Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeter Be...
M.Ilke Bortacina
27-09-2008, 21:56
Allah Aşkına biri bana söylesin nedir bu Türk hakemleriden çektiğimiz ?
Yine birileri bastı düğmeye..
Adamlar 2 net golumuzu vermedi,yediler gitti 2 puan.. yazık be..
Senelerce hakkımız olanı aldılar rakiplere tek tek hediye ettiler..
Puanlarımızı bozuk para gibi harcadılar..
Yok mu bunlara dur diyecek ?
Nereye kadar ya ? YETER BE YETER !!!
Ne kadar BEŞİKTAŞ düşmanı varsa Allah Belalarını Versin..
Hakan Kirezci
27-09-2008, 22:06
Ne o İlke? Spin atıp pist dışına çıkmışsın...
M.Ilke Bortacina
27-09-2008, 22:16
Gördüğün gibi buradayım abi.. spin atıp pist dışına çıkmak bize yakışmaz.. direksyonu sağlam tutarım merak etme..
Hakan Kirezci
27-09-2008, 22:20
Yok yanlış anlama, maç başlığında verip veriştiriyorduk ya pist dışı derken kastım orası yoksa direksiyon kaçırmayı sana yakıştırır mıyım yav? Aşkolsun.
Deniz Akkuş
27-09-2008, 22:23
emek hırsızı ,şeref onur hasiyetnedir bilmeyen hakemler...
para babası aziz ve şakşakçıları...
ve ülke adına elini kıpırdatmayan ama oy kazanama adına hareket eden millet vekilleri yani siyasetçileri....
işte şeytan üçgeni içerisinde türkiye futbolu.. yani aslında olay sadece azizin parası ile kalmıyor... antalya sporun lige girmesi eskişehirin yine öyle..partililer el atıyor birileri takımları lige çıkartıp yada ligden düşürüyor..işte bende bu şahsiyetsizlikleri yapan yaptıran ve bununla grurduyan herkesten tiksiniyorum... tiksiniyorum....
biz sizin şerefsiz liginizde 1. olmaktansa onurumuzla şerefli 2. liglerde kalmayı tercih ediyorz... düşün beşiktaşım yakasından.. ya işini yap yada defol git şakşakçılar...
M.Ilke Bortacina
27-09-2008, 22:26
abi napiyim bu kadar hak yenince kendimi tutamadım.. Ben BEŞİKTAŞ' lıyım tutamamda..
son 5 sene y.d nin kötü yönetimi yetmezmiş gibi, Türk hakemleride başarısızlığın üzerine bol miktarda bal sürüyor.. geçen sene yenilen 5 puan verilseydi bu sene biz şampiyon olarak başlıcaktık.. gelelim bu seneye, tüm eyyamcı hakemler bizi mi bulur yaa.. böle bişi var mı ? geçen hafta saçmasapan bir hakemi yendikde geldik evimize.. ama gel velakim 1 hafta sürdü.. 2 net gol.. eyvallah beşiktaş kötü oynadı buna sözüm yok.. belki sistemden, belki hocadan, belki seyircisizlikten kaçan 2 puana sebep bulursun ama kalkıpta 2 yüzde yüz golu öle kolay yiyemezsin.. yedirmezler.. kusura bakma ama benim vicdanım el vermez..
Neyzen Ünal
27-09-2008, 23:40
sanırım bu filmi son yıllarda oldukça sık izledik.dikkat edin sabrımızında sabrı bitmek üzere...
Sinan Kara
27-09-2008, 23:49
şerefsizLİGE hoş geldiniz...
Murat Aru
27-09-2008, 23:50
Lig yeni başladı......
Mustafa Fatih
28-09-2008, 00:03
ben alıştım, beşiktaş iyi oynamadı iyi oynayıp hakemi de yenmesi gerek iyi oynasaydı kazanacağından emindim 1. golü vermedi 2. golü vermedi 3-4-5 nereye kadar elbet birini verecek.
Ozan Caner Pirim
28-09-2008, 02:55
sinir krizi geçirmediğime dua ediyorum
Demir Han
28-09-2008, 03:19
ben alıştım, beşiktaş iyi oynamadı iyi oynayıp hakemi de yenmesi gerek iyi oynasaydı kazanacağından emindim 1. golü vermedi 2. golü vermedi 3-4-5 nereye kadar elbet birini verecek.
