PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakkı Yeten’i Anıyoruz,Hakkı Yeten’i ARIYORUZ !

Namik Kartaloglu
14-04-2008, 18:42
http://img441.imageshack.us/img441/9122/yetenva3.jpg

16 Nisan Çarşamba
saat 11.00
Zincirlikuyu mezarlığı

Namik Kartaloglu
14-04-2008, 18:45
Hakkı Yeten’i Anıyoruz
14.04.2008 15:09

Onursal Başkanımız merhum Hakkı Yeten’i vefatının 19. yılında anıyoruz. Anma töreni, 16 Nisan Çarşamba günü saat 11.00’de Zincirlikuyu mezarlığındaki kabri başında yapılacaktır.
Akaretler'deki Kulüp binamızdan saat 10.15'de otobüs kaldırılacaktır.

HAKKI YETEN (BABA HAKKI) KİMDİR?

Beşiktaş’ın sembolü Baba Hakkı, 1910 yılında Vodina’da doğdu. Henüz 1 yaşındayken ailesi İstanbul’a yerleşti. Babası Binbaşı Mahmut Nedim Bey, 1914’te Çanakkale’de şehit düştü.

5 kardeşiyle birlikte yaşam savaşı veren Hakkı Yeten askeri okula yazıldı. Bu dönemde Beşiktaş Muradiye semtinde futbola başladı. Maltepe, Halıcıoğlu ve Kuleli askeri takımlarında oynadı. Beşiktaş Futbol Şubesi’nin kurucusu Şeref Bey tarafından Siyah-Beyazlı renklere kazandırıldı. Bu arada askerlik mesleğini bırakarak avukat oldu.

17 yıl Beşiktaş forvetinde özellikle sağ iç olarak yer aldı. Otoriter ve teknik oyunculuğuyla kısa sürede kaptan oldu. Özellikle disipline verdiği önem nedeniyle kısa süre içinde “Baba” lakabını aldı. Saha dışında da tam bir beyefendi olan Hakkı Yeten, güçlü yapısıyla rakip oyuncularla ikili mücadelelerde kollarını açar ve karşı takım oyuncusu önüne geçemezdi.

1945’te futbolu bırakana kadar, 1 Türkiye Birinciliği, 2 Milli Küme, 1 Başbakanlık Kupası, 7 İstanbul Ligi, 1 İstanbul Şildi, 2 İstanbul Kupası şampiyonluğu yaşadı. 17 yıl formasını giydiği Beşiktaş’ta 439 maçta 382 gol kaydederek inanılması güç bir sayıya erişti. Derbilere de damgasını vuran Baba Hakkı, hem Galatasaray hem de Fenerbahçe’ye 30’ar gol atarak tarihe geçti.

İkinci Dünya Savaşı nedeniyle A Milli Takım çok az sayıda maç yaptığından Hakkı Yeten de yalnızca 3 kez ay-yıldızlı formayı giyebildi. 27 Eylül 1931’de Bulgaristan’a 5-1 yenildiğimiz maçta tek golümüzü Baba Hakkı atmıştı.

Futbolu bıraktıktan sonra Futbol Federasyonu’nda Asbaşkanlık yaptı. Beşiktaş’ta 3 dönem başkanlık yaptı. Daha sonra yönetimi kurulu tarafından şeref başkanı seçildi. Hakkı Yeten, 16 Nisan 1989 tarihinde yaşama veda etti. Beşiktaş Belediyesi, Fulya Stadı’nın bulunduğu caddeye O’nun ismini verdi.

Yukardaki Yazi Resmi siteden alinmistir. Koyulastirilan kisim duyuru niyetine tarafimdan yapildi ki gidebilecek herkesin orada olmasi icin. Bakalim Yönetim hesabini yapmismiydi Buyuk katilimin!

Gokhan Yerlikaya
14-04-2008, 18:53
Beşiktaş aşkı,hakkı yetenlerindir...

