olimpiyat stadına en önemli virajda ne yazıkki sadece 15 bin kişiydik.Ve o maç sonunda haksız karta verilmeyen penaltıya bile isyan edemedik.Sahada gezen futbolcumuza,hakkımızı aramayan yönetime bile tepki koyamadık.Fderasyon önüne gidip protesto bile etmedik.Ardından fener maçı geldi,Beşiktaş sokakları sarhoşlarla doldu,gencecik çocuklar ellerinde bira şişeleri yerlerde yatarak güya takımı desteklemeye geldiğini sandı.Zaten maç içinde yenilen golden sonra tribünlerin çoğu sustu.Ve o maçta da verilmeyen penaltılarımıza yine kitlesel olarak taraftarca ve resmi olarak kulüpçe ses çıkaramadık.TV lerde tetikçilik yapanların,köşlerinde yazmayanların ağzına lafları iade edemedik.fener Avrupada yürüsün diye,bizi kurban ettiler sustuk.Oysa Liverpol maçı öncesi bize bırakın kıyak geçmeyi,engelleyenleri kamuoyunda mahkum edemedik.Biz bu sene giren golü dahi verilmeyen bir camia olduk,ses çıkarmadıkça,inadına aleyhimize çalıştılar,nasıl olsa tepki vermiyoruz diye.
Bir kez daha yaz güllerine merhaba diyemedik.Ne oldu bize böyle,neden bu kadar tepkisiz bir topluluk olduk....Meydanı hep böyle boş mu bırakacağız.

Özer Özçetin
06-04-2008, 14:55
Bu tezgahlar dünün bugünü işi değil,yıllardır var haksızlıklar,Aldırma Kartal tezahüratı niye çıktı,başta Ertuğrul Dilek hakenlerin hepsi kelek,fedarasyom hepten inek Aldırma Kartal Aldırma diye,ardından şambaba semihler,ali uraslar,ali şenler ,ergun gürsoylar şimdide aziz ve adnan polat.
Forza Beşiktaş Dergisini niye hayata geçirdik 11 sene önce.İşte bu oyunlara dur demek için,oyunları bozmak için,tezgahları kamuoyuna aktarmak için.Bir kısım maceracı dediler,kendilerini tatmin ediyorlar dediler 3 hafta sürer dediler,1oo tane satamazlar dediler,8600 sattığımız hafta oldu.Ama ne yazık ki,kendi taraftarlarımızdan bile destek bulamadık,ama bizim yayınlarımızla oluşan kamuoyu değişim adına bir araya geldi,16 yıllık Seba devri bitti.Herkes ve biz herşey çok güzel olacak,milenyumla birlikte Beşiktaş devrimi başlayacak sandık.Olmadı izin vermediler,yönetime ve yılların yönetim anlayışına karşı başa gelenler,işi daha da berbat etti,kulüp dergisinin ilk iki sayısını yeni yönetimle birlikte biz Forza Dergi ekibi çıkarmaya başladık.Hiç unutmam ilk yazım,gsnin tezgahları üzerineydi,Avrupa da yürüyor diye Ülke futbolunda gsnin önü açılıyor ligde terlemeden hedefe yürütülüyordu gs.Aynen bu sezon geçen sezon fbye yapıldığı gibi,ama hep bir kurban vardı BJK.
Düşünün kadıköydeki fb maçını morallerimizi inancımızı motivasyonumuzu yerle bir ettiler ve bize liverpol faciasını yaşatacak yolu açtılar.ismet arzuman hakemliği bırakmış bana ne,benim hakkım yenip helalim olan puanlat başkasına verildikten sonra maç yönetse ne olur yönetmese ne olur.Aynı şekilde Chelsa maçı öncesi fbye moral olsun diye yine bizi kurban ettiler.Yani hep kaybeden biz olduk.90 lı yıllarda gsnin açtığı tezgahları daha önce söz ettiğim gibi Namağlup Tek Şampiyon Beşiktaş Dergisi için yazmıştım fakat ne hikmetse yazılar veto yedi.O gün anlamıştım milenyum çağının ne menem şey olduğunu.Biz özgürce duygularımızı ifade edemiyorduk,gerçekleri yazamıyorduk ve bizi veto eden Beşiktaş yönetimiydi.O gün bugün değişen bir şey yok.Yine tüm forumlarda yazdık bunun adı Maskeli Balodur diye,bizi figüran yapıyorlar,liglerin sonu başında belli oluyor diye,hep haklı çıktık,kaybedeceğimizi baştan bildik ve yazdık.Ülkede tepkiler tavan yapınca ara sıra er meydanında oynandı ligler ve o harbi sezonlarda da hep biz şampiyon olduk.Bakın önümüzdeki sene bu tepkilerden sonra harbi bir lig olacak ve biz şampiyon olacağız.Ama bunların bize bedeli ne yazık ki büyük oluyor,milyonlrca doları boşa gidiyor Beşiktaşımızın.2004 yılında şampiyonluğumuzu engellemek için açılan tezgahları düşünün,en az üstüste 5 yıl şampiyon olabilecek takımı dağıttılar,başta endüstriyel futbolun baronu yayıncı kuruluş olmak üzere tüm tetikçiiler görev aldı ve şampiyonluklara ambargo koyacak Beşiktaşın yolu kesildi.80 yıılara damga vuran hem de Özkaynağı ile bunları başaran Beşiktaş 90 lı yıllarda engellendi,2003 şampiyonluğu hepsini korkuttu,yine engeller çıktı önümüze.Ama artık önümüzdeki sezonlar bunları başaramayacaklar.
Beşiktaşın büyüklüğünü ağır taş olduğunu beyinlere kazıyacak yepyeni bir kuvvetle yola çıkmalıyız.Beşiktaşın gönüllü ordusu Muhteşem Taraftarı bu oyunları bozmak için her zamankinden daha bilinçli ve inançlı göreve hazırdır.Bizlerin hislerine tercüman olacak yönetimlere layıkız.Ben asla şu yönetim bu yönetim demiyorum.Bu düzeni bu tezgahları bozacak,yürürken yolları titretecek sesi çıkınca titretecek ve saygınlık kuracak bir idareye layıkız.
yıllardır çalınan şampiyonluklarımızın hesabını lige amgargo koyarak yııları üstüste ekleyerek sorabiliriz.Bu sezon geçmiş yılların kopyasıdır.Bugün yönetimde olanlar veya yarınlarda göreve talip olacaklar,geçmişin tablosuna bakarak hareket etmelidir