Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu ürünleri piyasadan çekin !!!
Mehmet Doğan
19-09-2008, 00:47
'Kartal Yuvası' yarın açılıyor
Beşiktaş Kulübü'nün lisanslı ürünlerini taraftarlara ulaştıran mağazaların "Kartal Yuvası" ismi ile yenilenmesi nedeniyle, BJK İnönü Stadı'nın altındaki "Kartal Yuvası"nda yarın açılış töreni düzenlenecek.
Açılış törenine kulüp başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyeleri ve siyah-beyazlı takımın sporcularının katılacağı bildirildi.
Öte yandan Türk Dil Kurumu, (TDK) Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne taraftar ürünlerinin satıldığı “BJK Store”ların adını “Kartal Yuvası” olarak değiştirmesi nedeniyle ödül verecek.
TDK'dan yapılan açıklamada, Kurumun, “Türkçe bilincinin yaygınlaşması kendisine ilke edinen ve bu çerçevede iş yeri tabelalarında Türkçe'nin kullanılması yönünde karar alan belediyeleri ve kuruluşları” ödüllendirdiği hatırlatıldı.
Açıklamada, BJK Yönetim Kurulu'nun, lisanslı ürünlerinin satıldığı mağazaların “BJK Store” olan ismini, Türk Patent Enstitüsüne yapılan başvuruyla “Kartal Yuvası” olarak değiştiren BJK'ye yarın yapılacak bir törenle ödül verileceği kaydedildi.
BJK İnönü Stadyumu'nda bulunan Kartal Yuvası mağazasında yarın saat 12.00'de yapılacak törende, TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e, “TDK onurluğu” ödülü verecek.
04/04/2007
Geçenlerde bir arkadaşımız bu ürünlerle ilgili bir konu açtı ama foto olmadığı için bu kadarda olamaz herhalde diyip inanmak istemedim..Bugun bakıyorum Kartalyuvası ( ya da bjk store mu demeliyim ) internet sitesine yeni ürünler satışa çıkarılmış.Ve içinde 1 tane değil 2 tane Türkçemizi katleden ürün yapılmış..ALL I'INA G-THERE ne demek ? Biz değil miyiz bundan 1.5 sene önce TDK' dan Türkçe isim nedeniyle ödül alan? Hani ürünlerdeki sorunlar kalite vs gibi konuları geçtim zaten başka bir konu altında onları paylaşıyoruz ama Türkçemizin katledilmesine gönlüm razı olmuyor..
Bu forumda daha önce yazılmış olan ürünlerin üzerinde neden Türkçe değilde ingilizce yazılar var serzenişleri yerlerine ulaşmış olacak ki ürünlerin hemen hemen hepsinde artık Türkçe yazımlar var..Ama hangi akla hizmet bu atkılar tasarlanmışsa baştan savma yapıldığı gün gibi ortada...
Bu ürünleri her kim tasarladıysa her kim onayladıysa hiç mi saygınız yok Türkçe'ye , hiç mi aklınıza 1.5 sene önce aldğımız ödül gelmedi gelmedi?
Yazıktır ayıptır ...
Bu ürünlerin acilen piyasadan çekilmesi gerekiyor daha fazla rezil olmadan..
Belki madden zarar edilir ama en azından sahip olduğumuz ödülün hakkı bir kez daha verilmiş olunur..
http://images.hepsiburada.com/assets/Spor/500/sporbjk7289111.jpg
http://images.hepsiburada.com/assets/Spor/500/sporbjk7289103.jpg
http://img108.imageshack.us/img108/7404/dilimizdenutanmayn8ha.jpg
http://www.dilimdilim.com/arkaplan/1.jpg
Yukarı da bir anket var..
Anlayana.....
Saygılarımla...
Bülent Acar
19-09-2008, 04:56
Acaip saçma bi düşünce, olmaması gerekli, olmuş, kimsenin de alıcagını düşünmüyorum ama neyse.
O değil de, ALL I'INA G-THERE Bu ingilizcede neye tekabül ediyor? Ben biraz cahil kaldım da :) ALAYINA GİDER gibi bir deyiş yoktur herhalde o dilde.
Mehmet Doğan
19-09-2008, 09:15
zaten olayına cider olmuş :)
trabzonlumudur fikir babası bilinmez :)
Vehbi Cankat Güneş
19-09-2008, 09:52
Valla bu atkıyı alanın estetik ve beğeni duygusu çok ciddi körelmeye uğramış demektir.:)
Önder Mutlu
19-09-2008, 10:26
forza da italyanca bir kelime ama kullanıyoruz , adamlar yapmışlar iyi veya kötü bu işi bu kadar büyütmenin anlamı yok bence ...
