PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : fArkındAmısınız...

Umit Bayezit
04-06-2008, 09:14
sevgili dostlar yorumsuz aktaracağım

akşam gazetesi haberidir.
http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=120111,2

Küfür, rant artık bitecek

Çarşı Grubu kendini feshettiğini açıkladığından beri senaryoların ardı arkası kesilmiyor.

Taraftarlar arasında siyasi görüş farklılıklarından dolayı kavgalar çıktığı söyleniyor. Tribünlerdeki çıkar çatışmasına, rant kavgasına işaret ediliyor. ÇARŞI adının Beşiktaş’ın önüne geçtiği, artık durdurulması gerektiği, yönetimin baskısıyla bu kararın alındığı ileri sürülüyor. ÇARŞI’nın susmadığı, susturulduğu iddia ediliyor. Bu senaryoların tam ortasındaki isimler ise Alen ve arkadaşları. Onların gerekçelerinin odak noktası “Bizim için satılmış ÇARŞI bile dediler. Güven sarsılması oldu, çekildik” şeklinde. Peki ya susturdukları, çekilmelerini sağladıkları iddia edilenler. İşte onları kimse bilmiyor, tanımıyor. Tabi Beşiktaş tribünlerinin belli bir grubu hariç.

İşte onlar, yani ÇARŞI’nın yeni A Takımı, AKŞAM’a konuştu. Kimdirler, kimlerdendirler. Siyasi görüşleri nedir. Böyle bir olaya neden ihtiyaç duydular. Nelerin yanlış yapıldığını gördüler, onlar ne yapacaklar. Konuyu fazla uzatmıyoruz, sözü ÇARŞI’nın yeni liderlerine bırakıyoruz:

YANLIŞLARINI ANLADILAR

“Biz 2003’te de görevi devralıyorduk. Bu arkadaşlarımızla bir sene önce de konuştuk. Onlar da kabul ettiler. ‘Erdem gelsin, bu misyonu üstlenebilecek bir arkadaşımız. Erdem’in hakkıdır ona yakışır’ dediler. Biz de bekledik. Alen ile de konuştuk, helalleştik. Çekileceklerdi, ama ‘feshettik diye bir açıklama yaptılar. Ondan sonra ajitasyona döndü iş. Kendilerini fesih ederek kaos ortamı yarattılar. Sonunda yanlış yaptıklarını anladılar.”

“Tribünden siyaseti kaldırmak istiyoruz. Tribünlerin amacı siyasal mesaj vermek değil, takımı desteklemektir. Bizim sağla solla işimiz yok. Herkes dinini, ırkını, siyasetini stadın kapısının önünde bıraksın, içeriye formasını giyip girsin.”

ARTIK BELEŞ BİLET YOK

“Bundan sonra kimse Beşiktaş’tan bir şekilde rant elde etmesin. Bedava biletler alınmasın. Atkılar, formalar yaptırılıp satılmasın. Beleş bilet yok. Tribünler lisanslı ürünleri alacaklar, hiçbir rant ilişkisi olmadığı için kavga olmayacak.”

“Başkanı gönderip göndermemek genel kurulun işi, tribünlerin değil. Tribünleri genel kurullara sokmayacağız. Genel kurulun üzerinde tribünün baskı oluşturmasının gereği yok. Kimse kendini farklı hissetmesin.”

“Beşiktaş tribünlerinde küfürler, günahlar, hainlikler var. Bunlar üzücü. Biz G.Saraylı, Fenerli dostlarımızla da buluştuk. Küfür etmemek için elimizden geleni yapacağız. Bursalı arkadaşlarla da görüştük, husumeti bitireceğiz.”

“Bizim amacımız eşlerimizle, sevgililerimizle, çocuklarımızla maça gidebilmek. Bizim derdimiz para, pul, şan, şöhret değil.”

SAĞDAN SOLDAN ANLAMAYIZ

“İşin içinde rant olmasa, 43 yaşında film artistleri gibi televizyonlara çıkıp ajitasyon yapmazlar.”

“İlk başından beri maksadını aşan açıklamalar yapıyorlar. Biz komutan değil, Beşiktaş’ın askerleriyiz. Arkadaşlarımız açıklara gitmişler, oradan seyrediyorlarmış. Biz hiç açılmadık, hep oradaydık. Biz eleştirilere kızıp yolumuzdan dönecek insanlar değiliz. Aslolan Beşiktaş’tır.”

“Sosyal içerikli mesajlar devam edecek ama siyasi simgeler bitecek. Anarşistin A’sı olmayacak.

“Bölünmelere kadar gitti tribünler. Bu bölünmelere neden olan bu işaretleri ortadan kaldıracağız. Biz ne anlarız sağdan soldan, biz tribüncüyüz.”

“İnsanlar kavgasız, o semtmiş, bu semtmiş ayrımı yapmadan tribünlere gelecek. Esenler, Karagümrük gibi semt bayrakları da kalkacak.”

“Ermenisi, yahudisi, müslümanı olsun birçok insan var. Bu insanların hep bir arada Beşiktaş paydası için bir arada olması lazım. En ufak bir terslik tribünlere daha değişik yansıyor.”

“Kavga eden, rant elde etmek isteyen, huzuru kaçırmak isteyenler artık tribünlere girmeyecek. Utanıp giremeyecekler.”

“İçimizdeki iyilikle içimizdeki kötülüğü yok edeceğiz. İyi olan herkesi şova bekliyoruz.”

“Bizim hiç kimseyle ilişkimiz yok. Bizim ağabeylerimiz belli. Eksik gidenleri düzeltmek için buradayız. Bu tribünlerin komutanlara ihtiyacı yok, askerlere ihtiyaç var. Hangi maça gidersek kendi paramızla gidiyoruz. Kulübümüzün lisanslı ürünlerini Kartal Yuvası’ndan kredi kartlarımızla alıyoruz. Bundan sonra da böyle olacak. İhtiyacımız yok bizim 200-500 kombineye.”

KURTLAR VADİSİ SHOW TV’DE!

“Biz 20 senedir bu tribünlerdeyiz. Kurtlar Vadisi ifadesi kullanılıyor bizim için, bu çok ayıp. Bizi ülkücü mafya yaptılar. Bizim hiçbir siyasi kimliğimiz yok. Kurtlar Vadisi Show TV’de.”

“Bizim için ülkücü mafya falan diyorlar. Genel Kurul’da Yıldırım Demirören’i destekliyorlardı. Yanlarında Ülkü Ocakları yöneticileri vardı. Bu kulübün İkinci Başkanı MHP milletvekili. Senin başkan yardımcın bu. Onların da adına çamur atmış oluyorsun. Sen nasıl bu kulübe siyaseti sokabilirsin ki. Bizim partiyle, siyasetle, dinle işimiz yok.”

“Hepimiz farklı siyasi görüşte kişileriz. Hepimiz için de Türkiye Cumhuriyeti’nin askerleridir diyebilirsiniz”

“Şarabı da içeriz, esrarı da çekeriz gibi küfürlü besteleri tribünlerden kaldırmak ‘light’lıksa ‘ligh’tız o zaman.”

Tribünlerin yeni lideri Erdem Fora

Erdem Fora 31 yaşında. Vatani görevini Mardin’de sürdürüyor. Askerliğinin bitimine 85 gün kalmış. Şu an hava değişimi almış. Beşiktaş semtinden. A takımındaki arkadaşları “Beşiktaş tribünlerinin bundan sonraki söz sahibi Erdem Fora’dır. Tribünlerin beklediği kişidir kendisi” diyor. Erdem Fora bu liderliği üstlenmiş. O da diğer arkadaşları gibi aynı dili konuşuyor. “Bundan sonra tribünlerde güzellik olacak. Kavgalar, vurdular, kırdılar son bulacak. Bu güzellikleri hep beraber yaşatacağız” diye konuşuyor. A takımı, bugün Maçka Demokrasi Parkı’nda saat 19.00’da bir basın toplantısı yapıp hedeflerini açıklayacak.

Erdem Fora (31)

Vatani görevini yapıyor

Semti Beşiktaş

Gökhan Karamehmet (31)

Kuyumcu

Semti Kurtuluş

Erhan Küçükçavdar (30)

Uluslararası lojistik firmasında çalışıyor

Semti Karagümrük

Ali Güney (30)

Fırın firması sahibi

Semti Tophane

Ahmet Topçu (30)

Spor tesisi işletmecisi

Semti Kuştepe

Gökhan Tatan (29)

İlaç firmasında mümessil

Semti Mecidiyeköy

Asi Ruh’un gelirini Beşiktaş’a bağışlasınlar hakkımızı helal edelim

Beşiktaş tribünlerinin yeni liderleri, Alen ve arkadaşları ile bir husumet ortamı doğmasını istemiyorlar, buna da izin vermeyeceklerini söylüyorlar. Ancak eylemlerinden ve söylemlerinden rahatsızlık duyduklarını da vurguluyorlar. Ve ilginç de bir öneri getiriyorlar: “Asi ruh diye film çektiler. Bu filmin telif hakkını, tüm gelirini Beşiktaş’ın Kartal Yuvası’na bağışlasınlar. Beşiktaş’tan rant elde etmesinler, rant peşinde olmadıklarını ispat etsinler biz de bütün haklarımızı helal edeceğiz.”

Çarşı’nın yeni A Takımı, tribünlerdeki ambiansın eksilmeyeceğini, aksine daha da güzelleşeceğini de iddia ediyorlar ve “Beşiktaş tribünlerinde herkes bir Alen adayıdır” diyorlar.

ARTIK BUNLAR OLMAYACAK

* ÇARŞI’nın A harfinin simgelediği anarşistin A’sı kullanılmayacak.

* Siyasi simge içeren pankart açılmayacak, slogan atılmayacak.

* Hiç kimse kulübe üye olmayacak. Üyelikleri bulunanların üyeliklerini dondurmaları planlanıyor.

* Tribünlere semt pankartları asılmayacak.

* “Şarabı da içeriz, esrarı da çekeriz”, “Allah belamızı versin” şeklindeki tezahüratlar son bulacak.

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=120111,2

Vedat Benakay
04-06-2008, 09:33
neler oluyor...istanbulda bir kardesimle konusyordum bu isimleri haber cikmadan tek tek bana verdi ve buyuk bir tehdit var abi dedi..bilgisi olanlar lutfen aydinlatsin...A CARSININ ruhudur ruhu

M.Ilke Bortacina
04-06-2008, 09:51
fArkındAyız... Bekleyelim ve Görelim bakalım neler olacak... Sanki kıyamet bekler gibi...

Umit Bayezit
04-06-2008, 10:09
bu akşam maçka parkında yapılacak toplantıya katılacaktım en azından neler oluyoru anlamak vaabında ancak gelmiyorum vazgeçtim ilkeciğim erteledim yarın yada bir kaç gün sonra geleceğim görüşürüz

Vedat Benakay
04-06-2008, 10:36
evet ilke kardes kiyameti bekler gibi.

