Orijinalini görmek için tıklayınız : UEFA Kupası rakibimiz :Beşiktaş (1) Metalist Kharkiv (0)
Bülent Acar
29-08-2008, 14:14
Hadi hayırlı olsun.
Kaya Kılıç
29-08-2008, 14:15
adını duymadım sanırım geçebileceğimiz zayıf bir takım bilgisi olan varmı arkadaşlar ?
Bülent Acar
29-08-2008, 14:18
Ukrayna takımı olmasından başka hiç bişey bilmiyorum vallahi :)
Gokhan Akyol
29-08-2008, 14:18
FC Metalist Kharkiv Ukrayna'nın Kharkiv kentinde kurulan futbol kulübüdür. 1925 yılında kurulmuştur. Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra 1992'den beri Ukrayna'da en üst düzey futbol ligi Vyscha Liha içerisinde mücadele etmektedir. Tarihindeki en büyük başarısı 1988 yılında SSCB kupasını kazanmasıdır.
vikipedi
Ismail Hakki Demirel
29-08-2008, 14:19
http://img517.imageshack.us/img517/7000/adszao9.jpg
canlı izledim.en son biz çekildik torbadan...
şuana kadarki diğer eşleşmeler
Milan-Zurich
FC Timişoara-Partizan
Hertha-St Patrick's
Banik-Spartal Moscova
Portsmouth-Guimaraes
Kayserispor-Psg
Sevilla-Salzburg
kayserinin işi çok zor ya
Wolfsburg-Rapid Bucureşti
Sampdoria-Kaunas
Maritimo-Valencia
Dinamo Zagreb - Sparta
Man.City-Omonia
Bülent Acar
29-08-2008, 14:20
http://www.worldstadiums.com/stadium_pictures/europe/ukraine/kharkiv_metalist.jpg
İlk maçı deplasmanda, bu stadta oynıcaz.
Umit Bayezit
29-08-2008, 14:20
Shakhtar Donetsk in 6 maçta 6 puanla 9. olduğu ligde 6 maçta 12 puanla 3. sıradalar
çok zayıf ekip olmasa gerek
Umit Bayezit
29-08-2008, 14:22
bir datay daha sarı laci :D
Kaya Kılıç
29-08-2008, 14:27
Shakhtar Donetsk in 6 maçta 6 puanla 9. olduğu ligde 6 maçta 12 puanla 3. sıradalar
çok zayıf ekip olmasa gerek
evet bende şuan lig tv'den bunu öğrendim ama ligin başında süpriz çıkış yapan takımlardan diye düşünüyorum yoksa bence bu takımın ukrayna 3.sü olacak kalitesi yoktur shaktarın falan üstündeymiş şuan dediğim gibi şanslı başlamışlardır yani umarım öyledir :) :)
bu arada gs çıkacak en kolay takımı çekti ya bu kadar olur iyimi!_sinir_! !_sinir_! !_sinir_! !_sinir_! !_yok_! !_yok_!
Vedat Benakay
29-08-2008, 14:32
ukrayna guzeldir guzel....
Fırat Kaya
29-08-2008, 14:34
kurulus tarihine bakarsak ukrayna'nin hatiri sayilir kuluplerinden biri.. ligde de durumlari iyi gibi gozukuyor.. ama ukrayna futbolunun durumu da ortada yani..rahat gececegimizi dusunuyorum..
Ismail Hakki Demirel
29-08-2008, 14:37
Arkadaşlar küçümsemeyin.geçen yıl everton'a kök söktürmüş.http://img292.imageshack.us/img292/2854/kljlzf3.jpg
Cem Ozel
29-08-2008, 14:38
ukrayna da 6 haftadır namağlup, ligin 3 ncü sırasında dinamo kievi bu sene deplasmanda 2-1 yenmiş. shaktar ile deplasmanda 10 kişi oynadığı halde 2-2 kalmış. çok diri bir takımmış ve kendi evinde hiç yenilgisi yok ukrayna liginde bu sezon.
Umit Bayezit
29-08-2008, 14:38
evet bende şuan lig tv'den bunu öğrendim ama ligin başında süpriz çıkış yapan takımlardan diye düşünüyorum yoksa bence bu takımın ukrayna 3.sü olacak kalitesi yoktur shaktarın falan üstündeymiş şuan dediğim gibi şanslı başlamışlardır yani umarım öyledir :) :)
bu arada gs çıkacak en kolay takımı çekti ya bu kadar olur iyimi!_sinir_! !_sinir_! !_sinir_! !_sinir_! !_yok_! !_yok_!
ligdeki son maçta deplasmanda shaktar la 2-2 bitmiş maçları
Umit Bayezit
29-08-2008, 14:39
herşeye rağmen BEŞİKTAŞ ulAn...