Mehmet Doğan
19-09-2008, 11:25
Bunu tasalayan arkadaşlar günceli yakalama çabasında olduklarından dolayı böyle bir işe girişmişlerdir eminim..Hani her yerde whishne donerchi filan yazıyor ya bizde yapalım demişlerdir belki buradan hareketle doğrudur ama !!!! yaz ürünlerinden sonra neden Türkçe yazımlar yok ürünlerde serzenişlerini dikkate alıp ürünlerin hemen hemen hepsinde Türkçe kullanıyorsan bunu yapmayacaksın!! kaldı ki küçükken bizde the can me bat the see can me bat the. gibi kafamıza göre cümleler üretiyorduk ama kulubun bu çıkarmış olduğu üründeki yazı olayına cider olmuş..Tasarlayan arkadaş karadenizli midir bilinmez ( yanlış anlaşılmasın gider yerine cider den yola çıkıyorum) ama bu olmamış..
Kaldı ki TDK nın ödülü biz Türkçe sevdalıları için büyük önem taşımaktadır.. Ve o ödülü TDK geri alsa yeridir Çünkü bu yapılan Türkçe'nin katledilmesidir..Eğer ki ürünlerin üzerinde ingilizce alayına gider yazılsa sorun bu kadar büyük olmazdı ama sen biraz Türkçe biraz ingilizce yazıp ne Türkçe'ye ne de ingilizce ye anlamca uyan bir şeyler çıkaramıyorsan bu sorun büyüktür..
Kartal yuvasındaki ürünlerin gözle görülür hatta dağ tepe atlayarak yoluna girmesinde ( daha sade daha gündelik hayatta kullanılabilir) bizlerin katkısı inkar edilemeyecek kadar çoktur..Hala sorunlar vardır ürünlerde ama bunlarda zamanla olacaktır..
Ve lütfen şunu yadırgamayın..Çok gerilere gitmeyelim bundan 2-3 sene önce gözümüzün ucuyla bile bakmadığımız ürünler bizlerin önerileriyle güzelleşti kalitelileşti.Bunları gördükçe önerilerin dikkate alındığı farkedilince daha fazla önem vermeye başlıyoruz ve daha eleştirisel yaklaşıyoruz..Dediğim gibi 2-3 sene önce ürün olsun derken şimdi o ürünün üzerindeki kartal motifine takıyoruz ( valla değişsin şu motif artık ) Eminim ki kartal motifi değişse bu sefer de aynı ürünün fit ve rahat modeli diye 2 çeşidi çıksın diyeceğiz..Ama bu tepkiler bu eleştirilerle mükemmeli yakalayabileceğiz..Tepkilerimiz eleştirilerimiz saygı çerçevesini aşmadığı sürece sorun yok ama insanların bu konu altında biraz sert çıkmalarının nedeni de bu ürünlerin biraz küfür gibi algılanmasından kaynaklı bir nevi etki tepki doğdu..
Hakan Kirezci
19-09-2008, 12:38
Bu atkıyı düşünene birşey demem. O tasarımcıdır bir yerde ve her haltı tasarlar eder ve sunar ama aradan bir iki güzel birşey yakalarsın kullanırsın. Şimdi bu deyişi komik ya da zekice! bularak üreten ve de satanlar için ayarı 90'ların başında rahmetli Fikret Kızılok çekmişti zaten. Şarkının sözleri şöyle;
why high one why
come on everybody
we gonna sing all together tonight
about depression, imitation, implation, depolitisation
all together. don't worry. come on now
adidasla tekkelere gidersin
baklavayla whiskyleri içersin
nescafeyle falımıza bakarsın
bu can sana kurban olsun
benetton'dan eşofmanı giyersin
jogging yapıp nefesini açarsın
şapır şapur balgamları atarsın
bu can sana kurban olsun
come on everybody
we gonna sing together rightnow
clap your hand haydi
ı say why...
high!
one!
why
why high one why
Aha BURADAN (http://www.videonuz.com/12987_Muzik_Fikret-Kizilok-why-high-one-why__1.htm) dinleyin merak ediyorsanız
Akin Akoglan
19-09-2008, 12:45
şaka gibi yaaaa
Ufuk Saygin
20-09-2008, 01:00
fiyatlar daha da şaka gibi!!
