Orijinalini görmek için tıklayınız : 6 yıl sonra tek Umudumuz KARAKARTAL da
Uğurcan Erdem
13-08-2008, 01:38
BU YAZI FORZADAKİ ANIL EREN ADLI KARDEŞİMİZDEN ALINTIDIR.
Çok güzel bir yazı yazmış burdada bulunmasını istedim...
6 Yıl Sonra Yeniden Şampiyonuz..
2009'un Mayıs Ayında Şampiyonlugumuzu İlan Edecegiz.
Var Mı İnanmayan?
Var Mı Umudu Olmayan?
Hangi Tezahüratla Başlansa İlk Maça?
Şampiyonluk Hasretiyle Çok Çile Çektik
Geceleri Uyumadan Sabahlar Ettik
Uçurumdan Düşmeden Tut Elimizi
Şampiyon Ol Beşiktaşım Mesut Et Bizi
Uzun Bir Aradan Sonra Bu Beste Söylensin.
İnanmayan Gölge Etmesin.Bu Sene Her şey daha farklı olacak.
Aydınıyla Batuhanıyla Delgadosuyla Bobosuyla Daha Sayamadıgım Bir Sürü Kartal Yürek.
100.Yıldaki Ruhumuzu Bu Sene Sergileyecegiz.
Bir İlhan Mansız'da Bobo Olur.
Bir Zago Olur ZAPO
Bir Ronaldo Olur Sivok..
Olmaması için ne engel var?Niye Şampiyonluk Şarkıları Söylenmesin Stadda
Ben İnanıyorum.Eminim benim gibi binlerce arkadaşım da Bu Sene Daha Çok İnançlı.
Şimdiden Şampiyon Olamayız Şu Futbolcu Kötü Bu Kötü Demenin Bir Mantıgı Yok.
Eger Şampiyon Olamazsak O Zaman Söyleriz ''Sen Şampiyon Olmasan da''Diye.
Kadıköydeki maçta spikerin aynen şöyle diyecegini hayal ediyorum:
''Aydın Aldı Topu Önüne Süratle İlerliyor.Tıpkı Bir Kartal Gibi Hızlı.Aydından 2.bir çalım.Boboyu görür müüüü gördüüü verir mi pasını verdiiii..Bobooo vurduuu goooll..bobo attııı 3 olduu..BEŞİKTAŞ Fark'a Gidiyor.''
Belki Biraz Abartı Ama Çok Hayallerim Var Bu Sene..
Küçük bir çocugun kurdugu gibi büyük hayallerim var.
Gelin Beraber Hayal Kuralım..Bu Sene Şampiyonuz.
O Kupa İnönüye Gelecek.
Uğurcan Erdem
13-08-2008, 01:40
Arkadaşımızın sözlerine %1000 inanıyorum...
Lütfen inanmayan gölge etmesin...
forumdaki ilk mesajımın böle umut dolu bir konuda olması beni sevindirdi
bu sene takıma güveniyorum inşallah uefada da lig de şampiyonluğa oynuyacak kartalım
Uğurcan Erdem
13-08-2008, 01:44
Eren Oz kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin...
İnş. Söylediğin gibi olur.
Adında bana Erdal Öz ü hatırlattı...
yok kendisini tanımıyorum:)
Özgür Ergün
13-08-2008, 01:50
Valla bu yazıyı forzada okuduğumda içimden gelenleri yazmak için bi el attım sonra vaz geçtim... dokuyu bozmamak için..
Ama madem bizim evimize geldi fikirlerimi yazayım;
Tutun ki şampiyon olduk, mutlu olacakmısınız?
Bu yönetim ile sinan engin ile bunca zamandır yaşanan onca kültürel sosyal ahlaki erezyon ile bugünlere geldikten sonra bu takım şampiyon olsa ne değişecek?