Katılıyorum...önce oynayacaksın...
Bülent Acar
28-09-2008, 04:43
Beşiktaş şampiyon olmuş, agızlardan ne lafı çıkıcagını zannediyorsunuz OLEY-HEYYOOOOOO falan mı? "Herşeye ramen ŞAMPİYONUZ" deriz. Hakemine, çifkefine, pisligine, sakatım diyip yatan hocasına takımına küsen topçulara ramen şampiyon olunur.
2 golünü mü yedi hoca, 3.yü atıcaksın kardeşim.
10 kişi mi kaldın, kazanacaksın kardeşim.
Sen Beşiktaşsın! Ya formanın değerini anla ya anla, sözüm serdar kurtuluş gibi, ugur inceman gibi yürüyenlere.
Gece gece öfff daraldım ya.
Cihan Boztepe
28-09-2008, 11:32
yine basladılar...
Cihan Boztepe
28-09-2008, 11:34
aynen katılıyorum bu_!
Özer Özçetin
28-09-2008, 11:59
Beşiktaş üzerine oynanan oyunlar son yıllarda iyice ayyuka çıktı.Hakemler bu cesareti nereden alıyor.Bakın bygün sözümona futbol yorumculuğu yapanlara ağızbirliği yapmışcasına her iki pozisyonda tartışılır diyorlar ve yazıyorlar.
Top yekün bir saldırı var,federasyon kulüpler birliği yayıncı kuruluş ve medyaca kuşatılmış,sözü dinlenmeyen yok sayılan bir Beşiktaş yaratıldı.
Bizler elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce her yerde dile getirdik yazdık,dinleyen dinledi uyanan uyandı ama el oğlu duydu kardeşimiz duymadı misali oldu herşey.
Acıdır,şampiyonluğa en yakın olduğumuz sezonda yine yolumuza çıktılar bu kez hem de çok erkenden,hem de korkmadan.
Ismail Hakki Demirel
28-09-2008, 12:57
Dev ekranı kapattırdı
MAÇIN hakemi Bülent Yıldırım, iptal ettiği Nobre’nin golünün stadın dev ekranında gösterilmesi üzerine yan hakemi uyararak, ekranı kapattırdı. Futbolcuların, ekrandaki pozisyonu göstererek, "Görmüyormusun. Buz gibi golü yedin" diye tepki göstermeleri üzerine Yıldırım yardımcılarına kızarak, ekranın kapattırılmasını istedi ve bir kaç dakika sonra da dediği yapıldı.
Sinan Arin
28-09-2008, 16:41
ertuğrul hocanın dediğine göre maçtan sonra bülent yıldırım e.s.ye kusura bakma demiş. bu kadar yüzsüzlük olabilirmi ya bu hakemlerde hiçmi onur şeref yoktur. arkadaşlar lig yeni başlamışken yani henüz yolun başındayken tepkilerimizi burdan haykırmanın dışında bişeyler yapamazmıyız?? ne biliyim bi basın açıklaması yada mhk önüne siyah çelenk bırakma gibi..bişeyler yapmamız gerekmiyomu artık
Yusuf Ziya
28-09-2008, 17:02
bu film mi yıllarca seyrediyoruz
Deniz Özdemir
28-09-2008, 17:39
ertuğrul hocanın dediğine göre maçtan sonra bülent yıldırım e.s.ye kusura bakma demiş. bu kadar yüzsüzlük olabilirmi ya bu hakemlerde hiçmi onur şeref yoktur. arkadaşlar lig yeni başlamışken yani henüz yolun başındayken tepkilerimizi burdan haykırmanın dışında bişeyler yapamazmıyız?? ne biliyim bi basın açıklaması yada mhk önüne siyah çelenk bırakma gibi..bişeyler yapmamız gerekmiyomu artık
klüpten açıklama geldi Bülent Yıldırım böyle birşey dememiştir diye..ayrıca dese bile niye onursuzlukla yada şerefsizlikle şuçladığını anlamadım..bu maç için söylemiyorum sadece ama hakem eğer hata yapıyorsa ve bunuda açıkca söyleyebiliyorsa çıkıpta özür diliyorsa bence bu davranışını alkışlamak gerek...sinirden bazı şeyleri dikkatlice düşünemediğinizi düşünüyorum..
Sinan Kara
28-09-2008, 20:31
yorum-siz...
