Orijinalini görmek için tıklayınız : Deivson Rogerio Da Silva/BOBO-(Futbol)
Namik Kartaloglu
21-08-2008, 21:06
http://img183.imageshack.us/img183/7213/bobo95234tv6.jpg
Adı soyadı : Deivson Rogerio Da Silva
Önceki Takımı :Corinthians Paulista
Forma Numarası : 13
Pozisyon :Forvet
Doğum Tarihi :01.01.1985
Doğum Yeri :Gravata-Brezilya
Boy : 186
Yabancı Dil :İngilizce
Hobiler :Sinema
Kilo : 85
Ayakkabı No :42
Takım :A Takım
Medeni Durum :Evli
Eğitim :Lise
Milli Maç :6
Namik Kartaloglu
18-01-2009, 00:18
"İkinci Yarıda Daha Farklı Olacağız"
17.01.2009 16:15
Brezilyalı Futbolcumuz Bobo, BJK TV’nin sorularını yanıtladı.
BJK TV Yayın Koordinatörü Erdem Ulus’a açıklamalar yapan Bobo şunları söyledi:
-Kampta keyifler yerinde mi?
-Benim için tabii ki zor geçiyor. Sakat olduğum için idman yapamıyorum ama arkadaşlarım çok iyi idman yapıyorlar. Ben de Pazartesi günü idmanlara başlayacağım ve bir sorun olmazsa devam edeceğim. İlk yarıdan kalma son bir maçımız var. O maçı da kazanarak ilk yarıyı iyi kapatmak istiyoruz ve ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz.
-Sakatlığın seni son derece üzüyor, bunu anlıyoruz. Doktorlardan bir rapor aldın mı? Ne zaman sahalara döneceksin?
Pazartesi günü idmanlara başlayacağım söylendi. Eğer ben de bir şey hissetmezsem direkt takımla idmanlara çıkacağım.
-Burada herhangi bir antrenman yapma şansın oldu mu? Nasıl geçiyor günlerin?
-Tedavi oluyorum, günde 2-3 kere fizyoterapistler eşliğinde çalışıyorum. Onun dışında salonda çalışma imkanım var. Üst adale grubunu çalıştırıyoruz. Dize fazla yük binmesin diye ilk başta havuzun içinde koşmaya başladık. Sakatlıktan dolayı da fazla egzersiz yapamıyorum.
-Çok önemli bir golcüsün, Beşiktaş’a çok önemli katkıların oldu. Sakatlığından önce form düşüklüğünden dolayı bazı maçlarda yedek kaldın. Bu seni nasıl etkiledi?
-Hiçbir futbolcu gibi ben de yedek klübesinde kalmayı sevmiyorum. Ama bu hocanın seçimidir. Hoca istediğini yapmakta serbesttir. Bu konu hakkında fazla söylenecek bir şey yok.
-2008 yılının başında performansın çok arttı. Özellikle şampiyonlar liginde attığın goller çok konuşuldu ve Brezilya milli takımına kadar yükseldin. Milli takıma gittikten sonra Bobo’ya bir şeyler oldu, düşüş o zaman başladı deniyor. Bunlara katılıyor musun?
-Ben milli takımdan döner dönmez, hatta gitmeden önce dizimde bir problem başlamıştı. Döndükten sonra daha da arttı. Böyle olunca devamlılığınız bir anda kesiliyor ve yeniden başlamak zorunda kalıyorsunuz. Bu beni çok etkiledi.
-Sakatlıklar formunu, grafiğini etkiledi. Yeniden sağlığına kavuşup formayı kapacak motivasyonu kendinde görüyor musun?
-Yeni yılla beraber beklentim hep iyiye gitmekti ama şanssız bir biçimde ilk maçta sakatlandım. Ama burada iyi çalışıyorum. Günde 3 kere tedavi oluyorum. Yeni yılla birlikte yeni bir sayfa açmak istiyorum. Önüme bakıyorum bundan sonra.
-Şampiyonlar Ligi’ndeki performansına döneceğim; orada attığın gollerden sonra adın hep transfer dedikodularına karıştı. Fransız takımlarıyla, Avrupa’nın birçok kulübüyle adın anıldı ve “Bobo gitmek istiyor” yorumları yapıldı. Bunların ne kadarı doğruydu? O dönem çok ciddi bir teklif aldın mı?
-Ciddi teklifler aldım ama gitmek hiçbir zaman aklımın ucundan geçmedi.
-Werder Bremen maçını takip etme imkanın oldu mu?
-Evet sahanın kenarında izleme şansım oldu.
-Nasıl buldun takımı?
-Takım iyiydi. Her dakika geçtikçe iyiye gittiğini herkes gördü. Zaten maçın sonunda da bir gol attık. Bence bu diğer maçlara da yansıyacaktır.
-Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam’la farklı bir sistemde oynuyordu, Mustafa Denizli’yle sistem değişti. Bu sistemden sisteme geçiş futbolcuları olumsuz etkiliyor mu?
-Tabii ki yeni bir teknik direktör gelince 2-3 haftalık bir uyum süreci yaşanıyor. Teknik direktörlerin çalışması farklı oluyor. Ama bu kısa sürede atlatılabiliyor. Bu durumun futbolcuları fazla etkilediğini düşünmüyorum.