Y.D.nin 40 milyon doları durmaya devam edecek... alınıp satılmış 54 oyuncu varlığını sürdürecek.. kriz yönetemedikleri için ortaoyunu sergileyip iboları takıma döndürmüş olmaları değişmeyecek... çilekli tesisleri.. fulya.. geri gelmeyecek... kazandığı kupayı federasyon başkanının bilmemnesine götürmeler unutulmayacak... paf takımla çıkarız delikanlılığından geri dönülmesi unutulmayacak... İnönü stadına biz Şeref bey demek isterken iktidar yalakalığına kapılıp hasan doğam adımı verme çabaları unutulmayacak...
Daha onlarca şey sayabilirim ama asıl olan ve en önemlisi şu ki;
Şerefli ikinciliklerden... her ne olursa olsun şampiyon olalıma gelmiş bir taraftar topluluğu haline gelmiş olmamızın günahını kim taşıyacak...?
şampiyon olmayalım... ki on dört sene şampiyon olmadığında bu takım.. küme düşmelerden döndüğünde inönüde kırkbin kişi haykırıyordu.. Aldırma Kartal Aldırma diye...
Asl olan kültürel değerlerimizdir... ve eğer ki herhangi bir başarı bu adamları daha da güçlendirecek ise ben o başarıyı istemiyorum...!
Burak Kılıç
13-08-2008, 01:56
Özgür Abi, Beşiktaş'ı şampiyon yapıp bırakırım demişti zamanında Yıldırım Demirören...
Beşiktaş'ın şampiyonluğuna fazlasıyla sevinirim, ki Yıldırım Demirören'in bırakacağı için çok çok fazlasıyla sevinirim...Hak ediyoruz bence şampiyonlukları...
Hakan Kirezci
13-08-2008, 02:29
Özgür bi gölge etme sen de be yahu...
Özgür Ergün
13-08-2008, 02:38
Yahu abi beni gölge eden bizans imparatoru kendinide sinoplu diyojen yaptın ya iki kelimede alacağın olsun ne diyim :(
Ozgur Can
13-08-2008, 02:43
Özgür Abi, Beşiktaş'ı şampiyon yapıp bırakırım demişti zamanında Yıldırım Demirören...
Beşiktaş'ın şampiyonluğuna fazlasıyla sevinirim, ki Yıldırım Demirören'in bırakacağı için çok çok fazlasıyla sevinirim...Hak ediyoruz bence şampiyonlukları...
sen yıldırım demirörenin hangi sözünü tuttuğunu gördün :)
konuya gelecek olursak en baştan şu inanmayan gölge etmesin lafını anlayamıyorum.burası bi forum ve elbette karşı fikirler olacaktır.burada herkesin inanmasıyla başarı geleceğine inanılıyorsa da o başarı çoktan gelirdi.geçen sene yine forzada sezon başı buna çok benzer bir başlık açılmıştı.şampiyonluğa inanmıyorum,adım gibi eminim diye.belki hatırlayanlar vardır.ama sezon sonunu hepimiz biliyoruz.o yüzden burada herkesin inanmasının bana göre pek bi önemi yok.sonuçta herşey futbolcularda bitiyor.
konuya gelecek olursak şahsi fikrime göre e.s,s.e ve y.d üçlüsünün birarada bulunduğu bir yerde başarı bana göre çok zor gelir.zaten herkes bunun farkındaydı bir ay kadar önce ama forma tanıtımı,kombine satışları vs herkes tekrar havaya girdi.bana göre bu sezon yine şampiyonluk çok zor.kaldıki şampiyonluk yerine yd ve s.e nin gitmesini daha çok isterim.
Ozgur Can
13-08-2008, 02:46
mesajı yazdıktan sonra düzenleyemiyormuyuz.2 kez konuya gelecek olursak yazmışım düzeltemedim :)
Burak Kılıç
13-08-2008, 02:51
mesajı yazdıktan sonra düzenleyemiyormuyuz.2 kez konuya gelecek olursak yazmışım düzeltemedim :)
Biraz önce ben iletimi gönderdikten sonra, altta "edit-düzenle" düğmesi çıkmıştı ama, bakalım bunda da çıkacak mı??