Cem Ozel
28-09-2008, 20:42
maçı dün izleyemedim. ama görünen o ki tetikçi dün görevinn başındaymış.
turkcell super lig hiç bitmesinmiş.alın işte hiç bitmeyen hikaye.
Sinan Arin
28-09-2008, 21:33
klüpten açıklama geldi Bülent Yıldırım böyle birşey dememiştir diye..ayrıca dese bile niye onursuzlukla yada şerefsizlikle şuçladığını anlamadım..bu maç için söylemiyorum sadece ama hakem eğer hata yapıyorsa ve bunuda açıkca söyleyebiliyorsa çıkıpta özür diliyorsa bence bu davranışını alkışlamak gerek...sinirden bazı şeyleri dikkatlice düşünemediğinizi düşünüyorum..
klübün resmi sitesinden:
Ertuğrul Sağlam’dan Açıklama
27.09.2008 21:53
Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı sonrasında şu açıklamayı yaptı.
“Ligde 5. haftanın sonunda iki kere puan kaybettik. Beklemediğimiz puan kayıplarıydı. Maçtan önce moralimiz çok üst seviyedeydi. Bugün burada iki puan bıraktık. Oyunun genelinde dönem dönem iyi oynadık ama bunu maçın geneline yayamadık. İlk devre sonunda skoru daha da açabilirdik. Yan toplarda iki tane net pozisyonumuz vardı. İki tane filelere giden golümüz var. Hakemin vermediği net bir gol var, kimle konuşsak gol dedi. Eğer öyleyse yazık oldu. Geçtiğimiz sezon bu tür sıkıntıları en çok yaşayan takım olduk. Bu maçı kazanıp Ukrayna'ya iyi bir moralle gitmek istiyorduk ama futbolda bunlar da var. Bu maçı bir an önce unutup, UEFA Kupası'na katılmanın yollarını aramalıyız. Rakip takımı da mücadelesinden ötürü kutluyorum. Maç oynanması için bu statta olumlu bir hava yoktu. Seyirci olmayınca bu işin zevki olmuyor. Seyirci olmaması için herkes elinden geleni yaptı. Tam iftar saatinde bu kadar uzak bir yerde maç oynanması hoş olmadı. Bizim gibi takımlar böyle gereksiz mazeretlere sığınmamalı. Hakem kötü bir maç yönetmiş olsa bile bir şekilde bunun üstesinden gelmemiz gerekiyordu. Hakem sadece ‘kusura bakmayın’ dedi. Biz geçtiğimiz sezon bu sözleri çok duyduğumuz için alıştık artık”
bu hakem geçen sene trabzon maçında az kalsın bizi yakıyodu ama bu sefer başardı. şayet kusura bakmayın gibi bir cümle kurduysa bu bana inandırıcı gelmediği samimi olduğuna inanmadığım için onursuz olmakla suçladım...
M.Ilke Bortacina
28-09-2008, 21:41
Üzgünüm Deniz ama benim BEŞİKTAŞ' ımın hakkı yeniyorsa ben asla ve asla hakemin yanında değil haklının yanında olurum.. Beşiktaşımız ne kadar kötü bir futbol oynanmış olsada sonuçta 2 gol güme gitmiştir.. bunun hesabı verilmek zorundadır.. 2 puanımız hiç yoktan yere gaspedilmiştir.. üstelik bu takım uefa maçında metalist gibi güçlü bir takıma deplasmana bu moralle gidecektir.. üzgünüm ama topunun köküne kibrit suyu.. onlar ne kadar özür dilerlerse dilesinler bizim puanlarımızı geri getirecek mi ??? son maçtan bir hafta belki gs ile şampiyonluk maçı yapacağız ve bu takımdan 4 puan gerideyiz.. o puanı ararmısın aramazmısın ?? geçen sene tam 5 puanımız gaspedildi, o puanlar gaspedilmeseydi kim şampiyondu ???? deniz benim için hakemlerden önce beşiktaş gelir ki beşiktaş taraftarı yeri geldiğinde rakip takımın aleyhine gösterilen hakem hatalarına bile en güzel tepkiyi vermiştir.. Eyyamcılı diz boyu.. ama yakında bu taraftar patlarsa o zaman sen curcunayı gör !!