-Beşiktaş ligin ilk yarısında istediği performansı tam anlamıyla gösteremedi. Özellikle üst düzey maçlarda zorluk çektiği söyleniyor. Derbileri kazanamadı. Böyle bir sıkıntı var mı? Futbolcular üst düzey maçlarda zorluk çekiyor mu?
-Ankaraspor maçında da zorlanmıştık. Derbilerde 10 kişi kalmamız maçların sonucuna direkt etki etti. Deplasmanda olunca derbiler daha da zor geçiyor. Bunların hepsinden derslerimizi çıkarttık. Derbiler ikinci yarıda kendi sahamızda olacak. O maçları en iyi şekilde değerlendireceğimizi düşünüyorum.
-Hakem hatalarından Beşiktaş Camiası’nın çok sıkıntısı oldu.
-Bunu herkes konuşuyor. Geçen sene birkaç tane açıklamam var ama kalbimden geçenleri söylesem herhalde bana 200 maç ceza verirler.
-Beşiktaş taraftarları, eleştirildiğinde bile sana sahip çıkıyorlar. Taraftarın bu desteği seni motive ediyor mu?
-Benim burada en büyük kalma sebebim taraftardır.
-Şampiyonluk yarışında birçok takım mücadele ediyor. Üç büyüklerin dışında Sivasspor, Ankaraspor, Trabzonspor gibi takımlar da yarışa dahil. Beşiktaş’ın bu yarıştaki en büyük rakibi kim? Hangi takımı beğeniyorsun?
-Geçen sene de çekişmeliydi ama bu sene daha çekişmeli geçiyor. Bu gidiş herhalde ligin sonuna kadar devam edecek. 2-3 puanlık fark şampiyonu belirleyecek. Ligde çok iyi takımlar var, şampiyonu söylemek zor. Sanki son haftalara bu şekilde girilecek.
-Delgado’nun yokluğunda gol yollarında hazırlayıcı bir oyuncu olacak Yusuf. Golcüler de böyle oyunculardan besleniyor. Yusuf’u nasıl değerlendiriyorsun. Kendisi için artı olabilir mi böyle bir futbolcu?
-Bence çok iyi bir transfer yapıldı. Yusuf’un özelliklerinden birisi de forvet oyuncularına servis yapması, onları gol pozisyonuna sokması. Bize muhakkak çok yararlı olacağını düşünüyorum.
-Çok teşekkür ediyorum. Umarım ligin ikinci yarısında istediğin performansı sergiler ve Beşiktaş’ı şampiyon yapan oyunculardan birisi olursun.
-Bu özlem uzun zamandır bizde ve camiamızda var, taraftarlarımız da bekliyor. Bu sene burada bir işe başladık ve bu işi en iyi şekilde bitireceğimize inanıyorum.
Hakan Ozel
19-12-2009, 05:48
sana yorum yazan olmamasına sasırdım ama senin olamdıgın bir forvet dusunemıyorum
Mustafa Şengezer
19-12-2009, 19:49
bence yorumsuz bir golcü olduğu için yazmamışızdır..
Ufuk Biyik
01-04-2010, 13:37
Özellikle son maçlarda gösterdiği performansla saha içinde yeteneğini konuşturup, arka arkaya goller sıralamaya başlayan Bobo, saha dışındaki suskunluğunu da Beşiktaş Dergisi için bozdu.
Siyah-Beyaz formayı giymeye başladığından beri gol yollarında en büyük silahlarımızdan birisi oldu Bobo… Attığı gollerle özellikle geçtiğimiz sezon çifte şampiyonluğu kazanmamızda büyük pay sahibiydi. Sezona suskun başladı ancak sonradan açıldı, eski günlerine döndü... Takımın en çok gol atan oyuncusu Bobo’ya merak ettiğiniz her şeyi sorduk...
Özellikle son maçlarda gösterdiği performansla saha içinde yeteneğini konuşturup, arka arkaya goller sıralamaya başlayan Bobo, saha dışındaki suskunluğunu da Beşiktaş Dergisi için bozdu. Performans grafiğindeki iniş-çıkışlarla ilgili söylentilere bu röportajda açıklık getiren Brezilyalı futbolcumuz, tüm sorularımızı içtenlikle yanıtladı.
2006 yılından beri Beşiktaş forması giyiyorsun. Bu süre zarfında kendinde nasıl değişimler görüyorsun?
Tabii ki birçok şeyi geliştirdim. Bunlar zamanla olacak şeyler. Ben Beşiktaş’ta geçirdiğim her gün, bir o kadar tecrübe edindim.
Bu tecrübeyi biraz açabilir misin?
Aslında her konuda tecrübe edindim. Maçta neler yapmam gerektiğini veya nerede, nasıl şut atmam gerektiğini zamanla daha çok geliştirdim. Sadece saha içini kast etmiyorum. Mesela bir maça nasıl konsantre olmam gerektiği konusunda da artık daha tecrübeliyim.
Çifte şampiyon bir takımın futbolcusu olarak 2009-2010 sezonuna nasıl başladın?
Aslında yeni sezonda lige çifte şampiyona yakışmayacak şekilde başladık. İyi değildik. Sonra takımımızda yavaş yavaş iyileşmeler oldu. Ama bizim asıl hedefimiz, sezon sonunda tekrar o noktada bulunmak, şampiyon olmak. Bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Aslında biraz senin ruh halini sormuştum. Hakkında transfer söylentileri de vardı.
