Orijinalini görmek için tıklayınız : Halkın Takımı Dergisi Hakkında Sorulan Sorular
Deniz Akkuş
07-08-2008, 20:38
sevgili arkadaşlar.. eskişehirde derginin dağıtımcı görevini üstlendim... dergiyi kendimce anlatmaya çalıştım.. nitekim insanların en çok sorduğu iki soruyu cevaplamada yetersiz kaldığım kanısındayım bunu sizlerin vereceği cevapla yapmanın daha doğru olaccağına inanıyorum.. benim inandığım gibi anlatmam yanıltıcı olabilir..işte sorular..
1: bu dergi kim ve kimler tarafından ve ne amaçla çıkarılıyor??
2:satıştan elde edilen para nereye aktarılıyor??
bir de resmi dergimizin satışlarını azaltacak nitelikte olması beşiktaşın menfaatine ters düşmezmi,tribündenmi yoksa muhalefettenmi nerden ve kimlerden destek alıyor??
Hakan Kirezci
07-08-2008, 20:58
Derginin yayınlanmasıyla direk ilişkisi olan arkadaşlar haricinde bu sorulara cevap verebilecek arkadaşlar var mı?
Namik Kartaloglu
07-08-2008, 21:08
En sonunda itiraf etmek zorundayim!
Halkin takimi basta olmak kaydiyla cok degerli insanlarimizi da bi ise bulastirdigimiz icin herkesten teker teker Özur diliyorum. Bu ise Hakan abi, Sezen ben Ve Muhtari da karistirdik. Dunya kadar bos laflar dedik, Halkin Takimi dergisi koyduk adina bir seyleri cigneyerek....
Dergiyi cikarmamizin amaci: Ben evlenecektim yasim 45 e geldigi icin evde kalmistim. Bana ceyiz parasi lazimdi ve arkadaslara söyledim onrarin da paralari olmadigindan bu yol aklimiza geldi. bu sekilde insanlari kandiracak paralarini biriktirecek ve krallara layik bir dugun yapacaktim. Niyetimiz bir uc-4 yil hatta daha da uzun bu dergiyi cikarmak. benim 10 yil sonra dugun param ciktimi bu defa baska birinin dugun parasi hazirlanacakti.
anadolu üniversitesi ünibjklilerden bir arkadaşina selamlar ve onun da dergimizi almasini benim dugunume katkida bulunmasini tavsiye ediyorum.
Namik
Ömür Hıncal
07-08-2008, 21:51
İnsanlar garip olmuş cidden ya da bizim Beşiktaşlılarda bir gariplik söz konusu oldu.
Namık abi benim parayı yatırmamışsın hesaba o 100 bin örodan payımı düşeni bir zahmet yatırırsan sevınırım :)
Deniz Akkuş
07-08-2008, 21:57
sanırım bu sorular sadece bana soruluyor.. ve sanırım bu soruların sorulmasına sebep yine benim.. ya halkın takımı dergisini ve çıkma amacını iyi anlatmakta yetersiz kaldım yada ifade edemedim .. oysaki son barikat olan halkın takımı beşiktaş yüreğini ortaya koymuş çok değerli abilerimiz ve arkadaşlarımız tarafından hiç bir çıkar gözetmeden çıkarılan bir taraftar dergisidir.. ..herkesten ve herşeyden dolayı özür diliyorum
Ismail Hakki Demirel
07-08-2008, 22:01
ya baksanıza arkadaş para aktarmadan filan bahsetmiş :) ya ömür abi namık abi benide alın aranıza benimde paraya çok ihtiyacım var :)
dediğin gibi gerçekten gariplik sözkonusu ,
ankarada asiruh'a gala yapıldı bende osman abi ve sancar abilerin yanındaydım osman abiyle önayak olduk, iş bilet satma aşamasına geldi iş yerinde çok sağlam beşiktaşlı dediğim abilere bilet satcam , sordukları sorular ;
"1: bu dergi kim ve kimler tarafından ve ne amaçla çıkarılıyor??
2:satıştan elde edilen para nereye aktarılıyor??"
aynı tarzdaydı niye organize ediliyor kimler yapıyor, toplanan parayla ne yapılcak niye 10 ytl 500 kişi gelse 5000 ytl yapar üstü nolcak,
sana ne ulan sana neee katlayıp katlayıp bi yerlerimizi tıkayacaz sizin laflarınızla eylemlerinizle kanattığınız kapanmayan yaralara, size göre herşeyin merhemi paraya o bakımda, bi kezde siizn yolunuzdan gidebilmemiz için ,
artık insan davası uğruna sevdası uğruna bişeyler yapmayada korkuyor , ne yapsan ne çıkarın var niye yapıon niye öyle niye böyle...
hiç durmayın tam gaz yola dewam edin
alayınıza no-pasaran ulAn....
Özgür Ergün
07-08-2008, 22:10
sevgili arkadaşlar.. eskişehirde derginin dağıtımcı görevini üstlendim... dergiyi kendimce anlatmaya çalıştım.. nitekim insanların en çok sorduğu iki soruyu cevaplamada yetersiz kaldığım kanısındayım bunu sizlerin vereceği cevapla yapmanın daha doğru olaccağına inanıyorum.. benim inandığım gibi anlatmam yanıltıcı olabilir..işte sorular..
bir de resmi dergimizin satışlarını azaltacak nitelikte olması beşiktaşın menfaatine ters düşmezmi,tribündenmi yoksa muhalefettenmi nerden ve kimlerden destek alıyor??
elbette ilk anda can sıkıcı ve bu nedenlede geyiğe sarıp tepki verilesi sorular bunlar ama bence bir yandan da deniz arkadaşa yardımcı olmak ve elini güçlendirmek adına bir şeyler söylemek lazım;
1- Öncelikle bu soruları soran kişinin niyeti bence baştan iyi olmadığı için aslında hiç ciddiye almamak ve burda yazılanlar gibi dalga geçmek lazım! Yani ben olsam öyle yapardım.