Safak Batman
15-04-2008, 14:55
http://img441.imageshack.us/img441/9122/yetenva3.jpg

Sezen Gunduzalp
15-04-2008, 14:57
Özlüyoruz :(

Safak Batman
15-04-2008, 14:57
http://img125.imageshack.us/img125/3011/babahakkje9.jpg

Safak Batman
15-04-2008, 15:00
http://img218.imageshack.us/img218/1020/drstyv3.jpg

Namik Kartaloglu
15-04-2008, 16:39
Beşiktaş'ın Baba Hakkı'sı, daha evvel Karagümrük'ün ağabeysi idi. Hakkı Karagümrük'te oynarken, her oynadığı maçta attığı gollerle Karagümrük galip gelirdi... O, gençliğinde ne yaman delikanlı idi. şutlarını daha o zamanlar hiçbir kaleci karşılayamazdı.. . Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün futbolculuk, teknik direktörlük ve başkanlık yapmış onursal başkanı...

1910 yılında Bulgaristan'ın Vadina kentinde doğdu. 1 yaşında iken ailesi İstanbul'da Beşiktaş semtine yerleşti. Babası Binbaşı Mahmut Nedim Bey 1914'de Birinci Dünya Savaşı'nda şehit düşünce o da asker olmaya karar verdi.

Bu dönemlerde Halıcıoğlu Askeri Lisesi'nde futbola başladı. 1931 yılında Hakkı Karagümrük'te oynarken Şeref Bey Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel'den daha atik davranarak daha atik davranarak Beşiktaş'a maletti. 17 yıl boyunca Beşiktaş formasını giydi ve bu dönemde takım kaptanlığı yaptı. Beşiktaş'ta futbol oynadığı dönemde 8 İstanbul Lig, 3 İstanbul Şilt Kupası, 1 İzmir Uluslarası Fuar Kupası, 3 Milli Lig Şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası, 2 Başbakanlık Kupası, 4 Özel Turnuva Şampiyonluğu kazandı.

Bu arada futbola devam ederken 1937 yılında Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Beşiktaş formasıyla gol kralı da oldu. Futbol oynadığı dönemlerde tüm dünya savaş içinde olduğundan milli maçlar çok ender yapılıyordu. Bu sebeple sadece 3 kez Milli formayı giyebildi ve1 gol attı. İngiliz Arsenal'den teklif aldığı ancak kabul etmediği söylenir. Oynadığı 439 maçta 382 gol kaydederek Beşiktaş'ın en golcü futbolcusu olmuştur. Derbilerde de en çok gol atan futbolculardandır. Hem Fenerbahçe'ye hem Galasaray'a 30 gol atarak çok zor kırılacak bir rekora sahiptir.

BABA HAKKIYLA İLGİLİ BİR ANI Bozkurt Kulübü, Karagümrükle bir maç almıştı… Oyun Halıcıoğlu Sahası'nda yapılacaktı… Ve maç günü mezkûr sahaya gidildi… Saatinde takımlar karşılıklı dizildiği zaman, Bozkurt takımı devrin kuvvetli kulüplerinin

futbolcularıyla takviye edilmişti; Rakip kaleyi zamanın meşhur kalecilerinden; Harbiyeli Paşa Sırrı koruyordu… Maç başlamak üzere bizim Baba Hakkı yok; İdareciler ve taraftarlar telaş içinde Hakkı'nın yolunu gözlüyorlardı!!! Oyuna başlandı. Az sonrada Hakkı, Balat istikametinden gelen bir sandal içinde göründü; Taraftarlar oyunu bırakmış sevinçle ona doğru koşmaya başladı… Maça geç kaldığını anlamış olacak ki; "Hakkı Baba" sandalda soyunuyordu!!! O sahile çıktı, idareciler da takım kaptanı Sebahattine geldiğini haber verdi. Fakat Kaptan Hakkı'nın geç kalmasına kızarak oyuna sokmadı;

Maçın ikinci yarısında Hakkı'nın oynaması için İdareciler, Sabahattin'i ikna ettiler. Kaptan da verdiği cezayı kâfi görerek bu bomba futbolcuyu oyuna dahil etti;

Ve o gün yarım devre oynayan Hakkı, Bozkurt takımına hem de Sırrı gibi kaleciye; Tam 6 gol attı.. O gün Hakkı'nın şutlarına dayanamayan Sırrı kaleyi terketmişti...