Özgür Ergün
13-08-2008, 02:54
Biraz önce ben iletimi gönderdikten sonra, altta "edit-düzenle" düğmesi çıkmıştı ama, bakalım bunda da çıkacak mı??
:) bu ne yahu papatya falı bakar gibi :) düzenle butonunun olmayışının bir açıklaması vardır elbet.. muhtariyete sorup öğrenmek lazım...
Gerekçe ikna ederse sorun yok ha eğer ikna olmaz isek müdahale eder gerekirse eylem yaparız..!
Zaza Karatas
13-08-2008, 03:08
6 yillik hasretin uzerine sampiyonluk gelir dikkat ederseniz gelirse demiyorum cunku butun kalbimle inaniyorum..sampiyonlugun uzerine birde YD birakirsa deme keyfime..l.
Namik Kartaloglu
13-08-2008, 08:47
Valla bu yazıyı forzada okuduğumda içimden gelenleri yazmak için bi el attım sonra vaz geçtim... dokuyu bozmamak için..
Bu yönetim ile sinan engin ile bunca zamandır yaşanan onca kültürel sosyal ahlaki erezyon ile bugünlere geldikten sonra bu takım şampiyon olsa ne değişecek?
Y.D.nin 40 milyon doları durmaya devam edecek... alınıp satılmış 54 oyuncu varlığını sürdürecek.. kriz yönetemedikleri için ortaoyunu sergileyip iboları takıma döndürmüş olmaları değişmeyecek... çilekli tesisleri.. fulya.. geri gelmeyecek... kazandığı kupayı federasyon başkanının bilmemnesine götürmeler unutulmayacak... paf takımla çıkarız delikanlılığından geri dönülmesi unutulmayacak... İnönü stadına biz Şeref bey demek isterken iktidar yalakalığına kapılıp hasan doğam adımı verme çabaları unutulmayacak...
Şerefli ikinciliklerden... her ne olursa olsun şampiyon olalıma gelmiş bir taraftar topluluğu haline gelmiş olmamızın günahını kim taşıyacak...?
şampiyon olmayalım... ki on dört sene şampiyon olmadığında bu takım.. küme düşmelerden döndüğünde inönüde kırkbin kişi haykırıyordu.. Aldırma Kartal Aldırma diye...
Asl olan kültürel değerlerimizdir... ve eğer ki herhangi bir başarı bu adamları daha da güçlendirecek ise ben o başarıyı istemiyorum...!
Zulfu Livanelinin Mutlu ask yoktur sarkisi aklima geldi seni okurken Özgur.
Zulfikar Kaya
13-08-2008, 10:05
IMZA
Yd ile gelen en kucuk bir basari bile buyuk utanclari beraberinde getiriyor nedense ornegin kazanilan turkiye kupasini sahada alinteri doken futbolculardan once kapip sonrada hastaneye goturmesi ve daha sonrada kupayla babasinin yd yi alnindan open resmini medyada gordugumde inanin utancimdan yerin dibine girmistim.Sanki o kupada hicbir klup emekcisinin payi yokmusta yd nin buyuk marifetleri ile federasyon kupasi kazanilmis gibi.Kim bilir ayrilirken 40 milyon dolari ile birlikte belkide futbolcularin alin teri ile kazanacaklari bir kupayida ister belkide
Firat Sezginsoy
13-08-2008, 10:06
Özgür Abi haklısın da şampiyon olmamak bize ne kazandıracak bir de ona bakmak lazım. Bana sorarsanız bu klübün bu sene gerçekten şampiyonluğa çok ihtiyacı var. Biliyorum her sene aynı şey, ümitsizlik, moral bozukluğu, yapılan transferlere eleştiri, bitmek bilmeyen yönetim hataları derken sezon başlamaya yakın bir anda parlayan umutlar. Yine aynısı oldu, bir umut doğdu içime ve görüyorumki başkalarınada. Tüm Beşiktaşlılar aynı galiba, insan sevdiği için hep güzeli düşünürmüş ya o misal bizde de umut hiç bitmiyor.