Utkan Çalışkan
29-08-2008, 14:45
hayırlı olsun BEŞİKTAŞ ımıza...ama bence de çok küçümsememek lazım...
partizan - s.bükreş ilk çıktığında diğerlerini ve gazete sayfalarını hatırlayalım...lokum kura vs..sonuç ortada biri elendi biri zor kurtardı...
ukrayna kızlarıda gelsin bu arada :)
Tayfun Tatli
29-08-2008, 14:51
sirokiye uygulanan tarife bence kharkive olacak.Deplasmanda 1-0 2-0 yenip evimizde 3 4 5 atarız gibime geliyo
Ismail Hakki Demirel
29-08-2008, 15:16
sirokiye uygulanan tarife bence kharkive olacak.Deplasmanda 1-0 2-0 yenip evimizde 3 4 5 atarız gibime geliyo
inş inş.luceden yardımmm almak lazım
İsmet Hakan Kara
29-08-2008, 15:17
http://img172.imageshack.us/img172/7126/adsssszli3.png
Deniz Özdemir
29-08-2008, 15:18
kuramız hayırlı olsun..çok kolay bir takım olmadığını duydum..dünkü maçımıza aldanıp bu maçı küçümsememek lazım
Hakan Kirezci
29-08-2008, 15:21
Hedefin 2009 Kadıköy'se hepsi hava bunların arkadaşlar. Ha, gidebildiğimiz yere kadar diyorsak o zaman tartışılabilir bu takım.
İsmet Hakan Kara
29-08-2008, 15:21
kuramız hayırlı olsun..çok kolay bir takım olmadığını duydum..dünkü maçımıza aldanıp bu maçı küçümsememek lazım
doğru duymuşsun : ) kesinlikle kolay bir takım değil .. Ancak ilk maçın deplasmanda olması çok büyük avantaj ..! inönüde bunları eleyeceğiz ve gruplara kalacağız , yürekten inanıyorum ...
İsmet Hakan Kara
29-08-2008, 15:27
Hedefin 2009 Kadıköy'se hepsi hava bunların arkadaşlar. Ha, gidebildiğimiz yere kadar diyorsak o zaman tartışılabilir bu takım.
hakan abi 'Hedef 2009 Kadıköy!' bu tartışmasız bu yıl ki şiarımızdır .. ancak her maça tek tek bakmamız lazım yoksa kazaya uğrayabilirz ..! Ve ben bu takımın bizi çok zorlayacağını düşünüyorum ama ikinci maçı inönüde oynayacak olmamız çok büyük bir avantajdır ...
Zaza Karatas
29-08-2008, 15:51
soyle bi tabelaya baktigimda bizim buranin Kayserisporu gibime geliyo yani kolay olmiycak...nalet olsun kim cekti bu kuralari Ukrayna cikiyo Polonya cikmiyo burdaki takimlar daha kolay hem bana yakin :(
Ertac Gezek
29-08-2008, 16:00
bir kanalda çekilişi anında veren iki yorumcu okadar abarttı ki çekebileceğimiz en zor kurayı çektiğimizi söyledi.neden tüm basın böyle?[mesela 5 ay önce türkiye kupasında ****-**** eşleşmesine de erken final demişlerdi ama kupayı kayseri aldı :D ]
bence çok iyi bir takımız ve hedeflerimiz büyük.kendimce güçlü saydığım birkaç takım birbiriyle eşleşti,bizim avantajımıza.lakin uefa kupasının zorluğu şampiyonlar liginden elenecek takımların katılması sonrası netleşecek.
Akin Akoglan
29-08-2008, 16:27
hayırlı olsun rakibi küçümsememk lazım everton a kök söktürmüşler metalist deyince akla metalciler falan geliyor :)ukrayna nın demirspor versiyonu falan olmalı
Barış Şahinler
29-08-2008, 16:34
bir kanalda çekilişi anında veren iki yorumcu okadar abarttı ki çekebileceğimiz en zor kurayı çektiğimizi söyledi.neden tüm basın böyle?[mesela 5 ay önce türkiye kupasında ****-**** eşleşmesine de erken final demişlerdi ama kupayı kayseri aldı :D ]
bence çok iyi bir takımız ve hedeflerimiz büyük.kendimce güçlü saydığım birkaç takım birbiriyle eşleşti,bizim avantajımıza.lakin uefa kupasının zorluğu şampiyonlar liginden elenecek takımların katılması sonrası netleşecek.
***_*** YAZAN YERLERDE Fb-Gs yazıyor olmalı :D
Namik Kartaloglu
29-08-2008, 16:42
soyle bi tabelaya baktigimda bizim buranin Kayserisporu gibime geliyo yani kolay olmiycak...nalet olsun kim cekti bu kuralari Ukrayna cikiyo Polonya cikmiyo burdaki takimlar daha kolay hem bana yakin :(
Senle hemfikirim. Polanya ve cek cumhuriyetine kadar yolu vardi ama orasi uzak bana.