Gönülden Müjde Başar
04-06-2008, 10:37
yıllarca abi dedikleri beraber bağırdıkları bilet peşinde koştukları insanların arkasından biranda böyle atıp tutmak hangi ahlaka sığıyor.
bunamadık biz çocukta değiliz geçmişimiz var bildiğimiz.

öküz öldü ortaklık bitti denir hani aynen öyle yani
birden bire insanların içindeki kini kusmalarının izahı varmı?
şimdi birden kurtarıcı gibi (ortada kurtarılması gereken bir durum yok o ayrı) ortaya fırlayıp insanların yıllarca verdikleri emeklere çamur atmak hangi amaca hizmet veriyor?

asi ruh taraftar emeği ile yapılmış bir film klüp mü finanse etti de geliri klübü verilecek?
yok a kullanılmayacak yok siyasi mesaj verilmeyecek meğer uzun zamandan beri ne kadar sinsi planlar içindeymiş bazılarımız.

Çarşıdaki bazı şeylere kırılmak daha iyi olsun diye eleştirmek yada göbeğe neden protesto etmiyorsunuz diye serzenişte bulunmak başka şey (ben yaptım yazdım söyledim)
mal bulmuş mağribi gibi atlamak başka

Çarşı medyatik oldu diye bok atarken daha maçlar başlamadan gazetelere röportaj verip medyatik olma çabası da nasıl bir çelişki acaba

dünün kartalları bugünün atmacası olmuş yazık kere yazık

aynı yazıyı forzayada yazdım çok üzüldüm ben bu a takımı olayını görünce
hayır bilmesek tanımasak tamamda tanıdığımız neler yaptığını bildiğimiz insnaların böyle şeyler yapmaları çok dokundu bana

Özer Özçetin
04-06-2008, 11:14
Arkadaşlar herkes bekleyip görecek neticede,yalnız bir arkadaş yıllarca bilet peşinde koşanlar şimdi neden döndü demeye getirmiş,hem bedava bilet yoktur açıklamasını yapan arkadaşların beynatı varken şimdi onlardan bilet alındı demek ne derece doğru.
Eğer daha önce bilet alınmadı açıklamasına inanıyorsak bu arkadaşlarında bilet peşinde koşmaları diye bir realite olmadığı ortadadır.
Ayrıca bel****l konusunda öncelikle hak masraf yapıp çekimi hazırlayan kasetleştiren firmanındır.Fakat Beşiktaş adına Beşiktaşlıyı anlatan bir film var ortada,elbette bunda birşeylerin hakkı olacak,Beşiktaş tribünlerini efsaneleştiren 80 li yıllardan beri mücadaleyle bugünlere taşıyan herkesin hakkı mevzudur o vakit.
Yapılması gereken Kartal Yuvaları üzerinden sattırmak film şirketi ile yüzde üzerinden anlaşıp kulübe gelir sağlamak mantıklı olur.

Ömür Hıncal
04-06-2008, 11:34
ortada bir yangın varsa karınca olur suyumuzu taşırız.

Sercan Yaprak
04-06-2008, 11:35
çArşı dan A harfi nasıl Anarşi olarak yazılmaz ne demek bu.İlk maçda çArşı Faşizme karsı dev bir pankartla çıkalım ne oluyor görürsünüz...

Burak Güven
04-06-2008, 11:42
Özer abi durum bu kadar hafife indirgenecek bir durum değil kanımca. Kimdir ne değildir bu kişiler merak etmekteyim?

Sercan Yaprak
04-06-2008, 11:44
Bende çok merak ediyorum abiler ülkücü tayfa bjk tribünlerine el mi koyacak :(

Özer Özçetin
04-06-2008, 11:46
edit.....

Gönülden Müjde Başar
04-06-2008, 11:49
ben bilet peşinde koşarken yazdım ve burdan kastettiğim maçalra girebilmek için abilerden bilet almak için abilerin peşinde koşmalarıydı
kastettiğim bedava bilet alma klüpten diil abilerden bilet almaydı

Özer Özçetin
04-06-2008, 11:49
kimse altında kalacağı lafları etmesin,daha önce tribün önderliği görevini yürüten arkadaşlarımızın siyasi görüşünü biliyormusun veya göreve talip olan arkadaşların hangi görüşten olduğunu.Solcu olmak özelleştirmenin her türüne karşı durmak değilmidir.
Beşiktaş adım adım özelleştirilirken hisseleri ismi satılırkenfenerli iş adamlarına fulyada işletme hakları verilirken sol cevher niye uyudu o zaman veya Akatlar cola olurken niye susuldu veyahut ta Halkın projesine niye sırt çevriLDİ.
demekki solla flan alakamız yokmuş,solculuk maç öncesi sosyal flama ile ve maç sonuna doğru GÜndoğduyla bitiyorsa ama olan bitene liberal bakışla bırakın yapsınlar bırakın satsınlar bırakın geçsinler olarak bakılmaksa...Ben öyle bir sol tandans falan bilmiyorum ya da ben solu bilmiyorum.

Özer Özçetin
04-06-2008, 11:51
Ya abiler bileti nereden bulacak,matbaamı var ellerinde,bilet te yok dğıtan da alan da.

Deniz Akkuş
04-06-2008, 11:59
edit....

Özer Özçetin
04-06-2008, 12:02
B eşiktaşa hizmet eden herkes tarihte yerini almıştır almaya devam edecektir,tribünlerin kahrını çeken arkadaşlarımızın elbette büyükemeği vardır,yüzlerce insanın deplasmanlara taşınması,sabahlamaların bitmesinden barışın yürütülmesindeki olgunluk,Beşiktaş tribünlerinin bu kadar Dünya markası olması,çeşitli organizasyonlar Projeyle birlikte eş zamanlı yürüyen kn bağışları hepsi verilen emeğin ürünüdür.Keşke arkadaşlarımızdan hiç olmazsa bir kişi yeni ekiple beraber koordinasyonda olsaydı.Önemli Beşiktaşın haklarının her alanda savunulması,yönetimin kendine çeki düzen vermesinin sağlansı ve armanın olduğu her branşta takımın desteklenmesidir.TRİBÜN ORGANİZASYONUNDA KİMSE OLMASA BİLE TAKIMI İÇİN RENKLERİ İÇİN kARAKARTAL AŞKI için yerini alan herkes gırtlağı yırtıırcasına yine tezahüratlarını yapacaktır ve yapmalıdır da.
BİZİm için gerçek olan Hayatta Beşiktaş şiarına bağlı kalmaktır,Siyah Beyaz bayrağı gönderde dalgalandırmaktır.

Özgür Ergün
04-06-2008, 12:05
Kavram kargaşası yaratmamak lazım..!

Bazı kelimeleri kullanırken dikkatli olmak lazım..!

Solculuk!!! Kime göre neye göre..! Ülkücü kime göre neye göre..!

Sanal alem sallamalarına kapılmadan yazıp çizmek lazım...!

Herkesin bir Beşiktaşı, Çarşısı, Beşiktaş tribünleri var... unutmamak lazım!

Özer abiye kulak kesilmek lazım..! En önemlisi de beklemek işin asıl MUHATABLARININ tavrını önemsemek lazım..!

Gönülden Müjde Başar
04-06-2008, 12:09
Ya abiler bileti nereden bulacak,matbaamı var ellerinde,bilet te yok dğıtan da alan da.

bu bilet konusunu uzatmak ve daha önemlisi size saygısızlık yapmak istemiyorum.

hiç bir zaman bırakınız yapsınlar dememiş biri olarak ve çarşıyı daha doğrusu göbeği yönetim aleyhine bağarmadıkları için kıyasıya eleştirmiş olsamda bu yeni oluşum adı altında çıkan mafyavari yoksa beşiktaş taraftarı ülkücü mü oluyor başlıklarının atılmasına sebebiyet veren hemen basına gidip çarşı adı sayesinde reklam yapan ve geçmişte yapılanlara hakaret ederek bir yere varılmayı amaçlayan bu hareketleri en hafif ifade ile kınıyorum

beşiktaşa sahip çıkmak tribünde olmak başka birşey böyle ortalığa fırlayıp kral öldü yaşasın yeni kral demek farklı....

Özer Özçetin
04-06-2008, 12:16
Arkadaşlar bu konuların üzerine netleşme olmadan fazla gitmeyin,Eski ekipten bir arkadaşda yeni ekibin içinde yer alacak,son bilgi budur..
Gereksiz yere polemiğe gerek yok.

Sercan Yaprak
04-06-2008, 12:20
Arkadaşlar bu konuların üzerine netleşme olmadan fazla gitmeyin,Eski ekipten bir arkadaşda yeni ekibin içinde yer alacak,son bilgi budur..
Gereksiz yere polemiğe gerek yok. Özer abi akşam açıklama yapılacak ama artık çArşı da A harfi Anarşi simge olmayacak mı? ve artık ülkücülerin daha çok hakim olacağı bir mafya tribünümü göreceğiz :(

Utku Temiz
04-06-2008, 12:21
Bence olayın muhataplarının açıklamaları gelmeden durum netleşmeden, kimsenin özellikle basının yazdıklarından gaza gelerek yorum yapmamak da fayda var. 5 tane adam böyle konuşmuşsa uzaydan gelmediler bi günde, oradaydılar ve anlaşılan o ki bazı problemler varmış. Bekleyip görmekte fayda var bence....

Kayhan Kaya
04-06-2008, 12:24
Öküz öldür kardeşlik bozuldu deyiminin en güzel örnekleridir basının abartmasıdır aslında ve birde şu kapitalist sistemin liderlik pompalamasından kaynaklı durumlardır. çArşı'nın "A" sını çıkaracaklarmış falan bu sadece söylemde kalır zaman gösterecek ama bu tür söylemlerin karşısında duracak olanlar tam da bizleriz! başka kimse değil kapılan açılsın artık ve olanlar olacak olanlar olsun yoksa bizler tribünlere çıkmadan gazeteler çok şey yazacak bizler tribüne çıkacağız ya olanlara seyirci kalacak! yada taraftar olup tribünleri şekillendirip neler olacağına bizler karar vereceğiz!

Bir de herşeyden önce daha güçlü olan kazanacak ve bu tribünlerin klişe hallerine sokacak stadımızı ve iyiler bu sefer kaybetmiş olacak! Rantçılar sarmış olacak dört bir yanımızı!

