Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçeli Mehmet Demirkolun Yazısı
Özgür Ergün
19-02-2007, 22:13
""Modern yapılarda futbol güzel oluyor tabii ki. ama bu dünya yüzünde gittiğim onca statta aldığım futbol keyfi bir yana, dolmabahçe'de olmak bir yana. hele de maç gündüzse. ve bahar da yüzünüze vuruyorsa, inönü eşsizdir. fenerbahçe'nin, galatasaray'ın o stadı nasıl bıraktıklarını hiç anlayamadım ben. ama bu, o stadın bir başka farkını da ortaya koydu. o statta her hafta söylenen "yeni beste"ler, yeni güftelerde açıkça ortaya konan bir hayat görüşünü. kimse kırılmasın. her takımın taraftarı büyük ve saygı duyulasıdır. ama gerçek bir dünya görüşünü ortaya koyabilmiş tek taraftardır inönü'deki. düpedüz başkadır. bu başkalığın kaybolma ihtimaliydi beni tedirgin eden. yoksa beşiktaş'ı o ya da bu yönetmiş, takım kötü ya da iyi olmuş mesele değil. bu duruş, bu aykırılık, bu tribün neşesi, bu muhalefet yaşasın yeter ki! çünkü renk tüm siyah-beyazlığa rağmen oradaydı hep. endişem bunun küfürde ve isyanda kaybolmasıydı. pazar günü inönü'den gelen haberler temiz ve yine neşeli tribünlerden bahsediyor hep. ve bu haberler yüreklere su serpiyor. kimbilir belki bu neşeli tribünler bahar seviyor.""
Beşiktaşlı olmayan birinin Beşiktaşı, İnönüyü ve bizleri bu kadar güzel anlatmış olması bende hem şaşkınlık hem de kıskançlık yaratmıştır.
Mehmet Demirkol (spor yazarları arasında bence her zaman farklı bir yerde durur) Milliyet - 2006
Namik Kartaloglu
19-02-2007, 22:28
Fenerbahceli Mehmet Demirkolun bu yazisini ve Yine fenerbahceli Cengiz Candar´in siyasi yazilarini cok severim, bu iki adam nasil fenerli olmus halen anlamis degilim. Cengiz candar bir yazisinda " Istersek terörist diyelim,istersek katil diyelim,adini ne koyarsak koyalim o adam Turkiye ye geldiginde bir Cumhurbaskani sifatiyla gelecek ve biz onu Tören kittasiyla karsilayacagis ve o (Merhaba asker!) dediginde Sagol! diyecek askerimiz ve ona Ekselanslari diyecegiz!" bu lafi Celal Talabani icin demisti. O yazisindan dolayi Özel bir mesaj yollamistim Sayin Cengiz Candar a,nekadar sevmistim bu yazisini. Kafasini kuma saklamayan hatta ayni cinsten olmayi reddeden bir yazar.
Not sözleri kelimesi kelimesine ayni olmayabilir cunku uzun zaman önce okumustum.
Deniz Can
20-02-2007, 00:50
Mehmet Demirkol'un bu yazisina ben hic sasirmamistim. Rekabetin maneviyatta oldugunu bilerek rakip takimin yazari olmasi da egriye egri dogruya dogru yaklasimindan bir sey goturmedigi gibi aksine kendisini digerlerinden her zaman farkli kiliyor, hatta ben Besiktas yazariyim diyen sozdelerinden bile.
Yanliz bu yazinin siyasi bir yani olmadigi gibi gizli bir mesaji da yok. Her muhalif olusumu siyasi bir olusum gibi gormemek lazim. Atfedilen siyasi olusum Besiktas tribunlerinin kabugu olsaydi eger yasanan ayiplarin sahibi de yine o tribunler olmazdi. Oradaki 'yasasin muhalefet' tribunun kendine ozgun yapisindan hareketle diger tribunlerden ayrilan yani ile tanimlanmis muhalefettir.
O yuzden Demirkol'un bu yazisina sasirmadim ama buradan siyasi bir referans cikmasina sasirdim. Cengiz Candar'in hangi takimi tuttugu ile bir nebze ilgili olabilirim de eline tutusturulmus kirmizi TC pasaportu ile ekselanslari olunamayacagina kanaat getirdigim Talabani ile bu anlamda ilgili olamam. Bu icerigi ile de adi ile de ayri bir konudur, kendilerinin seref tribunu Dolmabahce'de degil, baska adreslerdedir.