Kaya Kılıç
29-08-2008, 17:06
Arkadaşlar küçümsemeyin.geçen yıl everton'a kök söktürmüş.http://img292.imageshack.us/img292/2854/kljlzf3.jpg
arkadaşlar zaten rakibimizi asla küçümsememeliyiz ama anladığım kadarıyla küçümsenecek bir ekip değilmiş ilk maç çok önemli olucak bence
Zaza Karatas
29-08-2008, 17:12
orda beraberlik Istanbulda 1-0 2-0 2-1 olsa yeter
Tayfun Tatli
29-08-2008, 17:20
arkadaslar abiler yapmayın allah askına hedef saracoglu ise milan sevilladan korkun.Diyosunuz ukranya 3. olmus besiktas tsl gibi bi ligte hakemler sayesinde 3 olmus karsı karsıya getirmeyin.Tamam ciddiye alalım ama bu kadar da deil..
Kaya Kılıç
29-08-2008, 17:37
arkadaslar abiler yapmayın allah askına hedef saracoglu ise milan sevilladan korkun.Diyosunuz ukranya 3. olmus besiktas tsl gibi bi ligte hakemler sayesinde 3 olmus karsı karsıya getirmeyin.Tamam ciddiye alalım ama bu kadar da deil..
doğru diyosun ama rakibe saygı olmalı ve ciddiye almalıyız milan ve sevillayla yapıcağımız maçların yolu saygı ve ciddiyetten geçiyor eğer bunlar olmazsa onlardan korkmana hiç gerek yok karşılarına bile çıkamayız
Mehmet Karadag
29-08-2008, 18:32
Ayrica, Metalurh Donetsk isimli takim, 6 macta 6 galibiyet, 11 gol atip 2 gol yiyerek namaglup lider, pek ismi duyulmamis bir takim, Avrupa'da yok, kadrosunda Erol Bulut'u muhafaza ediyor:)
demek istedigim Ukrayna ligindeki siralama, rakibimizin gucunu gostermesi acisindan yaniltici olabilir, ama her acidan zorlu bir tur olacak.
İsmet Hakan Kara
29-08-2008, 19:40
Avantaj Yitirdikkk !!
UEFA, Beşiktaş'ın maç programını değiştirdi
UEFA Kupası 1. turunda Beşiktaş'ın Ukrayna'nın Metalist Kharki takımı ile yapacağı karşılaşmaların programları değiştirildi. Siyah beyazlı takım, ilk maçını kendi sahasında, rövanş maçını ise deplasmanda oynayacak.
Monaco'da çekilen UEFA Kupası kuralarında Beşiktaş'ın ilk maçını deplasmanda Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv ile, Galatasaray'ın da ilk karşılaşmasını deplasmanda İsviçre'nin Bellinzona takımıyla oynayacağı açıklandı. Ancak statü gereği aynı şehrin iki takımının, aynı gün aynı yerde maç oynayamayacağı ve Galatasaray'ın UEFA puanının daha düşük olması nedeniyle Beşiktaş'ın ilk maçının İnönü Stadı'na alındığı öğrenildi. Siyah beyazlı takım, rövanş maçını ise deplasmanda oynayacak.
Kayserispor ise ilk maçını kendi sahasında Fransa'nın Paris Saint-Germain takımıyla yapacak. İlk maçlar 18 Eylül, rövanşları ise 2 Ekim'de oynanacak.
Mert Iyigun
29-08-2008, 21:39
Rakibi küçümsemeden kendi oyunumuzu hatasız oynayalım farka gider iki maç da diye düşünüyorum.
Yankı Aydın
29-08-2008, 23:15
Bu maçta yapıcağımız en büyük hata her ne kadar Beşiktaş'ın ayarında olmasada rakibi küçümsemek olur.fb nin rakibi dynamo kiev'i deplasmanda yenmiş,lucescu'nun shaktar'ıylada deplasmanda berabere kaldılar.Her ne kadar sezona umutsuz başlasamda antalya ve siroki brijek maçlarından sonra hedef:kadıköyde ueafe finali diyorum.
Cem Ozel
30-08-2008, 04:22
eleyeceğimizden eminimde bu gs nereye gelse zararı bize dokunuyor.
Tayfun Tatli
30-08-2008, 11:43
eleyeceğimizden eminimde bu gs nereye gelse zararı bize dokunuyor.
sevmedigimiz ot burnumuzda bitiyo sözü tam buna göre.
M.Ilke Bortacina
30-08-2008, 13:27
Dostum çok güzel söylemişsin, elbette korkumuz yok.. fakat şöyle bir durum var, karşımızdaki rakip tamamen kapalı bir kutu.. ismi cismi duyulmamış ancak tüm haber kaynaklarında söylendiği gibi ukraynanın yükselen bir değeri olarak gözüküyor.. üstelik gs sayesinde bu rakiple ilk maçımızı kendi sahamızda oynayacağız ki bu gerçekten ciddi bir dezavantaj.. eğer ilk maçı gerçekten ciddiye alırsak, taraftar gücümüzüde bu ciddiyete katarsak, bu takımı Şeref bey stadında 3-0 gibi net bir skorla yenerek (içimden bu skor geçti) iç sahada oynamamızdan oluşacak dezavantajı avantaja çevirebilme imkanımız olacaktır.. önemli olan gruplara katılabilmek.. gs asbaşkanı kalkıp böbürlene böbürlene milan ile kadıköyde final oynarız diyor.. görücez bakalım.. bence bu turu gs den daha rahat atlarız.. inanmak ve hırs çok önemli..