Ömür Hıncal
04-06-2008, 12:24
"Bu oluşumda 20 yıldan beri liderliği üstlenen Alen Markaryan ile Cem Dizdar, Ayhan ve Optik Mehmet'in özverili çabaları önemlidir."

http://www.fotomac.com.tr/yaz1273-50130-110.html

gülelim açılalım :)

Sercan Yaprak
04-06-2008, 12:25
abi bune ya şimdi baktım tüm ajanslar siteler Yeni çArşı adı altında haber yapmışlar :(

Özer Özçetin
04-06-2008, 12:29
Sercan bu kadar acilci olma,biraz da ağır ol,mafya söylemlerini falan kimseyi görmeden kullnma,3 yazı önce birşey dedim,tribününeskilerinden birisi de işin içine dahil oldu diye,akşam ki açıklamada öğrenirsiniz.Ben biliyorum ama açıklmaya kendisi ile şu an görüşemediğim için yazmıyorum

Özer Özçetin
04-06-2008, 12:32
Arkadaşlar Selim Akyıldızın abiliğinde diğer arkadaşlar elele yürümeye karar verdiler,tribünde mafya siyaset falan yok,sadece 3 hece 8 harf Beşiktaş içinmücadele devam edecektir.
Yalan yanlış bilgilerle eksik duyumlarla ayağa kalkmayın

Ömür Hıncal
04-06-2008, 12:40
ben yazayım dedim Özer Abi yazmış :)

Cem Ozel
04-06-2008, 12:41
bunca tartışılacak konu farken özellikle son 2 yılda olanlar.. Anaşinin A'sına takılmış durumda.. bende bunu anlamıyorum

Vedat Benakay
04-06-2008, 12:44
ozer hocam beni urkuten bu yazilari yazilmadan duymus olmamdi.ve soyleyen kardesimlede ince yolla dalga gectim.ama bugun yazilarinlari okuyunca..!!!???evet dediginiz gibi bekleyip gorecegiz.CARSIDANDA A harfindende vazgecersem allah belami versin.ozer hocam eger zamaniniz olursa msn de bekliyorum.inanin cok uzaklarda olupta bunlari yasamak insanin canini cok acitiyor her kafadan bir ses cikiyor ne oluyor ne bitiyor yalniz bildigim gercek CARSI gercegidir.

M.Ilke Bortacina
04-06-2008, 12:51
Özer abim,

herşey iyi güzel ama bu kadar acele edilmesi birazcıkta olsa senin kafanıda karıştırmıyor mu ?

Ali Erken
04-06-2008, 13:08
hersey besiktasin hayrina olsun,
sadece inönüde maclara gidiyorum, Alen markaryan'i tanimasam da hakkaten takdirle izliyorum..o haberde 43 yasinda tvye cikip ajitasyon yapiyor ifadesi, eger dogru yazdiysa muhabir, tabi hos degil.

Ömür Hıncal
04-06-2008, 13:34
siyasi kaygıları olanlara en güzel cevap sanırım.

http://img187.imageshack.us/img187/1800/pic0082io6po9.th.jpg (http://img187.imageshack.us/my.php?image=pic0082io6po9.jpg)

Serkan Keskin
04-06-2008, 13:41
"Bu oluşumda 20 yıldan beri liderliği üstlenen Alen Markaryan ile Cem Dizdar, Ayhan ve Optik Mehmet'in özverili çabaları önemlidir."

http://www.fotomac.com.tr/yaz1273-50130-110.html

gülelim açılalım :)

nerde yaşıyo bu adam acaba ???

Deniz Akkuş
04-06-2008, 13:57
siyasi kaygıları olanlara en güzel cevap sanırım.

http://img187.imageshack.us/img187/1800/pic0082io6po9.th.jpg (http://img187.imageshack.us/my.php?image=pic0082io6po9.jpg)

sayın ömür hıncal evet söz konusu beşiktaş ise gerisi tefuarattır diyoruz eywallah.. stadda herkes siyaset giysisini çıkarsın onada sözüm yok ama kusura bakmadas taddan çıktıktan sonra bu ülkede sözde ülkü,ülke vs.. söylem ve politikalarla ne kadar insan katledildi bunu unutmamak ve unutturmamak dileği ile....

Vedat Benakay
04-06-2008, 14:27
nerdeyse butun yazili basinda CARSIYA agir suclama diye manset oldu bu haber.RUHUN u sunu silersen RUH silinir.CARSININ simge olmus A sini silmeye kimsenin gucu yetmez.dot,dusman bunu boyle bile...

Umit Bayezit
04-06-2008, 19:49
Arkadaşlar Selim Akyıldızın abiliğinde diğer arkadaşlar elele yürümeye karar verdiler,tribünde mafya siyaset falan yok,sadece 3 hece 8 harf Beşiktaş içinmücadele devam edecektir.

İNCİ BABA mı abi?

Ömür Hıncal
04-06-2008, 19:58
sayın ömür hıncal evet söz konusu beşiktaş ise gerisi tefuarattır diyoruz eywallah.. stadda herkes siyaset giysisini çıkarsın onada sözüm yok ama kusura bakmadas taddan çıktıktan sonra bu ülkede sözde ülkü,ülke vs.. söylem ve politikalarla ne kadar insan katledildi bunu unutmamak ve unutturmamak dileği ile....

stattan cıktıktan sonra beraber değiliz zaten,hepimiz kovaladığımız davanın peşinden gidiyoruz yani bu kadar basit.

Kemal Kıcır
04-06-2008, 20:21
Bir giden ve gelen olduğu kesin ben anlamaya çalışıyorum açıkcası gitmekte olanı ve gelenide kuşkusuz...
Tribünün gerçek emekçileri varken bizim sözümüz hayatın karşısında bir virgül bile değil naçizane.Ama şu varki Çarşıyıda Beşiktaş seyircisinide Farklı kılan ezilenlerin yoksulların baldırı çıpkların sözünü bir nebzede olsa görünür kılmasıdır.Başka takımların Kurtbaşı binlerce taraftarı vardı Hatta Fb maçlarında Ülkü ocaklarında bedava bilet dağıtıldığı bilinen şeyler.Ama Tarih İsyAnın asını göğsünde taşıyanları bugüne taşıdı.
ÇARŞI isminin kendisi modernite karşıtıdır daha önce yazmıştım.Sözcüğün kendisi dahi kendi farkını ortaya koyar.
Çarşının rengini koyu kılan Muhalifliğidir.Zaman akar gider.Kalbimiz 'ARAFAT ÖLMEDİ İNÖNÜ^'DE YAŞIYOR' diyen ruhun o statta kalmasıdır.Zira İnsanız ve bir kalbimiz var.Filistinde göz yaşları bile kurşunlanan bir halkın acısı karşısında doğrulamıyorsak.Kayboladan nedir kim bile bilir.Bu DESTANI yazan yaşayan bir çok arkadaşım burada sizler yaşadınız zaten
Ama malum Futbol sadece futbol değildir.Elbette Beşiktaş bir siyasi parti değildir.Ama bilineki günün yarısı çalışıp asgari ücret alıp onuda katıksız olduğu halde bilete yatıran insanların olduğu yerde ON BEŞBİN YTL maaşla Beşiktaştan nemalanan arasında bir taraf tutmak gerekirse Elbette aşağıda duracağız Kapıcı olacağız.Vesaire..Şimdi Fesh olan nedir.Hepimiz Kapıcıyız hepimiz Arafatız diyen duruşmu..Yeni Gelen nedir.Onlar geldiğinde Filistin yangınında hepimiz ARAFAT olamacakmıyız.Irkçılığa Karşı olamayacakmıyız.
LÜTFEN BİLENLER YAZSIN !!!

Sinan Kara
04-06-2008, 20:30
bence yapılan tartışmalar yersiz bekleyip görelim nedir ne değildir.ama şu olaya kendi açımdam açıklama yapayım.kimin geldiği ve sete kimin çıktığı benim için zerre kadar önemli değildir.sonuçta orda bulunan da benim gibi bir bjk lidir.ama orda ne amaçla durduğu benim için önemlidir.birde ÇARŞI daki A olayına gelelim.bu A benim damarımda ki kanda yüreğimdeki ruh ta var.kralı gelse bana farklısını yaptıramaz..
çarşı çArşı dır...

Hakan Kirezci
04-06-2008, 20:52
Yav şu konuya yazmayacağım birşey dedim dedim ama konu öyle yerlerime kadar ulaştı ki ses çıkarmasam kendime ayıp edeceğim.
Beşiktaş 1903 de kuruldu mu?... Kuruldu.

O zamandan bu yana her zaman taraftarı oldu mu?... Oldu.

Bu taraftarın farklılığı sosyal olayların belirginleşmesiyle paralel olarak belirginleşti mi?... Belirginleşti.

Bu farklılığı sonuçta direk olarak tribünlere yansıdı mı?... Yansıdı.

Bunun nasıl olduğunu Yılmaz Yılgın dergimizin ilk sayısında "Çarşı solcu mu" başlıklı makalesinde yazdı mı?... Yazdı.

Çarşı adı verilen grubu ve ona atfedilen tüm davranış biçimlerini yaratıp yönlendiren Beşiktaş taraftarı değil miydi?... Öyleydi.

O halde sıkıntı nedir? Beşiktaş taraftarı nötr bir kitle midir ki tribünlerin beş dersane sınıfı kadar biryerini işgal eden her grupçuk gelip kendi politikasını, duruşunu ve davranış biçimini dayatabilsin.

Çarşı bir öncü partiydi de devrim mi yaptı bunca yıllık Beşiktaş taraftarı çarşıya uygun adım biat ederek solcu, sosyal dayanışmacı oldu?

O sözünü ettiğin tüm duruş, davranış biçimi, ne olacağının tercihini yapan Beşiktaş taraftarıdır. Çarşı sadece bunun yansıması olarak bayrağı taşıdı. Şu anda neler oluyor ve neler bitiyor, kim neyi bırakmış da kim neyi nereden almış zerre kadar bilgim olmadığı gibi şerefimle temin ederim ki bir o kadar da umurumda değil.

Yaratan ve yönlendiren Beşiktaş taraftarıdır; dahası Beşiktaşlılardır. Ben de tek kişilik bir taraftar grubu olarak tam burdayım. Fesholmadım, devrolmadım. Ne olup ne olmayacağıma da kararı yalnızca ben verdim ve bundan sonra da ben vermeye devam edeceğim.

Bizler herhangi bir grup tarafından var edilmedik. Grupları biz yarattık ve onlar bizim sesimiz, gururumuz oldu. Hayatın, politikanın, insanın gerçeği aksamalar, sapmalar, çatlamalar olduysa olur. Yenilerini kurarız devam ederiz.

Ene el Hak ya Nesimi...
Buyurun bıçak, buyurun deri...

Vedat Benakay
04-06-2008, 21:18
vatanima geldim cok sevdigim ailemle bulustu birgum sonra basket maci var bilet yok...esim ben 5 yasinda kizim 16 yasimda oglum yagmur yagiyor biz disardayiz alenim cemim geldi kapilari actirdi ailem ben ve onlarca kisi maca girdik ve para vermeden ...!!!paramiz vardi yanlis anlamayin....ama o insanlarlar rant olarak paralari cebe indirmedi...A takimi benim hatirladigim kadariyla tv de diziydi..ama CARSI gercektir...