Demirkol eger birgun Besiktasli olmaya karar verirse, o siyasi yani referans alinan tribunlerin -Besiktasli Olunmaz Besiktasli Dogulur- yanlisini -Besiktasli Dogulmaz Besiktasli Olunur- dogrusuna cevirdigi zaman olacaktir.
Alaattin Çam
20-02-2007, 01:03
"dediğiniz gibi olsun gözüm"
Garo Deliboz
20-02-2007, 21:24
objektif olan nadir insan Demirkol ...
Namik Kartaloglu
20-02-2007, 23:26
Sitemizde karsilikli polemige girmeme konusunda hassasiyetimizden dolayi konu basligi altinda yazilmis yazilara cevaben aciklayici informasyon tarafimdan muhattaplara yazilmistir.
Devrim Mandacı
20-02-2007, 23:56
Ben bir spor yazarı değilim.Hatta halkın takımı ailesini tanıyana kadar beşiktaşlı bile deyildim .Ama şimdi ise BEŞİKTAŞI ve SİYAH BEYAZI seviyorum.BEŞİKTAŞ taraftarı kadar renklerini ve takımını çok seven bir taraftar daha görmedim.Bundan sonrada böyle bir taraftar göreceyimide sanmıyorum.
Safak Batman
21-02-2007, 00:11
hala seviyorum falan filan diyo,hala beşiktaşlıyım demiyooo:)
ali mandacı göreve !!!
Deniz Can
21-02-2007, 00:18
Namik abi,
Konunun muhataplarina yanit vermis olmanizi burada belirtmis oldugunuza gore konunun muhatabi olarak tarafima gondermis oldugunuz yazinizi okudugumu ve bu anlamda tesekkur borcumuda burada belirtmeyi bir sakinca olarak gormuyorum.
Fakat forumun herhangi bir basligi icinde yurutulebilecek bir tartismayi (gerekli goruluyor ise) karsilikli polemiklesme olarak nitelemek dogru degildir. Bir yaziya verilen yanitlarin toplamini karsilikli polemik olacak diye yanitsiz birakacak isek ve tartismalarimizi ozel alanlara tasiyacak isek bu foruma ihtiyacimiz yok demektir. Ortak paydasi Besiktas olan her konuda sonuna kadar tartisacagimi, ortak paydasi Besiktas'in disindaki konulari ise sadece ve sadece forumu gozeterek kismen ya da hic tartismayacagimin kendi tasarrufumda oldugunu bilmenizi isterim.
Bu nedenle tarafima ozel olarak gondermis oldugunuz yanitinizi burada ifade etme geregi duymus olmanizdan oturu, yazinizin aynen buraya alinmasinda kendi tasarrufumun hakki sakli kalmak kaydi ile benim acimdan herhangi bir sakincasi yoktur.
Sonuc olarak baslik icerisindeki yanitimda da belirttigim gibi Demirkol'un yazisina atifta bulunmak noktasinda devami su sekilde gelisir;
-adamin dedikleri dogrudur ya da
-adamin dedikleri yanlistir.
Ana tema Demirkol'un yazisindaki Besiktas tribunleri olarak ele alinacak ise ya dogrudur denecek ya da yanlis.
Bu ana temanin disindaki aktarimlar ise baska bir tartismanin konusu olarak baska sekilde ele alinir ki o da zaman zaman forumun ilgili sayfalarinda genelde kendiliginden degil de gundem olarak sekillenir ve tartisilir.
sevgi ve saygim ile.
Serdo Yeşil
21-02-2007, 08:05
Teşekkürler mehmet demirkol bu gerçegi herkes biliyor herkes konuşuyor ama sana olan teşekkür bunu kalemine alıp bizi içten içe güzelligimizi görüpte bunu istemeyenler imrenenlerede cevap olmuş
Ertan Eylem
15-03-2007, 21:54
Adam olmak için illaki Beşiktaşlı olmaya gerek yok.Adam adam gibi adamış demekki bizim bir çok yazarımız havanda su döverken adam tutmuş bizi övüyor.Bu adamı İnönü ye geldiği ilk maçta onore etmek lazım.
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.