Tayfun Tatli
30-08-2008, 20:21
Dostum çok güzel söylemişsin, elbette korkumuz yok.. fakat şöyle bir durum var, karşımızdaki rakip tamamen kapalı bir kutu.. ismi cismi duyulmamış ancak tüm haber kaynaklarında söylendiği gibi ukraynanın yükselen bir değeri olarak gözüküyor.. üstelik gs sayesinde bu rakiple ilk maçımızı kendi sahamızda oynayacağız ki bu gerçekten ciddi bir dezavantaj.. eğer ilk maçı gerçekten ciddiye alırsak, taraftar gücümüzüde bu ciddiyete katarsak, bu takımı Şeref bey stadında 3-0 gibi net bir skorla yenerek (içimden bu skor geçti) iç sahada oynamamızdan oluşacak dezavantajı avantaja çevirebilme imkanımız olacaktır.. önemli olan gruplara katılabilmek.. gs asbaşkanı kalkıp böbürlene böbürlene milan ile kadıköyde final oynarız diyor.. görücez bakalım.. bence bu turu gs den daha rahat atlarız.. inanmak ve hırs çok önemli..
sen 3-0 demissen 3-0 biter.forzabesiktastan okuyorum tahminlerin tutuyo.bence seref beyde oynamamız avantaj , burda rakibin direncini taraftar baskısıyla kırarsak , deplasmanda 2kanadın iyi calısması ve holosko gibi hızlı adamların olması bize grupları getirir.
son sözde gsye.4 senede avrupa kupalarında yanlıs hatırlamıyorsam 2 kez yenmisler onlar gitsin helsinboorg tromsö bükresi leverkuseni yensinler gelsin o zaman final oynasınlar
Umit Bayezit
30-08-2008, 20:23
ilk maç deplasmanda değilmi ilkem?
Umit Bayezit
30-08-2008, 20:24
ben yeni farkettim yahu nedir bu janjanlıların başımıza sardıkları
Allah belanızı versin
kimemi dedim:
''AlAyınA gider''
Tayfun Tatli
30-08-2008, 20:25
ilk maç deplasmanda değilmi ilkem?
güvenlik sebebi ile inönüye alındı uefa kararıyla
M.Ilke Bortacina
30-08-2008, 23:28
güvenlik sebebi ile inönüye alındı uefa kararıyla
aslında çok büyük bir saçmalık.. ne yani 2 aynı şehrin takımının maçı aynı güne geliyor diye biz yada diğer takım deplasmana gidiyor.. nasıl iş anlamıyorum.. lig maçı mı bu ? sonuçta avrupa kupası maçı.. saçmalık..
Zaza Karatas
31-08-2008, 13:24
Arkadaslar Luce uyari vermis 90 dakka boyunca oyundan dusmeyen disli bir rakipmis son yillarda cikisa gecmisler Besiktas rakibini kucumsemesin demis...E.S in iyi analiz etmesi lazim birde forvet oyuncusu soylemis unutum ismini C le basliyo iyi tutulmasi lazim demis firsatlari iyi degerlendiriyomus...
Lucenin dediklerine ben sahsen inaniyorum cok iyi bir teknik adam
Yiğit Aday
31-08-2008, 13:31
kadınkoyde kupayı alıcaz diyorsak zorlanmadan elememiz lazım
Ceyhun Pişken
31-08-2008, 14:16
rahat geçerizz..... hayırlısı !..
Demir Han
09-09-2008, 05:39
Adı bile duyulmamış bir takımla yapacağımız bir maçın kritiği bile olmaz...yeneceksin başka yolun yok.
Ufuk Dede
15-09-2008, 17:24
METALİST maçını uydudada weren kanal warm Bilen arkadaşlar warsa yazarsa sewinirim TEK YOL BEŞİKTAŞ
Serkan Balcı
15-09-2008, 21:36
METALİST maçını uydudada weren kanal warm Bilen arkadaşlar warsa yazarsa sewinirim TEK YOL BEŞİKTAŞ
uydudan da şeref bey gözüküyor.:D
kartalım her yerde.
Uğurcan Erdem
16-09-2008, 17:16
Ts maçnda çıktığımız gibi çıkacakmışız...
Allahın 4.snıf takımna karşdıa tek forvet bide inönüde yeter lan artık ne bu...
Resmen korkak yönetiyoR Beşiktaşı kayseride falan zannediyor kendini....