2- Biz kimiz? Sorusunun cevabı kısa ve net Beşiktaş taraftarıyız. 2005 yılından beri site ve forum ile bir şekilde bir araya gelmiş hayata ve beşiktaşa çizginin aynı tarafında bakan. İşi gücü olan, okumuş etmiş, kafası çalışan, fanatik ve hatta yerine göre holigan... bir nevi çift kişilikli insanlarız...!
3- Para; valla ne desem ben bile buna diyecek ciddi bişi bulamadım... 500x3000 = 1.500 ytl :):):):):) hepsini soran kişiye verelim derim ben..!
4- Maliyetler ise belli; toptan fotokopi çeken herhangi bir fotokopiciden fiyat alınabilir. Mümkünse üniversite civarlarından bulsular fotokopiciyi malum fiyatlar daha uygun.
5- Kim destekliyor;
yönetim, mühalefet...? Burda belki tek başına dergi referans olamayabilir. Bu noktada forumu referans göstermek doğru olur gibi geliyor bana.
Ama sonuç olarak;
Adamın içi kararmışsa ve kötü niyetli ise yapacak hiçbir şey yok.... ne dersen de ne anlatırsan anlat bir şey değişmeyecektir....
Tamda bu durumda;
Alayına Gider Diyip İŞİmize bakalım.... :):):):)
Namik Kartaloglu
07-08-2008, 22:11
sanırım bu sorular sadece bana soruluyor.. ve sanırım bu soruların sorulmasına sebep yine benim.. ya halkın takımı dergisini ve çıkma amacını iyi anlatmakta yetersiz kaldım yada ifade edemedim .. oysaki son barikat olan halkın takımı beşiktaş yüreğini ortaya koymuş çok değerli abilerimiz ve arkadaşlarımız tarafından hiç bir çıkar gözetmeden çıkarılan bir taraftar dergisidir.. ..herkesten ve herşeyden dolayı özür diliyorum
Deniz can; yok senin ne özur dileyecek ne de yetersiz oldugun bir sorun var. Ömur de demis ya bizlere birseyler oluyor. Biz kendimizi sorgulamaliyiz önce elciye zeval olmaz derler ya sen o durumdasin.
Ömur sana gelince; 100 bin öroyu sen ruyanda görursun! sana yoh! benden sonra sirada bekarlar var...
Özer Özçetin
07-08-2008, 22:23
8500 adet satan hem de haftalık Forza Beşiktaş Dergisi bile kendini çeviremedi hatta bazı reklamlar da almıştık.
Millet dergi çıkarmayı falan ne zannediyor ya.
Kaldıki 300-500 dergi hangi koşullarda çıkar,buna ne para ne can dayanır.
Ayrıca Deri içindeki yazılar okunsa ,bambaşka bir dünya bambaşka bir Beşiktaş ve Beşiktaş yönetimi hevesimiz arzumuz muradımız ortaya çıkar.
Ben kendi adıma ne YD ciyim ne de görev için adı geçen başka birici.
Ben hem bugünkü kongre yapısına karşıyım,hem yönetim zihniyetine.Elimden gelse Fulya çim sahasının bir kenarına Optiğin büstünü koyarım.Taraftar projemizi niye yaptık 3.yol açmak için.İktidara halka geçsin diye.
Verdikleri 3 kuruşu vermesinler dergiyi de almasınlar bir zahmet.Deniz arkadaş 5-10 dergi için kendini paralama ve boş yere yorulup karalatma,üzülme.
Eskişehirin potansiyelini istanbul çekmeköyde oturduğum sitede ben eritirim sana da okuman için gönderirim.Üzme tatlı canını.
Ömür Hıncal
07-08-2008, 22:24
3:bir de resmi dergimizin satışlarını azaltacak nitelikte olması beşiktaşın menfaatine ters düşmezmi,
4:tribündenmi yoksa muhalefettenmi nerden ve kimlerden destek alıyor??
1. Bu dergi bu namussuzun mabedine giripte gönlüne gem vuramayıp kelimeleri dans ettirip içini dökenler tarafından Beşiktaş ı her açıdan anlatmak amacıyla cıkarılıyor
2. Vallahi burada anneannemın bır lafı var onu koyuyorum kı oyle oldugunu dusunuyorum: akı bokunu ödemiyor
3.Bu hesap kitabı yapıyorsa o soran arkadasları omur boyu resmi dergi aboneliğine davet edelım.
4. Aha şurdan sol yanından destek alıyor tam armanın altından
Benim pencereden görünen cevaplar bunlar :)
Abi paramı yatır haftaya sözleniyorum :D
Burak Kılıç
07-08-2008, 22:30
Bence ne dergiyi çıkaranlar hakkında, ne dergi hakkında soru sormak, durumu sorgulamak, ne de bu soruları buraya taşımak abes, ayıp, gülenecek veya dalga geçilecek bir durum...
Deniz'in ifade ettiği soruları dergiyi ondan alırken ben de sormuştum...Belki de o soruları buraya taşımasındaki neden benim, bilmiyorum...
Ancak şunu belirtmeliyim ki, ne soruları sorarken, ne de daha sonrasında kesinlikle dalga geçmek veya laf sokmak gibi bir niyetim yoktu...Özgür(Ergün) Abinin burada söylediklerine, ne yalan söyleyeyim cidden sinirlendim...Daha önceden adını duymadığım ve hakkında hiçbir fikrim olmayan bir oluşum hakkında bilgi almak istemem, eğer suç ise bana adresinizi gönderirseniz derginizi iade etmek istiyorum... Saygılarımı sunuyorum...
Özgür Ergün
07-08-2008, 22:33
Sinirlendiğin noktaları belirtirsen eğer anlaşma şansımız olur diye düşünmekteyim!
