PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kartal’ın itirazı var

Safak Batman
05-09-2008, 08:57
Kartal’ın itirazı var

Yeni naklen yayın kriterleri Beşiktaş’ta tepkiye yol açtı. Siyah-beyazlı kulübün, ezeli rakiplerden az pay almasından rahatsızlık duyan Yıldırım Demirören, Federasyon Başkanı Özgener’le buluşarak çözüm isteyecek

Futbol Federasyonu’nun yeni belirlediği, bu sezondan itibaren uygulanacak naklen yayın gelirlerinin Süper Lig kulüplerine dağıtılması kriterleri Beşiktaş Kulübü’nde sıkıntıya neden oldu.
Federasyonun, şampiyonluk primini yüzde 14’ten, 11’e düşürerek, yayın gelirlerinin yüzde 45’inin performansa göre dağıtılmasını benimsemesiyle geliri önemli ölçüde azalan siyah-beyazlıların, itiraz edecekleri öğrenildi.
Başkan Yıldırım Demirören’in kısa süre içinde Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile bir araya gelerek, kendilerine ödenecek payın düşmesi konusundaki endişelerini ileteceği belirtildi.

‘Adaletsizlik’
17’şer şampiyonluğu bulunan ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray’a, Beşiktaş’tan fazla pay ödenmesi konusunda sıkıntılı olan Demirören’in bu uygulamayı adaletsizlik olarak nitelendirdiği vurgulandı.
Başkan Demirören’in, son dört sezonda Fenerbahçe ve Galatasaray ile aynı miktarda naklen yayın geliri alan Beşiktaş’ın, ezeli rakiplerin gerisinde kalmasından ciddi şekilde rahatsızlık duyduğu ve Futbol Federasyonu Başkanı Özgener’le bir araya gelerek, bu duruma çözüm bulunmasını isteyeceği kaydedildi.

Trabzon: Kayıptayız
Bu arada Trabzonspor Kulübü de yeni naklen yayın kriterleri nedeniyle gelirlerin azalmasından şikayetçi oldu.
Bordo-mavili kulübün Genel Sekreteri Hasan Yener, “Söz konusu yeni uygulama, kulübümüzün sabit hakları doğrultusunda geçmişe oranla kayıplar yaşamasına yol açmıştır, fakat elbette federasyonun aldığı karara saygılıyız” açıklamasını yaptı.

Safak Batman
05-09-2008, 08:59
A.yıldırım'ın kulupler birliği başkanı olma sürecinde itirazı olmayan,
naklen yayın gelirlerinin paylaşımı ile ilgili kişi olmasından şikayetçi olmayan yönetim başka nasıl bir sonuç bekliyordu acaba ?

Gokhan Akyol
05-09-2008, 12:23
bu yayın haklarına sağlam bir düzen getirseler ligde daha çok rekabet olur.

Sinan Kara
05-09-2008, 21:55
bana adaletten bahsetmeyin,çünkü öyle bir şey.güçlüler ve zayıflar var..

Mert Iyigun
05-09-2008, 23:01
peki sadece kendimizi düşünerek itiraz etmek ne kadar nitelikli bir itiraz oluyor? şampiyon olamayanlar ne yapsın?

Ömer İlimsever
06-09-2008, 00:37
Yıldırım DEMİRÖREN neye ıtıraz edıyor anlamadım,,gozgore 2 "geyik"(onlar buyuk olamazlar) yaratılma amacında olan ınsanlar goreve getırılırken tam destek veren kendısı degılmıydı,hatta bu adamlardan en "ahlaklısı"???? olan sahsıyet daha once hıc takmadıgı kulupler bırlıgının baskanı olurken karsı cıkmak bır yana destek werırken sımdı nasıl ıtıraz edıyorr cok ilginç,ama bırılerının başkana soylemesı gerekır buyuk BEŞİKTAŞ taraftarı popilist politakaları artık yemiyor o yüzden bana bu itiraz hiç de samimi gelmiyor....