Mustafa Fatih
16-09-2008, 17:25
maçı sadece d smart veriyor ama rövanş maçı show tv de
Ufuk Dede
16-09-2008, 17:38
Mustafa Abİ Saol:)
Akin Akoglan
16-09-2008, 19:14
siroki maçınada tek forvetle çıkmıştık trabzon maçınada iki rakip arasında fark var kabul ediyorum ama birincisi zihniyette beraberlik düşünüyoırsan ikincisi orta sahaların yeterınce hucuma katılamıyorsa tek değil 1 forvette oynasan fayda etmez nicelikten ziyade nitelik önemli rakamlara takılmamak lazım nitelikli ofansı düşünen bir orta sahamın olursa perşembe günü fark içten bile değil ama trabzondaki gibi beraberlık bizi kurtarır mantalitesi bu takımın kapasitesini düşürür biraz cesaret ertuğrul hoca
Ismail Hakki Demirel
16-09-2008, 23:07
maçı sadece d smart veriyor ama rövanş maçı show tv de
hayırrrr şimdi reklamını gördüm kanal d veriyor bu_! bu_! bu_!
Suleyman Korkmaz
16-09-2008, 23:46
sanırım bu maç biraz daha farklı olur.ts maçı gibi olacağını düşünmüyorum fakat bu zihniyetle çıkarsa derbilere sağlam zor derbi kazanırız.
Zaza Karatas
18-09-2008, 19:26
alllllahhhhh ya adam gibi izliycez sonunda bi maci anasini satiyim internette donuyo bide grafikler kotu deli oluyorum kesinmi arkadaslar sifresiz ve kanal de de mi olucak mac?????)_
Hakan Kirezci
18-09-2008, 20:01
Rövanş maçı Show TV de şifresiz de bu maç sorun. İnternet hızı iyi olanlar buradan (http://www.justin.tv/ligblogcucom) denesinler bakalım belki seyredebilirler...
Zaza Karatas
18-09-2008, 20:05
kanal d d e aski memnun var evet supermis ya onu izliycem :( ne kadar sevinmistim bende
Ismail Hakki Demirel
18-09-2008, 20:32
BEŞİTAŞIMIN MAÇI BURADA (http://cdn1.ustream.tv//swf/4/viewer.31.swf?embed=296664&loc=/&cid=296664)
Arkadaşlar maç öncesi dahil açık ve donma denen bir şey yokkkk
Zaza Karatas
18-09-2008, 21:42
holoskoooo
Ismail Hakki Demirel
18-09-2008, 21:49
gol ofsayt içime sinmedii
Ismail Hakki Demirel
18-09-2008, 22:32
Rezil futbol, adamların verilmeyen penaltısı 2 direkten dönen topları, ve bir tek gol pozisyonun yok!!!! üstüne üstlük OFSAYT'tan attığın golle kazanıyorsun ve son 15 dk bu takım seni bastırıyorrr....
Hiç içime sinmiyorrrr bu futbol bu sistem....... !!!!!!!!!!!!!
Zaza Karatas
18-09-2008, 22:37
bu ne sacma bi oyundur ya?siroki brijeg bile yener bizi bu performansimizla
Hakan Kirezci
18-09-2008, 22:45
Çok iyi bir antrenörümüz var ama teknik direktörümüz yok yahu...
Bu da başarıdır arkadaşlar küçümsemeyin.
Ismail Hakki Demirel
18-09-2008, 23:06
ukraynada üni okuyan arkadaşımın yorumu
Bir Acayip Adam..:
hocam zor maç. olur
Bir Acayip Adam..:
deplasman sizin için
Bir Acayip Adam..:
1-0 yeter inşallah
Bir Acayip Adam..:
öğrenvi şehri
Bir Acayip Adam..:
herkes maça gidiyor
Bir Acayip Adam..:
takımda kendi evinde ii oynuyor
Bir Acayip Adam..:
geçen sene ligi 2. bitirdiler
Bir Acayip Adam..:
dişli bir takım
Bir Acayip Adam..:
kendi sahasında özellikle
Bir Acayip Adam..:
ama beşiktaş kalitesi değil tabi
Bir Acayip Adam..:
dinamodan iiler onu diim ben sana
Mustafa Fatih
18-09-2008, 23:21
acaba 5-0 geride olsak çift forvete dönermiyiz yoksa nobre-bobo yada bobo-nobre değişikliğimi olur. ertuğrul hoca kendini bize ezberletti ben her oyuncu değişikliğini tuttuuyorum...
sistem kötü u.inceman yada cisse yerine çift forvet oynamamız lazım (bence)
Deniz Akkuş
18-09-2008, 23:25
karşı takımı herseferinde küçük görüyoruz.. nedir bu yaaa... birde gs bakın adamlar yedikçe attılar.. ruh var.. bizde ne eksik bilmiyorum ama bu futbolla çok ileri gidemeyiz.. bunu başarı saymak bence hata olur dilerim e.s 1 puana sevinip böyle devam etmez...