Yok ama anlaşmayalım öyle herkes kendi köşesinde kalsın sallasın diyorsan ona yapacak bir şeyim yok..!
Konuşmak iyidir!
Burak Kılıç
07-08-2008, 22:40
Tabii ki belirtirim...
Art niyetli olmadığımı biraz önceki iletimde de belirtmiştim...Tekrarlamama gerek olmadığını düşünüyorum...
Bu işlerle uğraşan insanların, ceplerinden para çıkararak iş yapmasına herkes gibi benm de karşı olduğumu belirteyim...Derginin maliyetini sormak, öğrenmek istemek illa ki "Bu adamlar dergiyi -atıyorum- 1 liraya mal edip 3 liraya satıyorlar." şeklinde algılanmamalı bence... Çünkü böyle algılanırsa, derginin gelişimini isteyen ve dergiyi çıkaranlara yardımcı olmak isteyen kişilere saygısızlık edilmiş olur...
Dergiyi kimin çıkardığını ve ne amaçla çıkardıklarını öğrenmek istemek de "Kim oluyor bunlar?"şeklinde algılanmamalı..Çünkü öyle yapıldığı zaman, dediğim gibi, oluşum hakkında bilgi almak isteyen insanlara haksızlık edilmiş olur...
Özer Özçetin
07-08-2008, 22:42
Benim adıma ödemeli kargo ile gönder kardeşim.herhangi bir meblağ ile ne fikirlerimiz ne Beşiktaşlılığımızı satışa çıkarmadık.Eğer para veririm sorgularım dersen ne para ver ne dergi al ne de sorgula.
Bin tane derdin tasanın içinde 3 YTL sinin gittiğ akıbeti sorulayacak kişilere zaman ayırmak yoruoyor beni.
Kolay gelsin
Burak Kılıç
07-08-2008, 22:43
Şunu da belirteyim...22 yaşındayım...Bu başlığa yazanların çoğu benim abim, ablam konumundalar... Kimseye saygısızlık etmek gibi bir niyetim yok, yanlış anlaşılma olmasın...
Burak Kılıç
07-08-2008, 22:44
Benim adıma ödemeli kargo ile gönder kardeşim.herhangi bir meblağ ile ne fikirlerimiz ne Beşiktaşlılığımızı satışa çıkarmadık.Eğer para veririm sorgularım dersen ne para ver ne dergi al ne de sorgula.
Bin tane derdin tasanın içinde 3 YTL sinin gittiğ akıbeti sorulayacak kişilere zaman ayırmak yoruoyor beni.
Kolay gelsin
Adresinizi yazarsanız sevinirim o zaman
Deniz Akkuş
07-08-2008, 22:45
sevgili burak arkadaşım sen değilsin... anadolu üni kartallarından bir arkadaşın soruları bunlar... kendisi şu söylemde sordu.. forumların ve çıkan dergilerin gruplar oluşturduğunu aslında gereken beşiktaş menfaatleri için resmi derginin alınmasının daha mantıklı olduğu konusuna değindi.. yani o arkadaş o şekilde düşünüyor.. sen sorduğunda sana konuyu anlatmak için elimden geleni yaptım umarım.. ki foruma üye olman bile yakından takip etmek istemenle alakalı sanırım.. yani bu soruları özellikle paranın nereye aktığı konusunu anlatsamda bazıları anlamıyor. oysaki böyle bir dergiyi çıkarmanın maliyet olrak ne kadar ağır olduğunu bilmiyorlar yada bilmek istemiyorlar...
Özer Özçetin
07-08-2008, 22:45
Komün dayanışma imece yardılaşma ne derseniz deyin kimi 30 dergi alırcebinden eşe dosta dağıtır,kimi 10 dergi alır gücü yettiğince gün gelir dergi kendini amorti eder kendi ayaklarıyla yürür.
,O bizim tasarrufumuzdaki hadisedir.
Özgür Ergün
07-08-2008, 22:46
Şimdi güzel anlatmışsın ve kendi niyetinden şüphen yok gördüğüm kadarı ile aslına bakarsan bence artık ortada sorunda yok... birbirimizi anlamışız!
Benim yazdıklarımı üstüne alınmamalıydın?
Ha ki alındın buna ben sebep oldum ve kötü hissettirdi isem özür dilerim... ama şunu hala söylüyorum; eline bir dergi geçtiğinde ilk aklına gelen yukada denizin yazdığı sorular ise bence ortada bir sorun var ve bu sorun sadece senin değil hepimizin geldiği kötü bir noktayı işaret eder..!
Farkında olarak veya olmayarak şüphelerle, kötü şeylerle, hesap kitapla kirlenmiş akıllarımız... bu sözüm sadece sana değil ülke insanının özelde de bizlerin geldiği hal bu..!
Birde fazla duyarlı olduk bizler;
Ne zamandır uğraşıyoruz yok rantı yok iktidardı yok hesaptı kitaptı ile ve ister istemez fazla tepki veriyoruz haklı olarak..!
Neyse uzatmayacağım;
Bu forumda olduğuna göre az çok sorularına yanıt almışsındır diye düşünmekteyim.. ayrıca bence dergiyi geri göndermek yerine bir başkasına ver o okusun ve senin sorduğun sorular ile bu kez sen muhatab ol bakalım ne hissedeceksin kimbilir belki bizden daha sakin ve olgun davranırsın...!
Özer Özçetin
07-08-2008, 22:47
Özer Özçetin
ekşioğlu 5.yıldız sitesi 1.etap 92 parsel Çekmeköy İst.
Güvenliğe gelsin dergi dergi paranı da havale yapayım postaneden..
