Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyefendi bir diplomat
Hakan Kirezci
20-08-2008, 13:25
"Beşiktaş’ın yeni kaptanı Matias Delgado, eski kaptan İbrahim Üzülmez’den yardım istedi.
Nevzat demir tesislerinde İbrahim Üzülmez ile baş başa bir görüşme yapan Delgado, “Ben takımın kaptanıyım sen de benim kaptanımsın. Bana en çok yardım edecek kişi sensin. Bana yardımcı olmanı istiyorum. Tecrübelerini bana aktarmanı bekliyorum. Benim yetişemediğim yerlerde senin devreye girmeni istiyorum” dedi.
İbrahim Üzülmez de Delgado’ya yanıt olarak “Hiç merak etme. Sana en büyük yardımı ben yapacağım. Elbirliğiyle her şeyin üstesinden geleceğiz. Başarıya da koşar adımlarla gideceğiz” karşılığını verdi."
Burada dikkatleri koyu renkle işaretlediğim cümleye çekmek istiyorum. Gerisini boşverin.
S.E. hemen gönderilmeli, Delgado Menajer-Futbolcu olarak göreve getirilmeli ve uzun yıllar görevde kalması sağlanmalıdır. Benim kişisel fikrim bu.
Namik Kartaloglu
20-08-2008, 14:01
Hakan abi,Uzerinde vurgu yaptigin sözler; Insani iliskilerde basta sahisin kendisine sonrasinda karsisindakine verilen deger olarak algilanmali da. Bu da genelde karekter olgunlugu olusmus insanlarda mevcuttur.
Besiktas Tayfun Kaptandan sonra gelenek haline getirmesi gereken Menecer/Futbolcu cizgisinde devam etmeliydi. Gerci halen gec degil bu hata her zaman duzeltilebicek bir hata. SE den cok daha iyi ve verimli olacagi konusunda hic tereddut etmiyorum.
Deniz Akkuş
20-08-2008, 14:10
sadece Delgadoyyu alkışlıyorum .Apploud Apploud Apploud ...beşiktaşlılığı ile beşiktaşı sömürmeye kalkanlar delgado kadar olamadılar....
Mustafa Fatih
20-08-2008, 14:17
sadece Delgadoyyu alkışlıyorum .Apploud Apploud Apploud
ibrahim üzülmezi alkışlıyorum ayakta alkışlıyorum...Apploud Apploud Apploud Apploud
ne yaptı i.üzülmez size anlamış değilim delgadodan 10 kat daha çok çalışıyor daha çok seviyor beşiktaşı daha dün değilmiydi boş mukaveleye imzasını çakan
Gokhan Akyol
20-08-2008, 14:28
Besiktas Tayfun Kaptandan sonra gelenek haline getirmesi gereken Menecer/Futbolcu cizgisinde devam etmeliydi. Gerci halen gec degil bu hata her zaman duzeltilebicek bir hata. SE den cok daha iyi ve verimli olacagi konusunda hic tereddut etmiyorum.
SE den çok çok daha iyi olacağı kesin abi sana katılıyorum.SE bir gitse herşeyin çok daha iyi olacağına inanıyorum.
Hakan Kirezci
20-08-2008, 14:33
Mustafa Fatih, sapla samanı birbirine karıştırmayalım. Bizim temel sorunumuz zaten sorunu anlamadan çözüme yönelmemiz, biraz dikkat lütfen.
Burada İbrahim Üzülmez eleştirilmiyor ki? Ne Beşiktaşlılığına, ne hizmetlerine ne de kişiliğine laf söylenmiyor en azından deli İbo'yu en çok sevenlerin başında gelen ben söylemem. Ama ortada somut bir durum var. Kaptanlık bunlardan alınmış ve Delgado'ya verilmiş. İyi mi yapılmış kötü mü yapılmış ona bakıyoruz. Delgado denilen adam İbrahim'e diyor ki;
"Ben takımın kaptanıyım ama sen de benim kaptanımsın. Lütfen bana yardımcı ol. Yani ben senin yerine gelmekle senin benim üzerimdeki kaptanlığın bitmedi, benim kaptanım olmakla aynı zamanda bütün takımında gerçek kaptanı sensin zaten"
Bu sözleri İspanyolcadan çevirmedim elbette. Delgado tarafından kullanılan ifadenin diplomatik çözümlemesi budur. İnsani ilişkilere verdiği değerin elle tutulur bir kanıtıdır. Bu nedenle Delgado'nun tebrik edilmesi ve "kaptanlık doğru adamdaymış" şeklinde içimizin rahatlamasıdır.
Biryere cevap yazarken orada ne denildiğine bakarsak çıkacak tartışmalar haybeye çene yarıştırmaktan çıkar hiç değilse gerçekçi tartışmalar olur.
Deniz Akkuş
20-08-2008, 14:41
ibrahim üzülmezi alkışlıyorum ayakta alkışlıyorum...Apploud Apploud Apploud Apploud
ne yaptı i.üzülmez size anlamış değilim delgadodan 10 kat daha çok çalışıyor daha çok seviyor beşiktaşı daha dün değilmiydi boş mukaveleye imzasını çakan
se4vgili arkadaşım sen yanlış anladın sanırım delgadoyu alkışlamamın amacı s.e y.d bile onun kadar olmadığıdır.. artı ibrahim üzülmez için her zaman gerçek beşiktaşlı bir futbolcudur demişimdir.. lütfen konuya uygun bir yazıyı serzenişe çevirmeyelim..