Mehmet Karadag
20-09-2008, 01:35
Ingilizce ya da Turkce olmasindan ote beni kizdiran uretilen sloganin, fikrin ne kadar bayagi ve yaraticiliktan uzak oldugu gercegi, yani "ALL I'INA G-THERE" fikrini ortaya atandan tutunda bunu onaylayan yonetim kademesinden, uretimi yapan tekstil atolyesine kadar tumuyla is yapmayi keserim, bu israftir benim gozumde yoksa Ingilizce ya da baska bir dilde yazilmasina karsi cikmam, bir cok hassas duyguyu kisa cumlelerle ifade edebilen bir dildir, zira kapalida cok sayisiz ingilizce pankart vardir.
Gokhan Akyol
20-09-2008, 18:16
türkçe olayı beni çok ilgilendirmiyor açıkcası ama slogan şaka gibi esprili bir ürün olsun diye yapılmıştır kanımca ikinci atkıda sloganda güssel olsa baya sağlam bir **tkı tasarımı olmuş olurdu bence.birde "ALL I'INA G-THERE" atkılarının fiyatları diğerlerine göre daha fazla sanırsam
Uğurcan Erdem
21-09-2008, 14:11
2. atkıda o gerizekalı yazı olmasa direk alcaktım çok güzel olmuş.
Ne demek yav "ALL I'INA G-THERE" harbi trabzonlu heralde bunu yapan alayına cider oluyo :D
Cem Ozel
21-09-2008, 20:06
Düzgün kullanılmalı, istenmeli, arzu edilmeli. Faşo aga uyarılmalı
Can Topal
22-09-2008, 00:21
şu güzel tasarımları bosa harcadıkları sacmalıklara bak ya...
Turgut Eren
22-09-2008, 15:32
alayına cider uşağumm..
Ercan Kartal
22-09-2008, 16:10
bence bazi harflere en azindan kendi ojinalligi icersindekilere izin vermek gerekir bu anlamda wxq gibi harflere karsi degilim
dilin kullanimi acisindan kendi ojinalligi olan kelimeleri o dildeki soylmek gerekir
mesela
Ercan Kartal
22-09-2008, 16:18
fransizlar butun dunyanin basel dedigi sehire '' bal '' diyorlar bu cok komik yada belcikanin gent sehrine ''gand'' diyorlar kimse anlamiyor
elbette visne ye whisne derlerse bu bir yozlasmadir ve karsi cikilmasi gerekir
ama rumeli kelimesi roumeli den gelir romali anlami tasir bunu bu sekilde yazmak o kelimye yada dile hakkini vermek gerekir
anadolu koklu ve cok zengin bir kultur tarihi mirasi iciersinde ornek olarak izmir tabelasinin altina symirna yazilsa kimseyi rahatsiz etmemesi gerkir
bence asil tehlike sudur
yabancinin yoz kulturune karsi cikmak dogru bir tespittir ve yapilmasi gerekir fakat yabanci dusmani olmak fasizan bir anlayisi destekler burda ince bir cizgi var ,turkun turkten baska dostu yoktur anlayisi bu ince cizgi uzerinde istedigi manipulasyonu yapabiliyor
ben whisneye karsiyim ama roumeli ne degil
Hakan Kirezci
22-09-2008, 17:08
Ercan mantığına katılıyorum da teknik bazı itirazlarım olabilir. Örneğin Roumeli kelimesi. Adamlar bunu "Rum" olarak okuyabilmeleri için "Roum" diye yazmak zorunda kaldıklarını düşünüyorum. "Rum" yazsalar "Ram" diye okuyacaklar. Hazır biz Ruma Rum derken niye Roumeli yazalım ki diye bir zihin cimnastiği yapayım dedim.
Buna benzer komiklikleri de ekleyeyim yeri gelmişken. Kızın adı "Shakira". Neden böyle yazılmış? Bildiğimiz "Şakire" yi diyebilmek için. Ama şimdi bizim kırk yıllık Şakire'yi Şakira diye (A harfini de kısa okuyacaksın) telaffuz hatasıyla söylemenin ne anlamı var ki?
Bir ikinci örnek. Adam Amerika'lı ama müslüman olmuş. E haklı olarak müslüman ismi kullanmak ister ve Kerim Abdül Cebbar demiş kendine. Bunu bir okutsana Fransıza ya da Amerikalıya böyle yazarak, bak ne komiklikler çıkıyor. O yüzden doğru sesleri çıkarabilmek için Kareem Abdul Jabbar yazıyorlar bizim Türklerde Kariim Abduul Cabaar diye okuyorlar.
Mahammad Ali yi de unutmayalım tabii.
Cem Ozel
22-09-2008, 19:53
atkının üzerinde "this is besiktas" yazısı var. This is beşiktaş "burası beşiktaş"ın ingilizce karşılığımıdır yoksa "here is beşiktaş" olmalımıydı?
yok bu atkı yakışmadı. çekilsin bunlar piyasadan
Sinan Kara
22-09-2008, 21:20
peki kim çekecek!!!