Özür dileyecek yerde adres istiyorsun al sana adres
telefonumuda yaz
0 542 453 4485
Özer Özçetin
07-08-2008, 22:48
merak etme profilinden oludum yaşını işini vs.sen daha mama diye ağlarken bizler deplasmanyollarında geceyi gündüze katıoyrduk
Özgür Ergün
07-08-2008, 22:51
merak etme profilinden oludum yaşını işini vs.sen daha mama diye ağlarken bizler deplasmanyollarında geceyi gündüze katıoyrduk
Abi arkadaşa fazla yüklenmiyormusun?
Karşımızda derdini anlatmaya çalışan bizimle iletişim kurmaya çalışan genç bir insan var..!
Sanki biraz fazla dolmuşsun gibi geldi bana, yahu şu maçlar bi başlasada enerjimizi aktaracak yer olsa :):) yoksa bitmez bu hayat :):)
Burak Kılıç
07-08-2008, 22:51
Başıma gelmediği için bilmiyorum belki de, ama ne bileyim bana aşırı tepki verdiniz gibi geldi...
Yoksa dergiyi göndermek veya başkasına vermek sorun değil, eğer başkasının okumasını istiyorsam, ya dergiyi aldırırım, ya da kendim alırım o kişi için...Ama biraz daha anlayışlı davranılırsa...3 liranın hesabını soruyorsan, dergiyi kargoyla gönder şeklinde bir yaklaşımda bulunulmazsa...
Özgür Ergün
07-08-2008, 22:54
Başıma gelmediği için bilmiyorum belki de, ama ne bileyim bana aşırı tepki verdiniz gibi geldi...
Yoksa dergiyi göndermek veya başkasına vermek sorun değil, eğer başkasının okumasını istiyorsam, ya dergiyi aldırırım, ya da kendim alırım o kişi için...Ama biraz daha anlayışlı davranılırsa...3 liranın hesabını soruyorsan, dergiyi kargoyla gönder şeklinde bir yaklaşımda bulunulmazsa...
Ha bak anlaşmaya başladık ne güzel :):)
Evet şimdi sen cevap ver denize sorulan sorulara... her soru elli puan yanlış doğruyu götürmüyor çünkü yanlış cevap yok... işin keyfli kısmıda bu zaten..!
Özer Özçetin
07-08-2008, 22:56
Kardeşim hoş geldin Halkın Takımı ailesine.Biz fikir yarıştırıyoruz burada.Çok konuda aynı düşünsekte,ayrıldığımız konular da yok değil,her ailede olduğu gibi.
Ama dergi konsu başka,ben hasssasım dergi konusunda.Tribünün ilk dergisini 11 sene önce çıkaran ekipten olunca Halkın Takımı dergisine de gözüm gibi bakıyorum sanki 2.forza benim için.
Onun için biraz yükleniyorum dergiye laf edene.
Sezen Gunduzalp
07-08-2008, 22:56
Sorulan sorulmayan soruların cevapları ;
http://www.halkintakimi.com/forum/showthread.php?t=3192
ve ;
İlk prova baskı şu anda elimde. Oturup ilk kez görüyormuşçasına okuyup bitirdiğimde neden başka yazı yok diye çıkaranlara kızayım dedim ve kızdım. Şu anda cezalıyım. Oturup size uzun uzun derginin çıkış öyküsünü anlatma cezamı çekmekteyim halihazırda.
Buradan buyurun…
Başında saatlerimizi geçirdiğimiz Halkın Takımının yaşadığı teknik sorunları nasıl aşarızı kendimce düşünmeye başlayıp, sorup soruşturduğum zaman kafamı çarptığım yer hepimizin malumu “para sorunu” oldu. Bu sorunu aşmanın muhtelif yolları vardı elbet ve arandığında dahası da bulunabilirdi mutlaka ancak işin ticari karakteri beni ürküttü açıkçası. Öyle bir şey olmalıydı ki verdiği aldığından fazla olsun. Öyle bir şey olmalıydı ki bize yakışır olsun. Ve yine öyle bir şey olmalıydı ki Halkın Takımı adıyla bütünleşsin ve giderek klasiğimiz olsun.
Sonuçta nurtopu gibi bir dergimiz oldu işte.
En büyük mülki amirlerimizle (Muhtar Heyeti) yaptığımız ön görüşmeler ve alınan resmi izinler sonucu hemen üç kişilik takımımızı oluşturup, kollarımızı da sıvayıp işe koyulduk.
Murat Aru ve Mehmet Yücegönül’ün katkılarıyla elde ettiğimiz fotoğraflarla ilk kapağımızı tasarlayıp duyurumuzu astık siteye bildiğiniz gibi. Kendilerine teşekkürü borç bilirim.
İş artık yazıları beklemeye kaldı. İlk desteği konu üzerine engin tecrübesi olan Özer Özçetin hocamızdan aldık. Tüm Beşiktaşlıların yakından bildiği duyarlı, sevda dolu üslubu ve usta kalemiyle Özer Özçetin hocam “sabır gülleri” ni dikiverdi ön bahçemize. Artık bahçemizin tanzimi Özçetin ustanın sorumluluğunda kalmıştır, şahsına ve cümle Beşiktaşlılara duyurulur.
(Bu emrivakiden kaçmak zor olacak hocam…)
Potansiyel yazar takımının kadro zenginliği karşısında 3 kişilik takımımız yetersiz kaldığı için hücum ve birden fazla rakibin markaj sorumluluğunu paylaşmak zorunda kaldık. Bu konuda Namık Kartaloğlu tarihe geçecek bir performans sergilemiştir ancak ne yazık ki şahitleri sadece takım arkadaşları olan iki kişiyle sınırlı kaldı. Yeri geldiğince detayları vereceğim ki sizin de gözleriniz yaşarsın.