(dünden bugüne karagümrük gençlik kulübü 26-82; ASAF AYÇIL)

1948 yılında bir maçta taraftarın onu ıslıklamasından sonra "Bu formayı bana taraftar giydirdi. Şimdi onlar isteyince de çıkarırım" diyerek futbolu o maçta bırakmıştır.

Futbol Federasyonu'nda asbaşkanlık görevi de yapan Yeten, 3 kez Beşiktaş Başkanlığı yapmıştır. Yönetimde olmasa da her zaman takım içinde söz sahibi olan Hakkı Yeten sert ve otoriter tutumunun ve hem kendi takımındaki hem de rakip takımdaki futbolculardaki ona karşı duyulan saygı nedeniyle Baba Hakkı unvaniyla anılmıştır.

Otoriter yapısı ve takım üzerindeki ağırlığı üzerine anlatılanlar gerçekten bugünkü profesyonel futbolda zor inanılacak olaylardır. Bu anılara örnek olarak; kırmızı kart gören futbolcunun önce Baba Hakkı'ya dönerek, "Çıkayım mı?" diye sorması ve o "Evet" deyince çıkması veya Harp Okulu ile Ankara'da oynanan ve ilk yarısı 3-0 yenik kapanan maçın devre arasında soyunma odasında "Dönüş biletleriniz yırtarım, yürüyerek İstanbul'a dönersiniz" tehditi sonucu maçın ikinci yarısında Beşiktaş'ın 6 gol atarak maçı 6-3 kazanması verilebilir.

Ne kadar amatör ruha sahip olduğuna ve sportmenliğine örnek olarak anlatılan başka bir olay ise şu şekildedir. Fenerbahçe ile Şeref Stadı'nın çamurlu ortamında oynanan maçta Beşiktaş 2 farklı skorla önde gitmektedir. Maçın ortasında Beşiktaş atakları ardarda devam ederken orta sahada Fenerbahçe kaptanının yanına gelen Hakkı Yeten şöyle der: "Arkadaşlarına söyle biraz maça asılsınlar bu maçın zevki böyle çıkmaz."

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün Süleyman Seba ile birlikte iki onursal başkanından biri olan Hakkı Yeten 17 Nisan 1989 tarihinde vefat etmiştir.

hakki yeten - eski Sözlük

1931-48 seneleri arasında forma giyen bjk futbolcusu. baba hakkı, hakkı kaptan lakapları ile tanınırdı. oynadığı 439 maçta 382 gol kaydetti. çeşitli dönemlerde bjk kulüp başkalığıda yapmış türk sporunun efsane isimlerindendir.
(kermith, 17.05.2001 13:31

ayrica futbolu biraktiktan sonra kendini alkole vermistir.
(jaws, 17.05.2001 13:40)

kendisi hakkında "kırmızı kart gören futbolcu önce baba hakkı'ya dönerdi, 'çikayim mi?' diye sorardi, o evet deyince çikardi" gibi efsaneler anlatilan ve dahasi bu efsaneler muhtemelen dogru olan kişi.... bir başka ani da, oyun sıkışınca iki kişiyi sağina soluna alip, kollarina takip rakip ceza sahasina bu sayedebir müdaheleye maruz kalmadan girdiğidir...
(portakal, 09.06.2002 01:55)

bir maçta taraftarin onu ıslıklamasından sonra "bu formayı bana taraftar giydirdi, şimdi onlar isteyince de çikaririm" diyen futbolcu... o zamanlar profesyonellik, nike anlaşmasi ile dünya kupasi finalinde oynayan sarilik ronaldo gibi eylenceler yok tabi...
(portakal, 09.06.2002 01:57)

bir macta da rahatsiz oldugu icin yelekle oynamistir. yalniz yelegi formanin altina degil ustune giymistir. tribun dergisinde vedat ozdemiroglu yazmisti.
(goner, 09.06.2002 02:16)

olum yildonumunde, baba hakkı' yla ilgili penche.com dan bir alinti :

"bir oyuncusu ile bir camia bu kadar özdeşleşebilir mi?

veya...

bir kişi üyesi olduğu bir camianın özelliklerini bu kadar benimseyebilir mi?