Mehmet Doğan
23-09-2008, 07:52
atkının üzerinde "this is besiktas" yazısı var. This is beşiktaş "burası beşiktaş"ın ingilizce karşılığımıdır yoksa "here is beşiktaş" olmalımıydı?
yok bu atkı yakışmadı. çekilsin bunlar piyasadan
şöyle olabilir mi bu beşiktaş alayına gider ya da bu beşiktaş olayına cider :D
Sinan Kara
23-09-2008, 19:20
neresinden bakarsan bak elinde kalıyor ya:)
benim özel olarak merak ettiğim birşey var..
ve konuya cevap verecek bir babayiğit arıyorum...
bizim ürünler heryerde de korsan olarak satılıyor...
bunları kim sattırıyor.
elebaşları kim..
yönetim bunlara neden engel olmuyor(olamıyor).sebebi nedir....
bu işten çıkar sağlayan ve beşiktaş ismini kullanan yönetimde tribünde her nerede olursa olsun,bu işin menfaatçileri kimlerdir..
herkes korsana savaş açmış yönetim pankart astırmış:)
tamam korsan varda kim bu korsan.adı ismi cismi yokmu..
ben şahsen sıradan bir beşiktaş taraftarı olarak bunları kim finanse ediyor ve göz yumuyorsa kim bu işten çıkar sağlıyorsa bilmek istiyorum...
korsana savaş açtık ama bu KORSAN kim ve kimler....
hiç olmazsa kime savaş açtığımızı bilelim!!!
Bülent Acar
24-09-2008, 01:07
Malesef ki bu ürünler gizli kalmadı. An itibari ile bi arkadaş sohbetinde dahi karşıma çıktı.
İTİN KÖPEĞİN diline düşürdünüz bizi!
Mehmet Doğan
24-09-2008, 21:09
neresinden bakarsan bak elinde kalıyor ya:)
benim özel olarak merak ettiğim birşey var..
ve konuya cevap verecek bir babayiğit arıyorum...
bizim ürünler heryerde de korsan olarak satılıyor...
bunları kim sattırıyor.
elebaşları kim..
yönetim bunlara neden engel olmuyor(olamıyor).sebebi nedir....
bu işten çıkar sağlayan ve beşiktaş ismini kullanan yönetimde tribünde her nerede olursa olsun,bu işin menfaatçileri kimlerdir..
herkes korsana savaş açmış yönetim pankart astırmış:)
tamam korsan varda kim bu korsan.adı ismi cismi yokmu..
ben şahsen sıradan bir beşiktaş taraftarı olarak bunları kim finanse ediyor ve göz yumuyorsa kim bu işten çıkar sağlıyorsa bilmek istiyorum...
korsana savaş açtık ama bu KORSAN kim ve kimler....
hiç olmazsa kime savaş açtığımızı bilelim!!!
geçen sezon şişli beyoğlu beşiktaş belediyelerine korsan ürünler konusunda mailler attık ..Ama ne yazık ki yine kavaklı yolda korsan ürünler vardı..
Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz ama Beşiktaş JK olarak sen sesini çıkaramıyorsan ya da sesini duymuyorlarsa o koltuk da durulmaması gerekir..
Biz taraftarlar olarak zabıtaya mail atmayı düşünüyorsak bu kulübün başkası da Şişli beyoğlu Beşiktaş beldiye başkanını arayıp durumu anlatacak anca böyle çözülür..10 pankart asmakla ne korsan ürün durur ne senin mağazan stış yapar..
son dönemde iyileşsede ürünler hala ihtiyaçlara tam anlamıyla karşılık vermiyor..
Ne bayrak var mağazan da ne forma.
Formanı alıp inönü deki maça gitmek istiyorsun ama forma yok forma varsa bedeni yok..
Hakan Kirezci
24-09-2008, 21:31
Bu korsan meselesi biraz muğlak bir durum sanıyorum. Şöyle ki;
Marmaris'te Diesel, Gucci, La coste gibi markaların taklitlerinin firma avukatları ve polis takviyesiyle patır patır toplanıp yokedildiklerine bizzat şahit olmuştum. Hatta marka taklidi parfümler de mağazalardan aynı şekilde toplanıp belediye arazözleriyle tüm sokaklar parfümlü suyla yıkanmıştı. Günlerce rezil rezil koktu o ayrı.