Bir futbolcunun kontratı dolarken hep bu şekilde haberler ve dedikodular çıkabilir. Benimle ilgili de bu tür şeyler duydum. Ama açıkçası ben bunlar hakkında yorum yapmak istemiyorum. Benim kafamda böyle şeyler yok. Sadece takıma odaklanmak istiyorum.
Bu dedikodular yüzünden sezon başında performansının düşük olduğu yorumları vardı. O süreçte etkilenmiş miydin bunlardan?
Hiçbir şekilde bu tür yorumlarla ilgilenmedim. Çünkü ben böyle bir futbolcu değilim. Ayrıca şunu söylemeliyim bu sezon sadece benim açımdan kötü başlamadı, takım halinde çok iyi bir başlangıç yapamadık. O nedenle bu tür yorumların ciddiye alınmaması gerektiğini söylemeliyim.
İlk yarı biterken iyi bir çıkış yakalamıştık ve arka arkaya galibiyetler alıyorduk. Ama ikinci yarının başında da hiç beklemediğimiz puan kayıpları oldu. Türkiye Kupası’ndan elenmemiz de kötü bir sürprizdi. Sence bu kayıpların nedeni neydi?
Yanlış hatırlamıyorsam, ilk yarıda 7-8 maç galibiyet serimiz vardı. Bu bize çok iyi gelmişti. Ondan sonra Türkiye Kupası’ndan elendik. Şu anda tekrar iyi gidiyoruz. Açıkçası o dönemleri anlatmak çok zor. Bunun nedeni sakatlık da, maç içerisindeki bir anlık konsantrasyon kaybı da, yaptığınız bir faulün size pahalıya patlaması da olabiliyor ya da herhangi bir şeyden maçı kaybedebiliyorsunuz.
Ligde senin 10, Holosko’nun 4, Nobre’nin 1, Nihat’ın 1 golü var. Yani forvetlerimizin toplam gol sayısı 16. Bu, Kayserili Makukula’nın tek başına attığı gol sayısından (17) daha az. Bu rakamları sen nasıl yorumluyorsun?
Küçük takımlarda oynarken gol atmanız çok daha kolay oluyor. Büyük takımda oynayan forvetler için rakip defans çok ciddi önlemler alıyor ve çok daha konsantre bir şekilde maçlara çıkıyor. Bu da sizin gol atma şansınızı azaltıyor. İki küçük takımın maçında ise daha normal bir futbol oynanıyor ve iki taraf da açıklar veriyor. Bu da o takımdaki forvetlerin şansını artırıyor.
Kendi attığın gol sayısını yeterli buluyor musun?
Tabii ki yeterli olarak görmüyorum. Bir forvet oyuncusu olarak her zaman gol atmak istiyorum. Şu ana kadar on gol attım. Önümüzde ligin bitmesine sekiz hafta var. Bu süre zarfında daha da fazla gol atmak istiyorum.
Son haftalara doğru daha fazla gol atıyor olmanı sen nasıl yorumluyorsun?
Bu konuda söyleyebileceğim tek şey, birinci devre çok iyi bir performans gösteremedik ama ikinci yarıda ben de dahil olmak üzere diğer takım arkadaşlarımla beraber daha da iyi bir form yakaladık. Bunun sonucunda da daha fazla gol gelmeye başladı.
Üçlü forvet sisteminin ortasında yer alman, yanındaki Tello, Holosko gibi oyuncuların uzağında kalıp orta sahaya yakın oynamaları senin oyun sistemini nasıl etkiliyor?
Bu oyundan oyuna değişiyor. Ama bazen üçlü forvet sisteminde diğer oyunculardan uzak kaldığımda kendimi yalnız hissedebiliyorum. Bu nedenle ben kendi açımdan iki forvetle oynamayı tercih ederdim. Yanımda birinin olması bana daha çok yardımı olurdu. Bunu geçen sezon yapmıştık, başarılı da olmuştuk.
Nobre’nin bu sezonki suskunluğunu neye bağlıyorsun?
Forvet oyuncusu olmak aslında çok zor bir iş. Çünkü şu an Nobre’nin geçirdiği gibi, bazen çok zor dönemler geçirebilirsiniz. Belki bütün bir sezon gol atamazsınız ama ondan sonraki sezon gol kralı olabilirsiniz. Forvette oynamak böyle bir şey. Ben de Nobre’nin böyle bir dönemden geçtiğini düşünüyorum.
Arkanda Tabata oynadığı zaman daha verimli olduğu yönündeki yorumlara katılıyor musun?
Bu sadece Tabata ile ilgili bir şey değil. Benim arkamda kim oynuyorsa bana yardımcı olmaya çalışıyor. Kasımpaşa maçında Tabata sonradan oyuna girdi ve takıma çok büyük katkısı oldu. Ama dediğim gibi takımdaki herkes elinden geldiğince bana yardımcı oluyor.
Aslında bir yandan bakınca kalecilerimiz hariç takımda herkes pozisyona girebiliyor ya da gol atabiliyor.
Futbolun güzelliği de belki burada. Bugüne kadar ve özellikle son haftalarda çok fazla gol pozisyonuna girdik. Bunlar içinden değerlendiremediklerimiz oldu. Önemli olan, kalan haftalarda girdiğimiz pozisyonları en iyi şekilde değerlendirip, çok sayıda gol atıp, ligi en iyi şekilde bitirmek.
Özellikle sevdiğin, seni daha çok mutlu eden gol pozisyonları var mı?