bakın beşiktaş''a...saymaktan gurur duyduğumuz özelliklerin çoğunu baba hakkı''da göreceksiniz. alçakgönüllülük, vakurluk, bağlılık, gerektiği yerde kabadayılık... hepsi mevcut..

bir insana boşu boşuna "baba" lakabı takmazlar, anlatılanların hepsinin hayal ürünü olduğunu farzetseniz dahi bir kaptan boşu boşuna bu kadar saygı göremez.

bakın ama dikkatli bakın onun o meşhur resmine..orta sahada elleri belinde, kaşları çatık o resme..rahmetli dedemin bildiğim ilk doğumgünü armağanıydı bana..işte demişti beşiktaş''ın ete kemiğe bürünmüş hali, işte tuttuğun takım, işte camian...o zamanlar anlamasam da zaman geçtikçe yerli yerine oturdu o tanımlama..

beşiktaş farklıdır....semtiyle asaletiyle ve kaptanıyla...

rahat uyu baba hakkı..."
(kalashnikov, 16.04.2003 21:04 ~ 21:05)

tek bir sözü ile takım oyuncularının performanslarını iki katına çıkartmayı başaran, kaybetmeye tahamülü olmayan efsane beşiktaş kaptanı.
(dalamar, 15.05.2003 17:09)

beşiktaş altyapı tesislerindeki stadyuma adı verilen eski beşiktaş'lı futbolcu. *
(tolginho, 15.05.2003 17:10 ~ 17:11)

tribünlerden karşı takıma gereksiz küfür filan edildiğinde durur, tribüne döner, iki elini şöyle beline koyar, dik dik bakarmış. tribün tabii sus pus. 3-6'lık harp okulu maçı efsanesini zaten herkes bilir. (ilk devre beşiktaş soyunma odasına 3-0 mağlup gider de hani, baba hakkı "adam gibi oynamazsanız dönüş biletlerini yırtarım. yürüyerek dönersiniz" der..)
(nazmiye demirel, 15.05.2003 17:16 ~ 17:17)

büyük ama çok büyük bir insan.
futbolculuğu mu?
onu bilmiyorum. onun gibi bir insan varken futbolun da o kadar önemi yok, o ayrı.
(cnbce, 20.05.2003 22:30 ~ 22:34)

bir fener beşiktaş maçında yaşanılan hadisede şöyledir...
şeref stadının çamurlu ortamında oynanan maçta beşiktaş 2 farklı skorla önde gitmektedir...maçın ortasında ataklar ard arda devam ederken orta sahada fenerbahce kaptanının yakasına yapışan baba hakkı der ki;
-arkadaşlarına söyle biraz maça asılsınlar bu maçın zevki böyle çıkmaz..o kadar insan güzel bir maç izlemeye gelmişler sizler dökülüyorsunuz...bir an evvel kendinize çeki düzen verin...
diyerek futbolun asıl amacının ne oldugunu vurgulamış gelmiş geçmiş en buyuk turk futbolcusudur..beşiktaşlıyım diye söylemıyorum..ondan sonra gelen butun efsanelerde metin oktaylar lefterler baba hakkıyı örnek aldıklarını milyon kez beyan etmişlerdir...
rahat uyu baba...
(olympos, 21.05.2003 15:33)

süleyman seba'yı alnından öptüğü anın temsili tablosu seba'nın evinin başköşesinde durur. derler ki, "o resme bakan kartal'ı görür"..
(nazmiye demirel, 21.05.2003 16:10)

bir ankara deplasmaninda ilk devreyi 2-0 malup bitiren futbolculara elindeki geri donu$ biletlerini gostererek "bu mactan yenik cikarsaniz istanbula kadar yuruyerek gideceksiniz" diye bagirmak suretiyle motivasyon yapan ve belki de bu sayede macin 2-4 sona ermesinde emegi gecmi$ super insan.
(bkz: baba hakki)
(tarator, 21.05.2003 18:35)