Yani diyeceğim şu ki olacağı olsaydı zaten bu işler için kimsenin şikayetini beklemeden gereken çoktan yapılırdı merak etmeyin. Korsan dediğiniz ürün nedir? Lisans hakkı alınmış bir ürünü taklit etmek mi? Bu forma, atkı, bayrak vs. nin neresine lisans almışlar da korsanına karşı çıkacaklar. Bu ürünlerin nesi korsanmış da kimi kime şikayet edecekmişiz?
Örneğin Beşiktaş olarak alabilecekleri lisans sadece ve sadece kulübün adı olan BJK ve kayıtlı armasıdır. Siyah-beyaz çubuklu bir formanın üzerine kartal resmini basıp satıyorsa adam bunun neresi korsan oluyormuş anlayamadım doğrusu. Siyah ve beyaz renklerin mi lisansı alınmış yoksa kartal resminin mi? Kimin ne haddineymiş? Hatta Beşiktaş isminin bile lisansını kim alabilir ki bu memlekette? Şimdi ben siyah beyaz bir bayrak dikip sopanın ucuna takarsam korsan ürün mü yapmış olacağım? Ya da valideye ördürsem siyah beyaz bir atkı, ortasına da işletsem Beşiktaş yazısını kim gelip benim boynumdan alabilir o atkıyı? Kim kınayabilir onu takıyorum diye. Biz kendi malımıza sahip çıkalım derken elalemin bizim olanı lisanslayıp bize satmasında, bu da yetmiyormuş gibi adamların açgözlü ticaretlerine gönüllü bekçi, müfettiş olmaya çalışmamızda sizce de bir gariplik yok mudur arkadaşlar? O zaman D smart ya da Digitürke neden laf edip duruyoruz? Onlarda kulübe para veriyorlar yayın hakkı için. Sizler, bizler tutup almayacak olsak babasının hayrına mı verecek o kadar parayı senin kulübüne adamlar. İnternetten link isteyip durmayalım o zaman. Korsan yayıncılığa neden destek oluyoruz biz peki? Kulüp yayıncı kuruluştan para alıyor. Alın şifreli yayınları ki kulübe katkınız olsun ne şikayet ediyorsunuz.
Bir yandan endüstriyel futbol karşıtı söylem tutturup diğer yandan formamın, bayrağımızın, atkımın lisanslanarak bana kaktırılmasına da ses etmeyi bırakın sahip mi çıkacağım şimdi?
Biryerde birilerimiz hatalı düşünüyor gibi geliyor arkadaşlar.
Sukru Gursoy
24-09-2008, 21:51
kaba tabirle korsan birden fazla üretip işi ticarete dökmektir.Kendime yaptırdığım bir atkı bir bayrak yada ne bileyim başka herhangi bir ürün ben bunu birden fazla üretip satmadığım sürece korsan denilen tabire uymaz.
Kaldıki uysa ne olur ?
Nerden emeceğini şaşırmış bir vampire karşı yaşasın korsan derim.
Ama ayaklarının üzerinde durmaya çalışan ve alternatif olan herşey içinde yaşasın orjinal.
Akin Akoglan
24-09-2008, 22:43
valla bu lisanslı ürün alma olayı iki ucu b.klu değnek gibi bi taraftan lisanslı diye satılan ürünler var alınca para harcamış görevini yerine getirmiş hissediyorsun ki bu bir yanılsama aslında endüstriyel hale gelme sürecinin başlangıcı ve masumane izahı diğer taraftanda beşiktaş armalı logolu yada siyah beyaz forma,mont,polar,atkı ihtiyaç olarak görüyorsun-en azından şahsım adına- ve bunları bi yerlerden bi şekılde temin olayı meydana geliyor karşında iki alternatif var ya lisanslı diye tabir edilen kalitesi tartişilacak ürünlere sadece klüp satıyor diye dünyanın parasını bayılacaksın yada korsan alıp değneğin diğer tarafından kendini kötü hissedeceksin birde malum yönetimin beşiktaşın gelirlerini kullanma tasarrufu bakımından ne şekılde nasıl kullandığı açısından tereddütlerin oluyor ister istemez. kartal yuvasına girince tüm bunlar gözümün önünden film şeridi gibi geçiyor sorun korsandan alıp cebinde fazladan kalacak 3 kuruş da değil lisanslı alıp cebinden fazladan çıkacak3 kuruşda değil mesele daha derinde bana göre fazla çıkacak 3 kuruş ne şekılde kullanılacak cepte kalan 3 kuruş içime sinecekmi?
Sinan Kara
25-09-2008, 23:02
benim merak ettiğim ve cevap beklediğim şudur bunlar kim...
Ozan Kirici
02-10-2008, 08:10
çok yaratıcılar mükemmel mükemmel.
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.