Özellikle dışarıdan attığım golleri çok beğeniyorum. Onlar benim hoşuma gidiyor ama sonuçta da gol, goldür. Bütün kariyerime bakınca da genelde ceza sahası içinden gol atmışımdır.
Peki, bugüne kadar attıktan sonra en keyif aldığın gol hangisiydi?
İlk olarak geçen sezon Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’ye attığım golü söyleyebilirim. Uzaktan vurmuştum ve çok güzel bir gol olmuştu. O golü hatırlamak bana büyük keyif veriyor. Aynı zamanda bu sezon da yine Fenerbahçe maçında, ceza sahasında dönerek topa vurmuştum ve gol olmuştu, o da çok güzel bir gol olmuştu. Aslında hatırlayıp da bana keyif veren çok fazla golüm var ama ilk iki sırada bunları söyleyebilirim.
Bir sporcunun başarılı olması için yeteneğini sonuna kadar kullanması belki yeterlidir ama takım oyununda işler biraz daha farklı. Sen tek bir kişinin bireysel yeteneğiyle takımının başarılı sonuçlar almasını sağlayabileceğine inanıyor musun?
Her zaman bir futbolcu, takım arkadaşlarından bir adım önde olabilir. Mesela buna büyük bir örnek olarak Messi’yi gösterebiliriz. Her maç, en az 2-3 gol atıyor ve çok başarılı bir futbolcu. Ama onu o noktaya getiren de takım arkadaşları. Zaten takım olmazsa oyuncu da olmaz.
Kendin için yıldız oyuncu mu, takım oyuncusu mu dersin?
Ben kendimi takım oyuncusu olarak görüyorum. Biz her maça 18 oyuncu olarak gidiyoruz ve bu 18 futbolcunun hepsi takım oyuncusu. Hepimiz takım için, Beşiktaş için çabalayan ve savaşan futbolcularız.
Bir parantez açıp Denizlispor maçında hakemin autu göstermesine rağmen Rüştü Reçber’in “Hocam benden çıktı” demesiyle ilgili bir soru sormak istiyorum. Sence profesyonellik, fair-play, kazanma hırsı nerede başlayıp nerede bitmeli?
Hakemlerin çok fazla hata yaptığı durumlar olabiliyor. Rüştü de orada çok büyük bir olgunluk göstererek, durumu izah etmeye çalıştı. Ama sonuçta her karardan, her pozisyondan sonra bunu yapamazsınız. Hakem kararları vermek için vardır. Ayrıca ne kadar söylerseniz söyleyin, hakem bunu farklı bir şekilde de algılayabilir.
Şampiyonluk yarışı oldukça heyecanlı bir hal aldı. Ligin şu andaki durumu ile ilgili neler söylemek istersin?
Bursaspor şu anda lider ama şampiyonluk için bizim de çok büyük bir şansımız var. Önemli olan 3-4 hafta içinde alınacak skorlar. Zaten bu süre aşağı, yukarı şampiyonu belirleyecektir.
Teşekkür ederim.
Röportaj: Serpil Kurtay
Ufuk Biyik
23-04-2010, 01:01
Beşiktaş’ın başarılı oyuncusu “Bobo” lakaplı Deivson Rogerio Da Silva’nın açıklamasıdır:
18.04.2010 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçından sonra Hürriyet Gazetesi Yazarı Erman Toroğlu, “Penaltı Alex’in arkadaşına attırılır mı?” başlıklı yazısında gerçekleri saptırarak, şahsımı asılsız yorumlarla karalamayı hedef almıştır.
Beşiktaş formasını giydiğim 4 yılda, taraflı tarafsız herkes benim gerek idmanlarda gerek maçlarda üzerime düşen tüm görevleri yerine getirme çabası içinde olduğumu görmekte ve bilmektedir.
Erman Toroğlu’nun da çok iyi bildiği gibi, geçen yıl Fenerbahçe ile oynadığımız Fortis Türkiye Kupası finalinde takımıma kupayı getiren golleri atarken, bugüne kadar Fenerbahçe maçlarında 6 gole imza atarken de Alex yine benim arkadaşımdı.
Erman Toroğlu’nun bütün bu gerçekleri ve 4 yıldır gerek sahada gerekse saha dışında sergilediğim davranışlarımı yok sayarak, sadece ismini gündeme getirmek amacıyla yazdığı bu yazıyı kınadığımı kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunarım.
Deivson Rogerio Da Silva
Erhan Mahan
02-07-2010, 01:59
bu sene kral olacak.
her sene garibim hücum yapmayan takımda en çok gol atan oldu iyide asistler yapıyor.ama hala bir başkası gelsin veya satısın muamelesi yapıyorlar adama.hayretler içinde kalıyorum. bobo bobo bobooooooooooo
Ufuk Biyik
02-07-2010, 09:13
bu sene kral olacak.
her sene garibim hücum yapmayan takımda en çok gol atan oldu iyide asistler yapıyor.ama hala bir başkası gelsin veya satısın muamelesi yapıyorlar adama.hayretler içinde kalıyorum. bobo bobo bobooooooooooo
Buna katılıyorum bu sene onun yılı olacak. Seneye iyi bir meblaya gönderirler.
Mehmet Küçüksaraç
05-07-2010, 11:45
Buna katılıyorum bu sene onun yılı olacak. Seneye iyi bir meblaya gönderirler.