bir fenomendir baba hakkı’sı kartalların. bir maçta oyundan atılan sağ bek cihat önce baba hakkı’ya müracaat etmiş: “çıkayım mı baba?” “çık!” demiş baba başını önüne düşürüp çaresiz söylenmiş; “sen çık cihat! sen çık!” çıkmış cihat. aynı baba hakkı 1946 yılında bir karagümrük maçında sahne alıyor bu kez. orta hakem müjdat gezen’in babası necdet gezen. yan hakem de yılların gazetecisi fahri somer.
baba bir pozisyonda dömi voleyi yapıştırıyor topa. ağların yırtık yerinden dışarı çıkıyor top. karambol anı; necdet hoca pozisyonu net göremiyor ve autu gösteriyor. taraftar iyice çileden çıkıyor ve başlıyor necdet hocaya çalışmaya...
malzemeler, sahanın içine doğru sökün ediyor. kan gövdeyi basacak, burnundan aerobik yapan bir insan topluluğu. kibarlık var, arada baba hakkı var, iki de bir eliyle sus işareti yapıyor. baktılar susmuyor beşiktaş taraftarı tribünün önüne gidip bağırıyor basbariton; “çıkın dışarı! susmayacaksanız boşaltın burayı!”
kafa sebahattin, babayı tribünün önünde hazırolda dinliyor önce, sonra da talimata uymak gerektiğini anlatıyor taraftarlara. kafa sebahattin de tribünün ağır abilerinden. susuyorlar biraz ama necdet hoca o maçta ip olsa tutulacak, su olsa kuyudan çekilecek cinsten değil. maddenin hiç bir haline benzemiyor. neyse...
maç zar zor atılan iki golle ve neredeyse mağlup olunacakken baba hakkı’nın ve şükrü gülesin’in golleriyle bitiyor. ama dert basmış triubünleri. ikibin kişi bekliyor hakemi. hacamat edecekler. baba hakkı maç bitiminde talimatı veriyor fahri somer’e; “necdet abiye söyle yanıma gelsin!”
necdet hoca, baba’nın yanına sökün ediyor. biriken kalabalığın arasından birlikte çıkıp gidiyorlar. türk filmlerinde olurdu böyle sahneler. ağır abilerden biri girer devreye, kitle dağıtır linç pozisyonunu. baba hakkı deyince akan sular dururmuş gerçekten.
kafa sebahattin; “baba hakkı dedin mi duracaksın kardeşim!” dediydi geçenlerde ki sohbetimizde; “ondan hakemler bile korkardı. otoriterdi. aslanda, kaplandı, hem aslandı, hem kaplandı!” hem aslan hem kaplan!!! baba’nın mitolojideki yerine zorluyoruz sohbetimizde.
baba hakkı’yı henüz hakkı yeten’ken galatasaraylı idareci ahmet kara bey’in; “şu beşiktaş, hakkı’yı alsın güçlensin. o zaman ligdeki kuvvetli takımların sayısı artar, biz de futbol görürüz! -hem maddi hem manevi çabalarla-” diyerek aldırdığı söylenir. rivayet muhtelif.
bir maçta şükrü gülesin’e kornerden topu bana at, dercesine elini kaldırıp yer gösteriyor işaret parmağıyla. gelişine yazılacak baba. şükrü her zamanki gibi kaleye atıyor topu ve futbol yaşamında attığı 39 korner golünden birinden bir örnek sunuyor. baba kovalamaya başlıyor şükrü’yü; “neden bana atmadın oğlum!”
elimde bir fotoğraf var. sözün bittiği yerdir orası. baba süveter giymiş. baklava dilimi bir süveter. siyah-beyaz. maç öncesi şöyle bir diyalog geçmiştir büyük olasılıkla baba ile hakem arasında; “hocam biraz hastayım!” der eliyle göğüs kısmını ve süveterini göstererek. tamam, anlamına gelen bir kafayı öne eğme işareti yapar hakem de gözlerini kapatarak. ağır abilerin ünlenme, seslenme, anlaşma dilinden örnekler vererek.
1978 yılında güven taner’in baba hakkı’yla yapılmış röportajının ses kasetlerini buldum. “herkes e hizmet ettim ben. gerek saha içinde gerekrse saha dışında! ama kendim selvi gibi kaldım ortalıkta. selviler dibine ışık salmaz! selviler öyledir!” diyordu gülerek. yine basbariton.
benim canım dostum doktor hakan savlı’nın şiiri anlatıyor onu en çok. fazla söze ne hacet;
baba hakkı’yla taci
maç başladı çocuklar, saaetime baktım beş dak’ka on dak’ka gol yok... dayanamadım / küalkıp bağırdım: “baba hakııı!...” topu kesti, döndü, tribünlere baktı...
seni orada bulmak tacettin / bir pazartesi, dinlemek teneffüste” dünkü maçın mühim anlarını / nasıl olsa yine baba hakkı’ya attıracaksın bütün golleri... bir an gözgözeyiz, bütün stad sus pus / elimi saatime götürüp dedim: / “hani be baba hakkı, gol nerede?” dedim. başını eğdi / “geliyor tacicim” der gibi yaptı / topu aldı bi çalım, iki çalım, şut ve gol! / herkes ona koşarken, döndü, tribünlere / beni hafifçe selamladı...
seni orada bulmak tacettin, sen ki / en yoksuluydun sınıfın, arka sıralarda, dalgın gözlerle, / çıta gibi zayıf / kambur / konuşurken kekelerdin, en utangacı / sanki sen yalnızca baba hakı’yı anlatırken yaşadın... ve maç bitti, omzuma alıcam / “dur!” diyor bana; “taci yapma allaşkına!” / “olur mu?” dedim / “olur mu be baba hakkı!” / almışım onu orada omzuma... iki tur... o ve ben... baba hakkı!
işte seni oradan almak / dolmabahçe’de bir aksak üsüt / ağaçlı yolda yürürken sarmaş dolaş / ikinizi bir bayrağın desenlerine koymak / “bu bizim bayrağımız” demek sonra onlara / “çıkmaz sokaklardan çıkardık aşka” / yaşadık... bunlar hayatlarımız / ve içinde hiç bir şey yok... öykülerimizden başka!”
"fenomenim dedim ona “fenomenim! git selam söyle kartallara gökyüzünün maviliğini yırtarak! tamam mı fenomenim tamam mı?”
hakan dilek
(daha, 16.04.2004 12:36)