Ozgur Selcuk
04-06-2008, 21:22

iyide özer bu insanlar artık 'A'harfi olmayacak gündogdu söylenmeyecek diyolar böyle bişey mümkünmü bu oluşuma destek vermek mümkünmü kimse bu tübünlerden 'A' yı silemez bu çakalların uluması üç beş çakala mı kalacak bu tribün
daha derlenip dürülmesin bayraklar
gün o gün degldir
bu duydugunuz çakalların uluması
safları sıklaştırın arkadaşlar
bu kavga Beşiktaş düşmaların karşı
bu kavga Beşiktaşlının onur kavgasıdır

Fatih Ekici
04-06-2008, 21:46
''çArşı 3-5 çakala karşı'' ''çArşı anarşizm'i kaldırmaya karşı'' çArşı A TAKIMI'NA KARŞI

MUHTAR
04-06-2008, 22:20
http://img158.imageshack.us/img158/4042/cemberqj2.jpg

Umit Bayezit
04-06-2008, 22:23
ve muhtar emmi son noktayı koyar...

Namik Kartaloglu
04-06-2008, 22:36
Ene el Hak

Cem Bilici
04-06-2008, 23:14
... anlamak sevgilim, o, müthiş bir bahtiyarlık
anlamak gideni ve gelmekte olanı.
—Nazım Hikmet

Ömür Hıncal
05-06-2008, 01:58
:(

MUHTAR
05-06-2008, 06:34
Arkadaşlar yorumlara dikkat edelim!

Hakaret etmeyelim, farklı düşünüyor olabilirsiniz ama bunun yolu hakaret etmek değildir.

Lütfen bu konuda daha duyarlı davranalım. Sorumlu davranalım.

Serkan Keskin
05-06-2008, 09:55
dün akşam yedide yapılacak olan basın toplantısından haberi olan varmı ?
bilgillendirirseniz iyi olur

Vedat Benakay
05-06-2008, 10:09
evet arkadaslar toplanti hakkinda hic bilgi verilmedi...merakla bekliyoruz...

Namik Kartaloglu
05-06-2008, 11:01
Bu asagida aktaracagim yazi Nilay Yilmaz´ in bugunki makalesinden alintidir.

Bir takim sorulara cevap veriyor sanirim. Pacalarimizi dereyi görmedigimiz zamanlar bile sivadigimiza dair.

Nilay Yilmaz:

"Asi Ruh hakkında küçük bir açıklama
Akşam Gazetesi’nin dünkü sayısında “Küfür, Rant Artık Bitecek” başlıklı yazıda, gazetenin Çarşı’nın yeni A takımı diye nitelediği isimlerle yapılmış söyleşiye yer verilmiş. Haberin sonlarına doğru, Alen ve arkadaşları için Asi Ruh’un telif hakkını Beşiktaş’a bağışlamaları gerektiği belirtiliyor.
Bel****l filmin proje danışmanı olduğum için açıklamam gerekiyor ki; bu filmde Çarşı’ya veya herhangi bir kişiye telif ödenmesi söz konusu değildir. Çünkü bir film yapılırken hele de bu futbola ilişkin ise gerekli izinlerin ve teliflerin karşılandığı yerler sınırsızdır. Ve zaten bu izinler alınmadan bel****lin çekilmesi mümkün değildir.
Asi Ruh, yapımcısı Pancard Film’in ilk filmidir ve iki yıl boyunca karşılık beklenmeksizin para harcanarak çekilmiştir. Bu film sinemalarda gösterilmeyecektir. Sadece DVD olarak satılacaktır ve Pancard filmdeki arkadaşlar bu filme gönüllerini koymuş borçlanarak bu filmi bitirmişlerdir. Kar edeceği tartışılır; ama sadece iyi bir film olması hedeflenmiş filmin bu tip spekülatif tartışmalarda adının geçmesi hem beni hem de bu filme emeği geçmiş herkesi rahatsız etmiştir. Bu en başta emeğe saygı duymamaktır. İlgili ilgisiz herkese duyurulur. Pancard Film de bu konuyla ilgili gerekli açıklamayı zaten yapacaktır."

Fırat Gürgan
05-06-2008, 11:39
Tribünde bazı şeyler oluşana kadar kavga, gürültü eksik olmayacak gibime geliyor. çArşı nın A sını çıkarmak yerine ilk önce boşyere kabadayılık ve şekil peşinde koşan gençleri tribünden ayırmak gerek. Çünkü ne yaptığını bilen insanlar olmadığı sürece yeni yapı içerisinde her nedenden kavga çıkacaktır.

M.Ilke Bortacina
05-06-2008, 11:59
valla bizim çocuklar gitmiş ne oluyor diye.. basında çıkanların aynısını tek tek yinelemişler.. bizim çocuklar gözyaşlarını içlerine atmışlar.. hele aralarından bir arkadaşın söylediği talihsiz bir söz varki bu sene tribünlerin karışacağına direk işarettir...

arkadaşın sölediği söz >>> "onlarsız tribün daha güzel olacak"

bakalım ve görelim..

Gurol Haliloglu
05-06-2008, 12:02
gelir gelmez abileri kotulemeye yonelik açıklamalar yapılması kaosa davet değilmi zaten?
liderlik vasıflarının olmadığının göstergesi değilmi?

Vedat Benakay
05-06-2008, 12:14
o gozyaslari ofkelerini yureklerine gommenin isyani.bekleyecegiz gorecegiz kartal kanatlilar.lutfen dun toplanti yapildimi sonuc ne???

Erol Gölçek
05-06-2008, 12:18
Sevgili dostlar,
Ben bu yıl kombine almayı düşünmüyorum.hepinizin tahmin ettği nedenden dolayı(başkan,menecer ve teknik direktöre olan tepkimden). Ama son gelişmelerden dolayı tribünlerimizin nitelik olarak(büyük ihtimalle nicelik olarak ta) ciddi sorunlar yaşayacağı izlenimi oluşmaya başladı-en azından bende- ("A" sız çarşı söylemleri tam da bu durumu özetler nitelikte). Bu durumda beşiktaş taraftar profilini ve tribününü "kalitatif bir dejenarasyona" sürükleyecek böylesi bir ortama müdahil olmak gerekmez mi diye düşünmekteyim.Örneğin halkın takımı olarak tribünde kendi beşiktaş algımızla yer alsak ve bunu da kendi ismimizle yapsak nasıl olur,ya da olabilir mi? ne dersiniz? zira gidişat tam da endüstriyel futbol paradigmasının arayıpta bulamadığı bir vechede seyrü-sefer etmekte...

Onur Özgen
05-06-2008, 12:59
o "A" yı biraz zor silerler!

Onur Özgen
05-06-2008, 13:27
hangisi rahatsız etti acaba insanları?
savaşa karşı olmak mı? nükleersiz bir türkiye istemek mi? karadeniz'in kanserden ölmesine isyan etmek mi? çocuk pornosuna karşı olmak mı? herkes savaş çığırtkanlığı yaparken, "hepimiz kardeşiz" demek mi? tiyatroların yıkılmasına karşı gelmek mi? endüstriyel futbola karşı gelmek mi? beşiktaş'ta mafya bozuntularını görmek istememek mi? ...

hangisi rahatsız etti acaba? ne olmamızı istiyorlar, sadece maç izlemeyi bilen angutlar olmamızı mı? fenerli olalım hepimiz o zaman!

Özgür Öge
05-06-2008, 13:29
dün akşam yedide yapılacak olan basın toplantısından haberi olan varmı ?
bilgillendirirseniz iyi olur

http://www.odatv.com/index.php?id=12613

Deniz Akkuş
05-06-2008, 14:18
edit..

Mert Kayalar
05-06-2008, 14:35
Onlar olmadan daha güzel olucak demek ne oluyor ?

Göz damlalarımı içime attım dün Maçka parkında o adamın konuşmasını dinlerken.

Yarım asır'a yaklaşık tribün kültürünü değiştirmeye gelmişler.

Konusan adamların hiçbirini herhangi biryerde gördüğümü hatırlamıyorum bile, her maç inönüde sessizce geliyor olabilirler hiçbir organizasyon veya basket voleybal bayan basket engelli baskette gördüğümü hatırlamıyorum.

Çarşı'yı çarşı yapanlara karşı çıkıp Çarşı bitmez diye pankart açıyorlar, Onlar olmadan daha güzel olucak diyorlar.

Yazık kere yazık ki bu tribünü bu halde gördüğüme...

İçimden geçen,

Kapatsam bilgisayarı televizyonu gazete almasam eve kilit vursam otursam o eski heyecanımı toplasam.

Her kafadan bi ses çıkıyor saygısızca üslüplar kademe kademe bölündük resmen, görünen köy klavuz istemez.

Kimi diğer gruplara dağıldı kimi yeni gruplar kurdu kimi Çarşı bitmez a'yı vs. silecez öyle girecez stada.

Bunu bana göre tek çözümü ;

Eskiyi yeni nesile aktarmaktır.

İyisini kötüsünü ayırıp paylaşmak uygulamaktır.

En azından o eski tribünler yarı yarıya iken barış yapılmadan önceki dönemleri bu tribünden kimlerin gelip geçtiğini bilen biliçli bir kitle olusturup kapalıyı onlara devretmek daha mantıklı değilmiydi böyle birşey oldu.

Yeni nesildenim bende ama tanıdıgım arkadaşlarımda çevrem bi durgunluk umursamama taraf tutmanın hazını göremiyorum.

Ya tribün bitecek, Yada eski tribün adamları tribüne geri dönecekler daha kuvvetli olacağız.

2 Seçenek var, gözlükleri çıkarıp bakın biraz.

Vedat Benakay
05-06-2008, 14:49
link izledim ve inanin aci duydum.siyaseti silecegiz diyenler bu linktede goruldugu gibi selamlasmalarinin sekilleri icabi zaten siyasete soyunmuslar evet bekleyecegiz gorecegiz...

Namik Kartaloglu
05-06-2008, 15:47
hangisi rahatsız etti acaba insanları?
savaşa karşı olmak mı? nükleersiz bir türkiye istemek mi? karadeniz'in kanserden ölmesine isyan etmek mi? çocuk pornosuna karşı olmak mı? herkes savaş çığırtkanlığı yaparken, "hepimiz kardeşiz" demek mi? tiyatroların yıkılmasına karşı gelmek mi? endüstriyel futbola karşı gelmek mi? beşiktaş'ta mafya bozuntularını görmek istememek mi? ...

hangisi rahatsız etti acaba? ne olmamızı istiyorlar, sadece maç izlemeyi bilen angutlar olmamızı mı? fenerli olalım hepimiz o zaman!