Asi ruhun yılmaz bayraktarı Yumurtakafa Yılmaz bizi biraz uğraştırdı açıkçası. Gerek taşıdığı sorumluluklar ve gerekse de Beşiktaşlılığın onulmaz tevazuu ile mücadelemiz pek çetin geçti Yılmaz’la. Mübalağa cenk olundu. Burada ondan daha yaşlı olmanın avantajını kullanmam gerekti ki bu acar solaçıkın en zayıf yerlerinden biriydi yaşlıya hürmet ne yapalım. Önceleri “Tabi abi yazarım” makamında bir iki mırıldanıp geçiştirdi. Üzerine Cem’i (Özel) saldık; daha gençtir, nefesi yeter dedik ama kolay çalım yedi Cem. Hemen ardına takıldım yoksa direk taca gitmekteydi Yılmaz Yılgın. (Ne yılgın’ı kardeşim ne yılgın’ı). Tam çizgi kenarında yakalayıp ters kademesine girdiğim gibi kapıverdim elinden yazıyı. O bize hürmeten tekmeyi atamadı da şimdi elinizde ki dergide onun nefis çarşı tahlilini okuyabiliyorsunuz. Bu seni tedirgin eden popülerlik kaygısını at içinden Yılmaz kardeşim. Seni Seda Sayan’ın sabah programına çıkarmadık ya? Beşiktaşlı kardeşlerine neyin ne olduğunu anlatmak boynunun borcudur. Bu sorumluluk seni sonuna kadar takip edecektir haberin olsun. (İkinci sayının yazısını da garanti edelim bu arada…)
Akif Kurtuluş… Gazeteci, şair, edebiyatçı, hukukçu ve de Fenerbahçeli.
Kendisini az çok tanırım. Birkaç sohbetimiz ve birlikte maç seyretmişliğimiz, kadeh tokuşturmuşluğumuz vakiidir. Ama onun markajı beni aşacağından etkili bir silah kullanmak zorunda kaldım. Forumumuzdan tanıyacağınız, benim 30 yıllık dostum/kardeşim Murat Yıldırım’ın 35 yıllık dostu Akif Kurtuluş. Alacaksın bir yazı Akif’ten, kaçarın yok dediğim Murat Yıldırım ona reddedemeyeceği bir teklifte bulunmuş olmalı ki en sıkışık olduğunu öğrendiğim bir dönemde bu usta kalemden bence müthiş bir yazı koparabildik. Okuduğunuzda siz de göreceksiniz ki aslında bir Beşiktaşlı olan (Hayati kardeşimiz şahittir) Akif Kurtuluş bu özelliğini usta kalemiyle dahi gizlemekte zorlanmaktadır. Hayati kardeşimizin eylemini destekliyor ve Taksim’de ona Beşiktaş formasını giydirdiğimiz gün üçlü çeken bin kartaldan biri de ben olacağım; Sözüm söz.
Murat Yıldırım’dan sözetmişken; Kendisinden yazı almanın benim için en kolay olduğu şahsiyettir kendisi. Daha doğrusu ben öyle sanmaktaymışım. “Tamam arabım Salı günü elinde yazı” dediğinin üzerinden geçen salılarla tezgah açarım Salı pazarında ben. Ulen Akif Kurtuluş’u havale ederken kendisini hiç hesap etmemişiz adamın. Denize karşı rakıları yuvarlamaktan fırsatını bulsa yazacak ama ortam kötü. O ortamda kim kafasını gömer de Hakan efendiye yazı yazar ki? Kısacası beceremedim yazdırmayı. Benim o kanatta zorlandığımı gören Namık sağolsun “Abi avukat ağabeyi biraz ben tutayım sen beke geç dinlen” dediğinde ben zaten çökmüştüm çimlere. Valla nasıl etti ne dedi bilemiyorum kaptı yazıyı Namık. O da mı reddedemeyeceği bir teklif yaptı nedir? Beklerim ben Namık’tan. Sonuç olarak neden sevinmek için sevmediğimizin ağır bir çözümlemesini Halkın Takımı dökümanlarına katmayı bir şekilde becerdik. Ellerine sağlık; yazanın da, yazdıranın da…
Namığın markajındaki bir başka yazarımız Şafak Batman’ımız. Fakat harbi Batmanmış kendisi helal olsun. Kendisini ortalıkta görmek pek bir zor olsa da en sıkıştığımız anda yakıverdik ışıldağı gökyüzüne doğru pat diye geldi yazı. Beşiktaş tribünlerine akıl vermeye kalkışanlara güzel akıllar vermiş Şafak. Beşiktaşlılar zaten bilir de umarım Beşiktaşlı ol(a)mayanlar da okurlar bu Beşiktaş tribünü adabını. Sağol Şafak.
Ve bizim takımdan bir gol geldi nihayet yav. Çoğu kimse Beşiktaş kartalını beyaz başlı Amerikan kartalıyla karıştırır. Oysa asıl karakartalımız bizim Anadolumuzun haso kartalıdır. Bir Anadolu kartalı nasıl doğar ve büyür, nasıl kartal olur ve ne yapar. Tüm bu soruların cevabını Kartalınoğlu Namık anlatmış bizlere tek tek. Ben yazamam abi, ben yazamam abi sızıldanmalarının arasından öyle bir yazı çıktı ki benim şahsen en çok güldüğüm ve en çok gözlerimi yaşartan öykü oldu Namığın küçücük dünyası. Bir de Türkçe klavye kullanabilseydi de beni yarmasaydı ne olurdu sanki?
Namığın markajında ki diğer bir yazarımız da Ömür Hıncal’dı. Yazılarını, üslubunu severek ve imrenerek okuduğum Ömür kardeşimizden ilk hareketi ben bekledim aslında. Makul süre bittiğinde ve de kendisinden bir hareket göremeyince Namık gerekli işlemi gerçekleştirip umut deplasmanının otobüsünü bizim durağa çekmeyi başardı. Ellerine sağlık Ömür Hıncal dostum.
