Namik Kartaloglu
21-08-2008, 21:56
http://img95.imageshack.us/img95/2747/rustusxz4.jpg
http://img79.imageshack.us/img79/5818/medyalc9.jpg
Adı soyadı : Rüştü Reçber
Önceki Takımı :Fenerbahçe
Forma Numarası : 1
Pozisyon :Kaleci
Doğum Tarihi :10.05.1973
Doğum Yeri :Antalya
Boy : 187
Kilo : 76
Ayakkabı No :43
Takım :A Takım
Medeni Durum :Evli
Milli Maç :148
Namik Kartaloglu
24-11-2008, 00:00
Rüştü Rençber diye bir adam!...
23 Kasım 2008 Pazar
Futbolculuk maharet, adamlık yürek, karakter işidir.. Futbolcu isen eksiklerini gediklerini çalışarak kapatabilirsin.. Çeşitli atraksiyonlar yaparak yıldız olma şansın da vardır..
Ama adamlık bambaşka birşey.. Ya adamsındır, ya da değilsindir.
Gibisi falanı yoktur bunun..
Karşılaştığı bütün güçlüklere rağmen adam gibi adam olmak, adam olarak kalmak zordur..
Ben yeşil sahalarda top koşturan pek çok futbolcuya hayran oldum.. Kiminin maharetine, kiminin adamlığına..
Rıdvan Dilmen, Hakan Şükür, Hakan Ünsal, Ertuğrul Sağlam benim gönül listemde hem futbol yeterekleri, hem de adamlıklarıyla her zaman ilk sırada yer aldılar.. Hiç bir şeye üzülmedim onların futbol sahnesinden çekilmelerine üzüldüğüm kadar..
Futbolu çirkinleştiren, her şeyi 3 puandan ibaret sanan şimdinin yeni yetme çocukları gibi olmadılar hiç.. Çirkeflikten dolayı, iğrenç hareketlerinden dolayı hiç cezalandırılmadılar.. Adamlıklarına kefil olan saha kenarındaki milyonların başını bu anlamda hiç öne eğmediler..
Mesela ben top sürüşlerine hayran olduğum, ama adamlıklarından iğrendiğim futbolcular da tanıdım..
George Hagi bunların başında gelirdi..
Bir maçta hakemin ayağına kasıtlı olarak basması, bununla yetinmeyip yüzüne tükürmesi benim içimdeki Hagi sevgisini bir çırpıda alıp götürmüştü.. O günden sonra Hagi diye bir adam benim için hiç olmadı..
Mesela taraftarı olduğum Fenerbahçe'nin defastaki belkemiği Lugano..
Ağzıyla kuş tutsa, benim için kendini jiletlese bile sevmem, sevemem.. Semih Şentürk'ü gayretinden, inadından, omurgalı duruşundan dolayı ne kadar seviyorsam Lugano'yu da bir o kadar itici buluyorum.. Saha içindeki hareketleri, tavırları beni Fenerbahçe'den soğuttu diyebilirim.. Onu izlerken futbolu izlediğim için kendime lanet okuyasım geliyor..
Mesela Galatasaraylı Ayhan Akman'ı bitim kadar sevmem... Futbolcuymuş değilmiş o yönünde değilim.. Ben onu hayatımın sonuna kadar bir hakeme arkası dönükken ettiği ana avrat küfürle hatırlayacağım..
Arda Turan son dönemlerde beni büyük hayal kırıklığına uğratan 'adam'ların başında geliyor bu aralar.. Son dönemlerde hakemlere, taraftara yönelik hareketleriyle sanki kendisini seven bizlere ihanet ediyor.. Galatasaray taraftarı olmamama rağmen bir tam bir Arda delisiyim diyebilirim..Onu benim kardeşimmiş gibi görürüm sahada koştururken.. Umarım Arda onu eski haliyle, sadece müthiş futbolculuğu ve adam gibi adamlığıyla sevdiğimizi hatırlar ve ona göre davranır..
Aslına bakarsanız şu satıra kadar ettiğim gevezeliğin nedeni Rüştü Rençber..
Siz futbolu hangi gözle izlersiniz bilmem.. Ama ben Beşiktaş'ı izlerken sırf Rüştü o takımda oynuyor diye Kara Kartal'a müthiş bir sempati duyuyorum.. Rüştü'nün ansızın gidişiyle bendeki Fenerbahçe sevgisinin bir parçası koptu gitti sanki..
Asırlık kulübün Rüştü'ye gerekli değeri verip vermediğini Rüştü gittiğinden beri sorguladım hep beynimde ve yüreğimde..
Kaleci Engin sakatlandığında ilk kez Fenerbahçe kalesine geçen Rüştü, pek çok başarıya imza attı sarı lacivertli formayı giydiği dönemde.. Devleştiği maçlar da oldu, hatalı goller yediği de..
Dayak yemeyi de, kovulmayı da hiç haketmedi diyebilirim..
Şimdi Beşiktaş'ın başarısı için ter döküyor Rüştü..
Ne zaman onu izlesem, "Adam oğlu adam" demekten kendimi alamıyorum.. Trabzon maçında hakemin kendisine haksız yere gösterdiği kırmızı kart sonrası gösterdiği tavrı hatırlıyor musunuz?
Ben hiç unutmadım..
Alabildiğine haksızlığa uğramış bir futbolcu olarak hakeme teşekkür edip sahayı boynu bükük terketmek her babayiğidin harcı değildi çünkü..
Fazla anlatıp kafanızı şişirecek değilim..
Beşiktaş'ın son Eskişehir maçını izlediyseniz Rüştü'yü neden çok sevdiğimi, neden "Adam oğlu adam" dediğimi daha iyi anlarsınız. Eskişehirsporlu Serdar'ın ayağına attığı tekme sonrası acıyla yere kıvranan Rüştü, sarı kartla cezalandırılan rakibini omuzuna vurarak, "Olur böyle şeyler" diyerek teselli eden sahadaki tek futbolcuydu.. Üstelik bütün takım arkadaşları Serdar'a saldırmaya çalışırken..
Adam olmak için, sadece iki ayak, iki göz, iki kulak, burunve ağız yetmez!..
Adam olmanın birinci şartı, insan olmaktır!..
Rüştü'nün kaleciliğini beğenirsiniz, beğenmezsiniz.. O'nu alkışlarsınız veya yuhalarsınız..
Rüştü Rençber o alkışlara veya yuhalamalara kulak asmıyorsa, suratına inen yumruklara, edilen küfür ve hakaretlere inat yıllardır sahaya adamlığını ve insanlığını yayabiliyorsa...
Bu adamı ayakta alkışlamazsanız, adam değilsinizdir demektir..
Süleyman ÖZIŞIK
Metin Taylan
27-11-2008, 15:32
Bu yazıyı yeni okudum ve çok güzel bir anlatım olduğunu düşünüyorum.Rüştü gerçektende hakettiği değeri göremedi şimdiye kadar.
Ertan Eylem
15-12-2008, 23:31
Rüştü Rençber o alkışlara veya yuhalamalara kulak asmıyorsa, suratına inen yumruklara, edilen küfür ve hakaretlere inat yıllardır sahaya adamlığını ve insanlığını yayabiliyorsa...
Bu adamı ayakta alkışlamazsanız, adam değilsinizdir demektir..
Mazoşist Rüştü...
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.