Temel Almanya otobaninda ters istikamette araba kullanirken radyodan uyari anonsu gelir. Otobanda salak bir oto surucusu ters istikamette suruyor tum seyir halindeki araclarin dikkatine! Temel de; Ne biur, ne icu, ne uc Hepisu hepisu! Hepisu salak bunlariun.

Özer Özçetin
05-06-2008, 18:55
geçmişi de biliyoruz yakın tarihi de ve yarınları da tahmin ediyoruz.............,
Farkındayız kısaca herşeyin.......................................... ......................
Ama Beşiktaş değerlerini yerle bir eden ele güne avuç açtıran sponsorlara mahkum eden,Fulyayı komik rakamlarla kiraya veren gelirleri önceden alıp faizle kırdıran bir teknik direktöre yıllık transfer bütçesini ceza olarak bağışlayan hisseleri satan ayrımcılığı körükleyen sportif anlamda her branşta yere çakılan bir camia yaratan ve borç sarmalıyla herşeyi kendine esir edenlerin..........
Farkında değiliz maalesef.

Umit Bayezit
05-06-2008, 19:14
olAn biten herşeyin FARKINDAYIZ...

alayına isyan BEŞİKTAŞ lıyız.

Sinan Kara
05-06-2008, 19:16
özer abi farkındayız aslında da ama çözüm için yeteri kadar özgür ve sorumsuz değiliz.

Özgür Öge
05-06-2008, 19:17
A olsun olmasın tartışmasında rating tavan yapmış gözüküyor.Keşke halka arzı,altyapıdan gelmiş 19 yaşındaki oyuncunun(Nihat'ın) satılmasını,kapalıya loca yapılmasını,colaturca cemaatini,Demirören'e organize tepki verilmemesinin sebeplerini,taraftar projesinide bu ölçüde tartışabilseydik.

Cagdas Sezgin
05-06-2008, 19:31
Artık adam gibi oturup konuşulmalı bir çözüm getirilmeli iyi b.ka gidiyoruz.sezon başlasın daha da kötü olacak.

Umit Bayezit
05-06-2008, 19:36
herkes BÜYÜK BEŞİKTAŞ TARAFTAR PROJESİ üyesimi dostlar,

sadece üye olmakla bitmiyor burada süreç etrafınızdaki potansiyeli harekete geçirebildinizmi, yada ne kadar kararlısınız kartal yürekli dostları projeye davet etme noktasında çok merak ettim sadece

evet yapılabilecek çok şey var ancak işe buradan başlamak lazım. haydi...

Sinan Kara
05-06-2008, 19:50
umit abi doğru diyorsun ama benim kişisel görüşüm şudur ki semtte bir kımıldama olmazsa bu iş olmaz genel anlamda kitle ye yayılmaz semt ayaklansa birşeyler yapsa gerisi gelecek.beşiktalşıyım diyen herkes birşeyler yapar artık ne lazımsa...

Umit Bayezit
05-06-2008, 19:57
semtle ne alakası var kardeş bunun anlamıyorumki

genel sahiplenilmesi gereken bir oluşum bu lokal değil

evet reklam anlamında semt en uygun yer ancak katılım genel aç siteyi bul temsilcini ver kaydını sonra bekle bu kadar basit www.bjktaraftarproje.com

Umit Bayezit
05-06-2008, 20:00
beklemeyin herşeyi temsilciye atmayın (ben benzer sorunlar yaşıyorum) çalışın anlatın davet edin temsilciyide rahat bırakmayın sıkıştırın sorgulayın çalıştırın

Sinan Kara
05-06-2008, 20:20
umit abi ben zaten üyeyim mesele o değil.genel anlamda reklamdan bahsettim.sonra herkes bölge bölge payşalacak ve üstüne düşeni yapacak.ben görüyorum buralarda herkes birşeyler yapabilmek için heyecanlı..bugüne kadar ne yapıldıysa semtten başladı.sonra gerisi geldi..bu aşk ta semtte doğdu sonta gelişti...
bu arada ben semtte oturmuyorum...

Onur Özgen
05-06-2008, 21:28
ben bu adamların sözlerinden hiçbir şey anlamadım?
beşiktaş tribünleri siyasi hiçbir mesaj vermeyecek diyor, ondan sonra ne tezahüratlar, ne sosyal mesajlar biter diyor.

M.Ilke Bortacina
05-06-2008, 21:31
Ümit ben Sinanın ne dediğini çok iyi anladım Semt in Büyükleri artık bir araya gelmeli.. Sadece Semt' in değil diğer semtlerin grup başkanlarıda katılmalı.. Büyükler küçüklerin yolunu açmalı.. dargınlar barışmalı ve barışın temelini öyle bir sağlam atmalı ki dün dünde kalabilsin.. Sonrası sadece BEŞİKTAŞ için olmalı.. tabiii bu vakitten sonra kalabilirse..

BEŞİKTAŞ' ımızın kalbine giden damar Semtten ve Semtçiden geçer..

Barış Şahinler
05-06-2008, 21:49
"Tek Taraflı Siyaseti" Sİyaset Yapmamak Sananların Zekası beni Korkutuyor!

Yüzüne baka baka sen aptalsın diyorlar!

Yahu salak mıyız biz "Tribünde Siyaset olmayacak" demek en büyük siyasettir!

Onur Özgen
05-06-2008, 21:53
"Tek Taraflı Siyaseti" Sİyaset Yapmamak Sananların Zekası beni Korkutuyor!

Yüzüne baka baka sen aptalsın diyorlar!

Yahu salak mıyız biz "Tribünde Siyaset olmayacak" demek en büyük siyasettir!

kafa tokuşturan mülkücüler mi siyaset yapmayacak?
bunlara pabuç bırakılacak mı, çArşı'yı feshedenler, çArşı'nın değiştirilmesine ne diyecekler? gerçekten merak ediyorum?

Sinan Kara
05-06-2008, 22:15
dediğimde ısrarla ısrar ediyorum.alıştırıldıkça ALIŞTIRILIYORUZ..BÜYÜKLER TOPLANSIN KARAR ALSIN.bu böyle gitmez tribünde kavgalar olacak grupçuluklar olacak.

ayrıca demek istediklerimi ilke bortacina abi kısa olsa açıklamış..bazen geri dönüş olmaz..sadece gidiş olur..oysa bizim sadece alayına giderimiz var..

Onur Özgen
05-06-2008, 22:51
siz bizim teslim olduğumuzu nerede gördünüz? biz hiç teslim olmadık ki! pir sultan, teslim olmadı ki hızır paşa’ya!.. mahir, teslim olmadı ki!.. bedrettin bir kez bile el pençe divan durmadı ki.. seyit rıza darağacında kendi çekti ya ipini.. çiftehavuzlar’da, bağcılarda nazlı nazlı dalgalanan bayrağımız, sabolarımız, sinan’larımız, niyazilerimiz hiç teslim olmadı ki! yazmaz tarih kitapları başeğdiğimizi zulmün önünde. ölüme; yarine hasret bir sevdalı gibi sarılıp öylece ölürüz de başeğmeyiz yine de zulmün önünde...

inAdınA çArşı, inAdınA AnArşi!!!

Umit Bayezit
05-06-2008, 22:52
Ümit ben Sinanın ne dediğini çok iyi anladım Semt in Büyükleri artık bir araya gelmeli.. Sadece Semt' in değil diğer semtlerin grup başkanlarıda katılmalı.. Büyükler küçüklerin yolunu açmalı.. dargınlar barışmalı ve barışın temelini öyle bir sağlam atmalı ki dün dünde kalabilsin.. Sonrası sadece BEŞİKTAŞ için olmalı.. tabiii bu vakitten sonra kalabilirse..

BEŞİKTAŞ' ımızın kalbine giden damar Semtten ve Semtçiden geçer..

eyvallah ilkeciğim hemfikiriz

Deniz Akkuş
05-06-2008, 22:56
link izledim ve inanin aci duydum.siyaseti silecegiz diyenler bu linktede goruldugu gibi selamlasmalarinin sekilleri icabi zaten siyasete soyunmuslar evet bekleyecegiz gorecegiz...

linki ilk izlwediğimde aynen senin gibi düşündüm ve yazdım sonra sinirlendim kendime ve sildim... yazık diyorum üslup pankart ve alana toplanırlarken selamlaşma şekilleri,konuşurken takındığı ağır abi ses tonu ... v.s v.s yazık.... solcu değldi çarşı ama şimdi sanırım tamamen sağcı oldular.. daha dün gazetelere başka derlerken bugün basın açıklamasında yargılama vardı... neymiş alenin dediği '' çarşı herkesin yağmur yağdığında sığındığı şemsiyeymiş şimdi ise bu vatandaşın dediğine göre aslında gerçek beşiktaşlı yağmur yağdığında günlerce o yağmurun altında duranmış.... ne diyeyim diğerlerin yaptıklarınıda net bilmiyordum sanırım bu şahıslarında ne yapacağını bilemeyeceğim... sadece biliyorumki herşey değişecek... öyle görünüyo...bu arada A takımı denildiğinde benim aklıma hep ankara da keçiörende örgütlenen hatta genç bir arkadaşımızın canına kıyan ve bir halkevini kurşunlayanlar geliyor.. linki izlediğimdede ordaki toplananların çoğunluğu sanırım aynı düşüncenin insanları.. hadi hayırlısı bakalım

Umit Bayezit
05-06-2008, 23:00
rahat olun RUHUMUZ YETER...

Murat Ödemiş
05-06-2008, 23:00
siz bizim teslim olduğumuzu nerede gördünüz? biz hiç teslim olmadık ki! pir sultan, teslim olmadı ki hızır paşa’ya!.. mahir, teslim olmadı ki!.. bedrettin bir kez bile el pençe divan durmadı ki.. seyit rıza darağacında kendi çekti ya ipini.. çiftehavuzlar’da, bağcılarda nazlı nazlı dalgalanan bayrağımız, sabolarımız, sinan’larımız, niyazilerimiz hiç teslim olmadı ki! yazmaz tarih kitapları başeğdiğimizi zulmün önünde. ölüme; yarine hasret bir sevdalı gibi sarılıp öylece ölürüz de başeğmeyiz yine de zulmün önünde...

inAdınA çArşı, inAdınA AnArşi!!!

yılgınlık yok direniş var ...

Nazim Ziya Tasdogen
05-06-2008, 23:01
videoyu izledikten sonra genç ****liler ve amigo sefa geldi aklıma. bilmiyorum neden.

Onur Özgen
05-06-2008, 23:03
BEŞİKTAŞ için beşiktaşlılarla mücadele etmek de mi var olacakmış nasibimizde?