Bakalım Ufuk Ağabey Bu Sene Kalırsa Bizde Yönetim Bir Şeyler Yapmassa Güzel Olacak Bobo ve Delgado İçin.
Mustafa Şengezer
29-11-2010, 08:14
Beşiktaşımızın futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi ve en verinmli 10 yabancı futbolcusunun üst basamaklarında yer alıyor Bobo.gerçi ben kendisini yabancı futbolcu olarak görmüyorum 19 yaşında bize geldi altyapıdan çıkmış dışarıda 1 sene kiralık oynamış gibi bakıyorum kendisine bizden biri gibi artık kendisi...
Beşiktaştaki toplam kariyeri;
102 gol...30 asist (buz gibi 6-7 golüde hakemler tarafından kabul edilmemiştir).
bu seneki istatistikleri;
17 resmi maç 13 gol...3 asist (bobo'nun oynadığı maçlarda 3 penaltı kullandı takımımız son 2 sezondu penaltıcımız olduğu düşünülürse en az ikisine gol yapsa gol sayısı daha da artacaktı)
ayrıca bu sene 3 özel maç; 3 gol...3 asist
fakat 1 aydır sahalardan uzak kalan bobo en az 3 daha oynayamayacak.1 yıldır sakat sakat oynamanın ve oynatmanın faturasını çekeceğiz hep beraber...tıpkı serdar kurtuluş ve delgado da olduğu gibi...
çabuk dön BOBO ne olur...
...
not:bunları yazdım çünkü bobo'ya haksızlık yapıldığını düşünüyorum...
Mustafa Şengezer
29-11-2010, 08:17
düzeltme:
202 maç; 92 gol, +30 asist...
Mustafa Şengezer
18-12-2010, 17:02
internette okuduğum doğru bir tespit,paylaşmak istedim;
Bak ben olacakları yazayım. Hugo Almeida olur yada başkası, bir santrafor alınacak. bobo'nun tedavisi bitecek ve memlekete dönecek. geldiğinde arkasından işler çevrildiğini yani yerine santrafor alındığını görecek. yönetim "bak, artık sana muhtaç değiliz, ya şu kadar paraya imza atarsın yada gidersin" diyecek. Bobo'da futbolcu olmadığı üniversite tezlerine bile konu olmuş Nobre, ahı gitmiş vahı kalmış Nihat gibilerin aldığı parayı isteyecek. sonuçta anlaşma sağlanamayacak ve Bobo bedelsiz bir şekilde başka bir kulübe imza atacak.büyük yöneticilerimizde çıkıp Bobo'yu hain ilan edecek ve antiboboculara gün doğacak
1 aydır bunun yolu yapılıyor. böyyük başkan televizyonlara çıkıp "5 yıl oldu heyecanını kaybetmiştir" falan diyor. ulan bi kişide çıkıp senin 7. yılın doluyor, heyecanını kaybetmişsindir, bırakıp gitsene demiyor.
muhtemelen beşiktaş tarihinin en verimli, en başarılı yabancısı ile yollar kötü bir şekilde ayrılacak. inşallah ben .öt olurum ne diyeyim.
Mustafa Şengezer
13-01-2011, 21:02
Fb ya da Gs' ye gitmeden bizim yönetimiz imza attırması lazım.Hem biz rahatlayalım hem de o rahatlasın.Haa onlara giderse bile (Beşiktaşlıların yüzde 90 dan fazlasının ne yorum yapacağı ortada) ben yine de Bobo'yu seveceğim.
Ali Savasan
14-01-2011, 15:51
Fb ya da Gs' ye gitmeden bizim yönetimiz imza attırması lazım.Hem biz rahatlayalım hem de o rahatlasın.Haa onlara giderse bile (Beşiktaşlıların yüzde 90 dan fazlasının ne yorum yapacağı ortada) ben yine de Bobo'yu seveceğim.
Valla Mustafa arada atıyorum 300.000€ fark olur ve bunun için o takımlardan birine giderse düz giderim kendi adıma. Ama kaldırıpta gs verirse 3.5 milyon€ gitsin tabi gitmezse aklından şüphe ederim :D
Ali Savasan
14-01-2011, 15:52
Şaka bir yana bence kendisi de gitmek istemez bu kadro ile oynayabileceği kaç takım var. Türkiye'de hiç yok zatende Bobo'yu Barça istiyorda bizim mi haberimiz yok?
Yaşar Yavuz
24-02-2011, 01:01
twitter'ına kadroya alınmadığı fener maçının hezimeti sonrası şu twit'i bırakmış olan Beşiktaşa yakışan,bernd suchsterin harcamak istediği kartal parçası:
zor,zor....ama siz bilyor '' en buyuk besiktas''
Hakan Kirezci
24-02-2011, 01:04
Yaşar, Bobo'yu çok severim o ayrı konu ama sen kurdu ite boğdurmak deyimini bilir misin?
Ali Savasan
02-03-2011, 21:59
Bu adamın kafası rahat olsun gerisi yağmur gibi gol. Adamın kafası rahat değil. Kontrat bir yandan Almeida bir yandan...
Seren Özaltın
03-03-2011, 11:13
Bobo 2006'dan beridir Beşiktaş'ta. Beşiktaş'ın çocuğu oldu o artık. Quaresma'sı Almedia'sı Fernandes'i Simao'su bir yana BOBO bir yana benim için. o aldığımız yıldızlar Beşiktaş'ın B'sini bilmezken BOBO bizi şampiyonluğa taşıyan en büyük paya sahip olan adamdı. Neyseki 4 yıl daha bizde bu haber beni mutlu etti. İyiki varsın Bobô..