Hakan Kirezci
28-09-2008, 22:11
Yahu arkadaşlar, bizimkiler perşembe günü Metalist'e 2-1 falan yenilip de tur atlarlarsa bunu içinize sindirebilecek misiniz? Oradaki hakem faciasının sonuçlarından hep birlikte mutlu olmayı nasıl becerebiliyorsunuz anlamıyorum. Eğer Beşiktaş gidip orada Metalist'i yenmeden tur atlarsa bundan sonra alacağı UEFA kupasını bile sorgularım ben kendi adıma.
Buradaki verilmeyen gollerin de tartışmasını neye göre yaptığınızı bir türlü anlayamıyorum açıkçası. Her iki golde de faul var be kardeşler. Verilmeyen asıl şey Nobre'ye yapılan penaltıdır ki onu konuşan yok nedense.
Neyse, biraz daha konuşursam hakemle akraba olduğum iddiaları dolaşacak ortalıkta. Ama son olarak bir sloganımızı hatırlatayım da öyle gideyim.
Şerefinle oyna Hakkınla kazan...
Özer Özçetin
28-09-2008, 22:19
Herhalde 3.olimpiyat seferinde galibiyeti göreceğim.İlki mağlubiyet ikincisi beraberlik oldu,bence tek suçlu hakem değil elbette,ama Hakan hocam inanki özellikle 2.gol daha net normal pozisyondu ve goldü.
Benim takıldığım olay Beşiktaşla ilgili tereddütlü bir durum olunca hemen aleyhimizde karar verilebiliyor kolaylıkla.Stadda dev ekranda ilk golü defalarca gösterdi faul vermeyip ortayı gösterse kimse bir şey diyemezdi,aynı olay fbye gsye yapılmaz ama bize oluyor.
Camia küçülüyor derdim bu benim
Sinan Kara
28-09-2008, 22:25
yeni kurala göre de yorumlarsak nobre nin attığı gol nizamidir.çünkü kaleci dokunmuştur,hakim değildir. top kalecinin hakimiyetinde olsa hakan abiye hak verirdim..ama ŞEREF siz LİGE hoşgeldiniz diyorum.bazı yazılan yorumların hepsini okudum.herkes haklı herkes haksız o durum yani..hakemin ailesi var amenna.bizim neyimiz var,gelen giden çalıyor.hep başa dönüyoruz...
inönü de bir maçta aynısı olursa ne olur düşüneniniz var mı ???...
Deniz Özdemir
28-09-2008, 22:25
İlke'cim sen olaya sadece taraftar gözüyle bakıyorsun...ben hem taraftar hemde hakem olarak bakıyorum ve bu maçı öyle değerlendiriyorum..evet 2 puanımızın gitmiş olmasına bende üzülüyorum ama şuda var ki bu sezon futbol oyun kurallarında bir takım değişiklikler sözkonusu ve bu değişikliklerin neler olduğunu biz bilmiyoruz henüz..( ben bunu Bülent hocanın kendisinden de öğrenip burada sizlerede anlatacağım ) maçı yorumlayan eski hakemler Bülent hocanın haklı olduğunu söylüyor..o yüzden önce kural değişikliğini öğrenelim sonra hakemi eleştirelim..daha işin aslını bilmeden hakemi asıp kesmeyelim..birde söylemek istediğim birşey var bunu genel olarak söylüyorum..maç sonu hakemi eleştirirken lütfen işin içine anasını eşini kardeşini çoluğunu çocuğunu karıştırmayalım..dünden beri öyle yazılar gördüm ki gerçekten çok üzüldüm..hakeminde bir insan olduğunu hata yapabileceğini kabullenelim artık..eleştiri yaparkende bunu daha usturuplu yapalım..bize yakışan odur diye düşünüyorum...birde kendinizi o insanın yerine koyun bakalım yine aynı kelimeleri kullanacak mısınız....
Hakan Kirezci
28-09-2008, 22:48
Özer hocam, verse golü kimse birşey demezdi, son derece haklısın. FB ya da GS olsa tereddüt etmeden verirdi, onda da haklısın. Camia küçülüyor, daha bir haklısın. Ama bu mudur hocam? Onlara veriyorsun bana da ver mi diyeceğiz? Şerefimizle oynamayı ve Hakkımızla kazanmayı savunmuyor muyuz? Benim derdim buralar yoksa ne diyeyim elbette tesbitlerin doğrudur. Bu puanla ligde kalsa İBB içimiz daha bir rahat olmaz mı o zaman.