futbolu futbolun ötesinde , beşiktaş taraftarı nın da ölmesine asla izin vermeyeceği değerler ile algılamış , bunu da sonraki nesillere olabilecek en iyi biçimde aktarmasını bilmiş, beşiktaş taraftarının övünç kaynakları arasında her zaman üst sıralarda yerini almış, ruh ile, dürüstlük ile , cesaret ile , özgüven ile , dayanışma ile dolu bir tarihin en güzel satırlarının yazarı, beşiktaş ın efsane spor insanı.

maçları halen kapalı dan izlediğine inanılır.

(bkz: halkın takımı beşiktaş)
(bkz: ruhumuz yeter)
(216, 16.04.2004 13:12 ~ 20.04.2004 12:56)

bugün, aramizdan ayrilisinin 16. senesinde zincirlikuyu' da anilan büyük besiktasli.

yukaridaki kapaliya selamlar.
(kalashnikov, 16.04.2005 14:50)

yukaridaki kapalidan bugün sahaya baktiginda, bir ecnebinin* nasil da besiktasli olduguna, ve en önemlisi her biri yüregini eline almis delikanlilarinin, çilgincasina kalelerini savunup, beyefendiliklerinden ödün vermeden, tertemiz, analarinin ak sütü gibi helal, gerçek bir derbi zaferine kosarak gittiklerine bizleri öksüz biraktiktan 16 yil bir gün sonra taniklik eden çok özel bir insan.
(yuki the zorba, 18.04.2005 03:21)

sadece kendisi ile ilgili girilmiş olan entryleri okuyan bir beşiktaşlının bile böyle bir adamla aynı takımın taraftarı olduğu için gurur duymasını sağlayan efsane insan, en baba beşiktaşlı.