Deniz Akkuş
05-06-2008, 23:10
sevgili özer abi senin vurguladıkların gerçekten önemli konular ama şimdi ne yapılması gerektiğidir.. eğer bu kendilerine a takımı diyen şahıslar tribünlerii yönetirlerse çok dahamı farklı olacak yani onlar satılan adımıza satılan tesislerimize karşı gelebileceklermi.. yani adamın söylediğinden ben şunu anladım biz tribünü yönetime karışmalarını engelliyecez yönetiminde bize karışmasını bu adamlardan f5 tede mevcut aynı onlar gibimi olacağız...

sevgili ümit arkadaşım taraftar projesi içinde şunu söyleyeyim ilk duyduğumda hemen eskişehirdeki arkadaşlara ulaşmaya çalıştım biri ile msn den görüşüyorum ama ne zaman arkadaşlar gelin toplanalım eskişehirdeki gönlünü beşiktaşa kaptıran canlarla bugün işim var yarın sınavım var.. olmaz böyle .. kendim ne yapabilirim dedim düşündüm bir bayanı bu konuda ne kadar ciddiye alabilirler inan hiç bilmiyorum.. ki işyerimdeki bjk erkek arkadaşlar benim taraftarlığımı fazla abartılı buluyorlar...

Deniz Akkuş
05-06-2008, 23:13
videoyu izledikten sonra genç ****liler ve amigo sefa geldi aklıma. bilmiyorum neden.

hehehe zaten sevgili arkadaşım zaten basın açıklamasındada söyledi ya diğer takımlarlada dostluk kurulacakmış... en çok üzüldüğüm yazının başıyla sonu arasındaki ve röportajdaki sözlerdeki çelişkiler ....,

Umit Bayezit
05-06-2008, 23:19
[/quote]sevgili ümit arkadaşım taraftar projesi içinde şunu söyleyeyim ilk duyduğumda hemen eskişehirdeki arkadaşlara ulaşmaya çalıştım biri ile msn den görüşüyorum ama ne zaman arkadaşlar gelin toplanalım eskişehirdeki gönlünü beşiktaşa kaptıran canlarla bugün işim var yarın sınavım var.. olmaz böyle .. kendim ne yapabilirim dedim düşündüm bir bayanı bu konuda ne kadar ciddiye alabilirler inan hiç bilmiyorum.. ki işyerimdeki bjk erkek arkadaşlar benim taraftarlığımı fazla abartılı buluyorlar...[/QUOTE]

sevgili deniz sende bayanlardan başla
bu işe baş koydum diyen adamlar (temsilciler) her gün 1 kişi bulsa 4500kişi/gün yapar

her üye her gün bir kişi bulsa mevcut rakam 2 ye katlar/gün

dolayısıyla bir kişi bile çok önemli varsa niyette BEŞİKTAŞ için birşeyler yapabilmek isteği hiç zor değil buradan başlayalım

inandıysan yaparsın...

hiç kolay değil inanmayanla değerli vaktini boşa harcama zaten BEŞİKTAŞ dostu binlerce kartal yürek var seni bekleyen eskişehirde vanda kayseride ...

kolay gele...

Deniz Akkuş
05-06-2008, 23:24
aslında sorun belkide benim çok kişi tanımıyor olmam eskişehirde... ama bende yarından itibaren en azından bir kişitle başlarım işe yüreğimin yettiği yere kadar..

Umit Bayezit
05-06-2008, 23:30
aslında sorun belkide benim çok kişi tanımıyor olmam eskişehirde... ama bende yarından itibaren en azından bir kişitle başlarım işe yüreğimin yettiği yere kadar..

eyvallah

unutmaki çaban BEŞİKTAŞ için...

Deniz Özdemir
06-06-2008, 00:13
ben bu adamların sözlerinden hiçbir şey anlamadım?
beşiktaş tribünleri siyasi hiçbir mesaj vermeyecek diyor, ondan sonra ne tezahüratlar, ne sosyal mesajlar biter diyor.

konuşmayı dinledikten sonra benimde aklıma takılan bu oldu..ben bu yaşananlardan hiç bir şey anlamadım:(

N. Burak Can
06-06-2008, 15:09
yani diyor ki, siyaset yok. sol çağrışım aman allah korusun zaten yok. anarşi'nin a'sı yok. günndoğdu yok, yumruklar havaya yok. ama depremi anmak olsun, şehitler ölmez vatan bölünmez olsun. hah işte, bunun gibi kimsenin tavuğuna kış demeyen, basının ve kamuoyunun takdirini toplamaya müsait populizmler var diyor.

Vedat Benakay
06-06-2008, 16:36
ne dediklerini cok iyi anladim.ogretmenim mehmedim sen rahat ol emanetini sokaklarin tavaninda otesine yukseltecegiz

Onur Özgen
06-06-2008, 16:45
yani diyor ki, siyaset yok. sol çağrışım aman allah korusun zaten yok. anarşi'nin a'sı yok. günndoğdu yok, yumruklar havaya yok. ama depremi anmak olsun, şehitler ölmez vatan bölünmez olsun. hah işte, bunun gibi kimsenin tavuğuna kış demeyen, basının ve kamuoyunun takdirini toplamaya müsait populizmler var diyor.

onlar siyasete girmiyor ki, sokaktaki 7-8 yaşındaki çocuk bile elde kurt işareti, "şehitler ölmez, vatan bölünmez!" diye bağırıyor. :)

Varol Özdemir
06-06-2008, 19:46
Hiçbirzaman meydan boş bırakılmaz.İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR. Bu böyle bilinmeli.Ha bilinmiyorsa yapılacak tek şey ..................?

Sevgili Özer ÖZÇETİN'in eleştirisine katılıyorum daha önce nerelerdeydik......Gerçektende adımıza cola turka gelirken ,sermaye piyasasına girereken,fulyanın bedava gitmesine ,gelecekteki paralarımızı kırdılıklarken... v.s.... kendi adıma şimdi baktığımda sevgili özer kesinlikle haklı.Bir olup birlikte olup bu olıumsuz koşulları haykıramadık.Bundan sonra ne olur bende bilmiyorum bekleyip göreceğiz.

Saygı ve Sevgilerimle...

Sevgilerimle

MUHTAR
07-06-2008, 09:16
http://img387.imageshack.us/img387/995/cocukanarsicopydm8.jpg

Erdal Kanlı
07-06-2008, 09:54
kimse altında kalacağı lafları etmesin,daha önce tribün önderliği görevini yürüten arkadaşlarımızın siyasi görüşünü biliyormusun veya göreve talip olan arkadaşların hangi görüşten olduğunu.Solcu olmak özelleştirmenin her türüne karşı durmak değilmidir.
Beşiktaş adım adım özelleştirilirken hisseleri ismi satılırkenfenerli iş adamlarına fulyada işletme hakları verilirken sol cevher niye uyudu o zaman veya Akatlar cola olurken niye susuldu veyahut ta Halkın projesine niye sırt çevriLDİ.
demekki solla flan alakamız yokmuş,solculuk maç öncesi sosyal flama ile ve maç sonuna doğru GÜndoğduyla bitiyorsa ama olan bitene liberal bakışla bırakın yapsınlar bırakın satsınlar bırakın geçsinler olarak bakılmaksa...Ben öyle bir sol tandans falan bilmiyorum ya da ben solu bilmiyorum.

Özer Kardeş ( Abi mi demeliyim? benim tevellüt 66 eğer senden küçüksem abi dediğimi varsay...) yukarıda söylediklerinin altına imzamı atıyorum.. Eline yüreğine sağlık...

Özer Özçetin
07-06-2008, 10:00
Kimse aman abi desin kardeş desin diye derdim yok biz burada bir aileyiz arkadaşız,HAlkın takımı ailesiyiz.tEVellüt 62 aralık

Hamza Uyulgan
07-06-2008, 19:31
belkide bu düşüncemi internet ortamında paylaşmak doğru olmayabilir ama tribünlerimizin geleceği hakkında herkesin düşüncesini paylaşması lazım.
''Bu adamlardan bi cacık olmaz ve son noktayı inci baba koymalıdır''

Hamit Vedat Altun
08-06-2008, 13:18
Maçka parkındaki açıklamada ben de vardım, neye uğradığımı şaşırdım ve benim gibi de şaşıran insanlar vardı etrafta yüzlerinden belliydi...
geçen gün alen abilerin açıklamasını okudum hürriyette, uzun zamnandan beri de forumları takip etmeye çalışıyorum özellikle de son olaylardan sonra....
gerçekten yapılan yanlışları ve doğruları sıralmak gibi bi niyetim yok ama asla vazgeçemeyeceğimiz değerler olduğunu sanırdım...bi senaryo aldı başını gidiyor, kurtlar vadisi tayfası çarşıya el koyduklarını söylediler 'A' harfsiz bi çarşı pankartı açarak, siyaset bitecek, mesaj falan yok dediler, etrafta güneş gözlüklü takım elbiseli kafa tokuşturan adamlarıyla...açıklamadan sonra beşiktaşa doğru yürürken, belki dedim bu bişeyler yapar, belki de iyi olur belki de noluyo ulan deriz kalkarız ayağa dedim, yok birader aradan kaç gün geçti biz hala klavyelerimizin başındaymışız meğer, adamalar da sahiplenmeye hergeçen gün devam ediyolar...alen abiler geçen gün görmek isteriz, görürsek kayıtsız kalamayız demiş,çarşıya eski değerleriyle sahip çıkanlardan için...şimdi bilgisayar başında oturma zamanı mı,'A' sıyala, mesajıyla,abileriyle çarşı bizimdir desek fena mı olur be, tartışırken bi taraftan da bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak alanı boş bırakmasak ciğersizlere fena mı?

Fırat Gürgan
08-06-2008, 13:52
İlk önce şunu söylemek isterim. yeni yapılanmanın içindeki kişilerden birkaçını tanıyorum. Bu kişiler bugüne kadar Beşiktaş tribününü kovalamışlardır ona bir lafım yok , zaten tribünde bir bayrak değişimi olacağıda bekleniyordu. AMA yeni gelen oluşum gelir gelmez yıllardır omuzomuza durduğu arkadaşlarına , büyüklerine basın önünde ağır ifadalerde bulundu. birkaç kişinin düşüncelerini genel bir karar gibi açıkladılar. Şimdi de herkesin bu kararlara uymasını bekliyorlar. Bu kadar kolay mı Beşiktaş tribününü sahiplenmek?? Bu yapının içerisinde olmayan kişiler bu kararları ciddiye almak zorunda değil. yarın birgün stad da kalkıp insanlar Gündoğduyu söylese veya güncel konularla ilgili bir pankart açsa ne yapacaklar? Burada olması gereken feshetme kararını alan büyüklerimiz ile bu yeni yapılanmada ki kişiler oturur konuşur, yıllardır birbirlerini tanıyorlar zaten. bir karara varırlar. bayrak değişimi olacaksada usülüne uygun olur, olmayacaksa da aynı kadro devam eder. Sonuç; bu tribünün bir yapısı var, her gelene göre şekil değiştirecek hali yok.