Ozkan Agtas
18-09-2008, 23:38
metallist oldukca diri ve zorlu bir takim,eger orta sahadan bir adam eksiltip forveti ikileseydik,maci kaybedebilirdik!bence sorunumuz delgadonun alternatifi olmamasinda,kotu oynadigi her macta takimda kotu,delgadonun bu sistemde oldukca kilit bir rolu var,yapi olarak oldukca edilgen bir futbolcu,pres yediginde cok etkisizlesiyor!
Murat Aru
18-09-2008, 23:50
ziyafeti buysa ertuğrulun valla ben acı sos almıyayım.
Hayal kırıklığı, rakip zorluda olsa ir takım kendi evinde bukadar rezil oynayamaz.
Hakan Kirezci
19-09-2008, 00:00
Orta sahayı ellemeden de ikili forvet oynanır. Gordon yıllarca böyle oynattı takımı, İngilizler'de futbolu icat ettiklerinden beri oynuyorlar. 4-4-2 diye basit ve etkili bir diziliş var kardeşim. Ön libero diye bir halt icat ettiler içine de ettiler futbol zevkinin.
Bir takımın sağ ve sol bekleriyle tandem stoperleri olur. Ortada iki açık ve iki santrahaf, ilerde de çift santrafor. İster arka arkaya koy ister yanyana. Nedir bu 4-2-3-1? Kazma orta Avrupa sistemidir bu. Zamanında da Piontek orta sahadaki 5 kişiden vazgeçemediği için savunmayı bir kişi eksiltip orta sahayı beşledi diye saldırdı millet 3-5-2 ye Piontek bile şaşırmıştı garibim. Yahu ben mecburiyetten böyle oynattım Danimarka'yı, nasıl böyle moda oldu anlamadım demişti. Buyurun işte çağdışı oluverdi 3-5 senede. Ha, elinde Brezilya, ama eski Brezilya gibi bir takım olur 4-1-2-3 oynatırsın, yağ satarım bal satarım oynatırsın, istersen körebe bile oynatır yine de anasını ağlatırsın milletin.
Sıkıldım valla kardeşim kifayetsizlerin sözde teknik! direktörlük!! yapmalarından. Cisse ve Uğur'u yanyana gördükçe de içim bulanmaya başladı artık. Şu basketbol maçları başlasa da şahsen kurtulsam bunların vıdı vıdılarından. Ya da ne bileyim bizim curling takımımız falan yok mu yav? gidip onları seyretsek biraz.
Deniz Özdemir
19-09-2008, 00:01
bu gece çok büyük hayal kırıklığına uğradım..inönüde böyle bir takıma karşı 1-0 a razı olmak Beşiktaş'a yakışmadı..bu gidişle nasıl ligde ve uefa da bir yerlere gelecekler çok merak ediyorum..golden sonra devamının gelmesini düşünmek yerine 1-0 ın üstüne yatan,kapanan zihniyetide anlayabilmiş değilim..ayrıca ertuğrul sağlamında teknik direktörlüğünü henüz çözemedim bu gidişle de çözemeyeceğim gibi..bobo nobre değişikliği bana göre hataydı..ikisinin yanyana oynamasından yanayım böyle daha verimli olduklarını düşünüyorum...bugün delgadoyu da beğenmedim.onunla birlikte uğur,serdar kurtuluş ve cisse de bana güzel futbol izletmediler...bu takıma karşı inönüde zorlanıyorsak işimiz orda çok zor..umarım bir an önce toparlanırlar...
Umit Bayezit
19-09-2008, 00:05
sodası olan varmı ziyafet ağır geldi
sindiremiyorum...
Murat Aru
19-09-2008, 00:12
Biz bu oyunla Kadıköye Anca Fener deplasmanına gideriz.
Çalışırsak olur tabi, bari birdahaki maçta bizi cesaretlendirin size güveniyorum...
Emre Yüksel
19-09-2008, 00:15
komutanım katılıyorum size :D
Anca fener deplasmanına gideriz bu futbolla...
ayrıca kapalıdaki kopukluklarda düzeltilmeli..
eski taraftarı çok arıyorum
Fatih Balcilar
19-09-2008, 00:22
kötü oynadık inşallah çabuk toparlanırızz
Gursel Metin
19-09-2008, 01:29
Samsunsporun kabına sığmayan antrenörü Metalist inde canını yaktı.Turu geçmek için yeter bu skor,taraftarımızı daha kalabalık bekliyorduk gruplarda inşaallah, demiş muhterem birde utanmadan.
Bu kadar insan nelerden kısarak o kadar parayı senin rezilliğini görmek için veriyoruz zaten.Ulan berebere kalın yenilin ama biraz onurlu oynayın,Kayseri bile daha onurlu oynuyor bizden.
Kazara Milan falan çıksa,hele birde öne geçsek ceza sahasından çıkanı oyundan alır bu adam.