Sinan'cım. Kuralı bilmiyorum sadece Papila'nın yalancısıyım. Eğer ki kural "Top kalecinin eli ve zemin arasında..." diye başlayan bir ifade varsa ki olduğu söylendi, o zaman top aynen böyleydi. Kaleci topa elini koydu ve top 2-3 santim çimlere basarak zeminle eli arasında sıkıştı. Bu durum kalecinin topa hakim olduğu yönünde bir yorumu gerektiriyorsa fauldur canım kardeşim. Niye bu kadar ısrarcıyım peki onu da söyleyeyim. Keşke hakkımız yenseydi de biz şu İBB takımını yine yenememiş olmasaydık. Canım çok sıkkın elbette, en az sizler kadar ama canım yanmıyor bu farkı vurgulamaya çalışıyorum. Ha, verilmeyen penaltı konusunu gündeme getirirsek vermedi penaltımızı. Orda canımız yandı elbette.
Hakemin şahsı dışında ailesine ilişkin söylemler konusunda ise aynen Deniz gibi düşünüyorum.
M.Ilke Bortacina
28-09-2008, 23:15
Bugün galatasaray maçını izleyenler 2. goldeki yapılan faulu ve verilen golü defalarca izlerlerse ne demek istediğim anlaşılacaktır..
Deniz kusura bakma ben taraftar olarak bakıyor olsaydım geçen seneki beşiktaş - trabzon maçındaki barış' a çıkarılan kırmızı karta tepki vermezdim ve dünkü maçta hiç yoktan yere bir ibb li futbolcuya çıkarılan sarı karta tepki vermezdim.. emin ol bu işin içinde eyyamcılık var.. sen ne kadar hakem olarak bakarsan bak eğer 10.000 kişi aynı şeyi söylüyorsa o işte bir iş vardır.. ve ben yaklaşık 25 senelik futbol izleyicisi olarak en az hakemler kadar bu futbolu biliyorum.. biz bu zamana kadar hakemlerin bizden taraf olmasını istemedik ancak eğer rakiplere demokratik kararlar veriyorlar ise o demokrasinin içinde bizde olmak zorundayız.. bu hakemleri ne için hakem yapıyorlar?? maçı katletsin diye mi ?? cem papila ile başlayan hakem faciasi serüveni tam 5 yıldır başarısız bir yönetimin ekmeğine yağ sürmeye devam etmekdedir.. üzgünüm ama bu şekilde maç yöneten Türk hakemleriyle Beşiktaş ne kadar başarılı olabilir ki ???? ancak işte gs veya fb başarılı olabilir.. artık tek düşüncem budur..
Hakan abi sen ne dersen de ben bu takımdan ümitliyim.. çünkü geçmiş senelerde çok kötü futbol oynayan beşiktaş bu sene daha bir hırslı.. bazıları yabancıların parasını alıp sadece oynamak için çıktıklarını düşünsede ben buna katılmıyorum.. çünkü gerçekten ellerinden gelen mücadeleyi yapıyorlar.. ama verilen taktik çok önemli çünkü bu taktik beşiktaşın başarısı demek.. Eğer Ertuğrul bazı inatlarından vazgeçerse bu takım bu sene açık ara şampiyon olur.. umarım..
Bu arada herkese iyi bayramlar dilerim 1 hafta kadar yokum kendinize iyi bakın :)
Sinan Kara
29-09-2008, 00:32
benim yukarıda yazdığım yorumda (hakemin anası var amenna) yazdığım yazıyı küfür etmek için kullanmadım.hoş deniz in dediğini de üstüme alınmadım ama genede yorumda hakemin anası lafı geçtiği için yazmak zorunda kaldım...
ben şahsen kimsenin anasına kızına küfretmem,edersemde kişinin kendisine ederim..
yalnız hakemin anasına küfür edilmesine deniz çok kızmış haklıdır bende kızıyorum hatta rakip takımlara normal küfür edenlerede kızıyorum ama şimdi bu yazacaklarımıda küfrü meşrulaştırmak için,normal birşey miş gibi sunmak için yazmıyorum
ama;
be kardeşim abim insana sormazlar mı ya,şu ananı birazda kendin düşün be..
trabzonda rüştü olayı kırmızı kart olayı,burda ibb maçı bir değil iki oldu,eminim ki 3 ye fırsatı olsa sekme yapmayacak gene hata dediğimiz olaya eyyamcılığa devam edecek,
insaf yani diyorum insan birazda maç yönetirken anasını düşünür..bizim düşündüğümüz kadar hiç olmazsa..değil mi...