Ilk başa dönelim tekrar. Şampiyon olamazsak ne olur? Demirören gider mi? Bunu heralde kimse bilemez ama benim tanıdığım Demirören gitmez. Saydığınız onca değer geri gelir mi? Aksine hırs yapar sanki şampiyon olamamaktan daha önemli dertlerimiz yokmuş gibi bütün bu saydıklarınızın üstü örtünür ve Aziz Yıldırım ile klasikleşen sidik yarışı yeniden başlar. Yeni teknik direktör ve saçma sapan transfere bir çuval dolusu para gider, kısacası önceki 5 senenin kopyası olur kanımca.
Deniz Akkuş
13-08-2008, 10:50
Apploud Apploud ne şampiyonluk ne kupa endüstriyel futbola kurban edilen beşiktaş değerleri,tesisleri... ve biliyorumki dansöz gibi kıvırmayı bilen bu yönetim şampiyonluk elde edincede gitmekten vazgeçecektir.. beşiktaşı bunca sene başarılardan mahrum edenler utansın.. yoksa kim istemez kupaları evimize götürmeyi ülkeyi coşku seline çevirmeyi.. kim istemez kartalımı göklerde uçtuğunu görmeyi..
Barış Şahinler
13-08-2008, 11:05
Ben derim ki;
Bu yıl BJK şampiyon olur, Yönetim bir 10 yıl daha Sinan Enginde Dahil devam etme kararı alır, sonrasımı sonrası yine bize hüsran yine bize hasret var, yine bize esmer yıllar düşer. EYVAAAAH!!!
"Bu nasıl bir taraftardır" anlamakta güçlük çekenlere bir sözüm var;
Şampiyonluk olacaksada Namusuyla olsun bizim olsun, Şampiyonluk gelincede Hoş gelsin sefa gelsin. Ama bir yanda 5-6 yıllık erozyon bir yanda şampiyonluk çoşkusu. Kararımız, Erozyonun sorumlularına hesap sorulsun şampiyon olmasakta olur.
Sonrasımı, "BAHAR BAHÇE"
Ömür Hıncal
13-08-2008, 13:51
biz gülemiyoruz bari çocuklarımız gülsün. 100.yıldaki o sevinç göz yaşlarına,çimleri yemeye,yollara yatmaya gururla bayrak asmaya öyle hasret kalmışımki :)
ilginçtir yıllardır sezon başı böyle yazı yazıyorum milletin bir sövmediği kalırdı bu sene ne olduysa millette bir umut bir inanç var, hadi hayırlısı :)
Uğurcan Erdem
13-08-2008, 16:11
Umudu olmayan gölge etmesin...
Deniz Akkuş
13-08-2008, 16:57
öncelikle kusura bakma ama umud etmek için bir ışık gerek... ve beşiktaşımın üz4erinde bu adamlar oldukçada o ışık hep kayıp olacak..hem affına sığınarak umu olmayan gölge yapmasın demeye hakkın olduğunu sanmıyorum... bundan 4 yıl öncede umudumuz olmuştu,geçen yılda olmuştu hep umud ederek yaşıyoruz ama umudumuzu tüketecek okadar gerçek varki umut etmekle bitmeyeceğini bilmek gerek.. kuru kuruya gelecek bir şampiyonluk sadece geçici bir mutluluk getirecektir ve beşiktaşı kemirenlerin adı bir anda temize çıkacaktır.. bu yüzdendirki olacaksa güzellikler tüm camiayı kapsamalı.. ama bu sezonda gelecek olan şampiyonluk dansöz gibi kıvıran yd,se ye yarıyacaktır... boşuna dememişler susmak insana aykırıdır susamam.....bu gölge yapmaktan çok gerçekleri görmekle alakalı.. ama eğer senin için yetecekse şampiyonluk senin için olmalarını isterim :):)
Namik Kartaloglu
13-08-2008, 17:16
+46 derece ve insanlarimizin beyni kayniyor, sise sise alinan sular ne yazik ki derde care degil aranilan ufak bir gölge! olsa da bu bulanik havada altina siginabilsek kaynayan beynimize sakinlestirici bir siringa yapmis olsak dusuncesi. Zarari nerde bu gölgenin?