Vedat Benakay
08-06-2008, 14:44
ozer hocam benimde tevvellut 62 aralik.inadina CARSI

Özer Özçetin
08-06-2008, 18:49
Eyvallah Hocam

Vedat Benakay
08-06-2008, 20:40
ozer hocam artik herseyin farkindayiz bugun kanallari dolasirken bir baktim varmisin yokmusun!!!burada yarismacilar kurayla secilirmis ama gel gorki bugun ku yarismaci bursa formali bir oglan...ve seyirciler sanki biliyor gibi bursa ve yandasi ankara atkili...ve baslarinda teksas tommikislerin sozde turbun lideri selim...hocam daha ne soyliyeyim..evet farkindayim farkindayiz ve alayina gider ulan diyorum.ve bu kadarinada pes diyorum belki aralarinda veya yanlarinda bizdende sozde sozde diyorum bizim kabul etmedigimiz kankalari olabilir.

Özgür Öge
08-06-2008, 20:52
Selim yeni ekibin değilde eski ekipten birçok kişinin arkadaşıdır.Çarşının mahkemesi olduğunda arkadaşlarına destek için salondaydı,geçen seneki maç içinde tekten atlayıp gelmişti.Fesih kararını alan grup her zaman kendisini iyi ağırlamış birçok kez birlikte maç izlenmiştir.Kendi ifadesine göre eski Beşiktaşlıdır.

Vedat Benakay
08-06-2008, 21:06
yorum yok ....Bu alemde CARSI

Vedat Benakay
08-06-2008, 21:20
ama ozgur kardes sen beni anlamamissin bende seni anlamadim ne anlatmak istiyorsun

Özgür Öge
08-06-2008, 21:36
Ben yeni ekibin kankasıdır denince eski ekiple olan dostluklarınıda vurgulamak istedim.

M.Ilke Bortacina
08-06-2008, 21:46
O konuda şüphemiz yok rahmetli mehmet abinin cenazesindede bulundular tüm tribün liderleride hemen hemen oradaydı..

Vedat Benakay
08-06-2008, 21:48
ozgur kardes ben yarismacinin gunluk belirlendigi bir programa,yani kimin o gun yarismaci olacagi bilinmeyen bir programa bir yarismacinin bursa formasiyla cikmasi burada garip olacak bir olay yok..ama ilginc olan seyircilerin buyuk bolumunun bursa formasi ankara atkisiyla gelmesi..bunu anlattim ve olay hafta sonu.baslarinda Selim var...soz veriyorlar teksastan bahsediyorlar!!!??Selim eski Besiktasliymissss!!!beni o ilgilendirmiyor basligim farkindayiz oldu zaten.saygilarimla

Umit Bayezit
08-06-2008, 23:13
kısa sohbetimiz oldu ancak gördüğüm kadarıyla inci baba toparlar durumu

Kadir Eren
09-06-2008, 00:33
İnci Baba'nın son durumla alakası ne düzeyde?
Ayrıca... Anlayamadığım sey durum bu kadar açık bir şekilde ortadayken hala nasıl buyuklerimizden bir ses çıkmıyor.. Başta Özer Abi'nin özellikle söyleminde bir kırgınlık hissediyorum ve sanki biraz geride durmamız gerktiğini çokça vurgular bir tarzı var.. Bu konuda bizi birazdaha aydınlatırsa sevinirim. Özellikle eleştirilerini anlıyorum
*nerdeydi bu solcular beşiktaş piyasalışırken
*bir a harfine kafayı takmayın
fakat atladığımız bir nokta var...
Kale sayılabilecek bir tirbunu kaybediyoruz, belki kapalıda sayımız yahminimizden de az ama etkimiz çok daha fazla.. ya yarın bu etkide yok olunca son barikat yıkılan son barikat olacak ve bizler eylem güzeli olarak mı kalacağız ! sitenin üst banerlerinde açık şekilde yeni oluşuma gider yapılıyor ama bu söylemlerimize yansımıyor... bence ilk maçta gırtlağımızı yırtarcasına gündoğdu ile başlamalıyız...

Umit Bayezit
09-06-2008, 11:42
bana öyle geliyorki biten sadece TİRBÜN HİYERARŞİSİ olmuştur

bu arkadaşlara ismi her neyse sette durmakla tribün lideri olunamayacağı anlatılmalıdır çünkü kesinlikle son dakikalar beklenmeyecek ilk dakikadan yumruklar havaya kalkacaktır ilk maçta o zaman ne yapacaklar

herkeste sağ duyu hakim olsun
değişen sadece set değil sanırım kutuda değişecek kutu aradamı kalacak yoksa üst olduğu gibimi kimlik değiştirecek alta yada etrafa ne kadar etkileri olacak göreceğiz

kabullenilmezlersede duracak kadar, YD kadar ..... (normal bir hakaret tabiri bulamadım isteyen istediği gibi doldursun) olamazlar sanırım

öyleysede bir YD yeter tribünde bir taneye daha tahammül yok şimdiden bilsinler...

Gurol Haliloglu
09-06-2008, 17:07
ilk maçta santrayla gündoğdu..

Hamit Vedat Altun
09-06-2008, 17:56
İlk maçta santrayla gündoğdu...

Ömür Hıncal
09-06-2008, 19:27
Öyle sınırsız, öyle derin, öyle çok severim ki korkarsın...

M.Ilke Bortacina
10-06-2008, 17:47
forzada bir kardeşimin yazısı beni çok duygulandırdı..

Belkide içimizdekileri en iyi özetleyen bir yazı..

İçim bir acayip oldu..

Çarşı benim gözümde o kadar önemli bir yerde değildi çünkü Beşiktaş vardı.

Optik başkan'da derdi ben gruplaşmaya karşıyım, Olursa sadece Beşiktaş tribünü olsun derdi.

Allahtan bir Çarşı var tribünlere hakim olan grup başkada yok derdi.

Şimdi Çarşı yok, Beşiktaş tribünü var.

Fırsatçı arkadaşlar tribün hakimiyetine geçmeye çalışıyor.

Eğer Çarşı ismi bittiyse, hiçbir grup kalmasın artık ortada.Sadece Beşiktaş tribünü için hareket edilsin.

Eğer yeni bir grup ortaya çıkacaksa 25 yıllık bir oluşum nasıl olurda biter ?

Yeni bir grup kapalıda çıkarsa bende basarım flamama Çarşı bitmez diye öyle girerim.

A'yıda onların gözüne bata bata gösteririm.

Ha bu arada o başka bir oluşuma iki çift sözüm var, Beşiktaş tribünlerinin eski bir bestesi vardır bilirlerdir umarım ;

Bu meydanda cengimiz var
Er olan meydana gelsin diye başlayıp

Son sözümüz söylenmedi
Kavga yeni başlayacak
Bir devrimci ölse bile
Milyonlar var savaşacak diye giden...

Yarım asırlık tribün kültürünü değiştiremezler.
Hadi diyelim tüm kapalı değişti ben hayattaysam ben değişmem, değişemem.

Bursasporla barış imzalanacakmış, Ben barışmıyorum dostum!
Hayatımın son 90dk'sında bile sol kolumu kaldırarak gündoğdumuda söyliyeceğim.

Ben bunu sağdan soldan değil, Türk tribün kültürünü Beşiktaş'ın hakimiyetini almasını sağlayan tribün abilerimden öğrendim.

Benim hayatım bu, Geçmişten bu güne bu tribünü getiren insanlar herşeyde hemfikir oldukları için geldiler.

Tekrarlıyorum benim hayatım bu hayatımda Beşiktaş.

Rahmetli Hacı Baba derdi ya,

Hayatta Beşiktaş diye...

Ben girerken hiçbir kimliğimi çıkartıp girmem kapalıya bu kimlik benim bedenim formamda zırhımdır, ikisinde kuşanır öyle girerim.

Sinan Kara
10-06-2008, 19:01
söylenecek birşey kalmadı forzada ki arkadaş benim adıma da herşeyi söylemiş zaten...kimliksiz olmaz...

signature.

Ata Önder Atabay
10-06-2008, 22:00
ilk macta döndoğduyla en güzel cevabı veririz ...YUMRUKLAR HAVAYA

Özgür Öge
10-06-2008, 23:48
Bugün mahkemede kaç kişi olur?son gs maçında Akatlar'da kaç kişiydik?ilk gs maçında Ayhan Şahenk'te kaç kişiydik?
10 milyonluk İstanbul'da bir buçuk otobüslük tribün haline gelmişsen önce bu noktaya nasıl geldiğimizi tartışalım.Bizleri bu noktaya getiren insanların yapmaları gereken fiyakalı fesih açıklamalarından ziyade;kitlesellikte gelinen nokta,endüstriyel futbola tavır alamama konularında özeleştiri yapmaktır.1 mart 2003 teskeresinden sonra tribünde muhalif-siyasi söylemlerin yok denecek kadar azalması ve kulüp-tribün grubu ilişkilerine hiç değinmiyorum.
Tüm bu soruların cevabını aldıkta sıra Ağustos sonu tribünü alması muhtemel kişilerin siyasal-sosyal yönden irdelenmesine mi geldi?

Adnan Gur
11-06-2008, 00:41
Forzadaki bu arkadaşı vede böyle düşünen arkadaşları alınlarından öpüyorum. yola devam..

M.Ilke Bortacina
11-06-2008, 09:48
Bugün mahkemede kaç kişi olur?son gs maçında Akatlar'da kaç kişiydik?ilk gs maçında Ayhan Şahenk'te kaç kişiydik?
10 milyonluk İstanbul'da bir buçuk otobüslük tribün haline gelmişsen önce bu noktaya nasıl geldiğimizi tartışalım.Bizleri bu noktaya getiren insanların yapmaları gereken fiyakalı fesih açıklamalarından ziyade;kitlesellikte gelinen nokta,endüstriyel futbola tavır alamama konularında özeleştiri yapmaktır.1 mart 2003 teskeresinden sonra tribünde muhalif-siyasi söylemlerin yok denecek kadar azalması ve kulüp-tribün grubu ilişkilerine hiç değinmiyorum.
Tüm bu soruların cevabını aldıkta sıra Ağustos sonu tribünü alması muhtemel kişilerin siyasal-sosyal yönden irdelenmesine mi geldi?