Deniz Özdemir
29-09-2008, 01:25
sinan sözüm sana değildi.zaten seninle msjları aynı anda atmışız ben senin mesajı sonra gördüm :) genel olarak yazdım ben onları...
Vedat Benakay
29-09-2008, 07:00
Yalniz emek hirsizi onurdan nasibini almayan onlarmi...??maci yorumlayan Mustafa adli insana bakiyorum...ve yorumlarina...sonra ayni insan gs macinida yorumluyor arada daglar kadar fark var...Besiktasimin verilmeyen gollerine tartisilir derken bu insan,gs nin ilk golundeki ofsayta,2.nci golundeki faul ve ofsaytta 1 saniye bile deginmiyor...maratonda o iki yorumcu Besiktasimin 2 golunude faul derken,gs nin attigi 1.nci gole ofsayt,mofsayt ama harika gol diyorlar ikinci gole hic deginmiyorlar...daha sayayimmi ???yeter ulan yeter.cekin pis ellerinizi kjokusmus beyinlerinizi Turk futbolunun uzerinden.Geliyoruz dedik size inat daha guclu geliyoruz ulaaaaaaannn
Ismail Hakki Demirel
29-09-2008, 08:06
Erman toroğlu akşam diyorki "konyalı arkadaşlarım 8 kişi defans yaparken 4 kişiden gol yiyorsan ağlamayacaksın" ulan şerefyoksunu herif.bu adamlara sen git 2 tane biri ofsayt diğeri faul'un BABAsı hemde ofsayt.sonra bu adamlar 2 tane yesin maç maçı 4-1 kazan ve ağlama deee.yokkk yaaa kerizmi yazıyor adamların alnında yoksa sen senden başka herkesin gerizekalı filan olduğunumu düşünüyorsun...sergen'in senin için dedikleri hatırla sevgili!!! ermancım...ve maraton denen spor adı altında şaklabanlık yalakalık candaş-yandaş programları yapmayın, kafası basmayan bir çok insan sizi izliyor ve sizin yorumlarınıza göre ertesi gün konuşuyor yorum yapıyor, hadi biz yemiosda o insanlar ne olcak ??? AYIPPP ULAN AYIPPP
Ulaş Benakay
02-10-2008, 02:40
her takımın kötü anları olur peki Beşiktaşımıza kötü oynadı diyenlerin için yanmıyomu yada sizce Beşiktaşımız kötümü oynadı?kötü takımm 1 maçta 3 gol atabilirr mii?iyi takım nediir?1 maçta 1 golü ofsayt diğer golüünde faül olupta 4 gol atan takımmı?adalet nedir?bir takımın haksız yere 2 golünün yrnmesi diğer bir takıma haksız yere 2 gol hediye edilmesiimidirr?yada hakem nedemektirr?her sene bir takıma karşı tavır alıpp bu takımın hakkınnı her sene bi şekilde yemeye çalan sömürggecimidirrr? bu sorulara cewap bulamadıımm aslında çoğu bi şeyii bilmiyorum ama bildiğim bi şey varsa beyaz ile doğup siyah ile öleceğimdir
Hakan Kirezci
02-10-2008, 13:14
Eflatun (Platon) hayatını hep öğrenmeye, anlamaya adamış. Öğrenmiş, öğrenmiş ve öğrendikçe şunu daha iyi anlamış ki aslında bilebildiği bir tek şey var o da hiçbirşey bilmediği.
İşte böyle oluyor Ulaş'cım. Basit bir takım ölçüleri önümüze koyup iyiyi-kötüyü, doğruyu-yanlışı, güzeli-çirkini, haklıyı-haksızı bu ölçülere vurarak anladığımızı sandığımız zaman ne kadar cahil olduğumuzu anlamanın mümkünatı olamıyor. Kara cehaletin kör gözü denilen bu duruma "dogmatizm" adı veriliyor. Kavramları, olanı biteni ve giderek hayatı kavramanın yolu önce kafamızdaki dar ve sabit şablonlardan kurtulmaktan geçiyor. Ondan sonra önümüze açılacak uçsuz bucaklıkta hiçbirşeyi anlayamayacağımızı anlamak daha kolay oluyor.
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.