Murat Baylan
03-03-2011, 22:48
o aldığımız yıldızlar Beşiktaş'ın B'sini bilmezken BOBO bizi şampiyonluğa taşıyan en büyük paya sahip olan adamdı.
bu_!
Eser Toprak
07-03-2011, 18:44
Bobo candır can.
Bu sene ortalığı toz duman etmesi düşünülürken ki sezonada süper başlamıştı süper gidiyordu,tam beklenen gibiydi sonra hoca sayesinde bu hallere düştü.Ama o genede çıkınca golünü atar ellerini iki yana açıp goooollll diye bağırmaya devam eder schustere inat devam edecektirde.
Hüseyin Eraslan
07-05-2011, 02:57
Şöyle bir haber okudum demin;
Bobo twtiter adresine,
"Gücüne güç katmaya geldik formanda ter olmaya geldik" ve
...''Iste biz kotu gunde hep omuz omuzayiz bugun hepimiz mactayiz!''
diye bir not düşmüş.
Çok kaliteli bir oyuncu, iki tane havalı adam geldi diye gözümden hiç düşmedi. Yeterki küstürmesinler neler yapabileceğini biliyoruz, yukardaki mesajı ancak iyi Beşiktaşlılar kullanır, yabancı olarak böyle söylemesi daha da sevdirdi kendini.
Hüseyin Eraslan
12-05-2011, 00:13
Yönetim sana yazıklar olsun, iki havalı adam geldi diye Bobo'yu silen Beşiktaşlılara da yazıklar olsun.
Umarım çok arasınız Bobo'yu. Ya kabullenemiyorum nasıl olurda böyle bir adamı takımda tutmazsınız, bırakınız takımda tutmayı kimse kalması için teklif bile götürmemiş.
Nobreniz batsın emi.
Kutay Tarakçı
12-05-2011, 00:15
olmasaydı sonumuz böyle.
bana göre gerçekten beşiktaşın çocuğuydu.
Murat Baylan
12-05-2011, 01:15
Bobo, ismi de güzeldi, yaşattıkları sevinçte. Giderse yolu açık olsun.
Murat Ödemiş
12-05-2011, 10:49
bobo almedia dan daha iyi golcü
Murat Baylan
12-05-2011, 12:18
Haklısın Ödemiş, ama adam yönetim tarafından dışlandı bu sene. Kariyerini bizde yapmş olmasının sıkıntısını çekiyor. Şu an Paris saint Germen'de oynuyor olsaydı almak için peşine düşerdik belki de. İmaj ve ye kürküm ye dünyası bu dünya.
Serkan Aymak
12-05-2011, 17:16
Güle güle Bobo.Babanı da sevmezdim süt oglan.Şerefsiz Menajer Figer ve dengesiz eşinin eline bakan adamın sonu.Bu mantıkla hicbir yerde tutunamaz.Beni bilen bilir,sevmezdim boboyu ama bu şekilde gitmesini de istemezdim.Yolu acık olsun.
Bobo-Almeida kıyaslaması yapmak kadar mantıksız birşey de yok ayrıca.İkisi farklı tip adamlar.Oyun içinde ve topsuz oyunda katkılarına bakarsan,Almeida Boboyu ezer.
not:Laf sokacaksanız nobre ve nihat üzerinden sokmayın aman diyim.Klasikleşti artık.
Hüseyin Eraslan
12-05-2011, 17:21
bobo almedia dan daha iyi golcü
Kesinlikle.
Almeidanın tek artısı fiziki özellikleri ve sert şutları.
Ali Savasan
13-05-2011, 01:17
İşin iç yüzünü bilmem ama gitmesi Bobo için çok daha iyi olacaktı. Umarım doğru düzgün bir takıma gider.
Demir Han
13-05-2011, 10:04
Lizbon 1,2 milyon € verecekmiş öyle ise bizden 2 Milyon istemesi biraz abes kaçtı bence gitsin herkes için hayırlısı olsun
Demir Han
13-05-2011, 10:08
Duran topu servislemeyen uzak yakın demeden şut vuran ve hava hakimiyeti olan bir adam lazım Bobo bu konularda hiçbir zaman göze batmadı.Ben kendisinin uzaktan şutla golünü hatırlamıyorum mesela.Almeida ile kesinlikle aynı tipte değil aslında Almeida da istediğimn golcü değil ama eldeki bu
Kutay Tarakçı
13-05-2011, 10:41
Ben kendisinin uzaktan şutla golünü hatırlamıyorum mesela.4-2 lik fenerbahçe kupa finalindeki 2.golü nasıl unuttun abi :)
Murat Baylan
13-05-2011, 12:23
4-2 lik fenerbahçe kupa finalindeki 2.golü nasıl unuttun abi :)
Ve kollarını iki yana açarak koşusunu.. Balkona çıkıp mahalleyi inletmiştim..:)
Serkan Aymak
13-05-2011, 12:39
Bobonun videolarını izleyip,hüzünlenin.Ben kendisinin gidişi şerefine bir şarap içicem.YD denyosunun 7 yılda yaptıgı 3-4 dogru işten biri :)
Murat Baylan
13-05-2011, 12:42
Serkan YD sadece Hataya Beşiktaş katar, bunu da sen bilmiş ol:)
Ali Savasan
13-05-2011, 14:18
Beşiktaş'la sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Bobo'nun, Sporting Lizbon'la anlaşmaya vardığı ortaya çıktı.