Mustafa Fatih
20-08-2008, 15:42
hakan abi senden de deniz abladanda özür dilerim ama bu konuya çok kafam bozuluyor 1 aydır ibrahim toramanı affedin diye yönetime sesleniliyor bjk tvde 1aydır alt yazıları tkip ediyorum forum sitelerine bakıyorm toraman toraman toraman heryerde affedilsin fakat üzülmez hakkında tek bişey yok.
beni maruz görün ikinizdende çok özür dilerim yanlış anladım ben bahsettiğiniz gibi artniyetle tartışma konusu olşturmak istemedim
Akin Akoglan
20-08-2008, 15:42
futbolculuğunun yanısıra kişiliğininde ne kadar üst düzey olduğunu gösterdi delgado kibirlenip üzülmeze yada başka birisine üstünlük taslamadı umarım hep böyle devam eder uzun yıllar beşiktaşta tutabiliriz
Deniz Akkuş
20-08-2008, 16:07
sevgili mustafa özür dilemene gerek yok benim açımdan.. ama genel olarak bir topiğe yazı yazacaksan iyi anlamaya çalışarak yazıldığında sorun teşkil etmez.... gelelim toraman ile üzülmez arasındaki kıyaslamaya.. ben toramanıda üzülmez gibi görüyorum.. ama herkes biliyorki üzülmez hakikaten kalpten bir beşiktaşlı futbolcudur.. ve eğer af olacaksa ikisi içinde olmalıydı ve öylede oldu.. şuandaki ön güzel şey delgadonun sergilemiş olduğu güzellik..ve iboda üzerine düşeni yapmış.. dilerim herşey bu güzellikte ilerler... takım içerisindeki pozitiflik bize ligde bezgin bekirleri değilde coşkulu bir beşiktaşı izletir...
Deniz Özdemir
20-08-2008, 18:14
Delgado nasıl sağlam bir karaktere sahip olduğunu sözleriyle belli etmiş zaten..bizede takdir etmek düşüyor haliyle..Delgadonun bu yaklaşımının takıma güzel yansıyacağını düşünüyorum..
Emre Yüksel
20-08-2008, 18:21
Büyük Kaptan Delgado !
M.Ilke Bortacina
20-08-2008, 18:53
Sevgili Mustafa Fatih, ben burada biraz art niyet kullanacağım.. i.üzülmez' in nasıl bir beşiktaşlı olduğunu ben tek bir maçta dönüpte yüzümüze küfrederken gördüm üzgünüm ama bu taraftar senelerdir bu adamı hep bağrına basmıştır en kötü zamanında bile tribüne çağırmış gururu kırılmasın istemiştir.. ama geçen sene dönüpte bize karşı küfretmesi benim için i.üzülmez' i bitirmiştir.. evet iyi bir beşiktaşlıdır evet tekniği olmasada hamal bir futbolcudur.. ama beşiktaş' ın taraftarının yüzüne karşı bu yapılmaz.. bir gün ibrahim üzülmez bu külupten gidecek ama biz o tribünlerde olup beşiktaşımızı desteklemeye devam edeceğiz.. bilmiyorum anlatabildim mi..
Mustafa Fatih
20-08-2008, 19:07
bu taraftar hakkı yeteni süleyman sebayı yolladı... 20 bin taraftar beni ıslıklayıp aleyhimde bişeyler söylerse ben ne yaparım bilmiyorm bende sivas maçında koltuğumdayken sizinle aynı tepkileri veriyordum o tribünlerde üzülmeze bakiye küfürler edildi her ne kadar ilke abi sen etmesende edildi ibrahim üzülmezde dönüp son dakikalarda yediğmiz mağlubiyet golünün öfkesiyle, + 3 maçlık mağlubiyet serisinin öfkesiyle verilmiş bir tepkidirsidir die düşünüyorum benim düşüncelerim böyle beşiktaş taraftarı ibrahime özel bir tavır sergileyip kötü olduğu dönemlerde onu bağrına basmadı beşiktaş taraftarı yüreğini ortaya koyan herkesi bağrına bastı
Tabi bunlar benim fikrim doğru ve yanlışlar benim fikirlerim sizler daha iyi bilirsiniz
Derya Banu Akgul
21-08-2008, 18:04
Bu tribün kimlere küfür etti ve sonrada bağrına basmadıki.Biz birbirimiz yok etmeyi çok iyi biliriz.İboların affedilmesi en doğla olanıydı her ikisinde emeği tartışılmaz Üzülmez benim bildiğim en iyi Beşiktaşlılardan biridir.Bu sezon oynar yada oynamaz bunu E.S. değerelendirir ama yiğidi öldürüp hakkını vererek bir futbolcuyu ne zaman uğurlıyacağız benim içn büyük bir merak konusu.
Delgodaya gelince bu genç yaşında bu büyüklüğü göstermesi çok sevindirici.Umarım hep böyle gider.
Ozkan Agtas
22-08-2008, 13:11
ben delgadonun oldukca kirilgan ve istikrarsiz futbol yapisi ile bize gerekli olan bir playmaker olmadigini dusunuyorum.benide zaten kaptanligindan cok futbolu ilgilendiriyor!
Vedat Benakay
22-08-2008, 14:03
hakan hocam haklisinda bunu kim yapacak....????!!!!
Mert Iyigun
24-08-2008, 01:19
Delgado'nun geçen sene de "dünya iyi yönetilmiyor" diye bir söylemi vardı. Ahlaksal ve penceresel anlamdaki çizgisini inceden belli ediyor. Beşiktaş'ıma yakıştığını düşünüyorum. Umarım yöneten kötüler onu da bozmaz...
Ufuk Biyik
28-08-2008, 15:32
sadece Delgadoyyu alkışlıyorum .Apploud Apploud Apploud ...beşiktaşlılığı ile beşiktaşı sömürmeye kalkanlar delgado kadar olamadılar....
delgado bence bu şanlı formayı cok fazla hak ediyo
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.