Ve Cem Özel. Yurt sınırları içerisinde bir türlü yakalayamadığımız bu kardeşimizle bağlantılarımızı hep başbakandan daha fazla gezdiği Ortadoğu coğrafyasından kurabildik. Aslında takımda düşündüğümüz direk isimlerden biri kendisi ama bakalım ne zaman bacaklarını kırıp oturacak Bodrum ellerinde de biz de ona iş yükleyeceğiz. Ama ihtiyacımız olan bir Kültür/Sanat sayfasının altından kalkabilecek ilk isimdi Cem ve top onun kucağında kalıverdi. Şimdi onunla gezinip duruyor. Kitap, Film ve Tiyato üzerine minik şekerler kıvamında sunduğu detaylardan fayda sağlanacağı kesindir. Mesela ben o kitabı buldum ve filmi de arattırıyorum harıl harıl. Tiyatro ile ise şahsen işim olmaz ama siz bana bakmayın, Cem’in atölyesine bakın…
Birgün tesadüfen denk geldiğim ve tanıdığım Moymul’u hepiniz tanıdınız. İşte o Moymulun tanıtıcısı Turgut Eren’dir. Anlat bize Moymul’u Turgut dedik o bize neler anlattı. Son derece samimi ve naif anlatımıyla Beşiktaş ve Moymul paralelliğini Turgut’tan dinledik ve dinlemeye de devam edeceğiz. Kimbilir? Belki birgün Şeref Bey’de Beşiktaş’ımızla maç yaparken bağıracağız Moymul diye. Tabii o zamana Şeref Bey kalırsa…
Takımın son elemanını en sona sakladım. Yazısını bulamazsınız aramayın ama sanaldan fırlayıp elinizde vücut bulmuş dergimizi tutuyorsanız baş müsebbibi atom karıncamız Sezen Gündüzalp’tir. Biz milleti tutacağız derken o takımı hem sahada hem de saha kenarından teknik anlamda derledi toparladı ve de alnımızın akıyla, utanmadan bu işin altından kalkmamızı sağladı. Halkın Takımı sınıfı başkanlığını da büyük bir liyakatle yürüten Atom karınca’ya borcumuz büyüktür. Sağolsun Var olsun…(Yandın kızım sen)
İlk sayımızın öyküsü budur. Bu sadece bir tohum. Çirkin bir tohum belki ama içinde kocaman bir ağaç saklı. Özen gösterir, sulamayı bakmayı ihmal etmezsek sevdalarımızı asacağımız kocaman bir ağacımız yükselecektir bu alemde. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Katılmak isteyen herkese yer var. El verin büyütelim.
Saygılar, sevgiler hepinize…
Gokhan Akyol
07-08-2008, 22:58
özer abi bende dergiyi alıp okuyup yorum yapmak istiyordum şu sıralarda kafamdan abonelik geçiyordu şimdi sadece dergiyi alıp yorum yapmamak geçiyor aklımdan (gerçi kötü yorum yapılabilecek birşey olduğunu zannetmiyorum ama) tırstım abi açıkcası :)
Özer Özçetin
07-08-2008, 22:58
Sağol Sezen anımsattığın için.....
Burak Kılıç
07-08-2008, 22:59
Çok fazla uzatmak istemiyorum...Sizler benm büyüklerimsiniz bana "merak etme profilinden oludum yaşını işini vs.sen daha mama diye ağlarken bizler deplasmanyollarında geceyi gündüze katıoyrduk" deseniz de siz haklısınızdır...
Deniz Akkuş
07-08-2008, 23:01
arkadaşlar lütfen ve lütfen bu soru bugün soruldu belki ama genel olarak o arkadaş daha dergiyi alamamış ve kendisince bu tür oluşumlara karşı olduğunu ama yineden yüz yüze gelip konuşmanın daha mantıklı olduğunu söyleyen bir arkadaş.. ki bu soruları genelde de soruyorlar.. tek bende kendi sözlerimle ifade etmekte az kaldığım noktaları aydınlatmak adına bu topiği açtım.. eğer yüklenilecek biri varsa oda benim sanırsam... yoksa bir çok arkadaş dergiyi aldığında okuduklarında bana geri döndüler ve fikirlerini beyan ettiler.. sanırım ilk dergiyi kaçırmalarından dolayı biz kimiz yazısını kaçırdılar.. ama ben bunada çözüm olarak ilk sayının linkini vererek boşluğu telafi etmeye çalışıyorum..
Özgür Ergün
07-08-2008, 23:02
özer abi bende dergiyi alıp okuyup yorum yapmak istiyordum şu sıralarda kafamdan abonelik geçiyordu şimdi sadece dergiyi alıp yorum yapmamak geçiyor aklımdan (gerçi kötü yorum yapılabilecek birşey olduğunu zannetmiyorum ama) tırstım abi açıkcası :)
Ha şöyle yahu.. hizaya gelin biraz :):)
Ve unutmamak lazım zor zamanlarda zor işler yapmaktayız, insanların birbirinden farklı olduğunu unutmamak ve asl olanın her şeye rağmen iletişim kurmak olduğunu elimizden gelen en büyük şey bu olacaktır..!
Burak veya diğer arkadaşlardan ricam sadece akıllarını kapatmasınlar... anlamak önemlidir ve hatta anlatmaktan çok daha önemlidir...!
Özer Özçetin
07-08-2008, 23:03
Burak hoş gelin 2.kez,bak Gökhanda eleştirecektim diyor,yazılarda eleştiriye üsluba eğere hatamız varsa eleştiri getirin memnun oluruz.Ama para işleri lafları geriyor beni.Biliyorsunuz satılık bir kalem Taraftar projemiz için para topluyor özer diye yazmıştı ama mahkemeye vermiyeyim diye soyadımı yanlış yazmıştı.Projeyi eleitirse canım feda.Am 2 yılda hatırı sayılı bir parayı cebinden harcayan ve delikli deliksiz tek kuruş lira çıkar beklmeyen birine bu yazılınca insan zıvanadan çıkıyor.Ben para sorgulamalrına hastayım hepsi.