Ziraat Türkiye Kupası final maçından sonra şimdiye kadar kendisiyle görüşülmediğini belirterek, siyah-beyazlı kulüpten ayrılacağını dile getiren Brezilyalı golcünün, Portekiz ekibiyle önümüzdeki ay resmi sözleşme imzalayacağı bildirildi. Portekiz basını, Bobo'nun menajeri Juan Figer'in geçtiğimiz hafta sonu Lizbon'a giderek, Sporting'li yöneticilerle masaya oturduğunu yazdı.
Yapılan görüşmede Figer ile Sporting Lizbon'lu idarecilerin, Bobo için her konuda anlaşma sağladıkları kaydedildi. Brezilyalı yıldızın, Portekiz ekibiyle 3 yıllık sözleşme imzalayacağı ve senelik 1 milyon 200 bin euro alacağı vurgulandı. Portekiz gazeteleri, Beşiktaş'a bonservis bedeli ödenmeyeceği için Bobo'ya verilecek ücretin yüksek tutulduğuna dikkat çekti. Haberlerde, Sporting Lizbon'un sadece yıldız oyunculara 1 milyon euronun üzerinde ödeme yaptığı kaydedildi.
Sabah
Umarım iyi bir takıma gitmiştir demiştim. Bence iyi bir takıma gitmiş sayılır. En azından Rus klüplerinden iyidir. Veloso var Lisbon'da benim adam birlikte oynarlar. Yolun açık olsun Bobo. Gitmeni istemiyenlerdendim ama işte aması düğümleniyor cidden duygulandım. Nice maçlarda nice gollerine sevinmiştik. Nice galibiyetlere gitmiştik... Olmasaydı sonumuz böyle...
Hakan Kirezci
13-05-2011, 14:32
Böyle durumlarda ettiğimiz bir laf vardır Ali;
SADECE BEŞİKTAŞ...
Murat Baylan
13-05-2011, 15:00
Bu saate kadar kendisi ile görüşme yapılmamışsa gidişinde etik açıdan sorun yok demektir. Yolu açık olsun.
Hüseyin Eraslan
13-05-2011, 18:11
Bu saate kadar kendisi ile görüşme yapılmamışsa gidişinde etik açıdan sorun yok demektir. Yolu açık olsun.
Abi doğru söylüyorsun. 1 yıldır bekle bekle görüşme yapılmak istenmeyince Sporting Lisbon (Beşiktaşta oynayan herkesin tercih edeceği bir kulüptür) gibi bir takımdan teklif al, gidincede taraftarlar Bobo bizi sattı desinler, bütün bu yaşanmışlıklara rağmen. Adam haklı kimse kusura bakmasın.
Gitmesine çok üzüldüm, sevindiğim tek nokta bonservis bedeli olmadan gitmesidir.
Hüseyin Eraslan
13-05-2011, 18:13
Sporting Lisbon kendi kariyeri açısından çok daha iyi bir kulüp. Ama inanın Fb'ye gitsin isterim gitsin ve her sene Alexin asitleriyle 30 gol atsın Beşiktaş maçlarınıda hiç boş geçmesin,orda efsane olsun. Sonra beyenmeyenlerede kapak olsun. Alexle oynasın her sene kral olur.
Murat Baylan
13-05-2011, 18:35
Sporting Lisbon kendi kariyeri açısından çok daha iyi bir kulüp. Ama inanın Fb'ye gitsin isterim gitsin ve her sene Alexin asitleriyle 30 gol atsın Beşiktaş maçlarınıda hiç boş geçmesin,orda efsane olsun. Sonra beyenmeyenlerede kapak olsun. Alexle oynasın her sene kral olur.
Hüseyin, sen bu foruma kafayı yedirecen. Bak benim PC den duman çıkmaya başladı bile:) :)
Hüseyin Eraslan
14-05-2011, 11:27
Hüseyin, sen bu foruma kafayı yedirecen. Bak benim PC den duman çıkmaya başladı bile:) :)
Niye abi, yıllardır hücum fakiri olan takımımızın en golcü oyuncusu olmasına reğmen hep eleştirildi, oynamayıncada tribünler Boboooo boboooo diye inledi :) biraz terslik var bu işte ya sev, ya sev me.
Bugün başkanla görüşme yapacağını söylemiş hayırlısı olsun.
Alex konusunda ise ısrarcıyım, orda acayip goller atar sayesinde ama tabiki gitmesini istemem. Bir anlık sinirle yapılmış bir yorumdu.
Murat Baylan
14-05-2011, 12:41
Prensipleri doğru koymak lazım Hüseyin. Tamam Bobo'yu biz de severiz ama Hakan abi'nin dediği gibi önce ve sadece Beşiktaş. Neyse ki bir anlık sinirle yazmışsın:) "Gitsin, her maç bize yazsın" demek "ben haklı çıkayım yeter, yoksa yemişim Beşiktaş'ı" demekten başka bir şey değil. Hişşşt, hişşşt sakin ol, sinirlerine hakim ol.:)
Hakan Kirezci
15-05-2011, 12:04
Almeida satılır, Forlan alınmaz ve Bobo kalır; tahminim bu yönde.