YD ve SE beyin kaynatan sicagindan, alinan su(sporcu)larin azligi ve yetmezligi buyuk bir yanlislik. Klimayi sokaga kuracak teknik ve kapasite de olmadigindan care Gölgeye siginmak. Birakin gunesten yananlara gölge olalim.
Hakan Kirezci
13-08-2008, 17:44
Küçük serzenişlere eyvallah ama işi birbirimize talimatlar vermeye kadar vardırmayalım arkadaşlar, herşeyden önce ayıp oluyor.
Gölge konusunda birkaç mesaj öncesine dayanarak espri yaptım çıtayı orada tutmakta yarar var.
Umit Bayezit
13-08-2008, 18:01
şampiyonluk temizlik süngerimi ki bütün pislikleri alıp götürsün
BEŞİKTAŞ ımın şampiyon olması tek dileğimdir
Herşeye rağmen...
Eren Cemaloğlu
13-08-2008, 20:14
şampiyon olamadığımıza mı üzülüyoruz yoksa değerlerimizin ayaklar altına alınmasına mı ?
şampiyon olursak gerçekten her şeyiyle (yönetimi,oyuncusu,taraftarı) şampiyonluğu hak etmiş olacak mıyız ? yönetimiyle hayır
şampiyon olursak yönetim bırakıp gidecek mi ? hayır
şampiyon olursak ve yönetim bırakıp giderse yerine gelenin şimdikinin fotokopisi olmayacağını garanti edebilen var mı ? (misalen tuncay özilhan diyelim)
şampiyon olursak o bazılarının ağzına sakız ettiği "Beşiktaşlı duruşu"nu kavrayabilecek mi herkes.yoksa hala beşiktaşlı duruşunun 2 gün önce verdiği karardan 2 gün sonra dönmek olduğunu mu sanacaklar.ya da belki beşiktaşlı duruşunu paf takımdan öğrenirler he.
şampiyon olursak stadımızın adı şeref bey mi olacak yoksa vodafone mu ? yoksa kasımpaşa da mı oynayacağız ?
şampiyon olursak doya doya yaşayabileceğimizi daha doğrusu bu kadar olumsuzluğu bir anda silebileceğimizi düşünen var mı ?
beşiktaş cola turka der susarım...
Yanı Akdemır
13-08-2008, 22:20
arkadaşlar olayları biraz abartmaya başladık iyi o zmn YD gitmıcek diye 2 sene daha sampiyon olmayalım çok mubarek muhalefetımız konusup konusup neden seçim zamanı ortaya çıkmıyorlar?? siz zannediyomusunuz ki yd 2010 da gidecek??? vodafone areaymış yok kasımpaşaymışş?? o zmn seref bey stadından inönüye taşındıgımızdada Beşiktaş aşıkları degerlerımızı kaybediyoruz diye dusunmuşlerdir.. sözüm stadın yenılenmesi için fulyadan ve diğer tesislerden bahsetmıyorum...degerler birazda çağa ayak uydurması gerekıyoo yoksa bu kafayla millet aya giderken biz bursayla kasımpaşayla rakip olucaz anlatabildim mi??? biz liverpool maçıyla süper bi reklam yaptım avrupa arenasında ama çağa ayak uydurmassak aynı şovu ist belediye konya maçında yaparız olur biter biz bize eglenırız!!! kimse yd yı desteklenıgımı zannetmesin ama o var diye beşiktaşın şampiyonluklarına başarılarına sevınmemek çok gulunç bi durum
Özgür Ergün
13-08-2008, 22:38
Ne demiş atalarımız (yada ferdi veya orhan baba emin değilim) Umut fakirin ekmeği, ye babam ye..!