Özer Özçetin
07-08-2008, 23:05
Muhtarlar düzenleme kısmına ayar verseniz
Özgür Ergün
07-08-2008, 23:07
Bu arada hala sorulara cevap alamadık Burak;
Valla ben beklemekteyim yoksa sıfırcı Namık abinin eline düşersin canın yanar benden söylemesi!
Notu en bol olan iki kişi burda;
Ben ve Özer abi şansını değerlendir derim ben..!
Burak Kılıç
07-08-2008, 23:07
Biraz gergin olduğunuzdan kaynaklanıyor bence...Çünkü ben yazdığım iletinin birinde bu işlerle uğraşan kimsenin cebinden bir kuruş çıkması taraftarı değildim diye bir şey yazdım..Benim için bi dergiye ha 3 vermişim ha 4 farketmez...Demek istediğim uğraşan, çaba gösteren kişilerin zarara uğramaması...Ve bu da yazdığım iletiden çok bariz bir şekilde anlaşılıyor bence...Dediğim gibi biraz sinirli olduğunuz için yazdıklarımı tam anlamıyla anlamamışsınız...
Özer Özçetin
07-08-2008, 23:08
Özgür elbette gönlümüz de notumuz da geniş hele Beşiktaşlı olunca.Ama para girmesin işin içine....
Özgür Ergün
07-08-2008, 23:09
Eksik cevap!
Sorulara tam cevap verilmemiştir... Özer abi seni bilmem ama bana anca 4.5 tan beş alır gibi geldi...!
Özer Özçetin
07-08-2008, 23:09
Evet Burak bak ailye katıldın işte kolay gelsin bundan böyle...Yazılarını bekliyoruz
Burak Kılıç
07-08-2008, 23:10
4.5tan 5 de iyidir
Özer Özçetin
07-08-2008, 23:10
Ben de aynı puanı gönderiyorum....
Ömür Hıncal
07-08-2008, 23:11
Benim paramı kim verecek kardeşim :D
Özgür Ergün
Özgür elbette gönlümüz de notumuz da geniş hele Beşiktaşlı olunca.Ama para girmesin işin içine....
Abi para... melanetinden kurtulmak mümkün değil ki bu kadarken bunca mevzuu oluyor.. yarın öbür gün ki ben eminim büyüdüğümüzde ne olacak... her sorun ortaya çıktığında bu şekilde çözemeyiz ki :(
Girdik hamama terliycez... senki bunca tecrübenle bu kadar yoruluyorsun gençler ne yapsın :):)
Sezen Gunduzalp
Namık Abi :)
Özgür Ergün
07-08-2008, 23:12
Valla namık abi cevabı vermiş... büyük olan o bize söz düşmez yoksa ben hakan abiyi zorla diyerek sana yol göstermiş gibi olmak isterdim ama... bilmem artık..!
Özer Özçetin
07-08-2008, 23:19
Özgür merak etmeHT FM i başlatırız kalp krizlerin karşı ömür de nöbette Herkese iyi geceler şu an Kdz.ereğlideyim 2 gün kafa dinleyeceğim.
Özgür Ergün
07-08-2008, 23:23
Özgür merak etmeHT FM i başlatırız kalp krizlerin karşı ömür de nöbette Herkese iyi geceler şu an Kdz.ereğlideyim 2 gün kafa dinleyeceğim.
Ayhu madem kafa dinliycen hazır kaçmışsın bu kentten abi pardon ama ne işin var sanal alemde... iç rakını, bak yıldızlara, derin derin nefese al... bebekler uyumuştur şöyle sakin bir gecenin tadını çıkar.. :):)
2 dk olay karışmış :)
Sonunda olay anlaşılmış, derin bir nefes alınmış, herşey yolunda.
Herşey yolunda yolunda olmasınada, 3. sayı geliyo para yok.
Bu ne yaman çelişki anne.
Özgür Ergün
07-08-2008, 23:28
2 dk olay karışmış :)
Sonunda olay anlaşılmış, derin bir nefes alınmış, herşey yolunda.
Herşey yolunda yolunda olmasınada, 3. sayı geliyo para yok.
Bu ne yaman çelişki anne.
Ömür parayı bulmuş.. bence ona gidin derim ben ama ben demiş olmayayım..
Namik Kartaloglu
07-08-2008, 23:28
Ömur yeter yavvvv Sözlenmek icin de para istenmezzzz! Alti ustu bir paket lokum veya bir kutu sekerdir. Burak bize pastirma göndersin en iyisi o zaman 5 i cebinde bilir.
Burak Kılıç
07-08-2008, 23:30
Ömur yeter yavvvv Sözlenmek icin de para istenmezzzz! Alti ustu bir paket lokum veya bir kutu sekerdir. Burak bize pastirma göndersin en iyisi o zaman 5 i cebinde bilir.
Burak ben oluyorum galiba? :)
Deniz Akkuş
07-08-2008, 23:31
sanırım bende cevabımı almış oldum.. herkese şimdilik iyi akşamalar...
Burak Kılıç
07-08-2008, 23:31
İyi akşamlar...
Sezen Gunduzalp
07-08-2008, 23:33
Söz düğün takılar :D :D :D
Özgür Ergün
07-08-2008, 23:36
Bu gidişde bir kırıklık veya alınganlık v.s. yok değil mi?
Ömür Hıncal
07-08-2008, 23:36
özel mesaj yoluyla tehdit ediyorlar beni parayı vermem diye :D
Özgür Ergün
07-08-2008, 23:38
Abi kusura bakma da ben burak ile pastırma arasında bir bağ kuramadım... ki kaç gündür canım acayip pastırma çekti aslında...!
Ömür paraları yastık altında repo yapmış... kaynak sağlam..!
