PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kartal Yuvaları ???

Ismail Hakki Demirel
11-09-2008, 17:08
Öncelikle belki de konu açmamam gereken bir mevzu ama kafamda ne zamanda beridir var ve merakımı burda giderceğimi düşünüyorum.

Şimdi türkiyenin dört bir yanında kartalyuvası mağazalarımız var ve lisanslı ürünler satmakta.bunların işleyişindeki sistem nedir?bilgisi olan varmıdır?Bir örnekle açayım konuyu.

Mesela ben bir forma aldım 79 ytl'ye.klüp bu 79 ytlnin tamamını(KDV Hariç) gelir olarak alıyormu yoksa kartalyuvasına sattığı ürün yada aylık ciro üzerinden kar payımı veriyor.Yane benim bu konu hakkındaki fikrim şudur,Eğer Aylık ciro yada satılan ürün başına belli bir oranda pay bırakılıyorsa kartalyuvalarına bu klübün kasasına gircek olan parayı azaltmazmı, ve o kartalyuvasının klübe katkı amacını saptırmazmı? bunun yerine bu mağazaların tümü klübün direkt bir birimi olsa klüp orda maaşlı personel çalışıtırsa daha iyi olmazmı ? bu seferde SSK+MAAŞ vss şeyler maliyet olcak ama bu konu ne zamandır aklımdaydı yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Namik Kartaloglu
11-09-2008, 17:32
Bu konuyu fenerlilere sor paradan anlayan onlar, bize yenildigimiz zamanki ruh halimizi sor.

Ismail Hakki Demirel
11-09-2008, 17:47
Bu konuyu fenerlilere sor paradan anlayan onlar, bize yenildigimiz zamanki ruh halimizi sor.

ya abi yanlış anladın... ben sadece klübe daha çok katkısı olcak bir sistem üzerinemi kurulu diye sormak istedim?

Hakan Kirezci
11-09-2008, 17:49
Yok yok biz de anlarız o kadarını merak etme.
Şimdi İsmail, Mc donald's a baş vurup ya da pizza-pizza ya bayilik alırsan onların istediği koşullarda yerini açar onların malını, onların tesbit ettiği fiyatlarla satarsın. Buna bayiilik deniyor. Bu da aynen öyle işliyor. Kulübün sportif AŞ olan kısmı yani ticaret yapabilme hakkı olan şirketi belli markalara kulübün isim,logo ve renklerini kullanarak çeşitli ürünleri imal etme hakkını veriyor. Bu ürünler sadece yetkili bayiiliklerde satılabiliyor. Biz bunlara kartal yuvası diyoruz. Aslında Beşiktaş sportif ürünlar AŞ. nin bayiiliklerini almış üçüncü şahıslar bunlar. Sen de olabilirsin ben de; yeter ki koşullar uygun olsun ve de sernayen yeterli olsun. Belli kar marjları var o marjlarla satış yapıyorlar. Kalan kısmı AŞ nin oluyor ama AŞ de imalatçılara gerekli ödemeyi yapıyor elbette. Yani 79 lira içinde bayii olan kartal yuvasının karı, imalatçı firmaya ödemeler düşünce kalan kısım isim-logo lisans hakkı olarak kulübün ortak olduğu halka açık AŞ ye kalıyor. Onun da vergisi algısı ödeniyor elbette.

Yani eskiden sermayesi kıt bir işportacının 5 liraya diktirip 8 liraya sattığı, bütün bebelerin sırtında elinde görebileceğin forma,atkı,bayrak vesairenin 3 liralık karını lisans hakkı ile engelleyip yüzde 300 ihtikarla sana bana satıyor. Diğerleri de otomatik olarak hırsız konumuna düşüyor. Satan da alan da... Bizler de kulübe katkı yapıyoruz diye bunların tümünü beslemeye koşuyoruz büyük bir hevesle.
Anlatabildim mi?

Ismail Hakki Demirel
11-09-2008, 18:06
Yani eskiden sermayesi kıt bir işportacının 5 liraya diktirip 8 liraya sattığı, bütün bebelerin sırtında elinde görebileceğin forma,atkı,bayrak vesairenin 3 liralık karını lisans hakkı ile engelleyip yüzde 300 ihtikarla sana bana satıyor. Diğerleri de otomatik olarak hırsız konumuna düşüyor. Satan da alan da... Bizler de kulübe katkı yapıyoruz diye bunların tümünü beslemeye koşuyoruz büyük bir hevesle.
Anlatabildim mi?

saolsın hakan abi... bende senin bu söylediğin noktaya kızıyorum bizim sevdamızdan fırsatçılar faydalanıyor
:(

Serkan Balcı
11-09-2008, 21:51
benimde çok bilgim olmamakla beraber geçen yıl Özhan Canaydın bir tv programında yaptığı konuşma aklıma takılmıştı.doğruluğunu bilmiyorum,
gs storede 20 milyon dolarlık satış yapmışlar. ve bunun yüzde 10-20 aldıklarını söylemişti.bu rakam bana çok az geldi.
o yüzden kafam takılmıştı.

Akin Akoglan
11-09-2008, 22:26
valla bu ürün alma işi iki ucu b.klu değnek gibi alırsan sömürülme hissine kapılıyorsun almazsan bi türlü neden kartal yuvalarını bayiliklere veriliyor anlamıs değilim madem AŞ yim diyorsun ticaret yapma yetkısıne sahip oluyorsun o halde neden kendin işletmeyip bizi aracılara mahkum ediyorsun?bu aracılar kimdir necidir eş dost mudur akraba mıdır soruları insanın aklına gelmiyor değil

Mehmet Doğan
12-09-2008, 02:13
kartalyuvası yetkilileriyle toplantıya gitmişti bilen bilir ..
öyle dolu gittim ki o toplantıya hepsinin hakkından gelecektim yüzlerine vuracaktım her türlü eksikliği ama adamlar karşımıza geçip (3 kişi) işte kartal yuvası ekibi karşınızda bizden ayrı olarak bir de hakan aksoy var onun dışında kimse yok diyince sustum kaldım..
eksiklikleri olması gerekenleri herşeyi konuştuk ama her şeyin demirören de bittiğini anladık..en son söz paşadan çıkıyordu o yüzden eller kolar bağlıydı..
Kazan ın yanındaki garanti bankasının yeri boştu bir zamanlar ve erinç sanırım mekanın boş olduğunu ve kartal yuvası için ideal olduğunu vs arayıp söylemiş zamanında ama kirasının yüksek olması vs gibi nednelerden ötürü vazgeçilmiş..Hani bu takımın vizyonu yok diyoruz ya işte buradan başlıyor vizyon.Zaten deli gibi kar ediyorsun ürünlerden varsın daha az kar et ama semtte adam gibi ayak üstü uğranılacak yılın 365 günü günde 2 milyon insanın geçtiği yerde dükkanın olacak..ama olmaz kirası yüksek..
öyle şeyler konştuk ki buraya yazsam sayfalar yetmez..
ne yazık ki başkanımız tüm yetkilerin kendisinde olmasını istediği için tam anlamıyla hareket edilemiyor..
Toplantı da en çok dile getirdiğim koskoca Beşiktaş JK nın mağazalarında bayrak yok 1 çeşit bayrak yapılmış o kadar ben siyah beyaz şeritli bayrak istiyorum dedim farklı bayraklar olacak vs denildi 2-3 çeşit bayrak çıktı ama yine o eski babalarımızın zamanında olan şeritli düz bayrak yok ondan sonra korsan ürün almayın deniliyor..
neyse yaz yaz bitmez..