Sanırım derdimi anlatamadım;
Arkadaşlar ben mazoşist falan değilim elbette başarılı olmak, şampiyon olmak ne bileyim en azından derbileri kazanmak bende istiyorum... ve umarım bunları başarırız...
Benim anlatmaya çalıştığım şey şudur;
Tüm bu halimize rağmen şampiyon olduğumuzuda gerçekten BAŞARMIŞ olacakmıyız?
Yaşlarınızı bilmiyorum ama yaşı yetenlerin hatırlayacağı seneler vardı ben hasbelkader sonuna yetiştim ama az buçuk ucundan yaşadım... aklınızda kurun arkadaşlar;
Bir takım on dört senedir şampiyon olamamış şampiyonluğu boşverib küme düşmelerden son anda kurtulmuş...
ve bu takım maç yapıyor; stad inönü ve içerde kırkbin kişi var (o zamanlar koltuk v.s. olmadığı için ayakta seyirci girerdi ve bu sayı daha da fazlası maçlarda olurdu) ve besteleride aldırma kartal aldırma...YOR
Şimdi şunu diyorum;
Sorun umutlu olmak, şampiyonluk veya başarı istemek falan değil... bugün derdimiz BİZİ BEŞİKTAŞ YAPAN DEĞERLERE geri dönebilmek...
Ve ben bu uğurda diyorum ki keşke küme düşsek... keşke o asil mütevazi kimliğimize geri dönsek...
HERKES GİBİ OLMASAK, KENDİMİZ OLSAK...
Şampiyon oluruz ne var ki bunda geçen sene ondan önceki sene az daha olacaktık...
Ne değişecek... (SEVİNMEK BAŞKA BİR ŞEY ELBETTE SEVİNECEĞİZ Kİ SEVİNMEK BİZE ÇOK YAKIŞIR)
Yukardaki yazıda saydığım onlarca boktan durum daha da vahimleşerek devam etmeyecek mi?
Yahu adam diyor ki ben kırk milyon dolar cebimden verdim...;
Sayın başkan...! KULÜBÜ KİM YÖNETTİ DE 40 MİLYON DOLARA İHTİYAÇ DUYAR HALE GELDİ????
Bu klübe ilk para veren sen değilsin ama bunu diline dolayıp laf ebeliği yapan sensin...
Babandan da mı feyz almıyorsun....
Bilmiyenler için seksenli yılların başında klübümüz iflas etmiş iken Levent Erdoğan (yani başkanın babası) cebinden 50 milyonu klübe bağışlamıştır ve bugüne dek ne lafını etmiştir nede karşılığında şuraya adım verilsin burası bilmem ne olsun dememiştir)
Neyse uzatmıycam...
Umut dağları sarmış yüklü bir volkandır... aman ha patlarsa herkesi yakar geçer..!
Necdet Bulut
14-08-2008, 00:37
arkadaşlar kimseyi karamsar yapmak istemem ama benim içimde hiç bir şey yok malesef , değil sahadaki oyun için başımızdaki sayın demirören için bu karamsarlığım,,,,
tek korkum şampiyon olursak ozaman kaç yıldaha eriyeceğiz değerlerimizden eser kalmıyacak galiba ozaman!!!
ben o şampiyonluğu istemem değerlerimize bedel olacaksa !!!
Sinan Gün
14-08-2008, 01:05
Her zamankinden daha fazla umutlar besleyerek GELİYORUZ !!
Ve 30 Mayısta GELİYORUZ DEMİŞTİK diyeceğiz
Zulfikar Kaya
14-08-2008, 03:43
yd nin umutlu ve mutlu bir sezon yasatacagini dusunmek ipe un sermek gibi bir sey bence,sampiyon olsak yd besiktasi kendine borclandirmaktan vazmi gececek?
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.