%&+^/(...!?;(.&%^/()%++(/;& ^ karamba karambita .....
Ali Erken
19-09-2008, 04:18
yanılmıyorsam 13.macinda 8.galibiyet Avrupa'da.
liverpool maci disinda ertugrul hocanin karnesi iyi.
Bülent Acar
19-09-2008, 04:53
Taftarda kötüydü takımda. Harbiden bakıldıgında offside dan gol, verse kimsenin gıkının çıkmıcagı bi penaltıları var, direkten dönen topları da işin tuzu biberi. Bu takıma karşı 1-0 aldık ama sonumuz ne olur? açıkçasını bunu maçtan önce daha az düşünüyordum. Umarım geçici bi konsantrasyon eksiliği yada başka bişeydir, ligin ve avrupa maçlarının geneline hakim olcak tipte bir sorun değildir.
Açıkçası şu bi gerçek, ben ligi alalım daha da bişey istemem :) Hadi eyv.
Vedat Benakay
19-09-2008, 10:00
rakip kucumsenecek bir takim degil.delgado gununde degil.ofsayttan golumuzu atmisiz.bunlar umrumda degil...beni en buyuk hayal kirikligina ugratan K-A-P-A-L-I....!!!????Ve uzen basimi one egdiren CARSI pankartimizi ilk defa mabedimizde goremem....inadina C@RSIIIIIIIIIII ULANNNNNNNNNNNNNNN...
Uğurcan Erdem
19-09-2008, 17:10
rakip kucumsenecek bir takim degil.delgado gununde degil.ofsayttan golumuzu atmisiz.bunlar umrumda degil...beni en buyuk hayal kirikligina ugratan K-A-P-A-L-I....!!!????Ve uzen basimi one egdiren CARSI pankartimizi ilk defa mabedimizde goremem....inadina C@RSIIIIIIIIIII ULANNNNNNNNNNNNNNN...
Ben maçı izleyemedim gerçektende yomuydu çArşı pankartı ?
Alen abi varmıydı peki ?
Hasan Kabiloglu
19-09-2008, 17:16
anlamıyorum bu yorumları,lucescu zamanında böyle yorumlar vardı hep''lucescu takımı korkak oynatıyor,lucescu olmasa kesin şampiyonlar liginde çeyrek final oynardık,sonra uefa için kesin yarı final,hatta final oynardık''deniyordu,kaldıki beşiktaş çeyrek final oynadı uefa'da ama bizim bu şekilde konuşan arkadaşlar nankör biraz,veya avrupanın en iyi antrenör kurslarından diplomaları falan var herhalde,çok iyi biliyorlar bu işleri ki galibiyete bile hocamızı eleştiriyorsunuz.Lucescudan sonra kimler geldi kimler gecti,her tarz hoca geldi beşiktaşa ama sonuç ne?ispanyola,fransıza gösterdiğimiz sabırı ertuğrula göstermiyoruz,ertuğrul fransız olsa ispanyol olsa bu yorumlar yapılmazdı belkide,onun için kumaş budur malzemede budur,dünyanın en iyi teknik direktörüde gelse bundan öteye gidemez,kaldi geldide bundan öteyede gidemedi.Onun için medyaya melzeme vericenize biraz hocamıza sahip çıksanız beşiktaş için daha yararlı olur.
saygılar...
Hakan Kirezci
19-09-2008, 17:46
Ertuğrul'un yetersiz bir hoca olduğunu savunanlardan biri olarak ben bir cevap vereyim Hasan.
Lucescu korkak futbol oynatmıyordu. Lucescu, Beşiktaş'ın bizlerin olmasını istediğimiz gibi çok büyük bir takım olmadığının farkında bir hocaydı. Yani Avrupa'nın 2. kategori takımlarından biridir Beşiktaş. Zaman zaman üst sınıf takımlara kafa tutabildiği gibi alt sınıf takımlardan dayak da yiyebileceğini biliyordu. Onun felsefesi savunmayı çok sağlam tutmaktan ve fiziksel gücü de kullanarak sert bir mücadele vermekten geçiyordu. Biz biliyorduk ki öyle aman aman bir futbol olmayacak ama efektif bir futbol oynanıp doğru sonuç almaya en yakın yerde durulacak. Hatırlıyorum da Dinamo Kiev'i burda devirdikten sonra hocaları Blochin "Söz veriyorum Kiev'de ki maç tam bir savaş olacaktır" anlamında birşeyler söylemişti. Ona rağmen o maçı seyretmek üzere tv başına geçtiğimde (o zamanlar mutlu günlerdi, her isteyen maçını TV den seyredebiliyordu) iyi biliyordum ki çok sıkı bir maç olacak, çok sıkıntı çekeceğiz ama turu da geçeceğiz. Geçemeyebilirdik de. O zaman da içim gücümüzün yetmediğini görmüş olmanın verdiği bir teselliyle rahat olacaktı. "Denedik, beceremedik" diyecektik.
