PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünya'nin En zor soylenen Yeri..!!

Ahmet Ayyıldırım
17-02-2007, 10:55
ABD'nin Massachusetts eyaletinin Nipmuck Kızılderililerinin yaşadığı orta kesimlerinde bulunan bir gölün 45 harften oluşan ismini telaffuz etmek neredeyse imkansız.

Dünyanın en uzun ve söylenmesi en zor isimlerinden birine sahip olan ''Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg'' gölünün adı zaman zaman değiştirilmek istenmiş, ancak tepkiler nedeniyle bundan her seferinde vazgeçilmiş. İsminde 15 ''g'' harfi bulunan göl ile ilgili çok sayıda şiir yazılmış, beste yapılmış. 15 ''g'' harfinden sadece ikisinin isimden çıkarılması girişimleri 1949'daki kampanyayla engellenmiş. ''Telaffuz sorunu'' nedeniyle pek çok kişinin ''Webster'' gölü diye adlandırdığı 'Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg''un Nipmuck Kızılderililerinin dilinde, ''Sen kendi tarafında, ben kendi tarafımda balık avlayalım, ortada ise kimse avlanmasın'' :) anlamına geldiği iddia ediliyor. Çevre sakinleri, gölün isminin Guinness Rekorlar Kitabı'na alınmasını istiyor, ancak rekorlar kitabında ''en uzun göl ismi'' kategorisinin bulunmadığı belirtiliyor. Guinness Rekorlar Kitabı'ndaki en uzun yer isminin de resmi kayıtlarda bulunan Bangkok'taki ''krungthephphramahanakhon bowonratanakosin mahintharayuthaya mahadilokphiphobnovpharad radchataniburirom udomsantisug''a ait olduğu bildiriliyor.

Gürhan Oğuz
17-02-2007, 11:11
one ismi okuyamadım ama anlamını sevdim

Mert Iyigun
17-02-2007, 11:25
valla ismi okumaya üşendim o ne öle "Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg" :D

Erkan Özberk
17-02-2007, 11:28
hepimiz Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg luyuz :p

Umut Şen
17-02-2007, 11:33
hepimiz Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg luyuz :p

luyuz diye bi takı ile bitirdiğine göre okuyabilmişsin helal :D :D

Piraye Oğuz
17-02-2007, 12:03
YUH!! artık

Mert Iyigun
17-02-2007, 12:04
luyuz diye bi takı ile bitirdiğine göre okuyabilmişsin helal :D :D

bence tesadüf olmuş :D

Ömer Bekin
26-02-2007, 01:59
İsim gerçekten karışık ama anlamı süper yaa :D

Fikret Arul
26-02-2007, 02:21
Göl değilde yerleşim yeri olsa Oranında bir takımı olsa, O takımında taraftarı olsa :)
Nasıl olur dedim... Paragrafın sonunda Beterin beterini gördüm,
krungthephphramahanakhon bowonratanakosin mahintharayuthaya mahadilokphiphobnovpharad radchataniburirom udomsantisug ' lulara sabırlar diliyorum ..
:D

Huseyin Kurt
28-02-2007, 00:58
o ne öle yavvv ezberleyen varmı??? :D

Namik Kartaloglu
28-02-2007, 20:29
Krungthephphramahanakhon bowonratanakosin mahintharayuthaya mahadilokphiphobnovpharad radchataniburirom udomsantisug lilar in bir Futbol takimi varsa ve onlar da Besiktaslilar gibi yaraticiysa maclarinda bizim gibi;
Krungthephphramahanakhon bowonratanakosin mahintharayuthaya mahadilokphiphobnovpharad radchataniburirom udomsantisug GoL! GOL! GOL!, Krungthephphramahanakhon bowonratanakosin mahintharayuthaya mahadilokphiphobnovpharad radchataniburirom udomsantisug GOL GOL GOL mu diyecekler?:D :D :D