Namik Kartaloglu
07-08-2008, 23:40
özel mesaj yoluyla tehdit ediyorlar beni parayı vermem diye :D
Eeee ne yapalim atis mevzime girmeseydin cift tarafli salvolar savuruyorum özelden burdan... Burak sensin tabi pastirmalari hazirla kolestolu az olanlarindan olsun( sadece dana eti olanlar olmasi tercihimizdir).
Ömür Hıncal
07-08-2008, 23:40
ya sanırım namık abi pastırmayı okutacak ramazan yaklaştı ya o paralarla yunan adalarına kaçıp bize elde kokteyllerle resım gonderecek ben bu bağı kurdum :D
Namik Kartaloglu
07-08-2008, 23:42
Özgur Yoksa karistiriyormuyum Pastirma Eskisehirin degilmiydi? öyle degildiyse bile caktirma
Burak Kılıç
Pastırma ama kolestrolü az??
Salata, yeşillik vs. gönderiyim abi,hem sıfır kalori, hem düşük kollestrol :)
Özgür Ergün
Aman diyim Hakan Abi burda :) Ortalığa çeki düzen vermek lazım..! Namık abi sen mesajları sil, ömür hakan abiyi özel mesaj yolu ile oyala... benim içerde biraz işim var gelicem...!
Özgür Ergün
07-08-2008, 23:44
Özgur Yoksa karistiriyormuyum Pastirma Eskisehirin degilmiydi? öyle degildiyse bile caktirma
Allah iyiliğini versin namık abi... yaban memlekettlerin alkolu adamı böyle yapıyor sanırsam ::)):):):)
Kayseri maçında şöyle bağırmıştık;
Kahrolsun Kayseri.. Eşşeklere Özgürlük :):):)
Fikret Doldur
09-08-2008, 15:19
anadolu yakasında nerde satılacağı hala sölenmedi sanırım ilk sayıyı arkadaşımdan aldım sanırım istiklalden almıştı oda
Umit Bayezit
10-08-2008, 05:16
henüz satış noktaları netleşmedi kardeşim net olan temin noktaları ve sipariş adresleri
KİTAPİÇİN - Sahaf-Kitabevi
Murat UNCU
Meşrutiyet caddesi 19
Galatasaray,Beyoğlu
Mephisto Kitabevi
( İstiklal Caddesi No : 197 Beyoğlu)
adreslerinden temin edebilirsiniz.
Öneri ve siparişleriniz için
halkintakimidergisi@hotmail.com
Neyzen Ünal
28-09-2008, 02:49
DÜĞÜne MÜzİsyen Lazimmi ArkadaŞlar.beŞ KuruŞ İstemem Orkestrada Benden.Özer Hocam Bİr Ara Telefonla Ariycam Senİ.baŞarilar Kolay Gelsİn.
Özer Özçetin
28-09-2008, 12:03
Beklerim Usta,Turan Alandan al telefonumu
Nilay Yılmaz
26-02-2009, 02:06
Merhabalar abirşey sormak istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.bu derginin editörlerinden biri bana ulaşırsa sevinirim...İlginiz için teşekkür ederim
Özgür Bektaş
31-10-2009, 22:41
Herkese merhaba dostlar aranıza yeni katıldım, derginin 8ci sayısını dün taksimde 26 A adlı bir kafede rasladım ve aldım okudum, aramızda düşünce olarak hiç bir farklığın olmadığını gördüm 1 mayısta taksimde keşke göreydim de orada tanışaydım sizinle ama kalabalık ve uzun çatışmalar sonunda taksime cıkmanın verdiği yorgunlukla görememişim demekki, her neyse konuya geliyim, grafik tasarım bölümünden mezun oldum ve dergi mizampaşı, afiş, broşür gibi şeyler tasarlıyorum, derginin mizampaşında bazı eksikler gördüm özellikle iç sayfalarda eğer bir şeye ihtiyacınız olursa gönüllü çalışmak isterim...
saygılar ve sevgiler
Özgür Bektaş
Mert Kavak
31-10-2009, 22:43
Herkese merhaba dostlar aranıza yeni katıldım, derginin 8ci sayısını dün taksimde 26 A adlı bir kafede rasladım ve aldım okudum, aramızda düşünce olarak hiç bir farklığın olmadığını gördüm 1 mayısta taksimde keşke göreydim de orada tanışaydım sizinle ama kalabalık ve uzun çatışmalar sonunda taksime cıkmanın verdiği yorgunlukla görememişim demekki, her neyse konuya geliyim, grafik tasarım bölümünden mezun oldum ve dergi mizampaşı, afiş, broşür gibi şeyler tasarlıyorum, derginin mizampaşında bazı eksikler gördüm özellikle iç sayfalarda eğer bir şeye ihtiyacınız olursa gönüllü çalışmak isterim...
saygılar ve sevgiler
Özgür Bektaş
ihtiyaç her daim var hoşgeldin özgür
Özgür Bektaş
31-10-2009, 23:02
ihtiyaç her daim var hoşgeldin özgür
hoşbulduk dostum elimden geldiğince ihtiyaç doğrultusunda çalışmalara katılmak şeref verir
Hakan Kirezci
31-10-2009, 23:04
Özgür hoşgeldin.
Kasım sayısını geçtik, benimle bağlantı kur Ocak sayısı için konuşalım.
hknkrzc@hotmail.com Messenger adresi.
Özgür Bektaş
31-10-2009, 23:27
Özgür hoşgeldin.
Kasım sayısını geçtik, benimle bağlantı kur Ocak sayısı için konuşalım.
hknkrzc@hotmail.com Messenger adresi.
tamam ekledim ozgurbektas7@hotmail.com kabul edersin sayın abim
Özgür Bektaş
02-11-2009, 22:59
Herhaba dostlar hakan abiye nasıl ulaşabilirim bir bilgisi olan varmı?
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.