Estetik anlamda berbat bir maç olmuştu ama sahada tam bir savaş oldu gerçekten. eksi bilmem kaç derecede Lucescu'nun takımı haddini bilerek, savaşarak turu aldı ve geldi. Takımın tek yıldızı takımın ta kendisiydi.
Şimdi Ertuğrul Sağlam'ın enjekte ettiği oyun karakteri kendi ürkekliğinin direk olarak takıma yansımasıyla "Siz büyük takımsınız, bunlar kaç paralık ki" şişirmelerinin çelişkileri arasında sallanıp duran bir tablo çiziyor. Kafasına kakılanla önüne konulan arasında büyük farklar görüyor hoca. Kayseri'de bu böyle değildi tutturdu ama burada çaresiz. Gücü, ağırlığı bu kaotik ortamdan kendini sıyırmasına yetmiyor. Bu şekilde Liverpool'u ezip geçebilme ya da Moldova 2. lig takımına ezilip gitme gibi geniş bir perspektif içerisinde her sonuca açık bir Beşiktaş ve tüm sevenleri de paranoyak olur çıkar böyle. Bunda da Ertuğrul Sağlam'da suç ya da hata aramak doğru olmaz. O, konumu gereği takımı avucuna alacak, herkesi ikna edebilecek bir dirayete sahip değil çoğu Teknik direktörde olduğu gibi. Beşiktaş'ı ancak Beşiktaş'ın kabuğunu kıramayacağı sertlikte bir hoca yönetebilir; yerli,yabancı. Böyle bir yerli hoca olmadığı için de tercihimizi yaparken kriterlerimizi gözden geçirmemiz ve kendimizi çok iyi tanımamız gerekir. Beşiktaş olarak büyüklüğümüz felsefemizden ve duruşumuzdan kaynaklanıyor ama sahada top oynamak sözkonusu olduğunda işin rengi ne kadar değişik hep birlikte görüyoruz.
Barış Şahinler
19-09-2008, 17:54
anlamıyorum bu yorumları,lucescu zamanında böyle yorumlar vardı hep''lucescu takımı korkak oynatıyor,lucescu olmasa kesin şampiyonlar liginde çeyrek final oynardık,sonra uefa için kesin yarı final,hatta final oynardık''deniyordu,kaldıki beşiktaş çeyrek final oynadı uefa'da ama bizim bu şekilde konuşan arkadaşlar nankör biraz,veya avrupanın en iyi antrenör kurslarından diplomaları falan var herhalde,çok iyi biliyorlar bu işleri ki galibiyete bile hocamızı eleştiriyorsunuz.Lucescudan sonra kimler geldi kimler gecti,her tarz hoca geldi beşiktaşa ama sonuç ne?ispanyola,fransıza gösterdiğimiz sabırı ertuğrula göstermiyoruz,ertuğrul fransız olsa ispanyol olsa bu yorumlar yapılmazdı belkide,onun için kumaş budur malzemede budur,dünyanın en iyi teknik direktörüde gelse bundan öteye gidemez,kaldi geldide bundan öteyede gidemedi.Onun için medyaya melzeme vericenize biraz hocamıza sahip çıksanız beşiktaş için daha yararlı olur.
saygılar...
Valla Ertuğrul Hoca ile Lucesku (-c- kullanmadım) yu karşılaştırma yapamam bile. Sende yapmamalısın. Yaparsanda canın sağolsun.
Şİmdi anlatsam klavye dayanmaz, ama bişi diyim mi?!
Ben onun bahsettiği futbol ziyafetini göremedim kursağımda kaldı.
Herzaman LUCE diyim açılımlarını akşam yaparım işyerinde kepenkler kapanıyor.
Yanı Akdemır
19-09-2008, 22:45
dunden beri kendi kendimi yiyorum biri biliyorsa bana anlatsın artık yeter! KAPALIda neler oluyor hatırladıgım en kotu performansı gosterdiler ben yeni açıktan bile şok oldum ben bile bagıramadım üzüntüden gerçekten çarşı bölündümü?? alen abi maçtamıydı ne oluyo ya pankart nerde? anarşizm 'a'sını istiyorum!!! çArşı yı istiyorum maç başlar bagıramayız şampiyon beşiktaşım ne istersen....i bile soyleyemedık duzgun neler oluyor bize???
Ufuk Saygin
20-09-2008, 00:58
kötü oynadık yendik,orda da yeneriz umuyorum lakin bu yeni açık çok çok kötü...takımdan kopuk,maçtan kopuk,millet ecel terleri döküyor,takım saçma sapan oynuyor;kartal gol gol diye bağıracağına,saldır beşiktaşım diye bağıracağına tüm açığı gaza getirmesi gereken bir şekilde tezahürat yapmak yerine ne diye bağırıyor ve bağırttırıyorlar milleti:beşiktaşım koyunca hopluyor bursaa.. Gerçekten antipati...bravo anca laylay
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.