(bkz: besiktasli olmaktan gurur duymak)
(bkz: besiktasli olmak bir onurdur)
(bkz: insanlarin besiktasli olma sebepleri)
(prisoner, 14.07.2005 22:00)

(bkz: senollar birollar gider yusuflar sanlilar gelir)
(kazamm, 17.07.2005 09:30)

beşiktaş'ın tartışmasız en büyük efsane ismi. çoğu insanın beşiktaşı seçmesinin sebeplerinden biridir baba hakkı. kayıtlara göre doğumu 1910 ölümü ise 1989 olsa dahi bizim için (1910-....).
(exavier mcdaniel, 22.09.2005 13:18 ~ 09.01.2006 15:42)

yarın (16 nisan 2006) ölümünün 17. yılında zincirlikuyu mezarlığındaki kabri başında anma töreni yapılacak olan efsane.

Forum.tr den alinmistir. Alintilar da degisik kaynaklardan toparlanmis yazidir.HT den de alintilar yazi icinde bulunmaktadir.

Cem Ozel
16-04-2008, 12:51
"Onun tüm hayatı ve aşkı Beşiktaş'tı. Hatta Beşiktaş'a olan bu aşkından dolayı evlenmedi. Avukattı, bütün kazancını Beşiktaş'a yatırdı." baba hakkıyı bu şekilde anlatırlar.

Baba hakkı Ruhun şad olsun..

Safak Batman
16-04-2008, 13:28
http://img442.imageshack.us/img442/7079/babahakk1lj7.th.jpg (http://img442.imageshack.us/my.php?image=babahakk1lj7.jpg)http://img227.imageshack.us/img227/747/babahakk2wb8.th.jpg (http://img227.imageshack.us/my.php?image=babahakk2wb8.jpg)http://img501.imageshack.us/img501/9896/babahakk3xc0.th.jpg (http://img501.imageshack.us/my.php?image=babahakk3xc0.jpg)
http://img501.imageshack.us/img501/2316/babahakk4gy3.th.jpg (http://img501.imageshack.us/my.php?image=babahakk4gy3.jpg)http://img442.imageshack.us/img442/4403/babahakk7ns4.th.jpg (http://img442.imageshack.us/my.php?image=babahakk7ns4.jpg)http://img501.imageshack.us/img501/3658/babahakk5vx4.th.jpg (http://img501.imageshack.us/my.php?image=babahakk5vx4.jpg)
http://img501.imageshack.us/img501/4310/babahakk6qg7.th.jpg (http://img501.imageshack.us/my.php?image=babahakk6qg7.jpg)

Safak Batman
16-04-2008, 13:41
http://img501.imageshack.us/img501/6596/l1030354zp8.th.jpg (http://img501.imageshack.us/my.php?image=l1030354zp8.jpg)

Namik Kartaloglu
16-04-2008, 18:18
Gazeteciler ve Safak hep yöneticileri cektiginden 10 000 taraftar Fotografcinin arkasinda kaldi. Olsun Görunmez kahramanlarimizin olmasi iyi bir anlamda.

Murat Aru
16-04-2008, 18:59
İşde olduğumdan dolayı BABA HAKKI ya gidemedim, Teşekkürler Şafak.

Olgun Şimşek
17-04-2008, 08:38
mekanın cennet olsun.hakkı baba

Onur Özgen
18-04-2008, 17:07
"şenollar, birollar gider; sanlılar, yusuflar gelir, şampiyonluklar yine beşiktaş'ın olur!.."

"baba" hakkı yeten

bu zamanlarda daha da çok arıyoruz "baba" hakkı'yı. onun gibi biri daha beşiktaş'a gelir mi, zor, hatta imkansıza yakın; ama onun değerlerini ( beşiktaş'ın değerlerini ) beşiktaşlılara hatırlatacak birileri mutlaka olmalı, olmak zorunda!..

Özlem Erdoğdu
18-04-2008, 19:09
şimdi beşiktaşlı olmak üzerindeki formaya bakılarak karar verilen birşey ama eskiden iyi insan olmadan iyi beşiktaşlı olunmazdı... hakkı baba arıyoruz seni, mirasın kötü ellerde buruşmuş bir kağıt parçası muamelesi görmesin diye uğraşıyoruz. iyiki vardın...

Namik Kartaloglu
22-04-2008, 19:15
http://img261.imageshack.us/img261/6130/collage1jx0br3.jpgGökhan Yerlikaya bu resim burada olmaliydi diye dusundum ve tasidim. Sence de uygundur sanirim?