Hüseyin Eraslan
15-05-2011, 19:08
Almeida satılır, Forlan alınmaz ve Bobo kalır; tahminim bu yönde.
Forlana hiç gerek yok. 32-33 yaşında. Almeida,Bobo, Holosko birde Ali Kuçik gelir yeterlidir.
Bir görüşme daha yapılacakmış haftaya, kalır umarım.
Murat Baylan
15-05-2011, 19:30
Rüştü:37 Ernst: 32 Aurellio:33 Guti: 36 Simao: 33 Forlan: 32 Nihat: 33 Sivok: 29 Toraman: 30 yaşında.
Zamanında Walsh'u aldığında "Seba asker arkadaşını getirmiş" diyenler bunlara teskere verirler mi acaba?
Hüseyin Eraslan
15-05-2011, 19:40
Abi Sivok 15 Eylül 1983 doğumlu henüz 27 yaşında. Bir yanlış anlaşılma olmasın.
Simao 31 , Nihat 31, Toraman 29 Bu arkadaşlarda henüz bu yaşlarını tamamlamadılar :)
Neyse konu dağılmasın Bobo iyidir.
Murat Baylan
15-05-2011, 19:46
Önümüzdeki sezon 2012, sivok 83 lü ise 29 yaşnda olacak. Nihat da 79 doğumlu 2012 de 33 ..Neye dediğn gibi konu dağılmasın ama takım çok yaşlı..
Hüseyin Eraslan
18-05-2011, 20:15
Bobo'dan açıklama;
Başkanımız Yıldırım Demirören ile Pazartesi günü görüştüm. Maddi konularda anlaşmaya varmaya çalıştık, ancak bugüne kadar bir anlaşma sağlayamadık. 22 Mayıs Pazar günü tatil için Brezilya'ya gideceğim. Eğer o güne kadar benimle tekrar görüşmek istemezlerse başka takımlar ile görüşmeye başlayacağım. Menajerim bugüne kadar kendisine gelen bazı teklifleri bana iletti. Ben öncelikle Beşiktaş ile anlaşmak istedim. Şartlar uygun olmaz ve yöneticilerimiz 22 Mayıs'a kadar benimle yeniden görüşme yapmak istemezlerse Brezilya'ya gitiiğim gün Beşiktaş'a da veda etmiş olacağım."
Adam 1 yıldır bekliyor demekki onlar istemiyor, sonrada medyada Bobo şöyle, Bobo böyle yazıları çıkıyor. Görüntü teklif yapılmayacağı yönünde. Gönlüm kalmasından yana.
Hüseyin Eraslan
22-05-2011, 13:15
ALİ ECE:
11 numaralı formayı gasp eden adam “Türk futboluna hizmet” gerekçesiyle Türk vatandaşı olduysa, Bobo’nun spor bakanı olmak bile hakkıdır. Eğer Bobo giderse, adını her duyduğumuzda buruk da olsa gülümseyeceğiz! Belki bir Ferdinand ya da Kuntz değil ama bazılarına göre çok daha fazlasını hak ediyor.
Hüseyin Eraslan
22-05-2011, 21:14
Havaalanında giderken ağladı lan.
Menajerinin imza parası istediği haberleri yalanmış Beşiktaşla menajer aracılığıyla görüşmemiş. Basınla arası en bozuk olan taraftar bizimkiler ama basına en çok inananda bizimkiler.
Bobo merak etmesin en çok gol atan futbolcu rekorunu kimse kıramıycak,onu sevende sevmeyende bu nedenle anımsıycak.
Kutay Tarakçı
23-05-2011, 00:00
sezon başında bana sorsanız beşiktaşta en sevdiğin 2 futbolcu kim diye i.üzülmez ile bobo derdim.şansıma biri yollandı diğeri de gitmek üzere :)
nedendir bilmiyorum çok severim kendisini geldiği ilk günden beri.umarım yolu açık olur
Ali Savasan
01-06-2011, 17:51
Sambacı’nın, Siyah-Beyazlı kulüple olan sözleşmesi bugünden itibaren resmen noktalandı. Beşiktaşlı yöneticilerin, “Medyaya farklı, bize farklı konuşuyor” diye tepki gösterdiği Bobo’ya Rusya ve Portekiz’den teklifler bulunduğu kaydedildi.
Fanatik
Ali Savasan
16-08-2011, 19:02
Brezilya'nun köklü takımlarından Cruzeiro ile sözleşme imzaladı. Bobo geçtiğimiz sezonun sonunda sona eren sözleşmesini uzatmak için Beşiktaş'ın yaptığı teklifi kabul etmemişti.
Brezilyalı yıldızın Sporting Lizbon ve Marsilya'ya transfer olacağı iddia edilmiş ancak iki kulüple de anlaşma sağlanamamıştı.
Kaynak: LigTV
Hüseyin Eraslan
21-08-2011, 16:54
Yıllık 2 milyon alacakmış, Brezilya ligi için gayet yüksek bir rakam, süpermen olarak tanıtmışlar. Bir gün eve dönerim inşallah diyerek Cruzeiro'ya gittiğini duyurmuştur. Artık iyi bir performans sergileyip Brezilya milli takımında görmek istiyoruz seni.
Beşiktaş tarihinin en iyi performans sergileyen 5 oyuncusundan birisin. Yolun açık olsun güzel insan. Özleyeceğiz.
Bebe ve Mehmet Akyüz gibi bir maradona birde pele aldık seni çok aramayız sanırım.
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.