Özgür kardeş,

kişilerin siyasi yönünün irdelenmesinden öte bu kadar acele edilip konunun medyaya taşınmasıdır, bizi yaralayan.. daha kan kurumadan tabi siyasal söylemlerde cabası.. eh az çok bizde bu tribün içerisindeyiz.. bilirsinki tribünde rakiplere veya medya kuruluşlarının eline koz vermemek için bazı şeyler çok gizli yapılır.. nitekim bunu en iyi yapanların başında beşiktaş tribünü gelmekte ve bu gizliliği ilke edinen bizler bir çok etkinlik ile dünyaya kendimizi kabul ettirdik.. geçmişte bu amatör ruhları ile mehmet abiler hürriyet abiler ve diğer tüm herkes geceleri sabahlamaktan tutta deplasmanların en ücra köşelerine kadar bu etkinlikleri bir bir taşımışlardır.. bu bir bayrak teslimidir.. sonuçta tribünü alacak kişilerinde beşiktaşın askerleri olduğunu bu sevdaya nasıl tutulduklarını kendimizden biliriz.. benim için yalış en başta söylediklerimde yani acele iş ve konunu medyaya taşınmasında.. ne olursa olsun bu şekilde olmamalıydı.. sonuçta herkes kadar bu tribünde bizlerde emek harcadık..

Vedat Benakay
11-06-2008, 10:32
alenler yilmazlar cemler ve ismini saymadigim kardesler bugun Besiktasim icin dusunmeden canlarini verecek insanlardir.ama ortada cok buyuk bir yanlislik var hata var...Carsi icin soylemleri ve bir anda cekilmeleri,ortami bos birakmalari.bu is boyle yapilmamaliydi.toplantilar duzenlenir gerekli arkadaslara bayrak teslim edilir ve dinlenmeye gecilirdi..acaba bu kartal kanatlilar simdi ne dusunuyor?ama ne olursa olsun ben biliyorum ki CARSI herzaman var olacak,yasayacak..

Ömür Hıncal
11-06-2008, 10:51
Mahkemeden nasıl bir ses gelecek acaba.

Mert Kayalar
11-06-2008, 11:05
edit.

Vedat Benakay
11-06-2008, 13:23
Mertim kartal kanatlim inan bu topicte yazilanlari o kadar guzel ozetlemissin ki.yuregine saglik..biliyorum ki senin gibi binlerce kartal kanatlim var.

M.Ilke Bortacina
11-06-2008, 16:01
Bundan bi kaç gün önce "Erdal Kara,Sarı Fatih,Ortaköy Adnan" sahilde sabaha kadar konuşmuşlar.İnşallah beraberce,elele daha güzel bir tribün olacağız.Son anda bir aksilik olmazsa haftasonuna kadar bazı şeyler netleşecek.

Erdem fora hürriyet abi ile yakındır, yanında yetişmiştir.Hürriyet abide bu oluşumla beraber geri döneceğini söyledi çok sağlam bir kaynaktan aldım haberi.

Ama hürriyet abinin sorunları var o sorunları aşmadan gelmek bir çok sorun ortaya çıkaracaktır.

Bugün mahkemede herkez orda olacaktır.

Mert bizede bilgi verirsin sanırım eğer sır dışı ise özelden alalım can kardeş..
İşlerimin yoğunluğu yüzünden semte uğrayamıyorum..

Hürriyet abinin dönüşü olacaksa arkasından bir çok insan gelecektir..

Mert Kayalar
11-06-2008, 16:08
edit.

Vedat Benakay
11-06-2008, 16:11
hurriyetimiz donecek???ozelden sizin haberiniz olacakta yabizim???:(((

Mert Kayalar
11-06-2008, 16:24
edit.

Mert Kayalar
11-06-2008, 18:17
edit.

Özgür Ergün
11-06-2008, 18:54
Saçma sapan bir hal adlı herşey... hani gizli servisler uğraşsa bu kadar enformasyon kirliliği yapıp kafa karıştıramazdı!

İşin bilenleri ve sahiplerinden başka herkes konuşuyor... ama ortada açık net ve hedefe dönük tek bir bilgi yorum fikir yok ne yazık ki! Bu kargaşada da olan bir şeyleri dert edinmiş iyi niyetli insanlara oluyor.

Sözüm burda bilgi veren arkadaşlara değil genel olarak yaşanılanın bu olduğunu düşünüyorum.

Gün içinde o kadar çok dedikodu mahiyetinde bilgi alıyoruz ki mevzuya dair tek bir açık fikri kurmak mümkün olmuyor.

Hürriyet ve eski elemanların tribüne dönecek olması evet kesine yakın bir bilgi ama işin saçma tarafı şu bugüne dek Çarşı bildiğimiz (fiilen varlıkları itibari ile) insanlardan tek bir ses çıkmıyor.

Ne oldu şimdi;

Ne değişti veya değişecek...! Biz neyi anlamaya çalışıyoruz?

İddiam ve fikrim odur ki ilk maça dek hiçbirşeyi net olarak anlayamayacağız...!

Nalet olsun sanal aleme :):) şöyle rahat rahat konuşamıyoruz ki kardeşim...!

Özer Özçetin
11-06-2008, 19:41
Gençler bu isim vermeler falan ne demek,bırakın bu tip yazışmaları,herkes sakin kafa dinliyor dinleniyor,yeni eski en eski diye bir şey yok Beşiktaş var,herkes para yettiğince bir yerlerden biletini alacak maçlara gelecek,takımı destekleyecek.
Özellikle Mert bu işlere çok meraklı,çok isim telaffuz ediyor,insanların kafasında soru işareti bırakacak şekillere girmeyin

Mert Kayalar
11-06-2008, 20:30
Gençler bu isim vermeler falan ne demek,bırakın bu tip yazışmaları,herkes sakin kafa dinliyor dinleniyor,yeni eski en eski diye bir şey yok Beşiktaş var,herkes para yettiğince bir yerlerden biletini alacak maçlara gelecek,takımı destekleyecek.
Özellikle Mert bu işlere çok meraklı,çok isim telaffuz ediyor,insanların kafasında soru işareti bırakacak şekillere girmeyin

Kusura bakmayın düzenledim mesajları.

MUHTAR
11-06-2008, 20:52
Mert, mesaj yazıyorsun sonrada sana birisi birşey yazıyor ve yazdığın mesajı siliyorsun!

Sen mesajını silince senin yazdığın yazıya yapılan yorumlar havada kalıyor. Anlamsızlaşıyor. Buda sorun teşkil ediyor.

Öncelikle sileceğiniz yazıları yazmayınız!

Müdehale edilmesi gerekiyorsa forumda MUHTAR ve İhtiyar Heyeti var onlar müdehale eder!

Lütfen!..

Not: Forumda "kendi yorumunu düzelt butonu" kaldırılmıştır.

Özer Özçetin
12-06-2008, 06:21
Merte birisi mesaj yazıyor demek yazana birisi diye hitap etmek yazan belliyken ayıptır saygısızlıktır.Bunun adı aba altından akıllı olun siz kim oluyorsunuz mesajıdır.
Günlerdir burada isimler telaffuz edilirken müdahale etmiyorsunuz,yalan yanlış bilgilerle,kulaktan dolma sözlerle,Taksim de Beşiktaş ta iki kişiyle yapılan görüşme dahi olmayan karşılaşmalarda duyduklarınızı veya birşey beklentisi içinde olduğunuzu birşey biliyor gibi yansıtma havanız abes kaçıyor.
Madem müdahaleden rahatsız oldunuz şimdiye kadar siz niye uyarmadınız.Doğacak kargaşada tuzunuz mu olsun istiyorsunuz.Bu satırları herkes hergün okuyor,zamanında tribüne emek veren 45-50 yaşlarındaki kesim de,bir dönem en önde olanlarda,son 3-4 yıldır etkin olanlarda ve şu an artık biz önde gideceğiz diyenler de.
Zaten karmaşık ve taşların yerinde olmadığı bir süreçten geçiyoruz,ayrıca b,lmediğiniz başka konular da var.Sadece tribünde önde olmaktan ziyade yönetime karşı etkin olabilme mücadalesi de işin içine karışmış durumda,bir çok konu berrak değilken,yalandan yere bir şeylerin deşifre ediliyormuşçasına açıklanması,sorumlu olduğunu duyuran Muhtar ve İhtiyar heyetinin asli görevidir.
Uyaranlara sen kim oluyorsun biz varken demek,sorumsuz yöneyicilik sorumluluğudur.
Elbette demokrasi var olmalı insanlar fikirlerini beyan etmeli,ama bu fikirler yarın kavgalara sebebiyet verirse kimse bir köşede saklanıp ta susamaz,o ateş onları da yakar.

Alper Göktaş
28-06-2008, 11:23
ya neler oluyor bize yaa.Özer aabicim forumdakı yazılarını hayranlıkla okurum her zaman ama hakkımız değil mi abi bizim de birşeyleri öğrenmemiz.Ne olacaksa olsun artık herkes döksün eteğindeki taşları daha ne kadar karışacak ki bu tribün

Özer Özçetin
28-06-2008, 12:03
Maçlar başlamadan herhangi bir yorum yapmak zor artık,Musalardan sonra Veyseller,uğurlar geldi,ardından tüm semtler birleşti arkadaşlar çeşitli görevlerle tribünü yönetti,ardından barış oldu başka sürece girildi.Yönetim değişiklikleri de tribünleri etkiledi.Görsel ve yaratıcı etkileriyle başka bir ilgi çekicilik yaratıldı.Şimdi ise son döneme kadar işin içinde olan çeşitli görevlerde bulunan arkadaşlar ,çekildik dediler aktif olarak bulunmayacağız ama yine de tribündeyiz dediler.
Başka gençler biz varız dediler,ki hepsi çocukluklarından beri tribündedir.Neticede tribün boş kalmaz,ama tecrübeli arkadaşlarla diyalog içinde hayatı yürüteceklerdir

Umit Bayezit
28-06-2008, 12:10
peki derdest hevesli söylemler özer abi

bilmediğimiz duymadığımız bir özür mü geldi BEŞİKTAŞ TARAFTARI na atfen yeni oluşumdan

değiştim demekle değişilmediği gibi unuttum demeklede unutulmuyor malesef

Alper Göktaş
28-06-2008, 12:11
şimdi güzel söylüyorsun da abi bi alışılmışlık vardı kapalı tribünde saygı sevgi vardı (son zamanlarda atar ve gıderlerı saymıyorum ) şimdi çıkmış bu kişiler biz varız şu olcak bu olmucak onlarsız tribün daha güzel olacak diyor..Bu çok yanlış değil mi en azından eskı kutu tayfasıyla yeni kutu tayfası sık sık zıt düşünceler yuzunden karşı karşıya getirilecek ve belkide (büyük ihtimalle) beşiktaş kapalısında bu zamana kadar olmayan olaylar baş gösterecek.Bu doğan olayların sonucunda herhangi bir kişiye zarar gelirse bunun hesabını kim nasıl vericek.

İsmet Hakan Kara
14-07-2008, 22:31
Akıllı Olun ulAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAn